NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

46 feliratkozó

több mint 2 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 705 — Axel Foley
Vásárhelyen elkezdődtek a költségcsökkentő kirúgások a két legjelentősebb helyi Fidesz médiánál (Promenád24, Rádió7).
Nagyon elfogyhatott a pénz hamár ezeket is meg kell szüntetni.

több mint 2 éve
Lecsó Denver Broncos 3 119
 24.hu/belfold/2022/06/10/nyersanyagok-globalis-krizis-klimavaltozas-gelencser-andras-interju/?fbclid=IwAR0s0I5xMV_lPkpg-YMu2gC15rwyNqNuANvK-c03z9EYPu8nZOzivtL4WbQ
több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 515 — beers & Packers
(A könyvhéten megvettem a Deficit mítoszt, kiváncsi vagyok. Meg a Chicago a Dimitirov téren-t is ha már a Napvilág standjánál voltam. És a Hadifinanszírozás gazdasági alapjai című Zrínyi kiadós kötetet biztos ami biztos 😆)
MC12
(Chicago-t hozhattál volna nekem egy példányt, ha arra jártál. Nyilván nem mondtam 😀 Most rendeltem a Napvilágtól, de valahogy kihagytam a kosárból, és nem akarom a GLS-t támogatni egy könyv miatt.

A Deficit... egy fontos könyv, de sajnos a gyakorlatban Mo-n a következő 10-12 évben nem fogod látni működni. Majd meglátod miért 😊 )
Gyurma Pappa
Én ma beruháztam a Bostonra Politicsra (a bookline-on akartam, de csak előjegyezhető volt). Úgyse vettem még olyan könyvet, amit az MCC és az Alapjogokért Központ adott ki.😊 Holnap terveim szerint körbenézek a Napvilágnál is.
Ha már a könyvhéten jártam, egy-két pénzváltót is megtekintettem a Váci utcában: az egyiknél 403, a másiknál 406 volt az euró.
(Ja, és Hobónál állt a legnagyobb sor. A testbeszédéből úgy vettem ki, hogy nem a dedikálás a kedvenc műfaja.)
több mint 2 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 337 — Je suis kobranadrág
Be kell szedni kb. 2 ezer milliárdnyi plusz adót, mert hiányos a büdzsé. Te mit adóztatnál meg inkább?
peterk2005
Nem kellett volna agyatlanul osztogatni?
Eljátszuk megint a tücsök és a hangya sztoriját egy egész országgal.

Amúgy nem akarom a béna csontigrágott kliséket ismételgetni, de mi is indokolja, hogy a kaszinók és közbeszerzések mentesek? Bumm találtunk is péntek délután a fotelben ülve pár koszos százmilliárdot.
több mint 2 éve
Wow... adóztassuk rommá a repjegyeket, mert akkor csak a gazdagok fognak repülni, a koszos plebek maradhatnak otthon, és megoldottuk a környezetszennyezést.

So green, such innovation, much planet saving.

Hagy tegyek javaslatot különadók bevezetésére Magyarországon, az alábbi luxuscikkekre, amiknek ökológiai lábnyoma feltételezem a repkedés környékén lehet, simán tudsz nélkülük élni, akinek pedig lételeme, az simán ki fogja fizetni érte a 3x árat.

Tegyünk mondjuk 500%-os luxusadóterhet az alábbiakra:
- csokoládé
- kávé
- cigaretta
- EU-n kívüli szállítás bármire
- egzotikus gyümölcsök-zöldségek
- tengeri halak

Úristen, hol vehetem át a Greta Thunberg díjamat?
Hanni
Ez egy nézőpont. Legalább kétféle van.
Én tudok érvelni amellett, hogy tegyük széles rétegek számára elérhetővé a repülést. Biztos te is találsz valami pozitívumot abban, hogy kevesebb környezetszennyezést okozzon egy iparág.
Amúgy az adóztatásra kiszemelt termékcsomagod egész jó...

Szerkesztette: Lecsó
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 720 — The only discipline that lasts, is self discipline
Wow... adóztassuk rommá a repjegyeket, mert akkor csak a gazdagok fognak repülni, a koszos plebek maradhatnak otthon, és megoldottuk a környezetszennyezést.

