Politika

65 feliratkozó

több mint 1 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 276 — Ajmo Vatreni
 rtl.hu/hirado/2024/01/04/budapest-berlet-bkv-kek-busz

Na ez mondjuk azért már elég wtf lenne... A hévet meg a sárga buszt még megkülönbözteti az ember, de majd a tök egyforma kék buszok között tartsa számon a diáktól kezdve a 80 éves nyugdíjasig mindenki, hogy éppen ki üzemelteti?
warr_b
so what?
elbasszák államilag, aztán ráfogják Karigerire, hogy ő baszta el. nem ez megy lassan öt éve?
slowmotion
Én inkább arra gondolok, hogy ez megint egy fidesz féle duplacsavar.

Bedobták ezt a dupla bérletet, húzzák ezzel a pógárok agyát márciusig, áprilisig, aztán majd bemondják, hogy nekik az emberek a legfontosabbak, bevállalják bemondásra azt az pár nilliárd pluszt 3s minden marad a régiben, és ők lesznek a jó fej gondoskodó állam.
warr_b
Lázárfasz államtitkára:
"...Egy bizonyos: az ÉKM a maga részét elvégzi, tragédia pedig nincs, hiszen, ha valaki március 1-e után MÁV, Volán vagy HÉV járművön szeretne utazni, akkor egyszerűen megveheti a vármegye vagy országbérletet, ami tökéletesen működik, bátran mondom, hiszen immár 4️⃣ milliót vásároltak meg az utasok."
csipkelli
Mintha lenne más választás 😀

Ezt a cinikust faszt...lehet h OV egy geci, de ez az ember lehet még rajta is túltesz...
Az a röhej amúgy, hogy az látszik, hogy mindenért fizettetni akarnak.

Gyakorlatilag megadóztatnak és aztán még fizessél is a szolgáltatásért pluszban.
Lúdas Solymi
Kíváncsian várom, hogy most meddig engedi Orbán garázdálkodni az elefántot a porcelán boltban.
több mint 1 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 880

Na ez mondjuk azért már elég wtf lenne... A hévet meg a sárga buszt még megkülönbözteti az ember, de majd a tök egyforma kék buszok között tartsa számon a diáktól kezdve a 80 éves nyugdíjasig mindenki, hogy éppen ki üzemelteti?
warr_b
so what?
elbasszák államilag, aztán ráfogják Karigerire, hogy ő baszta el. nem ez megy lassan öt éve?
slowmotion

Bedobták ezt a dupla bérletet, húzzák ezzel a pógárok agyát márciusig, áprilisig, aztán majd bemondják, hogy nekik az emberek a legfontosabbak, bevállalják bemondásra azt az pár nilliárd pluszt 3s minden marad a régiben, és ők lesznek a jó fej gondoskodó állam.
warr_b
Lázárfasz államtitkára:
"...Egy bizonyos: az ÉKM a maga részét elvégzi, tragédia pedig nincs, hiszen, ha valaki március 1-e után MÁV, Volán vagy HÉV járművön szeretne utazni, akkor egyszerűen megveheti a vármegye vagy országbérletet, ami tökéletesen működik, bátran mondom, hiszen immár 4️⃣ milliót vásároltak meg az utasok."
csipkelli
Mintha lenne más választás 😀

Ezt a cinikust faszt...lehet h OV egy geci, de ez az ember lehet még rajta is túltesz...
Az a röhej amúgy, hogy az látszik, hogy mindenért fizettetni akarnak.

Gyakorlatilag megadóztatnak és aztán még fizessél is a szolgáltatásért pluszban.
több mint 1 éve
csipkelli 4 010

warr_b
so what?
slowmotion

warr_b
Lázárfasz államtitkára:
több mint 1 éve
warr_b Washington Commanders 27 906 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

warr_b
so what?
slowmotion

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 1 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 912 — Cowboys fan

warr_b
so what?
több mint 1 éve
warr_b Washington Commanders 27 906 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 1 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 528 — Saturday Night Lights
Szóval az a terv, hogy az LMP jelöli Vitézyt, a Fidesz meg beáll mögé? 😀
csipkelli
Tervnek nem rossz. Kérdés, hogy érdemes-e felálldozni az egyik ügynöködet (LMP) egy ilyen kockázatos ügyért.
Persze a verseny komollyá válna.
vpi
26-os választásig lehet őket használni. Majd cserébe nem indul Kendernay Hegyvidéken, Pokorni megnyugodhat.
csipkelli
26-ban pedig emberszabásúbb koalíciós társ lesz, mint a Mi Kazánk.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
Mikey Cincinnati Bengals 20 577
Hú.

