OFF topik

31 feliratkozó

több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 879 — no es importante
Persze alapvetően szemétládák az emberek, de az jobb volt, mikor valaki az autópálya belső sávjában állt meg segíteni? Vagy ha én hosszabb távra megyek, szinte garantáltan ott a kisgyerek is az utastérben, csak a legszélsőségesebb esetben kockáztatnám a leparkolást. Ítélkezni látatlanban igen könnyű dolog.

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 29 207 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
“Eleinte az autósok nem álltak meg segíteni, pedig látták hogy bajban vagyunk…”

Hát ez tipikus magyar, csak a szokásos.
#JC6
Mondjuk buszt bontani nem elég az elakadásjelző készlet, aki meg kiesik a buszból, azon jó eséllyel csak annyit lehet segíteni, hogy letakarják.
slowmotion
Mondjuk hajnali 5-kor olyan hatalmas forgalom se lehetett.
warr_b
Egyik barátom jött fel Pestre fehervarrol hatalmas hoviharban. Beszaltozott az árokba (szó szerint). 0 azaz nulla autó állt meg. Ha nem tud kiszállni a kocsiból sztem még mindig az árokban lenne pedig 10+ éve történt ez.
csebi
Mondjuk hóviharban lehet, hogy egyszerűen nem látta senki, nem?
Asszony belefutott az utóbbi időben vagy három balesetbe is, persze neki ugye hivatalból meg kell állnia...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 810 — Lucas Scott

#JC6
Mondjuk buszt bontani nem elég az elakadásjelző készlet, aki meg kiesik a buszból, azon jó eséllyel csak annyit lehet segíteni, hogy letakarják.
slowmotion
warr_b
Egyik barátom jött fel Pestre fehervarrol hatalmas hoviharban. Beszaltozott az árokba (szó szerint). 0 azaz nulla autó állt meg. Ha nem tud kiszállni a kocsiból sztem még mindig az árokban lenne pedig 10+ éve történt ez.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 29 207 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

#JC6
slowmotion

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 366 — Cowboys fan

#JC6
több mint 4 éve
JC6 (Mr. Miele) Denver Broncos 8 958

több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 414
Amíg nem tudjuk mi volt az oka a balesetnek, kár elkezdeni a buszsofőr(öke)t hibáztatni.
Mikey
A magyar busztársaságok hitványsága nem a sofőrök hibája. Szerintem az elmúlt 20 évben vagy 100 buszos céggel volt dolgom de egy kezemen meg tudom számolni, hánynál volt minden oké. Nem a sofőr nem akar aludni, hanem nem fizetik ki neki a szállást, étkezést. Nem a sofőr nem akar váltás nélkül menni hanem egyszerűen nem küldenek vele váltást. És nem a sofőr akar éjjel vezetni, hanem ezt kapja utasításba. Egyetlen egy sofőrrel sem találkoztam aki éjjel akart volna alvás helyett 8 órát meg 500 kilométert vezetni.
Persze simán lehet, hogy szívrohamot kapott és ez egy vétlen eset volt, de nehéz erre és nem a fentebbiekre gondolni annak, aki a kelleténél többször került ilyen cégekkel kapcsolatba.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 247 — #NoStress
Amíg nem tudjuk mi volt az oka a balesetnek, kár elkezdeni a buszsofőr(öke)t hibáztatni.
Mikey
Egy balesetnek alapvetően négy oka lehet.
1, emberi hiba (beleértve a szándékoltságot),
2, technikai hiba,
3, (vagy 2b) úthiba,
4, véletlen (mondjuk beszalad egy szarvas az autó elé).
Illetve lehet ezeknek bármilyen kombinációja.
(Emberi mulsztásból adódó technikai hiba, amit egy úthiba vált ki.)
Való igaz, amíg nincs kivizsgálva, nem tudható ki a "hibás", ki a felelős.

