NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 173 — #NoStress
A CIA-ügynök orosz ügynök álcivil dollárpolitikus Gulyás Marci miatt nem csatlakozhatnak a svédek a NATO-hoz.
Innen már csak pár lépés a miniszterelnökség.
Pár nagy, hosszú lépés.

youtu.be/i2HKrQ66tSk?si=NbtOWqRKv2flt-va

Szuverenitásvédelmi törvénycsomag.

Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska

több mint 2 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 371 — Patriot
 telex.hu/gazdasag/2023/09/22/budapest-belgrad-vasutvonal-meszaros-v-hid-kina-biztositoberendezes

😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀
Mikey
Amúgy ért valaki itt a fórumon ezekhez a vonat dolgokhoz?

Mert nekem laikusnak ez a bekezdés:

Szintén különbség, hogy a kínai vasútállomások vágányhálózata és biztosítottsága kategóriánként szinte teljesen egyforma, így a berendezéseket sorozatban gyártják. Ezzel szemben Európában minden állomás más, mindenhol különbözőek a vágánykapcsolatok és az egyéb technikai megoldások. Emiatt az európai sztenderdek szerint minden biztosítóberendezés egyedi, kézműves termék, amit állomásonként külön kell tervezni, engedélyeztetni és legyártani. Ezzel a kínaiak nem nagyon tudnak mit kezdeni.

Nekem ebből az jön le, hogy az EU egy fasz, pont az ilyen szabványosításokban kellene élen járni, nem a paradicsom és a kígyóuborka átmérőjénél.
Aztán lehet, az EU egy fejlettebb rendszer, azért kérdezem, de első blikkre pénzszórás.
több mint 2 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 926 — Cowboys fan
 hvg.hu/itthon/20230922_A_Republikon_kutatas_is_arra_jutott_mint_mi_Karacsony_nyerhet_Budapesten

A cím alapján azt hittem, mutatnak egy 55-40-többieket. Ez nem olyan sok. Szandra ellen baszki.
csipkelli
lehet ledobja a textilt, és lesz a támogatottságában egy ilyen felágaskodás
több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 317
 hvg.hu/itthon/20230922_A_Republikon_kutatas_is_arra_jutott_mint_mi_Karacsony_nyerhet_Budapesten

A cím alapján azt hittem, mutatnak egy 55-40-többieket. Ez nem olyan sok. Szandra ellen baszki.
csipkelli
Valójában 55-40 körül van, csak az ellenzéki think-thankeknek nem érdeke ezt kommunikálni. Had higgye a pesti választó, hogy van tétje a választásnak, fog ez az előny hónapról hónapra nőni kicsit majd mindig a Republikonnál.

Btw. A “nyílik az olló” kifejezést azt hittem elengedi a szakma pár választás erejéig 😆

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 335 — zászló zászló szív

csipkelli
Ez rengeteg. 6%-os előny egy főpolgármester választáson, az nagyon sok (ami 8 a biztos választóknál). A FiveThirtyEight 3-4%-ra már meghatározó előnyt ír hasonló választásokon. Igazából hibahatáron kívül minden sok.

Ne a BAZ 4. övk 60-30-4-es végeredményéből indulj ki, azok az anomáliák, nem a 8%-os előny, ami bizony kimondottan meghatározó.

több mint 2 éve
csipkelli 4 010

több mint 2 éve
StormST Denver Broncos 12 483 — SB 50 Champion @ Grund
Pár hónap után folytatódik tovább a dombóvári fakivágás-ügy.
StormST
Olvasni is rossz, felmegy nálam a pumpa. Azóta se baszta pofán senki a polgit? (Az viszont nagyon jó, hogy a civilek legalább aktívak, sok más helyen ennyi se történne.)
nagylaza, főpohárnok
Nálunk annyira aktívak a civilek, h miattuk van kivágva Aszódon rengeteg fa. Történt ugyanis, augusztus elején nagyon kemény viharok voltak a térségben. Rengeteg fa kidőlt, ágak törtek le elszakítva kisfeszültségű elektromos vezetékeket, megrongálódtak autók, közterületről magántulajdonban lévő tárgyakra, ingatlanokra estek ágak, egész fák dőltek rá stb. Mondani se kell, de ugye mindenért a hivatal a hibás, mert a globális felmelegedést nem állítja meg és a szélsőséges időjárási eseményeknek nem képes elejét venni.

