OFF topik
31 feliratkozó
több mint 4 éve
telex.hu/kulfold/2021/08/17/bob-dylan-szexualis-eroszakkal-vadoljakDylan aszongya, nem emlékszik rá.
Én ezeket komolyan nem értem 😁
56 év után vajon hogyan, és mit akar bizonyítani?
Én az ilyen vádakat, feljelentéseket élből visszadobnám. Egy nappal az elévülés előtt hirtelen eszébe jutott, aha 😂
warr_b
mondjuk ha én annyit drogoztam volna, akkor én se emlékeznék semmire.
több mint 4 éve
telex.hu/kulfold/2021/08/17/bob-dylan-szexualis-eroszakkal-vadoljak5 perc clickbait hírnév
Én ezeket komolyan nem értem 😁
Én az ilyen vádakat, feljelentéseket élből visszadobnám. Egy nappal az elévülés előtt hirtelen eszébe jutott, aha 😂
warr_b
lehet hogy megtörtént, lehet hogy nem de ennek így már semmi értelme
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
telex.hu/kulfold/2021/08/17/bob-dylan-szexualis-eroszakkal-vadoljakÉn ezeket komolyan nem értem 😁

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Amikor az ember akkorát esik, mint az ólajtó, akkor soha sincs jól. 😊Ami viszont inkább dühítő, mint segítség, hogy főként kamaszként bringán volt pár esés, elsodortak, stb., és mindig jött valaki önkénttörp aki kérdezgette, hogy hogy vagyok. Honnan tudjam? Nem vagyok orvos.van benne igazság, de szerintem ilyenkor nem is arra gondolnak, hogy szerinted elmozdult-e a hármas csigolyád, hanem hogy fáj-e olyan helyen ami nem látszik, vagy behánysz-e mindjárt, vagy nem látsz a bal szemedre stb.
Nyilván több helyen fáj, itt-ott vérzik, majd bemegyek a balesetire és kiderül.
De se agyrázkódást, se belső vérzest nem tudok magamon diagnosztizálni 2 perccel a crash után.
Sobri Jóska
kaszo
Hogy mennyire, az úgyis koponyaröntgen meg doki után derül ki, ne próbálja egy amúgy kedves nyugdíjas hivatalnok vagy egy szakács megfejteni. Menjen, hívjon mentőt.
több mint 4 éve
YoungZeeZee
9 511
en az edzoi papir miatt tettem ujra egeszsegugyit, de csak arra emlekszem, hogy ha az ember orra verzik akkor fej lefele hogy menjen ki minden, de pl lelegeztetes..azt sem tudnam mi a csudat kene csinalnomNa én épp ezért jelentkeztem anno a cégnél önként, hogy az egyik kijelölt elsősegély nyújtója legyek a teamünknek... Kétévente egy kötelező(a cégre nézve is) elsősegélynyújtó egésznapos tanfolyam minden jelöltnek, amit az OMSZ tart!Az se lenne hátrány ha bizonyos kor felett aPont ez az.
Suliban is tanítanának vlmt, amit később legfeljebb majd elfelejtünk, de hogy szinte semmit sem tud a nagytöbbség az biztos nem jó.
ozibozi
Hulye pelda: kerekcsere- egyszer csinalta az ember.x ev utan lesz egy ,allsz h mi a fasz van.
Elsosegelynyujtas amit leirtak...nem vagyunk benne jartasak eleve mit hogyan.sok embert ez is elrettent.
Nehez ugy, de ha mar megallsz es telozol mar tettel vmit.
Nekunk anno nehezen alltak meg.pedig az auto romma tort.en eszmeletlen voltan.....
