Politika
65 feliratkozó
több mint 2 éve
Celebekből pedig szerintem nem lesznek sikeres politikusok ez továbbra is két külön osztály marad, jól szétválasztva.lehetnek sikeres politikusok, csak akkor már nem celeb lesz hanem politikus
MC12
Zelenszkíj szerintem sikeresnek tekinthető, de már rég nem úgy gondolunk rá mint komikus/celeb hanem mint államférfi
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Nekem vann erre egy minden tudományosságot nélkülöző, privát kis véleményem 😊 Szerintem Trump anomália volt a nyugati politikában, rendszerhiba, nem egy olyan dolog, ami állandó lesz, nem lesznek Trump-típusú celebek elnökök, egyszerűen az establishment nem fogja hagyni. Szép volt, jó volt, kipróbáltuk, vicces volt - elég volt.A mozgalmárnak ideológiája van, elvei, saját, megmásíthatatlan és megváltoztathatatlan hite abban amit gondol. Ami valahol tiszteletre méltó, csak a professzionalizálódott politikában általában káros és haszontalan.MC12Ezt én is így tapasztalom. Egyébként nem igazán értem, de lehet, hogy azért, mert nekem is vannak elveim. 😊
MIndenesetre nem világos, hogy mitől tud egy Trump például sztárrá válni. Ő persze nem mozgalmár, de a mai politikai tulajdonképpen sztárcsinálásról szól. És nem tudom felfogni, hogy mi az amiért emberek tömegei rajongani képesek érte. Az, hogy rá szavaznak egy dolog, szavazunk a párttal ésatöbbi. De neki tényleg milliós rajongó tábora is van. Ez ugyanúgy nem értem, mint azt se, hogy egy Alekosz mitől tud "sztár" lenni. Nem csak azt, hogy hogyan képes a mai napig is hol itt hol ott szerepelni, hanem eleve már azt sem, hogy hogyan volt képes nyerni abban a valóságshowban amiben szerepelt (nem emlékszem melyikben volt). Semmi izgalmas sem érdekes nincs a paliban. Nevetni lehet persze rajta, de elég hamar unalmassá válik. Mármint nekem, mert nyilvánvaló, hogy sokaknak ezek szerint nem. De hát ezért nem vagyok kampánytanácsadó sem. 😊
peterk2005 udvari bolond
Nem véletlen, hogy egy Biden megverte, és megveri jövőre is. Egy Biden. Akiről nekem mindig az unalom jut eszembe, és hogy öreg. Trump eleve a celebvilágból jött, komoly ismertséggel és rajnogói táborral, népszerű tévé műsorokkal, karakterrel. Zseniálisan vette észre, kiváló self-made marketingesként, hogy hol van a piaci rés - a vidéki, sikertelen, lemaradó working class férfiaknál, meg a Michigan -Penn-Wisconsin hármas, ahol szó szerint éppenhogy, centikkel nyert. Nemis beszélve az amerikai politikatörténet talán leggyengébb demokrata kampányáról és jelöltjéről. Ezek egyszerre összeállása kellett egy nagyon-nagyon szűk győzelemhez - amibe egyébként rohadt sok munkát tett Trump meg mindenki, elismerem sőt, tankönyvi lesz - ha már nem az - ahogy győzött, de az "Érdekességek" oldalon, nem az "Alapvetések" oldalon, mert amit Ő tud, azt nem lehet tanítani. És ilyen hibát nem fog elkövetni a politikai elit sem mégegyszer, tanulnak ők is.
Mást se olvastam az elmúlt hetekben, minthogy az argentín Trump (sőt! még Trumpnál is Trumpabb), Milei, hogy ver agyon mindenkit, és megint csak az a kérdés, hogy már az első fordulóban meglesz a győzelem, vagy kell egy második is - aztán nemhogy az első körben nem lett elnök, hanem majd' 7%-al lemaradt az elsőtől. Ettől még nyerhet persze, de közel sem úgy, ahogy a jóslatok szóltak.
A populista politikusok velünk vannak több ezer éve és velünk is lesznek. Fejlődnek, hol többen lesznek, hol kevesebben de ők elsősorban a politikai osztály részei és azon belül populisták. Celebekből pedig szerintem nem lesznek sikeres politikusok ez továbbra is két külön osztály marad, jól szétválasztva.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Kedves Anna, elmész te a picsába.
