OFF topik
30 feliratkozó
több mint 14 éve
Sajnos nincs se több, se kevesebb esélyed, mint 50%. Ha követ mutatok, Te papírral nyersz, ollóval buksz, kő esetén pénz az ablakban.Amit láttam Eurosporton, ott 3 kör volt minden verseny.igen 3 kör.
És igenis 50% az esélyed, mert ha fogalma sincs, hogy mit fogsz mutatni, akkor bármilyen taktikát játszik, ugyanannyi esélye van, mint neked.Schleck
de elég az 50%?, és ha lehetne több?
más, alapból 3 jel van, 33% lehet meg 66% nem?, 50 hogyan?
JJ: ennek miköze a póker-sport vitához?, a kőpapírolló nem sport, pusztán logikai játék, csak nem volt szimpatikus, ahogy leírtad, annak ellenére, hogy elég komoly dolgok vannak mögötte.sapka
Mitől lenne logikai játék? Azt próbálod megjósolni, hogy a következő dobásnál fej lesz, vagy írás. Ez pusztán pszichológiai játék, logika nincs benne egy csepp se.
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 14 éve
ezzel csak a póker elleni véleményt erősíted, alátámasztva hogy akár a kó-papír-ollót is fel lehet fogni kemény logikai játéknak, ha van pár unatkozó ember, akinek eltökélt célja, hogy A legjobb legyen valamibenAmit láttam Eurosporton, ott 3 kör volt minden verseny.igen 3 kör.
És igenis 50% az esélyed, mert ha fogalma sincs, hogy mit fogsz mutatni, akkor bármilyen taktikát játszik, ugyanannyi esélye van, mint neked.Schleck
JJ: ennek miköze a póker-sport vitához?, a kőpapírolló nem sport, pusztán logikai játék, csak nem volt szimpatikus, ahogy leírtad, annak ellenére, hogy elég komoly dolgok vannak mögötte.sapka

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 14 éve
Nem. Pont ez a lényege, hogy ha az ellenfeled ilyet játszik, akkor nem lehet több esélyed neked sem, mint 50%.Amit láttam Eurosporton, ott 3 kör volt minden verseny.igen 3 kör.
más, alapból 3 jel van, 33% lehet meg 66% nem?, 50 hogyan?sapka
Tegyük fel, mutatok valamit, amiről ugye fogalmad sincs a full random miatt. Erre te mutathatsz bármilyen taktikával, mindig 50% esélyed van, hogy jobbat mutatsz, és 50% arra is, hogy rosszabbat. Szóval ha tudok random mutogatni, ami nem lehetetlen 3 körben, akkor senki nem állhat ki ellenem 50%-nál jobb eséllyel.
több mint 14 éve
Amit láttam Eurosporton, ott 3 kör volt minden verseny.igen 3 kör.
JJ: ennek miköze a póker-sport vitához?, a kőpapírolló nem sport, pusztán logikai játék, csak nem volt szimpatikus, ahogy leírtad, annak ellenére, hogy elég komoly dolgok vannak mögötte.
Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 14 éve
ez az 50% nem tudom hogy jött ki, de aki eljut egy 'vb-re' nem szokott random módon mutogatni szerintem 😊 (vagy akkor sakkban is 50% esélyed van nyerni, ha random lépsz nem?), javaslom olvass utánasapkasakkban csak a legelső "random" lépés 20 módon lehetséges, nem gondoltam volna hogy egy póker vs. sport vitát a kő-papír-ollónál is el tudunk kezdeni

