Politika

47 feliratkozó

több mint 2 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 3 998 — Patriot
Amúgy én aggódom túl vagy tényleg csúnya világ jön?
Mert itt nálunk viszonylag nagy esély van arra, hogy rengeteg vállalkozás becsukjon hamarosan...
Bazzani
Rondább lesz mint 2008, de nem annyira mint 1929.
Szerintem.
Kampman
Ugyan. Egyelőre 2008 környékén sem vagyunk. Közel sem leszünk 29hez és ha a világgazdaság tényleg nem fordul át egy komolyabb recesszióba - ez egy “big if” - akkor nálunk sem lesz akkora baj. Az a baj, hogy sokan nem tudják szétválasztani a nemzetközi gazdasági helyzetet a magyartól. 2008ban a nemzetközi gazdasag szart be, és az amúgy is szar állapotban lévő magyar gazdaságot rúgta államcsőd közelbe. Most a nemzetközi gazdaság egyáltalán nincs olyan rossz állapotban. Nem egy konjunktúra-ciklusban vagyunk persze, de azért recesszió és recesszió között is van nagy különbség.
MC12
Viszont a 2008-as szerintem inkább egy pénzügyi válság volt egy túlfújt buborék kpukkanásával, a mostani sokkal inkább reálgazdasági válságnak tűnik nekem.
somoskovig
Csak a modern korban a pénzügyi válság nagyobb baj, mint a reál-gazdasági válság 😊 hogy úgymondjam, pont 2008 kapcsán derült ki, hogy mennyire összefügg ma már minden mindennel a gazdaságban, és sokkal fontosabb a pénz és a tőkepiaci bizalom - mint maga a termék. Tehát egy reálgazdasági válság megoldható pénzügyi eszközökkel de ez fordítva nem igaz. A pénz és a bizalom a kenőolaj a szó szoros és átvitt értelmében is, aminek hiányában az alkatrészek nem mozdulnak. Jelen pillanatban van pénz és a nemzetközi piacokon bizalom is van, a hitel ki helyezés rendben folyik, a fed már bejelentette, hogy még egy emelés és aztán vége a kamatemelési ciklusnak, az európai gazdasag úgy ahogy, de egyelőre rendben van, aztán majd télen meglátjuk, a munkanélküliség Amerikában és Európában nemhogy baj, hanem az a baj, hogy túlságosan feszes a munakerő piac, nincs elég dolgozó stb. Szóval a nemzetközi helyzet, ha nem is rózsás, de egyelőre a közelében sincs 2008nak.
MC12
Pedig de jó lenne, egy 2008.

Ugye az összes válság azért jó, mert technológiai ciklusváltás követi. Hiába megy az okoskodás az ipar 4.0-ról (5.0-ról már Jesus), nincs valódi változás a termelési módszerekben, nincs igazi váltás gyártásban. A COVID csak akadályozta a piacokat, de nem ölte meg, pont azért, amit MC is ír. Egy jó nagy pénzügyi válság elhozná a változást.

Bővebben majd a katás árvaház (ahogy mostanában az irodát hívjuk) után írok, érik bennem. 😀
Gyurma Pappa
Mindig van egy magasabb cél.
több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 14 348 — Egyéb témák lakó
Mert itt nálunk viszonylag nagy esély van arra, hogy rengeteg vállalkozás becsukjon hamarosan...
Bazzani
Szerintem.
Kampman
Ugyan. Egyelőre 2008 környékén sem vagyunk. Közel sem leszünk 29hez és ha a világgazdaság tényleg nem fordul át egy komolyabb recesszióba - ez egy “big if” - akkor nálunk sem lesz akkora baj. Az a baj, hogy sokan nem tudják szétválasztani a nemzetközi gazdasági helyzetet a magyartól. 2008ban a nemzetközi gazdasag szart be, és az amúgy is szar állapotban lévő magyar gazdaságot rúgta államcsőd közelbe. Most a nemzetközi gazdaság egyáltalán nincs olyan rossz állapotban. Nem egy konjunktúra-ciklusban vagyunk persze, de azért recesszió és recesszió között is van nagy különbség.
MC12
Viszont a 2008-as szerintem inkább egy pénzügyi válság volt egy túlfújt buborék kpukkanásával, a mostani sokkal inkább reálgazdasági válságnak tűnik nekem.
somoskovig
Csak a modern korban a pénzügyi válság nagyobb baj, mint a reál-gazdasági válság 😊 hogy úgymondjam, pont 2008 kapcsán derült ki, hogy mennyire összefügg ma már minden mindennel a gazdaságban, és sokkal fontosabb a pénz és a tőkepiaci bizalom - mint maga a termék. Tehát egy reálgazdasági válság megoldható pénzügyi eszközökkel de ez fordítva nem igaz. A pénz és a bizalom a kenőolaj a szó szoros és átvitt értelmében is, aminek hiányában az alkatrészek nem mozdulnak. Jelen pillanatban van pénz és a nemzetközi piacokon bizalom is van, a hitel ki helyezés rendben folyik, a fed már bejelentette, hogy még egy emelés és aztán vége a kamatemelési ciklusnak, az európai gazdasag úgy ahogy, de egyelőre rendben van, aztán majd télen meglátjuk, a munkanélküliség Amerikában és Európában nemhogy baj, hanem az a baj, hogy túlságosan feszes a munakerő piac, nincs elég dolgozó stb. Szóval a nemzetközi helyzet, ha nem is rózsás, de egyelőre a közelében sincs 2008nak.
MC12
Pedig de jó lenne, egy 2008.