YoungZeeZee
...és kétévente a döbbenet, hogy mennyit felejtettem már megint!!!
nagir
több mint 4 éve
Ami viszont inkább dühítő, mint segítség, hogy főként kamaszként bringán volt pár esés, elsodortak, stb., és mindig jött valaki önkénttörp aki kérdezgette, hogy hogy vagyok. Honnan tudjam? Nem vagyok orvos.van benne igazság, de szerintem ilyenkor nem is arra gondolnak, hogy szerinted elmozdult-e a hármas csigolyád, hanem hogy fáj-e olyan helyen ami nem látszik, vagy behánysz-e mindjárt, vagy nem látsz a bal szemedre stb.
De se agyrázkódást, se belső vérzest nem tudok magamon diagnosztizálni 2 perccel a crash után.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Nekünk annó eü vizsgán a sikeres vizsgateljesítés után ( stabil oldalfekvés és társai) kb ugyanezt mondta a mentőtiszt búcsúzóul, hogy ha csak nagyon nem indokolt (tűz, robbanás stb) akkor ne basztassuk a sérültet és várjuk szépen a mentőketÉn is nagyon remélem, hogy ha egyszer komoly balesetet szenvedek, akkor nem egy lelkes ügyvéd, bankpénztáros vagy padlóburkoló akar megmenteni, hanem hívja a 112-t és hozzám se ér.A múlt héten volt EÜ tanfolyamom, ott nagyon leegyszerűsítve ugyanezt hallottam.Ez mondjuk eleg meredek dolog. En mindenkeppen megallnek, hacsak nem latom, hogy mar 5-10 ember ott all a busznal. A problema az lenne, hogy hirtelen nem is tudnam mit kell ilyenkor csinalni. Ha eg a busz, az egyetertelmu, minel tobb embert kihuzni a roncsbol, majd stabil oldalfekves. Kb. ennyire lennek most helybol kepes. Verzest elallitani meg az elsosegellyel.Az oktatóm anno azt mondta, hogy ha azonnali életveszély van, akkor hajrá, ha nem, akkor inkább várjuk meg a szakembereket, mielőtt a jó szándékkal csak még több kárt okozunk, inkább lelket tartani menjünk csak oda.
De ha nincs tuz, a serulteket mozgassam vagy ne mozgassam? Plusz ferfi letemre, szerintem ha kettenyilt koponyaju vagy leszakadt vegtagu embert latok, lehet, hogysokkot kapnek, akkor nem lennek nagy segitseg.
undisputedly
És ő a tűzoltóságot hagyta ott, szóval valószínű tudta is, miről beszél.
slowmotion
A legrosszabb esetben is ha telefonál aki odaér a balesethez, már megtette a minimumot, és nem lesz felelősségre vonható. Ezen felül ha segíteni is tud, akkor az már csak extra.
Nagyon remélem, hogy sosem fogok olyan helyzetbe kerülni, hogy komoly balesetnél kelljen segítenem...
Mikey
A magyar ember meg szerintem alapvetően segítőkész.
Pár éve mikor lerobbantam az Egressy úton a külső sávban és a telefont nyomogatva vártam a trailert, ketten is megálltak és kérdezték tudnak e segíteni, és valaki még a mentőket is rámhívta, hogy "egy ember rosszul lett és csak ül a kocsijában".
Ami viszont inkább dühítő, mint segítség, hogy főként kamaszként bringán volt pár esés, elsodortak, stb., és mindig jött valaki önkénttörp aki kérdezgette, hogy hogy vagyok. Honnan tudjam? Nem vagyok orvos.
Szóval a mobilkorszakban a legtöbb amit valaki segíteni tud, ha hívja a 112-t, a sérültet meg nem basztatja.
Sobri Jóska
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 4 éve
Én is nagyon remélem, hogy ha egyszer komoly balesetet szenvedek, akkor nem egy lelkes ügyvéd, bankpénztáros vagy padlóburkoló akar megmenteni, hanem hívja a 112-t és hozzám se ér.A múlt héten volt EÜ tanfolyamom, ott nagyon leegyszerűsítve ugyanezt hallottam.Ez mondjuk eleg meredek dolog. En mindenkeppen megallnek, hacsak nem latom, hogy mar 5-10 ember ott all a busznal. A problema az lenne, hogy hirtelen nem is tudnam mit kell ilyenkor csinalni. Ha eg a busz, az egyetertelmu, minel tobb embert kihuzni a roncsbol, majd stabil oldalfekves. Kb. ennyire lennek most helybol kepes. Verzest elallitani meg az elsosegellyel.Az oktatóm anno azt mondta, hogy ha azonnali életveszély van, akkor hajrá, ha nem, akkor inkább várjuk meg a szakembereket, mielőtt a jó szándékkal csak még több kárt okozunk, inkább lelket tartani menjünk csak oda.