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 14 éve
Amit láttam Eurosporton, ott 3 kör volt minden verseny.ez az 50% nem tudom hogy jött ki, de aki eljut egy 'vb-re' nem szokott random módon mutogatni szerintem 😊 (vagy akkor sakkban is 50% esélyed van nyerni, ha random lépsz nem?), javaslom olvass utánasapkaa kő-papír ollót hadd védjem meg, azért az egy komoly logikai játék, kezdve ez első 'mutatástól', pl. követ mutatsz, ellenfeled papírt, akkor ha ugyanazt mutatja akkor ollót kell mutatnod, de ő ezt pontosan tudja, ezért lehet hogy követ mutatna, ezért neked papírt kellene, de lehet ezzel is számolt és akkor neked megintcsak követ kellene, stb., de lehet a legegyszerűbb út a nyerő, és ezt sokkal gyorsabban kell végiggondolni.Annyi a gáz a kő-papír-ollóval, hogyha tudsz valahogyan nagyjából teljesen random módon mutogatni, akkor mindenki ellen van 50% esélyed, hiába játssza az a legnagyobb taktikát.Schleck
nem egy egyszerű játék magasabb szinten, hidd el 😉, érdemes egy könyvet elolvasni a témában, elég durva taktikák vannak benne, érdekes játék, és nem hiszem, hogy ilyen felfogásban végiggondoltad.
sapka
És igenis 50% az esélyed, mert ha fogalma sincs, hogy mit fogsz mutatni, akkor bármilyen taktikát játszik, ugyanannyi esélye van, mint neked.
több mint 14 éve
ez az 50% nem tudom hogy jött ki, de aki eljut egy 'vb-re' nem szokott random módon mutogatni szerintem 😊 (vagy akkor sakkban is 50% esélyed van nyerni, ha random lépsz nem?), javaslom olvass utánaAnnyi a gáz a kő-papír-ollóval, hogyha tudsz valahogyan nagyjából teljesen random módon mutogatni, akkor mindenki ellen van 50% esélyed, hiába játssza az a legnagyobb taktikát.Schlecknem a hasznosságát vonom kétségbe, hanem verseny mivoltát, bár kétségkívül a kő-papír-olló vb és a középiskolai cheerleader bajnokság mellett elférJJa kő-papír ollót hadd védjem meg, azért az egy komoly logikai játék, kezdve ez első 'mutatástól', pl. követ mutatsz, ellenfeled papírt, akkor ha ugyanazt mutatja akkor ollót kell mutatnod, de ő ezt pontosan tudja, ezért lehet hogy követ mutatna, ezért neked papírt kellene, de lehet ezzel is számolt és akkor neked megintcsak követ kellene, stb., de lehet a legegyszerűbb út a nyerő, és ezt sokkal gyorsabban kell végiggondolni.
nem egy egyszerű játék magasabb szinten, hidd el 😉, érdemes egy könyvet elolvasni a témában, elég durva taktikák vannak benne, érdekes játék, és nem hiszem, hogy ilyen felfogásban végiggondoltad.
sapka
több mint 14 éve
Annyi a gáz a kő-papír-ollóval, hogyha tudsz valahogyan nagyjából teljesen random módon mutogatni, akkor mindenki ellen van 50% esélyed, hiába játssza az a legnagyobb taktikát.nem a hasznosságát vonom kétségbe, hanem verseny mivoltát, bár kétségkívül a kő-papír-olló vb és a középiskolai cheerleader bajnokság mellett elférJJa kő-papír ollót hadd védjem meg, azért az egy komoly logikai játék, kezdve ez első 'mutatástól', pl. követ mutatsz, ellenfeled papírt, akkor ha ugyanazt mutatja akkor ollót kell mutatnod, de ő ezt pontosan tudja, ezért lehet hogy követ mutatna, ezért neked papírt kellene, de lehet ezzel is számolt és akkor neked megintcsak követ kellene, stb., de lehet a legegyszerűbb út a nyerő, és ezt sokkal gyorsabban kell végiggondolni.
sapka
több mint 14 éve
nem a hasznosságát vonom kétségbe, hanem verseny mivoltát, bár kétségkívül a kő-papír-olló vb és a középiskolai cheerleader bajnokság mellett elférJJa kő-papír ollót hadd védjem meg, azért az egy komoly logikai játék, kezdve ez első 'mutatástól', pl. követ mutatsz, ellenfeled papírt, akkor ha ugyanazt mutatja akkor ollót kell mutatnod, de ő ezt pontosan tudja, ezért lehet hogy követ mutatna, ezért neked papírt kellene, de lehet ezzel is számolt és akkor neked megintcsak követ kellene, stb., de lehet a legegyszerűbb út a nyerő, és ezt sokkal gyorsabban kell végiggondolni.
apropó akkor már a cheerleadinggel is mi a baj, úgy tudom abban is vannak komoly 'tornaelemek', akkor ennyi erővel melléírhatnád az atlétikát is 😉.
több mint 14 éve
Nekünk hülyeség, az amerikai gyerekeknek hasznos. Ahogy a filmből is kiderül. 😊Sobri Jóskanem a hasznosságát vonom kétségbe, hanem verseny mivoltát, bár kétségkívül a kő-papír-olló vb és a középiskolai cheerleader bajnokság mellett elfér

