Politika

65 feliratkozó

több mint 1 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 328 — zászló zászló szív
Egészen hihetetlen az is, hogy míg pl Krakkóban egyetlen hajléktalant nem látni, itt nálunk csak a Kálvin téren van vagy tucatnyi... Félelmetes ott a helyzet, hogy engedheti meg magának ezt egy ország, ezt egy nagyváros, nem fér a fejembe
r.baggio
Varsóban elég sokat láttam, csak hogy ez is legyen leírva.

több mint 1 éve
NB2 New England Patriots 27 456 — nabege2@yahoo.com
ilyen slow féle sztorit szerintem sokan tudnánk mesélni, különbség a végkifejletben van
több mint 1 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 300 — no es importante
Egészen hihetetlen az is, hogy míg pl Krakkóban egyetlen hajléktalant nem látni, itt nálunk csak a Kálvin téren van vagy tucatnyi... Félelmetes ott a helyzet, hogy engedheti meg magának ezt egy ország, ezt egy nagyváros, nem fér a fejembe

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
Fontos_Vidra Green Bay Packers 1 592
Hú.

Elmentünk ma a nagymamámhoz látogatóba (ref egyház öregek otthona, 92. év).
Megkérdezte, hogy Angliában voltak-e kéregetős migránsok.
Mondtam neki, hogy ott is leginkább a hajléktalanok kéregetnek, mint itt, akár Pesten is.
M: De hát KG elverte a pénzt, amit Tarlós összegyűjtött.
É: Mondom nem nehéz elkölteni a pénzt, ha elveszik tőled a bevételek számottevő részét, de feladatod nem lesz sem kevesebb, sem olcsóbb, mint azelőtt.
M: De hát a Tarlósnak sikerült.
É: nem árt, hogy párton belüli volt, plusz akkor még nem is büntették Pestet, amiért a rendszer ellen szavazott.
M: De a Gyurcsány, az mindent eladna, meg elrontana.
É: Viktor is mindent eladott, meg elrontott, az mennyivel jobb?
M: de há mindenhonnan ez jön.
É: mert az m1 propagandát tol, a megyei újságok meg mind Lőrincéi, azok is ugyanazt a bullshitet tolják.
M: de hát a repteret is eladták a külföldieknek a Gyurcsányék, most meg nem sikerül visszavásárolni
É: viszont azóta a reptéren volt is fejlesztés, meg eleve az állam nem jó tulajdonos, ez akkora axióma a gazdasági könyvekben, mint a ház.
...
Közben felvázoltam neki, hogy az eü romokban (anyám ma mondta, hogy egy dolgozó ismerőse a megyei kh-ban mesélte neki, hogy a csőd szélén áll a kh, tavaly volt olyan fizetés, amit 12-én kaptak meg), az oktatás a földbe áll, a dédunokái szinte biztos, hogy középiskola vagy egyetem után dobbantanak külföldre, és igazából tavaly nyáron mi sem voltunk messze ettől), abból a négy unokájából, akinek még nincs gyereke, és ki tudott volna könnyen menni, három már Németben dolgozik, mondom mégis szerinte ezt mind az ellenzék csinálta, vagy a 13 éve hegemón pozícióban terpeszkedő Viktor?
Mondtam neki, hogy legalább a lányának sikerült lemásznia a Viktor-vonatról.

A végére csak bámult a semmibe, a zasszony mondta, hogy inkább ne mondjam tovább, mert akkor nemhogy 92 gyertya nem lesz meg, hanem a jövő hét sem.

Hesteg kis magyar életkép
slowmotion
nagyid ezek szerint tök rendben az átlaghoz képest: elgondolkozott és nem egyre hangosabban hajtogatta ugyanazt a mantrát. én nem jutottam el ugyanide a sokkal fiatalabb nagyimmal.
kíváncsiságból: miért csak most jött el ez a beszélgetés? korábban nem próbálta neki senki elmondani, hogy mi van?
több mint 1 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 912 — Cowboys fan
Hú.

