Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
Teabee
722
párttagság? telefonos kép a szavazócéduláról?Könnyű nyáresti olvasnivaló 😊Nekem nem is legjobban a nyelvvizsga gaz ebben hanem a 100 teljesen szubjektív pont. Nyilván a tehetséges okos borsodi Kisfalus gyerekek kapjak meg és nem az a belbudapesti réteg amely nem elég gazdag egy külföldi egyetemhez
444.hu/2022/07/28/megszunteti-a-kormany-az-egyetemi-nyelvvizsga-kotelezettseget
megvédjük a hazát az agyelszívástól?
Teabee
Nemzetes és vitézlő csebi
több mint 2 éve
Könnyű nyáresti olvasnivaló 😊Nekem nem is legjobban a nyelvvizsga gaz ebben hanem a 100 teljesen szubjektív pont. Nyilván a tehetséges okos borsodi Kisfalus gyerekek kapjak meg és nem az a belbudapesti réteg amely nem elég gazdag egy külföldi egyetemhez
444.hu/2022/07/28/megszunteti-a-kormany-az-egyetemi-nyelvvizsga-kotelezettseget
Teabee
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Teabee
722
Könnyű nyáresti olvasnivaló 😊444.hu/2022/07/28/megszunteti-a-kormany-az-egyetemi-nyelvvizsga-kotelezettseget
több mint 2 éve
Szavakat adsz a számba, amiket nem mondtam. És sajnálom, de nem érted, amit leírtam, lehet rosszul fogalmaztam meg: nem kötelező kevesebbet hazavinnie, hiszen vállalkozó és nem alkalmazott. Dolgozzon drágábban többet, hatékonyabban, jobb színvonalon, bárhogy. Hiszen vállalkozó, rajta áll!Senki sem a KATA-t védi (legalábbis én senkitől sem olvastam ilyet itt a fórumon).Pedig ketten a szakma képviselőjeként ugyanarra jutottunk sokéves gyakorlati tapasztalatból. Nem furcsa ez?Melyik fogja előrébb vinni az emberek életét? Melyik jobb megoldás a NER-rel szemben? Ha panaszkodom és hisztizek mindenhol, mint sokan a kollégák közül, vagy ha megoldom párszáz/ezer vállalkozó életét? Hogyne lenne para, ez az egész, de egészen pontosan, mi a faszt kéne csinálnom, hogy a kényes ízlésed szerint ne legyek NER kompatibilis? Gyurma PappaMondjuk egy poltopicba ne azt a "hétköznapi praktikumot" hozd, amit a munkahelyedre az ügyfeleidnek viszel? Mert itt nem az ügyfeleid problémáját kell megoldanod, hanem a történteket véleményezzük? Amik - attól függetlenül, hogy holnap is felkel a nap, és az élet ránk kényszeríti, hogy alkalmazkodjunk -, még lehetnek rosszak is és jók is?
Ha az ügyfelednek mondod azt, hogy ne pánikolj, inkább keresd a megoldást, az a helyén van. Ott azt kell. Ha itt csinálod, akkor viszont ugyanazt műveled, mint amit Parragh csinált, amikor ő is "megértett mindenkit, de...". Éppen azt söpri a szőnyeg alá, ami miatt egyáltalán van értelme egy poltopicban beszélni erről a témáról.
peterk2005 udvari bolond
Maga az eljárás szakmaiatlan minden értelemben, de a végeredménye pozitív. Számtalan jobb megoldás lett volna, de ha egyszerűen nem értenek hozzá és arrogánsak ahhoz, hogy másra hallgassanak, akkor ez lesz belőle. Így visít, hogy nem a megoldáskeresés miatt vágták el a legtöbb KATA-s torkát, hanem az üres államkassza miatt.
A KATA egy métely volt a magyar gazdaságban, fel kellett számolni. Tényleg hülyén fog hangzani, de nem ezután lesz rossz nekik, hanem eddig volt irreálisan jó.
Túl nagy volt az ugrás a 12 milliós éves árbevétel után, nem ösztönözte arra, hogy fejlődjön, hogy jobb szolgáltatást nyújtson. Egyáltalán arra, hogy vállalkozói fejjel gondolkozzon és működjön. Szerinted milyen lesz ezeket integrálni a rendszerbe?? ("ÁFA-s vagy? Nem, KATA-s" - mai napom ezzel indult...)
A korábban említett gépjárműoktató nem akart többet dolgozni, mert elég volt havi 100 óra a milla közeli bevételhez. A redőnyszerelő csak sokadik hívásra ment ki hozzád, mert összeszedte így is úgy is az egy millát. Nem kellett jobb szolgáltatásra törekednie, hiszen az árversenyben kialakult ARÁNYTALAN előnyével úgy is megtalálta a piacát.