Elmentünk ma a nagymamámhoz látogatóba (ref egyház öregek otthona, 92. év).
Megkérdezte, hogy Angliában voltak-e kéregetős migránsok.
Mondtam neki, hogy ott is leginkább a hajléktalanok kéregetnek, mint itt, akár Pesten is.
M: De hát KG elverte a pénzt, amit Tarlós összegyűjtött.
É: Mondom nem nehéz elkölteni a pénzt, ha elveszik tőled a bevételek számottevő részét, de feladatod nem lesz sem kevesebb, sem olcsóbb, mint azelőtt.
M: De hát a Tarlósnak sikerült.
É: nem árt, hogy párton belüli volt, plusz akkor még nem is büntették Pestet, amiért a rendszer ellen szavazott.
M: De a Gyurcsány, az mindent eladna, meg elrontana.
É: Viktor is mindent eladott, meg elrontott, az mennyivel jobb?
M: de há mindenhonnan ez jön.
É: mert az m1 propagandát tol, a megyei újságok meg mind Lőrincéi, azok is ugyanazt a bullshitet tolják.
M: de hát a repteret is eladták a külföldieknek a Gyurcsányék, most meg nem sikerül visszavásárolni
É: viszont azóta a reptéren volt is fejlesztés, meg eleve az állam nem jó tulajdonos, ez akkora axióma a gazdasági könyvekben, mint a ház.
...
Közben felvázoltam neki, hogy az eü romokban (anyám ma mondta, hogy egy dolgozó ismerőse a megyei kh-ban mesélte neki, hogy a csőd szélén áll a kh, tavaly volt olyan fizetés, amit 12-én kaptak meg), az oktatás a földbe áll, a dédunokái szinte biztos, hogy középiskola vagy egyetem után dobbantanak külföldre, és igazából tavaly nyáron mi sem voltunk messze ettől), abból a négy unokájából, akinek még nincs gyereke, és ki tudott volna könnyen menni, három már Németben dolgozik, mondom mégis szerinte ezt mind az ellenzék csinálta, vagy a 13 éve hegemón pozícióban terpeszkedő Viktor?
Mondtam neki, hogy legalább a lányának sikerült lemásznia a Viktor-vonatról.

A végére csak bámult a semmibe, a zasszony mondta, hogy inkább ne mondjam tovább, mert akkor nemhogy 92 gyertya nem lesz meg, hanem a jövő hét sem.

Hesteg kis magyar életkép
slowmotion
...és ezt meg lehet szorozni x millióval vidéken, az agymosás tökéletesen működik.
Tisztelet annak az elenyésző kivételnek, aki ledobta a szemellenzőt.
Stoki
Én pont tegnap meséltem két agymosott kollégámnak, hogy a 41 forintos benzináremelés az nem egészében az EU-s jogszabály miatt van. Mondanom sem kell, nem hittek nekem. Meg ez egyébként is jó, mert több bevétele lesz az államnak, ami nekem is jó.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 1 éve
Stoki Jacksonville Jaguars Nebraska Cornhuskers 3 133 — Einhorn és Finkle...Finkle és Einhorn
Hú.

Mondtam neki, hogy ott is leginkább a hajléktalanok kéregetnek, mint itt, akár Pesten is.
É: Mondom nem nehéz elkölteni a pénzt, ha elveszik tőled a bevételek számottevő részét, de feladatod nem lesz sem kevesebb, sem olcsóbb, mint azelőtt.
É: nem árt, hogy párton belüli volt, plusz akkor még nem is büntették Pestet, amiért a rendszer ellen szavazott.
É: mert az m1 propagandát tol, a megyei újságok meg mind Lőrincéi, azok is ugyanazt a bullshitet tolják.
M: de hát a repteret is eladták a külföldieknek a Gyurcsányék, most meg nem sikerül visszavásárolni
É: viszont azóta a reptéren volt is fejlesztés, meg eleve az állam nem jó tulajdonos, ez akkora axióma a gazdasági könyvekben, mint a ház.
...
Közben felvázoltam neki, hogy az eü romokban (anyám ma mondta, hogy egy dolgozó ismerőse a megyei kh-ban mesélte neki, hogy a csőd szélén áll a kh, tavaly volt olyan fizetés, amit 12-én kaptak meg), az oktatás a földbe áll, a dédunokái szinte biztos, hogy középiskola vagy egyetem után dobbantanak külföldre, és igazából tavaly nyáron mi sem voltunk messze ettől), abból a négy unokájából, akinek még nincs gyereke, és ki tudott volna könnyen menni, három már Németben dolgozik, mondom mégis szerinte ezt mind az ellenzék csinálta, vagy a 13 éve hegemón pozícióban terpeszkedő Viktor?

