Politika
46 feliratkozó
több mint 2 éve
11.7% a júniusi infláció, ezzel az egyik legmagasabb lett Európában.dehat Gulyas Gergo azt mondta, hogy a forint zuhanasa azert nagyobb nalunk, mert nalunk az inflacio alacsony.
Klaci79Alispán
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Mi - és az iparág többsége - már emelt tavaly október óta 2-szer 10%-ot, ezért kell “csak” 20 ősszel…20% az alsó határ. Nálunk a budget rate 30%-al gyengébb mint tavaly (USD). Ez az év még csak az előjáték, december január környékén jön a fekete leves. Kíváncsi leszek a moratoriumot el fogják e engedni, ha igen, az lesz az utolsó csepp a pohárban.11.7% a júniusi infláció, ezzel az egyik legmagasabb lett Európában.Meg nem vagyunk a mélyponton. Messze nem. Minden fmcg szállító, aki EUR alapon hoz be cuccot, most meg rá fog tolni egy 15-20% áremelést minimum, emellett nagyjából eddig tartott ki a tavaszi osztogatasok hatása, illetve az első félévben valami 200 milliárddal több szép-kártya költés volt, mint eddig bármikor (kaját is lehet venni a boltokban vele). A turizmuson már latszik, hogy elköltöttek masra az emberek a szép-kártyát, az iskolakezdés elviszi a maradék tartalékot, aztán októbertől jön az igazi feketeleves. Már most is látszik, hogy váltanak lefelé az emberek a saját márkás termékekre, ez csak gyorsulni fog.
Itt már érződik a forintgyengülés is, de ami igazán durva, hogy 12,8-ról 13,8% lett a maginfláció, ami jobban érződik a lakossági fogyasztásban.
Utoljára 1998-ban láthattunk ilyen számokat.
Csak az élelmiszerek árában 22%-os volt az ugrás a tavalyi adatokhoz képest...ebben a környezetben azért könnyen összejöhet az a 4-6%-os gazdasági növekedés (Orbán jóslata), már az infláció miatt is.
Klaci79Alispán
somoskovig
Nomac
Meg ugye eddig a kereslet húzta annyira a szekeret, hogy átmentek simán az áremelések, de nagyjából úgy néz ki a matek, hogy 6-7% volumen csökkenés és 10-12% erteknovekedes adja az 5-6% piac növekedést.
Szerkesztette: somoskovig
több mint 2 éve
". Vagyis Európa más részein az energia drágul rettenetesen, nálunk az nem, viszont minden más igen."REZSICSÖKKENTÉS! #neazemberekkelfizettessekmeg
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
20% az alsó határ. Nálunk a budget rate 30%-al gyengébb mint tavaly (USD). Ez az év még csak az előjáték, december január környékén jön a fekete leves. Kíváncsi leszek a moratoriumot el fogják e engedni, ha igen, az lesz az utolsó csepp a pohárban.11.7% a júniusi infláció, ezzel az egyik legmagasabb lett Európában.Meg nem vagyunk a mélyponton. Messze nem. Minden fmcg szállító, aki EUR alapon hoz be cuccot, most meg rá fog tolni egy 15-20% áremelést minimum, emellett nagyjából eddig tartott ki a tavaszi osztogatasok hatása, illetve az első félévben valami 200 milliárddal több szép-kártya költés volt, mint eddig bármikor (kaját is lehet venni a boltokban vele). A turizmuson már latszik, hogy elköltöttek masra az emberek a szép-kártyát, az iskolakezdés elviszi a maradék tartalékot, aztán októbertől jön az igazi feketeleves. Már most is látszik, hogy váltanak lefelé az emberek a saját márkás termékekre, ez csak gyorsulni fog.
Itt már érződik a forintgyengülés is, de ami igazán durva, hogy 12,8-ról 13,8% lett a maginfláció, ami jobban érződik a lakossági fogyasztásban.
Csak az élelmiszerek árában 22%-os volt az ugrás a tavalyi adatokhoz képest...ebben a környezetben azért könnyen összejöhet az a 4-6%-os gazdasági növekedés (Orbán jóslata), már az infláció miatt is.