Az átalányadó egy még mindig szinte nulla adminisztrációt igénylő adózási mód, amihez 28 százalékos adófizetési kötelezettség kapcsolódik legrosszabb esetben. A KATA-hoz képest tehát havi egy millió forint bevételhez képest 23 százalékot kaptak a nyakukba.
Sok ez? Rengeteg! Megoldható ennek a kitermelése? Minden további nélkül. Te is megoldottad, én is megoldottam, más vállalkozó is megoldotta. Csak eddig könnyű volt KATA-s vállalkozónak lenni, most meg már több energiát kell belerakni.
Szokol
Én csak azt nem értem részedről, illetve pár fórumtárstól, hogy miért támadod azt az embert, aki elkeseredésének ad hangot, hogy egyik napról a másikra 30%kal kevesebbet tud hazavinni. Még akkor is, ha te, Mr. Szokol, úgy itéled meg, hogy havi 500 ezerből | (kb 1250 euro, bár who's counting) | is meg kell tudnia élnie (mert te tudod mindenki élethelyzetét)?!?
Miért minősíted értelmetlen picsogásnak, miért kell fölényeskedve odaszólni, hogy már 5 éve meg kellet volna tenni, meg ez nem versenybarát, ahelyett, hogy egy kicsit átéreznéd, milyen szar lehet szembesülni egy ilyen helyzettel. Lehet gúnyolódni, hogy több hidat foglaltak el, mint a Vörös Hadsereg, de olyan szintű érzéketlenségről árulkodik, ami ijesztő.
Még várom, hogy a közmunkások 90%-a, akit kivágnak mikor kezdenek el picsogni, nyilván, ha havi 100.000-ből megélt, akkor a 70.000 segély ne adjon már okot az elkeseredettségre! "Jártál volna iskolába kisfiam! Nem itt tartanál" Stop being poor!
De persze ha a bank picsog a banki különadó miatt, az szakmai picsogás, és az aláássa a magyar gazdaság iránti bizalmat...
vpi
Másrészt: az, hogy valaki mennyire szegény vagy iskolázott, nem feltétlenül rajta áll. Az, hogy valaki vállalkozó vagy alkalmazott, azt ő dönti el. Sajnàlom, ebben az esetben nincs bennem szociális érzés, pedig én is szopok vele eleget: kaptam a nyakamba vagy 120 óra ingyen munkát. Dehát vállalkozó vagyok, idén nyáron nem megyek szabira, hanem dolgozok. Na bumm..
több mint 2 éve
Senki sem a KATA-t védi (legalábbis én senkitől sem olvastam ilyet itt a fórumon).Pedig ketten a szakma képviselőjeként ugyanarra jutottunk sokéves gyakorlati tapasztalatból. Nem furcsa ez?Melyik fogja előrébb vinni az emberek életét? Melyik jobb megoldás a NER-rel szemben? Ha panaszkodom és hisztizek mindenhol, mint sokan a kollégák közül, vagy ha megoldom párszáz/ezer vállalkozó életét? Hogyne lenne para, ez az egész, de egészen pontosan, mi a faszt kéne csinálnom, hogy a kényes ízlésed szerint ne legyek NER kompatibilis? Gyurma PappaMondjuk egy poltopicba ne azt a "hétköznapi praktikumot" hozd, amit a munkahelyedre az ügyfeleidnek viszel? Mert itt nem az ügyfeleid problémáját kell megoldanod, hanem a történteket véleményezzük? Amik - attól függetlenül, hogy holnap is felkel a nap, és az élet ránk kényszeríti, hogy alkalmazkodjunk -, még lehetnek rosszak is és jók is?
Ha az ügyfelednek mondod azt, hogy ne pánikolj, inkább keresd a megoldást, az a helyén van. Ott azt kell. Ha itt csinálod, akkor viszont ugyanazt műveled, mint amit Parragh csinált, amikor ő is "megértett mindenkit, de...". Éppen azt söpri a szőnyeg alá, ami miatt egyáltalán van értelme egy poltopicban beszélni erről a témáról.
peterk2005 udvari bolond
Maga az eljárás szakmaiatlan minden értelemben, de a végeredménye pozitív. Számtalan jobb megoldás lett volna, de ha egyszerűen nem értenek hozzá és arrogánsak ahhoz, hogy másra hallgassanak, akkor ez lesz belőle. Így visít, hogy nem a megoldáskeresés miatt vágták el a legtöbb KATA-s torkát, hanem az üres államkassza miatt.
