OFF topik
31 feliratkozó
több mint 4 éve
Jaj. Ha nem idezel be, tok siman nem tunik fel, hogy rossz topikba irtam. 😀CR visszatert. Jo ratyigol volt, meg sima kapushiba, de ott kellett lenni.Igen, ugyanezt írtam a megfelelő topikba én is 😀
Stez
Heisman
több mint 4 éve
CR visszatert. Jo ratyigol volt, meg sima kapushiba, de ott kellett lenni.Igen, ugyanezt írtam a megfelelő topikba én is 😀
Stez
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 4 éve
Nem feltétlenül.Tanyára kell költözni, ha zavar az ilyesmi, nem? Ott nem nagyon van tüntikézés meg futóverseny se 😄Ettől még: menjenek a büdös francba, amiért az eucharisztia meg a pápa miatt napokra lezárják a fél várost.Ahogy a Critical Mass, Autómentes Nap, Budapest Pride, Spar Maraton, random vonulások, tüntetések miatt dettó. Ezt a leginkább akkor rühelltem, amikor az Oktogonnál laktam.
nagylaza
Régi ötletem, hogy minden ilyen sokemberes happening, tüntetés, megmozdulás legyen a Hüvösvölgyi nagyréten.
Nagy terület, szép környezet, minden tévéstáb ki tud települni fixre, és lehet minden héten más program, igényesen lehet közvetíteni.
De az összes haszontalan tüntetésnek, demonstrációnak, megnyilvánulásnak, eseménynek valami titokzatos okból a belvárosban kell történnie, hogy még az se szimpatizáljon velük, aki egyébként leszarná az egészet.
Sobri Jóska
warr_b
Az alapvetés az, hogy az utcákon az autók, gyalogosok járjanak keresztbe kasul, ne pedig rendezvényfelületként funkcionáljanak.
Hiszen a város "felülete" az közút, nem park vagy rendezvényközpont vagy efféle.
több mint 4 éve
Nekem nem a lezárásokkal, hanem azok időtartamával van a legnagyobb bajom. Ma du. ötkor kezdődött a Kossuth téri banzáj, de már péntek este lekordonozták az egész környékünket. Ma hajnali fél négykor (!) pakolták le az utcánkban a mobilvécéket. Annyit elárulhatok, hogy nem volt csendes.Ettől még: menjenek a büdös francba, amiért az eucharisztia meg a pápa miatt napokra lezárják a fél várost.Ahogy a Critical Mass, Autómentes Nap, Budapest Pride, Spar Maraton, random vonulások, tüntetések miatt dettó. Ezt a leginkább akkor rühelltem, amikor az Oktogonnál laktam.
nagylaza
Régi ötletem, hogy minden ilyen sokemberes happening, tüntetés, megmozdulás legyen a Hüvösvölgyi nagyréten.
Nagy terület, szép környezet, minden tévéstáb ki tud települni fixre, és lehet minden héten más program, igényesen lehet közvetíteni.
De az összes haszontalan tüntetésnek, demonstrációnak, megnyilvánulásnak, eseménynek valami titokzatos okból a belvárosban kell történnie, hogy még az se szimpatizáljon velük, aki egyébként leszarná az egészet.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
CR visszatert. Jo ratyigol volt, meg sima kapushiba, de ott kellett lenni.
több mint 4 éve
... vaaagy a duna jegén, monnyuk júliusban!🤣 Aztán majd Mohácsnál kihalásszák a résztvevőket vagy rábízzák a déliekre ...Ettől még: menjenek a büdös francba, amiért az eucharisztia meg a pápa miatt napokra lezárják a fél várost.Régi ötletem, hogy minden ilyen sokemberes happening, tüntetés, megmozdulás legyen a Hüvösvölgyi nagyréten.
nagylaza
Sobri Jóska

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 4 éve
Tanyára kell költözni, ha zavar az ilyesmi, nem? Ott nem nagyon van tüntikézés meg futóverseny se 😄Ettől még: menjenek a büdös francba, amiért az eucharisztia meg a pápa miatt napokra lezárják a fél várost.Ahogy a Critical Mass, Autómentes Nap, Budapest Pride, Spar Maraton, random vonulások, tüntetések miatt dettó. Ezt a leginkább akkor rühelltem, amikor az Oktogonnál laktam.