Hagy tegyek javaslatot különadók bevezetésére Magyarországon, az alábbi luxuscikkekre, amiknek ökológiai lábnyoma feltételezem a repkedés környékén lehet, simán tudsz nélkülük élni, akinek pedig lételeme, az simán ki fogja fizetni érte a 3x árat.

- csokoládé
- kávé
- cigaretta
- tengeri halak

Hanni
Be kell szedni kb. 2 ezer milliárdnyi plusz adót, mert hiányos a büdzsé. Te mit adóztatnál meg inkább?

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 33 005

- csokoládé
- kávé
- cigaretta
- tengeri halak

Hanni
Simpsonék már megcsinálták.

(volt jövedéki adó emelés)

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 337 — Je suis kobranadrág

- csokoládé
- kávé
- cigaretta
- tengeri halak

több mint 2 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Northern Illinois Huskies 22 371
Állítólag az EB elfogadja a magyar tervet és csak a kifizetéseket tartja vissza, ameddig nem látják ennek megvalósulását.
Így most átmenetileg a 399,56-os EUR 397-ig erősödött vissza.
az USD viszont rekordot jelentő 379 körül mozog...ez mondjuk elsősorban az USD/EUR pár miatt mozog ennyire negatívan
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 720 — The only discipline that lasts, is self discipline
Személy szerint a nulla rezsicsökkentés híve vagyok, de annyira, hogy én egy nagyon-nagyon-nagyon kicsi rétegen kívül, akik tényleg a legrászorultabbak, senkinek nem adnék, és az üzemanyag is mehet piaci áron is nyugodtan. Cserébe az én állammodellemben az állam is nagyon kicsi, az adók rendkívül alacsonyak és az állami szociális háló mint olyan, hát finoman szólva se túl sűrű szövésű, hogy úgymondjam, tehát nincs - vagy nagyon szűk - ingyenes egészségügy, nincs - vagy nagyon szűk - ingyen oktatás stb., olyasmi meg az én államomban, hogy nyugdíjasok ingyen utazgatnak jobbra-balra vagy visszaadjuk a befizetett adót, hát, elképzelhetetlen lenne....

.....de politikailag nem lenne túl sok szavazatom a családomon meg a barátaimon kívül - maximum - a fentebbi programmal, viszont OV a 4. 2/3-át rakta össze az enyémtől homlokegyenest eltérő gondolatisággal, szóval el kell ismernem, hogy sokkal ügyesebb nálam...
MC12
A működő társadalomról való elképzelésünk elég közel állhat egymáshoz úgy látom. Én ugyan az államot nem töpöríteném azért agyon, a 21. században szükség van rá, mint egy nagyon nagy szolgáltatóra (és biztosítóra), így a szociális hálót is erősen tartanám. Erősen, de célzottan. A felesleges szociális pénz szórás az, amikor az elesetteknek szívószálat adunk, hogy a víz alatt kapjanak némi levegőt. Ezzel csak annyit érünk el, hogy nem fulladnak meg, de ők se érzik jobban magukat, a víz fölé meg végképp képtelenek jutni. A "sokat" én arra költeném, hogy amennyit lehet a víz fölé emelni, hogy utána saját lábán meg tudjon állni. Onnantól ő már nem szorul rá más pénzére. A közösre sem. (A másik oka annak, hogy én megtartanám a relative nagy államot, az az, hogy én megtartanám az erős újraelosztást. A világ annyira torz, annyi verseny előnyt biztosít az egyébként is előnyből indulónak, hogy ha nem osztod újra folyamatosan a vagyont, akkor az lesz belőle ahogy a nyugat járt az utóbbi 30-50 évben. Leszakad a középosztály, teljesen szétnyílnak az ollók és szétszakad a társadalom. Hosszú távon senkinek nem jó ez. Még az elitnek sem.)

Ja, és még az a különbség közöttünk, hogy én nem dícsérgetem a tolvajt. 😊 A tolvaj az tolvaj, ha ügyes, ha nem. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 23 058 — Lucas Scott
csupan azt kerdezem kedves taxis barataimtol, hogy a 480as benzin mellett miert is kellett nekik emelni?
csebi
4 éve nem volt áremelés a taxisoknál, ehhez képest a 33%-os áremelés teljesen rendben van.
Jughead
legnagyobb maffia a szememben. nulla innovacio, a taxisok nagy resze a mai napig arra jatszik, hogy atverje az utast, raadasul az utakon is gyasz, ahogy viselkednek. talan vmivel jobbak, mint az egyiptomi taxisok, de nem sokkal.
csebi
Kurva nagy sztorit meséltek az egyik, pár hónapja.