A végére csak bámult a semmibe, a zasszony mondta, hogy inkább ne mondjam tovább, mert akkor nemhogy 92 gyertya nem lesz meg, hanem a jövő hét sem.

slowmotion
...és ezt meg lehet szorozni x millióval vidéken, az agymosás tökéletesen működik.
Tisztelet annak az elenyésző kivételnek, aki ledobta a szemellenzőt.
több mint 1 éve
csipkelli 4 010
csipkelli
Tervnek nem rossz. Kérdés, hogy érdemes-e felálldozni az egyik ügynöködet (LMP) egy ilyen kockázatos ügyért.
vpi
26-os választásig lehet őket használni. Majd cserébe nem indul Kendernay Hegyvidéken, Pokorni megnyugodhat.
több mint 1 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 300 — no es importante
csipkelli
Biztos vagyok benne, hogy valami ilyesmi a terv, még az is lehet, hogy "függetlenként" indul

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 370 — Patriot
csipkelli
több mint 1 éve
csipkelli 4 010
több mint 1 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 370 — Patriot
 telex.hu/zacc/2024/01/01/pesty-laszlo-igeret-kellemetlen-bizonyitek-ner-ellen
Amadeus von Dollárbaloldal
9:1-hez mondta, hogy lesz valami - tehát nem volt 100% 😀 de legalább hetekig elnyammogott rajta az ellenzéki média.
MC12
 24.hu/belfold/2024/01/05/pesty-laszlo-ner-fidesz-orkok/

"Úgy véli, a négy eset „pusztító erejű” lenne, ha néhány szakember nekiállna analitikus módszerekkel átszámolni a költségvetéseket, és kiderülne, mennyi pénz tűnt el. "

"De ha mindenki lusta és mindenki tőlem várja a megoldást, akkor lassan abba fogom hagyni. Ezt a balosoknak üzenem elsősorban"

Aha. Szóval ha a baloldali szakemberek és média kiszámolná és elmondaná az embereknek, hogy a NER lop az pusztító erejű lenne. Okay.

Most vagy teljesen hülye, vagy végtelenül cinikus, vagy valami olyan alternatív valóságban van, amit én nem ismerek.
zinedine5
Arról nem beszélve, hogy a négy esetből legalább kettőt alaposan körbejárt az ellenzéki sajtó.
Inkább cinikus, pontosan tudja, hogy a nagy leleplezések nem kerülnek be a kormánypárti médiabuborékba. Az, hogy utoljára a Borkai videó szólt nagyot, nagyjából beárazza az ingerküszöböt.
Dzsokijuing

Mondjam a másodikat, a Philipkét, a Kálmánkát, aki hatmilliárdból gyárt olyan filmet, amit másfél milliárdból is lehetne? […]
Rákay Philippel kapcsolatban azt is hozzátette, hogy nem őt akarja bántani, de szerinte a hatmilliárdból készülő Petőfi-film esetén azt kéne megvizsgálni, hogy milyen eredményeket fog elérni.

Sok volt már megint a szilveszteri iszogatás.

Egyébként nyilvánvaló mindenkinek, hogy lopnak. Ami az ellenzéknek nem nyilvánvaló, hogy az embereknek ez semmilyen ingerküszöbét nem éri el. Egyszerűen nem fogják fel, nem érdekli őket, “mindenki ezt csinálná” stb.

Kb a lombkorona sétány volt, ami megfogható volt az átlagember számára, de ott sem történt semmi. “Ügyes volt”
több mint 1 éve
9:1-hez mondta, hogy lesz valami - tehát nem volt 100% 😀 de legalább hetekig elnyammogott rajta az ellenzéki média.
MC12

"Úgy véli, a négy eset „pusztító erejű” lenne, ha néhány szakember nekiállna analitikus módszerekkel átszámolni a költségvetéseket, és kiderülne, mennyi pénz tűnt el. "

"De ha mindenki lusta és mindenki tőlem várja a megoldást, akkor lassan abba fogom hagyni. Ezt a balosoknak üzenem elsősorban"

Aha. Szóval ha a baloldali szakemberek és média kiszámolná és elmondaná az embereknek, hogy a NER lop az pusztító erejű lenne. Okay.