Azóta nem csak a viharban szemmel láthatóan sérült fákat vágtak ki az elmúlt 1 hónapban, hanem vagy tucatnyi laikus szemmel nézve egészséges fát. Mindezt azért, mert a helyi főkertészre akkora külső és hivatalon belülről jövő nyomás volt, h ő nem meri megkockáztatni, h a sok forrongó fasznak nehogy véletlenül igaza legyen. Hiába a saját szakmai gyakorlat alapján ezek egyikét sem vágta volna ki. Ja és nyilván 2-3 független szakvélemény kérésre nincs keret, amivel valamelyest be tudta volna védeni magát, de ugye akkor meg ha beütött volna a baj, ugyanazt mondanák a helyi civiljeink, mint StormST a dombóvári eset kapcsán, h a hivatal megrendelt egy olyan szakvéleményt, ahol előre megmondták mit kell kihozni belőle.

Szóval én az elmúlt 1 hónapban, ha csak meghallom a civil szót pozitív köntösben én falra mászom. Attól mert valaki civil nem lesz minden bölcsesség birtokában ugyanolyan arányban, ha nem nagyobb, lehet fasz, mint bárki bármilyen pozícióban.
dawyd728
Nem fogja pofán baszni senki a polgit, nem is az a megoldás, a következő választáson kéne leszavazni, de van egy olyan sejtésem, hogy nem fogja még egyszer indítani a fidesz. Egyrészt mert a pletykák szerint fent se elégedettek vele, mivel majdnem 200 millió EU pénzt nem hívott le, másrészt mert ha találnak egy helyi arcot, azzal kiállhatnak, hogy "hát a nem-helyi ember nem jött be, de majd vele helyretesszük a dolgokat"...

Sajnos ebből a szempontból jókor csinálják, mert 1 év alatt ennek el fog ülni a szele, meg a város nagy részén élőkhöz ez lehet el se jut, meg nem az ő szemüket-lelküket cseszi szét, szóval kíváncsi leszek, hogy mi lesz ebből a 2024-es választáson...

A civilek meg van, ahol tűllőnek a célon, ez mindig is így volt és mindig így lesz, szerintem még így is jobb, hogy vannak, bár manapság már sok erejük úgysincs sajnos...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 2 éve
dawyd728 4 036
StormST
Olvasni is rossz, felmegy nálam a pumpa. Azóta se baszta pofán senki a polgit? (Az viszont nagyon jó, hogy a civilek legalább aktívak, sok más helyen ennyi se történne.)
nagylaza, főpohárnok
Nálunk annyira aktívak a civilek, h miattuk van kivágva Aszódon rengeteg fa. Történt ugyanis, augusztus elején nagyon kemény viharok voltak a térségben. Rengeteg fa kidőlt, ágak törtek le elszakítva kisfeszültségű elektromos vezetékeket, megrongálódtak autók, közterületről magántulajdonban lévő tárgyakra, ingatlanokra estek ágak, egész fák dőltek rá stb. Mondani se kell, de ugye mindenért a hivatal a hibás, mert a globális felmelegedést nem állítja meg és a szélsőséges időjárási eseményeknek nem képes elejét venni.

Azóta nem csak a viharban szemmel láthatóan sérült fákat vágtak ki az elmúlt 1 hónapban, hanem vagy tucatnyi laikus szemmel nézve egészséges fát. Mindezt azért, mert a helyi főkertészre akkora külső és hivatalon belülről jövő nyomás volt, h ő nem meri megkockáztatni, h a sok forrongó fasznak nehogy véletlenül igaza legyen. Hiába a saját szakmai gyakorlat alapján ezek egyikét sem vágta volna ki. Ja és nyilván 2-3 független szakvélemény kérésre nincs keret, amivel valamelyest be tudta volna védeni magát, de ugye akkor meg ha beütött volna a baj, ugyanazt mondanák a helyi civiljeink, mint StormST a dombóvári eset kapcsán, h a hivatal megrendelt egy olyan szakvéleményt, ahol előre megmondták mit kell kihozni belőle.