Amadeus von Dollárbaloldal
több mint 2 éve
Trump appeal-ja szerintem az volt, hogy ellentétben a mindig zárkózott, megközelíthetetlennek tűnő Rockefeller-Rotschild arisztokráciával, ő remekül eladta magát a közéletben, mint a pórnéppel szót értő milliárdos, akivel simán összefuthatsz az utcán, és nem kell feszengened miatta, hogy a protokoll szerint hogyan is kellene megszólítani. Aki nem bonyolult közgazdasági és matematikai fogalmakkal tűzdelt magyarázattal írja le, hogy miért épült le az amerikai nehézipar, mert az ilyesmin az amerikai munkásosztály amúgy is elaludna vagy azt érezné, hogy lyukat akarnak beszélni a hasába. Hanem bemondja, hogy a védővámok hiánya miatt bejött a sok távol-keleti autó, a laza bevándorlási szabályok miatt meg az olcsó mexikói munkaerő, azt Detroit csődbe ment.A mozgalmárnak ideológiája van, elvei, saját, megmásíthatatlan és megváltoztathatatlan hite abban amit gondol. Ami valahol tiszteletre méltó, csak a professzionalizálódott politikában általában káros és haszontalan.MC12Ezt én is így tapasztalom. Egyébként nem igazán értem, de lehet, hogy azért, mert nekem is vannak elveim. 😊
MIndenesetre nem világos, hogy mitől tud egy Trump például sztárrá válni. Ő persze nem mozgalmár, de a mai politikai tulajdonképpen sztárcsinálásról szól. És nem tudom felfogni, hogy mi az amiért emberek tömegei rajongani képesek érte. Az, hogy rá szavaznak egy dolog, szavazunk a párttal ésatöbbi. De neki tényleg milliós rajongó tábora is van. Ez ugyanúgy nem értem, mint azt se, hogy egy Alekosz mitől tud "sztár" lenni. Nem csak azt, hogy hogyan képes a mai napig is hol itt hol ott szerepelni, hanem eleve már azt sem, hogy hogyan volt képes nyerni abban a valóságshowban amiben szerepelt (nem emlékszem melyikben volt). Semmi izgalmas sem érdekes nincs a paliban. Nevetni lehet persze rajta, de elég hamar unalmassá válik. Mármint nekem, mert nyilvánvaló, hogy sokaknak ezek szerint nem. De hát ezért nem vagyok kampánytanácsadó sem. 😊
peterk2005 udvari bolond
De még a 2020-as választás alatt iktriad rakott be ide egy Sam Harris tweetet is, ami lényegében arról szól, hogy Trump az a harsány, sokszor tenyérbemászó vagy bicskanyitogató alak, akiben viszont a társadalommérnök libsikkel összehasonlítva van egy nagyon szerethető tulajdonság: nem akar bűntudatot kelteni senkiben, nem akar felforgatni semmit, nem oktat ki senkit.
Alekosz is valami hasonló jelenség, csak míg Trump imázsát jó eséllyel saját maga találta ki, esetleg néhány tanácsadója meg píárosa tökéletesítette, addig Alekosz egy ösztönlény, akivel az RTL-nek sem voltak különösebb társadalomalakítási víziói azon túl, hogy a "szavatossági idejének lejártáig" (ami egy valóságső szereplőnél kb. a műsor kifutási ideje) kurva sok prolit le tudjanak ültetni a tévé elé és reklámokkal tömni a fejüket. A főleg késő-kádári szocializációval rendelkező műveletlen, de annál önhittebb prolik pedig zabálják az ilyen alakokat, akik náluk épp csak egy kicsit intelligensebben és szofisztikáltabban, de ugyanolyan megingathatatlan magabiztossággal szólnak hozzá mindenhez, bármiféle szégyenérzet nélkül. Akik mindig egy kicsit okosabbnak és dörzsöltebbnek hiszik magukat a környezetüknél, de azt, hogy a mikrokörnyezetükön túlmenő dolgokról (politika, kultúra, gazdaság, stb.) mennyire fogalmuk sincs és hogy milyen mértékben vannak azoknak kiszolgáltatva, egyáltalán nem érdekli őket és degradálónak érzik, ha erre felhívják a figyelmüket. A családjukban, a baráti körükben és a munkahelyükön nagyrészt ilyen emberekkel vannak körülvéve, ilyenek ők maguk is. Ezért volt Alekosz baromira azonosulható.
Szerkesztette: Kampman
több mint 2 éve
A mozgalmárnak ideológiája van, elvei, saját, megmásíthatatlan és megváltoztathatatlan hite abban amit gondol. Ami valahol tiszteletre méltó, csak a professzionalizálódott politikában általában káros és haszontalan.MC12Ezt én is így tapasztalom. Egyébként nem igazán értem, de lehet, hogy azért, mert nekem is vannak elveim. 😊
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
youtu.be/kuxgAnXmFqE?si=HRKHQhIz587XLnIgNem akarunk szavazót elvenni, kormányváltást akarunk, Gyurcsánnyal nem, DK-val igen, de a dk nem érdekel minket, összefogunk helyi szinten, a cikkem ellenére miért ne állna velünk össze a dk, hazugságkultúra, de kényszerszövetség van, 2022 előtt meg összefogási pszichózis volt.
Kedves Anna, elmész te a picsába.
több mint 2 éve
Nem minősítem.És akkor mit mondasz a fasznak? Azt, hogy zseni? Ebben az esetben szolgálod meg a pénzed? Csak annyi az elvárás, hogy bólogass arra, amit elvárnak tőled? Jól érzed magad, mert csengetik a lóvét? Nekem ez nagyon fura. De én korszerűtlen vagyok.Nem kedvelem a mozgalmárokat. (Juhász, noár, stb) Békeidőben teljesen haszontalanok és képtelenség velük egy normális kampányt végigvinni. Mindig mindent jobban tudnak, erőszakosak, _tényleg_ késnek mindenhonnan, nem azt a szöveget mondják ami kell, és még ők vannak megsértődve, ha elmondod, hogy faszok. Szőr föláll a hátamon ettől a típustól. Tudom, Jóska kedveli őket, de ez csak azért lehet mert nem dolgozott eggyel se 😊Vaaaaaagy, én külön tudom választani a melót a személyes érzelmektől.
MC12
Engem nem zavar, ha hülyével dolgozok, hiszen ha nem lenne hülye, mi szüksége lenne rám?
Illetve aki fizet, az rendeli a zenét. Ha nekik jó így, és én pénzemnél vagyok, akkor mi a gond?
És sose jutna eszembe egy fasznak, aki fizet, megmondani, hogy fasz. Semmi haszon nincs benne. Se akkor ha elfogadja, se akkor, ha nem.
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Az elvárás problémákat megoldani, ezt teszem legjobb tudásom szerint.