Klaci79Alispán
somoskovig
több mint 2 éve
11.7% a júniusi infláció, ezzel az egyik legmagasabb lett Európában.Meg nem vagyunk a mélyponton. Messze nem. Minden fmcg szállító, aki EUR alapon hoz be cuccot, most meg rá fog tolni egy 15-20% áremelést minimum, emellett nagyjából eddig tartott ki a tavaszi osztogatasok hatása, illetve az első félévben valami 200 milliárddal több szép-kártya költés volt, mint eddig bármikor (kaját is lehet venni a boltokban vele). A turizmuson már latszik, hogy elköltöttek masra az emberek a szép-kártyát, az iskolakezdés elviszi a maradék tartalékot, aztán októbertől jön az igazi feketeleves. Már most is látszik, hogy váltanak lefelé az emberek a saját márkás termékekre, ez csak gyorsulni fog.
Klaci79Alispán
több mint 2 éve
Klaci79
22 457
11.7% a júniusi infláció, ezzel az egyik legmagasabb lett Európában.Itt már érződik a forintgyengülés is, de ami igazán durva, hogy 12,8-ról 13,8% lett a maginfláció, ami jobban érződik a lakossági fogyasztásban.
több mint 2 éve
Jonah Goldberg a demokratákra értette, nem általában a baloldalra. Hogy aztán az utolsó könyvében ugyanezt leírja a republikánusokról is, amiért Trump mögé is inkább beálltak, csak hogy visszajussanak a Fehér Házba.Egyébiránt pedig szívjanak csak a jobbágyok. Én túl fogom élni (anyagilag legalábbis, egészségileg nem biztos), de azok, akik folyamatosan a nyakunkra öntik ezt a kétharmados trágyadombot, véreset fognak szarni.Ez megint a Jonah Goldberg által csak "apokaliptikus mentalitás" jelzővel illetett gondolkodás.
nagylaza, főpohárnok
Ahogy ő fogalmazott, amikor a baloldal hosszú ideig nem tud hatalomra jutni, akkor kezd divatba jönni náluk ez az "inkább pusztuljon minden" narratíva. Van emögött egy ilyen homokvárat romboló gyerek képe.
Kampman
több mint 2 éve
Egyébiránt pedig szívjanak csak a jobbágyok. Én túl fogom élni (anyagilag legalábbis, egészségileg nem biztos), de azok, akik folyamatosan a nyakunkra öntik ezt a kétharmados trágyadombot, véreset fognak szarni.Az a baj, hogy nem ők a hibásak érte. 😕
nagylaza, főpohárnok
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Oké, megnyugtat, hogy te azért megértetted amit írtam 😊Én elsősorban a közönyt fájlalom és az összefogás hiányát a nyilvánvalóan hazug és álságos, cinikus mondatok, szavak tettek ellen....pedig ez igen....ez még nem a putyini oroszország lenne....16 éve egy elkúrtuk is elég volt.....azóta ezerszer több sem mozdít semmit...egyébként meg igenis ennyin múlik. h lenne nhény katalizátor ember, aki kivinné az embereket a ruszkiknál is az utcára, akkor ugyan putyin mit csinálhatna...minden embernek annyi hatalma van (emberi szemszögből nézve) amennyit hagyunk neki....Olyan logikai bakugrásokat végzel, hogy Te nem tudod, hogy kiről és mivel vitatkozol. Dande felhozta, hogy nincs érdekérvényesítő szerve, lehetősége, talán akarata sem a rendvédelmi és közoktatási feladatokat ellátóknak a Kormánnyal szemben. Erre Te felhoztad az oroszokat, azon mintára, hogy na hozzájuk hasonlóan próbálkozzanak tüntetgetéssel az itteniek, úgy járhatnak, mint Putyin országában, erre meg írtam, hogy bár ez a szutyoktelep is beemelt már néhány unortodox a demokráciára közel sem emlékeztető metódust nem tartunk ott ahol a ruszkik.Mi is az amivel vitatkozol velem? Én egyszerűen arra utaltam, hogy menj be egy átlagos mai iskola átlagos tanárijába, és tegyél fel három egyszerű kérdést:Azért elég erős a párhuzamod! A mai orosz-szovjet Oroszországot még ne hasonlítsuk ehhez a szemétdombhoz. Persze vannak tendenciák, de ha nagyon akarnák akkor se Kúriai ítéletek, se bármilyen törvény vagy kormányrendelet nem tudná megakadályozni, hogy az érintettek bemondják, hogy akkor sziasztok, majd jövök 2-4-6 hét múlva. Persze szakszervezetek/üzemi tanácsok már nem léteznek és a sztrájktörvény meg a munka törvénykönyve is csak a munkavállalók érdekében módosult - ezt az agyhalott népet nagyon szereti az állampárt - de a párhuzam akkor is fals, olyan, mint a folyamatos nácizás, egy idő után meg majd oda jutunk, hogy a 'fiú túl sokszor kiáltotta a farkast'! Sajnos a legvidámabb barakk így szocializálódott még a lenézett szlovákok is előbb mozdultak, kultúrnépekkel meg felesleges is az összehasonlítás, az más állatfaj.Komolyan, csak a rendvèdelmi szervek (tűzoltók, kataszt, rend) pedagógusok egészségügyisek együtt összefognának ès kivonulnának az utcára, az elèg tömeg lenne....de semmi összefogás, szolidaritás, nyár van, meg ugye a nèp 3 hónapja megsavazta stb stb stb....😔😔😔😔Jah, hát Putyint is tök egyszerű lenne elzavarni, csak ki kéne vonulni fél oroszországnak az utcára pár hétre. Alig pár ezret lőnének le kozülük, igazából nullához közeli az esélye hogy egy átlag orosz pórul járjon, nem is értem miért nem lépik meg. 😊
dande2
peterk2005 udvari bolond
VanillaSky
1. kérdés: Eleget kerestek, emberek?
