Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
találati arány 38%...Egyre jobban csináljuk ezt a kontaktuskutatást, remélem, még jobban sikerül beazonosítani, hogy csak olyanokat teszteljünk, akik tuti fertőzöttek, a terjedés kit érdekel, de hátha tudnánk csinálni 100%-ot is akár! Mindenki hozzon magával még egy koronást! 😀
Teabee
több mint 5 éve
Ha nem lennének túlzsúfolva, nyugodt lehetsz, látnál képeket.Látnék egy képet erről az állítólagos sok tulzsofolt korhazrol...Ki mit tippel, mi lesz a szerdai kormanyules utan? Szigoritas? Ha igen, mi? Enyhites? Ha igen, mi?Tegnap Cecilia mama is azt emlitette h sokan vannak korhazban es lelegeztetogepen, ezek alapjan dontenek. Logikailag semmi ertelme lazitani...dehat idehaza ki tudja.
Vrij6
Beki
wide open
több mint 5 éve
találati arány 38%...
több mint 5 éve
Meglepődnél, mi minden apróságon fenn tudnak akadni....Ja, mert eddig elnyomva érezték magukat? 😀Akkor most jól értelmezem ezt a rendeletet, hogy a 65+-osak bármikor mehetnek boltba, a fiatalabbak meg napi két órát nem? Ennek így megint baromi sok értelme van...a lényeg az, hogy a nyugdíjasok érezzék, hogy törődve van velük.
Főleg a hétvéginek, nem mehetsz reggel 8-tól 10-ig. Mert az tök életszerű, hogy a 80 éves Mari néni, aki amúgyis fél 5-kor már ébren van, várni fog 8-ig a piacramenéssel, amikor reggel 6, fél 7-kor már ott szokott tobzódni...
Nekünk meg marad az, hogy vagy kelünk reggel 6-kor hétvégén is, vagy még péntek délután meló után elintézzük a vásárlást - amikor mindenki más is, a legnagyobb tömegben.
Ez így pont semennyire nem védi meg az időseket, ellenben szopatja a családosokat...
Amúgy ez minden üzletre vonatkozik, vagy csak az élelmiszerboltokra?
Mert ha mindenre, akkor a kajás boltokon kívül a többinek ez kb napi két óra forgalomkiesés, viszonylag kevés nyugdíjas vásárolgat a Deichmann, C&A, Libri és hasonló üzletekben, de legalább a többiek sem mehetnek majd be. Ügyes, na.
warr_b
slowmotion
warr_b
Egyik nagymamám nyugdíjasotthonban van kb 2 éve, ebből az első 6-9 hónapban sehova se akart menni, minden rossz volt neki.... aztán március óta meg nyilván a legnagyobb probléma hogy nem mehet sehova / hiányzik a bolt (heti 2-3-szor ment mondjuk... igaz, máshova továbbra se ment amúgy sehova, nagy ritkán sétálni... szóval valóban ez volt a külvilággal való kapcsolatai 90%-a - nyilván most családi látogatásokat kivéve.)
Persze az elmúlt 8 hónapban meg az a baj, hogy nem engedik ki őket (nagyon helyesen) - még úgy se, hogy a viszonylag nagy kertbe lemehetnek bármikor továbbra is... de ők be vannak zárva, és nem csinálhatnak semmit..
Szóval ott a kert, vittünk neki videókazettát/dvd-ket, zenés cd-ket, rejtvényekből 15 félét, nyilván van rádió/TV rengeteg csatornával, még ilyen-olyan programokat is szerveznek az otthonban (amire szinte sose megy el), etc-etc... amit csak tudtunk... de a legnagyobb probléma, hogy be vannak zárva és nem mehet ki a boltba....
PS: ja, és gyakran fáj a lába, alapból nem nagyon szokott sétálni sokat... 😊
Szerkesztette: Igor
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
3929/11724 óra alatt 137 fővel emelkedett a kórházban ápoltak száma, 9-cel lélegeztetőgépen levők száma.
több mint 5 éve
Pécs Garay u 1, mond, hogy önkéntes segítőnek jöttél lehet beengednekLátnék egy képet erről az állítólagos sok tulzsofolt korhazrol...Ki mit tippel, mi lesz a szerdai kormanyules utan? Szigoritas? Ha igen, mi? Enyhites? Ha igen, mi?Tegnap Cecilia mama is azt emlitette h sokan vannak korhazban es lelegeztetogepen, ezek alapjan dontenek. Logikailag semmi ertelme lazitani...dehat idehaza ki tudja.