Ha csengetik a lóvét, akkor jól érzem magam, hiszen azért dolgozok, nem passzióból.
Nem tudom ebbe mi a fura.
Nem korszerűtlen vagy, hanem valószínűleg szerencsés, és abban vagy jó, amit szívesen csinálsz és amit jól megfizetnek.
Nálam ez a három (sőt, már az első kettő) nem esik egybe, ez van.
több mint 2 éve
Demszkyt adom, ott megvan a mozgalom meg a siker is, az valid. Tgm persze, mozgalmár de nem volt sikeres politikus, sőt. Kövér meg Cseh szerintem egyáltalán nem mozgalmár-típus. Ha Kövérnél még el is tudnánk vitatkozni ezen, Csehnél oppurtunistább politikus nem nagyon van a Momentumon belül, nem látom, hogy ő mitől lenne mozgalmár. Novák Előd…..oké végülis igen, a mazgalmárság megadható és a siker is, habár az nálam minimum egy miniszterség vagy főpolgiság, az hogy valaki folyton képviselő tud maradni, az személyes sikernek elmegy de hogy politikai siker-e, az vitatható 😊Szerintem van/volt, nem is egy. Az első siker (parlamenti küszöb) után persze át kell vedleni, konstans forradalom ugye csak Lenin szerint létezett.Esetleg: Fidesz?A mozgalmár-típus nem hülye. Sőt, egyébként nyugodtabb pillanataikban kifejezetten értelmes, okos, tök normális emberek, de ahogy kettőnél többen vagytok egy helyen, kényszeresen fel kell vennie a megmondó pózt, ez ilyen, az agyuk így van huzalozva, ez a karakterük, ezen nem tudsz módosítani. Nem véletlen, hogy idehaza nem nagyon tudsz sikeres politikai karriert mondani ezzel a típussal. Az olaszoknál meg simán miniszterelnök lehet belőle 😊A képlet egyszerű. Kampányban a hülyéből is ki kell hozni a legtöbbet, találni kell neki egy profilt, ami a leginkább illik hozzá. (Volt szerencsém egy későbbi parlamenti képviselőhöz, aki teljesen elhűlt, amikor mondtam neki, hogy te oktatási szakember vagy. Én? Igen, te. És az lett.)A gond a munka minősége, ami ugye egyén függő, van akit érdekel meg van akit nem. De a politika marketing, a kampány már csak olyan, hogy az alapján ítélnek meg, amilyen kampányt vittél, és ha van egy fasz, aki elbassza a kampányodat - mert fasz, akkor senki nem arra fog emlékezni, hogy a fasz fasz volt, hanem hogy te nem végeztél jó munkát. “Miért nem mondtad meg neki, hogy ne legyen fasz? Hogy legyen ott időben? Miért nem mondta el a kampányüzentet?” Ezt mindegyik típusú politikussal meg tudod csinálni, ezzel az eggyel nem. Egyszerűen amatőrök.Nem kedvelem a mozgalmárokat. (Juhász, noár, stb) Békeidőben teljesen haszontalanok és képtelenség velük egy normális kampányt végigvinni. Mindig mindent jobban tudnak, erőszakosak, _tényleg_ késnek mindenhonnan, nem azt a szöveget mondják ami kell, és még ők vannak megsértődve, ha elmondod, hogy faszok. Szőr föláll a hátamon ettől a típustól. Tudom, Jóska kedveli őket, de ez csak azért lehet mert nem dolgozott eggyel se 😊Vaaaaaagy, én külön tudom választani a melót a személyes érzelmektől.
MC12
Engem nem zavar, ha hülyével dolgozok, hiszen ha nem lenne hülye, mi szüksége lenne rám?
Illetve aki fizet, az rendeli a zenét. Ha nekik jó így, és én pénzemnél vagyok, akkor mi a gond?
És sose jutna eszembe egy fasznak, aki fizet, megmondani, hogy fasz. Semmi haszon nincs benne. Se akkor ha elfogadja, se akkor, ha nem.
Őszentsége Sobri Jóska
Azt se felejtsük el, hogy a mozgalmárnak soha nincs pénze. Never ever. Ő sose fizet, mindig van valami párt, szervezet, akármi aki helyette fizet. Éppen ezért lehet neki megmondani hogy fasz 😊 Másrészt a mozgalmárt tapasztalataim szerint a saját társai nagyon szűk körén kívül senki nem kedveli a szervezeten belül, hasznos hülyének tartják legjobb esetben is. Csak valamiért be van csípődve a magyar politikai struktúrában, hogy “kell ilyen ember - ezért elviseljük, hogy fasz” pedig állítom, nulla a hasznuk, lehet írok is egy fasza tanulmányt erről 😊
Egyébént kifizettek azután is, hogy megmondtam, hogy a jelölt egy imbecilis kretén, akivel nemhogy helyi választást nem lehet nyerni, de örüljenek, ha saját magára le tud szavazni. Tiszta haszon nem? 😊
MC12
nagylaza, főpohárnok
Tapasztalataim szerint ez az egyetlen típus, akivel nem lehet mit kezdeni. A lusta, a hülye, a túlmozgásos, a szószátyár, a szűkszavú - mind mind alkalmas valamilyen keretre, amit ráteszel, aztán hajrá, ebben mozogj. Ők nem. Mert nekik ne mondja meg senki.
