OFF topik

30 feliratkozó

több mint 14 éve
tomi-tomi 5 058 — Patriots fan
Amit láttam Eurosporton, ott 3 kör volt minden verseny.
És igenis 50% az esélyed, mert ha fogalma sincs, hogy mit fogsz mutatni, akkor bármilyen taktikát játszik, ugyanannyi esélye van, mint neked.Schleck
igen 3 kör.
de elég az 50%?, és ha lehetne több?
más, alapból 3 jel van, 33% lehet meg 66% nem?, 50 hogyan?

JJ: ennek miköze a póker-sport vitához?, a kőpapírolló nem sport, pusztán logikai játék, csak nem volt szimpatikus, ahogy leírtad, annak ellenére, hogy elég komoly dolgok vannak mögötte.sapka
Sajnos nincs se több, se kevesebb esélyed, mint 50%. Ha követ mutatok, Te papírral nyersz, ollóval buksz, kő esetén pénz az ablakban.
Mitől lenne logikai játék? Azt próbálod megjósolni, hogy a következő dobásnál fej lesz, vagy írás. Ez pusztán pszichológiai játék, logika nincs benne egy csepp se.

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 14 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 298 — no es importante
És igenis 50% az esélyed, mert ha fogalma sincs, hogy mit fogsz mutatni, akkor bármilyen taktikát játszik, ugyanannyi esélye van, mint neked.Schleck
igen 3 kör.

JJ: ennek miköze a póker-sport vitához?, a kőpapírolló nem sport, pusztán logikai játék, csak nem volt szimpatikus, ahogy leírtad, annak ellenére, hogy elég komoly dolgok vannak mögötte.sapka
ezzel csak a póker elleni véleményt erősíted, alátámasztva hogy akár a kó-papír-ollót is fel lehet fogni kemény logikai játéknak, ha van pár unatkozó ember, akinek eltökélt célja, hogy A legjobb legyen valamiben

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 14 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
igen 3 kör.
más, alapból 3 jel van, 33% lehet meg 66% nem?, 50 hogyan?sapka
Nem. Pont ez a lényege, hogy ha az ellenfeled ilyet játszik, akkor nem lehet több esélyed neked sem, mint 50%.
Tegyük fel, mutatok valamit, amiről ugye fogalmad sincs a full random miatt. Erre te mutathatsz bármilyen taktikával, mindig 50% esélyed van, hogy jobbat mutatsz, és 50% arra is, hogy rosszabbat. Szóval ha tudok random mutogatni, ami nem lehetetlen 3 körben, akkor senki nem állhat ki ellenem 50%-nál jobb eséllyel.

több mint 14 éve
sapka Washington Commanders 6 652 — sapka
igen 3 kör.

JJ: ennek miköze a póker-sport vitához?, a kőpapírolló nem sport, pusztán logikai játék, csak nem volt szimpatikus, ahogy leírtad, annak ellenére, hogy elég komoly dolgok vannak mögötte.

Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 14 éve
ez az 50% nem tudom hogy jött ki, de aki eljut egy 'vb-re' nem szokott random módon mutogatni szerintem 😊 (vagy akkor sakkban is 50% esélyed van nyerni, ha random lépsz nem?), javaslom olvass utánasapka
sakkban csak a legelső "random" lépés 20 módon lehetséges, nem gondoltam volna hogy egy póker vs. sport vitát a kő-papír-ollónál is el tudunk kezdeni