Vrij6
Beki
wide open

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Tegnap egy ismerőssel beszélgettem, aki azt mondta hogy több korházban is kínosan ügyelnek rá, hogy ne jussanak ki képek a korházból, le kell adni a telefonakt, nem készíthetnek képet, titoktartásit kellett aláírniuk. Nem tudom ebből mennyi lehet igaz...Én nemsoká' a Péterfyben fogok hallani szerintem pár érdekességet. 😄
Nomac
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Vegyél fel egy fehér köpenyt, oszt lógjál be.......Látnék egy képet erről az állítólagos sok tulzsofolt korhazrol...Ki mit tippel, mi lesz a szerdai kormanyules utan? Szigoritas? Ha igen, mi? Enyhites? Ha igen, mi?Tegnap Cecilia mama is azt emlitette h sokan vannak korhazban es lelegeztetogepen, ezek alapjan dontenek. Logikailag semmi ertelme lazitani...dehat idehaza ki tudja.
Vrij6
Beki
wide open
Amúgy neked mi a bajod?
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
Tegnap egy ismerőssel beszélgettem, aki azt mondta hogy több korházban is kínosan ügyelnek rá, hogy ne jussanak ki képek a korházból, le kell adni a telefonakt, nem készíthetnek képet, titoktartásit kellett aláírniuk. Nem tudom ebből mennyi lehet igaz...
több mint 5 éve
Miért szerinted üresek? Az eü. dolgozok meg bent kártyáznak?Látnék egy képet erről az állítólagos sok tulzsofolt korhazrol...Ki mit tippel, mi lesz a szerdai kormanyules utan? Szigoritas? Ha igen, mi? Enyhites? Ha igen, mi?Tegnap Cecilia mama is azt emlitette h sokan vannak korhazban es lelegeztetogepen, ezek alapjan dontenek. Logikailag semmi ertelme lazitani...dehat idehaza ki tudja.
Vrij6
Beki
wide open
több mint 5 éve
Látnék egy képet erről az állítólagos sok tulzsofolt korhazrol...Ki mit tippel, mi lesz a szerdai kormanyules utan? Szigoritas? Ha igen, mi? Enyhites? Ha igen, mi?Tegnap Cecilia mama is azt emlitette h sokan vannak korhazban es lelegeztetogepen, ezek alapjan dontenek. Logikailag semmi ertelme lazitani...dehat idehaza ki tudja.
Vrij6
Beki
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Ki mit tippel, mi lesz a szerdai kormanyules utan? Szigoritas? Ha igen, mi? Enyhites? Ha igen, mi?Tegnap Cecilia mama is azt emlitette h sokan vannak korhazban es lelegeztetogepen, ezek alapjan dontenek. Logikailag semmi ertelme lazitani...dehat idehaza ki tudja.
Vrij6
több mint 5 éve
Ki mit tippel, mi lesz a szerdai kormanyules utan? Szigoritas? Ha igen, mi? Enyhites? Ha igen, mi?
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Akkor most jól értelmezem ezt a rendeletet, hogy a 65+-osak bármikor mehetnek boltba, a fiatalabbak meg napi két órát nem? Ennek így megint baromi sok értelme van..."A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményéből kiderül, hogy az alábbi üzletekre vonatkozik a rendelet:
Főleg a hétvéginek, nem mehetsz reggel 8-tól 10-ig. Mert az tök életszerű, hogy a 80 éves Mari néni, aki amúgyis fél 5-kor már ébren van, várni fog 8-ig a piacramenéssel, amikor reggel 6, fél 7-kor már ott szokott tobzódni...
Nekünk meg marad az, hogy vagy kelünk reggel 6-kor hétvégén is, vagy még péntek délután meló után elintézzük a vásárlást - amikor mindenki más is, a legnagyobb tömegben.
Ez így pont semennyire nem védi meg az időseket, ellenben szopatja a családosokat...
Mert ha mindenre, akkor a kajás boltokon kívül a többinek ez kb napi két óra forgalomkiesés, viszonylag kevés nyugdíjas vásárolgat a Deichmann, C&A, Libri és hasonló üzletekben, de legalább a többiek sem mehetnek majd be. Ügyes, na.
warr_b
élelmiszerüzletek, drogériák (illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut és higiéniai papírterméket árusító üzletek) és a gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletek, vagyis a gyógyszertárak."

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 5 éve
Amúgy tuti h be volt baszva aki ezt elfogadta, na meg aki ezt le is közölte!
több mint 5 éve
Akkor most jól értelmezem ezt a rendeletet, hogy a 65+-osak bármikor mehetnek boltba, a fiatalabbak meg napi két órát nem? Ennek így megint baromi sok értelme van...koronavirus.gov.hu/cikkek/ktk-ujabb-vedelmi-intezkedesek-segitik-az-idoseket?fbclid=IwAR1mDPgbYYjbWgcFd9vDjDRFJrXAVvRRQb_uNwX5ntm-8a4irPZOYRPKMAQ
warr_b
több mint 5 éve
Nem hiszem.Ja, mert eddig elnyomva érezték magukat? 😀Akkor most jól értelmezem ezt a rendeletet, hogy a 65+-osak bármikor mehetnek boltba, a fiatalabbak meg napi két órát nem? Ennek így megint baromi sok értelme van...a lényeg az, hogy a nyugdíjasok érezzék, hogy törődve van velük.
warr_b
slowmotion
warr_b
De így úgy kaptak valamit, hogy valójában nem kaptak semmit, nem került semmibe.
