Politika
65 feliratkozó
több mint 1 éve
Egészen hihetetlen az is, hogy míg pl Krakkóban egyetlen hajléktalant nem látni, itt nálunk csak a Kálvin téren van vagy tucatnyi... Félelmetes ott a helyzet, hogy engedheti meg magának ezt egy ország, ezt egy nagyváros, nem fér a fejembeVarsóban elég sokat láttam, csak hogy ez is legyen leírva.
r.baggio

több mint 1 éve
ilyen slow féle sztorit szerintem sokan tudnánk mesélni, különbség a végkifejletben van
több mint 1 éve
Egészen hihetetlen az is, hogy míg pl Krakkóban egyetlen hajléktalant nem látni, itt nálunk csak a Kálvin téren van vagy tucatnyi... Félelmetes ott a helyzet, hogy engedheti meg magának ezt egy ország, ezt egy nagyváros, nem fér a fejembe

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
Hú.nagyid ezek szerint tök rendben az átlaghoz képest: elgondolkozott és nem egyre hangosabban hajtogatta ugyanazt a mantrát. én nem jutottam el ugyanide a sokkal fiatalabb nagyimmal.
Elmentünk ma a nagymamámhoz látogatóba (ref egyház öregek otthona, 92. év).
Megkérdezte, hogy Angliában voltak-e kéregetős migránsok.
Mondtam neki, hogy ott is leginkább a hajléktalanok kéregetnek, mint itt, akár Pesten is.
M: De hát KG elverte a pénzt, amit Tarlós összegyűjtött.
É: Mondom nem nehéz elkölteni a pénzt, ha elveszik tőled a bevételek számottevő részét, de feladatod nem lesz sem kevesebb, sem olcsóbb, mint azelőtt.
M: De hát a Tarlósnak sikerült.
É: nem árt, hogy párton belüli volt, plusz akkor még nem is büntették Pestet, amiért a rendszer ellen szavazott.
M: De a Gyurcsány, az mindent eladna, meg elrontana.
É: Viktor is mindent eladott, meg elrontott, az mennyivel jobb?
M: de há mindenhonnan ez jön.
É: mert az m1 propagandát tol, a megyei újságok meg mind Lőrincéi, azok is ugyanazt a bullshitet tolják.
M: de hát a repteret is eladták a külföldieknek a Gyurcsányék, most meg nem sikerül visszavásárolni
É: viszont azóta a reptéren volt is fejlesztés, meg eleve az állam nem jó tulajdonos, ez akkora axióma a gazdasági könyvekben, mint a ház.
...
Közben felvázoltam neki, hogy az eü romokban (anyám ma mondta, hogy egy dolgozó ismerőse a megyei kh-ban mesélte neki, hogy a csőd szélén áll a kh, tavaly volt olyan fizetés, amit 12-én kaptak meg), az oktatás a földbe áll, a dédunokái szinte biztos, hogy középiskola vagy egyetem után dobbantanak külföldre, és igazából tavaly nyáron mi sem voltunk messze ettől), abból a négy unokájából, akinek még nincs gyereke, és ki tudott volna könnyen menni, három már Németben dolgozik, mondom mégis szerinte ezt mind az ellenzék csinálta, vagy a 13 éve hegemón pozícióban terpeszkedő Viktor?
Mondtam neki, hogy legalább a lányának sikerült lemásznia a Viktor-vonatról.
A végére csak bámult a semmibe, a zasszony mondta, hogy inkább ne mondjam tovább, mert akkor nemhogy 92 gyertya nem lesz meg, hanem a jövő hét sem.
Hesteg kis magyar életkép
slowmotion
kíváncsiságból: miért csak most jött el ez a beszélgetés? korábban nem próbálta neki senki elmondani, hogy mi van?
több mint 1 éve
Hú.Elmentünk ma a nagymamámhoz látogatóba (ref egyház öregek otthona, 92. év).
Megkérdezte, hogy Angliában voltak-e kéregetős migránsok.
Mondtam neki, hogy ott is leginkább a hajléktalanok kéregetnek, mint itt, akár Pesten is.
M: De hát KG elverte a pénzt, amit Tarlós összegyűjtött.
