OFF topik
31 feliratkozó
több mint 4 éve
Így, ahogy Jóska írja. A szlovák leányvállalathoz néztünk pozsonyi irodákat, de egyszerűen halál. Pedig nekünk Pécsről talán a legkönnyebben Pozsony érhető el (gyakorlatilag végig autópálya), de inkább Komárnoban bérlünk helyet.Ha Budapest marad régiós központ, turisztikai, idegenforgalmi gócpont, egyetemváros, marad a gazdasági fejlődés, van eu-s pénz, vagyis maradnak a munkahelyek, a sokmillió ember, aki itt dolgozik, akkor az ingatlanárak csak emelkedni tudnak, hisz még messze vannak a hasonló paraméterekkel rendelkező nagyvárosokhoz (Prága, Pozsony, Bécs) képest.Feleségemet próbálom róla lebeszélni, de ő mindenképp szeretne Újbuda környékén maradni, a használt lakások sok esetben meg még drágábbak is, mint az új építésűek...Egyáltalán jó ötlet most Budapesten új építésű lakásban gondolkozni?Erről az ingatlanról és a beruházóról van esetleg valakinek valamilyen infója?Tárgytalan, szeptember 1-től 10 millió forintot (!) emeltek az áron, csak úgy, és nem ők az egyetlenek, ezek az építettetők úgy karteleznek egymással, ahogy nem szégyellik.
semiramisgarden.com/beruhazo/
r.baggio
r.baggio
Szokol
Ütős érvem mondjuk nekem nincs, csak megérzés, hogy épp egy nagy lufi kidurranása előtt vagyunk
r.baggio
Én ezt a forgatókönyvet tartom valószínűnek.
De ha nem ez történik, hanem az ország mélyrepülésbe kezd, akkor a melóhelyek először a kis vidéki falvakban, közepes településeken, kisvárosokban fogynak el, vagyis jön fel mindenki Pestre, és az egy kisebb megtorpanás után feljebbviszi az ingatlanárakat.
Vagyis szerintem ez a "lufi" nem tud kipukkanni, mert nem lufi, és bármi történik, Pestre egyre többen jönnek, így ha nem mész külföldre, akkor bármit veszel idén, 5 év múlva többet fog érni.
Ha újépítésű, akkor azért, ha szar, lepukkant, régi, akkor felújítod és azért.
Sobri Jóska

több mint 4 éve
Nem elsősorban az ingatlanárak alakulására gondoltam. Bár én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy esni fognak az árak (30-50 százalékot), de ezt nem tudom alaposabban alátámasztani, mint Te azt, hogy növekedni fognak, így ebbe most nem mennék bele.Ha Budapest marad régiós központ, turisztikai, idegenforgalmi gócpont, egyetemváros, marad a gazdasági fejlődés, van eu-s pénz, vagyis maradnak a munkahelyek, a sokmillió ember, aki itt dolgozik, akkor az ingatlanárak csak emelkedni tudnak, hisz még messze vannak a hasonló paraméterekkel rendelkező nagyvárosokhoz (Prága, Pozsony, Bécs) képest.Feleségemet próbálom róla lebeszélni, de ő mindenképp szeretne Újbuda környékén maradni, a használt lakások sok esetben meg még drágábbak is, mint az új építésűek...Egyáltalán jó ötlet most Budapesten új építésű lakásban gondolkozni?Erről az ingatlanról és a beruházóról van esetleg valakinek valamilyen infója?Tárgytalan, szeptember 1-től 10 millió forintot (!) emeltek az áron, csak úgy, és nem ők az egyetlenek, ezek az építettetők úgy karteleznek egymással, ahogy nem szégyellik.
r.baggio
r.baggio
Szokol
Ütős érvem mondjuk nekem nincs, csak megérzés, hogy épp egy nagy lufi kidurranása előtt vagyunk
r.baggio
De ha nem ez történik, hanem az ország mélyrepülésbe kezd, akkor a melóhelyek először a kis vidéki falvakban, közepes településeken, kisvárosokban fogynak el, vagyis jön fel mindenki Pestre, és az egy kisebb megtorpanás után feljebbviszi az ingatlanárakat.
Vagyis szerintem ez a "lufi" nem tud kipukkanni, mert nem lufi, és bármi történik, Pestre egyre többen jönnek, így ha nem mész külföldre, akkor bármit veszel idén, 5 év múlva többet fog érni.
Sobri Jóska
Inkább arra gondoltam, hogy most én egy nagyon sérülékeny gazdasági állapotot látok. Én azt látom, hogy szárnyal az infláció, hogy rengeteg vállalkozás (magánszemély, ország) túl van hitelezve, hogy bármikor bezuhanhat a vásárlóerő. Hogy akadoznak az ellátási láncok, hogy a közeljövőben egyszerre lehet bizonyos termékeket nézve defláció, más termékeket nézve infláció. Biztos, hogy ez az a piaci környezet, amikor én hosszú távra tervezve (gondolom hitelt vennének fel) bele akarok vágni egy soktízmilliós beruházásba?
több mint 4 éve
Kb. 1985 óta folyamatosan csökkent BP lakossága... talán most kezdett el kicsit megint nőni.Ha Budapest marad régiós központ, turisztikai, idegenforgalmi gócpont, egyetemváros, marad a gazdasági fejlődés, van eu-s pénz, vagyis maradnak a munkahelyek, a sokmillió ember, aki itt dolgozik, akkor az ingatlanárak csak emelkedni tudnak, hisz még messze vannak a hasonló paraméterekkel rendelkező nagyvárosokhoz (Prága, Pozsony, Bécs) képest.Feleségemet próbálom róla lebeszélni, de ő mindenképp szeretne Újbuda környékén maradni, a használt lakások sok esetben meg még drágábbak is, mint az új építésűek...Egyáltalán jó ötlet most Budapesten új építésű lakásban gondolkozni?Erről az ingatlanról és a beruházóról van esetleg valakinek valamilyen infója?Tárgytalan, szeptember 1-től 10 millió forintot (!) emeltek az áron, csak úgy, és nem ők az egyetlenek, ezek az építettetők úgy karteleznek egymással, ahogy nem szégyellik.
r.baggio
r.baggio
Szokol
r.baggio
Sobri Jóska