Az egyik pesti taxitársaságnál valami innovatív faszi kitalálta, hogy megszervezi a sofőröknek tömbösítve a kötelező kresz vizsgát, hogy szépen, egyben, csapatosan letehessék a skacok.

Igen ám, de menet közben ez is digitálissá vált, így a régi jó öreg, "okosba beixeljük" a papíron csoportosan az nem jött be. Értsd úgy kreszvizsgáztak, mint mi, közönséges földi halandók.

A 30 fős truppból 28 megbukott a vizsgán.

Oszt' jónapot.
Amadeus
biztosan elrontottak a muszaki kerdeseket 😊

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
csupan azt kerdezem kedves taxis barataimtol, hogy a 480as benzin mellett miert is kellett nekik emelni?
csebi
4 éve nem volt áremelés a taxisoknál, ehhez képest a 33%-os áremelés teljesen rendben van.
Jughead
legnagyobb maffia a szememben. nulla innovacio, a taxisok nagy resze a mai napig arra jatszik, hogy atverje az utast, raadasul az utakon is gyasz, ahogy viselkednek. talan vmivel jobbak, mint az egyiptomi taxisok, de nem sokkal.
csebi
Kurva nagy sztorit meséltek az egyik, pár hónapja.

Az egyik pesti taxitársaságnál valami innovatív faszi kitalálta, hogy megszervezi a sofőröknek tömbösítve a kötelező kresz vizsgát, hogy szépen, egyben, csapatosan letehessék a skacok.

Igen ám, de menet közben ez is digitálissá vált, így a régi jó öreg, "okosba beixeljük" a papíron csoportosan az nem jött be. Értsd úgy kreszvizsgáztak, mint mi, közönséges földi halandók.

A 30 fős truppból 28 megbukott a vizsgán.

Oszt' jónapot.

több mint 2 éve
csebi
Jughead
semmi bajom nem lenne a taxisok emelésével, mert jogos...csak nagyon kellene ez az über vissza mellette
Klaci79
Pedig betiltották az illegális tevékenységeket.

😀

több mint 2 éve
csebi
Jughead

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
csebi
Jughead
semmi bajom nem lenne a taxisok emelésével, mert jogos...csak nagyon kellene ez az über vissza mellette
több mint 2 éve
Jughead Dallas Cowboys 5 288
csebi
több mint 2 éve
Minden nap látni ezeket a magánrepülőgépeket meg a diplomata útlevéllel utazgató csókosokat, tudva az állandó dubajozgatásokról a nagy rezsicsökkentőktől, aztán arról olvasni, hogy micsoda környezetvédő kormányunk van... hát cinizmusban mindig lehet még lejjebb menni úgy tűnik
r.baggio
amugy sztem MC12 nem igy akarta erteni (aztan kijavit ha megis). sztem ugy akarta erteni, hogy nem ordogtol valo gondolat vmien szintu plusz adot radobni a repulesre foleg fura ezt anyazni itt ahol a kozosseg nagy resze zoldnek tekintheto.
csebi
Persze, ez érthető, csak ne jöjjünk már olyan demagóg szövegekkel, hogy azért fizetsz többet, mert ez nem alanyi jog, hogy neked jó legyen, meg ez majd segít visszaszorítani az utazásokat vagy jelentős bevételt jelent a kormányoknak. Amszterdamban is van ilyen adó, mégis rohadt sok repülő megfordul ott.

Illetve persze, lehet, hogy itthon elgondolkodik az ember, hogy nem ül repülőre, csak akkor majd megy busszal, az aztán környezetkímélőbb.

Amúgy van-e olyan tanulmány, hogy melyiknek van nagyobb terhelése?
Egy repülőnek amely elvisz 160-180 embert Budapestről Athénba vagy 3-4 busznak amely ugyanennyit visz el?