A KATA egy métely volt a magyar gazdaságban, fel kellett számolni. Tényleg hülyén fog hangzani, de nem ezután lesz rossz nekik, hanem eddig volt irreálisan jó.
Túl nagy volt az ugrás a 12 milliós éves árbevétel után, nem ösztönözte arra, hogy fejlődjön, hogy jobb szolgáltatást nyújtson. Egyáltalán arra, hogy vállalkozói fejjel gondolkozzon és működjön. Szerinted milyen lesz ezeket integrálni a rendszerbe?? ("ÁFA-s vagy? Nem, KATA-s" - mai napom ezzel indult...)
A korábban említett gépjárműoktató nem akart többet dolgozni, mert elég volt havi 100 óra a milla közeli bevételhez. A redőnyszerelő csak sokadik hívásra ment ki hozzád, mert összeszedte így is úgy is az egy millát. Nem kellett jobb szolgáltatásra törekednie, hiszen az árversenyben kialakult ARÁNYTALAN előnyével úgy is megtalálta a piacát.
Az átalányadó egy még mindig szinte nulla adminisztrációt igénylő adózási mód, amihez 28 százalékos adófizetési kötelezettség kapcsolódik legrosszabb esetben. A KATA-hoz képest tehát havi egy millió forint bevételhez képest 23 százalékot kaptak a nyakukba.
Sok ez? Rengeteg! Megoldható ennek a kitermelése? Minden további nélkül. Te is megoldottad, én is megoldottam, más vállalkozó is megoldotta. Csak eddig könnyű volt KATA-s vállalkozónak lenni, most meg már több energiát kell belerakni.
Szokol
Én csak azt nem értem részedről, illetve pár fórumtárstól, hogy miért támadod azt az embert, aki elkeseredésének ad hangot, hogy egyik napról a másikra 30%kal kevesebbet tud hazavinni. Még akkor is, ha te, Mr. Szokol, úgy itéled meg, hogy havi 500 ezerből | (kb 1250 euro, bár who's counting) | is meg kell tudnia élnie (mert te tudod mindenki élethelyzetét)?!?
Miért minősíted értelmetlen picsogásnak, miért kell fölényeskedve odaszólni, hogy már 5 éve meg kellet volna tenni, meg ez nem versenybarát, ahelyett, hogy egy kicsit átéreznéd, milyen szar lehet szembesülni egy ilyen helyzettel. Lehet gúnyolódni, hogy több hidat foglaltak el, mint a Vörös Hadsereg, de olyan szintű érzéketlenségről árulkodik, ami ijesztő.
Még várom, hogy a közmunkások 90%-a, akit kivágnak mikor kezdenek el picsogni, nyilván, ha havi 100.000-ből megélt, akkor a 70.000 segély ne adjon már okot az elkeseredettségre! "Jártál volna iskolába kisfiam! Nem itt tartanál" Stop being poor!
De persze ha a bank picsog a banki különadó miatt, az szakmai picsogás, és az aláássa a magyar gazdaság iránti bizalmat...
több mint 2 éve
Mikey
18 952
Persze, csak innentől nehéz megmagyarázni azt hogy nem szándékosan gerjesztik az ún. válságot.nem csak az olajcégek, rengeteg cég hozott össze rekord profitot mostanábanVálság van, rettegtetnek hónapok óta és egymás után jelentik be a rekordnyereségeket az olajcégek. Nahát, nahát.mindeközbenHelyzet van !!pont ma beszéltük, hogy ha tényleg kivezetik október 1-gyel, mi lesz itt szeptember utolsó 2 hetében...
www.portfolio.hu/uzlet/20220728/meglepte-a-shell-ideiglenesen-bezarja-tobb-benzinkutjat-magyarorszagon-558503
vhsboxer
NB2
uk.finance.yahoo.com/news/ftse-100-shell-profit-share-buyback-energy-oil-gas-prices-070145694.html
Negritis, a vajda
Mikey
ez a corp greed része az inflációnak, covid alatt látták hogy "bármit" kifizet a paraszt ha van kis indoklás mellé és élnek is vele
Negritis, a vajda
több mint 2 éve
nem csak az olajcégek, rengeteg cég hozott össze rekord profitot mostanábanVálság van, rettegtetnek hónapok óta és egymás után jelentik be a rekordnyereségeket az olajcégek. Nahát, nahát.mindeközbenHelyzet van !!pont ma beszéltük, hogy ha tényleg kivezetik október 1-gyel, mi lesz itt szeptember utolsó 2 hetében...