több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 224

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 951
Állítólag fél órával korábban B’Lellén cseréltek a sofőrök…
több mint 4 éve
nagir New York Giants Michigan Wolverines 8 509 — Bla, bla, bla
 hvg.hu/cegauto/20210815_Nyolc_halalos_aldozata_van_az_M7es_autopalyan_tortent_buszbalesetnek

be kellene tiltani az egynapos utakat.
Amadeus
Mondjuk tényleg nem értem mi értelme van ennek. Nyilván hajnalban indultak, a sofőr levezezett párszáz kilométert, túra, aztán párszáz vissza. Ez egy autóval is kemény nemhogy egy 50fős busszal. A HVG cikkből kiindulva a sofőrnek nem valószínű, hogy volt szállás foglalva, szóval maximum a buszon pihenhetett de az nagyon nem ez, amivel utána nekiàllok egy útnak. Arról nem is beszélve, hogy a buszos cégeknél kevés trógerebb, szarházibb brigád van. Nemegyszer küldtem el buszt ami vitte volna a céges dolgozókat céges napra, mert a kerék jószerivel tükör sima volt. Aztán ők voltak megsértődve, hogy mit okoskodunk, jó az.
MC12
Na igen, plusz a túlvezetés, sajnos átlagosnak mondható a buszsofőröknél, is! Gyorsabban is lehet velük menni a tgk-nál, a kresz szerint és sajnos ez ilyenkor hatványozza a bajt, meg az utasok is!!
A mondás, miszerint aki majmot vett, annak banánra is fuss... A buszos cégeknél még jobban igaz kéne, hogy legyen!

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 21 020
 hvg.hu/cegauto/20210815_Nyolc_halalos_aldozata_van_az_M7es_autopalyan_tortent_buszbalesetnek

Amadeus
A szegények ne lássák a tengert, mert elaludt a
Söfőr. Akkor az összes buszos útat is tiltsák be mert arányaiban ott több a
Baleset, mint a pár tucat egynapos úton szezononként.
A Szabályozás amúgy
Szart se ér ha nem tartatják be.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve

Amadeus
Mondjuk tényleg nem értem mi értelme van ennek. Nyilván hajnalban indultak, a sofőr levezezett párszáz kilométert, túra, aztán párszáz vissza. Ez egy autóval is kemény nemhogy egy 50fős busszal. A HVG cikkből kiindulva a sofőrnek nem valószínű, hogy volt szállás foglalva, szóval maximum a buszon pihenhetett de az nagyon nem ez, amivel utána nekiàllok egy útnak. Arról nem is beszélve, hogy a buszos cégeknél kevés trógerebb, szarházibb brigád van. Nemegyszer küldtem el buszt ami vitte volna a céges dolgozókat céges napra, mert a kerék jószerivel tükör sima volt. Aztán ők voltak megsértődve, hogy mit okoskodunk, jó az.

több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 549

több mint 4 éve
JC6 (Mr. Miele) Denver Broncos 8 958
Azt hiszem be lehet zárni a zinternetet.

index.hu/fomo/2021/08/15/pumped-gabo-testepito-influenszer-valosagshow/

Minden szava arany.
több mint 4 éve
szerintem Robi se főidőben megy a reptérre
shawnka
Változó, van mikor igen, de a repülőtér megközelíthetősége az egyik utolsó szempont a választásnál. Inkább Újbuda megközelíthetősége, a nyugodt környezet és a közeli jó óvoda/iskola a fő.
r.baggio
Érden a nyugodt környezet - mint bárhol máshol - kerület függő. Érdliget - Margitliget - parkváros nagyrésze full jó, óváros - tusculanum nagy része, felejtsd el. Óvoda/iskola megintcsak kerület függő, a magán ovik-sulik jók, az állami necces, utána kell menni. Gimiben viszont a VMG Magyaroszágon top 20, szóval van jó középfokú oktatás. Újbuda ahogy írtam, teljesen oké, autóval 20-30 perc.

Ami szintén igaz, hogy fót mellett Érd ami még nem annyira drága mint Vecsés, Szentendre vagy pilisakármi. De ez nem sokáig lesz így, az árak exponenciálisan nőnek hónapról hónapra, szóval hacsak nincs végtelen időd, biztosan nem játszanék arra, hogy bármilyen agglomeráció olcsóbb lesz a következő 3-5 évben, sőt. (A csokos ingatlanok ha egyáltalán hagyná bármilyen kormány - amit nem hiszek - legkorábban 6 év múlva kezdenek bedőlni, szóval nemigazan van árcsökkentő tényező)

több mint 4 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 408 — Do Your Job
65 m2 lakást újítottunk fel a nyáron Kelenföldi LTP....
Lányom fog beköltözni. De már ketten kerestek, hogy elado-e?
Tudom, Baggio, kinőttétek, de én nem mennék el a kerületből....(mondjuk, Budafok is jó...)