Mintha nem a kollegád fizetését emelik, hanem a tiedet csökkentik.
Végülis van miért örülnie.
több mint 5 éve
Ja, mert eddig elnyomva érezték magukat? 😀Akkor most jól értelmezem ezt a rendeletet, hogy a 65+-osak bármikor mehetnek boltba, a fiatalabbak meg napi két órát nem? Ennek így megint baromi sok értelme van...a lényeg az, hogy a nyugdíjasok érezzék, hogy törődve van velük.
warr_b
slowmotion

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Akkor most jól értelmezem ezt a rendeletet, hogy a 65+-osak bármikor mehetnek boltba, a fiatalabbak meg napi két órát nem? Ennek így megint baromi sok értelme van...a lényeg az, hogy a nyugdíjasok érezzék, hogy törődve van velük.
warr_b
több mint 5 éve
Akkor most jól értelmezem ezt a rendeletet, hogy a 65+-osak bármikor mehetnek boltba, a fiatalabbak meg napi két órát nem? Ennek így megint baromi sok értelme van... Főleg a hétvéginek, nem mehetsz reggel 8-tól 10-ig. Mert az tök életszerű, hogy a 80 éves Mari néni, aki amúgyis fél 5-kor már ébren van, várni fog 8-ig a piacramenéssel, amikor reggel 6, fél 7-kor már ott szokott tobzódni...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
A nem meglepetésre vonatkozott, hogy nem lepődtem meg hogy a 10. napon már nem pozitív a tesztet.Én úgy értelmeztem, hogy nem negatív. Vagy nem azt jelentette?Update:A tüneteid alapján jó eséllyel ez tényleg egy álnegatív eredmény lehet. Engem a 9. napon teszteltek, már szinte tüneteim se voltak és mégis pozitív lett. Én a helyedben mindenképp maradnék otthon amíg el nem múlnak a tünetek (az enyhe tünetek ellenére nekem is elhúzódik ez a szar, még tegnap is (14. nap) volt egy kis hőemelkedésem, meg ez a köcsög fejfájás is visszatér minden nap) és sztem próbálj minél többet pihenni, mert ennél a betegségnél tényleg sokat számít ez.
Megjött a 10. napon elvégzett tesztem eredménye, meglepetésre (nem) negatív. De őszintén szólva kicsi bizodalmam van benne: a mintavétel időpontjaként rákerült, hogy 22:15 (9:50-kor voltam), hajnali kettőkor értékelte ki valaki, szóval akármi is lehet. A tesztre csak a garatmintavételt írták rá, az orrból vett mintával mi lett, azt nem tudom, vagy hogy ennek van-e valami jelentősége. Ráadásul a 10. napra 90%-kal csökken a vírusszám, így tényleg nem lehet tudni, hogy mi van.
A háziorvosom mesélt sztorikat, hogy felhívták a labort, ahol mondták, hogy hát előfordult, hogy valaki az adminisztráció során éjszaka elcsúszott egy sorral, szóval lehet hogy negatív de pozitív és fordítva.
Én örülök, hogy így alakult, legalább nem kell küzdenem a kormányhivatallal, viszont továbbra sem vagyok jól. A fejem fáj, hasmenésem van, délben le kell feküdnöm pihenni, és továbbra is száraz, csúnya köhögésem van. Már csak azért sem megyek még el itthonról, mert konkrétan szarul vagyok, nem azért mert attól félek, hogy fertőzök vagy ilyesmi.
A mintavételes emberkék, a telefonos kislány szóval úgy mindenki szuper kedves volt, de ha legközelebb csak a gyanú felmerül körülöttem (nyilván 3-4 hónap múlva 😊 ), akkor azonnal megyek privát tesztre, mert sajnos ezzel a csúszással nem lehet mit kezdeni.
Gyurma Pappa
Ha pedig szeretnéd tudni, hogy átestél-e rajta akkor pedig menj el magánba 1-2 hét múlva és egy egy perces vérvétel után másnapra kb 100%-os biztonsággal megmondják, hogy átestél-e már rajta vagy sem. (én tavasszal voltam egy ilyenen is, mert volt egy influenza szerű betegség nálunk a családban és tudni szerettem volna, hogy esetleg covid volt-e, de negatív lett).