www.portfolio.hu/uzlet/20220728/meglepte-a-shell-ideiglenesen-bezarja-tobb-benzinkutjat-magyarorszagon-558503
vhsboxer
NB2
uk.finance.yahoo.com/news/ftse-100-shell-profit-share-buyback-energy-oil-gas-prices-070145694.html
Negritis, a vajda
Mikey
ez a corp greed része az inflációnak, covid alatt látták hogy "bármit" kifizet a paraszt ha van kis indoklás mellé és élnek is vele
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
www.youtube.com/watch?v=37Fq98Y_GF0
több mint 2 éve
Mikey
18 952
Válság van, rettegtetnek hónapok óta és egymás után jelentik be a rekordnyereségeket az olajcégek. Nahát, nahát.mindeközbenHelyzet van !!pont ma beszéltük, hogy ha tényleg kivezetik október 1-gyel, mi lesz itt szeptember utolsó 2 hetében...
vhsboxer
NB2
Negritis, a vajda
több mint 2 éve
Maga az eljárás szakmaiatlan minden értelemben, de a végeredménye pozitív. Számtalan jobb megoldás lett volna, de ha egyszerűen nem értenek hozzá és arrogánsak ahhoz, hogy másra hallgassanak, akkor ez lesz belőle. Így visít, hogy nem a megoldáskeresés miatt vágták el a legtöbb KATA-s torkát, hanem az üres államkassza miatt.SzokolTeljesen egyetértünk.
A vita csak abban alakult ki, hogy ha politikáról / közéletről van szó, akkor - nálam - innentől kezdve nincs "de". Akkor se, ha "de amúgy jó... blablabla". Jogállami szempontból teljesen irreleváns, hogy sok-e vagy kevés egy vezető közalkalmazottnak 2 milliós havi fizetés, ha azt visszamenőlegesen akarják elvonni. Az is irreleváns, hogy a KATA jó vagy rossz adóforma volt-e. Többször leírtam már egyébként, hogy szerintem sem volt jó. Meg egyébként az egykulcsos SZJA-ról is ezt gondolom. De ha júliusról szeptemberre vezetnének be több kulcsos rendszert, az intézkedést ugyanúgy kritizálnám. És akinek nem tetszene a bevezetés, azt pedig védeném, mert igaza van. Mert egy jogállam nem így működik. Ami ezerszer fontosabb, mint egy KATA vagy SZJA szabályozás.
(Egyébként - most magammal fogok látszólag ellentétbe kerülni - egy hasonló vitát már lefolytattunk a választások előtt a "kétharmad nélküli kétharmados" törvénykezés kapcsán. Akkor éppenséggel én voltam az, aki amellett érveltem, hogy az se érdekel, ha trükközni kell, csinálják meg. Akkor is kisebbségben maradtam a véleményemmel, akkor történesesen a topic többségének a jogérzéke győzött a mit volna helyes csinálni felett. Most meg úgy látszik megfordult a történet. 😊 Zárójel: szerintem aki megértett, az érti azt is, hogy _akkor_ miért voltam azon az oldalon, és _most_ miért vagyok ezen. )
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Lecsó
3 125
Ebből szerintem sörpuccs lesz.telex.hu/belfold/2022/07/28/sor-350-forint-augusztus-20-haborus-inflacioMegnyugodtam. Kenyér is lesz nem csak cirkusz.
Virsli mennyi lesz?
Szarházi, kommunista tetvek.
Amadeus
kittli
több mint 2 éve
telex.hu/belfold/2022/07/28/sor-350-forint-augusztus-20-haborus-inflacioMegnyugodtam. Kenyér is lesz nem csak cirkusz.
Virsli mennyi lesz?
Szarházi, kommunista tetvek.
Amadeus
több mint 2 éve
Milyen fősodrú? Jelen esetben sokkal többen értenek egyet Gyurmával.Én kérlekalássan egyedül is fősodor vagyok. Udvari bolondi kiváltság. Megteremtem a lehetőségét, hogy sértett kisebbségnek érezhesse magát bárki, aki akarja. Akár többségben is. 😊
Vagy amit peterk mond az neked a fősodor?