MC12
nagylaza, főpohárnok
Cseh Katka
Demszky Gábor
TGM
Novák Előd
Kövér László
vpi
több mint 2 éve
Na azért vannak szintek. Ez annyira evidens volt h Rózsa Sándor betyár barátunk is kijavította volna.Elég egy csebi a fórumba nem kell kettő 😀 😀akkor úgy mondom, kb. a 93as pártszakadásig - ami a 90es évek eleje- meg a székház-ügyig volt egy friss, más, nem-naftalinszagú, “ők még nem loptak” imázsa a pártnak. Ha neked nem is, a választók tömegeinek igen.Még a 90es évek elején is maximum “frissnek,” meg “más”-nak mondta mindenki, de mozgalminak vagy forradalminak semmiképp. OV is sokminden, dehogy nem mozgalmár-típus az biztos.Ezzel csupán az a gond, hogy a Fidesz nem a kilencvenes években, hanem 1988-ban alakult.🙂 A kilencvenes években már elkurvult formációban létezett. De ebbe ne menjünk bele, túl messzire vezetne.🙂
MC12
nagylaza, főpohárnok
MC12
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Szerintem van/volt, nem is egy. Az első siker (parlamenti küszöb) után persze át kell vedleni, konstans forradalom ugye csak Lenin szerint létezett.Esetleg: Fidesz?A mozgalmár-típus nem hülye. Sőt, egyébként nyugodtabb pillanataikban kifejezetten értelmes, okos, tök normális emberek, de ahogy kettőnél többen vagytok egy helyen, kényszeresen fel kell vennie a megmondó pózt, ez ilyen, az agyuk így van huzalozva, ez a karakterük, ezen nem tudsz módosítani. Nem véletlen, hogy idehaza nem nagyon tudsz sikeres politikai karriert mondani ezzel a típussal. Az olaszoknál meg simán miniszterelnök lehet belőle 😊A képlet egyszerű. Kampányban a hülyéből is ki kell hozni a legtöbbet, találni kell neki egy profilt, ami a leginkább illik hozzá. (Volt szerencsém egy későbbi parlamenti képviselőhöz, aki teljesen elhűlt, amikor mondtam neki, hogy te oktatási szakember vagy. Én? Igen, te. És az lett.)A gond a munka minősége, ami ugye egyén függő, van akit érdekel meg van akit nem. De a politika marketing, a kampány már csak olyan, hogy az alapján ítélnek meg, amilyen kampányt vittél, és ha van egy fasz, aki elbassza a kampányodat - mert fasz, akkor senki nem arra fog emlékezni, hogy a fasz fasz volt, hanem hogy te nem végeztél jó munkát. “Miért nem mondtad meg neki, hogy ne legyen fasz? Hogy legyen ott időben? Miért nem mondta el a kampányüzentet?” Ezt mindegyik típusú politikussal meg tudod csinálni, ezzel az eggyel nem. Egyszerűen amatőrök.Nem kedvelem a mozgalmárokat. (Juhász, noár, stb) Békeidőben teljesen haszontalanok és képtelenség velük egy normális kampányt végigvinni. Mindig mindent jobban tudnak, erőszakosak, _tényleg_ késnek mindenhonnan, nem azt a szöveget mondják ami kell, és még ők vannak megsértődve, ha elmondod, hogy faszok. Szőr föláll a hátamon ettől a típustól. Tudom, Jóska kedveli őket, de ez csak azért lehet mert nem dolgozott eggyel se 😊Vaaaaaagy, én külön tudom választani a melót a személyes érzelmektől.
MC12
Őszentsége Sobri Jóska
Azt se felejtsük el, hogy a mozgalmárnak soha nincs pénze. Never ever. Ő sose fizet, mindig van valami párt, szervezet, akármi aki helyette fizet. Éppen ezért lehet neki megmondani hogy fasz 😊 Másrészt a mozgalmárt tapasztalataim szerint a saját társai nagyon szűk körén kívül senki nem kedveli a szervezeten belül, hasznos hülyének tartják legjobb esetben is. Csak valamiért be van csípődve a magyar politikai struktúrában, hogy “kell ilyen ember - ezért elviseljük, hogy fasz” pedig állítom, nulla a hasznuk, lehet írok is egy fasza tanulmányt erről 😊
Egyébént kifizettek azután is, hogy megmondtam, hogy a jelölt egy imbecilis kretén, akivel nemhogy helyi választást nem lehet nyerni, de örüljenek, ha saját magára le tud szavazni. Tiszta haszon nem? 😊
MC12
nagylaza, főpohárnok
Tapasztalataim szerint ez az egyetlen típus, akivel nem lehet mit kezdeni. A lusta, a hülye, a túlmozgásos, a szószátyár, a szűkszavú - mind mind alkalmas valamilyen keretre, amit ráteszel, aztán hajrá, ebben mozogj. Ők nem. Mert nekik ne mondja meg senki.