Plusz azért nem az ilyen mértékű adók fogják a jobban szituált nyugati társadalmakat visszatartani attól, hogy utazgassanak a világban.
Solymi
Utaskilóméterre vetítve egyértelműen a repülés a legszennyezőbb közlekedési forma. Azon belül is a domestic flight, vagy a fapados/rövid utas.
Az általad vázolt dilemma tipikus: ki fizesse meg a környezeti terhelés árát? Aki okozza? Mindenki együtt? Esetleg az, aki nem is repül életében egyszer sem. Jelenleg az utolsó az igaz, jobb lenne a második, de az igazságos az első lenne.
Lecsó
Amúgy érdekes kérdés ez, mert ha megnézzük mekkora forgalomnövekedés volt, mondjuk 1990 óta, látható hogy óriási a fejlődés. Csak ugye a bp-i reptér számai nagyon durvák, a malév csödje környékén 8-10 milliós formalom ugrott meg 16,2 millióra 2019-re, nem is beszélve az áruszállítást.
Viszont a boeing és az airbus is közerővel dolgozik azon (a hajtóműgyárakkal együtt), hogy minél kisebb legyen a károsanyag kibocsájtás.
Ez szerintem a követendő út, mert nagyon nehéz ma már korlátozni a repülést (bizonyos országoknak, köztünk nekünk, a turizmus miatt).
Ha bevezetnének egy adót, ami mondjuk környezetvédelmi célokat szolgál, nem is lenne különösebb bajom vele. De ez az adó pusztán a hatalmas költségvetési lyukat tömködi, ami azért keletkezett, mert nyakra-faszra osztogattak, mintha nem lenne holnap.
Klaci79
Nem mondtam, hogy a magyar kormány által kitalált extraprofit adó jó ötlet. Csak azt mondtam, hogy ha emelkedne a repülés ára (mondjuk egy horribilis zöldadó miatt) akkor kevesebben repülnének kevesebbet, így az általa okozott környezetterhelés kisebb lenne, költségeket pedig nagyobb arányban fizetnék azok, akik valóban használják a környezetszennyező szolgáltatást (ehhez persze az adóból persze a környezeti károkat kellene csökkenteni, nem jachtozni).
Az államnak többek közt ez is a dolga, hogy adóztatással keresletet szabályozzon az egyes iparágakban. Kérdés, hogy ez célja-e vagy sem.
Lecsó
Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy elképesztő mennyiségű ember dolgozik a légiközlekedésben és hozzá kapcsolódó iparágakban, amit szintén nem lehet figyelmen kívül hagyni.
Csak a budapesti repülőtéren több ezer ember dolgozik, hatalmas adóbevétellel, nem is beszélve az érkező turisták által itt elköltött pénzről. Szóval nem véletlen, hogy nem emelik az egekbe az adókat, ami sújtaná az iparágat.
Rengeteg olyan ember utazik naponta, akik nem kedvtelésből teszik és nincs alternatíva. Párizs 1 óra 40 perc repülővel, kocsival a sokszorosa, vonattal pedig nem is könnyű megtenni. Nem beszélve Londonról vagy Barcelonáról, Stockholmról.
Klaci79
Nézd, mindig lehet keresni egy ellenérvet ahhoz, hogy valamin ne változtassunk.
Igazad van az általad felsoroltakban. Csak a példa azt mutatja, hogy mindezek ellenére ez a közlekedési forma, ez az életstílus, ez az akármilyen okból repkedés tönkrebassza a földet, aztán eljöhet az a pont, amikor az ebből élők már ígyse-úgyse fognak belőle megélni. De addig tök jó volt minden.