Nem feltételezem hogy Sobri, MC vagy akár dave sokat forgolódnának itt éjszaka a "fősodor" véleménye miatt bármilyen témában is.
eaglesmcnabb
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Kezdünk kicsit messzire jutni a KATA-tól. 😊Ahogy a tüntetésekről is írtam, jelenleg nincs politikai aktor, aki csatornázni tudná a népharagot, így az egyetlen helyes stratégia a túlélés, minden áron. Tehát bármennyire is nehezen érthető most meg, de politikai véleményem egybeesik a szakmaival: túl kell élni.Melyik fogja előrébb vinni az emberek életét? Melyik jobb megoldás a NER-rel szemben? Ha panaszkodom és hisztizek mindenhol, mint sokan a kollégák közül, vagy ha megoldom párszáz/ezer vállalkozó életét? Hogyne lenne para, ez az egész, de egészen pontosan, mi a faszt kéne csinálnom, hogy a kényes ízlésed szerint ne legyek NER kompatibilis? Gyurma PappaMondjuk egy poltopicba ne azt a "hétköznapi praktikumot" hozd, amit a munkahelyedre az ügyfeleidnek viszel? Mert itt nem az ügyfeleid problémáját kell megoldanod, hanem a történteket véleményezzük? Amik - attól függetlenül, hogy holnap is felkel a nap, és az élet ránk kényszeríti, hogy alkalmazkodjunk -, még lehetnek rosszak is és jók is?
peterk2005 udvari bolond
Gyurma Pappa
Ingoványos területre megyünk ezzel. Jómagam is időnként azt érzem, hogy már nem érdekel. Elmentek fölöttem is az évek, egyre gyakrabban én is már csak túlélni akarok. De azért lássuk tisztán, hogy ez egyenlő azzal, hogy beállunk a NER-be. Segget kúrni ugyan nem tudunk, így a miénket tartjuk oda .... és megköszönjük. Egyre gyakrabban érzem én is ezt. Valahol még meg is értem. De akkor az a tisztességes, hogy innentől kezve viszont nincs semmilyen hülye vagy MZP, meg hülye vagy LMP, meg hülye vagy Momentum, meg hülye vagy elemző, újságíró, meg hülye vagy tüntikéző, meg hülye vagy kolléga hogy kapálózol / nyafogsz. Nincs hozzá ugyanis morális alap. Mondtam, hogy ez ingoványos? 😊
több mint 2 éve
Milyen fősodrú? Jelen esetben sokkal többen értenek egyet Gyurmával.Együttérzek bro. Jó kis tapasztalat az mikor nem a fosodru dolgot mondod akkor mit kapsz itt. Picit (najo nem picit) atertekeltem azt hogy mennyire meg kell becsülni mc meg Jóska (sőt dave) néhány hszet, mert csoda h ezek után még írnak ide 😊Gratulálok, hogy a világ ennyire fekete-fehér neked.Gratula, ez egy igazi NER kompatibilis szentbeszéd lett. Az 50 ezerből is meg lehet élni vállalkozói kiadása. Remélem nincs mellé néhány zsíros, közbeszerzésen verseny nélkül nyert tanácsadói szerződés is a talonban. 😀HA. elég erős feltétel. ha eddig nem kértek az emberek ilyet százér', akkor most majd fognak százhuszonötér'?Mi az, hogy nem kértek? Legalább 2 helyen (partnerekből következik), tuti eladta magát. Marketing, sales, kis social media költés és még válogathat is. Nyilván ha leül és szomorkodik, akkor ez nem fog menni.
slowmotion
Ő egy klasszikus freelancer, aki tudja skálázni az idejét. A futárok haragja érthető, ők kényszer vállakozók. Ahogy mondjuk a biztosítási ügynökök vagy mondjuk az újságírók (egy része, aki nem szabad akaratából szabadúszó).
Mindig is tudtam, hogy a magyar gazdaság állapotáért a kisvállalkozások és az autóiskolák a felelősök.Ezt ki mondta? Rá lesznek kényszerítve, hogy hatékonyabban szervezzék a munkát, magukat, akármi. Ők a határeset kategória, részben igazi vállakozók (van kockáztatott tőke, maguk osztják be stb.), részben kényszervállalkozók, már amennyiben az autósiskolák felé való függést így értelmezzük. Annyiban viszont jobb helyzetük a futároknál, hogy az árat legalább részben saját elhatározásból tudják emelni.
Ideje volt rendet tenni.
vpi
Vagy nem értetted meg amire utaltam, vagy mellébeszélsz. 😊Értem mit beszélsz, csak nincs igazad.
Olyan a kapitalizmusban nincs, hogy "nem a kedvező adózásra építem a jövőm". Nincs.
peterk2005 udvari bolond
Könyvvizsgáló vagyok, nemzetközi adószakértő, forgalmi adószakértő és az ötödik cégem építem: első három csődbe ment, de nem a kedvezőtlen adózás miatt, hanem mert rossz döntéseket hoztam, mint cégvezető. Szerintem több ezer tanácsadáson mondtam el embereknek, hogy KKV-ként ne azon agyaljanak, hogy miként tudnak 30-40e Ft-ot adón spórolni, hanem foglalkozzanak a cég építéssel, keressenek többet, és onnan az adó csak egy sor a cash flow táblán.