Válasz, egységesen mindenkitől: ne viccelj, lóf*szt se kapunk!
2. kérdés: Szükség lenne fizetés emelésre?
Válasz, egységesen mindenkitől: ne viccelj, persze! Jó ideje azon gondolkozunk már, hogy elmegyünk inkább egy áruházba pultosnak.
3. kérdés: Van szakszervezetetetek, akik ebben az ügyben keményen kiállnak értetek, próbálnak eredményt elérni. Támogatjátok őket?
Válasz: a spektrum minden létező válasza a hogyne, mindenben-től az erm.... nem tudomon át a dehogyis-ig.
A minap láttam egy youtube videót, a Sky News csinálta Liszicsanszkban az elfoglalásának az utolsó óráiban. Utcai felvétel, a környék - épületek, utak, minden - romokban, apokaliptikus viszonyok. Egy idős nő jön szembe, hangosan dalolászva. Megállítják, kiderül, hogy egy orosz felmenőkkel rendelkedő ukránosodott idős asszony. A dal amit dúdolt, az pedig az orosz anyaföld örökkévalóságáról szóló, szovjet időkbeli lelkesítő dalocska volt. Az újságíró elkezdi kérdezgetni, hova megy, mit csinál. A nő elpityeredik, hogy a közeli bunkerbe tart, mert néhány napja bomba találatot kapott a háza, az ukrán nemzetiségű férje ott veszett, így nincs hova mennie, mint a bunkerbe. Most is csak azért jött elő, mert a bunkerben elfogyott a víz és az étel, így elporoszkált a legközelebbi ukrán katonai védőálláshoz egy kis vizet és kaját kérni tőlük. De már megy is vissza. A riporter megkérdezi tőle, hogy van-e családja. Van, a lánya nyugatra menekült, a fia az ukrán hadseregben harcol éppen. Végül megkérdezi a riporter, hogy a néni szerint ki a felelős a háborúért. A néni habozás nélkül válaszolt: az ukránok és Zselenszkij! Putyin csak azért jött, hogy megvédje az orosz honfitársait! Aztán a néni elbattyog, tovább dalolva azt a szovjet-orosz dalocskát.
peterk2005 udvari bolond
Erre az első bekezdésedben egyet értesz azzal amit először írtam - tanárok helyzetének ellehetetlenítése - utána meg bakugrással ismét az ukrán fronton vagyunk, ahol az öreg néne téveszméit kéne értékelni. Szóval vagy a magyar tanári kart tartod az ukrán nénihez hasonlóan ostobának vagy tényleg nem tudom, hogy miről beszélsz?
VanillaSky
dande2
Egyik fiatal kollegám ma azt találta mondani, hogy otthon azért szurkol a család, nehogy Orbánék elengedjék a rezsicsökkentést. Ez a kollegám amióta ismerem, vad ellenzéki, úgy szidta a rezsicsökkentést mint a bokrot. És értelmes is, pontosan érti, hogy az miért rossz, miért indukál rossz reflexeket, miért pont a legszegényebbeknek a legrosszabb, satöbbi. Csodálkozva kérdeztem tőle, hogy akkor miért változott meg a véleménye? Azt válaszolta, hogy nem változott meg, ma is úgy gondolja, hogy rossz dolog, de egyszerűen fél attól, hogy ha most felviszik piacira az árat - ugye négyszeres árral rémisztgetnek -, akkor nem tudja fizetni a hiteleit és a megemelkedett rezsiköltséget együtt. Ezért most inkább annak drukkol, hogy maradjon amíg lehet.