Elmentünk ma a nagymamámhoz látogatóba (ref egyház öregek otthona, 92. év).
Megkérdezte, hogy Angliában voltak-e kéregetős migránsok.
Mondtam neki, hogy ott is leginkább a hajléktalanok kéregetnek, mint itt, akár Pesten is.
M: De hát KG elverte a pénzt, amit Tarlós összegyűjtött.
É: Mondom nem nehéz elkölteni a pénzt, ha elveszik tőled a bevételek számottevő részét, de feladatod nem lesz sem kevesebb, sem olcsóbb, mint azelőtt.
M: De hát a Tarlósnak sikerült.
É: nem árt, hogy párton belüli volt, plusz akkor még nem is büntették Pestet, amiért a rendszer ellen szavazott.
M: De a Gyurcsány, az mindent eladna, meg elrontana.
É: Viktor is mindent eladott, meg elrontott, az mennyivel jobb?
M: de há mindenhonnan ez jön.
É: mert az m1 propagandát tol, a megyei újságok meg mind Lőrincéi, azok is ugyanazt a bullshitet tolják.
M: de hát a repteret is eladták a külföldieknek a Gyurcsányék, most meg nem sikerül visszavásárolni
É: viszont azóta a reptéren volt is fejlesztés, meg eleve az állam nem jó tulajdonos, ez akkora axióma a gazdasági könyvekben, mint a ház.
...
Közben felvázoltam neki, hogy az eü romokban (anyám ma mondta, hogy egy dolgozó ismerőse a megyei kh-ban mesélte neki, hogy a csőd szélén áll a kh, tavaly volt olyan fizetés, amit 12-én kaptak meg), az oktatás a földbe áll, a dédunokái szinte biztos, hogy középiskola vagy egyetem után dobbantanak külföldre, és igazából tavaly nyáron mi sem voltunk messze ettől), abból a négy unokájából, akinek még nincs gyereke, és ki tudott volna könnyen menni, három már Németben dolgozik, mondom mégis szerinte ezt mind az ellenzék csinálta, vagy a 13 éve hegemón pozícióban terpeszkedő Viktor?
Mondtam neki, hogy legalább a lányának sikerült lemásznia a Viktor-vonatról.

A végére csak bámult a semmibe, a zasszony mondta, hogy inkább ne mondjam tovább, mert akkor nemhogy 92 gyertya nem lesz meg, hanem a jövő hét sem.

Hesteg kis magyar életkép
több mint 1 éve
 telex.hu/gazdasag/2024/01/03/munkaeropiac-kulfoldi-vendegmunkas-magyarorszag-filippino-indiai
warr_b
Nem teljesen ide kapcsolódik, de... az kicsit szürreális volt, hogy a ferihegyi fasírtkirályban angolul kellett leadni a rendelést, mert a két ember a pultban kb az india-pakisztán-banglades-sri lanka térségből jött 😮
slowmotion
De ezzel mi a gond?
Amadeus von Dollárbaloldal
Sztem semmi, egyszerű ténymegállapítás.
gabokocka
De, gond van.
Elmész csehként PRG-be, gondolom nem angolul kell rendelned. Elmész lengyelként WAW-ba, nem angolul kell rendelned. Ugyanez a szlovák-BTS relációban is gondolom igaz.

