NFL eredménykövetés
- 1 aktív topik
Week 16 szombati dupla
297
28
23:00, MATCH4
Politika
65 feliratkozó
több mint 2 éve
epp vmi hasonlon gondolkoztam hetvegen, hogy leirom ezt, de ugye telefonrol nehez ezt pontosan megszerkeszteni.Gyurcsány ellen egyfélképpen lehet politizálni - teljes karanténnal. Az nem Gyurcsány ellen politizálás, hogy kiosztom a színpadon, aztán az önkormányzatokban meg bizniszelek vele a helyekről. A választók habár hülyék, de nem teljesen hülyék. Egy ilyen olcsó és gyenge színjátékot még ők se esznek meg. Sőt, inkább szánalmas lesz ettől DA, nem karakteres politikus. Az egyik arcával folyton támadnia kell mostmár Ferit, a másikkal meg elmondania, hogy a DK-val együttműködni az tök más.Pedig egyszerűbb és több sikerrel is kecsegtet Gyurcsány ellen politizálni a NER-holdudvarban, mint Orbán ellen.Szerintem elméletben sem jó terv, ha a börtönben egyedül nekiugrok a körlet legnagyobb darab emberének plusz a két sameszának - egyszerre.Én véletlenül se venném el a kedvét Annának a dologtól, de háborút úgy szoktak indítani olyan helyen, ahol nyerni akarnak, hogy az ember előtte szövetségeseket gyűjt. Ezekkel stratégiát csinál, és akkor indítja el a páncélosokat, amikor mindez készen van, és akkor sem feltétlenül. Namost, itt az a helyzet, hogy van egy 5% körüli párt, aki egyedül nekiugrik a 10-12% körüli DK-nak, akinek van két 1-3%os szatelit pártja (Jakab és az lmp), tehát háromszoros túlerőnek megy neki - tök egyedül.Talán pont azért teszi ezt, hogy ő legyen a 12 százalekos párt, a DK az 5, az LMP meg a Jobbik meg tűnjön el a picsába.
MC12
Elméletben szerintem ez nem rossz terv. Sőt, meglepne ha tudnál jobbat mondani.
Persze ismered a mondást, hogy mi a különbség az elmélet meg a gyakorlat között. Elméletben semmi...
Őszentsége Sobri Jóska
Ez a filmekben jön össze néha, máshol nemigazán 😊
MC12
De ha te vagy Donáth Anna, milyen jobb terved van arra, hogy te legyél az "ellenzék legerősebbje"?
Őszentsége Sobri Jóska
Az egy tökös kiállás - tessék egy terv - hogy holnaptól minden kapcsolatot megszakítok a Dk-val minden szinten, és aki Orbán és Gyurcsány ellenében akar politizálni az ide tud jönni, majd ebben a pillanatban besétál pár független polgármester, meg mittomén Márki Zay a színpadra. Szia, harmadik pólus. Donáth ennek csinálja a kilúgozott, light verzióját, ami semmire se jó.
MC12
marmint azt, hogy alapvetoen ez a taktika nem lenne rossz, ha koherensen vegigviszik, es nem most kezdik hanem mondjuk 2022. aprilis 5-en vagy legalabb mar akkor 2022ben amikor DK-sok el kezdtek mondani, hogy nem kell osszefogas. hat akkor nincs osszefogas, semmilyen szinten.
viszont tudod, hogy ennek a karantennak mi lenne a veszelye: nem Donath Anna fel EP helye meg Cseh Katalin masik fel helye hanem az, hogy jovore viszonylag sok Momentumos onkoris hely kerul veszelybe.