De ha nincs tuz, a serulteket mozgassam vagy ne mozgassam? Plusz ferfi letemre, szerintem ha kettenyilt koponyaju vagy leszakadt vegtagu embert latok, lehet, hogysokkot kapnek, akkor nem lennek nagy segitseg.
undisputedly
slowmotion
A legrosszabb esetben is ha telefonál aki odaér a balesethez, már megtette a minimumot, és nem lesz felelősségre vonható. Ezen felül ha segíteni is tud, akkor az már csak extra.
Nagyon remélem, hogy sosem fogok olyan helyzetbe kerülni, hogy komoly balesetnél kelljen segítenem...
Mikey
A magyar ember meg szerintem alapvetően segítőkész.
Pár éve mikor lerobbantam az Egressy úton a külső sávban és a telefont nyomogatva vártam a trailert, ketten is megálltak és kérdezték tudnak e segíteni, és valaki még a mentőket is rámhívta, hogy "egy ember rosszul lett és csak ül a kocsijában".
Ami viszont inkább dühítő, mint segítség, hogy főként kamaszként bringán volt pár esés, elsodortak, stb., és mindig jött valaki önkénttörp aki kérdezgette, hogy hogy vagyok. Honnan tudjam? Nem vagyok orvos.
Szóval a mobilkorszakban a legtöbb amit valaki segíteni tud, ha hívja a 112-t, a sérültet meg nem basztatja.
több mint 4 éve
A múlt héten volt EÜ tanfolyamom, ott nagyon leegyszerűsítve ugyanezt hallottam.Ez mondjuk eleg meredek dolog. En mindenkeppen megallnek, hacsak nem latom, hogy mar 5-10 ember ott all a busznal. A problema az lenne, hogy hirtelen nem is tudnam mit kell ilyenkor csinalni. Ha eg a busz, az egyetertelmu, minel tobb embert kihuzni a roncsbol, majd stabil oldalfekves. Kb. ennyire lennek most helybol kepes. Verzest elallitani meg az elsosegellyel.Az oktatóm anno azt mondta, hogy ha azonnali életveszély van, akkor hajrá, ha nem, akkor inkább várjuk meg a szakembereket, mielőtt a jó szándékkal csak még több kárt okozunk, inkább lelket tartani menjünk csak oda.
undisputedly
slowmotion
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Na én épp ezért jelentkeztem anno a cégnél önként, hogy az egyik kijelölt elsősegély nyújtója legyek a teamünknek... Kétévente egy kötelező(a cégre nézve is) elsősegélynyújtó egésznapos tanfolyam minden jelöltnek, amit az OMSZ tart!Az se lenne hátrány ha bizonyos kor felett aPont ez az.
Suliban is tanítanának vlmt, amit később legfeljebb majd elfelejtünk, de hogy szinte semmit sem tud a nagytöbbség az biztos nem jó.
ozibozi
Hulye pelda: kerekcsere- egyszer csinalta az ember.x ev utan lesz egy ,allsz h mi a fasz van.
Elsosegelynyujtas amit leirtak...nem vagyunk benne jartasak eleve mit hogyan.sok embert ez is elrettent.
Nekunk anno nehezen alltak meg.pedig az auto romma tort.en eszmeletlen voltan.....
YoungZeeZee
...és kétévente a döbbenet, hogy mennyit felejtettem már megint!!!