A kata sok vállalkozni képtelen emberből csinált vállalkozót. Jelenleg azok fogják elsősorban abbahagyni, akik a vállalkozás vállalkozás részét akarták megspórolni, lásd katásnak nem kell könyvelő. Akik maradnak, nekik a fő gondjuk, hogy nem lesz kényelmes, hatékony és egyszerű az adózásuk. Na, mi ezt oldjuk meg inkább.
Jelenleg tárgyalunk a Wolttal és a FoodPandával is, nem úgy tűnik, hogy ők elengedték.
Azt is megértem, hogy áremelkedés lesz sok piaci szegmensben. De ha a kata nem szenttehén lett volna, hanem normálisan kezelt adónem, és mondjuk ha 2013 óta nem 50e lett volna, a piacot nem érte volna sokként. Megértem mindenki frusztrációját, de a nap 09.01-én is fel fog kelni.
Gyurma Pappa
Persze. A nap a jogállamokon klívül is fel szokott kelni, én is ezt mondtam. Nálunk is fel fog. Egy csomó vállalkozóval aki megoldotta, és egy csomóval aki szeptember 1-től majd nem számláz.
A következő javaslatom az egykulcsos SZJA módosítása. Az is egy rossz megoldás, jobb lenne a több kulcs, hajrá, javítsák ki. Lehetőleg januárig visszamenőleges hatállyal.
peterk2005 udvari bolond
Hol védtem az évközi adómódosítást? Hol mondtam, hogy ez így oké? Racionálisan gondolkodtom a témában, és alkalmazkodok a helyzethez. Mivel nincs másra hatalmam.
Imádom, hogy mindenki hirtelen adó- és vállalkozási szakértő lett. Világvége hangulat van a fejekben, pedig pl. az átalányadó már év eleje óta kedvezőbb másodállásban elég sok embernek, de mindenki leszarta, mert a kata.
Én vagyok NER kompatibilis? 15 éve ezt magyarázom mindenkinek, hogy ne adózás alapján alakítsanak vállalkozást, hanem építsenek céget, és tekintsék az adózást adottnak. Ha ez miatt NER kompatibilis vagyok, akkor gratulálok, tényleg rémeket látsz.
Én ismerek 3000 vállalkozót, dolgoztam legkisebb katástól fel multiig, de NER kompatibilis a véleményem, mert épp nem fér bele az általános ellenzéki busongásba és doomsayingbe. Szuper
Gyurma Pappa
Nemzetes és vitézlő csebi
Vagy amit peterk mond az neked a fősodor?
Nem feltételezem hogy Sobri, MC vagy akár dave sokat forgolódnának itt éjszaka a "fősodor" véleménye miatt bármilyen témában is.
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 2 éve
Már amúgy lassan több hidat foglaltak el mint a vörös hadseregInkább zárjanak le még egy hidat és sörözzenek éjjel a Blaha autóútjain, ez valóban előrevisz a nerrel szemben. (Nem hátra) 😊Melyik fogja előrébb vinni az emberek életét? Melyik jobb megoldás a NER-rel szemben? Ha panaszkodom és hisztizek mindenhol, mint sokan a kollégák közül, vagy ha megoldom párszáz/ezer vállalkozó életét?sztem az emberek életének előrevitele nem megoldás a NERrel szemben
Gyurma Pappa
Negritis, a vajda
MC12
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Együttérzek bro. Jó kis tapasztalat az mikor nem a fosodru dolgot mondod akkor mit kapsz itt. Picit (najo nem picit) atertekeltem azt hogy mennyire meg kell becsülni mc meg Jóska (sőt dave) néhány hszet, mert csoda h ezek után még írnak ide 😊Gratulálok, hogy a világ ennyire fekete-fehér neked.Gratula, ez egy igazi NER kompatibilis szentbeszéd lett. Az 50 ezerből is meg lehet élni vállalkozói kiadása. Remélem nincs mellé néhány zsíros, közbeszerzésen verseny nélkül nyert tanácsadói szerződés is a talonban. 😀HA. elég erős feltétel. ha eddig nem kértek az emberek ilyet százér', akkor most majd fognak százhuszonötér'?Mi az, hogy nem kértek? Legalább 2 helyen (partnerekből következik), tuti eladta magát. Marketing, sales, kis social media költés és még válogathat is. Nyilván ha leül és szomorkodik, akkor ez nem fog menni.
slowmotion
Ő egy klasszikus freelancer, aki tudja skálázni az idejét. A futárok haragja érthető, ők kényszer vállakozók. Ahogy mondjuk a biztosítási ügynökök vagy mondjuk az újságírók (egy része, aki nem szabad akaratából szabadúszó).
