NFL eredménykövetés - 1 aktív topik
Karácsonyi dupla
560
60
19:00-től, NETFLIX
Politika
46 feliratkozó
több mint 2 éve
Rövid és középtávon egyértelműen a vonat a legjobb megoldás, csak amíg a vasúttársaságokat (amik főleg állami cégek) senki se kötelezi technikai szabványok betartasara nem lehet egysegesiteni az egész uniós infrastruktúrát. És akkor azt nem is néztük, hogy a pályaudvarok legtöbbször a város közepén, a repterek meg a világ végén vannak...Utaskilóméterre vetítve egyértelműen a repülés a legszennyezőbb közlekedési forma. Azon belül is a domestic flight, vagy a fapados/rövid utas.Persze, ez érthető, csak ne jöjjünk már olyan demagóg szövegekkel, hogy azért fizetsz többet, mert ez nem alanyi jog, hogy neked jó legyen, meg ez majd segít visszaszorítani az utazásokat vagy jelentős bevételt jelent a kormányoknak. Amszterdamban is van ilyen adó, mégis rohadt sok repülő megfordul ott.Minden nap látni ezeket a magánrepülőgépeket meg a diplomata útlevéllel utazgató csókosokat, tudva az állandó dubajozgatásokról a nagy rezsicsökkentőktől, aztán arról olvasni, hogy micsoda környezetvédő kormányunk van... hát cinizmusban mindig lehet még lejjebb menni úgy tűnikamugy sztem MC12 nem igy akarta erteni (aztan kijavit ha megis). sztem ugy akarta erteni, hogy nem ordogtol valo gondolat vmien szintu plusz adot radobni a repulesre foleg fura ezt anyazni itt ahol a kozosseg nagy resze zoldnek tekintheto.
r.baggio
csebi
Illetve persze, lehet, hogy itthon elgondolkodik az ember, hogy nem ül repülőre, csak akkor majd megy busszal, az aztán környezetkímélőbb.
Amúgy van-e olyan tanulmány, hogy melyiknek van nagyobb terhelése?
Egy repülőnek amely elvisz 160-180 embert Budapestről Athénba vagy 3-4 busznak amely ugyanennyit visz el?
Plusz azért nem az ilyen mértékű adók fogják a jobban szituált nyugati társadalmakat visszatartani attól, hogy utazgassanak a világban.
Solymi
Az általad vázolt dilemma tipikus: ki fizesse meg a környezeti terhelés árát? Aki okozza? Mindenki együtt? Esetleg az, aki nem is repül életében egyszer sem. Jelenleg az utolsó az igaz, jobb lenne a második, de az igazságos az első lenne.
Lecsó
Vitezinek elég jó posztjai szoktak lenni a témában
több mint 2 éve
Lecsó
3 119
Nem várom a világvégét, nem vagyok defefetista. Gondolom elolvastad a cikket, ezért minden állításával vitatkozni tudsz. Annyi állítottam és Gelencsér is meg mindenki aki ebben a témában "riogat", hogy a folyamatok rossz irányba mutatnak. Ehhez nem kell tudósnak sem lenni, csak érteni kell a kapitalista társadalmi modellt, ami a hitelre épülő folyamatos növekedés modellje. Korlátlanul meg nem lehet növekedni egy korlátos rendszerben. Ilyen pofon egyszerű. Ezt nem oldja meg semmilyen technológia, mert az is mind ugyanebbe a modellbe illeszkedik, ergo része a problémának, nem megoldása. Ha pl Elon Musk nem egy profitorientált vállalatot vezetne, talán elhinném neki, hogy a fenntarthatóságot tartja szem előtt. De hát ugye ettől elég messze van...Én tisztelem azokat, akik várják a beteljesülést. Majd ha így lesz, akkor azt mondom, hogy igazad volt. Nyilván ezt fordítva nem várhatom el, mert még a sírra sem lehet kiírni, hogy tévedtem, mert jönnek az új megmondó emberek, akik szerint tévúton járunk, mert ez meg az nem megoldás (igaz azt nem teszik hozzá, hogy akkor mi lenne az) és nem mondják, hogy 20 év múlva lesz vége a világnak, vagy 200 év múlva. Biztos az inkák idejében is voltak már ilyen emberek.Nem a céldátum a lényeg, hanem a trend. Mivel nincs jele a trendfordulásnak, így a beteljesülés csak idő kérdése. Ez lehet 200 év is, meg 20 is. A lényegen nem változtat.24.hu/belfold/2022/06/10/nyersanyagok-globalis-krizis-klimavaltozas-gelencser-andras-interju/?fbclid=IwAR0s0I5xMV_lPkpg-YMu2gC15rwyNqNuANvK-c03z9EYPu8nZOzivtL4WbQ1972 óta ezt hallgatjuk. Imádom, hogy ő is elmondja
Lecsó
Gyurma Pappa
Lecsó
Klaci79
A megoldást is elmondják sokan: Pl nem növekedni kell, hanem javulni, a kettő nem ugyanaz. Hogy valami jobb, az nem feltétlenül nagyobb., stb... Át kell értékelnünk a jelenlegi fogalmainkat. Nem megyek bele mélyebben, ha érdekel, hallgass, olvass ebben a témában, és lesz rálátásod.
