Politika

65 feliratkozó

több mint 2 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 528 — Saturday Night Lights
 24.hu/belfold/2023/05/31/borkai-zsolt-gyori-atletikai-klub-megvalasztas-gyor/

mária országa
Amadeus von Dollárbaloldal
Mondjuk humora, az van.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 074 — Lájkold a zsűrit!
Amúgy a hazáért éjjel nappal aggódó doktorminiszterelnök úr (Isten köszöntse holnap a születésnapján), nem akar a KFOR-os magyar katonákról pár szót szólni, a fb-ján? Van ott hely kis Grofónak, Topolyának, de a sérült magyar katonákról egy sor sem?
vpi
 24.hu/kulfold/2023/05/30/koszovo-szerbia-albanok-zavargas-kfor-nato-magyar-katonak-szijjarto-orban-vucic-kurti/

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 202
 24.hu/belfold/2023/05/31/borkai-zsolt-gyori-atletikai-klub-megvalasztas-gyor/

mária országa
több mint 2 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 659
Amikor olvasok egy ilyen cikket, az jut eszembe, hogy a fidesznek úgy sikerült bevezetnie a fizetős egészségügyet, hogy egyrészt az emberek ezt természetesnek veszik, másrészt a baloldalnak nem bocsájtják meg, hogy 300Ft-ot kellett fizetni egy orvoslátogatásért....ez ám a kommunikációs győzelem

www.portfolio.hu/gazdasag/20230531/intenziv-osztalyt-nyitott-a-doktor24-618412
több mint 2 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 22 666 — je suis poloska
Nyilván mindennek van kockázata. Nincs nulla kockázat és nincs 100% kockázat semmiben. Üzletben sem, sportban sem, extrém tevékenységekben sem.
Azokat nem értem, akik azzal érvelnek, hogy mekkora a kockázata egy magashegyi mászásnak? Na mekkora? mondjuk 30%? De ott a 70% is. Nyilván ezt is figyelembe veszi az ember, mikor nekivág. A lehetséges 70-ben benne van a felkészülése, a technikai tudása, az összes tapasztalata, és elhiszi magáról, hogy ő ezekkel felvértezve a 70-ben lesz, nem a 30-ban. Ezért vág neki. Nyilván nem meghalni megy oda, hanem megmászni. Ezt úgy hívják, hogy magabiztosság, önbizalom, stb. Erre mondom én és mások is, hogy ilyen hozzáállás nélkül sehol nem lenne az emberiség. Ha csak azokat lépnénk meg, ami nulla kockázat. Vagy max 10. Vagy max 20. Tök mindegy.

"a becsvágy, a vakmerőség és az önzés lett a veszte, így végül egy megözvegyült asszony és egy árva maradt utána."

igen, mint a világon kb minden nagy teljesítménynek az önzés és a becsvágy a mozgatója. Mert biztos van olyan teljesítmény, amit kizárólag a közjószág motivál, és lehet, hogy a komplex folyamatok célja részben tényleg a közjó, de legyünk már őszinték, kb mindenhez becsvágyó emberek kellenek. Pl űrkutatás: nyilván valahol az emberiség javát szolgálja, de ha nem találnak becsvágyó és vakmerő pilótákat, baszhatjuk az egészet. Aztán hogy kit mi motivál újabb nagy teljesítményre, azt meg nem lehet tudni. Van akit a Suhajdák, van akit az Insta celebek. De az életünket önző módon éljük. Mindenki! Lásd: közlegelők tragédiája.
Lecsó
Ez a legfurcsább érv, amit ebben a vitában olvastam több helyen. Suhajda az égvilágon semmit nem adott volna hozzá az emberiség fejlődéséhez azzal, ha sikerül neki. Ugyanis ő a kétszázvalahányadik lett volna, ami, mint egyéni teljesítmény borasztóan nagy dolog és menő, de előtte ezt megcsinálták már 200X-en, tudjuk, hogy képes rá az emberi szervezet, tudjuk, hogyan reagál stb. És ezt tudtuk, miután az első 10 ember megcsinálta. Azzal takarózni, hogy itt lett volna valami nagyobb cél, meg az emberiséget az ilyen teljesítmények viszik előre - egyszerűen nem igaz.