de pontosan ezert kellene akkor az, hogy osszeul baszki a teljes valasztmany, leulnek es ezt felvazolja a vezetes, hogy akkor legyen ez a taktika. aminek megvannak a veszelyei, de enelkul nem latszik a kitores. na most sztem ez itt teljesen elmaradt, ezert megy ez, hogy nagy orszagos politika teren dobalja Anna a kesztyut Gyurcsanynak, aki meg inkabb vasarol egy ujat neki, es sok sikert kivan, amit Anna a ter mogotti sikatorban a Momentum el is fogad, koszoni szepen. na igy biztosan nem lehet. jol a fejukre is fogja ezt a DK olvasni, abban is biztos vagyok, amikor a megfelelo ido eljon. mondjuk az EP kampanyban, hogy hat Anna azt mondod, hogy nincs kozoskodes mikozben 105 telepulesen olyan kozos jeloltunk van, akinel mindket zaszlo szerepel, hogy olyan polgi jeloltet tamogattok, aki DK-s, hogy nektek van x jeloltetek, aki elfogadta a DK-s tamogatast. winter is coming, Anna.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Ja, ez a klasszikus nyugati álláspont, ami kimondottan félreérti a kínai gazdaságot.Naaa, azért ezt ne már...Mindjárt, de most már tényleg mindjárt...És egyébként mindegyiknek igaza volt. Akkor az adatokból ez jött ki.
Peszinter Ferenc
Amivel egyébként senki nem tud számolni, hogy az állam meddig mer és tud belenyúlni egy gazdaságba. Amit sokan félreértenek, a kínai állam gazdaságilag még a legkiszámíthatóbb szereplő. Furcsának tűnik, de az ottani gazdasági szereplők nem becsületes és még csak nem is becsületre törekvő játékosok. Ellenben az állam igyekszik legalább a szabályokat betartani, amiket ő hozott. Ezzel együtt jár, hogy néha egy-egy céges vezető "továbbképzésen" vesz részt.
Nem tetszik, nyilván, és még mindig úgy gondolom, hogy Kína a legveszélyesebb szereplő a világgazdaságban a nyugati hegemóniára.
Gyurma Pappa
Kína maximum akkor tartja be a saját szabályait, amikor példát kell statuálni vagy veszélyezteti a vezetést vagy a vezetés elképzeléseit valaki.
Még a végén kijön az, hogy igazából a Nagy Testvér az csak neked akar jót és neked tesz jót a te érdekedben.
Ha a gazdasági oldalról nézzük ugyanúgy full kontroll alatt van mindenki.
Ne gondoljuk már azt, hogy egy Huawei, Alibaba meg ezek nem kapnak mérhetetlen állami támogatást és nem állnak teljes kontroll alatt.
A gazdasági kiszámíthatóság maximum ebben nyilvánul meg.
Kb. mint az orosz vagy a magyar gazdaság.
Ezek kiszámíthatóak? Előre? Vagy csak utólag lehet azt mondani, hogy ja, hát így logikus.
Lúdas Solymi
Ez egy nagyon érdekes és fontos ábra:

Érdemes megnézni, hogy alapvetően két féle ország van 50% felett: hiper szociáldemokráciák és hiper autokráciák. Ennek az oka az, mindkét esetben a népesség tudja, hogy az állam megoldja helyette a problémáinak egy bizonyos részét. Na most, Kínában a gondok ezen egyik része, hogy a hirtelen növekő gazdaságban hirtelen lettek emberek nagyon gazdagok, aki közül a rablók számossága is jelentős, sőt még önzők is lesznek.
Na, ez nem működik egy olyan társadalomban, ahol a kollektivizmus a fontos.
Nem tetszik a kínai rendszer. De megértem, hogy miért működik, és azt is megértem, hogy miért Nyugaton miért nem értik meg.
Jó könyvek Kínáról:
Talán a legjobb nyugati töri könyv Kínáról:
www.amazon.co.uk/dp/1615198202/ref=as_at?linkCode=gs2&tag=fivboo-21
A totális kontrollról kialakításának kézikönyve:
en.wikipedia.org/wiki/AI_Superpowers
Ez egy régebbi könyv, de egészen pontosan megjósolta a mostani ingatlanbuborékot:
www.amazon.co.uk/Red-Capitalism-Financial-Foundation-Extraordinary-dp-1118255100/dp/1118255100/ref=dp_ob_title_bk
(2018-ban írtam egy tanulmányt a negyedik ipari forradalomról és annak hatásairól a magyar IT szektorra. Itt nagyon sokat foglalkoztam Kínával, az egyik fejezet konkrétan összehasonlító elemzése volt a kínai és az amerikai startupoknak, és ahhoz foglalkoztam a két ország közti kapitalizmus különbségeivel. Azóta is sokat foglalkoztat a kérdés, mert szerintem nem jó válaszokat adnak a politikai vezetők. Nagyon szórakoztató olvasni, hogy a hiperliberális közgazdászok is elkezdtek aggódni a nemzetiesedő gazdaságokon, csak épp rossz indokkal.)