Ugye az összes válság azért jó, mert technológiai ciklusváltás követi. Hiába megy az okoskodás az ipar 4.0-ról (5.0-ról már Jesus), nincs valódi változás a termelési módszerekben, nincs igazi váltás gyártásban. A COVID csak akadályozta a piacokat, de nem ölte meg, pont azért, amit MC is ír. Egy jó nagy pénzügyi válság elhozná a változást.

Bővebben majd a katás árvaház (ahogy mostanában az irodát hívjuk) után írok, érik bennem. 😀

több mint 2 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 21 593 — KARTAL CITY CHIEFS örökös fantasy 2. helyezett
O.V. választás előtt (2021. 11. 19): "de például azt mondani, amit most hallok a baloldaltól, hogy a rezsit úgy kell csökkenteni, hogy kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, meg kevesebb gázt kell használni, ilyenkor van egy szó, amit az ember mond, csak az édesanyák iránti tiszteletből nem mondja hangosan"

O.V. választás után (2022. 07. 29): "Aki efölött van, annak gondoskodnia kell arról, hogy vagy csökkentse a fogyasztását, vagy keressen annyi pénzt, hogy a piaci, lakossági piaci árát, tehát a nem támogatott árát ki tudja fizetni az átlagfogyasztás fölötti energiarésznek"

aranyhalak országa vagyunk.
Zsellértelkes Vrij
Valaki számolja még, hányadszorra mond ellent saját magának az ember?
Mikey
Rugalmas.
Én is ellentmondok saját magamnak, ha egyszer azt mondom fázok, mondjuk télen, máskor meg azt, hogy melegem van, mondjuk nyáron. Vagy azt, hogy most éhes vagyok, de egy óra múlva, ha ettem meg már nem. És én még csak nem is vagyok politikus.
Alkalmazkodni kell a változó körülményekhez.
Őszentsége Sobri Jóska
Huhh ez most nagyon gyengére sikerült.
Tudsz te jobbat.
Bazzani
Én nem kedvelem azokat az embereket, akik mindig ugyanazt mondják, akár esik, akár fúj, akár süt a nap, mivel nem rugalmasak.
Őszentsége Sobri Jóska
Hát akkor én meg nem kedvelem azt a politikust, aki ennyit téved.

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints 6 505
Bazzani
Szerintem.
Kampman
MC12
somoskovig

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 719 — beers & Packers
Egy újabb eklatáns példa, amikor pár lelkes házmestermentalitású agyhalott azt hiszi, hogy jobban tudja, hogy mi a hasznos a városnak, településnek, majd ők megmondják mit lehet, mit nem, beállnak a gyorsvonat útjába, mert jó buli, meg mert van egy csomó súlytalan fb-like, aztán csak néznek, hogy szembe jön a valóság, ami kurvára nem az, amiről azt hitték, hogy lesz.
Nem politikusok, de már megy az önmosdatás, hogy "ősszel vagy tavasszal meg lett volna". Persze. De akkor miért nem tartották ősszel vagy tavasszal?!
Az ellenzék is csak akkor nem nyer, amikor választás van, előtte, utána topfavorit.

