NFL eredménykövetés - 1 aktív topik
Los Angeles Chargers - Baltimore Ravens
24
6
2:15, Arena4
OFF topik
30 feliratkozó
több mint 13 éve
szóval, ha jól értem főként a pajzsmirigy ellenállóképességétől függ a 'sugárzás veszélye', és ajánlott jódot szedni, de az sem egy életbiztosításjó, akkor mostmár egy atomkatasztrófára is felkészültem(fejben), kösz az infót.
Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 13 éve
A szervezet a bejutó jód nagy részét a pajzsmirigyben tárolja. Ha tiszta jódot visz be valaki, azzal gyakorlatilag feltölti a pajzsmirigyét, így a radioaktív jód már nem jut oda be, hanem elhagyja a szervezetet (így nem fog folyamatosan sugárzó anyagot tartalmazni a pajzsmirigy, és sokkal kisebb lesz a sugárterhelés). Ráadásul ha valami a testen belülről sugároz, sokkal nagyobb kárt képes okozni, mint kívülről, úgyhogy alapvetően nem baromság ilyenkor feltankolni tiszta jóddal, de azt nem tudom, hogy a japán baleset miatt itt Európában érdemes-e. Csernobil esetében nyilván igen volt a válasz.Szerk: Schleck, akkor ezek szerint most nem kell senkinek teletömni magát jóddal.
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 13 éve
nem gondolom hogy vegyészek vagytok, (ahogy én sem), de valamiért nem tudom ezt a reakciót elképzelni, hogy beveszek egy tabit, és akkor olyan aurát termelek amitől nem ér el a sugárzás, és nem lesz tőle semmi bajom 😀.Én innen vettem az infóimat: http://www.reak.bme.hu/fileadmin/user_upload/felhasznalok/aszodi/letoltes/Japan/Aszodi_Japan_3.elemzes_20110316_v4.pdf
Schleck, szerintem a jód nem kimontottan allergén termék, sőt.sapka
Azt hiszem ez az ürge ért a dolgokhoz annyira, hogy megbízhass benne. 😊
több mint 13 éve
nem gondolom hogy vegyészek vagytok, (ahogy én sem), de valamiért nem tudom ezt a reakciót elképzelni, hogy beveszek egy tabit, és akkor olyan aurát termelek amitől nem ér el a sugárzás, és nem lesz tőle semmi bajom 😀.Schleck, szerintem a jód nem kimontottan allergén termék, sőt.
több mint 13 éve
elnézést nem sokat járok abban a topicbanhttp://www.youtube.com/watch?v=WAtYlc1BsK8&feature=player_embeddedCowboykarcsisoccer topikba vótmá...Divat
The Dallas Cowboys over the past three years: We've put a lot of effort into training Jason Garrett
A JJ féle probléma megoldás hatásmechanizmusa: ha van két kockád, és nem tudod begyömöszölni őket a kerek lyukba, akkor hozz egy harmadik kockát. by betmen
több mint 13 éve
Elvileg az ilyen balesetek során levegőbe jutó szennyeződések nagy része radiaktív jód izotóp és ezek semlegesítésére ajánlják a tiszta jódot. Csak itt konkrétan még Japánban sem indokol a szedése az egész ország területén, Magyarországon meg egyenesen nevetséges. Az az érdekes mondjuk, hogy ha bevesz 1 millió ember jódot, akkor ki fog derülni hogy elég sokan allergiások rá és az allergiás reakcióban várhatóan meghalna 2-3 ember az 1 millióból.Azért mi' okosok megint az emberek, hogy felvásárolták kb. az összes jódtablettát a japán események miatt...Schleckfélve kérdezem
mégis mire jó a jódtabletta? merthogy egy atomreaktor felrobbanása ellen nem lenne jó az tuti :/sapka
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
még ha Ukrajnában történtek volna a dolgok azt mondanám oké, beparáztak......de na...Japán nem a szomszédban van... sok buta, birka magyar. tisztelet a kivételnek.Azért mi' okosok megint az emberek, hogy felvásárolták kb. az összes jódtablettát a japán események miatt...Schleckfélve kérdezem
mégis mire jó a jódtabletta? merthogy egy atomreaktor felrobbanása ellen nem lenne jó az tuti :/sapka
több mint 13 éve
Azért mi' okosok megint az emberek, hogy felvásárolták kb. az összes jódtablettát a japán események miatt...Schleckfélve kérdezem
mégis mire jó a jódtabletta? merthogy egy atomreaktor felrobbanása ellen nem lenne jó az tuti :/
több mint 13 éve
Azért mi' okosok megint az emberek, hogy felvásárolták kb. az összes jódtablettát a japán események miatt...
több mint 13 éve
http://www.youtube.com/watch?v=WAtYlc1BsK8&feature=player_embeddedCowboykarcsisoccer topikba vótmá...