É: Mondom nem nehéz elkölteni a pénzt, ha elveszik tőled a bevételek számottevő részét, de feladatod nem lesz sem kevesebb, sem olcsóbb, mint azelőtt.
M: De hát a Tarlósnak sikerült.
É: nem árt, hogy párton belüli volt, plusz akkor még nem is büntették Pestet, amiért a rendszer ellen szavazott.
M: De a Gyurcsány, az mindent eladna, meg elrontana.
É: Viktor is mindent eladott, meg elrontott, az mennyivel jobb?
M: de há mindenhonnan ez jön.
É: mert az m1 propagandát tol, a megyei újságok meg mind Lőrincéi, azok is ugyanazt a bullshitet tolják.
M: de hát a repteret is eladták a külföldieknek a Gyurcsányék, most meg nem sikerül visszavásárolni
É: viszont azóta a reptéren volt is fejlesztés, meg eleve az állam nem jó tulajdonos, ez akkora axióma a gazdasági könyvekben, mint a ház.
...
Közben felvázoltam neki, hogy az eü romokban (anyám ma mondta, hogy egy dolgozó ismerőse a megyei kh-ban mesélte neki, hogy a csőd szélén áll a kh, tavaly volt olyan fizetés, amit 12-én kaptak meg), az oktatás a földbe áll, a dédunokái szinte biztos, hogy középiskola vagy egyetem után dobbantanak külföldre, és igazából tavaly nyáron mi sem voltunk messze ettől), abból a négy unokájából, akinek még nincs gyereke, és ki tudott volna könnyen menni, három már Németben dolgozik, mondom mégis szerinte ezt mind az ellenzék csinálta, vagy a 13 éve hegemón pozícióban terpeszkedő Viktor?
Mondtam neki, hogy legalább a lányának sikerült lemásznia a Viktor-vonatról.
A végére csak bámult a semmibe, a zasszony mondta, hogy inkább ne mondjam tovább, mert akkor nemhogy 92 gyertya nem lesz meg, hanem a jövő hét sem.
Hesteg kis magyar életkép
több mint 1 éve
No és a szír gyermekorvossal angolul kell beszélni, vagy magyarul?Hiányzik az a közel egymillió Nyugatra szakadt hazánkfia.De, gond van.Sztem semmi, egyszerű ténymegállapítás.De ezzel mi a gond?telex.hu/gazdasag/2024/01/03/munkaeropiac-kulfoldi-vendegmunkas-magyarorszag-filippino-indiaiNem teljesen ide kapcsolódik, de... az kicsit szürreális volt, hogy a ferihegyi fasírtkirályban angolul kellett leadni a rendelést, mert a két ember a pultban kb az india-pakisztán-banglades-sri lanka térségből jött 😮
warr_b
slowmotion
Amadeus von Dollárbaloldal
gabokocka
Elmész csehként PRG-be, gondolom nem angolul kell rendelned. Elmész lengyelként WAW-ba, nem angolul kell rendelned. Ugyanez a szlovák-BTS relációban is gondolom igaz.
Aztán persze lehet, hogy egy kő alatt élek.
slowmotion
Az ételfutárok ázsiaiak, Kőszegen az egyetlen gyermekorvos szír, üdv a valóságban.
Dzsokijuing
(Az ázsiai ételfutár nem érdekel, mert nem szoktunk használni, meg az úgyis olyan, hogy csak kihozza azt, amit megrendeltél. A szűk keresztmetszet a rendelésfelvétel, annak az etnikai dinamikáját meg nem ismerem)
több mint 1 éve
Kedvencem, amikor a full bevándorló ország nagyeszü polgára rühelli a bevándorlókat. Könyörgöm, aki Floridában nem mittomén Calusa törzsi, pont ugyanolyan bevándorlók leszármazottja, mint akiket most rühell.Jo 15+ eve volt es utas volt vmilyen hivatalnal voltak...Kik mondták neki? A kikötőben dolgozó indiai meg távol keleti bevándorló melósok, Vagy a hajón dolgozó indiai meg távol keleti bevándorló melósok? 😀Velem Miamiban rendszeresen megtörtént, hogy angolul nem beszélt senki a fast food helyeken, spanyolul is azért tanultam meg alapszinten, mert a hotelben ugyanez volt a kubai kollégákkal isA lenyeg atjon, de miami kb evtizedek ota spanyol....anno ismerosom hajozott ki onnan es mondtak nekik remelik mire visszajonnek meg amerika lesz.