nagylaza
Sobri Jóska

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Ettől még: menjenek a büdös francba, amiért az eucharisztia meg a pápa miatt napokra lezárják a fél várost.Ahogy a Critical Mass, Autómentes Nap, Budapest Pride, Spar Maraton, random vonulások, tüntetések miatt dettó. Ezt a leginkább akkor rühelltem, amikor az Oktogonnál laktam.
nagylaza
több mint 4 éve
Ettől még: menjenek a büdös francba, amiért az eucharisztia meg a pápa miatt napokra lezárják a fél várost.
több mint 4 éve
Fasz vagyok. Összekevertem, a Vörösmarty utcára gondoltam. Így kötözködjön az ember..."A földalatti várhatóan 16:00-ig rövidített útvonalon, a Vörösmarty tér és az Oktogon között jár."Régen mentem már vele, de a kettő között lévő Deák-Bajcsy-Opera smafu?
index.hu/belfold/2021/09/11/nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-nek-program-menetrend-egyhaz-ferenc-papa-budapest/
Ez valóban eléggé lerövidített útvonal, konkrétan egyetlen megálló.
nagylaza
Vito
több mint 4 éve
"A földalatti várhatóan 16:00-ig rövidített útvonalon, a Vörösmarty tér és az Oktogon között jár."Régen mentem már vele, de a kettő között lévő Deák-Bajcsy-Opera smafu?
index.hu/belfold/2021/09/11/nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-nek-program-menetrend-egyhaz-ferenc-papa-budapest/
nagylaza
több mint 4 éve
"A földalatti várhatóan 16:00-ig rövidített útvonalon, a Vörösmarty tér és az Oktogon között jár." index.hu/belfold/2021/09/11/nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-nek-program-menetrend-egyhaz-ferenc-papa-budapest/
több mint 4 éve
Erről az ingatlanról és a beruházóról van esetleg valakinek valamilyen infója?Mondjuk azt, hogy meggyőztetek, szóval a kérdésem még él
semiramisgarden.com/beruhazo/
r.baggio
Ja és a zöldhitelről hallottatok már?
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Magyarul jobb ha JJ elkezd pénzt kérni az oldal használatáért hogy legalább egy vityillónak való fél parcellát vehessen vhol a budai erdő szélén 😛 😉Vajna Timi is patreonokra váltott idővel
dande
több mint 4 éve
Azért jelenleg asszem kb 1.5 millió hitelt nem fizetnek éppen az emberek. Mi lesz ha újra kell majd? Ezt sztem senki sem tudja. Könnyen ragaszkodik mki az olyan hazához aminek 75%a hitelből van ha nem kell fizetni.Viszont 2015 óta csak emelkedik, eleinte kiugróan (5.ker 500e->1M), aztán fokozatosan, de 6 év alatt sehol sem volt drasztikus csökkenés, max a pandémia alatt stagnálás, minimális csökkenés, de zuhanás nem. És ha nem lesz gazdasági világ válság, akkor nem is fog zuhanni, se nem csökkeni.Ebbe tényleg nem mennék bele. Tudom, hogy máshogy látom, mint a mainstream, de tartom magam a véleményemhez.Bár én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy esni fognak az árak (30-50 százalékot),Kizárt.
Szokol
Ha a piac be is stagnálna, akkor a forgalomban lévő, befektetésre vásárolt ingatlanokat egyszerűen nem adják el, nemhogy 30-50, de még 10-20 százalékkal kevesebbért sem.
Egy Budapest szerű helyen, ahol van élet, nem kihaló kistelepülés, vagy amíg nem pukkan el Paks, vagy nem történik valami kisebb armageddon, ott addig, amíg a régiós átlagot nem érik el az árak (és az biz a mostani másfél-kétszerese), addig nem fog lefele menni.