telex.hu/belfold/2022/07/31/nepszavazas-eredmeny-tata-oreg-to-avalon-luxus-szalloda-giga-beruhazas
Őszentsége Sobri Jóska
Szánalmas. Ha elolvastad volna az általad belinkelt cikket, akkor tudhatnád, hogy nem a civilek határozták meg annak a népszavazásnak az időpontját, amelynek megtartását a Fidesz minden eszközzel igyekezett megakadályozni. Még egy kis adalék:  merce.hu/2022/01/05/gulyas-minisztert-kerdik-a-tatai-tovedok-miert-veszelyesebb-a-helyi-nepszavazas-mint-az-orszagos/
Nagy tévedésben vagy. A házmester-mentalitást nem az jellemzi, hogy egy adott közösség demokratikus eljárás (népszavazás) révén kinyilvánítja a véleményét. És még te beszélsz agyhalottakról? Vicces.
több mint 2 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 10 404 — 49ers GM
Egy újabb eklatáns példa, amikor pár lelkes házmestermentalitású agyhalott azt hiszi, hogy jobban tudja, hogy mi a hasznos a városnak, településnek, majd ők megmondják mit lehet, mit nem, beállnak a gyorsvonat útjába, mert jó buli, meg mert van egy csomó súlytalan fb-like, aztán csak néznek, hogy szembe jön a valóság, ami kurvára nem az, amiről azt hitték, hogy lesz.
Nem politikusok, de már megy az önmosdatás, hogy "ősszel vagy tavasszal meg lett volna". Persze. De akkor miért nem tartották ősszel vagy tavasszal?!
Az ellenzék is csak akkor nem nyer, amikor választás van, előtte, utána topfavorit.

telex.hu/belfold/2022/07/31/nepszavazas-eredmeny-tata-oreg-to-avalon-luxus-szalloda-giga-beruhazas
Őszentsége Sobri Jóska
Rosszul értelmezed: "Politikai értelemben akkor is érvényes lesz a népszavazás, ha a részvételi arány nem haladja meg az 50 százalékot." 😀
bobi0092
Végülis jah.
Csak mennyire más, ha valaki egy ilyen politikailag érvényes felhatalmazással tud is kezdeni valamit (pl. az aktuális kormányzat), és ha nem (agyhalott tatai házmesterek.)
Vajon ugyanannyira boldog a két csoport?
Őszentsége Sobri Jóska
Csak hogy kontextusba tudd helyezni a 8000 résztvevőt:

Ismét Michl József (FIDESZ-KDNP) lett Tata polgármestere a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékának összesítése után (az eredmény nem végleges).

A jelöltek sorrendje:

1. Michl József (FIDESZ-KDNP) - 57,38 százalék (5010 szavazat)
2. Dr. Popovics Judit (MSZP-DK-JOBBIK-MOMENTUM) - 42,62 százalék (3722 szavazat)

több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 14 348 — Egyéb témák lakó
Bazzani
Szerintem.
Kampman
MC12
somoskovig
Az egyetlen kérdés, hogy a recesszió ellenére fennmarad-e az infláció. Ha igen, nagy szarban vagyunk.

több mint 2 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 10 404 — 49ers GM
Bazzani
Szerintem.
Kampman
MC12

több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints 6 505
Bazzani
Szerintem.
Kampman

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 746 — #NoStress

Őszentsége Sobri Jóska
Rosszul értelmezed: "Politikai értelemben akkor is érvényes lesz a népszavazás, ha a részvételi arány nem haladja meg az 50 százalékot." 😀
bobi0092
Végülis jah.
Csak mennyire más, ha valaki egy ilyen politikailag érvényes felhatalmazással tud is kezdeni valamit (pl. az aktuális kormányzat), és ha nem (agyhalott tatai házmesterek.)
Vajon ugyanannyira boldog a két csoport?

több mint 2 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 375

Őszentsége Sobri Jóska

Nekünk nem tetszik a szemed, nekünk nem tetszik a szád, nekünk nem tetszik a hangod, nekünk nem tetszik, hogy várni kell rád.
több mint 2 éve

több mint 2 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 115
O.V. választás előtt (2021. 11. 19): "de például azt mondani, amit most hallok a baloldaltól, hogy a rezsit úgy kell csökkenteni, hogy kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, meg kevesebb gázt kell használni, ilyenkor van egy szó, amit az ember mond, csak az édesanyák iránti tiszteletből nem mondja hangosan"