Szóval én az elmúlt 1 hónapban, ha csak meghallom a civil szót pozitív köntösben én falra mászom. Attól mert valaki civil nem lesz minden bölcsesség birtokában ugyanolyan arányban, ha nem nagyobb, lehet fasz, mint bárki bármilyen pozícióban.
több mint 2 éve
Mikey Cincinnati Bengals 20 577
 telex.hu/gazdasag/2023/09/22/budapest-belgrad-vasutvonal-meszaros-v-hid-kina-biztositoberendezes

😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 2 éve
YoungZeeZee 9 410
Ezek szep dolgok.gyerkocnek legkozelebbi idopont vizsgalatra januar es ha kell vmi extra dolog utana akkor csak majustol van idopont..ja es ez privat🤣
több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 16 720 — beers & Packers
StormST
több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 173 — #NoStress
Jön az az állítás, hogy _ha lenne_ valódi ellenzék, akkor az képes lehetne nyerni választásokon. Adódik a kérdés, hogy akkor miért nincs ilyen ellenzék? Miért csak NER csöcsön lógó, semmittevő van? Miért nem tudja egy "valódi" ellenzék nemhogy a NER-t működtető Fideszt leverni, de még a NER tőgyén lógó, amúgy semmit se csináló ellenzéket sem? Nemhogy leverni nem tudja, de még látszani se tud? Ennek vajon mi az oka?

És erre én kétféle válasznál nem tudok több félét találni. Vagy az rá a válasz, hogy a NER-en - beleértve a jelenlegi ellenzéket is - kívül mindenki hülye. Hülyébb mint a NER, sőt hülyébb az "ellenzékénél" is, hiszen látszani sem képes. Vagy pedig ha ez nem igaz, akkor számomra csak az a másik válasz adódik, hogy nincs rá igény. Nincs ilyen ellenzékre igény jelenleg. Amiből meg az következik, hogy a NER nem verhető meg választásokon. Ebből a szempontból már a NER is putyini / erdogani helyzetben van. Már túlságosan szét van k*rva / meg van hackelve ahhoz, hogy meg lehessen.

Neked van harmadik verziód esetleg, amit nem látok / látunk?

peterk2005 udvari bolond
Ez se vagy fehér vagy fekete.
Egyrészt a NER-en kívül politikailag majdnem mindenki hülye. Mert aki okos politikus (vagyis hatalmat, befolyást, pénzt, pozíciót akar), az a NER-en belül tudja ezt megvalósítani. A Fideszen, DK-n, és a NER egyéb nyulványain belül.
Másrészt (ezt te kifelejtetted, vagy ez a harmadik verzió, amit nem találsz) nincs elég pénze, hogy látszódjon, hasson, politikailag létezzen.
Harmadrészt olyan nagy igény sincsen a választók részéről a posztmodern identitáspolitikában másra, mint ami van (NER).
Ezek így együttesen alkotják a magyar valóságot, nem vagylagosan.

több mint 2 éve
Nomac New England Patriots 4 126 — balazs.t85@gmail.com
Ez azért elég vicces, de valamire már jó volt a Budapest - Belgrád vonal.