Igaz volt, amíg nem volt senki, aki megcsinálja, de miután 10 ember megcsinálta, az 50-nek, a 117-nek meg a 203-nak már nincs hozzáadott értéke össztársadalmi szempontból. Borzasztó nagy egyéni teljesítmény, elismerésre méltó meg minden, csak ne akarjuk leönteni egy magasztosabb céllal, mert kilóg a lóláb, hogy itt egy relativizálás zajlik, amivel próbáljuk elfedni, hogy ez egy szimpla adrenalin-függés. Az meg, hogy ez baj vagy sem, az más kérdés és nem is kell feltétlenül ebben állást foglalni. Csak hagyjuk már ezt a "magasztosabb célja volt" meg "az emberiség így megy előre" dumákat mert nem sok közük van a valósághoz. Érted, Gagarin vagy Armstrong nevét tudni fogjuk, míg világ a világ, de a 237-ik űrturistára senki nem fog hősként vagy különleges teljesítményt felmutatóként emlékezni.
MC12
Pedig amíg magyar ember még nem csinálta meg, addig biztosan hajtani fogják a segítség nélküli teljesítést. Ha végre megcsinálják utána talán leállnak.

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 2 éve
YoungZeeZee 9 405
Azt nem értem h miért ne masszon mert van otthon a gyereke?
csebi
De nem ez ennek a diskurzusnak lényege, hogy mit tegyen, mit ne tegyen.
Hanem az, hogyha tesz valamit, és azt a médiában teszi, akkor az véleményezhetővé, kommentálhatóvá válik, vagy sem.
Szerintem határozottan igen.
És ezen véleményezések során ugyanannyira legitim az is, ha valaki szerint ne másszon, mert gyerek, és az is, ha valaki szerint másszon, mert bármi.
Legyen a kommentáló mászó, politikus, fotelfilozófus, akárki, a tudatosan vállalt, mitöbb, keresett médianyilvánosság felhatalmaz bárkit a véleménynyilvánításra.
Ez az érdemi vízválasztó.
Őszentsége Sobri Jóska
Akkor ezt ne nézd meg:
 www.youtube.com/watch?v=qD5u40H1BJI
nagylaza, főpohárnok
Miert ne beszelhetne barki barmirol?az h edina ezt mondja ok.en mast mondok, gondolok.igaz nem a elhunyt posztja ala irtam le a gondolatomat.
több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 328 — zászló zászló szív
Mit tehetek a kapitalizmussal?
Megpróbálom kihozni belőle a legtöbbet.
Mi a hasznom ha vekengek a kapitalizmuson?
Pont annyi, mintha a halandóságon tenném.
Az élet tele van fájdalommal és szenvedéssel. A kapitalizmus is.
De nincs jobb opció, csak sci-fikben vagy az álmok területen.
Mi a hasznom abban, ha zavar a halandóság? Mi a hasznod abban, ha zavar a kapitalizmus?
Őszentsége Sobri Jóska
Az európai baloldal egyik legnagyobb szellemi teljesítménye az elmúlt 30 évben Mark Fisher Capitalist realism című könyve, aminek az alcíme Is There No Alternative? Fischer csodálatosan levezeti pont hogy a scifiken és egyéb popkulturális elemeken keresztül, hogy 2009-ben is már könnyebb volt elképzelni mindenféle disztópiát, mint a kapitalizmus végét. Klasszikus példája az Ember gyermeke című sci-fi (inkább a film jobb, a könyv gyengébb és szájbarágósabb), amiben már ott tart az emberiség, hogy gyerekek sem születnek, de a kapitalizmus él és virul

A kapitalizmusnak kétféleképp lehet vége: akasztásokkal vagy revízióval. Az előbbit egyikünk sem szeretné, az utóbbi meg nem fog megtörténni, ha legalább nem beszélgetünk róla. A XX. század elején ugyanez a dilemma volt. Eduard Bernstein, az egyik legfőbb rendszerkritikus volt, és annak ellenére, hogy Lenin és tsai a felkelést választották, nagy becsben tartották Bernsteint és a gondolatait. Egyébként még Lenin is azt mondta, hogy az ő életében nem lesz már forradalom. Hát lett. Én jobban szeretném, ha nem lenne.