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 4 éve
YoungZeeZee
9 511
Az se lenne hátrány ha bizonyos kor felett aPont ez az.
ozibozi
több mint 4 éve
Az se lenne hátrány ha bizonyos kor felett aSuliban is tanítanának vlmt, amit később legfeljebb majd elfelejtünk, de hogy szinte semmit sem tud a nagytöbbség az biztos nem jó.
több mint 4 éve
Igen, erre gondoltam, hogy ha tuz van, egyertelmu, hogy az okozott egeszsegkarosodas kisebb, mint a tuz altali biztos halal. Minden mas esetben meg nagyon jol at kell gondolni kit hogyan mentunk. Egy ilyen helyzetben raadasul boven sokkot kaphat egy segitoszandeku ember, ha halottak es sulyos serultek koze kerul.Ez mondjuk eleg meredek dolog. En mindenkeppen megallnek, hacsak nem latom, hogy mar 5-10 ember ott all a busznal. A problema az lenne, hogy hirtelen nem is tudnam mit kell ilyenkor csinalni. Ha eg a busz, az egyetertelmu, minel tobb embert kihuzni a roncsbol, majd stabil oldalfekves. Kb. ennyire lennek most helybol kepes. Verzest elallitani meg az elsosegellyel.Az oktatóm anno azt mondta, hogy ha azonnali életveszély van, akkor hajrá, ha nem, akkor inkább várjuk meg a szakembereket, mielőtt a jó szándékkal csak még több kárt okozunk, inkább lelket tartani menjünk csak oda.
undisputedly
slowmotion
Eppen ezert kemeny mentalisan amit a mentosok es tuzoltok csinalnak.
több mint 4 éve
Ez mondjuk eleg meredek dolog. En mindenkeppen megallnek, hacsak nem latom, hogy mar 5-10 ember ott all a busznal. A problema az lenne, hogy hirtelen nem is tudnam mit kell ilyenkor csinalni. Ha eg a busz, az egyetertelmu, minel tobb embert kihuzni a roncsbol, majd stabil oldalfekves. Kb. ennyire lennek most helybol kepes. Verzest elallitani meg az elsosegellyel.Az oktatóm anno azt mondta, hogy ha azonnali életveszély van, akkor hajrá, ha nem, akkor inkább várjuk meg a szakembereket, mielőtt a jó szándékkal csak még több kárt okozunk, inkább lelket tartani menjünk csak oda.
undisputedly
több mint 4 éve
Ez mondjuk eleg meredek dolog. En mindenkeppen megallnek, hacsak nem latom, hogy mar 5-10 ember ott all a busznal. A problema az lenne, hogy hirtelen nem is tudnam mit kell ilyenkor csinalni. Ha eg a busz, az egyetertelmu, minel tobb embert kihuzni a roncsbol, majd stabil oldalfekves. Kb. ennyire lennek most helybol kepes. Verzest elallitani meg az elsosegellyel. De ha nincs tuz, a serulteket mozgassam vagy ne mozgassam? Plusz ferfi letemre, szerintem ha kettenyilt koponyaju vagy leszakadt vegtagu embert latok, lehet, hogysokkot kapnek, akkor nem lennek nagy segitseg.
több mint 4 éve
Hogy a ménykűbe ne állnék meg!?!?Egyetértek baggioval, gyerekkel semmiképp nem állnék meg, maximum ha elmúltak 8-10 évesek. Egyedül még csak - csak, habár pont egy ilyen busz tragédiánál nem biztos, hogy egy full kiképezetlen, vért csak a vészhelyzetben látott egyszeri autós olyan nagy segítség lenne.Persze alapvetően szemétládák az emberek, de az jobb volt, mikor valaki az autópálya belső sávjában állt meg segíteni? Vagy ha én hosszabb távra megyek, szinte garantáltan ott a kisgyerek is az utastérben, csak a legszélsőségesebb esetben kockáztatnám a leparkolást. Ítélkezni látatlanban igen könnyű dolog.Első dolgom megállni MINDIG, bármi van, elakadás jelzővel a leállósávban, nem egyszer segítettünk már így bajba jutott embereknek. Ne haragudj már, de 5kor már nincs sötét és ha még egy kis Polski lenne az árokban azt mondom oké, de ez egy monstrum busz volt.
r.baggio
Igenis, meg lehet állni normálisan, akár jelezni a többi autósnak is, hogy komoly a szitu, segítsenek. Ki tudja, talán valakin még lehetett volna segíteni s akkor nem ennyi halott lenne..