Régi mondás, hogy ha azt akarod, hogy az emberek ne lázongjanak, akkor ne megetesd őket, hanem takarítsd le teljesen az asztalt, és akkor egy falat kenyérért is mindent elfogadnak. A mondás önmagában szerintem egyébként nem igaz, mert ha az emberek látják az asztalról elvett kaját, akkor a kaszát veszik elő. De ha elhitetik velük / elhiszik, hogy az üres asztal és a falat kenyér az összes alternatíva, akkor tényleg mindent elfogadnak. Nos, az elhitetéssel nálunk nincs probléma.
Te tulajdonképpen a "szociális szektorban" dolgozol, gondolom ezzel semmi újat nem mondtam, minden nap tapasztalod. A tanárok csak ugyanabban a helyzetben vannak, mint a kollégám. Persze van közöttük olyan aki elég bátor, van olyan is aki ha piros hó esik akkor is Orbánnak hisz, de rengetegen vannak akik egyszerűen csak félnek. Az utóbbi évszázad elég rossz tapsztalatot hagyott az emberek lelkében ahhoz, hogy ezek a félelmek visszafogjanak sok-sok embert attól, hogy elkezdjenek összefogva, hangosan háborogni.
És itt kötnék vissza ahhoz amit ma olvastam: hogy az ellenzék miért nem száll bele az árfolyamügybe? Nos, valószínűleg igaza van annak, aki azt mondja, hogy azért mert zombi módban vannak. De ha nem lennének, akkor mi lenne? Ha beleállnának, akkor más lenne a helyzet? Mert szerintem nem lenne. Akkor megírná a megyei lap, elmondaná napi hússzor az emegy, és jószándékúan figyelmeztetne a polgármester úr meg az igazgató helyettes úr, hogy az ellenzék csak brüsszel szekerét tolja, és ha ők lennének akkor már 800 lenne a benzin és 500 forint az euró. És két nap múlva a kutya nem emlékezne rá, hogy mit mondott az ellenzék. Surányi mondta a minap egy riportban, hogy attól tart, hogy a magyar emberek fejében az infláció márciusban kezdődött (miközben már 2020 év elején is 5% körül volt). Az ukrán-orosz mamóka példájával is erre utaltam egyébként. A nénike valószínűleg azért gondolja azt amit gondol, mert az orosz tévét nézi. Ennyire egyszerű. És ha elég ideig teszi, akkor úgy eltorzul a valóság körülötte, hogy már az sem ingatja meg, ha bombák hullanak körülötte és a férjét is elviszi.
Lényeg a lényeg, hogy szerintem átléptük a rubikon-t. Sokáig gondoltam azt / bíztam abban, hogy nem így van, de március óta magam körül tapasztaltak megváltoztatták a véleményemet. Szerintem elkéstünk, Orbán és a múltszázada nyert. Ebből egy egyszerű válság nem fog bennünket kirántani, ehhez sajnos valami igen komoly krízis kell majd. 😕
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
- JC6
7 181
Egyébiránt pedig szívjanak csak a jobbágyok. Én túl fogom élni (anyagilag legalábbis, egészségileg nem biztos), de azok, akik folyamatosan a nyakunkra öntik ezt a kétharmados trágyadombot, véreset fognak szarni.😥
nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
Kampman
28 696
Egyébiránt pedig szívjanak csak a jobbágyok. Én túl fogom élni (anyagilag legalábbis, egészségileg nem biztos), de azok, akik folyamatosan a nyakunkra öntik ezt a kétharmados trágyadombot, véreset fognak szarni.Ez megint a Jonah Goldberg által csak "apokaliptikus mentalitás" jelzővel illetett gondolkodás.
nagylaza, főpohárnok
Ahogy ő fogalmazott, amikor a baloldal hosszú ideig nem tud hatalomra jutni, akkor kezd divatba jönni náluk ez az "inkább pusztuljon minden" narratíva. Van emögött egy ilyen homokvárat romboló gyerek képe.