Lehet szidni Marxot és a kommunizmust, hogy utópisztikus, de erről már többször írtam is, hogy ez is az egyik feladata a filozófiának, de ez nem egyenlő a politikai cselekvéssel. De abban igaza volt, már a XIX. század végén is: a kapitalizmusnak előbb vagy utóbb szükségszerűen vége lesz.

Amit vekengésnek látsz esetleg nálam, az nem más, mint a revizionista gondolkodás, a kapitalizmus kritika és a a szociáldemokrácia iránti igény megfogalmazása. A mindennapjaimban én is igyekszem a legtöbbet kihozni az adott helyzetből, mert nem tehetek mást, de a jövőbeli állapot iránti igényeim már mások. És az én eszközöm erre az, hogy erről beszélek/írok.

több mint 2 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 370 — Patriot
Amúgy a hazáért éjjel nappal aggódó doktorminiszterelnök úr (Isten köszöntse holnap a születésnapján), nem akar a KFOR-os magyar katonákról pár szót szólni, a fb-ján? Van ott hely kis Grofónak, Topolyának, de a sérült magyar katonákról egy sor sem?
több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 16 651 — beers & Packers
csebi
Hanem az, hogyha tesz valamit, és azt a médiában teszi, akkor az véleményezhetővé, kommentálhatóvá válik, vagy sem.
És ezen véleményezések során ugyanannyira legitim az is, ha valaki szerint ne másszon, mert gyerek, és az is, ha valaki szerint másszon, mert bármi.
Legyen a kommentáló mászó, politikus, fotelfilozófus, akárki, a tudatosan vállalt, mitöbb, keresett médianyilvánosság felhatalmaz bárkit a véleménynyilvánításra.
Őszentsége Sobri Jóska
Akkor ezt ne nézd meg:
 www.youtube.com/watch?v=qD5u40H1BJI
több mint 2 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 879
Már nem egy hegymászó van, aki palack nélkül megy fel ami embertelen teljesítmény, hanem egy hegymászó aki palack nélkül megy fel ÉS van itthon egy négyévese.
MC12
szandekosan nem szalltam ebbe a temaba, de tovabbra sem ertem, hogy ez miert tenyezo. igen, olvastam az erveket, de akkor sem. akkor en mostantol sose repuljek munka celjabol?
csebi
Az emberek 99%át nem érdekli, ha hátraszaltózva, oxigénpalack nélkül félmeztelenül mész az Everest tetejére mert ehhez nem lehet kapcsolódni, igazából az 1%on kívül senkit nem érdekel, nehéz eladni sztorinak, mondhatnám úgy is, kevés műsorperc tölthető meg ezzel, ahhoz képest amennyibe kerül (ha jól saccolom, ez nem egy olcsó expedíció volt) - de ha van egy négy éves aki itthon marad. Az egészen más. Akkor hirtelen tétje lesz a dolognak, és a maradék 99% is tud valahogy kapcsolódni, kb. a fele elítéli a másik fele meg nem érti miért kell elítélni és meg is van a műsorperc, a komment, az elérés stb. Ez generálja a bevételt és a kör be is zárult.
MC12
Te félig megértetted.
Azt nem értem h miért ne masszon mert van otthon a gyereke? Vmien szinten ez neki hozott bevételt ha jól tudom. Akkor miért ne próbálja meg. Ami meg a hegyen van azt meg innen laikusok nagyon könnyen okoskodjuk meg.
csebi
Nekem sem azzal volt a problémám, hogy mászott-e.
Másszon, mászik más is.