De mindegy is, mit várok egy olyan országban, ahol a földön fekvő vérző fejű ember mellett mennek el szó nélkül, vagy egy idős néni mellett, aki elesett…
Mindegy. RIP
#JC6
MC12
Tényleg meg kívánjuk ideologizálni a félrenézést? Én családostul, gyerekestül is félre fogok állni bárkinek! Tudom a dolgom...
Mielőtt félreállnék már legyezek a féken. Elakdásjelző azonnal. Tükör. Kiszállok. Már rajtam a mellény. Hónom alatt a másik három. Jobbról kiveszek mindenkit és elviszem minimum 10 méterre. Nem előrre, nem mögé, jobbra a szántóra.
Felkészült, értelmes ember 30-50mp alatt el kell hogy jusson idáig! Teljesen mindegy, hogy magadat, vagy mást mentesz!
MC,
11-12 évesen mitől kevésbé veszélyesebb?
Mindenki számvetését figyelembevéve remélem, ha egyszer szükségem lesz rá, lesz aki nem mérlegel és megáll. Én így fogok tenni!
több mint 4 éve
Ha nagyon akarják, meg tudják nézni, hogy ki mikor melyik szakaszon járt, és van hozzá időbélyegző is, de ez elég közvetett.Nem megallni segiteni nem segitsegnyujtas elmulasztasa?de
rokaur
mondjuk ha nem tudják, hogy ott jártam, akkor hogyan szednek elő?😊
csak ha felírják a rendszámom
NB2
több mint 4 éve
Nem megallni segiteni nem segitsegnyujtas elmulasztasa?Első pár embernek esetleg, utána már csak a terepet sűrítik be.
rokaur
Meg mondom, egy autónál esetleg még lehet segíteni, de egy oldalára dőlt busz nem feltétlenül az a kategória, ahol bármit is lehet tenni. A laikusok számára az egyetlen bemeneti pont lényegében az első szélvédő, HA kiesett a helyéről. Ha nem, akkor viszonylag nehéz bejutni, azt meg megnézem, hány autóban van hidraulikus vágó. Az autósok többségének egy kerékcseréhez nincs felszerelése, az elsősegélykészlete meg már évekkel ezelőtt lejárt.
több mint 4 éve
Nem megallni segiteni nem segitsegnyujtas elmulasztasa?de
rokaur
mondjuk ha nem tudják, hogy ott jártam, akkor hogyan szednek elő?😊
csak ha felírják a rendszámom
több mint 4 éve
rokaur
876
Nem megallni segiteni nem segitsegnyujtas elmulasztasa?
több mint 4 éve
Azért én nem fogok senkit elküldeni melegebb éghajlatra, ha olyan időben amikor azért nem félóránként egy autó megy el, nem áll meg, mert egyedül van a gyerekkel és nem akarja kitenni bárminek vagy uramatyám otthagyni egyedül.Persze alapvetően szemétládák az emberek, de az jobb volt, mikor valaki az autópálya belső sávjában állt meg segíteni? Vagy ha én hosszabb távra megyek, szinte garantáltan ott a kisgyerek is az utastérben, csak a legszélsőségesebb esetben kockáztatnám a leparkolást. Ítélkezni látatlanban igen könnyű dolog.Első dolgom megállni MINDIG, bármi van, elakadás jelzővel a leállósávban, nem egyszer segítettünk már így bajba jutott embereknek. Ne haragudj már, de 5kor már nincs sötét és ha még egy kis Polski lenne az árokban azt mondom oké, de ez egy monstrum busz volt.
r.baggio
Igenis, meg lehet állni normálisan, akár jelezni a többi autósnak is, hogy komoly a szitu, segítsenek. Ki tudja, talán valakin még lehetett volna segíteni s akkor nem ennyi halott lenne..