Aztán persze lehet, hogy egy kő alatt élek.
slowmotion
Hiányzik az a közel egymillió Nyugatra szakadt hazánkfia.
Az ételfutárok ázsiaiak, Kőszegen az egyetlen gyermekorvos szír, üdv a valóságban.
Dzsokijuing
No és a szír gyermekorvossal angolul kell beszélni, vagy magyarul?
(Az ázsiai ételfutár nem érdekel, mert nem szoktunk használni, meg az úgyis olyan, hogy csak kihozza azt, amit megrendeltél. A szűk keresztmetszet a rendelésfelvétel, annak az etnikai dinamikáját meg nem ismerem)
több mint 1 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 370 — Patriot
Velem Miamiban rendszeresen megtörtént, hogy angolul nem beszélt senki a fast food helyeken, spanyolul is azért tanultam meg alapszinten, mert a hotelben ugyanez volt a kubai kollégákkal is
r.baggio
A lenyeg atjon, de miami kb evtizedek ota spanyol....anno ismerosom hajozott ki onnan es mondtak nekik remelik mire visszajonnek meg amerika lesz.
YoungZeeZee
Kik mondták neki? A kikötőben dolgozó indiai meg távol keleti bevándorló melósok, Vagy a hajón dolgozó indiai meg távol keleti bevándorló melósok? 😀
Lecsó
Jo 15+ eve volt es utas volt vmilyen hivatalnal voltak...
YoungZeeZee
Kedvencem, amikor a full bevándorló ország nagyeszü polgára rühelli a bevándorlókat. Könyörgöm, aki Floridában nem mittomén Calusa törzsi, pont ugyanolyan bevándorlók leszármazottja, mint akiket most rühell.
több mint 1 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 528 — Saturday Night Lights
 telex.hu/gazdasag/2024/01/03/munkaeropiac-kulfoldi-vendegmunkas-magyarorszag-filippino-indiai
warr_b
Nem teljesen ide kapcsolódik, de... az kicsit szürreális volt, hogy a ferihegyi fasírtkirályban angolul kellett leadni a rendelést, mert a két ember a pultban kb az india-pakisztán-banglades-sri lanka térségből jött 😮
slowmotion
De ezzel mi a gond?
gabokocka
De, gond van.
Elmész csehként PRG-be, gondolom nem angolul kell rendelned. Elmész lengyelként WAW-ba, nem angolul kell rendelned. Ugyanez a szlovák-BTS relációban is gondolom igaz.

slowmotion
Hiányzik az a közel egymillió Nyugatra szakadt hazánkfia.
Az ételfutárok ázsiaiak, Kőszegen az egyetlen gyermekorvos szír, üdv a valóságban.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
YoungZeeZee 9 405
Velem Miamiban rendszeresen megtörtént, hogy angolul nem beszélt senki a fast food helyeken, spanyolul is azért tanultam meg alapszinten, mert a hotelben ugyanez volt a kubai kollégákkal is
r.baggio
A lenyeg atjon, de miami kb evtizedek ota spanyol....anno ismerosom hajozott ki onnan es mondtak nekik remelik mire visszajonnek meg amerika lesz.
YoungZeeZee
Kik mondták neki? A kikötőben dolgozó indiai meg távol keleti bevándorló melósok, Vagy a hajón dolgozó indiai meg távol keleti bevándorló melósok? 😀
Lecsó
Jo 15+ eve volt es utas volt vmilyen hivatalnal voltak...

Szerkesztette: YoungZeeZee
több mint 1 éve
nagir New York Giants Michigan Wolverines 8 426 — Bla, bla, bla
warr_b
slowmotion
De ezzel mi a gond?
gabokocka
De, gond van.

slowmotion
Abszolút kő alatt.

Varsói éjszakai életben teljesen standard, hogy a láncoknál külföldiek dolgoznak, és a kocsmákban is a kisegítő személyzet ázsiai. Poszonyban ugyanezt tapasztaltam. De Londonban minden Starbucksban mi beszéltünk a legjobban angolul, ha nem volt rajtunk kívül bent vendég...
Gyurma Pappa
Stuttgart, Best Western+, mint később kiderült eritreai volt a bár pincér és csak angolul kommunikált! A német főnököm erre azt mondta, hogy már az is nagy szám, hogy emberi nyelvet beszél és akar dolgozni... és ugye Nekik legalább ott vannak, az abszolút integrálódott Török!

