OFF topik
30 feliratkozó
több mint 13 éve
Azért a regionális központokra gondolok, mert te mondtad, hogy Budapest az egyetlen központ. A társadalmi mobilitás a letelepedett családokra vonatkozik, diákoknak pedig feltalálták a kollégium intézményét. Nekem voltak barcsi és nagyatádi osztálytársaim. A legjobb pécsi gimnáziumba jártam, ahol volt egy program ami a régió elmaradott falvaiban élő alacsony életszínvonalú családok tehetséges gyerekeit támogatta, előkészítő osztállyal kezdtek egy évet. 80%uk cigány volt kb, de ezekkel sosem volt gond. Égészség terén nem vagyok biztos benne, hogy a friss Deák téri levegő kurva jót tesz a pösti embörnek, a doki meg kiszíjja az ólmot a tüdejibül. Az a sok szuper doki egyébként meg sorban áll a kevésbé módosak perforált vakbelét eltávolítani. A paraszt meg éhenhal majd falun, mert a kificamodott bokája miatt nem tud elmenni a szomszéd városban levő Penny Marketig. Ami Pécset illeti gazdaságilag kurvára elmaradott, de az ország második legnagyobb egyeteme itt van és a jogi kar (amiről személyes tapasztalatom van) felveszi a versenyt az ELTÉvel.A társadalmi mobilitás nem a letelepedett családokra értendő, hanem a társadalmi rétegek közötti átjárhatóságra. Az pedig eléggé alacsony ma Magyarországon.
Kicsit felnyomta az agyamat, mert azokkal a pénzekkel ami kombinókba, metrókba, bkv orgazmikus kielégítésre meg a 66 kerület önkormányzatainak és tagjainak zsebébe kerül a nyomorék vidéket is lehetne fejleszteni. Amíg egy kretén Bochkor Gábor simán elküldte a tubesi tüntetőket a 'csába, hogy mit pattognak a lokátor miatt (ami gyakorlatilag a pofámba épült volna), addig majdnem habzó szájjal követel Budapestnek egy körgyűrűt. Reprezentatív társadalmi érzékenység.gyeek
Ok, hogy felsoroltál néhány példát most, hogy voltak falusi osztálytársaid, de nem ez a nagy átlagra a jellemző.
A várható életkor pedig nem a levegő miatt más, hanem például amiatt hogy faluról kevésbé megy el egy nő mellrákszűrésre pl vagy ha messzire van a korház nagyon akkor látogatják meg az emberek mikor már nagy baj van, míg egy városi értelmiségi amúgy is eljár néhány évente minimum szűrővizsgálatokra.
(mellesleg ha már társadalmi mobilitásról beszélünk ez a különbség megvan, kimutathatóan még Budapesten is, Buda és Pest között)
Plusz ha már itt tartunk akkor azt is vegyük hozzá, hogy faluról mennyi esélye van valakinek eljutni a kulturális elit rétegébe...mert vajmi kevés (ez nem azt jelenti hogy nincs ilyen, hanem azt, hogy az átlag vidékinek a lehetősége sincsen meg rá, mert nem tud hazajutni a színházból és társai(Pécs, Szeged, Győr itt is kivétel, de nem ezekre gondolok, hanem pl az Őrségre, Borsodra, Nyírségre, Kiskunságra, stb)
--------------------------------------------------
több mint 13 éve