---
több mint 14 éve
Nekünk hülyeség, az amerikai gyerekeknek hasznos. Ahogy a filmből is kiderül. 😊
több mint 14 éve
Nem láttátok a Akeelah and the Bee című filmet? (L.Fishburne) Magyarul asszem Betűvető a címe, az erről szól, egy kislányról, hogy jut el a seképsehangból a csúcsra, mennyi munka van emögött, mi az értelme, stb.vagy a 2002-es Spellbound
9.5 pontos film.Sobri Jóska
ettől függetlenül hülyeségnek tartom a betűzést, de iszonyat nehéz, és angoltanuláshoz meg egyenesen kitűnő 😊

---
több mint 14 éve
Nem láttátok a Akeelah and the Bee című filmet? (L.Fishburne) Magyarul asszem Betűvető a címe, az erről szól, egy kislányról, hogy jut el a seképsehangból a csúcsra, mennyi munka van emögött, mi az értelme, stb.9.5 pontos film.
több mint 14 éve
Erre készülnek évekig előtte, nagyon rutinosak, miért ne? Az agy ilyen korban még jobban is működik.az esti betűző döntő utolsó perceinem akkora baromság ez, nem rossz dolog, csak eléggé nehéz elhinni, hogy ilyen 12-13 évesek ilyen szavakat kibetűznek, mint amiket itt adtak a végén..fetomy
http://www.youtube.com/watch?v=xarqIQ9S64U
attól függetlenül, hogy maga a verseny eszméletlen baromság, nagyon durva szavakat adnak fel végén...JJ
több mint 14 éve
az esti betűző döntő utolsó perceinem akkora baromság ez, nem rossz dolog, csak eléggé nehéz elhinni, hogy ilyen 12-13 évesek ilyen szavakat kibetűznek, mint amiket itt adtak a végén..
http://www.youtube.com/watch?v=xarqIQ9S64U
attól függetlenül, hogy maga a verseny eszméletlen baromság, nagyon durva szavakat adnak fel végén...JJ
több mint 14 éve
tényleg JJ, még a sportnaptárhoz, cheerleading? 😀trianglenagyon vonzó a National High School Cheerleading Championship, melyet az ESPN is szokott közvetíteni, de inkább kihagyom, a Hajrá csajok! kvadrológia elég kell hogy legyen ebben a témában
http://www.youtube.com/watch?v=UlcgWKLNWNg

---
több mint 14 éve
triangle
1 283
tényleg JJ, még a sportnaptárhoz, cheerleading? 😀
több mint 14 éve
az esti betűző döntő utolsó perceihttp://www.youtube.com/watch?v=xarqIQ9S64U
attól függetlenül, hogy maga a verseny eszméletlen baromság, nagyon durva szavakat adnak fel végén...

---
több mint 14 éve
hát ő alapvetően ilyen kommunikációs tótum-faktum. ha jól emlékszem egyik megjegyzésére,"ő írta" az ezt megelőző média tv-t.gabtsivan még egy pár tótum-faktum a BCEn, csak a többség normális
(bár nekem személyes tapasztalataim szerencsére nincsenek vele, de pont eleget hallottam hírét)
-------------------------
több mint 14 éve
hát ő alapvetően ilyen kommunikációs tótum-faktum. ha jól emlékszem egyik megjegyzésére,"ő írta" az ezt megelőző média tv-t.
ami nem hajlik, az törik!
több mint 14 éve
horányi özséb az igazi jó arc, engem is tanított a corvinuson. a tankönyvét értelmező szótárral kellett olvasni, mert 10 szóból 9-et még csak kb se tudtam h mit jelent.Horányi Özsébről tudni kell h egy büfészakon, kommunikáción úgy szórja ki a szakdogásokat, mint a számviteltanszék az egyeseket a neptunba
mindenesetre az egyik csoporttársam az első előadáson túl hangosan és túl rosszkor mondta, hogy hol késik az a "vén kurva".gabtsi
több mint 14 éve
horányi özséb az igazi jó arc, engem is tanított a corvinuson. a tankönyvét értelmező szótárral kellett olvasni, mert 10 szóból 9-et még csak kb se tudtam h mit jelent. mindenesetre az egyik csoporttársam az első előadáson túl hangosan és túl rosszkor mondta, hogy hol késik az a "vén kurva".
ami nem hajlik, az törik!
több mint 14 éve
http://majomszotyi.blog.hu/2011/06/02/aranykopet_napMai nap aranyköpései. 😀
you don't even know what you like and you don't like
több mint 14 éve
Biztos, a WTHt ismertem csak fel 😊 Tegnap volt adásban.
több mint 14 éve
Ha arra gondolsz, amikor előadta a What the hellt, majd egybevonva a Smilet, akkor láttam 😊 Egyébként a WTH nekem sem tetszett, a Smile szerintem jó volt, csak rövid 😊