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 1 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
r.baggio
YoungZeeZee

Szerkesztette: Lecsó
több mint 1 éve
YoungZeeZee 9 405
r.baggio
több mint 1 éve
gyurczi New York Giants 2 559 — Giants fan
r.baggio
Tavaly októberben a Hard Rock stadionnál a latínó uberes csajszi Google translate-tel kommunikált velem angolul.

Nolite iudicare, ut non iudacemini. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
több mint 1 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 660
warr_b
slowmotion
Egyszerűen nem találnak embert....sajnos ez van. Ők se szívesen dolgoztatnak velük, de nem jelentkezik senki egy csomó állásra. Apró érdekesség, hogy nálunk a reptéren ki van szervezve a takarítás. Pár éve arra lettünk figyelmesek, hogy a takarítók egyre idősebbek. Aztán egyre barnábbak lettek, ahogy már a takarítókat Nógrádból, majd borsodból, aztán Szabolcsból jöttek. Aztán ennyi...pár alkalommal ukránok jöttek, aztán úgy fél éve már pakik, vagy indiaiak, vagy általános meglepetésemre volt már bhutáni is. Ami nekem baromi furcsa, hogy szinte kétszer ugyanazt az arcot nem látom. (jó valamennyire egyformák, de azért mégis szerintem baromi gyakran cserélődnek) természetesen nem beszélni magyar, néhány angolul se igazán, de egy-egy régi magyar takarítónő mint szolgvez még jön velük.
több mint 1 éve
NB2 New England Patriots 27 456 — nabege2@yahoo.com
Azért 10 éve elképzelhetetlen lett volna, hogy Mo-n az ügyfeles nem magyar legyen vagy nem beszél perfectül magyarul. Most már elértük azt, hogy annyira nincs ember vagy alkalmatlanok, hogy ezt megéltük.
több mint 1 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 300 — no es importante

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 328 — zászló zászló szív
warr_b
slowmotion
De ezzel mi a gond?
gabokocka
De, gond van.

slowmotion
Abszolút kő alatt.

Varsói éjszakai életben teljesen standard, hogy a láncoknál külföldiek dolgoznak, és a kocsmákban is a kisegítő személyzet ázsiai. Poszonyban ugyanezt tapasztaltam. De Londonban minden Starbucksban mi beszéltünk a legjobban angolul, ha nem volt rajtunk kívül bent vendég...

több mint 1 éve
Jughead Dallas Cowboys 6 212
warr_b
slowmotion
De ezzel mi a gond?
gabokocka
slowmotion
Igen.

Szerkesztette: Jughead
több mint 1 éve
warr_b
slowmotion
De ezzel mi a gond?
gabokocka
De, gond van.

több mint 1 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 53 975 — The Mathematician
 media1.hu/2024/01/04/atirta-az-index-a-karacsony-gergelyt-tamado-cikket-de-a-lap-lebukott-a-modositas-utan/

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
warr_b
slowmotion
De ezzel mi a gond?
Ja semmi.
Hülye az, aki arra épít, hogy magyar területen, magyar szolgáltatónál nyugodtan megszólalhat magyarul, és még meg is érteti magát.

Félreértés ne essék, nincs gondom az angollal, csak a helyzettel. Meg a magyar reptéren is csak elvétve fordulnak meg magyar utasok, mégis mire fel kellene customer facing agenteknek magyarul beszélnie?
több mint 1 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 26 530 — Keep pounding
warr_b
slowmotion
De ezzel mi a gond?

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 1 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 202
warr_b
slowmotion
De ezzel mi a gond?
több mint 1 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 528 — Saturday Night Lights
warr_b
slowmotion
Nem kell olyan messze menni, Blaha meki ugyanez.
gabokocka
+ A bulinegyedben a kajáldák többsége.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
Matthew99 New Orleans Saints 10 095 — Invisible man
warr_b
slowmotion
Nem kell olyan messze menni, Blaha meki ugyanez.
gabokocka
Így akarják fejleszteni a magyarok gyenge angol tudását 🙂

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.