Még mielőtt valaki visszaküldene a fára: Imádom a repülést, kevés olyan dolog van, ami jobban érdekelt egész életemben. Legyen polgári vagy katonai. Repültem is pár 100 órát, van/volt szakszolgálati engedélyem, ha tehetném minden napomat egy sportrepülőtéren vagy mondjuk egy vitorlázógépben tölteném.
Ennek ellenére sajnos be kell látnom, hogy a technika ez az általam is csodált és szeretett vívmánya baszottul környezetszennyező. Ha választanom kellene, vagy tehetném, akkor bármi áron csökkenteném a környezetterhelését.
Lecsó
Szerintem amikor eljutunk oda, hogy a vita erről szóljon, visszatérhetünk egy diskurzusra pro és kontra, hogy utaskilométerre nézve mennyire szennyező és környezetre ártalmas tevékenység a repülés, illetve mit lehet tenni annak érdekében, hogy a környezetre gyakorolt hatása csökkenthető legyen, illetve mennyire lehet ezt mesterséges szabályzókkal befolyásolni.
Jelenleg sajnos erről maximum mi beszélgetünk, nem a politikusaink. Ők most csak mint bűnbak tekintenek a repülésre, de ha befizetik rendesen a kirótt adót, majd 2 év múlva visszatérhetnek a normál keretek közé.
Szerintem lehet azért megoldásokat találni, ha rákényszerítik a gyárakat, jó példa erre, hogy a minap valamelyik KLM gép is újrahasznosított cuccból készült üzemanyagot használt.
Klaci79
Jó dolog a bioüzemanyag, meg kell is kísérletezni ilyesmivel. Csak nem szabad abba a csapdába esni, hogy ez majd megoldja a problémát. Ezt hívják a technooptimizmusnak, és sokszor visz olyan útra, amin még szarabb lesz a kimenetel. Lásd pl elektromos autó. Nekem meggyőződésem, hogy zsákutca, vagy legalább is nem a megoldás. Sokak szerint meg ezerrel kell nyomatni, mert legalább nincs kipufogója, és az is valami.
De ez messzire vezet, konkrétan oda, hogy fenntarható-e a kapitalista világ, vagy sem.
több mint 2 éve
Minden nap látni ezeket a magánrepülőgépeket meg a diplomata útlevéllel utazgató csókosokat, tudva az állandó dubajozgatásokról a nagy rezsicsökkentőktől, aztán arról olvasni, hogy micsoda környezetvédő kormányunk van... hát cinizmusban mindig lehet még lejjebb menni úgy tűnik
r.baggio
amugy sztem MC12 nem igy akarta erteni (aztan kijavit ha megis). sztem ugy akarta erteni, hogy nem ordogtol valo gondolat vmien szintu plusz adot radobni a repulesre foleg fura ezt anyazni itt ahol a kozosseg nagy resze zoldnek tekintheto.
csebi
Persze, ez érthető, csak ne jöjjünk már olyan demagóg szövegekkel, hogy azért fizetsz többet, mert ez nem alanyi jog, hogy neked jó legyen, meg ez majd segít visszaszorítani az utazásokat vagy jelentős bevételt jelent a kormányoknak. Amszterdamban is van ilyen adó, mégis rohadt sok repülő megfordul ott.

Illetve persze, lehet, hogy itthon elgondolkodik az ember, hogy nem ül repülőre, csak akkor majd megy busszal, az aztán környezetkímélőbb.

Egy repülőnek amely elvisz 160-180 embert Budapestről Athénba vagy 3-4 busznak amely ugyanennyit visz el?

Plusz azért nem az ilyen mértékű adók fogják a jobban szituált nyugati társadalmakat visszatartani attól, hogy utazgassanak a világban.
Solymi
Utaskilóméterre vetítve egyértelműen a repülés a legszennyezőbb közlekedési forma. Azon belül is a domestic flight, vagy a fapados/rövid utas.
Az általad vázolt dilemma tipikus: ki fizesse meg a környezeti terhelés árát? Aki okozza? Mindenki együtt? Esetleg az, aki nem is repül életében egyszer sem. Jelenleg az utolsó az igaz, jobb lenne a második, de az igazságos az első lenne.
Lecsó
Amúgy érdekes kérdés ez, mert ha megnézzük mekkora forgalomnövekedés volt, mondjuk 1990 óta, látható hogy óriási a fejlődés. Csak ugye a bp-i reptér számai nagyon durvák, a malév csödje környékén 8-10 milliós formalom ugrott meg 16,2 millióra 2019-re, nem is beszélve az áruszállítást.
Viszont a boeing és az airbus is közerővel dolgozik azon (a hajtóműgyárakkal együtt), hogy minél kisebb legyen a károsanyag kibocsájtás.
Ez szerintem a követendő út, mert nagyon nehéz ma már korlátozni a repülést (bizonyos országoknak, köztünk nekünk, a turizmus miatt).
Ha bevezetnének egy adót, ami mondjuk környezetvédelmi célokat szolgál, nem is lenne különösebb bajom vele. De ez az adó pusztán a hatalmas költségvetési lyukat tömködi, ami azért keletkezett, mert nyakra-faszra osztogattak, mintha nem lenne holnap.
Klaci79
Nem mondtam, hogy a magyar kormány által kitalált extraprofit adó jó ötlet. Csak azt mondtam, hogy ha emelkedne a repülés ára (mondjuk egy horribilis zöldadó miatt) akkor kevesebben repülnének kevesebbet, így az általa okozott környezetterhelés kisebb lenne, költségeket pedig nagyobb arányban fizetnék azok, akik valóban használják a környezetszennyező szolgáltatást (ehhez persze az adóból persze a környezeti károkat kellene csökkenteni, nem jachtozni).
Az államnak többek közt ez is a dolga, hogy adóztatással keresletet szabályozzon az egyes iparágakban. Kérdés, hogy ez célja-e vagy sem.
Lecsó
Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy elképesztő mennyiségű ember dolgozik a légiközlekedésben és hozzá kapcsolódó iparágakban, amit szintén nem lehet figyelmen kívül hagyni.
Csak a budapesti repülőtéren több ezer ember dolgozik, hatalmas adóbevétellel, nem is beszélve az érkező turisták által itt elköltött pénzről. Szóval nem véletlen, hogy nem emelik az egekbe az adókat, ami sújtaná az iparágat.
Rengeteg olyan ember utazik naponta, akik nem kedvtelésből teszik és nincs alternatíva. Párizs 1 óra 40 perc repülővel, kocsival a sokszorosa, vonattal pedig nem is könnyű megtenni. Nem beszélve Londonról vagy Barcelonáról, Stockholmról.
Klaci79
Igazad van az általad felsoroltakban. Csak a példa azt mutatja, hogy mindezek ellenére ez a közlekedési forma, ez az életstílus, ez az akármilyen okból repkedés tönkrebassza a földet, aztán eljöhet az a pont, amikor az ebből élők már ígyse-úgyse fognak belőle megélni. De addig tök jó volt minden.