telex.hu/belfold/2023/09/21/mav-budapest-gyor-felujitas-v-hid-belgrad-szarliget-biatorbagy?fbclid=IwAR3RzNZYkX8eu07OIIu25oq7BRnCSxNaCubI6DP24V36FkZP-XasCMnwRrM
több mint 2 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 604 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
Mondjuk a jelenlegi magyar demokrácia igazi próbája az lenne, ha lenne egy valós kihívó. Már csak azért is mert én úgy látom a Fidesz demokratikus eszközökhöz való ragaszkodásának mértéke egyenesen arányos az ellenfél balfaszságával. Amikor fegyőrözés meg fletózás van akkor jó hangulatban elröhögcsélnek a balfaszokon, de mihelyst valami vélt vagy valós veszély lép fel, szép számmal akadnak érdekes húzásaik. A néppártosodó Jobbikkal és személyesen Vonával csúnyán elbántak. Amikor a civil szervezetektől féltették a hatalmuk morzsáit, volt Tekes vegzálás, idegen titkosszolgálatok bevonása, lejárató kampány és egyéb nyalánkságok. A Szikra is kb most annyit tud, hogy van véleménye a világról, meg nagyjából aszerint is tevékenykedik, és már volt antifázás, pedofilokkal összemosás, és ez a nevetséges tábor üldöztetés is. A Magyar Hangban nem hirdethet senki, és ki se nyomtatják Magyarországon. Bőven lehetne sorolni.

Nekem ez egyáltalán nem megnyugtató. Nagyon könnyű demokratát játszani, ha nincs ellenfeled. Nekem a fentiek elég komoly ügyek, és egy olyan környezetben történnek, ahol kb garantált a folyamatos kormányzás, csak a 2/3-ért kell megdolgozni.
andree
Plusz az újságírók lehallgatása a Pegazussal.
több mint 2 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 882
Egyébként, csakhogy tankönyvezzünk kicsit megint 😊 szinte gyönyörűen tankönyvi a Fidesz támogatottságának csökkenése. A választásokon a teljes lakosság - szavazókorú, belföldi - kb. 34%-a szavazott a fideszre. Azóta több lépcsőben csökkent, először 30%-körülre, ott stagnált, majd az elmúlt hónapkban megint elindult lefele, most 27% környéke és a trend is lefele mutat. (meg a félnyilvános mérések is)
Tavaly azt tippeltem ilyenkor, hogy a mélypont valamikor '24 január - februárban lehet 23-25%-körül és ezt tartom is. Ha - és ez egy nagy HA - bejön a Fidesz számítása és '24 második felétől, '25 első félévétől elindul egy új konjunktúraciklus, akkor megússzák a nagyobb népharagot, és azt lehet mondani, hogy egy egyébként rohadt nagy gazdasági válságot megúsztak úgy, hogy a támogatottságuk elfogadható, kezelhető mértékű csökkenésen ment át.....

...ami azért történt, mert az elpártolt 700 ezer - 1 millió ember csupán a bizonytalanok táborába sorolt be, ahonnan a regnáló hatalom simán vissza tudja húzni őket a ciklus második felében egy kis - nagy - pénzügyi költekezéssel. Hogy az ellenzék mekkora politkai hibát követett el, és követ el minden egyes nap, azt most nem írom külön, megbeszéltük már párszor.

De ebből is látszik, hogyhabár a magyar társadalomnak vannak sajátosságai választási, politikai téren (egyfajta, nagyobb fokú vonzódás az erős központi hatalomhoz, magas fokú individualizmus, "pénztárcával szavazás" stb.) a környékbeli országokhoz képest, de egyáltalán nem igaz, hogy itt van 3 millió fidesz birka, akik megszólíthatatlanok, elérhetetlenek, agymosottak stb. Van ilyen bázisa a fidesznek kb. 1.5 - 1.8 millió ember, talán 2 millió, habár szerintem nincs ennyi. De a maradék egy millió továbbra sem bázisa a fidesznek. Csak a jelenlegi ellenzék nem tudja megszólítani őket, nem tudja elérni őket. És ez kisebb részben a fidesz hibája.
MC12
Imádom ezeket a hosszabb írásokat, ahol valaki meggyőződéssel bizonygatja, hogy autokráciát meg lehet dönteni választásokon. Lehet bólogatni bölcsen, aztán ránéz valaki Erdoganra, Putyinra egy józanabb pillanatban, oszt utána jön a csodálkozás, hogy ez most akkor hogy? Mindenütt béna az ellenzék, és zseni a diktátor? 😀
ender1112
Alapvetően igazad van, de azért Magyarországon még nem Erdogan vagy Putyin van. A magyar választásokon lehetne nyerni, ha lenne ilyen cél valaha is.