Azért a regionális központokra gondolok, mert te mondtad, hogy Budapest az egyetlen központ. A társadalmi mobilitás a letelepedett családokra vonatkozik, diákoknak pedig feltalálták a kollégium intézményét. Nekem voltak barcsi és nagyatádi osztálytársaim. A legjobb pécsi gimnáziumba jártam, ahol volt egy program ami a régió elmaradott falvaiban élő alacsony életszínvonalú családok tehetséges gyerekeit támogatta, előkészítő osztállyal kezdtek egy évet. 80%uk cigány volt kb, de ezekkel sosem volt gond. Égészség terén nem vagyok biztos benne, hogy a friss Deák téri levegő kurva jót tesz a pösti embörnek, a doki meg kiszíjja az ólmot a tüdejibül. Az a sok szuper doki egyébként meg sorban áll a kevésbé módosak perforált vakbelét eltávolítani. A paraszt meg éhenhal majd falun, mert a kificamodott bokája miatt nem tud elmenni a szomszéd városban levő Penny Marketig. Ami Pécset illeti gazdaságilag kurvára elmaradott, de az ország második legnagyobb egyeteme itt van és a jogi kar (amiről személyes tapasztalatom van) felveszi a versenyt az ELTÉvel. Kicsit felnyomta az agyamat, mert azokkal a pénzekkel ami kombinókba, metrókba, bkv orgazmikus kielégítésre meg a 66 kerület önkormányzatainak és tagjainak zsebébe kerül a nyomorék vidéket is lehetne fejleszteni. Amíg egy kretén Bochkor Gábor simán elküldte a tubesi tüntetőket a 'csába, hogy mit pattognak a lokátor miatt (ami gyakorlatilag a pofámba épült volna), addig majdnem habzó szájjal követel Budapestnek egy körgyűrűt. Reprezentatív társadalmi érzékenység.
blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 13 éve
A Budapest vs rest of the country sarkítással óvatosan, neuw tézise nem vall széles látókörre.gyeekpont fentebb kb 2 hsz-szel írtam le neked, hogy nem olyan értelemben írtam ahogy te gondolod.
Ha meg nem értesz egyet a társadalmi mobilitásról alkotott véleményemmel, akkor ajánlom Andorka Rudolf, Szántó Zoltán vagy Ferge Zsuzsa erről értekező könyveit, cikkeit, interjúit
több mint 13 éve
Hát igen, Borsod valóban nagyon elmaradott. Így felkerulven Bpre nagyon nagy a különbség.Nem ezekre a helyekre kell iylenkor gondolni, hanem random borsodi falukra, vagy szatmár egyes részeire pl...nem azt írtam h csak Budapesten lehet, hanem h az elmaradottabb térségekben...Szeged vagy Pécs egyeltalán nem elmaradottneuw(ide tartozik az elmaradott térségekben születettek hátránya már iskolakezdéskor, kevesebb kultúrához is juthatnak hozzá, mert kb Budapest az egyetlen központ, oda nehéz eljutniuk. kevesebbet a várható életkor is mert meszebb a korház, nehezebb eljutni, rosszabbak az orvosok áltaában mint BP-n)neuwPróbálom magam moderálni, ezért egy arisztotelészi rávezetéses- és próba kérdéssel kezdem: mikor jártál utoljára Székesfehérvárott, Debrecenben, Szegeden vagy Pécsett?gyeek
több mint 13 éve
A Budapest vs rest of the country sarkítással óvatosan, neuw tézise nem vall széles látókörre.
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
több mint 13 éve
Attól függ mit keresel.Köszi
Galaktika folyamatosan pakolja fel a sci-fiket: http://galaktikabolt.hu/kategoria/galaktika_e-konyvtar.html
Az Alexandránál pedig most 100 magyar könyv közül lehet válogatni.