r.baggio
YoungZeeZee
Lecsó
YoungZeeZee
több mint 1 éve
Hiányzik az a közel egymillió Nyugatra szakadt hazánkfia.De, gond van.Sztem semmi, egyszerű ténymegállapítás.De ezzel mi a gond?telex.hu/gazdasag/2024/01/03/munkaeropiac-kulfoldi-vendegmunkas-magyarorszag-filippino-indiaiNem teljesen ide kapcsolódik, de... az kicsit szürreális volt, hogy a ferihegyi fasírtkirályban angolul kellett leadni a rendelést, mert a két ember a pultban kb az india-pakisztán-banglades-sri lanka térségből jött 😮
warr_b
slowmotion
gabokocka
Elmész csehként PRG-be, gondolom nem angolul kell rendelned. Elmész lengyelként WAW-ba, nem angolul kell rendelned. Ugyanez a szlovák-BTS relációban is gondolom igaz.
slowmotion
Az ételfutárok ázsiaiak, Kőszegen az egyetlen gyermekorvos szír, üdv a valóságban.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
YoungZeeZee
9 405
Jo 15+ eve volt es utas volt vmilyen hivatalnal voltak...Kik mondták neki? A kikötőben dolgozó indiai meg távol keleti bevándorló melósok, Vagy a hajón dolgozó indiai meg távol keleti bevándorló melósok? 😀Velem Miamiban rendszeresen megtörtént, hogy angolul nem beszélt senki a fast food helyeken, spanyolul is azért tanultam meg alapszinten, mert a hotelben ugyanez volt a kubai kollégákkal isA lenyeg atjon, de miami kb evtizedek ota spanyol....anno ismerosom hajozott ki onnan es mondtak nekik remelik mire visszajonnek meg amerika lesz.
r.baggio
YoungZeeZee
Lecsó
Szerkesztette: YoungZeeZee
több mint 1 éve
Stuttgart, Best Western+, mint később kiderült eritreai volt a bár pincér és csak angolul kommunikált! A német főnököm erre azt mondta, hogy már az is nagy szám, hogy emberi nyelvet beszél és akar dolgozni... és ugye Nekik legalább ott vannak, az abszolút integrálódott Török!Abszolút kő alatt.De, gond van.Sztem semmi, egyszerű ténymegállapítás.De ezzel mi a gond?telex.hu/gazdasag/2024/01/03/munkaeropiac-kulfoldi-vendegmunkas-magyarorszag-filippino-indiaiNem teljesen ide kapcsolódik, de... az kicsit szürreális volt, hogy a ferihegyi fasírtkirályban angolul kellett leadni a rendelést, mert a két ember a pultban kb az india-pakisztán-banglades-sri lanka térségből jött 😮
warr_b
slowmotion
gabokocka
slowmotion
Varsói éjszakai életben teljesen standard, hogy a láncoknál külföldiek dolgoznak, és a kocsmákban is a kisegítő személyzet ázsiai. Poszonyban ugyanezt tapasztaltam. De Londonban minden Starbucksban mi beszéltünk a legjobban angolul, ha nem volt rajtunk kívül bent vendég...
Gyurma Pappa

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 1 éve
Kik mondták neki? A kikötőben dolgozó indiai meg távol keleti bevándorló melósok, Vagy a hajón dolgozó indiai meg távol keleti bevándorló melósok? 😀Velem Miamiban rendszeresen megtörtént, hogy angolul nem beszélt senki a fast food helyeken, spanyolul is azért tanultam meg alapszinten, mert a hotelben ugyanez volt a kubai kollégákkal isA lenyeg atjon, de miami kb evtizedek ota spanyol....anno ismerosom hajozott ki onnan es mondtak nekik remelik mire visszajonnek meg amerika lesz.