Az összeomlást meg nem úgy kell elképzelni, hogy egyik nap még működik, a másik nap meg nem. Sokkal több kihívás lesz a jövőben, amire majd jönnek populista válaszok, meg technooptimisták, meg "másfélék", amik most furák és érthetetlenek. Aztán idővel úgyis rákényszerülünk máshogy hozzáállni a dolgokhoz, mert nem lesz más megoldás. Ami ma természetes, az többé nem lesz az. Sok ilyen volt már az emberiség történelmében. Ez feszültséghez vezet, érdeksérelmekhez, hideg polgárháborúkhoz meg forró "normális" háborúhoz. Ha nem pusztítjuk el a földet hirtelen valami atomkatasztrófában, akkor előbb utóbb úgyis alkalmazkodunk, mert az ember már csak ilyen. Összeomlottak (vagy átalakultak, hogy ne riogassak tovább) már sokkal régebb óta működő társadalmi berendezkedések. A legutóbbi, a feudalizmus is, mert nagyon leegyszerűsítve egy széles társadalmi réteg erőforrása a föld egyszerűen elfogyott alóla (lásd enclosure). A kapitalizmus nem magától alakult ki, azt fel kellett építeni, szándék kellett hozzá, aztán alá kellett bástyázni törvényekkel, fogalomkészletet alkotni hozzá, stb. Ez egy emberi találmány, egy mesterséges képződmény, de mindenki azt hiszi róla, hogy egy természetes folyamat vége, tehát ez maga a tökéletes modell, ami az emberi fejlődés csúcsán kiteljesedik. Vannak, akik szerint meg nem az.
Szóval semmi nem tart örökké, a jelenlegi kapitalizmus sem fog. 😉
Szerkesztette: Lecsó
több mint 2 éve
Lecsó
3 119
Szerintem pont nem.Csak a céldátum a lényeg. Ha 200 évünk van kitalálni valamit vagy ha 30, az nagyon nem mindegy.Nem a céldátum a lényeg, hanem a trend. Mivel nincs jele a trendfordulásnak, így a beteljesülés csak idő kérdése. Ez lehet 200 év is, meg 20 is. A lényegen nem változtat.24.hu/belfold/2022/06/10/nyersanyagok-globalis-krizis-klimavaltozas-gelencser-andras-interju/?fbclid=IwAR0s0I5xMV_lPkpg-YMu2gC15rwyNqNuANvK-c03z9EYPu8nZOzivtL4WbQ1972 óta ezt hallgatjuk. Imádom, hogy ő is elmondja
Lecsó
Gyurma Pappa
Lecsó
Gyurma Pappa
Van akinek az, mert azt nézi, hogy neki személy szerint szembesülnie kell-e ezekkel, vagy sem, mert mire ezek a problémák eszkalálódnak, addigra ő meghal, mit érdekli. Ok, elfogadom ezt az individualista álláspontot is.
Vannak akik azt nézik, hogy a folyamatok, amiket generálunk, mind egy irányba mutatnak, tehát a vége egyértelmű. Hogy mikor jön el, lényegtelen, mert előbb utóbb eljön.
De akkor visszakérdezek (feltételezem, hogy elolvastad a cikket):
Melyik makrofolyamat az a jelenlegi társadalmi berendezkedésben, ami szerinted megfordítani igyekszik a trendet? Mit csináltunk 1972 óta, ami miatta kicsit jobb lesz az idő előrehaladtával, nem pedig rosszabb?