Nagyobb könyváruházak és kiadók oldalait is érdemes végignézni, hátha már ott is elérhető egy-egy példány.süti
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 13 éve
Társadalmi mobilitás viszonylag alacsony szintje (ide tartozik az elmaradott térségekben születettek hátránya már iskolakezdéskor, kevesebb kultúrához is juthatnak hozzá, mert kb Budapest az egyetlen központ, oda nehéz eljutniuk. kevesebbet a várható életkor is mert meszebb a korház, nehezebb eljutni, rosszabbak az orvosok áltaában mint BP-n)köszi szépen, valamit összematekolok ebből 😊
vagy lehet pl az elöregedés is (tanulás elhúzódása, későbbi házasodás, gyerekvállalás, kevesebb gyerek stb)
vagy ami most hirtelen eszembejutott még és jelenleg is vitáznak róla a WB-tragédia kapcsán az átalakult bulizási szokások a korábbi évekhez képest, ehhez gondolom még indoklás sem kellneuw
több mint 13 éve
Nem ezekre a helyekre kell iylenkor gondolni, hanem random borsodi falukra, vagy szatmár egyes részeire pl...nem azt írtam h csak Budapesten lehet, hanem h az elmaradottabb térségekben...Szeged vagy Pécs egyeltalán nem elmaradott(ide tartozik az elmaradott térségekben születettek hátránya már iskolakezdéskor, kevesebb kultúrához is juthatnak hozzá, mert kb Budapest az egyetlen központ, oda nehéz eljutniuk. kevesebbet a várható életkor is mert meszebb a korház, nehezebb eljutni, rosszabbak az orvosok áltaában mint BP-n)neuwPróbálom magam moderálni, ezért egy arisztotelészi rávezetéses- és próba kérdéssel kezdem: mikor jártál utoljára Székesfehérvárott, Debrecenben, Szegeden vagy Pécsett?gyeek
több mint 13 éve
(ide tartozik az elmaradott térségekben születettek hátránya már iskolakezdéskor, kevesebb kultúrához is juthatnak hozzá, mert kb Budapest az egyetlen központ, oda nehéz eljutniuk. kevesebbet a várható életkor is mert meszebb a korház, nehezebb eljutni, rosszabbak az orvosok áltaában mint BP-n)neuwPróbálom magam moderálni, ezért egy arisztotelészi rávezetéses- és próba kérdéssel kezdem: mikor jártál utoljára Székesfehérvárott, Debrecenben, Szegeden vagy Pécsett?
több mint 13 éve
Magyarország helye a világ értéktérképén? Az hol van?vadibandigondolom ezalatt azt kell érteni h vannak olyan országok, amikhez képest kifejezetten fejlettek, liberálisak vagyunk, de egy amerikához, hollandiához, angliához képest meg nem
több mint 13 éve
Szociológia házihoz kéne egy kis segítség, kezdőlökés. A feladat a következő: Mutass be röviden egy olyan társadalmi jelenséget, problémát vagy konfliktust, amely jelenleg is a közéleti viták fókuszában van, és illusztrálni lehet vele Magyarország helyét a világ értéktérképén.Társadalmi mobilitás viszonylag alacsony szintje (ide tartozik az elmaradott térségekben születettek hátránya már iskolakezdéskor, kevesebb kultúrához is juthatnak hozzá, mert kb Budapest az egyetlen központ, oda nehéz eljutniuk. kevesebbet a várható életkor is mert meszebb a korház, nehezebb eljutni, rosszabbak az orvosok áltaában mint BP-n)
Valaki tudna írni valami ilyet, egy-két szó indoklással? Onnantól már menne.
Előre is kösziSzobi22
vagy lehet pl az elöregedés is (tanulás elhúzódása, későbbi házasodás, gyerekvállalás, kevesebb gyerek stb)
vagy ami most hirtelen eszembejutott még és jelenleg is vitáznak róla a WB-tragédia kapcsán az átalakult bulizási szokások a korábbi évekhez képest, ehhez gondolom még indoklás sem kell
több mint 13 éve
Szociológia házihoz kéne egy kis segítség, kezdőlökés. A feladat a következő: Mutass be röviden egy olyan társadalmi jelenséget, problémát vagy konfliktust, amely jelenleg is a közéleti viták fókuszában van, és illusztrálni lehet vele Magyarország helyét a világ értéktérképén.Valaki tudna írni valami ilyet, egy-két szó indoklással? Onnantól már menne.