MC12
nagylaza, főpohárnok
Cseh Katka
Demszky Gábor
TGM
Novák Előd
Kövér László
több mint 2 éve
Elég egy csebi a fórumba nem kell kettő 😀 😀akkor úgy mondom, kb. a 93as pártszakadásig - ami a 90es évek eleje- meg a székház-ügyig volt egy friss, más, nem-naftalinszagú, “ők még nem loptak” imázsa a pártnak. Ha neked nem is, a választók tömegeinek igen.Még a 90es évek elején is maximum “frissnek,” meg “más”-nak mondta mindenki, de mozgalminak vagy forradalminak semmiképp. OV is sokminden, dehogy nem mozgalmár-típus az biztos.Ezzel csupán az a gond, hogy a Fidesz nem a kilencvenes években, hanem 1988-ban alakult.🙂 A kilencvenes években már elkurvult formációban létezett. De ebbe ne menjünk bele, túl messzire vezetne.🙂
MC12
nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
Még a 90es évek elején is maximum “frissnek,” meg “más”-nak mondta mindenki, de mozgalminak vagy forradalminak semmiképp. OV is sokminden, dehogy nem mozgalmár-típus az biztos.Ezzel csupán az a gond, hogy a Fidesz nem a kilencvenes években, hanem 1988-ban alakult.🙂 A kilencvenes években már elkurvult formációban létezett. De ebbe ne menjünk bele, túl messzire vezetne.🙂
MC12
több mint 2 éve
Az párt, nem személy 😊 éshát pártként se mondanám különösebben forradalmi/mozgalmi pártnak. Még a 90es évek elején is maximum “frissnek,” meg “más”-nak mondta mindenki, de mozgalminak vagy forradalminak semmiképp. OV is sokminden, dehogy nem mozgalmár-típus az biztos.Esetleg: Fidesz?A mozgalmár-típus nem hülye. Sőt, egyébként nyugodtabb pillanataikban kifejezetten értelmes, okos, tök normális emberek, de ahogy kettőnél többen vagytok egy helyen, kényszeresen fel kell vennie a megmondó pózt, ez ilyen, az agyuk így van huzalozva, ez a karakterük, ezen nem tudsz módosítani. Nem véletlen, hogy idehaza nem nagyon tudsz sikeres politikai karriert mondani ezzel a típussal. Az olaszoknál meg simán miniszterelnök lehet belőle 😊A képlet egyszerű. Kampányban a hülyéből is ki kell hozni a legtöbbet, találni kell neki egy profilt, ami a leginkább illik hozzá. (Volt szerencsém egy későbbi parlamenti képviselőhöz, aki teljesen elhűlt, amikor mondtam neki, hogy te oktatási szakember vagy. Én? Igen, te. És az lett.)A gond a munka minősége, ami ugye egyén függő, van akit érdekel meg van akit nem. De a politika marketing, a kampány már csak olyan, hogy az alapján ítélnek meg, amilyen kampányt vittél, és ha van egy fasz, aki elbassza a kampányodat - mert fasz, akkor senki nem arra fog emlékezni, hogy a fasz fasz volt, hanem hogy te nem végeztél jó munkát. “Miért nem mondtad meg neki, hogy ne legyen fasz? Hogy legyen ott időben? Miért nem mondta el a kampányüzentet?” Ezt mindegyik típusú politikussal meg tudod csinálni, ezzel az eggyel nem. Egyszerűen amatőrök.Nem kedvelem a mozgalmárokat. (Juhász, noár, stb) Békeidőben teljesen haszontalanok és képtelenség velük egy normális kampányt végigvinni. Mindig mindent jobban tudnak, erőszakosak, _tényleg_ késnek mindenhonnan, nem azt a szöveget mondják ami kell, és még ők vannak megsértődve, ha elmondod, hogy faszok. Szőr föláll a hátamon ettől a típustól. Tudom, Jóska kedveli őket, de ez csak azért lehet mert nem dolgozott eggyel se 😊Vaaaaaagy, én külön tudom választani a melót a személyes érzelmektől.
MC12
Őszentsége Sobri Jóska
MC12
nagylaza, főpohárnok
MC12
nagylaza, főpohárnok
A mozgalmárnak ideológiája van, elvei, saját, megmásíthatatlan és megváltoztathatatlan hite abban amit gondol. Ami valahol tiszteletre méltó, csak a professzionalizálódott politikában általában káros és haszontalan.
Mint az amerikai elnök-előválasztási vitán, amikor még 12en vannak a színpadon, na ott van mindenféle mozgalmár 😊 kb. jól be is lehet lőni minden négy évben, hogy mennyire vevő rájuk a szavazó. (Amíg röhögni/felháborodni lehet raja, addig jöjjön, de legkésőbb 2-3 előválasztás után azért lépjen vissza 😊 )
több mint 2 éve
Esetleg: Fidesz?A mozgalmár-típus nem hülye. Sőt, egyébként nyugodtabb pillanataikban kifejezetten értelmes, okos, tök normális emberek, de ahogy kettőnél többen vagytok egy helyen, kényszeresen fel kell vennie a megmondó pózt, ez ilyen, az agyuk így van huzalozva, ez a karakterük, ezen nem tudsz módosítani. Nem véletlen, hogy idehaza nem nagyon tudsz sikeres politikai karriert mondani ezzel a típussal. Az olaszoknál meg simán miniszterelnök lehet belőle 😊A képlet egyszerű. Kampányban a hülyéből is ki kell hozni a legtöbbet, találni kell neki egy profilt, ami a leginkább illik hozzá. (Volt szerencsém egy későbbi parlamenti képviselőhöz, aki teljesen elhűlt, amikor mondtam neki, hogy te oktatási szakember vagy. Én? Igen, te. És az lett.)A gond a munka minősége, ami ugye egyén függő, van akit érdekel meg van akit nem. De a politika marketing, a kampány már csak olyan, hogy az alapján ítélnek meg, amilyen kampányt vittél, és ha van egy fasz, aki elbassza a kampányodat - mert fasz, akkor senki nem arra fog emlékezni, hogy a fasz fasz volt, hanem hogy te nem végeztél jó munkát. “Miért nem mondtad meg neki, hogy ne legyen fasz? Hogy legyen ott időben? Miért nem mondta el a kampányüzentet?” Ezt mindegyik típusú politikussal meg tudod csinálni, ezzel az eggyel nem. Egyszerűen amatőrök.Nem kedvelem a mozgalmárokat. (Juhász, noár, stb) Békeidőben teljesen haszontalanok és képtelenség velük egy normális kampányt végigvinni. Mindig mindent jobban tudnak, erőszakosak, _tényleg_ késnek mindenhonnan, nem azt a szöveget mondják ami kell, és még ők vannak megsértődve, ha elmondod, hogy faszok. Szőr föláll a hátamon ettől a típustól. Tudom, Jóska kedveli őket, de ez csak azért lehet mert nem dolgozott eggyel se 😊Vaaaaaagy, én külön tudom választani a melót a személyes érzelmektől.