Sobri Jóska
Azt azért megjegyezném, hogy 2010 és 2015 között is esett 30 százalékot a budapesti négyzetméterár, pedig nem pukkant el Paks és nem is történt kisebb armageddon. Ráadásul most szerintem sérüléknyebb a forintunk, a gazdaságunk, de globálisan a világgazdaság is, mint a legutóbbi subprime válság idején. Szóval óvatosan a "kizárt" jellegű kijelentésekkel!
Szokol
Ehhez hozzá kell sajnos szokni.
Nagyon sok ismerősöm arra spekulált, hogy majd a pandémia után bedőlnek a hitelek, csökkenek az árak, rengeteg jó lakás fog a piacra kerülni, aztán jött az arcul csapás.
#JC6
Szerkesztette: csebi
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Pont ezt mondom, hogy szerintem nagyobb világválság készül.De, történt.Ebbe tényleg nem mennék bele. Tudom, hogy máshogy látom, mint a mainstream, de tartom magam a véleményemhez.Bár én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy esni fognak az árak (30-50 százalékot),Kizárt.
Szokol
Ha a piac be is stagnálna, akkor a forgalomban lévő, befektetésre vásárolt ingatlanokat egyszerűen nem adják el, nemhogy 30-50, de még 10-20 százalékkal kevesebbért sem.
Egy Budapest szerű helyen, ahol van élet, nem kihaló kistelepülés, vagy amíg nem pukkan el Paks, vagy nem történik valami kisebb armageddon, ott addig, amíg a régiós átlagot nem érik el az árak (és az biz a mostani másfél-kétszerese), addig nem fog lefele menni.
Sobri Jóska
Azt azért megjegyezném, hogy 2010 és 2015 között is esett 30 százalékot a budapesti négyzetméterár, pedig nem pukkant el Paks és nem is történt kisebb armageddon. Ráadásul most szerintem sérüléknyebb a forintunk, a gazdaságunk, de globálisan a világgazdaság is, mint a legutóbbi subprime válság idején. Szóval óvatosan a "kizárt" jellegű kijelentésekkel!
Szokol
A valutaválság, a második világháború utáni legnagyobb pénzügyi válság.
Illetve ingatlant ritka, hogy azért veszel, hogy két év múlva másfélszer annyiért eladd.
Volt ilyen is 14-17 vagy 16-19 években, de nem ez az általános.
Illetve r.baggio lakni fog benne, nem eladni akarja pár év múlva, így meg biztos, hogy amikor továbbadja, jól fog járni.
De nézd meg a négyzetméter átlagárakat 90 óta Budapesten, 11.kerületben.
Folyamatosan emelkedik az általad írt kis töréssel együtt. És a válság után pár évvel már a válság előtti szinten volt.
Egy esetben tudna lemenni a forintban számolt négyzetméter átlagár, ha a forint úgy rájavulna az eurora, hogy mondjuk 200 forint lenne egy euro.
De ebben egyikünk se hisz, úgy vélem.
Sobri Jóska
De azért sem akartam ebbe belemenni, mert a mondandómnak nem ez volt a lényege, hanem a bizonytalan gazdasági helyzet. Itthon is és globálisan is.
több mint 4 éve
Viszont 2015 óta csak emelkedik, eleinte kiugróan (5.ker 500e->1M), aztán fokozatosan, de 6 év alatt sehol sem volt drasztikus csökkenés, max a pandémia alatt stagnálás, minimális csökkenés, de zuhanás nem. És ha nem lesz gazdasági világ válság, akkor nem is fog zuhanni, se nem csökkeni.Ebbe tényleg nem mennék bele. Tudom, hogy máshogy látom, mint a mainstream, de tartom magam a véleményemhez.Bár én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy esni fognak az árak (30-50 százalékot),Kizárt.
Szokol
Sobri Jóska
Szokol
Ehhez hozzá kell sajnos szokni.
Nagyon sok ismerősöm arra spekulált, hogy majd a pandémia után bedőlnek a hitelek, csökkenek az árak, rengeteg jó lakás fog a piacra kerülni, aztán jött az arcul csapás.
több mint 4 éve
De, történt.Ebbe tényleg nem mennék bele. Tudom, hogy máshogy látom, mint a mainstream, de tartom magam a véleményemhez.Bár én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy esni fognak az árak (30-50 százalékot),Kizárt.