De mindegy is, mit várok egy olyan országban, ahol a földön fekvő vérző fejű ember mellett mennek el szó nélkül, vagy egy idős néni mellett, aki elesett…
Mindegy. RIP
#JC6
Mindazonáltal hiába tanultam (lassan 26 éve) mit kell csinálni, hát rohadtul nem tudnám. Azért biztos vagyok benne, ha odamennék és a csórikám keze 50 centire lenne a testétől és ott óbégatna én is kész lennék.
Amúgy én 2x álltam meg, egyszer egy totál ismeretlennek, ők jelezték, hogy szóltak ismerősnek, minden okés, de azért köszönik, illetve egyszer jöttünk haza Sopronból meccsről és egy autó úgy gondolta megelőzi a hókotrót. Hát nem lett jó vége, berepült az árokba. A durva az volt, hogy a haverjaik basztak megállni, mi álltunk meg és adtunk meleget az autónkkal.
több mint 4 éve
Egyetértek baggioval, gyerekkel semmiképp nem állnék meg, maximum ha elmúltak 8-10 évesek. Egyedül még csak - csak, habár pont egy ilyen busz tragédiánál nem biztos, hogy egy full kiképezetlen, vért csak a vészhelyzetben látott egyszeri autós olyan nagy segítség lenne.Persze alapvetően szemétládák az emberek, de az jobb volt, mikor valaki az autópálya belső sávjában állt meg segíteni? Vagy ha én hosszabb távra megyek, szinte garantáltan ott a kisgyerek is az utastérben, csak a legszélsőségesebb esetben kockáztatnám a leparkolást. Ítélkezni látatlanban igen könnyű dolog.Első dolgom megállni MINDIG, bármi van, elakadás jelzővel a leállósávban, nem egyszer segítettünk már így bajba jutott embereknek. Ne haragudj már, de 5kor már nincs sötét és ha még egy kis Polski lenne az árokban azt mondom oké, de ez egy monstrum busz volt.
r.baggio
Mindegy. RIP
#JC6
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Arról egyelőre nincs hivatalos értesítés, hogy mi vezethetett a tragédiához, de egy túlélő elmondta, mi okozhatta a balesetet. A Kisalföld olvasója értesült így egy a buszon utazó személytől, hogy a jármű durrdefektet kapott, ennek következtében vált irányíthatatlanná.Igen ezt akartam én is éppen írn5i, hogy ez innen messziről eléggé defektnek tűnik.... 😕 😕
ozibozi
RIP 😕
több mint 4 éve
Arról egyelőre nincs hivatalos értesítés, hogy mi vezethetett a tragédiához, de egy túlélő elmondta, mi okozhatta a balesetet. A Kisalföld olvasója értesült így egy a buszon utazó személytől, hogy a jármű durrdefektet kapott, ennek következtében vált irányíthatatlanná.
több mint 4 éve
Persze alapvetően szemétládák az emberek, de az jobb volt, mikor valaki az autópálya belső sávjában állt meg segíteni? Vagy ha én hosszabb távra megyek, szinte garantáltan ott a kisgyerek is az utastérben, csak a legszélsőségesebb esetben kockáztatnám a leparkolást. Ítélkezni látatlanban igen könnyű dolog.Első dolgom megállni MINDIG, bármi van, elakadás jelzővel a leállósávban, nem egyszer segítettünk már így bajba jutott embereknek. Ne haragudj már, de 5kor már nincs sötét és ha még egy kis Polski lenne az árokban azt mondom oké, de ez egy monstrum busz volt.
r.baggio
Mindegy. RIP
Szerkesztette: JC6 (Mr. Miele)