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
YoungZeeZee 9 511
shawnka
Változó, van mikor igen, de a repülőtér megközelíthetősége az egyik utolsó szempont a választásnál. Inkább Újbuda megközelíthetősége, a nyugodt környezet és a közeli jó óvoda/iskola a fő.
r.baggio
ugy tudom pl a corvin-negyednel is kaptak penzt az ott lakok es ok a kulso keruletekbe mentek, pesterzsebet, soroksar, csepel.....
erd, ha vonat kozeleben vagy abszolut jo.

Szerkesztette: YoungZeeZee
több mint 4 éve
shawnka

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
shawnka Buffalo Bills Ohio State Buckeyes 15 656 — Tyrone Creek
Arról van valakinek fogalma, hogy miért Pesterzsébet az egyik legolcsóbb kerület ingatlanárak területén Budapesten? Sose laktam pl a Soroksári út környékén (itt találtunk most egy érdekes házat), így lövésem nincs, hogy mi lehet az oka.
r.baggio
Reggel nem tudsz bejutni a városba 😀 Amúgy passz.

Valamelyik agglomerációs település nem érdekelhet titeket? Én nehezen tudtam magamat elképzelni Pesten kívül, de az Érdre költözés az így kb a legjobb döntésünk volt.
shawnka
Mert Érdről könnyebb bejutni? Budafokon találtunk még egy jót, de az egy zsákutca zsákutcájában van, a legközelebbi kutyafuttató meg fél órányira, szóval ilyen szempontok is fontosak lennének.
r.baggio
Vasúttal csodálatos minden (hozzánk közel van), egyedül nyáron szopok néha a bejutással, de amúgy nem szoktam elkésni a közvetítésekről 😀
shawnka
Mondjuk nem mindegy hogy közvetítésekre kell bemenni vagy főidőben fixen kezdődik a meló.
Toca
több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 312 — Vikings fan
Arról van valakinek fogalma, hogy miért Pesterzsébet az egyik legolcsóbb kerület ingatlanárak területén Budapesten? Sose laktam pl a Soroksári út környékén (itt találtunk most egy érdekes házat), így lövésem nincs, hogy mi lehet az oka.
r.baggio

Valamelyik agglomerációs település nem érdekelhet titeket? Én nehezen tudtam magamat elképzelni Pesten kívül, de az Érdre költözés az így kb a legjobb döntésünk volt.
shawnka
Mert Érdről könnyebb bejutni? Budafokon találtunk még egy jót, de az egy zsákutca zsákutcájában van, a legközelebbi kutyafuttató meg fél órányira, szóval ilyen szempontok is fontosak lennének.
r.baggio
Vasúttal csodálatos minden (hozzánk közel van), egyedül nyáron szopok néha a bejutással, de amúgy nem szoktam elkésni a közvetítésekről 😀
shawnka
Mondjuk nem mindegy hogy közvetítésekre kell bemenni vagy főidőben fixen kezdődik a meló.
több mint 4 éve
shawnka Buffalo Bills Ohio State Buckeyes 15 656 — Tyrone Creek
r.baggio

shawnka
r.baggio
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 810 — Lucas Scott
r.baggio

shawnka
r.baggio
Ferihegyre nem. Az szopás. Vecsésre jártam onnan egy jó darabig, nem kívánom senkinek azokat a reggeleket az MO-n. Ellenben Dél-Budára fasza, a reggeli csúcsban sem volt több 21-28 percnél. (Habár ez valószínűleg irreleváns 😊 )
MC12
Feleségem Újbudán dolgozik, csak neki ritkábban kell bejárnia
r.baggio
Sori út környéken mi is néztünk de nagyon nem jött be. 16. Lett (arpadfold) alapvetően jó itt bár a fő szempont ami miatt választottuk ezt (hév ) az már olyan mindegy. De Ferihegy neked jó lenne, Újbuda viszont szopas.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
r.baggio

shawnka
r.baggio
Ferihegyre nem. Az szopás. Vecsésre jártam onnan egy jó darabig, nem kívánom senkinek azokat a reggeleket az MO-n. Ellenben Dél-Budára fasza, a reggeli csúcsban sem volt több 21-28 percnél. (Habár ez valószínűleg irreleváns 😊 )
MC12
r.baggio
Á, Újbuda parádés. Számomra is meglepő volt, hogy milyen gyorsan bent voltam tanítási idő alatt is. Mondjuk ezt a balatoni út felőli részről mondom, ott laktunk.

több mint 4 éve
r.baggio

shawnka
r.baggio
MC12

---