Mondjál párat. Nem kell sok, csak mondjuk három... Papír szívószál? Vagy mi?
több mint 2 éve
Klaci79
22 371
Én tisztelem azokat, akik várják a beteljesülést. Majd ha így lesz, akkor azt mondom, hogy igazad volt. Nyilván ezt fordítva nem várhatom el, mert még a sírra sem lehet kiírni, hogy tévedtem, mert jönnek az új megmondó emberek, akik szerint tévúton járunk, mert ez meg az nem megoldás (igaz azt nem teszik hozzá, hogy akkor mi lenne az) és nem mondják, hogy 20 év múlva lesz vége a világnak, vagy 200 év múlva. Biztos az inkák idejében is voltak már ilyen emberek.Nem a céldátum a lényeg, hanem a trend. Mivel nincs jele a trendfordulásnak, így a beteljesülés csak idő kérdése. Ez lehet 200 év is, meg 20 is. A lényegen nem változtat.24.hu/belfold/2022/06/10/nyersanyagok-globalis-krizis-klimavaltozas-gelencser-andras-interju/?fbclid=IwAR0s0I5xMV_lPkpg-YMu2gC15rwyNqNuANvK-c03z9EYPu8nZOzivtL4WbQ1972 óta ezt hallgatjuk. Imádom, hogy ő is elmondja
Lecsó
Gyurma Pappa
Lecsó
több mint 2 éve
MC12
6 467
Véletlen lenne, hogy a Saints szurkereknek van ilyen jó ízlése az órák terén is? Aligha….Egyébént visszacsatolva egy pár oldallal ezelőtti témához, a magyar használt luxusóra csoportokban a face-en pár hete elkezdték ojróban kiírni az árakat az eladók a 3-4 milliótól kezdődő órák szegmensèben 😊 (feldobtak egy Submariner Hulkot 30k euróért ha érdekel valakit)Pont velem is szembe jött az említett hirdetés 😁
MC12
Amúgy már egy jó ideje egy csomóan úgy írják ki hogy x euró, vagy ezzel megegyező forint.
kapitnono
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Csak a céldátum a lényeg. Ha 200 évünk van kitalálni valamit vagy ha 30, az nagyon nem mindegy.Nem a céldátum a lényeg, hanem a trend. Mivel nincs jele a trendfordulásnak, így a beteljesülés csak idő kérdése. Ez lehet 200 év is, meg 20 is. A lényegen nem változtat.24.hu/belfold/2022/06/10/nyersanyagok-globalis-krizis-klimavaltozas-gelencser-andras-interju/?fbclid=IwAR0s0I5xMV_lPkpg-YMu2gC15rwyNqNuANvK-c03z9EYPu8nZOzivtL4WbQ1972 óta ezt hallgatjuk. Imádom, hogy ő is elmondja
Lecsó
Gyurma Pappa
Lecsó
több mint 2 éve
Azt mondja a Meki színvonalas 😀Most este 8 körültől úgy tele volt Meki itt a Sibrik Gyömrői sarkán hogy csak nèztem a Mcdrive is...szóval nincs itt semmi látnivaló...😏A színvonalas és olcsó helyek mindig is jól teljesítenek.
dande
nagylaza
És olcsó 🤣
Sírok
#JC6
amúgy venni 2-4 sajtburgert és betömni nem drága, de amúgy jah rendes kézműves burgert is vehetnél vagy csinálhatnál otthon annyiból
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Egyébént visszacsatolva egy pár oldallal ezelőtti témához, a magyar használt luxusóra csoportokban a face-en pár hete elkezdték ojróban kiírni az árakat az eladók a 3-4 milliótól kezdődő órák szegmensèben 😊 (feldobtak egy Submariner Hulkot 30k euróért ha érdekel valakit)Pont velem is szembe jött az említett hirdetés 😁
MC12
Amúgy már egy jó ideje egy csomóan úgy írják ki hogy x euró, vagy ezzel megegyező forint.
több mint 2 éve
- JC6
7 074
Azt mondja a Meki színvonalas 😀Most este 8 körültől úgy tele volt Meki itt a Sibrik Gyömrői sarkán hogy csak nèztem a Mcdrive is...szóval nincs itt semmi látnivaló...😏A színvonalas és olcsó helyek mindig is jól teljesítenek.
dande
nagylaza
És olcsó 🤣
Sírok
több mint 2 éve
Lecsó
3 119
Nem a céldátum a lényeg, hanem a trend. Mivel nincs jele a trendfordulásnak, így a beteljesülés csak idő kérdése. Ez lehet 200 év is, meg 20 is. A lényegen nem változtat.24.hu/belfold/2022/06/10/nyersanyagok-globalis-krizis-klimavaltozas-gelencser-andras-interju/?fbclid=IwAR0s0I5xMV_lPkpg-YMu2gC15rwyNqNuANvK-c03z9EYPu8nZOzivtL4WbQ1972 óta ezt hallgatjuk. Imádom, hogy ő is elmondja
Lecsó
Gyurma Pappa
több mint 2 éve
SeseRég voltam mekiben.Most este 8 körültől úgy tele volt Meki itt a Sibrik Gyömrői sarkán hogy csak nèztem a Mcdrive is...szóval nincs itt semmi látnivaló...😏A színvonalas és olcsó helyek mindig is jól teljesítenek.