MC12
Őszentsége Sobri Jóska
MC12
nagylaza, főpohárnok
MC12
több mint 2 éve
A mozgalmár-típus nem hülye. Sőt, egyébként nyugodtabb pillanataikban kifejezetten értelmes, okos, tök normális emberek, de ahogy kettőnél többen vagytok egy helyen, kényszeresen fel kell vennie a megmondó pózt, ez ilyen, az agyuk így van huzalozva, ez a karakterük, ezen nem tudsz módosítani. Nem véletlen, hogy idehaza nem nagyon tudsz sikeres politikai karriert mondani ezzel a típussal. Az olaszoknál meg simán miniszterelnök lehet belőle 😊A képlet egyszerű. Kampányban a hülyéből is ki kell hozni a legtöbbet, találni kell neki egy profilt, ami a leginkább illik hozzá. (Volt szerencsém egy későbbi parlamenti képviselőhöz, aki teljesen elhűlt, amikor mondtam neki, hogy te oktatási szakember vagy. Én? Igen, te. És az lett.)A gond a munka minősége, ami ugye egyén függő, van akit érdekel meg van akit nem. De a politika marketing, a kampány már csak olyan, hogy az alapján ítélnek meg, amilyen kampányt vittél, és ha van egy fasz, aki elbassza a kampányodat - mert fasz, akkor senki nem arra fog emlékezni, hogy a fasz fasz volt, hanem hogy te nem végeztél jó munkát. “Miért nem mondtad meg neki, hogy ne legyen fasz? Hogy legyen ott időben? Miért nem mondta el a kampányüzentet?” Ezt mindegyik típusú politikussal meg tudod csinálni, ezzel az eggyel nem. Egyszerűen amatőrök.Nem kedvelem a mozgalmárokat. (Juhász, noár, stb) Békeidőben teljesen haszontalanok és képtelenség velük egy normális kampányt végigvinni. Mindig mindent jobban tudnak, erőszakosak, _tényleg_ késnek mindenhonnan, nem azt a szöveget mondják ami kell, és még ők vannak megsértődve, ha elmondod, hogy faszok. Szőr föláll a hátamon ettől a típustól. Tudom, Jóska kedveli őket, de ez csak azért lehet mert nem dolgozott eggyel se 😊Vaaaaaagy, én külön tudom választani a melót a személyes érzelmektől.
MC12
Őszentsége Sobri Jóska
MC12
nagylaza, főpohárnok
Szerkesztette: MC12
több mint 2 éve
A képlet egyszerű. Kampányban a hülyéből is ki kell hozni a legtöbbet, találni kell neki egy profilt, ami a leginkább illik hozzá. (Volt szerencsém egy későbbi parlamenti képviselőhöz, aki teljesen elhűlt, amikor mondtam neki, hogy te oktatási szakember vagy. Én? Igen, te. És az lett.)A gond a munka minősége, ami ugye egyén függő, van akit érdekel meg van akit nem. De a politika marketing, a kampány már csak olyan, hogy az alapján ítélnek meg, amilyen kampányt vittél, és ha van egy fasz, aki elbassza a kampányodat - mert fasz, akkor senki nem arra fog emlékezni, hogy a fasz fasz volt, hanem hogy te nem végeztél jó munkát. “Miért nem mondtad meg neki, hogy ne legyen fasz? Hogy legyen ott időben? Miért nem mondta el a kampányüzentet?” Ezt mindegyik típusú politikussal meg tudod csinálni, ezzel az eggyel nem. Egyszerűen amatőrök.Nem kedvelem a mozgalmárokat. (Juhász, noár, stb) Békeidőben teljesen haszontalanok és képtelenség velük egy normális kampányt végigvinni. Mindig mindent jobban tudnak, erőszakosak, _tényleg_ késnek mindenhonnan, nem azt a szöveget mondják ami kell, és még ők vannak megsértődve, ha elmondod, hogy faszok. Szőr föláll a hátamon ettől a típustól. Tudom, Jóska kedveli őket, de ez csak azért lehet mert nem dolgozott eggyel se 😊Vaaaaaagy, én külön tudom választani a melót a személyes érzelmektől.
MC12
Őszentsége Sobri Jóska
MC12
több mint 2 éve
444.hu/2023/10/26/a-hamasz-moszkvaba-latogat?utm_source=Facebook&utm_medium=444&fbclid=IwAR0nejT9x8P8fSWWLWwpBRGb_CcAu-W61Y8EWy9BwnK6cW3hJw9w9M7B370örömteli, hogy a doktorminiszterelnökúr ilyen illusztris társaság része. a békepártiak.
több mint 2 éve
A gond a munka minősége, ami ugye egyén függő, van akit érdekel meg van akit nem. De a politika marketing, a kampány már csak olyan, hogy az alapján ítélnek meg, amilyen kampányt vittél, és ha van egy fasz, aki elbassza a kampányodat - mert fasz, akkor senki nem arra fog emlékezni, hogy a fasz fasz volt, hanem hogy te nem végeztél jó munkát. “Miért nem mondtad meg neki, hogy ne legyen fasz? Hogy legyen ott időben? Miért nem mondta el a kampányüzentet?” Ezt mindegyik típusú politikussal meg tudod csinálni, ezzel az eggyel nem. Egyszerűen amatőrök.Nem kedvelem a mozgalmárokat. (Juhász, noár, stb) Békeidőben teljesen haszontalanok és képtelenség velük egy normális kampányt végigvinni. Mindig mindent jobban tudnak, erőszakosak, _tényleg_ késnek mindenhonnan, nem azt a szöveget mondják ami kell, és még ők vannak megsértődve, ha elmondod, hogy faszok. Szőr föláll a hátamon ettől a típustól. Tudom, Jóska kedveli őket, de ez csak azért lehet mert nem dolgozott eggyel se 😊Vaaaaaagy, én külön tudom választani a melót a személyes érzelmektől.