Tényleg senkinek nem gyanús, hogy 4 negyedév recesszió alatt az ellenzék egy rohadt hónapnál többet összesen nem kampányolt ezzel?
Gyurma Pappa
Tehát a törököknél lehet, hogy nem hülye mindenki más csak Erdogan nem engedi, viszont nálunk mindenki hülye, mert itt lehetne, csak ..... mindenki hülye?

Nane....
peterk2005 udvari bolond
Ez az amit én se értek, hogy az hogy lehet, hogy nálunk minden feltétel adott, de valahogy nálunk csak hülyék, balfaszok és nyerni nem akarók vannak az ellenzékben, de sajnos én se kaptam választ. :/
Jughead
Próbálom jobban artikulálni a véleményem, hátha átjön:

Lehet hajtogatni a kifogásokat, de a Fidesz kétharmad összejött 2014-ben és 2018-ban is, és akkor még bőven volt ellenzéki média, pénz, lehetőség. 2019-ben agyon nyerte magát az ellenzék, de abból se jött ki semmi jó.

Szóval nem mindenki hülye, hanem a rendszer része. De ettől még mindig legyőzhető a Fidesz választásokon (még).

Nem értem, hogy azok, akik a reménytelenséget és az autokráciát hirdetik, mit javasolnak? Békés együttélést? Beletörődést? Nihilt? Vagy ez is csak egy coping mechanism?
Gyurma Pappa
Fussunk neki még egyszer, ok?

Tehát azt mondod, hogy a jelenlegi ellenzék (legalábbis a nagy része) része a NER-nek. Ok. Egyetértünk. Pont. Léphetünk tovább. Jön az az állítás, hogy _ha lenne_ valódi ellenzék, akkor az képes lehetne nyerni választásokon. Adódik a kérdés, hogy akkor miért nincs ilyen ellenzék? Miért csak NER csöcsön lógó, semmittevő van? Miért nem tudja egy "valódi" ellenzék nemhogy a NER-t működtető Fideszt leverni, de még a NER tőgyén lógó, amúgy semmit se csináló ellenzéket sem? Nemhogy leverni nem tudja, de még látszani se tud? Ennek vajon mi az oka?

És erre én kétféle válasznál nem tudok több félét találni. Vagy az rá a válasz, hogy a NER-en - beleértve a jelenlegi ellenzéket is - kívül mindenki hülye. Hülyébb mint a NER, sőt hülyébb az "ellenzékénél" is, hiszen látszani sem képes. Vagy pedig ha ez nem igaz, akkor számomra csak az a másik válasz adódik, hogy nincs rá igény. Nincs ilyen ellenzékre igény jelenleg. Amiből meg az következik, hogy a NER nem verhető meg választásokon. Ebből a szempontból már a NER is putyini / erdogani helyzetben van. Már túlságosan szét van k*rva / meg van hackelve ahhoz, hogy meg lehessen.

(Szerk: kitöröltem az a sok 1 szavas 1 soros részt, mert kilométeres lett vele a post. 😊 )
peterk2005 udvari bolond
Igény van rá, csak nincs olyan személy vagy elég olyan személy, aki ki akarja tenni magát és a családját a NER lejáratórészlegének egy igencsak kétséges kimenetelű dolog miatt.