Most vagy teljesen hülye, vagy végtelenül cinikus, vagy valami olyan alternatív valóságban van, amit én nem ismerek.
zinedine5
Arról nem beszélve, hogy a négy esetből legalább kettőt alaposan körbejárt az ellenzéki sajtó.
Inkább cinikus, pontosan tudja, hogy a nagy leleplezések nem kerülnek be a kormánypárti médiabuborékba. Az, hogy utoljára a Borkai videó szólt nagyot, nagyjából beárazza az ingerküszöböt.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 1 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 276 — Ajmo Vatreni
MC12

több mint 1 éve
Illetve puerto rico spanyol ajku is es usa tag.nincs meglepetes.
YoungZeeZee
Nem tag, vagyis nem tagállam, hanem társult állam, fennhatóság alatt áll.
Őszentsége Sobri Jóska
Folyamatosan napirenden a tagállami státusz, csak valahogy J-Lo és a baseball kontingens lobbiereje nem elég.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 1 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 146 — #NoStress
YoungZeeZee
Nem tag, vagyis nem tagállam, hanem társult állam, fennhatóság alatt áll.

több mint 1 éve
YoungZeeZee 9 405
Velem Miamiban rendszeresen megtörtént, hogy angolul nem beszélt senki a fast food helyeken, spanyolul is azért tanultam meg alapszinten, mert a hotelben ugyanez volt a kubai kollégákkal is
r.baggio
A lenyeg atjon, de miami kb evtizedek ota spanyol....anno ismerosom hajozott ki onnan es mondtak nekik remelik mire visszajonnek meg amerika lesz.
YoungZeeZee
Kik mondták neki? A kikötőben dolgozó indiai meg távol keleti bevándorló melósok, Vagy a hajón dolgozó indiai meg távol keleti bevándorló melósok? 😀
Lecsó
Jo 15+ eve volt es utas volt vmilyen hivatalnal voltak...
YoungZeeZee
Kedvencem, amikor a full bevándorló ország nagyeszü polgára rühelli a bevándorlókat. Könyörgöm, aki Floridában nem mittomén Calusa törzsi, pont ugyanolyan bevándorlók leszármazottja, mint akiket most rühell.
vpi
Mi is utálunk mindenkit aki nem árja magyar.
Mikey
Mondjuk a lenyeg atment😀
Tehat az h miamiban spanyolul beszelnek rengetegen az nem ujdonsag..nem par eves dolog. Evtizedben merheto.
Nem olyan mint csak angolul beszelnek par eve par magyar helyen.
több mint 1 éve
Mikey Cincinnati Bengals 20 577
Velem Miamiban rendszeresen megtörtént, hogy angolul nem beszélt senki a fast food helyeken, spanyolul is azért tanultam meg alapszinten, mert a hotelben ugyanez volt a kubai kollégákkal is
r.baggio
A lenyeg atjon, de miami kb evtizedek ota spanyol....anno ismerosom hajozott ki onnan es mondtak nekik remelik mire visszajonnek meg amerika lesz.
YoungZeeZee
Kik mondták neki? A kikötőben dolgozó indiai meg távol keleti bevándorló melósok, Vagy a hajón dolgozó indiai meg távol keleti bevándorló melósok? 😀
Lecsó
YoungZeeZee
Kedvencem, amikor a full bevándorló ország nagyeszü polgára rühelli a bevándorlókat. Könyörgöm, aki Floridában nem mittomén Calusa törzsi, pont ugyanolyan bevándorlók leszármazottja, mint akiket most rühell.
vpi
Mi is utálunk mindenkit aki nem árja magyar.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 1 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
r.baggio
YoungZeeZee
Lecsó
YoungZeeZee
vpi
De ő volt ott előbb!
több mint 1 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 53 975 — The Mathematician
sőt ha folyamatban angolul beszélnek hozzájuk, akkor nem is tanulnak magyarul.
slowmotion
ez inkább akarat kérdése
volt managerem indiai, ő meg a felesége nem beszél magyarul a 2 gyerek aki itt született igen, ők nem is tanulnak
orosz mostani kolléganőm tanul magyarul folyamatosan és kéri is hogy néha beszéljünk úgy előtte nem érti rendesen de tervbe vette