több mint 2 éve
Ami nagyobb baj, hogy az emberek is kontroll alatt vannak.
több mint 2 éve
Naaa, azért ezt ne már...Mindjárt, de most már tényleg mindjárt...És egyébként mindegyiknek igaza volt. Akkor az adatokból ez jött ki.
Peszinter Ferenc
Amivel egyébként senki nem tud számolni, hogy az állam meddig mer és tud belenyúlni egy gazdaságba. Amit sokan félreértenek, a kínai állam gazdaságilag még a legkiszámíthatóbb szereplő. Furcsának tűnik, de az ottani gazdasági szereplők nem becsületes és még csak nem is becsületre törekvő játékosok. Ellenben az állam igyekszik legalább a szabályokat betartani, amiket ő hozott. Ezzel együtt jár, hogy néha egy-egy céges vezető "továbbképzésen" vesz részt.
Nem tetszik, nyilván, és még mindig úgy gondolom, hogy Kína a legveszélyesebb szereplő a világgazdaságban a nyugati hegemóniára.
Gyurma Pappa
Kína maximum akkor tartja be a saját szabályait, amikor példát kell statuálni vagy veszélyezteti a vezetést vagy a vezetés elképzeléseit valaki.
Még a végén kijön az, hogy igazából a Nagy Testvér az csak neked akar jót és neked tesz jót a te érdekedben.
Ha a gazdasági oldalról nézzük ugyanúgy full kontroll alatt van mindenki.
Ne gondoljuk már azt, hogy egy Huawei, Alibaba meg ezek nem kapnak mérhetetlen állami támogatást és nem állnak teljes kontroll alatt.
A gazdasági kiszámíthatóság maximum ebben nyilvánul meg.
Kb. mint az orosz vagy a magyar gazdaság.
Ezek kiszámíthatóak? Előre? Vagy csak utólag lehet azt mondani, hogy ja, hát így logikus.
több mint 2 éve
És egyébként mindegyiknek igaza volt. Akkor az adatokból ez jött ki.Szerintem ez olyan, mint Schrödinger Oroszországa, ami egyszerre szarul felszerelt, szervezetlen, hatalmas veszteségeket szenved, szankciók sújtják, a gazdasága gyenge, DE amúgy minden mögött ők állnak és egy pillanat alatt elfoglalják Európát, ha nem vagyunk résen.
Gyurma Pappa
több mint 2 éve
Ha belegondolsz, ezzel most azt mondtad, hogy a politikusok tök mindegy, mit mondanak és a politikai marketing szakemberek tök mindegy, mit milyen stratégiát dolgoznak ki, a szavazókra semmilyen hatásuk nincs, a szavazók valami légüres térben lebegve alakítják ki a preferenciáikat.Nyilván könnyebb azt gondolni, hogy 'nem én tehetek arról, hogy a Fideszre szavazva Orbánnak korlátlan hatalmat adtam', hanem Gyurcsány, csak attól még nem lesz igaz.Aki követi a magyar belpolitikai életet mondjuk 2006 óta, annak nyilvánvaló, hogy egyáltalán nem független. Gyurcsány hozta létre az elsöprő fideszes többséget, és azóta is ő tartja össze. Rendkívül sikeres ebben a tevékenységében, de tény, hogy sok melót fektet bele.Nincs. A fideszes világ léte teljességgel független Gyurcsánytól.Nem azt mondta, hogy ha Gyurcsány nincs, akkor megbukik a fidesz. Hanem hogy amíg Gyurcsány van, addig a fidesz biztosan nem bukik meg. És hát ebben speciel igaza van.Emberek tényleg azt hiszik, hogy ha Gyurcsány nincs, akkor megbukik a fidesz.Gyurcsány
Amadeus von Dollárbaloldal
Kampman
Bámulatos. Csak magamat tudom ismételni: az ún. magyar politikai elitben már a kognitív képességek szintjén baj van.