A problémám a kockázatvállalás mértékével van és pont emiatt szerintem érdemes társadalmilag is vitázni ezen, ugyanúgy ahogy mondjuk a motorozáson is illetve az autósok ahhoz való hozzáállásáról.

Én nem hülyézném le, meg mondom nem olvastam nagyon utána a dolgoknak, de azért egyedül nekivágni egy ilyen menetnek, legalábbis az utolsó szakasznak, egy végső ellenőrzés nélkül, sztem az nem jó dolog.
Persze ez nem a hegymászó hibája, de ott lehetne beépíteni még egy biztonsági szabályzást, hogy valóban 100%-os állapotban van mind mentálisan és fizikailag a hegymászó.
több mint 2 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 147 — Bears & Illinois fan
 telex.hu/gazdasag/2023/05/30/rrf-europai-unios-forrasok-recesszio-koltsegvetes

nahát
Az építőipar egy dolog, 4 osztályos retardáltból később is sok lesz, de ha a hazai IT-t kivéreztik lasszóval se fogják őket visszahozni külföldről.
FLZOLI
Aha, az építőipar csak belőlük áll, ugye? Képzett szakmunkás nincs is?

Bezzeg a hazai IT-ben csupa kiművelt emberfő dolgozik, akik nélkül megállna az élet. Pöont náluk nem kell külföldre menni, legkevésbé ebben a szektorban vannak röghöz kötve.....

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 2 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 147 — Bears & Illinois fan
 telex.hu/gazdasag/2023/05/30/rrf-europai-unios-forrasok-recesszio-koltsegvetes

nahát
Nahát. Kár hogy empty 10 hsz-szel előtted már belinkelte. Igaz , nem reagált rá senki.....

Ám, hogy a cikkre reflektáljak, nagy a kaki, sajnos több iparág is komolyan megsínyli, de talán egy pozitívuma lesz, letöri az építőiparban egekben levő árakat (anyag és munkadíjat egyaránt).
A pályázatíróknak mindig van egy ciklikusság az életükben, a megújuló energetikában már boldog-boldogtalan benne volt, várható volt, hogy nem tart örökké.
Túl sokan lógtak/lógnak az állami csöcsön, most nem az az év (évek?) van.

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 146 — #NoStress
csebi

több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 932 — Lucas Scott
Már nem egy hegymászó van, aki palack nélkül megy fel ami embertelen teljesítmény, hanem egy hegymászó aki palack nélkül megy fel ÉS van itthon egy négyévese.
MC12
szandekosan nem szalltam ebbe a temaba, de tovabbra sem ertem, hogy ez miert tenyezo. igen, olvastam az erveket, de akkor sem. akkor en mostantol sose repuljek munka celjabol?
csebi
Az emberek 99%át nem érdekli, ha hátraszaltózva, oxigénpalack nélkül félmeztelenül mész az Everest tetejére mert ehhez nem lehet kapcsolódni, igazából az 1%on kívül senkit nem érdekel, nehéz eladni sztorinak, mondhatnám úgy is, kevés műsorperc tölthető meg ezzel, ahhoz képest amennyibe kerül (ha jól saccolom, ez nem egy olcsó expedíció volt) - de ha van egy négy éves aki itthon marad. Az egészen más. Akkor hirtelen tétje lesz a dolognak, és a maradék 99% is tud valahogy kapcsolódni, kb. a fele elítéli a másik fele meg nem érti miért kell elítélni és meg is van a műsorperc, a komment, az elérés stb. Ez generálja a bevételt és a kör be is zárult.
MC12
Te félig megértetted.
Azt nem értem h miért ne masszon mert van otthon a gyereke? Vmien szinten ez neki hozott bevételt ha jól tudom. Akkor miért ne próbálja meg. Ami meg a hegyen van azt meg innen laikusok nagyon könnyen okoskodjuk meg.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 146 — #NoStress
Továbbra is a fő problémám a kapitalizmussal van, valahogy mindig visszajutunk ide.
Gyurma Pappa
Mivel ez a poltopic, így erre mennék tovább.