Szokol
Sobri Jóska
Szokol
A valutaválság, a második világháború utáni legnagyobb pénzügyi válság.
Illetve ingatlant ritka, hogy azért veszel, hogy két év múlva másfélszer annyiért eladd.
Volt ilyen is 14-17 vagy 16-19 években, de nem ez az általános.
Illetve r.baggio lakni fog benne, nem eladni akarja pár év múlva, így meg biztos, hogy amikor továbbadja, jól fog járni.
De nézd meg a négyzetméter átlagárakat 90 óta Budapesten, 11.kerületben.
Folyamatosan emelkedik az általad írt kis töréssel együtt. És a válság után pár évvel már a válság előtti szinten volt.
Egy esetben tudna lemenni a forintban számolt négyzetméter átlagár, ha a forint úgy rájavulna az eurora, hogy mondjuk 200 forint lenne egy euro.
De ebben egyikünk se hisz, úgy vélem.
több mint 4 éve
Ebbe tényleg nem mennék bele. Tudom, hogy máshogy látom, mint a mainstream, de tartom magam a véleményemhez.Bár én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy esni fognak az árak (30-50 százalékot),Kizárt.
Szokol
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Bár én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy esni fognak az árak (30-50 százalékot),Kizárt.
Szokol
több mint 4 éve
Kizárt dolognak tartom a csökkenést az ingatlan piacon. Elképesztő mi megy és egyáltalán nem látni a végét.Építőipar szintén katasztrófa, fél napos árakkal dolgoznak cégek, iszonyat pofátlanság megy meg lehúzás.
Áldom az eget hogy 2018-ban sikerült piaci ár alatt picivel házat venni, azóta 25 (!) milliót nőtt a forgalmi értéke…
Nem lennék ma azok helyében, akik otthont keresnek, látom is minden nap, a szakmámból kifolyólag, hogy szinte sírva fakadnak az emberek..
több mint 4 éve
De-de, meg az is nagyrészt autópálya, de nem elég fancy 😀viszont időben kevesebb Komarno, nem?Így, ahogy Jóska írja. A szlovák leányvállalathoz néztünk pozsonyi irodákat, de egyszerűen halál. Pedig nekünk Pécsről talán a legkönnyebben Pozsony érhető el (gyakorlatilag végig autópálya), de inkább Komárnoban bérlünk helyet.Ha Budapest marad régiós központ, turisztikai, idegenforgalmi gócpont, egyetemváros, marad a gazdasági fejlődés, van eu-s pénz, vagyis maradnak a munkahelyek, a sokmillió ember, aki itt dolgozik, akkor az ingatlanárak csak emelkedni tudnak, hisz még messze vannak a hasonló paraméterekkel rendelkező nagyvárosokhoz (Prága, Pozsony, Bécs) képest.Feleségemet próbálom róla lebeszélni, de ő mindenképp szeretne Újbuda környékén maradni, a használt lakások sok esetben meg még drágábbak is, mint az új építésűek...Egyáltalán jó ötlet most Budapesten új építésű lakásban gondolkozni?Erről az ingatlanról és a beruházóról van esetleg valakinek valamilyen infója?Tárgytalan, szeptember 1-től 10 millió forintot (!) emeltek az áron, csak úgy, és nem ők az egyetlenek, ezek az építettetők úgy karteleznek egymással, ahogy nem szégyellik.
r.baggio
r.baggio
Szokol
Ütős érvem mondjuk nekem nincs, csak megérzés, hogy épp egy nagy lufi kidurranása előtt vagyunk
r.baggio
Én ezt a forgatókönyvet tartom valószínűnek.
De ha nem ez történik, hanem az ország mélyrepülésbe kezd, akkor a melóhelyek először a kis vidéki falvakban, közepes településeken, kisvárosokban fogynak el, vagyis jön fel mindenki Pestre, és az egy kisebb megtorpanás után feljebbviszi az ingatlanárakat.