Még mielőtt valaki visszaküldene a fára: Imádom a repülést, kevés olyan dolog van, ami jobban érdekelt egész életemben. Legyen polgári vagy katonai. Repültem is pár 100 órát, van/volt szakszolgálati engedélyem, ha tehetném minden napomat egy sportrepülőtéren vagy mondjuk egy vitorlázógépben tölteném.
Ennek ellenére sajnos be kell látnom, hogy a technika ez az általam is csodált és szeretett vívmánya baszottul környezetszennyező. Ha választanom kellene, vagy tehetném, akkor bármi áron csökkenteném a környezetterhelését.
Lecsó
Szerintem amikor eljutunk oda, hogy a vita erről szóljon, visszatérhetünk egy diskurzusra pro és kontra, hogy utaskilométerre nézve mennyire szennyező és környezetre ártalmas tevékenység a repülés, illetve mit lehet tenni annak érdekében, hogy a környezetre gyakorolt hatása csökkenthető legyen, illetve mennyire lehet ezt mesterséges szabályzókkal befolyásolni.
Jelenleg sajnos erről maximum mi beszélgetünk, nem a politikusaink. Ők most csak mint bűnbak tekintenek a repülésre, de ha befizetik rendesen a kirótt adót, majd 2 év múlva visszatérhetnek a normál keretek közé.
Szerintem lehet azért megoldásokat találni, ha rákényszerítik a gyárakat, jó példa erre, hogy a minap valamelyik KLM gép is újrahasznosított cuccból készült üzemanyagot használt.
több mint 2 éve
disclaimer: rühellem a rablóbandát, rühellem, hogy már megint a mi pénzünket költik, miközben három marokkal tömik a saját zsebüket. ennek ellenére mondom, amit.

szóval félve jegyzem amúgy meg, hogy most azon megy a vita, hogy többek között onnan szednek be pénzt, ahol a nemcsórók utaznak.
értem én, hogy a személyenként négyezer forint szemétség, de amikor valaki annyira hatszámjegyű összeget készül elkölteni, hogy az inkább közel van a hétszémjegyűhöz, mint az öthöz, akkor azért nem az a helyzet, hogy eggyel kevesebb éjszakát kell emiatt kint tölteni, hanem hogy fejenként egy vagy két koktéllal kevesebbet lehet kint meginni.

ez kb olyan, mint amikor valaki autóval vonszolja a picsáját a plázába hétvégén, négyszáznyolcvan forintos benzint égetve oda-vissza, de inkább az utcán áll meg, mert a háromszázötven forintos óradíjat sokallja. egyrészt bagatell, másrészt ne basszuk már a fillért, ha egyszer égetjük a forintot!