Assurbanapli
Szerintem egyébként ő is belátta, hogy az ő létezése Orbán első számú vonzereje, csak nem érdekli. Úgy van vele, hogy az ő célja nem Orbán megbuktatása, hanem hogy ő maga újra hatalomra kerüljön. Ha neki nem megy, akkor mindegy, hogy Orbán marad-e, vagy bárki más.
Assurbanapli
ender1112
Hát, a valóság nem ez. Bizony, számít, hogy Gyurcsány miket cselekszik. Persze az ő szerepe, és felelőssége az egyes szavazók felelősségét a szavazata leadása tekintetében nem csökkenti. Ez ugyanis nem zéró összegű játszma, attól, hogy a szavazópolgár felelőssége megvan, még lehet másnak is felelőssége.
több mint 2 éve
Ez egy terv, de nem jobb.Gyurcsány ellen egyfélképpen lehet politizálni - teljes karanténnal. Az nem Gyurcsány ellen politizálás, hogy kiosztom a színpadon, aztán az önkormányzatokban meg bizniszelek vele a helyekről. A választók habár hülyék, de nem teljesen hülyék. Egy ilyen olcsó és gyenge színjátékot még ők se esznek meg. Sőt, inkább szánalmas lesz ettől DA, nem karakteres politikus. Az egyik arcával folyton támadnia kell mostmár Ferit, a másikkal meg elmondania, hogy a DK-val együttműködni az tök más.Pedig egyszerűbb és több sikerrel is kecsegtet Gyurcsány ellen politizálni a NER-holdudvarban, mint Orbán ellen.Szerintem elméletben sem jó terv, ha a börtönben egyedül nekiugrok a körlet legnagyobb darab emberének plusz a két sameszának - egyszerre.Én véletlenül se venném el a kedvét Annának a dologtól, de háborút úgy szoktak indítani olyan helyen, ahol nyerni akarnak, hogy az ember előtte szövetségeseket gyűjt. Ezekkel stratégiát csinál, és akkor indítja el a páncélosokat, amikor mindez készen van, és akkor sem feltétlenül. Namost, itt az a helyzet, hogy van egy 5% körüli párt, aki egyedül nekiugrik a 10-12% körüli DK-nak, akinek van két 1-3%os szatelit pártja (Jakab és az lmp), tehát háromszoros túlerőnek megy neki - tök egyedül.Talán pont azért teszi ezt, hogy ő legyen a 12 százalekos párt, a DK az 5, az LMP meg a Jobbik meg tűnjön el a picsába.
MC12
Persze ismered a mondást, hogy mi a különbség az elmélet meg a gyakorlat között. Elméletben semmi...
Őszentsége Sobri Jóska
MC12
De ha te vagy Donáth Anna, milyen jobb terved van arra, hogy te legyél az "ellenzék legerősebbje"?
Őszentsége Sobri Jóska
Az egy tökös kiállás - tessék egy terv - hogy holnaptól minden kapcsolatot megszakítok a Dk-val minden szinten, és aki Orbán és Gyurcsány ellenében akar politizálni az ide tud jönni, majd ebben a pillanatban besétál pár független polgármester, meg mittomén Márki Zay a színpadra. Szia, harmadik pólus. Donáth ennek csinálja a kilúgozott, light verzióját, ami semmire se jó.
MC12
Egyrészt olyan, mint amikor egy párkapcsolatban az egyik fél a nagy családi vacsin duzzogva kilép a vitából, bemegy a hálóba, és ettől reméli, hogy majd a nagyapa, a nagyfiú meg az unokaöccs mellé áll, és a párját ezzel bírja jobb belátásra.
Másrészt hiába rakja Donáth karanténba Gyurcsányt, ha a Fidesz, és a NER többi (ellenzéki) pártja meg nem.
Ennél sokkal jobb terv, ha ő akar lenni az "ellenzék vezető ereje".
Valamint te igazán tudhatnád, hogy a tökös kiállás meg a politikai szarkeverés a legritkább esetben esik egybe. Ráadásul a NER-ben semmire se mész tökös kiállással.