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
rokaur
876
Lesz az siman tobb is szerintem, amilyen draga most barmit epiteni (es nem csak itt, minden orszag fogja vissza az epitoanyag kivitelt..) az csak tolja fel annak az arat ami mar megepult. Nyilvan meg fog allni, de egy kis korrekcion kivul nagy esest nem varok (korrekciot is inkabb videken es ott se megyeszekhelyen).Mivel gyakorlatilag júniusig meghosszabbították a hitelmoratóriumot sztem 1 éven belül nem lesz komolyabb kínálatnövekedés a használt lakások piacán. Innentől fogva tényleg azon múlik h mennyire sürgős az ügy.Feleségemet próbálom róla lebeszélni, de ő mindenképp szeretne Újbuda környékén maradni, a használt lakások sok esetben meg még drágábbak is, mint az új építésűek...Egyáltalán jó ötlet most Budapesten új építésű lakásban gondolkozni?Erről az ingatlanról és a beruházóról van esetleg valakinek valamilyen infója?Tárgytalan, szeptember 1-től 10 millió forintot (!) emeltek az áron, csak úgy, és nem ők az egyetlenek, ezek az építettetők úgy karteleznek egymással, ahogy nem szégyellik.
r.baggio
r.baggio
Szokol
r.baggio
empty taxi
Szerkesztette: rokaur
több mint 4 éve
Ha Budapest marad régiós központ, turisztikai, idegenforgalmi gócpont, egyetemváros, marad a gazdasági fejlődés, van eu-s pénz, vagyis maradnak a munkahelyek, a sokmillió ember, aki itt dolgozik, akkor az ingatlanárak csak emelkedni tudnak, hisz még messze vannak a hasonló paraméterekkel rendelkező nagyvárosokhoz (Prága, Pozsony, Bécs) képest.Feleségemet próbálom róla lebeszélni, de ő mindenképp szeretne Újbuda környékén maradni, a használt lakások sok esetben meg még drágábbak is, mint az új építésűek...Egyáltalán jó ötlet most Budapesten új építésű lakásban gondolkozni?Erről az ingatlanról és a beruházóról van esetleg valakinek valamilyen infója?Tárgytalan, szeptember 1-től 10 millió forintot (!) emeltek az áron, csak úgy, és nem ők az egyetlenek, ezek az építettetők úgy karteleznek egymással, ahogy nem szégyellik.
r.baggio
r.baggio
Szokol
r.baggio
több mint 4 éve
Mivel gyakorlatilag júniusig meghosszabbították a hitelmoratóriumot sztem 1 éven belül nem lesz komolyabb kínálatnövekedés a használt lakások piacán. Innentől fogva tényleg azon múlik h mennyire sürgős az ügy.Feleségemet próbálom róla lebeszélni, de ő mindenképp szeretne Újbuda környékén maradni, a használt lakások sok esetben meg még drágábbak is, mint az új építésűek...Egyáltalán jó ötlet most Budapesten új építésű lakásban gondolkozni?Erről az ingatlanról és a beruházóról van esetleg valakinek valamilyen infója?Tárgytalan, szeptember 1-től 10 millió forintot (!) emeltek az áron, csak úgy, és nem ők az egyetlenek, ezek az építettetők úgy karteleznek egymással, ahogy nem szégyellik.
r.baggio
r.baggio
Szokol
r.baggio