MC12
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 2 éve
És akkor mit mondasz a fasznak? Azt, hogy zseni? Ebben az esetben szolgálod meg a pénzed? Csak annyi az elvárás, hogy bólogass arra, amit elvárnak tőled? Jól érzed magad, mert csengetik a lóvét? Nekem ez nagyon fura. De én korszerűtlen vagyok.Nem kedvelem a mozgalmárokat. (Juhász, noár, stb) Békeidőben teljesen haszontalanok és képtelenség velük egy normális kampányt végigvinni. Mindig mindent jobban tudnak, erőszakosak, _tényleg_ késnek mindenhonnan, nem azt a szöveget mondják ami kell, és még ők vannak megsértődve, ha elmondod, hogy faszok. Szőr föláll a hátamon ettől a típustól. Tudom, Jóska kedveli őket, de ez csak azért lehet mert nem dolgozott eggyel se 😊Vaaaaaagy, én külön tudom választani a melót a személyes érzelmektől.
MC12
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 2 éve
Nem kedvelem a mozgalmárokat. (Juhász, noár, stb) Békeidőben teljesen haszontalanok és képtelenség velük egy normális kampányt végigvinni. Mindig mindent jobban tudnak, erőszakosak, _tényleg_ késnek mindenhonnan, nem azt a szöveget mondják ami kell, és még ők vannak megsértődve, ha elmondod, hogy faszok. Szőr föláll a hátamon ettől a típustól. Tudom, Jóska kedveli őket, de ez csak azért lehet mert nem dolgozott eggyel se 😊Vaaaaaagy, én külön tudom választani a melót a személyes érzelmektől.
MC12
több mint 2 éve
Nem kedvelem a mozgalmárokat. (Juhász, noár, stb) Békeidőben teljesen haszontalanok és képtelenség velük egy normális kampányt végigvinni. Mindig mindent jobban tudnak, erőszakosak, _tényleg_ késnek mindenhonnan, nem azt a szöveget mondják ami kell, és még ők vannak megsértődve, ha elmondod, hogy faszok. Szőr föláll a hátamon ettől a típustól. Tudom, Jóska kedveli őket, de ez csak azért lehet mert nem dolgozott eggyel se 😊Volt alkalmam kicsit belülről is látni a NOlimpia-kampányt. A lelkesedés akkor meglepő profizmussal párosult. Most csupán ezt a két dolgot hiányolom a Momentumból. A lelkesedést és a profizmust.Egyszerűen ő is olyan, mint az elmúlt 13 év legtöbb ellenzéki szereplője - pl: Jakab Péter, Jávor Benedek, Cseh Katalin, Juhász Péter (akit személyesen nagyon csípek) - azaz inkább aktivista, mint politikus.Megérezte ő is a rendes fizu kiesését, na.Donáth Anna számomra az elmúlt öt év legnagyobb (politikai) csalódása. Sokat vártam tőle, de azóta, hogy visszatért a szülése után, katasztrófa.Egy kis Szerb Antalt lehet nekik is olvasni kelleneKinek az igazságát?Nah, Donáth már magyarázza, hogy tényleg úgy is gondolja.Az igazságot kell mondani. Ki kell mondani az igazságot. A választók az igazságot várják tőlünk. Az a fontos, hogy igaz legyen, amit mondunk. Ezért kell az igazságot kimondani. A választóknak is fontos az igazság. Mi kimondjuk az igazságot. Csak az igazságot mondjuk. Igazság! Igazság!!! IGAZSÁG!!!!!
Anna, nem ez a baj. Az a baj, hogy a MoMo a No-Olimpia óta nem csinál semmit. Ezen kéne elmélkedni.
nagylaza, főpohárnok
Ahogy egy vorlon mondta, az igazság három élű kard.
r.baggio
nagylaza, főpohárnok
Lúdas Solymi
Nem ugyanaz a kettő és az az helyzet, hogy az ellenzéken pont az érződik, hogy nagyon kevés professzionális politikusuk van, akik viszont sem nem 1) tehetségesek se nem 2) népszerűek. Karácsony erős közepes, ami nem elég a ner ellen, Gyurcsány kifejezetten jó pártszervező, de népszerűtlen.
Donáth - és a momo en bloc - idealista, de politikusként komolyan nem vehető opció a palettán. Nem tud rendszerben gondolkodni, ez látszik mind a momo irányváltásain, mind a konkrét írásán. Ha nem lett volna a no-olimpia után egy felfutása a momonak generációs pártként, akkor már rég nem lennének sehol.
Bold pred.: 2026-ban, közös lista nélkül éppen az 5% küszöbön lesznek.