Egyéb jobb ötlet?
több mint 2 éve
Gyurcsány ellen egyfélképpen lehet politizálni - teljes karanténnal. Az nem Gyurcsány ellen politizálás, hogy kiosztom a színpadon, aztán az önkormányzatokban meg bizniszelek vele a helyekről. A választók habár hülyék, de nem teljesen hülyék. Egy ilyen olcsó és gyenge színjátékot még ők se esznek meg. Sőt, inkább szánalmas lesz ettől DA, nem karakteres politikus. Az egyik arcával folyton támadnia kell mostmár Ferit, a másikkal meg elmondania, hogy a DK-val együttműködni az tök más.Pedig egyszerűbb és több sikerrel is kecsegtet Gyurcsány ellen politizálni a NER-holdudvarban, mint Orbán ellen.Szerintem elméletben sem jó terv, ha a börtönben egyedül nekiugrok a körlet legnagyobb darab emberének plusz a két sameszának - egyszerre.Én véletlenül se venném el a kedvét Annának a dologtól, de háborút úgy szoktak indítani olyan helyen, ahol nyerni akarnak, hogy az ember előtte szövetségeseket gyűjt. Ezekkel stratégiát csinál, és akkor indítja el a páncélosokat, amikor mindez készen van, és akkor sem feltétlenül. Namost, itt az a helyzet, hogy van egy 5% körüli párt, aki egyedül nekiugrik a 10-12% körüli DK-nak, akinek van két 1-3%os szatelit pártja (Jakab és az lmp), tehát háromszoros túlerőnek megy neki - tök egyedül.Talán pont azért teszi ezt, hogy ő legyen a 12 százalekos párt, a DK az 5, az LMP meg a Jobbik meg tűnjön el a picsába.
MC12
Őszentsége Sobri Jóska
MC12
Őszentsége Sobri Jóska
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
vetkőzni több értelme lenne, tuti nagyobb lenne rá a kereslet mint a szánalmas belharcaikat nézni már megint. kínlódás az egész.Pedig egyszerűbb és több sikerrel is kecsegtet Gyurcsány ellen politizálni a NER-holdudvarban, mint Orbán ellen.Szerintem elméletben sem jó terv, ha a börtönben egyedül nekiugrok a körlet legnagyobb darab emberének plusz a két sameszának - egyszerre.Én véletlenül se venném el a kedvét Annának a dologtól, de háborút úgy szoktak indítani olyan helyen, ahol nyerni akarnak, hogy az ember előtte szövetségeseket gyűjt. Ezekkel stratégiát csinál, és akkor indítja el a páncélosokat, amikor mindez készen van, és akkor sem feltétlenül. Namost, itt az a helyzet, hogy van egy 5% körüli párt, aki egyedül nekiugrik a 10-12% körüli DK-nak, akinek van két 1-3%os szatelit pártja (Jakab és az lmp), tehát háromszoros túlerőnek megy neki - tök egyedül.Talán pont azért teszi ezt, hogy ő legyen a 12 százalekos párt, a DK az 5, az LMP meg a Jobbik meg tűnjön el a picsába.
MC12
Őszentsége Sobri Jóska
MC12
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 2 éve
Pedig egyszerűbb és több sikerrel is kecsegtet Gyurcsány ellen politizálni a NER-holdudvarban, mint Orbán ellen.Szerintem elméletben sem jó terv, ha a börtönben egyedül nekiugrok a körlet legnagyobb darab emberének plusz a két sameszának - egyszerre.Én véletlenül se venném el a kedvét Annának a dologtól, de háborút úgy szoktak indítani olyan helyen, ahol nyerni akarnak, hogy az ember előtte szövetségeseket gyűjt. Ezekkel stratégiát csinál, és akkor indítja el a páncélosokat, amikor mindez készen van, és akkor sem feltétlenül. Namost, itt az a helyzet, hogy van egy 5% körüli párt, aki egyedül nekiugrik a 10-12% körüli DK-nak, akinek van két 1-3%os szatelit pártja (Jakab és az lmp), tehát háromszoros túlerőnek megy neki - tök egyedül.Talán pont azért teszi ezt, hogy ő legyen a 12 százalekos párt, a DK az 5, az LMP meg a Jobbik meg tűnjön el a picsába.