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Feleségemet próbálom róla lebeszélni, de ő mindenképp szeretne Újbuda környékén maradni, a használt lakások sok esetben meg még drágábbak is, mint az új építésűek...Egyáltalán jó ötlet most Budapesten új építésű lakásban gondolkozni?Erről az ingatlanról és a beruházóról van esetleg valakinek valamilyen infója?Tárgytalan, szeptember 1-től 10 millió forintot (!) emeltek az áron, csak úgy, és nem ők az egyetlenek, ezek az építettetők úgy karteleznek egymással, ahogy nem szégyellik.
r.baggio
r.baggio
Szokol

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Egyáltalán jó ötlet most Budapesten új építésű lakásban gondolkozni?Erről az ingatlanról és a beruházóról van esetleg valakinek valamilyen infója?Tárgytalan, szeptember 1-től 10 millió forintot (!) emeltek az áron, csak úgy, és nem ők az egyetlenek, ezek az építettetők úgy karteleznek egymással, ahogy nem szégyellik.
r.baggio
r.baggio
több mint 4 éve
Erről az ingatlanról és a beruházóról van esetleg valakinek valamilyen infója?Tárgytalan, szeptember 1-től 10 millió forintot (!) emeltek az áron, csak úgy, és nem ők az egyetlenek, ezek az építettetők úgy karteleznek egymással, ahogy nem szégyellik.
r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Sarka KATA régen jobban nézett ki 😊Meg a Kata Sarka is szebb volt régen 😊
NB2
több mint 4 éve
Erről az ingatlanról és a beruházóról van esetleg valakinek valamilyen infója?semiramisgarden.com/beruhazo/