Vagyis szerintem ez a "lufi" nem tud kipukkanni, mert nem lufi, és bármi történik, Pestre egyre többen jönnek, így ha nem mész külföldre, akkor bármit veszel idén, 5 év múlva többet fog érni.
Ha újépítésű, akkor azért, ha szar, lepukkant, régi, akkor felújítod és azért.
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
csebi

több mint 4 éve
(ha nem hal be az M6 és/vagy az M1 éppen)viszont időben kevesebb Komarno, nem?Így, ahogy Jóska írja. A szlovák leányvállalathoz néztünk pozsonyi irodákat, de egyszerűen halál. Pedig nekünk Pécsről talán a legkönnyebben Pozsony érhető el (gyakorlatilag végig autópálya), de inkább Komárnoban bérlünk helyet.Ha Budapest marad régiós központ, turisztikai, idegenforgalmi gócpont, egyetemváros, marad a gazdasági fejlődés, van eu-s pénz, vagyis maradnak a munkahelyek, a sokmillió ember, aki itt dolgozik, akkor az ingatlanárak csak emelkedni tudnak, hisz még messze vannak a hasonló paraméterekkel rendelkező nagyvárosokhoz (Prága, Pozsony, Bécs) képest.Feleségemet próbálom róla lebeszélni, de ő mindenképp szeretne Újbuda környékén maradni, a használt lakások sok esetben meg még drágábbak is, mint az új építésűek...Egyáltalán jó ötlet most Budapesten új építésű lakásban gondolkozni?Erről az ingatlanról és a beruházóról van esetleg valakinek valamilyen infója?Tárgytalan, szeptember 1-től 10 millió forintot (!) emeltek az áron, csak úgy, és nem ők az egyetlenek, ezek az építettetők úgy karteleznek egymással, ahogy nem szégyellik.
r.baggio
r.baggio
Szokol
Ütős érvem mondjuk nekem nincs, csak megérzés, hogy épp egy nagy lufi kidurranása előtt vagyunk
r.baggio
De ha nem ez történik, hanem az ország mélyrepülésbe kezd, akkor a melóhelyek először a kis vidéki falvakban, közepes településeken, kisvárosokban fogynak el, vagyis jön fel mindenki Pestre, és az egy kisebb megtorpanás után feljebbviszi az ingatlanárakat.
Vagyis szerintem ez a "lufi" nem tud kipukkanni, mert nem lufi, és bármi történik, Pestre egyre többen jönnek, így ha nem mész külföldre, akkor bármit veszel idén, 5 év múlva többet fog érni.
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
csebi
több mint 4 éve
viszont időben kevesebb Komarno, nem?Így, ahogy Jóska írja. A szlovák leányvállalathoz néztünk pozsonyi irodákat, de egyszerűen halál. Pedig nekünk Pécsről talán a legkönnyebben Pozsony érhető el (gyakorlatilag végig autópálya), de inkább Komárnoban bérlünk helyet.Ha Budapest marad régiós központ, turisztikai, idegenforgalmi gócpont, egyetemváros, marad a gazdasági fejlődés, van eu-s pénz, vagyis maradnak a munkahelyek, a sokmillió ember, aki itt dolgozik, akkor az ingatlanárak csak emelkedni tudnak, hisz még messze vannak a hasonló paraméterekkel rendelkező nagyvárosokhoz (Prága, Pozsony, Bécs) képest.Feleségemet próbálom róla lebeszélni, de ő mindenképp szeretne Újbuda környékén maradni, a használt lakások sok esetben meg még drágábbak is, mint az új építésűek...Egyáltalán jó ötlet most Budapesten új építésű lakásban gondolkozni?Erről az ingatlanról és a beruházóról van esetleg valakinek valamilyen infója?Tárgytalan, szeptember 1-től 10 millió forintot (!) emeltek az áron, csak úgy, és nem ők az egyetlenek, ezek az építettetők úgy karteleznek egymással, ahogy nem szégyellik.
r.baggio
r.baggio
Szokol
r.baggio
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.