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 14 éve
a kő-papír ollót hadd védjem meg, azért az egy komoly logikai játék, kezdve ez első 'mutatástól', pl. követ mutatsz, ellenfeled papírt, akkor ha ugyanazt mutatja akkor ollót kell mutatnod, de ő ezt pontosan tudja, ezért lehet hogy követ mutatna, ezért neked papírt kellene, de lehet ezzel is számolt és akkor neked megintcsak követ kellene, stb., de lehet a legegyszerűbb út a nyerő, és ezt sokkal gyorsabban kell végiggondolni.
nem egy egyszerű játék magasabb szinten, hidd el 😉, érdemes egy könyvet elolvasni a témában, elég durva taktikák vannak benne, érdekes játék, és nem hiszem, hogy ilyen felfogásban végiggondoltad.
sapka
Annyi a gáz a kő-papír-ollóval, hogyha tudsz valahogyan nagyjából teljesen random módon mutogatni, akkor mindenki ellen van 50% esélyed, hiába játssza az a legnagyobb taktikát.Schleck
ez az 50% nem tudom hogy jött ki, de aki eljut egy 'vb-re' nem szokott random módon mutogatni szerintem 😊 (vagy akkor sakkban is 50% esélyed van nyerni, ha random lépsz nem?), javaslom olvass utánasapka
És igenis 50% az esélyed, mert ha fogalma sincs, hogy mit fogsz mutatni, akkor bármilyen taktikát játszik, ugyanannyi esélye van, mint neked.

több mint 14 éve
nem a hasznosságát vonom kétségbe, hanem verseny mivoltát, bár kétségkívül a kő-papír-olló vb és a középiskolai cheerleader bajnokság mellett elférJJ
a kő-papír ollót hadd védjem meg, azért az egy komoly logikai játék, kezdve ez első 'mutatástól', pl. követ mutatsz, ellenfeled papírt, akkor ha ugyanazt mutatja akkor ollót kell mutatnod, de ő ezt pontosan tudja, ezért lehet hogy követ mutatna, ezért neked papírt kellene, de lehet ezzel is számolt és akkor neked megintcsak követ kellene, stb., de lehet a legegyszerűbb út a nyerő, és ezt sokkal gyorsabban kell végiggondolni.
nem egy egyszerű játék magasabb szinten, hidd el 😉, érdemes egy könyvet elolvasni a témában, elég durva taktikák vannak benne, érdekes játék, és nem hiszem, hogy ilyen felfogásban végiggondoltad.
sapka
Annyi a gáz a kő-papír-ollóval, hogyha tudsz valahogyan nagyjából teljesen random módon mutogatni, akkor mindenki ellen van 50% esélyed, hiába játssza az a legnagyobb taktikát.Schleck
ez az 50% nem tudom hogy jött ki, de aki eljut egy 'vb-re' nem szokott random módon mutogatni szerintem 😊 (vagy akkor sakkban is 50% esélyed van nyerni, ha random lépsz nem?), javaslom olvass utána

több mint 14 éve
nem a hasznosságát vonom kétségbe, hanem verseny mivoltát, bár kétségkívül a kő-papír-olló vb és a középiskolai cheerleader bajnokság mellett elférJJ
sapka
Annyi a gáz a kő-papír-ollóval, hogyha tudsz valahogyan nagyjából teljesen random módon mutogatni, akkor mindenki ellen van 50% esélyed, hiába játssza az a legnagyobb taktikát.

több mint 14 éve

apropó akkor már a cheerleadinggel is mi a baj, úgy tudom abban is vannak komoly 'tornaelemek', akkor ennyi erővel melléírhatnád az atlétikát is 😉.

több mint 14 éve
Nekünk hülyeség, az amerikai gyerekeknek hasznos. Ahogy a filmből is kiderül. 😊Sobri Jóska
nem a hasznosságát vonom kétségbe, hanem verseny mivoltát, bár kétségkívül a kő-papír-olló vb és a középiskolai cheerleader bajnokság mellett elfér

---
több mint 14 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 146 — #NoStress
Nekünk hülyeség, az amerikai gyerekeknek hasznos. Ahogy a filmből is kiderül. 😊

több mint 14 éve
Nem láttátok a Akeelah and the Bee című filmet? (L.Fishburne) Magyarul asszem Betűvető a címe, az erről szól, egy kislányról, hogy jut el a seképsehangból a csúcsra, mennyi munka van emögött, mi az értelme, stb.
9.5 pontos film.Sobri Jóska
vagy a 2002-es Spellbound
ettől függetlenül hülyeségnek tartom a betűzést, de iszonyat nehéz, és angoltanuláshoz meg egyenesen kitűnő 😊

---
több mint 14 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 146 — #NoStress
Nem láttátok a Akeelah and the Bee című filmet? (L.Fishburne) Magyarul asszem Betűvető a címe, az erről szól, egy kislányról, hogy jut el a seképsehangból a csúcsra, mennyi munka van emögött, mi az értelme, stb.
9.5 pontos film.