---
több mint 4 éve
Sarka KATA régen jobban nézett ki 😊de vajon pepsije volt?
NB2
mondjuk inkább vad kati 😀
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Azért az nem olyan egyszerű, mert még városban közlekedve is lehet előnye egy nagyobb teljesítményű motoros autónak, pl. baleset elkerülésénél.index.hu/kulfold/2021/09/03/europai-unio-auto-gyorshajtas-elleni-rendszser-biztonsagtechnikai-eszkoz/Nem lenne egyszerűbb a gyártókat rászorítani eleve kisebb teljesítményű motorok gyártására?
Na, ez erdekes lesz. En mondjuk szemely szerint nem dijazom, de latom benne a pozitiv hozadekot. Habar nem tudom hogyan oldjak meg, hogy 100%-ig pontos legyen a rendszer, mi van, ha mondjuk csak esoben van sebessegkorlatozas, de a rendszer beolvassa, mint alkalmazando? Es akkor gondolom van meg egy tucat hasonlo eset, amire nem is gondolna az ember.
undisputedly
Willie Parker
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Sarka KATA régen jobban nézett ki 😊
több mint 4 éve
Aki képben van a KATA-val kapcsolatban írjon már rám privátban lenne egy kérdésem.(nem, nem az, hogy megéri-e elkezdeni)
több mint 4 éve
rokaur
876
Egyszer már kérdeztem az autóbérlésről, mostmár fix, hogy jövőhéten szükség lesz rá Olaszországban.Akkor email a kivalasztottnak, mas megoldas nincs. Ha nem kicsi 24h belul valaszolnak.
Kérdésem, mert marhára zavaros számomra.
Most kötelező a hitelkártya hozza, vagy nem?
Komolyan ahogy olvasom a cégek oldalait, össze vissza írnak credit és debit cardot, és totál nem egyértelmű...
Hanni
több mint 4 éve
Egyszer már kérdeztem az autóbérlésről, mostmár fix, hogy jövőhéten szükség lesz rá Olaszországban.Kérdésem, mert marhára zavaros számomra.
Most kötelező a hitelkártya hozza, vagy nem?
Komolyan ahogy olvasom a cégek oldalait, össze vissza írnak credit és debit cardot, és totál nem egyértelmű...
több mint 4 éve
www.youtube.com/watch?v=EeWcQf9QCmg
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Nem tudom igazabol, annyira nem vagyok kepben az autoiparral. Most amugy is megy ugye a teljes elektromossag iranyaba a szektor, tehat ez is felvet kerdeseket onmagaban. Raadasul marketing es sales szempontbol is egy jelentos pont a teljesitmenye az auto meghajtasanak, nem latom hol lenne erdeke pl a nemet premiumoknak, hogy eldobjak a knowhow-t es ok is olyan motort gyartsanak, mint a dacia pl (nem tudom melyik konszern, lehet az is nemet mar).index.hu/kulfold/2021/09/03/europai-unio-auto-gyorshajtas-elleni-rendszser-biztonsagtechnikai-eszkoz/Nem lenne egyszerűbb a gyártókat rászorítani eleve kisebb teljesítményű motorok gyártására?
Na, ez erdekes lesz. En mondjuk szemely szerint nem dijazom, de latom benne a pozitiv hozadekot. Habar nem tudom hogyan oldjak meg, hogy 100%-ig pontos legyen a rendszer, mi van, ha mondjuk csak esoben van sebessegkorlatozas, de a rendszer beolvassa, mint alkalmazando? Es akkor gondolom van meg egy tucat hasonlo eset, amire nem is gondolna az ember.
undisputedly
Willie Parker
Amugy most hirtelen meg az elso kommentemre visszautalva, az is lehetne problema, ha mondjuk rosszul lesz valaki es viszed a korhazba, de blokkol a motor es csak 50-el mehetsz a varosban?
több mint 4 éve
Nyershúsos étrenden él, 350g színhús és 250g csontos hús a napi menü egyszeri étkezéssel. Sajnos a napköziben eszik fel mindig valami szart, ahol nincs kontrollálva az állandó éhenkórászásaVagy lehet csak a csonttól van, amit sok kutya nem bír. Lehet egy kis szilánk beleállt a belébe és amiatt megy a hasa. Milyen hús amúgy? Mert a hús fajtája is baj lehet. S még ezenkívül kb. százféle oka lehet.
r.baggio
Szerkesztette: Mikey
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Nyershúsos étrenden él, 350g színhús és 250g csontos hús a napi menü egyszeri étkezéssel. Sajnos a napköziben eszik fel mindig valami szart, ahol nincs kontrollálva az állandó éhenkórászása

---
több mint 4 éve
ha valaki tud gazdit 16 hónapos ivartalan keverék kutyánknak, azonnal vihetiMit eszik? Csont, csirkeláb és hasonlók van a diétájában?
nyilván nem a legjobb ajánlólevél ezzel jönni, de miután szanaszét fosta a lakást be kell látnunk, hogy kisbaba mellett nem megoldható többé az együttélés
és a legrosszabb, hogy semmilyen átmeneti megoldás nincs képben
r.baggio
blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 4 éve
index.hu/kulfold/2021/09/03/europai-unio-auto-gyorshajtas-elleni-rendszser-biztonsagtechnikai-eszkoz/Nem lenne egyszerűbb a gyártókat rászorítani eleve kisebb teljesítményű motorok gyártására?
undisputedly
több mint 4 éve
ha valaki tud gazdit 16 hónapos ivartalan keverék kutyánknak, azonnal vihetinyilván nem a legjobb ajánlólevél ezzel jönni, de miután szanaszét fosta a lakást be kell látnunk, hogy kisbaba mellett nem megoldható többé az együttélés
és a legrosszabb, hogy semmilyen átmeneti megoldás nincs képben
Szerkesztette: r.baggio

---
több mint 4 éve
index.hu/kulfold/2021/09/03/europai-unio-auto-gyorshajtas-elleni-rendszser-biztonsagtechnikai-eszkoz/Na, ez erdekes lesz. En mondjuk szemely szerint nem dijazom, de latom benne a pozitiv hozadekot. Habar nem tudom hogyan oldjak meg, hogy 100%-ig pontos legyen a rendszer, mi van, ha mondjuk csak esoben van sebessegkorlatozas, de a rendszer beolvassa, mint alkalmazando? Es akkor gondolom van meg egy tucat hasonlo eset, amire nem is gondolna az ember.