Mindig is tudtam, hogy a magyar gazdaság állapotáért a kisvállalkozások és az autóiskolák a felelősök.Ezt ki mondta? Rá lesznek kényszerítve, hogy hatékonyabban szervezzék a munkát, magukat, akármi. Ők a határeset kategória, részben igazi vállakozók (van kockáztatott tőke, maguk osztják be stb.), részben kényszervállalkozók, már amennyiben az autósiskolák felé való függést így értelmezzük. Annyiban viszont jobb helyzetük a futároknál, hogy az árat legalább részben saját elhatározásból tudják emelni.
Ideje volt rendet tenni.
vpi
Vagy nem értetted meg amire utaltam, vagy mellébeszélsz. 😊Értem mit beszélsz, csak nincs igazad.
Olyan a kapitalizmusban nincs, hogy "nem a kedvező adózásra építem a jövőm". Nincs.
peterk2005 udvari bolond
Könyvvizsgáló vagyok, nemzetközi adószakértő, forgalmi adószakértő és az ötödik cégem építem: első három csődbe ment, de nem a kedvezőtlen adózás miatt, hanem mert rossz döntéseket hoztam, mint cégvezető. Szerintem több ezer tanácsadáson mondtam el embereknek, hogy KKV-ként ne azon agyaljanak, hogy miként tudnak 30-40e Ft-ot adón spórolni, hanem foglalkozzanak a cég építéssel, keressenek többet, és onnan az adó csak egy sor a cash flow táblán.
A kata sok vállalkozni képtelen emberből csinált vállalkozót. Jelenleg azok fogják elsősorban abbahagyni, akik a vállalkozás vállalkozás részét akarták megspórolni, lásd katásnak nem kell könyvelő. Akik maradnak, nekik a fő gondjuk, hogy nem lesz kényelmes, hatékony és egyszerű az adózásuk. Na, mi ezt oldjuk meg inkább.
Jelenleg tárgyalunk a Wolttal és a FoodPandával is, nem úgy tűnik, hogy ők elengedték.
Azt is megértem, hogy áremelkedés lesz sok piaci szegmensben. De ha a kata nem szenttehén lett volna, hanem normálisan kezelt adónem, és mondjuk ha 2013 óta nem 50e lett volna, a piacot nem érte volna sokként. Megértem mindenki frusztrációját, de a nap 09.01-én is fel fog kelni.
Gyurma Pappa
Persze. A nap a jogállamokon klívül is fel szokott kelni, én is ezt mondtam. Nálunk is fel fog. Egy csomó vállalkozóval aki megoldotta, és egy csomóval aki szeptember 1-től majd nem számláz.
A következő javaslatom az egykulcsos SZJA módosítása. Az is egy rossz megoldás, jobb lenne a több kulcs, hajrá, javítsák ki. Lehetőleg januárig visszamenőleges hatállyal.
peterk2005 udvari bolond
Hol védtem az évközi adómódosítást? Hol mondtam, hogy ez így oké? Racionálisan gondolkodtom a témában, és alkalmazkodok a helyzethez. Mivel nincs másra hatalmam.
Imádom, hogy mindenki hirtelen adó- és vállalkozási szakértő lett. Világvége hangulat van a fejekben, pedig pl. az átalányadó már év eleje óta kedvezőbb másodállásban elég sok embernek, de mindenki leszarta, mert a kata.
Én vagyok NER kompatibilis? 15 éve ezt magyarázom mindenkinek, hogy ne adózás alapján alakítsanak vállalkozást, hanem építsenek céget, és tekintsék az adózást adottnak. Ha ez miatt NER kompatibilis vagyok, akkor gratulálok, tényleg rémeket látsz.