MC12
Őszentsége Sobri Jóska
MC12
több mint 2 éve
Szerintem elméletben sem jó terv, ha a börtönben egyedül nekiugrok a körlet legnagyobb darab emberének plusz a két sameszának - egyszerre.Én véletlenül se venném el a kedvét Annának a dologtól, de háborút úgy szoktak indítani olyan helyen, ahol nyerni akarnak, hogy az ember előtte szövetségeseket gyűjt. Ezekkel stratégiát csinál, és akkor indítja el a páncélosokat, amikor mindez készen van, és akkor sem feltétlenül. Namost, itt az a helyzet, hogy van egy 5% körüli párt, aki egyedül nekiugrik a 10-12% körüli DK-nak, akinek van két 1-3%os szatelit pártja (Jakab és az lmp), tehát háromszoros túlerőnek megy neki - tök egyedül.Talán pont azért teszi ezt, hogy ő legyen a 12 százalekos párt, a DK az 5, az LMP meg a Jobbik meg tűnjön el a picsába.
MC12
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 2 éve
Nyilván könnyebb azt gondolni, hogy 'nem én tehetek arról, hogy a Fideszre szavazva Orbánnak korlátlan hatalmat adtam', hanem Gyurcsány, csak attól még nem lesz igaz.Aki követi a magyar belpolitikai életet mondjuk 2006 óta, annak nyilvánvaló, hogy egyáltalán nem független. Gyurcsány hozta létre az elsöprő fideszes többséget, és azóta is ő tartja össze. Rendkívül sikeres ebben a tevékenységében, de tény, hogy sok melót fektet bele.Nincs. A fideszes világ léte teljességgel független Gyurcsánytól.Nem azt mondta, hogy ha Gyurcsány nincs, akkor megbukik a fidesz. Hanem hogy amíg Gyurcsány van, addig a fidesz biztosan nem bukik meg. És hát ebben speciel igaza van.Emberek tényleg azt hiszik, hogy ha Gyurcsány nincs, akkor megbukik a fidesz.Gyurcsány
Kampman
Bámulatos. Csak magamat tudom ismételni: az ún. magyar politikai elitben már a kognitív képességek szintjén baj van.
Assurbanapli
Szerintem egyébként ő is belátta, hogy az ő létezése Orbán első számú vonzereje, csak nem érdekli. Úgy van vele, hogy az ő célja nem Orbán megbuktatása, hanem hogy ő maga újra hatalomra kerüljön. Ha neki nem megy, akkor mindegy, hogy Orbán marad-e, vagy bárki más.
Assurbanapli
több mint 2 éve
Ez olyan, mint orbánozva fidesz szavazót csábítani.Én véletlenül se venném el a kedvét Annának a dologtól, de háborút úgy szoktak indítani olyan helyen, ahol nyerni akarnak, hogy az ember előtte szövetségeseket gyűjt. Ezekkel stratégiát csinál, és akkor indítja el a páncélosokat, amikor mindez készen van, és akkor sem feltétlenül. Namost, itt az a helyzet, hogy van egy 5% körüli párt, aki egyedül nekiugrik a 10-12% körüli DK-nak, akinek van két 1-3%os szatelit pártja (Jakab és az lmp), tehát háromszoros túlerőnek megy neki - tök egyedül.Talán pont azért teszi ezt, hogy ő legyen a 12 százalekos párt, a DK az 5, az LMP meg a Jobbik meg tűnjön el a picsába.
MC12
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 2 éve
Én véletlenül se venném el a kedvét Annának a dologtól, de háborút úgy szoktak indítani olyan helyen, ahol nyerni akarnak, hogy az ember előtte szövetségeseket gyűjt. Ezekkel stratégiát csinál, és akkor indítja el a páncélosokat, amikor mindez készen van, és akkor sem feltétlenül. Namost, itt az a helyzet, hogy van egy 5% körüli párt, aki egyedül nekiugrik a 10-12% körüli DK-nak, akinek van két 1-3%os szatelit pártja (Jakab és az lmp), tehát háromszoros túlerőnek megy neki - tök egyedül.Talán pont azért teszi ezt, hogy ő legyen a 12 százalekos párt, a DK az 5, az LMP meg a Jobbik meg tűnjön el a picsába.