Nekem a fő problémam azzal van, hogy meg fogok halni.
Mit tehetek ellene?
Semmit.
Ez egy állandó az élet képletében, nem egy változó.
Akkor gondolkodó emberként egyet tehetek, ebből az állandóból próbálom kihozni a legtöbbet.
Még mindig jobb élni, ha csak limitált ideig is, mint nem élni.
Mit tehetek a kapitalizmus ellen?
Semmit.
Mivel ez is egy állandó 2023-ban.
(Lehet 500 év múlva feltöltik a tudatunkat valami felhőbe, vagy valami műtestbe, és az emberiség technikailag halhatatlanná válik, lehet a kapitalizmus is átvált egy posztkommunista világállami valamibe, de ezek a mi halandó életünkben nem fognak megtörténni.)

Mit tehetek a kapitalizmussal?
Megpróbálom kihozni belőle a legtöbbet.
Mi a hasznom ha vekengek a kapitalizmuson?
Pont annyi, mintha a halandóságon tenném.
Az élet tele van fájdalommal és szenvedéssel. A kapitalizmus is.
De nincs jobb opció, csak sci-fikben vagy az álmok területen.
Mi a hasznom abban, ha zavar a halandóság? Mi a hasznod abban, ha zavar a kapitalizmus?

több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 306
MC12
csebi
MC12
Nope, mert amíg egyedül csinálod, akkor maximum saját magaddal cseszel ki és a szüleidet, barátnődet fogja sajnálni mindenki.
Így meg kicseszel a fiaddal.

És igen, szerintem beszélni kell erről és belevonni a gyereket, mert igaz, hogy a társadalomnak szüksége van hősökre, de emellett példás családapákra, anyákra.

Számomra amit tett az önzésből és/vagy kényszerből meghozott hibás döntés.
És akkor már fel lehetne vetni a szponzorok és média felelősségét is, hogy mennyire volt rajta kényszer tudat alatt a szponzori pénzek miatt, ha nem sikerül akkor vissza kellett volna fizetnie? Vagy ha nem is, akkor az lehetett benne, hogy több esélye már nem biztos, hogy lesz?

És amikor arról vitatkozunk, hogy már a szavazáshoz is kötelezővé tennénk vizsgákat, mert olyanok is szavaznak és döntenek az életünkről, akik írni, olvasni, számolni nem tudnak, akkor arról nem beszélhetünk, hogy ez mennyire felelős vagy felelőtlen viselkedés, hogy valaki család mellett extrém sportot és abból is az egyik legveszélyesebbet űzi?

Most akkor tartjuk magunkat ahhoz, hogy bezony a család az lemondással jár vagy inkább az a jelszavunk, hogy fuck it, carpe diem?
Lúdas Solymi
Igaz. Csak neked meg nekem ehhez elméletileg semmi közünk. Miért kell tudnom, hogy egy hegymászónak aki éppen meg akar mászni valamit, egyébként milyen a családi állapota? Mennyiben releváns információ ez a mászás tekintetében? Semennyire.