több mint 14 éve
Rajna Tennessee Titans 7 998 — Nega Scott
az esti betűző döntő utolsó percei
http://www.youtube.com/watch?v=xarqIQ9S64U

attól függetlenül, hogy maga a verseny eszméletlen baromság, nagyon durva szavakat adnak fel végén...JJ
nem akkora baromság ez, nem rossz dolog, csak eléggé nehéz elhinni, hogy ilyen 12-13 évesek ilyen szavakat kibetűznek, mint amiket itt adtak a végén..fetomy
Erre készülnek évekig előtte, nagyon rutinosak, miért ne? Az agy ilyen korban még jobban is működik.

több mint 14 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó

attól függetlenül, hogy maga a verseny eszméletlen baromság, nagyon durva szavakat adnak fel végén...JJ
nem akkora baromság ez, nem rossz dolog, csak eléggé nehéz elhinni, hogy ilyen 12-13 évesek ilyen szavakat kibetűznek, mint amiket itt adtak a végén..
több mint 14 éve
tényleg JJ, még a sportnaptárhoz, cheerleading? 😀triangle
nagyon vonzó a National High School Cheerleading Championship, melyet az ESPN is szokott közvetíteni, de inkább kihagyom, a Hajrá csajok! kvadrológia elég kell hogy legyen ebben a témában
http://www.youtube.com/watch?v=UlcgWKLNWNg

---
több mint 14 éve
triangle 1 283
tényleg JJ, még a sportnaptárhoz, cheerleading? 😀
több mint 14 éve

attól függetlenül, hogy maga a verseny eszméletlen baromság, nagyon durva szavakat adnak fel végén...

---
több mint 14 éve
neuw 271 — Patriots fan
hát ő alapvetően ilyen kommunikációs tótum-faktum. ha jól emlékszem egyik megjegyzésére,"ő írta" az ezt megelőző média tv-t.gabtsi
van még egy pár tótum-faktum a BCEn, csak a többség normális
(bár nekem személyes tapasztalataim szerencsére nincsenek vele, de pont eleget hallottam hírét)

--------------------------------------------------
több mint 14 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
hát ő alapvetően ilyen kommunikációs tótum-faktum. ha jól emlékszem egyik megjegyzésére,"ő írta" az ezt megelőző média tv-t.

ami nem hajlik, az törik!
több mint 14 éve
neuw 271 — Patriots fan
horányi özséb az igazi jó arc, engem is tanított a corvinuson. a tankönyvét értelmező szótárral kellett olvasni, mert 10 szóból 9-et még csak kb se tudtam h mit jelent.

mindenesetre az egyik csoporttársam az első előadáson túl hangosan és túl rosszkor mondta, hogy hol késik az a "vén kurva".gabtsi
Horányi Özsébről tudni kell h egy büfészakon, kommunikáción úgy szórja ki a szakdogásokat, mint a számviteltanszék az egyeseket a neptunba

--------------------------------------------------
több mint 14 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
horányi özséb az igazi jó arc, engem is tanított a corvinuson. a tankönyvét értelmező szótárral kellett olvasni, mert 10 szóból 9-et még csak kb se tudtam h mit jelent.

mindenesetre az egyik csoporttársam az első előadáson túl hangosan és túl rosszkor mondta, hogy hol késik az a "vén kurva".

ami nem hajlik, az törik!
több mint 14 éve
Maka Jacksonville Jaguars Tulane Green Wave 2 783
http://majomszotyi.blog.hu/2011/06/02/aranykopet_nap

Mai nap aranyköpései. 😀

you don't even know what you like and you don't like
több mint 14 éve
tenorx Pittsburgh Steelers 13 638 — Wrath of Khan
Biztos, a WTHt ismertem csak fel 😊 Tegnap volt adásban.
több mint 14 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
Ha arra gondolsz, amikor előadta a What the hellt, majd egybevonva a Smilet, akkor láttam 😊 Egyébként a WTH nekem sem tetszett, a Smile szerintem jó volt, csak rövid 😊