Én ismerek 3000 vállalkozót, dolgoztam legkisebb katástól fel multiig, de NER kompatibilis a véleményem, mert épp nem fér bele az általános ellenzéki busongásba és doomsayingbe. Szuper
Gyurma Pappa
több mint 2 éve
mindeközbenHelyzet van !!pont ma beszéltük, hogy ha tényleg kivezetik október 1-gyel, mi lesz itt szeptember utolsó 2 hetében...
vhsboxer
NB2
több mint 2 éve
Ahogy a tüntetésekről is írtam, jelenleg nincs politikai aktor, aki csatornázni tudná a népharagot, így az egyetlen helyes stratégia a túlélés, minden áron. Tehát bármennyire is nehezen érthető most meg, de politikai véleményem egybeesik a szakmaival: túl kell élni.Melyik fogja előrébb vinni az emberek életét? Melyik jobb megoldás a NER-rel szemben? Ha panaszkodom és hisztizek mindenhol, mint sokan a kollégák közül, vagy ha megoldom párszáz/ezer vállalkozó életét? Hogyne lenne para, ez az egész, de egészen pontosan, mi a faszt kéne csinálnom, hogy a kényes ízlésed szerint ne legyek NER kompatibilis? Gyurma PappaMondjuk egy poltopicba ne azt a "hétköznapi praktikumot" hozd, amit a munkahelyedre az ügyfeleidnek viszel? Mert itt nem az ügyfeleid problémáját kell megoldanod, hanem a történteket véleményezzük? Amik - attól függetlenül, hogy holnap is felkel a nap, és az élet ránk kényszeríti, hogy alkalmazkodjunk -, még lehetnek rosszak is és jók is?
peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
Klaci79
22 486
a királyi tv-n 1000 ft fölötti köbméterenkénti gázárról beszélnek világviszonylatban.Ne már...most kiderült, hogy a köpcös csak félrebeszélt?Még mindig csak egy kib*szott politikus.
Klaci79
Elmehetünk keletre is és nyugatra is, valószínűleg bármely ország élén álló embertől lehet 200 olyan esetet hozni hogy ígért valamit / mondott valamit / tett valamit majd 1-2-3 nap/hét/hónap/év (megfelelő aláhúzandó) az ellenkezőjét mondta.
Elhangzott már tőle is (majd valaki kijavít, ha nem szószerint így): "Azt nézzék mit teszek, ne azt mit mondok."
Szerintem egyébként ez az egész tusványosi beszéd túl van réges-rég lihegve, és már a nem-NER oldalról nézve fárasztó... Ugyanolyan mint egy parlamenti csörte, jön rá néhány reakció ami elítéli (nah bazz, tegyétek be a többi többszáz közé), elhangzik majd / elhangzott már, hogy OV bukott politikus, monnyonle stb. aztán megy tovább az élet | a HUF meg szar maradt, a kamatok magasak, az árak az egekben maradnak. - Csak hogy ilyen DK-Gyurcsány üzenet szagú legyen ez is 😀 |
+1 Energetikai topikhoz:
„Ez most Európában a legmagasabb gázár, a berlini 550 forint körül van” – vendégünk Felsmann Balázs energetikai szakértő [HetiVálasz 134]
www.valaszonline.hu/2022/07/28/felsmann-balazs-aram-gaz-rezsicsokkentes-podcast-hetivalasz133/
Földnélküli bobi0092
több mint 2 éve
Pedig ketten a szakma képviselőjeként ugyanarra jutottunk sokéves gyakorlati tapasztalatból. Nem furcsa ez?Melyik fogja előrébb vinni az emberek életét? Melyik jobb megoldás a NER-rel szemben? Ha panaszkodom és hisztizek mindenhol, mint sokan a kollégák közül, vagy ha megoldom párszáz/ezer vállalkozó életét? Hogyne lenne para, ez az egész, de egészen pontosan, mi a faszt kéne csinálnom, hogy a kényes ízlésed szerint ne legyek NER kompatibilis? Gyurma PappaMondjuk egy poltopicba ne azt a "hétköznapi praktikumot" hozd, amit a munkahelyedre az ügyfeleidnek viszel? Mert itt nem az ügyfeleid problémáját kell megoldanod, hanem a történteket véleményezzük? Amik - attól függetlenül, hogy holnap is felkel a nap, és az élet ránk kényszeríti, hogy alkalmazkodjunk -, még lehetnek rosszak is és jók is?
peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
Helyzet van !!pont ma beszéltük, hogy ha tényleg kivezetik október 1-gyel, mi lesz itt szeptember utolsó 2 hetében...
vhsboxer
több mint 2 éve
vhsboxer
102
Helyzet van !!www.portfolio.hu/uzlet/20220728/meglepte-a-shell-ideiglenesen-bezarja-tobb-benzinkutjat-magyarorszagon-558503
több mint 2 éve
bobi0092
4 373
empty taxiÉs erre amúgy majd jönni fog bármilyen válasz ? 😀
Nekünk nem tetszik a szemed, nekünk nem tetszik a szád, nekünk nem tetszik a hangod, nekünk nem tetszik, hogy várni kell rád.
több mint 2 éve
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...