Egyébként én egyetértek veled, de a baj az, hogy egyáltalán ez a keret megteremtődött amiben zajlik ez a vita. Azon kívül, hogy polarizálták a lakosságot, semmi értelme, hiszen a két oldal a büdös életben nem fogja meggyőzni a másikat.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 202
Káčer 2013-tól 2018-ig Szlovákia budapesti nagykövete volt. Elmondása szerint amikor Orbán Viktor radikalizálódni kezdett, azzal védekezett, hogy a szélsőséges Jobbiktól igyekszik választókat elcsábítani. „Mi, diplomaták azonban mondtuk neki, ha magába olvasztja ezeket a nézeteket, a nacionalista, irredenta, revizionista ideákat, akkor ő maga fog Jobbikká változni. Ez aztán meg is történt.”
”Amikor a Fidesz közgyűlésén utoljára, mint vendég, részt vettem, akkor ott szörnyű beszédeket hallottam. Úgy éreztem magam, mintha a 30-as években az NSDAP kongresszusán lennék.”„Isten által kiválasztott nemzetről és arról hallottam beszédeket, hogy mindenki a magyarokat bántja, történelmi igazságtalanság érte őket. Ha pedig az ember Magyarországon él, akkor mást sem hall, mint azt, hogy Trianon milyen igazságtalan volt. Folyamatosak az emlékműállítások, folyton a történelmet tematizálják. Mindez nagyon hasonlít az oroszországi fejleményekre” - mondta.

444.hu/2023/05/30/a-volt-szlovak-kulugyminiszter-ugy-erezte-magat-a-fidesz-gyulesen-mintha-a-nemet-naci-part-kongresszusan-jart-volna
több mint 2 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 879
MC12
csebi
MC12
Nope, mert amíg egyedül csinálod, akkor maximum saját magaddal cseszel ki és a szüleidet, barátnődet fogja sajnálni mindenki.
Így meg kicseszel a fiaddal.

És igen, szerintem beszélni kell erről és belevonni a gyereket, mert igaz, hogy a társadalomnak szüksége van hősökre, de emellett példás családapákra, anyákra.

Számomra amit tett az önzésből és/vagy kényszerből meghozott hibás döntés.
És akkor már fel lehetne vetni a szponzorok és média felelősségét is, hogy mennyire volt rajta kényszer tudat alatt a szponzori pénzek miatt, ha nem sikerül akkor vissza kellett volna fizetnie? Vagy ha nem is, akkor az lehetett benne, hogy több esélye már nem biztos, hogy lesz?

És amikor arról vitatkozunk, hogy már a szavazáshoz is kötelezővé tennénk vizsgákat, mert olyanok is szavaznak és döntenek az életünkről, akik írni, olvasni, számolni nem tudnak, akkor arról nem beszélhetünk, hogy ez mennyire felelős vagy felelőtlen viselkedés, hogy valaki család mellett extrém sportot és abból is az egyik legveszélyesebbet űzi?

Most akkor tartjuk magunkat ahhoz, hogy bezony a család az lemondással jár vagy inkább az a jelszavunk, hogy fuck it, carpe diem?
több mint 2 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 908 — Cowboys fan
MC12
csebi
jó, azért Európában repülésbe viszonylag kevesen szoktak belehalni, legutóbb is csak azért volt, mert megmakkant a másodpilóta, és hegyoldalnak vezette a gépet. azóta elvileg már erre is szűrnek.
több mint 2 éve
MC12
csebi

több mint 2 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 624 — farkas.l.zoltan@gmail.com
MC12
csebi
Ha nincs melletted egy palackozott serpa vagy nem vagy eunuch akkor nem*

*Dollárbaloldaliért úgysem kár

több mint 2 éve
MC12
csebi
Több figyelem, több pénz. A pénznek meg nincsenek elvei.

több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 932 — Lucas Scott
MC12

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Sajnos azt kell mondanom, hogy ez így nem fair. Az egyéni szabadságjogok nagy védelmezője vagy, de ha az egyén gyereket vállal, akkor korlátozni kell a szabad választásában? MIért kell előhozni a gyerekét? Mi köze van bármihez?Gyurma Pappa
Hogy jönnek a szabadságjogok, a liberalizmus mindehhez? Nem a jogát vontam kétségbe a hegymászáshoz. Tőlem aztán szabadon mehet hegyet mászni, ha akar. Én csak a véleményemet mondtam el, hogy szerintem felelőtlenséget csinál(t).
peterk2005 udvari bolond
Egyrészt ez a politika topik, az én olvasatomban ez sokkal inkább politika-filozófiai kérdés, mivel szerintem az egyénhez és a döntéseihez semmi köze a társadalomnak, amíg azzal nem zavar másokat vagy veszi ki a közösből aránytalanul sokat, illetve arányosan visszaad.