Szesze
csi77

több mint 5 éve
Én úgy értelmeztem, hogy nem negatív. Vagy nem azt jelentette?Update:A tüneteid alapján jó eséllyel ez tényleg egy álnegatív eredmény lehet. Engem a 9. napon teszteltek, már szinte tüneteim se voltak és mégis pozitív lett. Én a helyedben mindenképp maradnék otthon amíg el nem múlnak a tünetek (az enyhe tünetek ellenére nekem is elhúzódik ez a szar, még tegnap is (14. nap) volt egy kis hőemelkedésem, meg ez a köcsög fejfájás is visszatér minden nap) és sztem próbálj minél többet pihenni, mert ennél a betegségnél tényleg sokat számít ez.
Megjött a 10. napon elvégzett tesztem eredménye, meglepetésre (nem) negatív. De őszintén szólva kicsi bizodalmam van benne: a mintavétel időpontjaként rákerült, hogy 22:15 (9:50-kor voltam), hajnali kettőkor értékelte ki valaki, szóval akármi is lehet. A tesztre csak a garatmintavételt írták rá, az orrból vett mintával mi lett, azt nem tudom, vagy hogy ennek van-e valami jelentősége. Ráadásul a 10. napra 90%-kal csökken a vírusszám, így tényleg nem lehet tudni, hogy mi van.
A háziorvosom mesélt sztorikat, hogy felhívták a labort, ahol mondták, hogy hát előfordult, hogy valaki az adminisztráció során éjszaka elcsúszott egy sorral, szóval lehet hogy negatív de pozitív és fordítva.
Én örülök, hogy így alakult, legalább nem kell küzdenem a kormányhivatallal, viszont továbbra sem vagyok jól. A fejem fáj, hasmenésem van, délben le kell feküdnöm pihenni, és továbbra is száraz, csúnya köhögésem van. Már csak azért sem megyek még el itthonról, mert konkrétan szarul vagyok, nem azért mert attól félek, hogy fertőzök vagy ilyesmi.
A mintavételes emberkék, a telefonos kislány szóval úgy mindenki szuper kedves volt, de ha legközelebb csak a gyanú felmerül körülöttem (nyilván 3-4 hónap múlva 😊 ), akkor azonnal megyek privát tesztre, mert sajnos ezzel a csúszással nem lehet mit kezdeni.
Gyurma Pappa
Ha pedig szeretnéd tudni, hogy átestél-e rajta akkor pedig menj el magánba 1-2 hét múlva és egy egy perces vérvétel után másnapra kb 100%-os biztonsággal megmondják, hogy átestél-e már rajta vagy sem. (én tavasszal voltam egy ilyenen is, mert volt egy influenza szerű betegség nálunk a családban és tudni szerettem volna, hogy esetleg covid volt-e, de negatív lett).
Szesze
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
Update:A tüneteid alapján jó eséllyel ez tényleg egy álnegatív eredmény lehet. Engem a 9. napon teszteltek, már szinte tüneteim se voltak és mégis pozitív lett. Én a helyedben mindenképp maradnék otthon amíg el nem múlnak a tünetek (az enyhe tünetek ellenére nekem is elhúzódik ez a szar, még tegnap is (14. nap) volt egy kis hőemelkedésem, meg ez a köcsög fejfájás is visszatér minden nap) és sztem próbálj minél többet pihenni, mert ennél a betegségnél tényleg sokat számít ez.
Gyurma Pappa
több mint 5 éve
igen, az egy közepes burgerma voltam az irodában (mentem a digihez ügyet intézni meg venni használt irodai széket)Ha már Dunakeszi... a LAZA burger sajtburgerét kóstoltad már? Nekem az kimondottan bejött 😉
a maszk viseléssel kapcsolatban nem nagyon láttam problémákat
a távolság tartás so-so volt
jah és március óta próbáltam dunakeszin rendes hambit szerezni (4-5 helyet próbáltam, de egyikkel se voltam elégedett) és már kezdtem azt hinni hogy velem van a baj és túl sokat gondolok a buddies-bamba marha vonalról
de nope, a buddiesból rendeltem és olyan jó volt mint emlékeztem
Negritis
clbass
sajnos a Burger House a körforgalomnál bezárt, azt szerettem
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
ma voltam az irodában (mentem a digihez ügyet intézni meg venni használt irodai széket)Ha már Dunakeszi... a LAZA burger sajtburgerét kóstoltad már? Nekem az kimondottan bejött 😉
a maszk viseléssel kapcsolatban nem nagyon láttam problémákat
a távolság tartás so-so volt
jah és március óta próbáltam dunakeszin rendes hambit szerezni (4-5 helyet próbáltam, de egyikkel se voltam elégedett) és már kezdtem azt hinni hogy velem van a baj és túl sokat gondolok a buddies-bamba marha vonalról
de nope, a buddiesból rendeltem és olyan jó volt mint emlékeztem
Negritis