Az általad említett személyekről: Jakab Péter, bármilyen hihetetlen, szerintem okozhat még meglepetést. Ami azt jelenti, hogy a pártjának mérhető támogatottsága lesz az EP-választáson. Jávor Benedekkel szerintem semmi baj nincs. Cseh Katkáról jobb véleményem van most, mint amikor az EP-be került. Mondjuk, ez nem nehéz. Juhász Péter tényleg mozgalmárnak jó, nem politikusnak. Ezzel együtt nem véletlen, hogy eltűnt a süllyesztőben.
nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
Volt alkalmam kicsit belülről is látni a NOlimpia-kampányt. A lelkesedés akkor meglepő profizmussal párosult. Most csupán ezt a két dolgot hiányolom a Momentumból. A lelkesedést és a profizmust.Egyszerűen ő is olyan, mint az elmúlt 13 év legtöbb ellenzéki szereplője - pl: Jakab Péter, Jávor Benedek, Cseh Katalin, Juhász Péter (akit személyesen nagyon csípek) - azaz inkább aktivista, mint politikus.Megérezte ő is a rendes fizu kiesését, na.Donáth Anna számomra az elmúlt öt év legnagyobb (politikai) csalódása. Sokat vártam tőle, de azóta, hogy visszatért a szülése után, katasztrófa.Egy kis Szerb Antalt lehet nekik is olvasni kelleneKinek az igazságát?Nah, Donáth már magyarázza, hogy tényleg úgy is gondolja.Az igazságot kell mondani. Ki kell mondani az igazságot. A választók az igazságot várják tőlünk. Az a fontos, hogy igaz legyen, amit mondunk. Ezért kell az igazságot kimondani. A választóknak is fontos az igazság. Mi kimondjuk az igazságot. Csak az igazságot mondjuk. Igazság! Igazság!!! IGAZSÁG!!!!!
Anna, nem ez a baj. Az a baj, hogy a MoMo a No-Olimpia óta nem csinál semmit. Ezen kéne elmélkedni.
nagylaza, főpohárnok
r.baggio
nagylaza, főpohárnok
Lúdas Solymi
Nem ugyanaz a kettő és az az helyzet, hogy az ellenzéken pont az érződik, hogy nagyon kevés professzionális politikusuk van, akik viszont sem nem 1) tehetségesek se nem 2) népszerűek. Karácsony erős közepes, ami nem elég a ner ellen, Gyurcsány kifejezetten jó pártszervező, de népszerűtlen.
Donáth - és a momo en bloc - idealista, de politikusként komolyan nem vehető opció a palettán. Nem tud rendszerben gondolkodni, ez látszik mind a momo irányváltásain, mind a konkrét írásán. Ha nem lett volna a no-olimpia után egy felfutása a momonak generációs pártként, akkor már rég nem lennének sehol.
Az általad említett személyekről: Jakab Péter, bármilyen hihetetlen, szerintem okozhat még meglepetést. Ami azt jelenti, hogy a pártjának mérhető támogatottsága lesz az EP-választáson. Jávor Benedekkel szerintem semmi baj nincs. Cseh Katkáról jobb véleményem van most, mint amikor az EP-be került. Mondjuk, ez nem nehéz. Juhász Péter tényleg mozgalmárnak jó, nem politikusnak. Ezzel együtt nem véletlen, hogy eltűnt a süllyesztőben.
több mint 2 éve
Egyszerűen ő is olyan, mint az elmúlt 13 év legtöbb ellenzéki szereplője - pl: Jakab Péter, Jávor Benedek, Cseh Katalin, Juhász Péter (akit személyesen nagyon csípek) - azaz inkább aktivista, mint politikus.Megérezte ő is a rendes fizu kiesését, na.Donáth Anna számomra az elmúlt öt év legnagyobb (politikai) csalódása. Sokat vártam tőle, de azóta, hogy visszatért a szülése után, katasztrófa.Egy kis Szerb Antalt lehet nekik is olvasni kelleneKinek az igazságát?Nah, Donáth már magyarázza, hogy tényleg úgy is gondolja.Az igazságot kell mondani. Ki kell mondani az igazságot. A választók az igazságot várják tőlünk. Az a fontos, hogy igaz legyen, amit mondunk. Ezért kell az igazságot kimondani. A választóknak is fontos az igazság. Mi kimondjuk az igazságot. Csak az igazságot mondjuk. Igazság! Igazság!!! IGAZSÁG!!!!!
nagylaza, főpohárnok
r.baggio
nagylaza, főpohárnok
Lúdas Solymi
több mint 2 éve
Megérezte ő is a rendes fizu kiesését, na.Donáth Anna számomra az elmúlt öt év legnagyobb (politikai) csalódása. Sokat vártam tőle, de azóta, hogy visszatért a szülése után, katasztrófa.Egy kis Szerb Antalt lehet nekik is olvasni kelleneKinek az igazságát?Nah, Donáth már magyarázza, hogy tényleg úgy is gondolja.Az igazságot kell mondani. Ki kell mondani az igazságot. A választók az igazságot várják tőlünk. Az a fontos, hogy igaz legyen, amit mondunk. Ezért kell az igazságot kimondani. A választóknak is fontos az igazság. Mi kimondjuk az igazságot. Csak az igazságot mondjuk. Igazság! Igazság!!! IGAZSÁG!!!!!
nagylaza, főpohárnok
r.baggio
nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
telex.hu/gazdasag/2023/10/27/orban-peking-hszi-csin-ping-budapest-belgrad-vasut-kinai-biztosito-vonatbefolyasoloA lényeg hogy jól sikerült előkészíteni ezt a projektet is. Komolyan menet közben jöttek rá hogy a kínaiak nem tudják megcsinálni? Tényleg ennyire nem készültek elő? Ne már.
fő az onállóság
Negritis, a vajda
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May