MC12
több mint 2 éve
ahaAki követi a magyar belpolitikai életet mondjuk 2006 óta, annak nyilvánvaló, hogy egyáltalán nem független. Gyurcsány hozta létre az elsöprő fideszes többséget, és azóta is ő tartja össze. Rendkívül sikeres ebben a tevékenységében, de tény, hogy sok melót fektet bele.Nincs. A fideszes világ léte teljességgel független Gyurcsánytól.Nem azt mondta, hogy ha Gyurcsány nincs, akkor megbukik a fidesz. Hanem hogy amíg Gyurcsány van, addig a fidesz biztosan nem bukik meg. És hát ebben speciel igaza van.Emberek tényleg azt hiszik, hogy ha Gyurcsány nincs, akkor megbukik a fidesz.Gyurcsány
Kampman
Assurbanapli
Assurbanapli
több mint 2 éve
Nincs. A fideszes világ léte teljességgel független Gyurcsánytól.Nem azt mondta, hogy ha Gyurcsány nincs, akkor megbukik a fidesz. Hanem hogy amíg Gyurcsány van, addig a fidesz biztosan nem bukik meg. És hát ebben speciel igaza van.Emberek tényleg azt hiszik, hogy ha Gyurcsány nincs, akkor megbukik a fidesz.Gyurcsány
Kampman
Assurbanapli
több mint 2 éve
Nem azt mondta, hogy ha Gyurcsány nincs, akkor megbukik a fidesz. Hanem hogy amíg Gyurcsány van, addig a fidesz biztosan nem bukik meg. És hát ebben speciel igaza van.Emberek tényleg azt hiszik, hogy ha Gyurcsány nincs, akkor megbukik a fidesz.Gyurcsány
Kampman
több mint 2 éve
nem tudom mit sírtok, nyugodtan szidhatjuk itt a rencert, azórbánt meg a tárgyilagos tv2-t
¯\_(ツ)_/¯
több mint 2 éve
Ruff Bálint szépen és logikusan elmondta a múlt heti Vétóban, hogy ez a Momentum pánikreakciója, értelmezhető stratégia nincs mögötte.A momentum kitörési kísérlete.Donáth Annánál végleg betelt a pohár Gyurcsány és a DK miattÉn véletlenül se venném el a kedvét Annának a dologtól, de háborút úgy szoktak indítani olyan helyen, ahol nyerni akarnak, hogy az ember előtte szövetségeseket gyűjt. Ezekkel stratégiát csinál, és akkor indítja el a páncélosokat, amikor mindez készen van, és akkor sem feltétlenül. Namost, itt az a helyzet, hogy van egy 5% körüli párt, aki egyedül nekiugrik a 10-12% körüli DK-nak, akinek van két 1-3%os szatelit pártja (Jakab és az lmp), tehát háromszoros túlerőnek megy neki - tök egyedül.
www.atv.hu/belfold/20231112/donath-annanal-vegleg-betelt-a-pohar-gyurcsany-es-a-dk-miatt
"Itt van a jelenlegi miniszterelnök, akit joggal kritizálunk azért, hogy világgazdasági konjunktúrában gyenge teljesítményt nyújtott, tudatosan hazudott az egész országnak a gazdaság valós állapotáról, és hogy az ő felelőssége, hogy a válság térdre kényszerítette az országot. De mennyire hiteles az ellenzék részéről ez a kritika úgy, hogy ezeket a mondatokat szó szerint elmondhatnánk a Demokratikus Koalíció elnökéről is?"
Jó reggelt kívánok, kedves Anna!
nagylaza, főpohárnok
Értem, hogy fáj, hogy a kutyapárt is stabilan a momentum előtt van, és ettől a keménykedéstől a DK-val arra számítanak, hogy legalább onnan visszajön pár százalék, meg talán - talán a bizonytalanoktól is pár százalék, de ez egy rohadt nagy “Talán” és benne van, hogy ez a momentumos hattyúdal kezdete. Legalábbis ez inkább hősi halálnak néz ki most innen, mint nyerhető csatának.