dande
nagylaza
Mostanában a meki színvonalas vagy olcsó?
kittli
ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods FAN!!!
több mint 2 éve
Rég voltam mekiben.Most este 8 körültől úgy tele volt Meki itt a Sibrik Gyömrői sarkán hogy csak nèztem a Mcdrive is...szóval nincs itt semmi látnivaló...😏A színvonalas és olcsó helyek mindig is jól teljesítenek.
dande
nagylaza
Mostanában a meki színvonalas vagy olcsó?
több mint 2 éve
Most este 8 körültől úgy tele volt Meki itt a Sibrik Gyömrői sarkán hogy csak nèztem a Mcdrive is...szóval nincs itt semmi látnivaló...😏A színvonalas és olcsó helyek mindig is jól teljesítenek.
dande
több mint 2 éve
Most este 8 körültől úgy tele volt Meki itt a Sibrik Gyömrői sarkán hogy csak nèztem a Mcdrive is...szóval nincs itt semmi látnivaló...😏
több mint 2 éve
MC12
6 467
Spekuláns a fene, pont az a baj a nejem szerint, hogy én csak veszek az aktuális hobbijaimban de eladni sose vagy ritkán adok el 😊 ugyan nem luxus óra, de egy elképesztően szép, vintage ‘58-as kézi felhúzós Doxa Jumbo-t lőttem egy hasonló csoportban nemrég kemény 45 ezer forintért. Azóta le se szakad a kezemről.Sztem csak simán luxus óra spekulánsEgyébént visszacsatolva egy pár oldallal ezelőtti témához, a magyar használt luxusóra csoportokban a face-en pár hete elkezdték ojróban kiírni az árakat az eladók a 3-4 milliótól kezdődő órák szegmensèben 😊 (feldobtak egy Submariner Hulkot 30k euróért ha érdekel valakit)Most már kezdek kíváncsi lenni, hogy mekkora állami csöcsöt fejhetsz te vajon, hogy ilyen facebook csoportokba jársz. 😀
MC12
peterk2005
csebi
több mint 2 éve
Koldusszegényen is látogathatsz ilyen Fb-csoportokat, nincs abban semmi.😊Egyébént visszacsatolva egy pár oldallal ezelőtti témához, a magyar használt luxusóra csoportokban a face-en pár hete elkezdték ojróban kiírni az árakat az eladók a 3-4 milliótól kezdődő órák szegmensèben 😊 (feldobtak egy Submariner Hulkot 30k euróért ha érdekel valakit)Most már kezdek kíváncsi lenni, hogy mekkora állami csöcsöt fejhetsz te vajon, hogy ilyen facebook csoportokba jársz. 😀
MC12
peterk2005
több mint 2 éve
Wow... adóztassuk rommá a repjegyeket, mert akkor csak a gazdagok fognak repülni, a koszos plebek maradhatnak otthon, és megoldottuk a környezetszennyezést.nana, el a kezekkel a kávétól!
So green, such innovation, much planet saving.
Hagy tegyek javaslatot különadók bevezetésére Magyarországon, az alábbi luxuscikkekre, amiknek ökológiai lábnyoma feltételezem a repkedés környékén lehet, simán tudsz nélkülük élni, akinek pedig lételeme, az simán ki fogja fizetni érte a 3x árat.
Tegyünk mondjuk 500%-os luxusadóterhet az alábbiakra:
- csokoládé
- kávé
- cigaretta
- EU-n kívüli szállítás bármire
- egzotikus gyümölcsök-zöldségek
- tengeri halak
Úristen, hol vehetem át a Greta Thunberg díjamat?