Plusz ott van az, hogy nem csak a NER-rel kellene megküzdenie, hanem az ellenzék maradékával és abból a legnagyobb kutya jelenleg a Fericsalád.
több mint 2 éve
andree Arizona Cardinals 1 781
Mondjuk a jelenlegi magyar demokrácia igazi próbája az lenne, ha lenne egy valós kihívó. Már csak azért is mert én úgy látom a Fidesz demokratikus eszközökhöz való ragaszkodásának mértéke egyenesen arányos az ellenfél balfaszságával. Amikor fegyőrözés meg fletózás van akkor jó hangulatban elröhögcsélnek a balfaszokon, de mihelyst valami vélt vagy valós veszély lép fel, szép számmal akadnak érdekes húzásaik. A néppártosodó Jobbikkal és személyesen Vonával csúnyán elbántak. Amikor a civil szervezetektől féltették a hatalmuk morzsáit, volt Tekes vegzálás, idegen titkosszolgálatok bevonása, lejárató kampány és egyéb nyalánkságok. A Szikra is kb most annyit tud, hogy van véleménye a világról, meg nagyjából aszerint is tevékenykedik, és már volt antifázás, pedofilokkal összemosás, és ez a nevetséges tábor üldöztetés is. A Magyar Hangban nem hirdethet senki, és ki se nyomtatják Magyarországon. Bőven lehetne sorolni.

Nekem ez egyáltalán nem megnyugtató. Nagyon könnyű demokratát játszani, ha nincs ellenfeled. Nekem a fentiek elég komoly ügyek, és egy olyan környezetben történnek, ahol kb garantált a folyamatos kormányzás, csak a 2/3-ért kell megdolgozni.
több mint 2 éve
Pár hónap után folytatódik tovább a dombóvári fakivágás-ügy. Miután kiírtották a 100+ fát újdombóváron és épül helyette a senki által nem kért vízelvezetés, úgy, hogy jelenleg nem látható, hogy hova is ültetik majd a pótlásra szánt fákat, mert nem nagyon marad nekik hely a rengeteg beton és térkő között, most a város másik részén is van egy fasor, ami valakinek útban van, mert ott lehetne egy senkinek se kellő vízelvezetést csinálni, abból sok pénzt lenyúlni...

Volt a kivitelező cégtől egy kérelem a fakivágásokra, amit hirtelen visszavontak szeptember elején. Akkor azt lehetett hinni, hogy a tiltakozások miatt, de kiderült, hogy a helyzet ennek pont az ellenkezője. Az önkormányzat ugyanis suttyomban felbérelt egy újabb szakértőt, aki megállapította, hogy az út mellett lévő (nekik útban lévő) fák közül az összes életveszélyes. Így tehát nem is kellett az az engedély már, mivel törvény szerint az életveszélyt a tulajdonosnak (ezen esetben az önkormányzat) 3 napon belül el kell hárítania hivatalból, ez ellen fellebbezési vagy egyéb jogorvoslati lehetőség nincs. Végül a 3 napot nem tartották be, de ma reggel elkezdték a fák kivágását...

A dolog újabb pikantériája az, hogy eközben készült egy másik szakvélemény, az egyik helyi egyesület felbérelt egy szakértőt, aki elvileg az egyik legjobb az országban. Ezen a vizsgálaton az önkormányzat egyik képviselője se jelent meg az előre bejelentett időpontban, de kérdéseket intéztek a szakértőhöz, olyan szintűeket, mint hogy "A szakértői felelősség kiterjed-e a vis major eseményekre is?" (nyilván nem, hiszen a vis major az pont az előre nem látható, amiért nem vállal felelősséget senki), vagy hogy az alkalmazott eljárás hány %-os hatákonyságú, mintha egy komoly szakember százélokokkal dobálózna biológiai vizsgálatoknál. Ez a szakvélemény azt állapította meg, hogy bár a fák nincsenek jó állapotban, de gondozással az állapotuk javítható, nem életveszélyesek, balesetveszélyt csak a száraz ágak jelentenek, amiket le kellene vágni...