MC12
több mint 2 éve
Emberek tényleg azt hiszik, hogy ha Gyurcsány nincs, akkor megbukik a fidesz.Nyilván Gyurcsány hiánya lenne a 0. lépés bármilyen ellenzéki győzelemhez, de önmagában ennyi tényleg nem elég.
A politikai elit (meg az őket körülvevő szakértői réteg) kognitív képességeit pont Feri jellemezte a legjobban Őszödön. Bár elsősorban a saját frakciójára utalt, de nyilván igaz volt a többiekre is. Egyszerűen aki tényleg intelligens, plusz még a politika világát uraló gátlástalanság is megfeküdné a gyomrát, az elmegy a magánszférába, hülye lesz ilyen dolgokkal gyötörni magát.
több mint 2 éve
A momentum kitörési kísérlete.Donáth Annánál végleg betelt a pohár Gyurcsány és a DK miattÉn véletlenül se venném el a kedvét Annának a dologtól, de háborút úgy szoktak indítani olyan helyen, ahol nyerni akarnak, hogy az ember előtte szövetségeseket gyűjt. Ezekkel stratégiát csinál, és akkor indítja el a páncélosokat, amikor mindez készen van, és akkor sem feltétlenül. Namost, itt az a helyzet, hogy van egy 5% körüli párt, aki egyedül nekiugrik a 10-12% körüli DK-nak, akinek van két 1-3%os szatelit pártja (Jakab és az lmp), tehát háromszoros túlerőnek megy neki - tök egyedül.
www.atv.hu/belfold/20231112/donath-annanal-vegleg-betelt-a-pohar-gyurcsany-es-a-dk-miatt
"Itt van a jelenlegi miniszterelnök, akit joggal kritizálunk azért, hogy világgazdasági konjunktúrában gyenge teljesítményt nyújtott, tudatosan hazudott az egész országnak a gazdaság valós állapotáról, és hogy az ő felelőssége, hogy a válság térdre kényszerítette az országot. De mennyire hiteles az ellenzék részéről ez a kritika úgy, hogy ezeket a mondatokat szó szerint elmondhatnánk a Demokratikus Koalíció elnökéről is?"
nagylaza, főpohárnok
Értem, hogy fáj, hogy a kutyapárt is stabilan a momentum előtt van, és ettől a keménykedéstől a DK-val arra számítanak, hogy legalább onnan visszajön pár százalék, meg talán - talán a bizonytalanoktól is pár százalék, de ez egy rohadt nagy “Talán” és benne van, hogy ez a momentumos hattyúdal kezdete. Legalábbis ez inkább hősi halálnak néz ki most innen, mint nyerhető csatának.
MC12
több mint 2 éve
Donáth Annánál végleg betelt a pohár Gyurcsány és a DK miattÉn véletlenül se venném el a kedvét Annának a dologtól, de háborút úgy szoktak indítani olyan helyen, ahol nyerni akarnak, hogy az ember előtte szövetségeseket gyűjt. Ezekkel stratégiát csinál, és akkor indítja el a páncélosokat, amikor mindez készen van, és akkor sem feltétlenül. Namost, itt az a helyzet, hogy van egy 5% körüli párt, aki egyedül nekiugrik a 10-12% körüli DK-nak, akinek van két 1-3%os szatelit pártja (Jakab és az lmp), tehát háromszoros túlerőnek megy neki - tök egyedül.
nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
Donáth Annánál végleg betelt a pohár Gyurcsány és a DK miattwww.atv.hu/belfold/20231112/donath-annanal-vegleg-betelt-a-pohar-gyurcsany-es-a-dk-miatt
több mint 2 éve
m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0mkxbe4xCvc56pHPt1g7ZvcN5JMZam7XH1qtLgvjgrcsWon1FDxXDNMnuFDn3jHhnl&id=100063568091241Gyurcsány
Kampman
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
Emberek tényleg azt hiszik, hogy ha Gyurcsány nincs, akkor megbukik a fidesz.Gyurcsány
Kampman