r.baggio
YoungZeeZee
Szerkesztette: Lecsó
több mint 1 éve
YoungZeeZee
9 405
Velem Miamiban rendszeresen megtörtént, hogy angolul nem beszélt senki a fast food helyeken, spanyolul is azért tanultam meg alapszinten, mert a hotelben ugyanez volt a kubai kollégákkal isA lenyeg atjon, de miami kb evtizedek ota spanyol....anno ismerosom hajozott ki onnan es mondtak nekik remelik mire visszajonnek meg amerika lesz.
r.baggio
több mint 1 éve
Velem Miamiban rendszeresen megtörtént, hogy angolul nem beszélt senki a fast food helyeken, spanyolul is azért tanultam meg alapszinten, mert a hotelben ugyanez volt a kubai kollégákkal isTavaly októberben a Hard Rock stadionnál a latínó uberes csajszi Google translate-tel kommunikált velem angolul.
r.baggio
Nolite iudicare, ut non iudacemini. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
több mint 1 éve
Egyszerűen nem találnak embert....sajnos ez van. Ők se szívesen dolgoztatnak velük, de nem jelentkezik senki egy csomó állásra. Apró érdekesség, hogy nálunk a reptéren ki van szervezve a takarítás. Pár éve arra lettünk figyelmesek, hogy a takarítók egyre idősebbek. Aztán egyre barnábbak lettek, ahogy már a takarítókat Nógrádból, majd borsodból, aztán Szabolcsból jöttek. Aztán ennyi...pár alkalommal ukránok jöttek, aztán úgy fél éve már pakik, vagy indiaiak, vagy általános meglepetésemre volt már bhutáni is. Ami nekem baromi furcsa, hogy szinte kétszer ugyanazt az arcot nem látom. (jó valamennyire egyformák, de azért mégis szerintem baromi gyakran cserélődnek) természetesen nem beszélni magyar, néhány angolul se igazán, de egy-egy régi magyar takarítónő mint szolgvez még jön velük.telex.hu/gazdasag/2024/01/03/munkaeropiac-kulfoldi-vendegmunkas-magyarorszag-filippino-indiaiNem teljesen ide kapcsolódik, de... az kicsit szürreális volt, hogy a ferihegyi fasírtkirályban angolul kellett leadni a rendelést, mert a két ember a pultban kb az india-pakisztán-banglades-sri lanka térségből jött 😮
warr_b
slowmotion
több mint 1 éve
Azért 10 éve elképzelhetetlen lett volna, hogy Mo-n az ügyfeles nem magyar legyen vagy nem beszél perfectül magyarul. Most már elértük azt, hogy annyira nincs ember vagy alkalmatlanok, hogy ezt megéltük.
több mint 1 éve
Velem Miamiban rendszeresen megtörtént, hogy angolul nem beszélt senki a fast food helyeken, spanyolul is azért tanultam meg alapszinten, mert a hotelben ugyanez volt a kubai kollégákkal is

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
Abszolút kő alatt.De, gond van.Sztem semmi, egyszerű ténymegállapítás.De ezzel mi a gond?telex.hu/gazdasag/2024/01/03/munkaeropiac-kulfoldi-vendegmunkas-magyarorszag-filippino-indiaiNem teljesen ide kapcsolódik, de... az kicsit szürreális volt, hogy a ferihegyi fasírtkirályban angolul kellett leadni a rendelést, mert a két ember a pultban kb az india-pakisztán-banglades-sri lanka térségből jött 😮
warr_b
slowmotion
gabokocka
slowmotion
Varsói éjszakai életben teljesen standard, hogy a láncoknál külföldiek dolgoznak, és a kocsmákban is a kisegítő személyzet ázsiai. Poszonyban ugyanezt tapasztaltam. De Londonban minden Starbucksban mi beszéltünk a legjobban angolul, ha nem volt rajtunk kívül bent vendég...