Az nem tetszik, hogy a gyerekre hivatkozik a közvélemény. Nem veled van a bajom, vagy a véleményeddel, haem az elvvel.
Gyurma Pappa
Akkor nem kellett volna a gyereket betenni a kirakatba. Épp tegnap láttam a felvételt, amikor indult a Himalájába, a kisgyerek ült a csomagokon aztán integetett apának Ferihegyen - vagy az RTL vagy a tv2 kamerài előtt, azt nem néztem, előtte atv interjú stb. Na most az nem fog menni, hogy a társadalom csak a cuki oldalát legyen kedves vèleményezni és lelkesedjen de ha tragédia van akkor meg tartsa tiszteletben a magánszférát, te is tudod, hogy a bulvár nem így működik, és nem is elvárható, hogy így működjön.
Éppen ezért írtam, ha ez a média hepaj nem lett volna körülötte, - amit fel is rótt valamelyik hegymászó, hogy a szponzorok erőltettek sokmindent rá - akkor fele ekkora téma nem lenne. Sajnos ez ilyen.
MC12
Nem tudok ezzel vitatkozni.

Továbbra is a fő problémám a kapitalizmussal van, valahogy mindig visszajutunk ide.
Gyurma Pappa
Pontos. Szinte látom is magam előtt a vezető szerkesztőt, hogy “jó jó ez a palack nélküli mászás, de van ott egy kisgyerek is ugye? Mintha mondtàk volna a szponzorok…” és már meg is változott a keretezés. Már nem egy hegymászó van, aki palack nélkül megy fel ami embertelen teljesítmény, hanem egy hegymászó aki palack nélkül megy fel ÉS van itthon egy négyévese.

több mint 2 éve
Sajnos azt kell mondanom, hogy ez így nem fair. Az egyéni szabadságjogok nagy védelmezője vagy, de ha az egyén gyereket vállal, akkor korlátozni kell a szabad választásában? MIért kell előhozni a gyerekét? Mi köze van bármihez?Gyurma Pappa
Hogy jönnek a szabadságjogok, a liberalizmus mindehhez? Nem a jogát vontam kétségbe a hegymászáshoz. Tőlem aztán szabadon mehet hegyet mászni, ha akar. Én csak a véleményemet mondtam el, hogy szerintem felelőtlenséget csinál(t).
peterk2005 udvari bolond
Egyrészt ez a politika topik, az én olvasatomban ez sokkal inkább politika-filozófiai kérdés, mivel szerintem az egyénhez és a döntéseihez semmi köze a társadalomnak, amíg azzal nem zavar másokat vagy veszi ki a közösből aránytalanul sokat, illetve arányosan visszaad.

Az nem tetszik, hogy a gyerekre hivatkozik a közvélemény. Nem veled van a bajom, vagy a véleményeddel, haem az elvvel.
Gyurma Pappa
Akkor nem kellett volna a gyereket betenni a kirakatba. Épp tegnap láttam a felvételt, amikor indult a Himalájába, a kisgyerek ült a csomagokon aztán integetett apának Ferihegyen - vagy az RTL vagy a tv2 kamerài előtt, azt nem néztem, előtte atv interjú stb. Na most az nem fog menni, hogy a társadalom csak a cuki oldalát legyen kedves vèleményezni és lelkesedjen de ha tragédia van akkor meg tartsa tiszteletben a magánszférát, te is tudod, hogy a bulvár nem így működik, és nem is elvárható, hogy így működjön.
Éppen ezért írtam, ha ez a média hepaj nem lett volna körülötte, - amit fel is rótt valamelyik hegymászó, hogy a szponzorok erőltettek sokmindent rá - akkor fele ekkora téma nem lenne. Sajnos ez ilyen.
MC12
Nem tudok ezzel vitatkozni.