O.V. választás után (2022. 07. 29): "Aki efölött van, annak gondoskodnia kell arról, hogy vagy csökkentse a fogyasztását, vagy keressen annyi pénzt, hogy a piaci, lakossági piaci árát, tehát a nem támogatott árát ki tudja fizetni az átlagfogyasztás fölötti energiarésznek"

aranyhalak országa vagyunk.
Zsellértelkes Vrij
Valaki számolja még, hányadszorra mond ellent saját magának az ember?
Mikey
Rugalmas.
Én is ellentmondok saját magamnak, ha egyszer azt mondom fázok, mondjuk télen, máskor meg azt, hogy melegem van, mondjuk nyáron. Vagy azt, hogy most éhes vagyok, de egy óra múlva, ha ettem meg már nem. És én még csak nem is vagyok politikus.
Őszentsége Sobri Jóska
Huhh ez most nagyon gyengére sikerült.
Tudsz te jobbat.
Bazzani
Pedig egy politikus nem tud ellentmondani saját magának, mert mindig azt mondja, amiről ott és akkor úgy véli, hogy a leghasznosabb számára.
Persze tévedhet, de akkor meg pláne mielőbb korrigálnia kell, vagyis mást mondania, mint előtte.
Én nem kedvelem azokat az embereket, akik mindig ugyanazt mondják, akár esik, akár fúj, akár süt a nap, mivel nem rugalmasak. Politikusban pláne nincs, aki ugyanazt mondja hónapokig, évekig, fura is lenne, ha akadna.
Gondolj bele, még 1938-ban az amerikai Time magazin Hitlert az év emberének választotta, Sztálint 42-ben (meg 39-ben is), a politika ilyen.
Őszentsége Sobri Jóska
Akkor te ezt az elvet követed, mert ezt nézve megbízhatatlan vagy te is, hisz ha megegyezünk valamiben, akkor azt bármikor felrúghatod, mert épp úgy tartja úri kedved (tudom, vállalod a következményeket).

Persze, megvan az, hogy a politikában gyorsan változik a helyzet és azt le kell reagálni, de az nem egyenlő azzal, hogy kinyilatkozzunk, hogy mi mindig is Óceániával álltunk háborúban...
több mint 2 éve
nagir New York Giants Michigan Wolverines 7 992 — Bla, bla, bla
 www.portfolio.hu/gazdasag/20220801/drasztikusan-emelkedik-az-uzemanyagkoltseg-egymillio-ember-gondozasa-kerulhet-veszelybe-558911
De a taxis ha tüntizik, akkor összeszarják magukat, a szociális hálón meg lehet lyukakat vagdalni macsétével...

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods FAN!!!
több mint 2 éve
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 13 488 — Слава Україні! Героям слава!
Csak kontrasztként. Mert a gesztusok sem mellékesek. És az, hogy az egyoldalúság mellett ott még működik valamennyire a társadalmi visszacsatolás. És azt lereagálják.

m.hvg.hu/vilag/20220801_fizetesemeles_politikusok_Orban_Lengyelorszag_Kaczynski
peterk2005 udvari bolond
Jó, de nálunk nem tud/nem is akar a rencer konszolidálódni. Ezért gesztusokat sem tudnak tenni. Kicsiket sem. Az is ugye a konszolidáció irányába mutatna. Csak az erőből értenek. Mint a ruszki tömeggyilkos gazdájuk.

Hiába vannak hasznos idiótáik, mint pl. Bencsik Gábor, aki az újabb 2/3 után szeretné, ha a rendszere konszolidálódna, de nem fog. És így, ilyen gesztusokat sem fognak tenni.

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 724 — The only discipline that lasts, is self discipline
Csak kontrasztként. Mert a gesztusok sem mellékesek. És az, hogy az egyoldalúság mellett ott még működik valamennyire a társadalmi visszacsatolás. És azt lereagálják.

m.hvg.hu/vilag/20220801_fizetesemeles_politikusok_Orban_Lengyelorszag_Kaczynski

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 724 — The only discipline that lasts, is self discipline
Amíg a túlaggódás nem jelent gyomorfekélyt, az életed nem lesz egy merő stressz miatta, addig félni mindig jobb, mint megijedni. Mondjuk jelenleg nem tudom, hogy mi hasznosat tudnál tenni amiatt, mert félsz (értsd előre készülsz), úgyhogy lehet, hogy pillanatnyilag az a legjobb, ha inkább nem is aggódsz. 😀