Emellett volt még aláírás gyűjtés is a fák kivágása ellen, amit 1051 embert írt alá, amire nyilván lehet mondani, hogy nem sok, de ha azt nézem, hogy 4 éve a polgármeste 5000 szavazatot se kapott, amikor nyert, akkor szerintem nem is kevés, de a jelek szerint a polgármestert és a jegyzőt nem érdekelte...

több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 401 — The only discipline that lasts, is self discipline
Egyébként, csakhogy tankönyvezzünk kicsit megint 😊 szinte gyönyörűen tankönyvi a Fidesz támogatottságának csökkenése. A választásokon a teljes lakosság - szavazókorú, belföldi - kb. 34%-a szavazott a fideszre. Azóta több lépcsőben csökkent, először 30%-körülre, ott stagnált, majd az elmúlt hónapkban megint elindult lefele, most 27% környéke és a trend is lefele mutat. (meg a félnyilvános mérések is)
Tavaly azt tippeltem ilyenkor, hogy a mélypont valamikor '24 január - februárban lehet 23-25%-körül és ezt tartom is. Ha - és ez egy nagy HA - bejön a Fidesz számítása és '24 második felétől, '25 első félévétől elindul egy új konjunktúraciklus, akkor megússzák a nagyobb népharagot, és azt lehet mondani, hogy egy egyébként rohadt nagy gazdasági válságot megúsztak úgy, hogy a támogatottságuk elfogadható, kezelhető mértékű csökkenésen ment át.....

...ami azért történt, mert az elpártolt 700 ezer - 1 millió ember csupán a bizonytalanok táborába sorolt be, ahonnan a regnáló hatalom simán vissza tudja húzni őket a ciklus második felében egy kis - nagy - pénzügyi költekezéssel. Hogy az ellenzék mekkora politkai hibát követett el, és követ el minden egyes nap, azt most nem írom külön, megbeszéltük már párszor.

De ebből is látszik, hogyhabár a magyar társadalomnak vannak sajátosságai választási, politikai téren (egyfajta, nagyobb fokú vonzódás az erős központi hatalomhoz, magas fokú individualizmus, "pénztárcával szavazás" stb.) a környékbeli országokhoz képest, de egyáltalán nem igaz, hogy itt van 3 millió fidesz birka, akik megszólíthatatlanok, elérhetetlenek, agymosottak stb. Van ilyen bázisa a fidesznek kb. 1.5 - 1.8 millió ember, talán 2 millió, habár szerintem nincs ennyi. De a maradék egy millió továbbra sem bázisa a fidesznek. Csak a jelenlegi ellenzék nem tudja megszólítani őket, nem tudja elérni őket. És ez kisebb részben a fidesz hibája.
MC12
Imádom ezeket a hosszabb írásokat, ahol valaki meggyőződéssel bizonygatja, hogy autokráciát meg lehet dönteni választásokon. Lehet bólogatni bölcsen, aztán ránéz valaki Erdoganra, Putyinra egy józanabb pillanatban, oszt utána jön a csodálkozás, hogy ez most akkor hogy? Mindenütt béna az ellenzék, és zseni a diktátor? 😀
ender1112
Alapvetően igazad van, de azért Magyarországon még nem Erdogan vagy Putyin van. A magyar választásokon lehetne nyerni, ha lenne ilyen cél valaha is.

Tényleg senkinek nem gyanús, hogy 4 negyedév recesszió alatt az ellenzék egy rohadt hónapnál többet összesen nem kampányolt ezzel?
Gyurma Pappa
Tehát a törököknél lehet, hogy nem hülye mindenki más csak Erdogan nem engedi, viszont nálunk mindenki hülye, mert itt lehetne, csak ..... mindenki hülye?

Nane....
peterk2005 udvari bolond
Ez az amit én se értek, hogy az hogy lehet, hogy nálunk minden feltétel adott, de valahogy nálunk csak hülyék, balfaszok és nyerni nem akarók vannak az ellenzékben, de sajnos én se kaptam választ. :/
Jughead
Próbálom jobban artikulálni a véleményem, hátha átjön:

Lehet hajtogatni a kifogásokat, de a Fidesz kétharmad összejött 2014-ben és 2018-ban is, és akkor még bőven volt ellenzéki média, pénz, lehetőség. 2019-ben agyon nyerte magát az ellenzék, de abból se jött ki semmi jó.

Szóval nem mindenki hülye, hanem a rendszer része. De ettől még mindig legyőzhető a Fidesz választásokon (még).