szóval a kérdés hogy meddig akar valaki itt maradni

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
 telex.hu/gazdasag/2024/01/03/munkaeropiac-kulfoldi-vendegmunkas-magyarorszag-filippino-indiai
warr_b
Nem teljesen ide kapcsolódik, de... az kicsit szürreális volt, hogy a ferihegyi fasírtkirályban angolul kellett leadni a rendelést, mert a két ember a pultban kb az india-pakisztán-banglades-sri lanka térségből jött 😮
slowmotion
De ezzel mi a gond?
Sztem semmi, egyszerű ténymegállapítás.
gabokocka
De, gond van.
Elmész csehként PRG-be, gondolom nem angolul kell rendelned. Elmész lengyelként WAW-ba, nem angolul kell rendelned. Ugyanez a szlovák-BTS relációban is gondolom igaz.

Aztán persze lehet, hogy egy kő alatt élek.
slowmotion
Hiányzik az a közel egymillió Nyugatra szakadt hazánkfia.
Az ételfutárok ázsiaiak, Kőszegen az egyetlen gyermekorvos szír, üdv a valóságban.
Dzsokijuing
No és a szír gyermekorvossal angolul kell beszélni, vagy magyarul?
(Az ázsiai ételfutár nem érdekel, mert nem szoktunk használni, meg az úgyis olyan, hogy csak kihozza azt, amit megrendeltél. A szűk keresztmetszet a rendelésfelvétel, annak az etnikai dinamikáját meg nem ismerem)
slowmotion
Magyarul, de ez ugyanaz a jelenség. Nem találsz magyar munkaerőt.
Dzsokijuing
Nem találni, valóban.
De ezek az orvosok itt tanultak, már eleve volt azért idejük és lehetőségük magyart tanulni, meg is tanulták egy megfelelő szintre.

Az ételfutárok meg pultosok nem ez, ők nem évek óta vannak itt - sőt ha folyamatban angolul beszélnek hozzájuk, akkor nem is tanulnak magyarul.
több mint 1 éve
 telex.hu/gazdasag/2024/01/03/munkaeropiac-kulfoldi-vendegmunkas-magyarorszag-filippino-indiai
warr_b
Nem teljesen ide kapcsolódik, de... az kicsit szürreális volt, hogy a ferihegyi fasírtkirályban angolul kellett leadni a rendelést, mert a két ember a pultban kb az india-pakisztán-banglades-sri lanka térségből jött 😮
slowmotion
De ezzel mi a gond?
Sztem semmi, egyszerű ténymegállapítás.
gabokocka
De, gond van.
Elmész csehként PRG-be, gondolom nem angolul kell rendelned. Elmész lengyelként WAW-ba, nem angolul kell rendelned. Ugyanez a szlovák-BTS relációban is gondolom igaz.

Aztán persze lehet, hogy egy kő alatt élek.
slowmotion
Hiányzik az a közel egymillió Nyugatra szakadt hazánkfia.
Az ételfutárok ázsiaiak, Kőszegen az egyetlen gyermekorvos szír, üdv a valóságban.
Dzsokijuing
No és a szír gyermekorvossal angolul kell beszélni, vagy magyarul?
(Az ázsiai ételfutár nem érdekel, mert nem szoktunk használni, meg az úgyis olyan, hogy csak kihozza azt, amit megrendeltél. A szűk keresztmetszet a rendelésfelvétel, annak az etnikai dinamikáját meg nem ismerem)
slowmotion
Magyarul, de ez ugyanaz a jelenség. Nem találsz magyar munkaerőt.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 1 éve
Hú.

...

slowmotion
nagyid ezek szerint tök rendben az átlaghoz képest: elgondolkozott és nem egyre hangosabban hajtogatta ugyanazt a mantrát. én nem jutottam el ugyanide a sokkal fiatalabb nagyimmal.
kíváncsiságból: miért csak most jött el ez a beszélgetés? korábban nem próbálta neki senki elmondani, hogy mi van?
Fontos_Vidra
Hát ja. Nem egy mantrát jegyzett meg, hanem az összeset. És szép sorban el is mondta.
A beszélgetés azért most jött el, mert eddig nem voltunk olyan sok időt nála, meg másról beszélgettünk. Most követte el azt a hibát, hogy triggerelt.