Hanni
több mint 2 éve
Sztem csak simán luxus óra spekulánsEgyébént visszacsatolva egy pár oldallal ezelőtti témához, a magyar használt luxusóra csoportokban a face-en pár hete elkezdték ojróban kiírni az árakat az eladók a 3-4 milliótól kezdődő órák szegmensèben 😊 (feldobtak egy Submariner Hulkot 30k euróért ha érdekel valakit)Most már kezdek kíváncsi lenni, hogy mekkora állami csöcsöt fejhetsz te vajon, hogy ilyen facebook csoportokba jársz. 😀
MC12
peterk2005
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Egyébént visszacsatolva egy pár oldallal ezelőtti témához, a magyar használt luxusóra csoportokban a face-en pár hete elkezdték ojróban kiírni az árakat az eladók a 3-4 milliótól kezdődő órák szegmensèben 😊 (feldobtak egy Submariner Hulkot 30k euróért ha érdekel valakit)Most már kezdek kíváncsi lenni, hogy mekkora állami csöcsöt fejhetsz te vajon, hogy ilyen facebook csoportokba jársz. 😀
MC12
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Mindkettővel kapcsolatosan igazad van. Nem kellett volna agyatlanul osztogatni, de ha már így történt, akkor a kaszinók és közbeszerzések is nyugodtan megterhelhetőek lennének. Meg még jópár egyéb ágazat, illetve csoport, amelyik nagy nyertese ennek a rendszernek.Be kell szedni kb. 2 ezer milliárdnyi plusz adót, mert hiányos a büdzsé. Te mit adóztatnál meg inkább?Nem kellett volna agyatlanul osztogatni?
peterk2005
Eljátszuk megint a tücsök és a hangya sztoriját egy egész országgal.
Amúgy nem akarom a béna csontigrágott kliséket ismételgetni, de mi is indokolja, hogy a kaszinók és közbeszerzések mentesek? Bumm találtunk is péntek délután a fotelben ülve pár koszos százmilliárdot.
Hanni
A kérdésemmel csak arra utaltam, hogy ha már elbasztak ennyi pénzt az újraválasztásukra, és be kell most kaparni ezt a 2 ezer milliárdot, akkor - a kaszinók, bankok és "extraprofitolók" mellett - inkább a repülőgépjegyre kerüljön rá még némi plusz adó, mint hogy pl. az 5% ÁFA kör csökkenjen le, vagy a 27% legyen 28%. (Máshogy mondva, a repülőjeggyel legalább nem emelik négyzetre a baromságot.)
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Nem állítottam, hogy releváns, egyszerűen csak leírtam, amit láttam. Megtisztelő, hogy ekkora jelentőséget tulajdonítasz ennek a mondatomnak (is), de nem következik belőle semmi. Nyugi.Ha már a könyvhéten jártam, egy-két pénzváltót is megtekintettem a Váci utcában: az egyiknél 403, a másiknál 406 volt az euró.A turistákon kívül ki vált ott pénzt?!
(Ja, és Hobónál állt a legnagyobb sor. A testbeszédéből úgy vettem ki, hogy nem a dedikálás a kedvenc műfaja.)
nagylaza
Van amelyiknél 30-40 forint a marzs, míg a körúton 4 meg 5.
Így mennyire releváns, hogy 406-ért adnak es 370-ért vesznek eurót?
Ha pl a DM-ben akarsz euróval fizetni, akkor 350-ben számolják.
Mi következik ebből?
Sobri Jóska
Egyébként korábban azon a helyen váltottam, amit te javasoltál, a volt Bástya mozinál.🙂
több mint 2 éve
Ha már a könyvhéten jártam, egy-két pénzváltót is megtekintettem a Váci utcában: az egyiknél 403, a másiknál 406 volt az euró.A turistákon kívül ki vált ott pénzt?!
(Ja, és Hobónál állt a legnagyobb sor. A testbeszédéből úgy vettem ki, hogy nem a dedikálás a kedvenc műfaja.)
nagylaza
Van amelyiknél 30-40 forint a marzs, míg a körúton 4 meg 5.
Így mennyire releváns, hogy 406-ért adnak es 370-ért vesznek eurót?
Ha pl a DM-ben akarsz euróval fizetni, akkor 350-ben számolják.
Mi következik ebből?
több mint 2 éve
MC12
6 467
Egyébént visszacsatolva egy pár oldallal ezelőtti témához, a magyar használt luxusóra csoportokban a face-en pár hete elkezdték ojróban kiírni az árakat az eladók a 3-4 milliótól kezdődő órák szegmensèben 😊 (feldobtak egy Submariner Hulkot 30k euróért ha érdekel valakit)
több mint 2 éve
24.hu/belfold/2022/06/10/nyersanyagok-globalis-krizis-klimavaltozas-gelencser-andras-interju/?fbclid=IwAR0s0I5xMV_lPkpg-YMu2gC15rwyNqNuANvK-c03z9EYPu8nZOzivtL4WbQ1972 óta ezt hallgatjuk. Imádom, hogy ő is elmondja
Lecsó