Szerkesztette: Kampman
több mint 2 éve
Egyébiránt pedig szívjanak csak a jobbágyok. Én túl fogom élni (anyagilag legalábbis, egészségileg nem biztos), de azok, akik folyamatosan a nyakunkra öntik ezt a kétharmados trágyadombot, véreset fognak szarni.
több mint 2 éve
Ezerszer megbeszéltük már: az őszödi beszéd azért ütött akkorát, mert a közszolgálati rádió a szoci kormány alatt (!!!) orrba-szájba nyomatta az összevágott mondatokat. És volt mit összevágni. Ha Gyurcsány nem lett volna annyira hülye, hogy közli, "hazudtunk éjjel-nappal", akkor nem lett volna ekkora hatása. Orbán naponta a pofánkba hazudik, de közben arról beszél, hogy ő sosem hazudott.Az ijesztő hasonlóságok ellenére tényleg nem kellene (még) Magyarországot egy kalap alá venni a ruszkikkal. Nálunk is vegzáltak már tüntetőket (nem egyszer), de Putyinéknál alaphelyzet, hogy a börtönt kockáztatja az, aki utcára vonul. Elfelejtettük már? Fehéroroszországban tömegek demonstráltak, sokakat lecsuktak, másokat megöltek. A rezsim mégsem bukott meg.
Ettől még a magyar társadalom (és az ellenzék) valóban kómás állapotban van, ha nem így lenne, már tíz- és százezrek lepték volna el a Kossuth teret.
Más. Oszkó Péter ma a Klubrádióban: ha lemegy a dagály, akkor látszik, kinek nincs gatyája. Értsd: amikor sok a pénz, akkor el lehet követni hibákat a gazdaságpolitikában, nincs különösebb következménye. Ha azonban vége a bőségnek...
Oszkó szerint előre lehetett látni, hogy recesszió jön, ennek ellenére a kormány úgy döntött, minden tartalékot szabad elkölteni. A legnehezebb időszakra aztán megszűnt a mozgástér.
több mint 2 éve
Én elsősorban a közönyt fájlalom és az összefogás hiányát a nyilvánvalóan hazug és álságos, cinikus mondatok, szavak tettek ellen....pedig ez igen....ez még nem a putyini oroszország lenne....16 éve egy elkúrtuk is elég volt.....azóta ezerszer több sem mozdít semmit...egyébként meg igenis ennyin múlik. h lenne nhény katalizátor ember, aki kivinné az embereket a ruszkiknál is az utcára, akkor ugyan putyin mit csinálhatna...minden embernek annyi hatalma van (emberi szemszögből nézve) amennyit hagyunk neki....Olyan logikai bakugrásokat végzel, hogy Te nem tudod, hogy kiről és mivel vitatkozol. Dande felhozta, hogy nincs érdekérvényesítő szerve, lehetősége, talán akarata sem a rendvédelmi és közoktatási feladatokat ellátóknak a Kormánnyal szemben. Erre Te felhoztad az oroszokat, azon mintára, hogy na hozzájuk hasonlóan próbálkozzanak tüntetgetéssel az itteniek, úgy járhatnak, mint Putyin országában, erre meg írtam, hogy bár ez a szutyoktelep is beemelt már néhány unortodox a demokráciára közel sem emlékeztető metódust nem tartunk ott ahol a ruszkik.Mi is az amivel vitatkozol velem? Én egyszerűen arra utaltam, hogy menj be egy átlagos mai iskola átlagos tanárijába, és tegyél fel három egyszerű kérdést:Azért elég erős a párhuzamod! A mai orosz-szovjet Oroszországot még ne hasonlítsuk ehhez a szemétdombhoz. Persze vannak tendenciák, de ha nagyon akarnák akkor se Kúriai ítéletek, se bármilyen törvény vagy kormányrendelet nem tudná megakadályozni, hogy az érintettek bemondják, hogy akkor sziasztok, majd jövök 2-4-6 hét múlva. Persze szakszervezetek/üzemi tanácsok már nem léteznek és a sztrájktörvény meg a munka törvénykönyve is csak a munkavállalók érdekében módosult - ezt az agyhalott népet nagyon szereti az állampárt - de a párhuzam akkor is fals, olyan, mint a folyamatos nácizás, egy idő után meg majd oda jutunk, hogy a 'fiú túl sokszor kiáltotta a farkast'! Sajnos a legvidámabb barakk így szocializálódott még a lenézett szlovákok is előbb mozdultak, kultúrnépekkel meg felesleges is az összehasonlítás, az más állatfaj.Komolyan, csak a rendvèdelmi szervek (tűzoltók, kataszt, rend) pedagógusok egészségügyisek együtt összefognának ès kivonulnának az utcára, az elèg tömeg lenne....de semmi összefogás, szolidaritás, nyár van, meg ugye a nèp 3 hónapja megsavazta stb stb stb....😔😔😔😔Jah, hát Putyint is tök egyszerű lenne elzavarni, csak ki kéne vonulni fél oroszországnak az utcára pár hétre. Alig pár ezret lőnének le kozülük, igazából nullához közeli az esélye hogy egy átlag orosz pórul járjon, nem is értem miért nem lépik meg. 😊
dande2
peterk2005 udvari bolond
VanillaSky
Válasz, egységesen mindenkitől: ne viccelj, persze! Jó ideje azon gondolkozunk már, hogy elmegyünk inkább egy áruházba pultosnak.
3. kérdés: Van szakszervezetetetek, akik ebben az ügyben keményen kiállnak értetek, próbálnak eredményt elérni. Támogatjátok őket?
Válasz: a spektrum minden létező válasza a hogyne, mindenben-től az erm.... nem tudomon át a dehogyis-ig.
A minap láttam egy youtube videót, a Sky News csinálta Liszicsanszkban az elfoglalásának az utolsó óráiban. Utcai felvétel, a környék - épületek, utak, minden - romokban, apokaliptikus viszonyok. Egy idős nő jön szembe, hangosan dalolászva. Megállítják, kiderül, hogy egy orosz felmenőkkel rendelkedő ukránosodott idős asszony. A dal amit dúdolt, az pedig az orosz anyaföld örökkévalóságáról szóló, szovjet időkbeli lelkesítő dalocska volt. Az újságíró elkezdi kérdezgetni, hova megy, mit csinál. A nő elpityeredik, hogy a közeli bunkerbe tart, mert néhány napja bomba találatot kapott a háza, az ukrán nemzetiségű férje ott veszett, így nincs hova mennie, mint a bunkerbe. Most is csak azért jött elő, mert a bunkerben elfogyott a víz és az étel, így elporoszkált a legközelebbi ukrán katonai védőálláshoz egy kis vizet és kaját kérni tőlük. De már megy is vissza. A riporter megkérdezi tőle, hogy van-e családja. Van, a lánya nyugatra menekült, a fia az ukrán hadseregben harcol éppen. Végül megkérdezi a riporter, hogy a néni szerint ki a felelős a háborúért. A néni habozás nélkül válaszolt: az ukránok és Zselenszkij! Putyin csak azért jött, hogy megvédje az orosz honfitársait! Aztán a néni elbattyog, tovább dalolva azt a szovjet-orosz dalocskát.
peterk2005 udvari bolond
Erre az első bekezdésedben egyet értesz azzal amit először írtam - tanárok helyzetének ellehetetlenítése - utána meg bakugrással ismét az ukrán fronton vagyunk, ahol az öreg néne téveszméit kéne értékelni. Szóval vagy a magyar tanári kart tartod az ukrán nénihez hasonlóan ostobának vagy tényleg nem tudom, hogy miről beszélsz?
VanillaSky
több mint 2 éve
VanillaSky
1 517
Olyan logikai bakugrásokat végzel, hogy Te nem tudod, hogy kiről és mivel vitatkozol. Dande felhozta, hogy nincs érdekérvényesítő szerve, lehetősége, talán akarata sem a rendvédelmi és közoktatási feladatokat ellátóknak a Kormánnyal szemben. Erre Te felhoztad az oroszokat, azon mintára, hogy na hozzájuk hasonlóan próbálkozzanak tüntetgetéssel az itteniek, úgy járhatnak, mint Putyin országában, erre meg írtam, hogy bár ez a szutyoktelep is beemelt már néhány unortodox a demokráciára közel sem emlékeztető metódust nem tartunk ott ahol a ruszkik.Mi is az amivel vitatkozol velem? Én egyszerűen arra utaltam, hogy menj be egy átlagos mai iskola átlagos tanárijába, és tegyél fel három egyszerű kérdést:Azért elég erős a párhuzamod! A mai orosz-szovjet Oroszországot még ne hasonlítsuk ehhez a szemétdombhoz. Persze vannak tendenciák, de ha nagyon akarnák akkor se Kúriai ítéletek, se bármilyen törvény vagy kormányrendelet nem tudná megakadályozni, hogy az érintettek bemondják, hogy akkor sziasztok, majd jövök 2-4-6 hét múlva. Persze szakszervezetek/üzemi tanácsok már nem léteznek és a sztrájktörvény meg a munka törvénykönyve is csak a munkavállalók érdekében módosult - ezt az agyhalott népet nagyon szereti az állampárt - de a párhuzam akkor is fals, olyan, mint a folyamatos nácizás, egy idő után meg majd oda jutunk, hogy a 'fiú túl sokszor kiáltotta a farkast'! Sajnos a legvidámabb barakk így szocializálódott még a lenézett szlovákok is előbb mozdultak, kultúrnépekkel meg felesleges is az összehasonlítás, az más állatfaj.Komolyan, csak a rendvèdelmi szervek (tűzoltók, kataszt, rend) pedagógusok egészségügyisek együtt összefognának ès kivonulnának az utcára, az elèg tömeg lenne....de semmi összefogás, szolidaritás, nyár van, meg ugye a nèp 3 hónapja megsavazta stb stb stb....😔😔😔😔Jah, hát Putyint is tök egyszerű lenne elzavarni, csak ki kéne vonulni fél oroszországnak az utcára pár hétre. Alig pár ezret lőnének le kozülük, igazából nullához közeli az esélye hogy egy átlag orosz pórul járjon, nem is értem miért nem lépik meg. 😊
dande2
peterk2005 udvari bolond
VanillaSky
peterk2005 udvari bolond
"Száz ismétlés, heti három éjszaka, négy éven keresztül gondolta Bernard Marx, a hipnopédiaspecialista. Hatvankétezer-négyszáz ismétlés, és az állítás igazsággá válik. Idióták!"
több mint 2 éve
Haderő fejlesztés, modernizálás (és amit akartok!):"Mindent meg fogok tenni azért, hogy a Honvéd Huszárság továbbra is fejlődjön. Célom, hogy minél több magyar huszár legyen magyar, szilvásváradi lipicai lovon! Hajrá, magyar huszárok!” – írta a tárcavezető"
Jah! Genetikailag ő is helikopter..
m.hvg.hu/itthon/20220707_helikopter_szalay_bobrovniczky_kristof_huszarok_szilvasvarad
Szerkesztette: zemanla
2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 2 éve
csipkelli
4 010
Készült belőlük néhány wc.De amúgy nem azért vettünk annyi aranyat, hogy ne hasson ki ránk semmilyen válság?Nyilván, igen....Ovi is bejelentette, hogy megállapodunk az EU-val és ez már valódi fordulatot hozott...402 is volt már az euró, dollár 396.Kérdés, hogy mit takar ez a megállapodás, gondolom nem olyan lózungot mint amit GG előadott, hanem csendben, fű alatt, nem kommunikálva, de megteszik azokat a lépéseket amiket kértek.
Gondolom valami EU megerősítés jó lenne még egy kis erősödéshez.
Klaci79Alispán
Lúdas Solymi
Mellette azért az is kemény, hogy nemcsak az 1 hetes betéti rátát és az alapkamatot újra összerakják...
Illetve egyértelmű jelei vannak a devizaeladásnak is a MNB-bank, ami szintén jót tesz...gondolom a sortosok zárják is a pozíciókat, eleget kerestek rövid idő alatt.
Klaci79Alispán
Azzal most mi van?
Lúdas Solymi
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 100
De amúgy nem azért vettünk annyi aranyat, hogy ne hasson ki ránk semmilyen válság?Nyilván, igen....Ovi is bejelentette, hogy megállapodunk az EU-val és ez már valódi fordulatot hozott...402 is volt már az euró, dollár 396.Kérdés, hogy mit takar ez a megállapodás, gondolom nem olyan lózungot mint amit GG előadott, hanem csendben, fű alatt, nem kommunikálva, de megteszik azokat a lépéseket amiket kértek.
Klaci79Alispán
Lúdas Solymi
Mellette azért az is kemény, hogy nemcsak az 1 hetes betéti rátát és az alapkamatot újra összerakják...
Illetve egyértelmű jelei vannak a devizaeladásnak is a MNB-bank, ami szintén jót tesz...gondolom a sortosok zárják is a pozíciókat, eleget kerestek rövid idő alatt.
Klaci79Alispán
Azzal most mi van?
több mint 2 éve
www.valaszonline.hu/2022/07/06/oktatas-pedagogusok-miklos-gyorgy-szuloi-hang-velemeny/
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 047
Torkos Matildot egyszerűen nem tudom sajnálni.
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
Klaci79
22 457
Nyilván, igen....Ovi is bejelentette, hogy megállapodunk az EU-val és ez már valódi fordulatot hozott...402 is volt már az euró, dollár 396.Kérdés, hogy mit takar ez a megállapodás, gondolom nem olyan lózungot mint amit GG előadott, hanem csendben, fű alatt, nem kommunikálva, de megteszik azokat a lépéseket amiket kértek.
Klaci79Alispán
Lúdas Solymi
több mint 2 éve
Mi is az amivel vitatkozol velem? Én egyszerűen arra utaltam, hogy menj be egy átlagos mai iskola átlagos tanárijába, és tegyél fel három egyszerű kérdést:Azért elég erős a párhuzamod! A mai orosz-szovjet Oroszországot még ne hasonlítsuk ehhez a szemétdombhoz. Persze vannak tendenciák, de ha nagyon akarnák akkor se Kúriai ítéletek, se bármilyen törvény vagy kormányrendelet nem tudná megakadályozni, hogy az érintettek bemondják, hogy akkor sziasztok, majd jövök 2-4-6 hét múlva. Persze szakszervezetek/üzemi tanácsok már nem léteznek és a sztrájktörvény meg a munka törvénykönyve is csak a munkavállalók érdekében módosult - ezt az agyhalott népet nagyon szereti az állampárt - de a párhuzam akkor is fals, olyan, mint a folyamatos nácizás, egy idő után meg majd oda jutunk, hogy a 'fiú túl sokszor kiáltotta a farkast'! Sajnos a legvidámabb barakk így szocializálódott még a lenézett szlovákok is előbb mozdultak, kultúrnépekkel meg felesleges is az összehasonlítás, az más állatfaj.Komolyan, csak a rendvèdelmi szervek (tűzoltók, kataszt, rend) pedagógusok egészségügyisek együtt összefognának ès kivonulnának az utcára, az elèg tömeg lenne....de semmi összefogás, szolidaritás, nyár van, meg ugye a nèp 3 hónapja megsavazta stb stb stb....😔😔😔😔Jah, hát Putyint is tök egyszerű lenne elzavarni, csak ki kéne vonulni fél oroszországnak az utcára pár hétre. Alig pár ezret lőnének le kozülük, igazából nullához közeli az esélye hogy egy átlag orosz pórul járjon, nem is értem miért nem lépik meg. 😊
dande2
peterk2005 udvari bolond
VanillaSky
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 100
Ovi is bejelentette, hogy megállapodunk az EU-val és ez már valódi fordulatot hozott...402 is volt már az euró, dollár 396.Kérdés, hogy mit takar ez a megállapodás, gondolom nem olyan lózungot mint amit GG előadott, hanem csendben, fű alatt, nem kommunikálva, de megteszik azokat a lépéseket amiket kértek.
Klaci79Alispán
több mint 2 éve
Klaci79
22 457
Ovi is bejelentette, hogy megállapodunk az EU-val és ez már valódi fordulatot hozott...402 is volt már az euró, dollár 396.Gondolom valami EU megerősítés jó lenne még egy kis erősödéshez.
több mint 2 éve
VanillaSky
1 517
Azért elég erős a párhuzamod! A mai orosz-szovjet Oroszországot még ne hasonlítsuk ehhez a szemétdombhoz. Persze vannak tendenciák, de ha nagyon akarnák akkor se Kúriai ítéletek, se bármilyen törvény vagy kormányrendelet nem tudná megakadályozni, hogy az érintettek bemondják, hogy akkor sziasztok, majd jövök 2-4-6 hét múlva. Persze szakszervezetek/üzemi tanácsok már nem léteznek és a sztrájktörvény meg a munka törvénykönyve is csak a munkavállalók érdekében módosult - ezt az agyhalott népet nagyon szereti az állampárt - de a párhuzam akkor is fals, olyan, mint a folyamatos nácizás, egy idő után meg majd oda jutunk, hogy a 'fiú túl sokszor kiáltotta a farkast'! Sajnos a legvidámabb barakk így szocializálódott még a lenézett szlovákok is előbb mozdultak, kultúrnépekkel meg felesleges is az összehasonlítás, az más állatfaj.Komolyan, csak a rendvèdelmi szervek (tűzoltók, kataszt, rend) pedagógusok egészségügyisek együtt összefognának ès kivonulnának az utcára, az elèg tömeg lenne....de semmi összefogás, szolidaritás, nyár van, meg ugye a nèp 3 hónapja megsavazta stb stb stb....😔😔😔😔Jah, hát Putyint is tök egyszerű lenne elzavarni, csak ki kéne vonulni fél oroszországnak az utcára pár hétre. Alig pár ezret lőnének le kozülük, igazából nullához közeli az esélye hogy egy átlag orosz pórul járjon, nem is értem miért nem lépik meg. 😊
dande2
peterk2005 udvari bolond
"Száz ismétlés, heti három éjszaka, négy éven keresztül gondolta Bernard Marx, a hipnopédiaspecialista. Hatvankétezer-négyszáz ismétlés, és az állítás igazsággá válik. Idióták!"