Előre is köszi
több mint 13 éve
Van valakinek tippje, honnan lehet digitalizált könyvet vagy e-book-ot letölteni (a mek.oszk-n kívül)?GogoAttól függ mit keresel.
Galaktika folyamatosan pakolja fel a sci-fiket: http://galaktikabolt.hu/kategoria/galaktika_e-konyvtar.html
Az Alexandránál pedig most 100 magyar könyv közül lehet válogatni.
Nagyobb könyváruházak és kiadók oldalait is érdemes végignézni, hátha már ott is elérhető egy-egy példány.
több mint 13 éve
Van valakinek tippje, honnan lehet digitalizált könyvet vagy e-book-ot letölteni (a mek.oszk-n kívül)?
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 13 éve
512kB RAM ought to be enough for everybody - Bill Gates 😛petey640 az. 😉
több mint 13 éve
Tetszetős, Budapest, ablak a múltra.Nagyon bírom az ilyen akkor és most (főleg városokról) fotókat, de ez a(z ablak) koncepció annyira nem jön be. Túl kicsi a régi képrészlet ahhoz, hogy igazán magával ragadjon.
http://szeky.blog.hu/2011/03/23/budapest_akkor_es_most?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index
néha azon ábrándozom bárcsak az időutazás lehetséges lenne 😊petey
több mint 13 éve
(egyébként azt tudtátok, hogy reguláris kódban a . bármilyen karaktert jelent, így a Sobri megfelelő a ..b..hez? 😀 )tenorx(Én ezt az akasztófa nevű játékból tanultam meg.)
több mint 13 éve
Csak hogy ne csak ..b..ről legyen szó (egyébként azt tudtátok, hogy reguláris kódban a . bármilyen karaktert jelent, így a Sobri megfelelő a ..b..hez? 😀 )512kB RAM ought to be enough for everybody - Bill Gates 😛
Ez nagyon durva, és nehezemre is esik elhinni. Ha viszont igaz, akkor wtf.tenorx
több mint 13 éve
A Vörös Báró Fokkerében sem volt sok kompjúting riszorsz, mégis megfelelt a célnak. 😛
több mint 13 éve
Csak hogy ne csak ..b..ről legyen szó (egyébként azt tudtátok, hogy reguláris kódban a . bármilyen karaktert jelent, így a Sobri megfelelő a ..b..hez? 😀 )Ez nagyon durva, és nehezemre is esik elhinni. Ha viszont igaz, akkor wtf.
több mint 13 éve
Az amúgy nem vetődütt fel senkiben hogy ..b.. cigány? Nem sértés, de a Gandhi-bootleg stílusa szembeötlő. 😀gyeekrakott be egy képet a Vállald a fejed topikba. persze lehet az sem ő 😊 főleg miután átméretezte bélyeg nagyságúra 😂
több mint 13 éve
Basszus olyan szép zsíros nagy pókok laknak a gépem melletti sarokban, hogy beszarás. Kész kis kolónia több féle egyeddel. Van ugró is, az viszonylag sűrűn jön scoutolni a billentyűzetem közelébe. Nagyon vicces ahogy ugrál, meg amikor megpróbál beazonosítani olyan érzésem van mintha rá emelné a tekinetét. Most meg előbúlyt Bigdaddy a repedéséből, van vagy három centi hosszú. Megnézi a termést. 😛Úh basszus... mindig eltöprengek, hogy mióta utoljára ellenőriztem nem költözött-e be pár fekete özvegy Pannoniába. Most láttam egy imitátort.
több mint 13 éve
Avatárral már beugrott. Akkoriban megvoltam még a Cowboys topik bombázásával. Nem is értem hogy bírtam ki anno a sok fikázás nélkül... :/ Az amúgy nem vetődütt fel senkiben hogy ..b.. cigány? Nem sértés, de a Gandhi-bootleg stílusa szembeötlő. 😀
több mint 13 éve
Ok ezt nem tudom végigolvasni 😀