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 350 — Steelers fan
Bazzani
Szerintem.
Kampman
Mivel a "mészároslőrincek" nem fognak kiugrani az ablakon és főbe se lövik magukat biztos nem lesz olyan durva mint 1929.
több mint 2 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 28 814
Bazzani
Szerintem.

több mint 2 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 746 — Axel Foley

több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska
Valóban változtak azok a körülmények? Mert ami változott az annyi, hogy nincs választási időszak. Ha meg csak amiatt volt, akkor az hazugság. Ha meg nem tudták ezt akkor, az meg alkalmatlanság.
topin
Hívhatod hazugságnak, de egy politikusnak az igazmondás béklyó, így önmagát egyik se béklyózza, nem lenne túl hatékony.
Van abban új információ, hogy egy politikus hazudik a hatalomért?
Mert ez most olyan, mintha valami novum lenne, hogy nahát, még maga Orbán is hazudik, pedig róla még te se gondoltad volna...
Mintha pókerasztalnál megkérdeznéd az ellenféltől, hogy "mid van?", ő mond valamit, és ha kiderül, hogy nem volt őszinte, akkor megbántva éreznéd magad, hogy hazudott neked.
Őszentsége Sobri Jóska
Ha kiderül, hogy cinkelt lapokkal játszottunk, vagy kevert paklival, ne adj isten UV jeles kártyával. Miközben váltig állította minden észrevételemnél, amikor ennek a jeleire utaltam, hogy én egy fasz vagyok és rágalmazok meg micsoda egy görény viselkedés ez. Mindezt nagy nyilvánosság előtt, magát az egekbe emelve, engem lejáratva. Akkor azt hiszem joggal neheztelnék és érezném magam megbántva. Mert itt nem blöffökről van szó, hanem konkrét csalásról, meg átbaszásról.
topin
Szóval te elvárod a hamiskártyástól, hogy árulja el, hogy éppen csal? Érdekes. Eléggé fura lenne.
Őszentsége Sobri Jóska
Topin nem ezt mondta. Azt mondta, hogy ha kiderül, hogy hamiskártyás, akkor nem ül le vele többet kártyázni. Vagy csak úgy, ha az pucéran ül az asztalhoz.

több mint 2 éve
ozibozi New York Giants 17 706
Így-így
Miért ne lehettek volna abban az évben az Év emberei?
Utólag évek, vagy inkább
évtizedek múlva könnyű okosnak lenni.
Anno mi volt?
Kb mint most. Az egyiknek tetszett a másiknak meg nem.
Az újság meg profitot termel.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska
Valóban változtak azok a körülmények? Mert ami változott az annyi, hogy nincs választási időszak. Ha meg csak amiatt volt, akkor az hazugság. Ha meg nem tudták ezt akkor, az meg alkalmatlanság.
topin
Hívhatod hazugságnak, de egy politikusnak az igazmondás béklyó, így önmagát egyik se béklyózza, nem lenne túl hatékony.
Van abban új információ, hogy egy politikus hazudik a hatalomért?
Mert ez most olyan, mintha valami novum lenne, hogy nahát, még maga Orbán is hazudik, pedig róla még te se gondoltad volna...
Mintha pókerasztalnál megkérdeznéd az ellenféltől, hogy "mid van?", ő mond valamit, és ha kiderül, hogy nem volt őszinte, akkor megbántva éreznéd magad, hogy hazudott neked.
Őszentsége Sobri Jóska
Ha kiderül, hogy cinkelt lapokkal játszottunk, vagy kevert paklival, ne adj isten UV jeles kártyával. Miközben váltig állította minden észrevételemnél, amikor ennek a jeleire utaltam, hogy én egy fasz vagyok és rágalmazok meg micsoda egy görény viselkedés ez. Mindezt nagy nyilvánosság előtt, magát az egekbe emelve, engem lejáratva. Akkor azt hiszem joggal neheztelnék és érezném magam megbántva. Mert itt nem blöffökről van szó, hanem konkrét csalásról, meg átbaszásról.
topin
Szóval te elvárod a hamiskártyástól, hogy árulja el, hogy éppen csal?
Érdekes.
Eléggé fura lenne.

több mint 2 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 414 — capitaine du château de Vienne 1487
Hogy nem szakad le az a terasz? 🤪😉😏🥴 (no offense 😛)
dande2
az nemszakadle, ha már érted jött az agyhalál

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 2 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 42 598 — Így remélem megfelelek nektek.....
Hogy nem szakad le az a terasz? 🤪😉😏🥴 (no offense 😛)

Szerkesztette: dande2