Nem értem, hogy azok, akik a reménytelenséget és az autokráciát hirdetik, mit javasolnak? Békés együttélést? Beletörődést? Nihilt? Vagy ez is csak egy coping mechanism?
Gyurma Pappa
Fussunk neki még egyszer, ok?

Tehát azt mondod, hogy a jelenlegi ellenzék (legalábbis a nagy része) része a NER-nek. Ok. Egyetértünk. Pont. Léphetünk tovább. Jön az az állítás, hogy _ha lenne_ valódi ellenzék, akkor az képes lehetne nyerni választásokon. Adódik a kérdés, hogy akkor miért nincs ilyen ellenzék? Miért csak NER csöcsön lógó, semmittevő van? Miért nem tudja egy "valódi" ellenzék nemhogy a NER-t működtető Fideszt leverni, de még a NER tőgyén lógó, amúgy semmit se csináló ellenzéket sem? Nemhogy leverni nem tudja, de még látszani se tud? Ennek vajon mi az oka?

(Szerk: kitöröltem az a sok 1 szavas 1 soros részt, mert kilométeres lett vele a post. 😊 )

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 16 720 — beers & Packers
A Telex megfejtette a rejtélyek titkát.
Nem vicc, ez a cím. Kérdőjellel. Tovább nem olvastam.
Politikai nyomás vagy utólagos óvatosság állhat az OTP Karácsonyék ügyében tett gyanús feljelentése mögött?
több mint 2 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 543 — Saturday Night Lights

Negritis, a vajda
Nagy segítség ez a magyar családoknak...
StormST
Úristen, mennyit kereshette a kiscserkész a gyanús kiadványokat, mire kincset talált és már mehetett is a házmester feljelentés.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 20 826 — Kinek mit intézett a kormánya

Először azt hittem, Pintér már rabruhában van

Poloska vagyok.
több mint 2 éve

Negritis, a vajda
Nagy segítség ez a magyar családoknak...

több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 54 099 — The Mathematician

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 335 — zászló zászló szív
Megelőzném az agymosottozó gárdát:  telex.hu/belfold/2023/09/21/policy-solutions-kutatas-europa-jovo-tamogattsag-euro-tagorszagok

Igenis teljesen racionális a csökkenés, ahogy a rendszerváltás támogatottságának csökkenése is érthető volt 1993-94-re. Jön pénz? Nem. A Fidesz szavazóinak 40%-a sosem utazik külföldre vagy fogja fel, hogy a külföldi munkavállalás az Unió nélkül nem működne a kis Noelkának a német építóiparban.

Az a 60%, aki pedig támogatja továbbra is támogatni fogja, mert ők élvezik az előnyeit (pl. utazás, munkaerőpiac stb.).
Gyurma Pappa
az arany valtozhat fifty-fiftyre?
csebi
ha csúszik lefelé az életszínvonal, de semmi jelentősége, ez csak a Fidesz szavazó 50-50%-a lenne

de 2,5 millió ember 92%-a EU párti, sosem lesz sikeres népszavazás ebben az országban. a Fidesz szavazó 50% 1,5 millió ember, konkrétan szemben 4 millió EU párti szavazóval esélytelen
Gyurma Pappa
a nagy aranyra gondoltam, hogy pl 2.5 milliobol atmegy a hazankhoz fel millio, plusz a fidesz arany is felmegy mondjuk 90%ra. ilyen szcenario elkepzelheto, ha tovabbfolytatodnak a brusszeli szankciok?
csebi
nem tudom, nem olvastam az egész kutatást. de a trend nem ez.

több mint 2 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 336 — no es importante
Miközben épp arról panaszkodtam, hogy micsoda egy káosz az egész (az ügyintézőnek 10 percbe telt megnézni, hogy milyen számlacsomagom van...), muteromtól ma tudtam meg, hogy soha nem hallott még az MBH bankról

Nem lehet eléggé alulbecsülni az emberek tájékozatlanságát

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal