Politika

47 feliratkozó

több mint 2 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 33 054
Az USA most ledobta az atomot...
Nomac
Persze, mint ahogy anno Simicska is ledobott már hármat, meg a Pegazus ügy is mekkorát robbant, vagy az hogy a külügyminisztérium elvileg titkos információit látják az oroszok...

Szerintem a béka és a fazék esete áll fent, szép lassan annyira fel lett fűtve ez a fazék, hogy nem igazán tud olyan történni, ami miatt itt bármi változás lenne... illetve ha valami olyasmi történne ami kihat a mindennapi életünkre (magas infláció, áruhiányok vagy akár államcsőd stb.) az simán kommunikációban ki lenne magyarázva.
Földnélküli bobi0092
ez kurvára atom. Csak 3 millióan nem fogják fel.

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 367
Az USA most ledobta az atomot...
Nomac
Persze, mint ahogy anno Simicska is ledobott már hármat, meg a Pegazus ügy is mekkorát robbant, vagy az hogy a külügyminisztérium elvileg titkos információit látják az oroszok...

Szerintem a béka és a fazék esete áll fent, szép lassan annyira fel lett fűtve ez a fazék, hogy nem igazán tud olyan történni, ami miatt itt bármi változás lenne... illetve ha valami olyasmi történne ami kihat a mindennapi életünkre (magas infláció, áruhiányok vagy akár államcsőd stb.) az simán kommunikációban ki lenne magyarázva.

Szerkesztette: bobi0092

Nekünk nem tetszik a szemed, nekünk nem tetszik a szád, nekünk nem tetszik a hangod, nekünk nem tetszik, hogy várni kell rád.
több mint 2 éve
Nomac New England Patriots 3 297 — balazs.t85@gmail.com
Ez pont ide vág, amikor még minden szép volt. Mennyi céget/munkavállalót érint a dolog.

www.origo.hu/gazdasag/20201118-amerikai-ceg-munka-magyarorszag.html?fbclid=IwAR3HnXuYpaBMa7442wsv-yUU5gGDdgnMVZpQ2BLoOV3WDF1A1pMUtjD--s4
több mint 2 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 506 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
 magyarnemzet.hu/kulfold/2022/07/karos-es-veszelyes-brusszel-migracios-politikaja

Vannak eros szofordulatai...
Szerintem meggyozodesbol is mondja, nem csak kotelezettsegbol...

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 2 éve
"Mi, magyarok sokat dolgoztunk azért, hogy nálunk legyenek Európa legalacsonyabb adói"

"A miniszter szerint adóügyben majd republikánus barátaikkal konzultálnak."

És akkor Japánban lövik le az ex-miniszterelnököt, mert nem elégedettek vele...
r.baggio
A merénylőnek ráadásul személy szerint nem is vele volt baja. Igazi IQ-bajnok.
OFF Asszongyátok induljak dollárt venni?
nagylaza, főpohárnok
igen

több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 633 — beers & Packers
"Mi, magyarok sokat dolgoztunk azért, hogy nálunk legyenek Európa legalacsonyabb adói"

r.baggio
A merénylőnek ráadásul személy szerint nem is vele volt baja. Igazi IQ-bajnok.
OFF Asszongyátok induljak dollárt venni?
több mint 2 éve
r.baggio Detroit Lions Wake Forest Demon Deacons 62 851 — no es importante

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 633 — beers & Packers
Az USA most ledobta az atomot, nekem ez így elég váratlanul jött. Az a szerencséje a forintnak hogy ez péntek este kaptuk meg, készülhetünk egy jó 420-as nyitással hétfőn.

Közben ránéztem az Origóra:
AZ EGÉSZ VILÁG ARRA VÁRT, AMIT PUTYIN BEJELENTETT (nem is értem, kitermelési adatok WTF)
Minden eddiginél brutálisabb megszorítást követel a baloldal
Szulák Andreától Rák Katiig: meztelen magyar manökenek, énekesnők a szocializmusban - fotók
ORBÁN VIKTOR: HATÁRVADÁSZOK, SORAKOZÓ!
Ekkor érkezik az emelt nyugdíj

Az átlagemberhez el sem jut, fel sem tudná fogni..milyen vihar közeleg.
Nomac
Nagyon meglepő módon csak nem fideszes portálok szemlézték a Reuters hírét. Az MTI-ben közben ez van:
Az Amerikaiak az adóreformért nevű szervezet üdvözli, hogy Magyarország elutasítja a globális minimumadót
Budapest/Washington, 2022. június 17., péntek
Magyarország bölcsen teszi, hogy elutasítja a globális minimumadót, amely jelentősen károsítaná az országok közötti adóversenyt, és indokolatlanul nagy kárt okozna a vállalkozásoknak, a munkavállalóknak és a gazdaságoknak világszerte - jelentette ki Grover Norquist, az adóemelés ellen küzdő Amerikaiak az adóreformért (ATR) nevű, konzervatív érdekképviseleti szervezet elnöke.
több mint 2 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 102
Nomac
De pontosan ez az.....èn bevallom azt sem tudtam van ilyen ès ez mit jelent, milyen jelentősège van, bár lehet èn èltem burokban....a legtöbbek mèg ennyire sem ès amíg a mindennapokat nem èrinti, nem is fogja èrdekelni....
dande2
Nézd, én se tudtam, nem is feltétlenül kell róla tudnunk, de ezért vannak a híroldalak, hogy erről tudósítsanak és magyarázatot adjanak mellé. Az internet és FB egyetlen előnye, hogy tudsz értelmes emberektől megfelelő kommenteket is olvasni.
több mint 2 éve
Az USA most ledobta az atomot, nekem ez így elég váratlanul jött. Az a szerencséje a forintnak hogy ez péntek este kaptuk meg, készülhetünk egy jó 420-as nyitással hétfőn.

AZ EGÉSZ VILÁG ARRA VÁRT, AMIT PUTYIN BEJELENTETT (nem is értem, kitermelési adatok WTF)
Szulák Andreától Rák Katiig: meztelen magyar manökenek, énekesnők a szocializmusban - fotók

Nomac
Ez a cél, ezt már kitárgyaltuk a választáskor is.
Azt fogyasztják ami a médiában van, utánaolvasás nuku.
Amit az interneten esetleg megtalálnának, azt is nehezen értelmezik, hogy miért baj, mert csak annyi megy át, hogy gonosz USA minket támad.
Ha meg van egy hosszabb magyarázó cikk, az egyrészt vagy túl hosszú vagy libsi szövegelés, hogy megzavarja az egyszerű embert.

Az van, hogy szövegértelmezésben és az információk kategorizálásában, szűrésében az ország a béka segge alatt van, ebben tiszta jueszéj leszünk.

Nehéz ügy ez, mert az elmúlt évek alatt sikeresen démonizáltak kb. mindent, amikor érdekükben állt és egyszerűsítették az üzeneteket, hogy a megfelelő válasz és irány alakuljon ki.

Ahelyett, hogy nem értünk mindenben egyet szövetségesünkkel az USA-val illetve az EU-ban is vannak nézeteltéréseink, ezért bizonyos kérdésekben társadalmi párbeszédeket és felvilágosítást kezdeményezünk, az van, hogy USA rossz, Brüsszel rossz, migráns, LMBTQRKFHA rosszak, Putyin és Kína jó.

Egyszerű üzenet, nem kell gondolkodni.

Meg amúgy is, az emberek többsége inkább hibáztat másokat, minthogy a saját gyarlóságával és a világban elfoglalt helyével szembenézzen.
több mint 2 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 42 420 — Így remélem megfelelek nektek.....
Nomac
De pontosan ez az.....èn bevallom azt sem tudtam van ilyen ès ez mit jelent, milyen jelentősège van, bár lehet èn èltem burokban....a legtöbbek mèg ennyire sem ès amíg a mindennapokat nem èrinti, nem is fogja èrdekelni....
több mint 2 éve
Nomac New England Patriots 3 297 — balazs.t85@gmail.com

több mint 2 éve
csipkelli 4 010
Tarjányi Péter szerint Viktor nem jött haza boldogan a NATO-csúcsról az azt követő 1-2 megnyilatkozása alapján. Ezzel hozta összefüggésbe a parancsnok ukrajnai látogatását. Jön a szeretet minden irányból.
több mint 2 éve
warr_b Washington Commanders 24 851 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Amúgy ez durva lépés nem?
Lúdas Solymi
Ez a létező legdurvább, amit most hirtelen el tudok képzelni
Gyurma Pappa
Látod? Csak igazuk van, mindenki minket támad 🙄😥😡

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 14 331 — Egyéb témák lakó
Lúdas Solymi
Ez a létező legdurvább, amit most hirtelen el tudok képzelni

több mint 2 éve
 m.hvg.hu/gazdasag/20220708_adoegyezmeny_globalis_minimumado_USA_EU_Magyarorszag

mean és while
Amadeus
Gyurma Pappa
Ez mit jelent Magyarországnak? Látszat mozgás vagy van bmi érdemi része?
Nemzetes és vitézlő csebi
6 hónap múlva megszűnik a kettős adóztatás elkerülésről szóló egyezmény az USA és Magyarország között. Gyakorlatilag tisztázatlan körülmények lesznek innentől kezdve a két ország viszonyában, és az egyik országban szerzett jövedelem korlátlanul adóztatható a másikban.

Nyilván tranzakciós költségek árán ezt ki lehet kerülni (másik országban található köztes céggel), de az üzenet a lényeg. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy nem vagyunk barátok. Az USA Afganisztánnal sem mondta fel a korábban megkötött adóügyi egyezményét...

Szépen lassan meg fogják üzenni a magyarországi amerikai cégeknek, hogy lehet tiplizni. Az meg baj lesz.

Szép felszopó cikk még 2018-ból hogy mekkora is:  novekedes.hu/interju/szeretnek-bennunket-az-amerikai-cegek
Gyurma Pappa
Majd jön helyette a keleti nyitás és a sok-sok ázsiai cég itt fog letelepedni és felvirágoztatni az országot, mert nem kell nekünk a mocskos USA...

Mert az amcsi cégek vagy értesítve lettek erről vagy most kurva gyorsan el kell kezdeniük különféle szcenáriókat felépíteni, hogy mi legyen akkor ha nem lesz változás ebben az egészbe és mi legyen ha lesz.

Fél év meg nem túl sok idő, mert a dolgozókat nem fogja megnyugtatni az, hogy bizonytalanság van a cég jövője között.

Nem beszélve arról, hogyha több cégnél átálltak a HO-ra, akkor most lehetőséget látnak arra, hogy máshova átmozogjanak és kisebb irodát kelljen bérelniük, stb., bár az éppenséggel a legkisebb rész.
több mint 2 éve

mean és while
Amadeus

Gyurma Pappa
Nemzetes és vitézlő csebi
6 hónap múlva megszűnik a kettős adóztatás elkerülésről szóló egyezmény az USA és Magyarország között. Gyakorlatilag tisztázatlan körülmények lesznek innentől kezdve a két ország viszonyában, és az egyik országban szerzett jövedelem korlátlanul adóztatható a másikban.

Nyilván tranzakciós költségek árán ezt ki lehet kerülni (másik országban található köztes céggel), de az üzenet a lényeg. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy nem vagyunk barátok. Az USA Afganisztánnal sem mondta fel a korábban megkötött adóügyi egyezményét...

Szépen lassan meg fogják üzenni a magyarországi amerikai cégeknek, hogy lehet tiplizni. Az meg baj lesz.

Szép felszopó cikk még 2018-ból hogy mekkora is:  novekedes.hu/interju/szeretnek-bennunket-az-amerikai-cegek

több mint 2 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 341 — Steelers fan

mean és while
Amadeus
Ugye? Már megint Amerika, meg a nyugat.
"De Magyarország NEM HAGYJA MAGÁT!"
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 23 117 — Lucas Scott

mean és while
Amadeus

Gyurma Pappa

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
nagir New York Giants Michigan Wolverines 7 986 — Bla, bla, bla
 www.portfolio.hu/ingatlan/20220708/nincs-vege-a-katasztrofalis-dugoknak-megsem-lesz-3-savos-az-m1-es-penzhiany-miatt-555245

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods FAN!!!
több mint 2 éve
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 13 481 — Слава Україні! Героям слава!

mean és while
Amadeus
Az egyiket öklön vágtam az arcommal, a másikat meg térden az orrommal.

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve

mean és while
Amadeus

Gyurma Pappa
hhmmm

több mint 2 éve

mean és while
Amadeus

több mint 2 éve

mean és while

több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 724 — The only discipline that lasts, is self discipline
Mi is nagyon gondolkodunk, hogy mit csináljunk, ugye penetrációs árazással dolgozunk, de muszáj emelnünk, és még így is olcsók tudunk maradni, csak az a baj, hogy nem készült el rendesen az előfizetés kezelésünk, így kézzel kell leállítani 700 havi számlának az ismétlődését és újra kiállítását... Szóval gondolkodunk melyik kezünkbe harapjunk bele: vegyük el a fejlesztést máshonnan vagy álljunk neki kézzel, de az meg őrület (az év váltásnál 1,5 hónapom ment el vele, és konkrétan majdnem szétestem, és akkor még csak 400 ügyféllel kellett végigcsinálni.Gyurma Pappa
Az igen. Szólj, ha kell CRM + számlázó rendszer, pikkpakk szállítjuk, nemdrága + 20% inflációkövetés az ára. 😀

(Elnézést, most mondja az ügyfeles kolleganő, hogy 25%. Hétfőig. Keddtől még nem tudjuk. 😀)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)