hogy lefordítsam: voltunk végre angolba' rokonlátogatáson. bár nekünk nem kellett fizetni ilyen adót, de a 190e forintos oda-vissza repjegyhez képest sem annyira durva a would-be 16e forint, ha meg hozzávesszük a 200e+ forintos szállásdíjat, akkor végképp nem. ha meg hozzáteszem a költést, akkor két százalékkal sem emelte volna meg a költségünket, nem ezen múlik. nem életszerű, hogy tizenhatezer forint miatt sírjon az ember, amikor 6-800 ezreket kifizet amúgy.
slowmotion
en mar repultem ugy Maltara oda-vissza, hogy 10 ezer alatt megusztam. ehhez kepest majdnem dupla annyi lenne az uj adoval.
csebi
ja. viszont Neked meg annyira nem tétel, mert ajróban kapod a nem kimondottan a magyar átlaghoz húzó fizetésedet. meg mondjuk Te ott is dolgozol, nem pénzt gyorsan elkölteni mész oda.
slowmotion
csak erzekeltem azt, hogy vannak.

amugy ezek a par ezres jegyek is demagog dolgok. lehet, hogy az adott repulon van nehany par ezres jegy (vagy nagyon elore veszi az ember vagy a vegen es eleg ures, nekem is ez volt felhaz se volt a gepen en meg 3 nappal elotte vettem) de azert a nagy reszuk nem ilyen sztem.

nekem a problemam, ha mar esetleg erdekel vkit az, hogy ketarcu az allam:
egyreszt fizet mondjuk a wizzairnek, hogy repuljon akar vesztesegesen is bizonyos desztinaciokra, majd megadoztatja, mert ebbol szerinte extraprofitja van. ahelyett, hogy racionalizalna az allam nagyon sok mindent maga oldalan ehhez kepest neki esik a piaci szereploknek majd mikor ezek tovabbdobjak az adot akkor meg ki van akadva. nem vagyok nagyceg parti, de azert nem tetszik ez nekem.
raadasul attol is teljesen ki vagyok, hogy meg hivatalosan is baromsagra koltik el ezt a penzt, ami nagyon tavol all tolem.
csebi
Nem bizony, teljesen jól mondod...
Elég megnézni ősszel egy Nápoly, Barcelona, Tenerife desztinációt,,,30-40ezer ft és abban még nincs poggyász. Olcsó jegyet ki lehet fogni, de nagy szerencse kell hozzá, vagy az hogy az ember mindegy hová akarjon utazni. Egyébként nem annyira gyakoriak a filléres repülőjegyek.
több mint 2 éve
r.baggio
csebi

Solymi
Lecsó
Klaci79
Lecsó
Klaci79

több mint 2 éve
A fentire jó példa egyébként a budapesti taxis emelés. Vért hányt a sajtó napokig mert 33%-al emelkedett a tarifa, jött a fogadkozás, hogy kész vége ennyi. Szerződésben állunk két taxis céggel - azért kettővel, mert ennyi kell, hogy egy autót biztosan kapjunk, ha kell - beszéltem a kapcsolattartókkal meg a taxisokkal is (sokat taxizok). Idáig legalább 2-3 hónapig büntették a népek a taxisokat áremelés után, volt egy hullámvölgy mielőtt visszaállt az utasforgalom a normálisra. Most semmi, meg se reccentek, az utasforgalom egy százalékot nem esett vissza, sőt, rekord közelben vannak. Most meg vakarja a fejét mindenki, hogy ez a piac elbírt volna mégegyszer ekkora emelét is, de ezt a kérdést megint nem nyithatják ki 2-3 évig 😊
MC12
erre meg kulon.
repcsirol altalaban taxival jarok haza ha egyedul megyek (ha csaladdal akkor rendelek kulon transportot, van egy tok jo aron, minibusz csak harmunknak a rengeteg dolog (borondok, babakocsi) kell). egyszeruen kifizetem inkabb azt a plusz ezer forint kenyelmet, hogy egybol ott van a repteren, egybol hazavisz. amde emeles utan mentem ujra, es hat mar nem ezer forint volt a kulonbseg, kb 9000rol felugrott 16ezerre a tarifa. na most legkozelebb inkabb shuttlezek, mert ketto arabol kijon egy taxi ara.