|
több mint 13 éve
http://www.youtube.com/watch?v=WAtYlc1BsK8&feature=player_embedded
The Dallas Cowboys over the past three years: We've put a lot of effort into training Jason Garrett
A JJ féle probléma megoldás hatásmechanizmusa: ha van két kockád, és nem tudod begyömöszölni őket a kerek lyukba, akkor hozz egy harmadik kockát. by betmen
több mint 13 éve
Egy képüzenettel is meglephetnéd, az emlékezetesebb lenne. Egy kis photoshop, hogy eltűnjön a hivatkozás, és kész is. :]http://www.pbfcomics.com/?cid=PBF032-Todays_My_Birthday.gif
blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 13 éve
JasW
53
Tudna esetleg valaki nekem valami frappáns szülinapi szöveget mondani? Egyik hölgy ismerősöm 20-ik szülinapjára egyedi címkézésű italt fog kapni, de ha egy mód van rá, nem ilyen "boldog szülinapot" szintű sablonszöveget akarnék rárakni. Így hulla másnaposan nincs igazán sok ötletem, igazából már bánom az egészet a faszra, de már nem lehet visszakozni.Dub20 év után minden nap ajándék! 😉
több mint 13 éve
bár mi a 16 éves haveromnak lőttük el de talán a 20 évesnek is vicces h : Mégegyszerennyit!
ami nem hajlik, az törik!
több mint 13 éve
Tudna esetleg valaki nekem valami frappáns szülinapi szöveget mondani? Egyik hölgy ismerősöm 20-ik szülinapjára egyedi címkézésű italt fog kapni, de ha egy mód van rá, nem ilyen "boldog szülinapot" szintű sablonszöveget akarnék rárakni. Így hulla másnaposan nincs igazán sok ötletem, igazából már bánom az egészet a faszra, de már nem lehet visszakozni.DubLehetne valami optimista, pl.:
Vége a tinédzseréletnek!
több mint 13 éve
Tudna esetleg valaki nekem valami frappáns szülinapi szöveget mondani? Egyik hölgy ismerősöm 20-ik szülinapjára egyedi címkézésű italt fog kapni, de ha egy mód van rá, nem ilyen "boldog szülinapot" szintű sablonszöveget akarnék rárakni. Így hulla másnaposan nincs igazán sok ötletem, igazából már bánom az egészet a faszra, de már nem lehet visszakozni.Dubbolcsi szülcsi napcsit... 😊
|
több mint 13 éve
Dub
1 019
Tudna esetleg valaki nekem valami frappáns szülinapi szöveget mondani? Egyik hölgy ismerősöm 20-ik szülinapjára egyedi címkézésű italt fog kapni, de ha egy mód van rá, nem ilyen "boldog szülinapot" szintű sablonszöveget akarnék rárakni. Így hulla másnaposan nincs igazán sok ötletem, igazából már bánom az egészet a faszra, de már nem lehet visszakozni.
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Laki, 2 napot csúsztál az én "dolgommal", levonom a fizudból... 😀
több mint 13 éve
Én is nekiálltam csak még nem volt időm befejezni/berakni...Holnap délután itt lesz. 😊Ne izgasd fel magad még megárt a szívednek 😉 Az, hogy nem kiabál mindenki, hogy 'én-én megcsinálom' még lehet hogy nekiállt.Matthew99Nem akar valaki új siget? Kéne téma battle-re...Rataxesott a Garcia kérésem, de apeszos kivéltelével baszik rá mindenkiHöri
"Obviously adding Matt Hasselbeck makes the Tennessee Titans a better team in 2011, but the long-term success of the franchise is going to hinge on the success of Jake Locker as an NFL quarterback."
több mint 13 éve
Ne izgasd fel magad még megárt a szívednek 😉 Az, hogy nem kiabál mindenki, hogy 'én-én megcsinálom' még lehet hogy nekiállt.Nem akar valaki új siget? Kéne téma battle-re...Rataxesott a Garcia kérésem, de apeszos kivéltelével baszik rá mindenkiHöri
A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 13 éve
Nem akar valaki új siget? Kéne téma battle-re...Rataxesott a Garcia kérésem, de apeszos kivéltelével baszik rá mindenki
több mint 13 éve
Végülis lehetetne, de nem nagyon találni használható képet róla + Fetomynak köszönhetően erre a körre már már megvan a témánk... Későbbi körökre jöhetnek még ötletek, de PM-ben küldjétek őket! 😊Sajnos a szabályok nem teszik lehetővé, csak focis témák jöhetnek szóba... Ha valakinek van ötlete PM-ben küldje az alany nevét!RataxesXavier Rambo barátom nem lehetne esetleg? 😊Sobri Jóska
GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
Ex-Rataxes
több mint 13 éve
Xavier Rambo barátom nem lehetne esetleg? 😊Sajnos a szabályok nem teszik lehetővé, csak focis témák jöhetnek szóba... Ha valakinek van ötlete PM-ben küldje az alany nevét!RataxesNem akar valaki új siget? Kéne téma battle-re...Rataxeshat ha lacrosseost is lehet kerni akkor nekem lenne otletem :rolleyes:Fake