több mint 1 éve
Igen.Aztán persze lehet, hogy egy kő alatt élek.Sztem semmi, egyszerű ténymegállapítás.De ezzel mi a gond?telex.hu/gazdasag/2024/01/03/munkaeropiac-kulfoldi-vendegmunkas-magyarorszag-filippino-indiaiNem teljesen ide kapcsolódik, de... az kicsit szürreális volt, hogy a ferihegyi fasírtkirályban angolul kellett leadni a rendelést, mert a két ember a pultban kb az india-pakisztán-banglades-sri lanka térségből jött 😮
warr_b
slowmotion
gabokocka
slowmotion
Szerkesztette: Jughead
több mint 1 éve
De, gond van.Sztem semmi, egyszerű ténymegállapítás.De ezzel mi a gond?telex.hu/gazdasag/2024/01/03/munkaeropiac-kulfoldi-vendegmunkas-magyarorszag-filippino-indiaiNem teljesen ide kapcsolódik, de... az kicsit szürreális volt, hogy a ferihegyi fasírtkirályban angolul kellett leadni a rendelést, mert a két ember a pultban kb az india-pakisztán-banglades-sri lanka térségből jött 😮
warr_b
slowmotion
gabokocka
több mint 1 éve
media1.hu/2024/01/04/atirta-az-index-a-karacsony-gergelyt-tamado-cikket-de-a-lap-lebukott-a-modositas-utan/
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
Ja semmi.De ezzel mi a gond?telex.hu/gazdasag/2024/01/03/munkaeropiac-kulfoldi-vendegmunkas-magyarorszag-filippino-indiaiNem teljesen ide kapcsolódik, de... az kicsit szürreális volt, hogy a ferihegyi fasírtkirályban angolul kellett leadni a rendelést, mert a két ember a pultban kb az india-pakisztán-banglades-sri lanka térségből jött 😮
warr_b
slowmotion
Hülye az, aki arra épít, hogy magyar területen, magyar szolgáltatónál nyugodtan megszólalhat magyarul, és még meg is érteti magát.
Félreértés ne essék, nincs gondom az angollal, csak a helyzettel. Meg a magyar reptéren is csak elvétve fordulnak meg magyar utasok, mégis mire fel kellene customer facing agenteknek magyarul beszélnie?
több mint 1 éve
Sztem semmi, egyszerű ténymegállapítás.De ezzel mi a gond?telex.hu/gazdasag/2024/01/03/munkaeropiac-kulfoldi-vendegmunkas-magyarorszag-filippino-indiaiNem teljesen ide kapcsolódik, de... az kicsit szürreális volt, hogy a ferihegyi fasírtkirályban angolul kellett leadni a rendelést, mert a két ember a pultban kb az india-pakisztán-banglades-sri lanka térségből jött 😮
warr_b
slowmotion
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 1 éve
De ezzel mi a gond?telex.hu/gazdasag/2024/01/03/munkaeropiac-kulfoldi-vendegmunkas-magyarorszag-filippino-indiaiNem teljesen ide kapcsolódik, de... az kicsit szürreális volt, hogy a ferihegyi fasírtkirályban angolul kellett leadni a rendelést, mert a két ember a pultban kb az india-pakisztán-banglades-sri lanka térségből jött 😮
warr_b
slowmotion
több mint 1 éve
+ A bulinegyedben a kajáldák többsége.Nem kell olyan messze menni, Blaha meki ugyanez.telex.hu/gazdasag/2024/01/03/munkaeropiac-kulfoldi-vendegmunkas-magyarorszag-filippino-indiaiNem teljesen ide kapcsolódik, de... az kicsit szürreális volt, hogy a ferihegyi fasírtkirályban angolul kellett leadni a rendelést, mert a két ember a pultban kb az india-pakisztán-banglades-sri lanka térségből jött 😮
warr_b
slowmotion
gabokocka
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
Így akarják fejleszteni a magyarok gyenge angol tudását 🙂Nem kell olyan messze menni, Blaha meki ugyanez.telex.hu/gazdasag/2024/01/03/munkaeropiac-kulfoldi-vendegmunkas-magyarorszag-filippino-indiaiNem teljesen ide kapcsolódik, de... az kicsit szürreális volt, hogy a ferihegyi fasírtkirályban angolul kellett leadni a rendelést, mert a két ember a pultban kb az india-pakisztán-banglades-sri lanka térségből jött 😮
warr_b
slowmotion
gabokocka

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.