amugy vszeg elfer foleg ha turistak visszaternek. csupan azt kerdezem kedves taxis barataimtol, hogy a 480as benzin mellett miert is kellett nekik emelni?

több mint 2 éve
Önmagában az, hogy egyáltalán kivetnek erre utazási nemre plusz adót egy jó és támogatandó cél, de a mértéke miatt, és amiatt, hogy nem világ vagy csak EU-szintű, hanem random államok csinálják, sok gyakorlati haszna környzetvédelmi szempontból sajnos nem lesz.
MC12
lehetne nalunk is, csak hat nem arra kolti az allam bacsi.

több mint 2 éve
disclaimer: rühellem a rablóbandát, rühellem, hogy már megint a mi pénzünket költik, miközben három marokkal tömik a saját zsebüket. ennek ellenére mondom, amit.

szóval félve jegyzem amúgy meg, hogy most azon megy a vita, hogy többek között onnan szednek be pénzt, ahol a nemcsórók utaznak.
értem én, hogy a személyenként négyezer forint szemétség, de amikor valaki annyira hatszámjegyű összeget készül elkölteni, hogy az inkább közel van a hétszémjegyűhöz, mint az öthöz, akkor azért nem az a helyzet, hogy eggyel kevesebb éjszakát kell emiatt kint tölteni, hanem hogy fejenként egy vagy két koktéllal kevesebbet lehet kint meginni.

ez kb olyan, mint amikor valaki autóval vonszolja a picsáját a plázába hétvégén, négyszáznyolcvan forintos benzint égetve oda-vissza, de inkább az utcán áll meg, mert a háromszázötven forintos óradíjat sokallja. egyrészt bagatell, másrészt ne basszuk már a fillért, ha egyszer égetjük a forintot!

hogy lefordítsam: voltunk végre angolba' rokonlátogatáson. bár nekünk nem kellett fizetni ilyen adót, de a 190e forintos oda-vissza repjegyhez képest sem annyira durva a would-be 16e forint, ha meg hozzávesszük a 200e+ forintos szállásdíjat, akkor végképp nem. ha meg hozzáteszem a költést, akkor két százalékkal sem emelte volna meg a költségünket, nem ezen múlik. nem életszerű, hogy tizenhatezer forint miatt sírjon az ember, amikor 6-800 ezreket kifizet amúgy.
slowmotion
en mar repultem ugy Maltara oda-vissza, hogy 10 ezer alatt megusztam. ehhez kepest majdnem dupla annyi lenne az uj adoval.
csebi
ja. viszont Neked meg annyira nem tétel, mert ajróban kapod a nem kimondottan a magyar átlaghoz húzó fizetésedet. meg mondjuk Te ott is dolgozol, nem pénzt gyorsan elkölteni mész oda.
slowmotion
csak erzekeltem azt, hogy vannak.

amugy ezek a par ezres jegyek is demagog dolgok. lehet, hogy az adott repulon van nehany par ezres jegy (vagy nagyon elore veszi az ember vagy a vegen es eleg ures, nekem is ez volt felhaz se volt a gepen en meg 3 nappal elotte vettem) de azert a nagy reszuk nem ilyen sztem.

nekem a problemam, ha mar esetleg erdekel vkit az, hogy ketarcu az allam:
egyreszt fizet mondjuk a wizzairnek, hogy repuljon akar vesztesegesen is bizonyos desztinaciokra, majd megadoztatja, mert ebbol szerinte extraprofitja van. ahelyett, hogy racionalizalna az allam nagyon sok mindent maga oldalan ehhez kepest neki esik a piaci szereploknek majd mikor ezek tovabbdobjak az adot akkor meg ki van akadva. nem vagyok nagyceg parti, de azert nem tetszik ez nekem.
raadasul attol is teljesen ki vagyok, hogy meg hivatalosan is baromsagra koltik el ezt a penzt, ami nagyon tavol all tolem.

több mint 2 éve
r.baggio
csebi

Solymi
Lecsó
Klaci79
Lecsó
több mint 2 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 3 974 — Patriot
r.baggio
csebi

Solymi
Lecsó
A fapados mitől szennyezőbb mint az ugyanolyan uticélra menő hagyományos légitársaság? He felviszed a szalámis zsömlét megnő a CO2 kibocsájtás?