Politika
65 feliratkozó
több mint 2 éve
Jó, de azért 4000 Ft egy hamburgerért...gondolom a sima bucis volt.Hát ja. Évente 1-szer belefér, amúgy meg ne ott vedd. 😊 Győr ugyan nem Velencei tó és nem is Budapest, de azért nem is a világ vége. Itt a Tesco hipermarket előtti lángososnál 950 Ft egy sajtos-tejfölös. A Spar bevásárlóközpont előtti lángososnál meg 1500 Ft ha jól emlékszem. És állítom, hogy a Tesco előttiben kapható lángos nagyobb is és sokkal finomabb is, mint a Spar előttiben kapható. Csak a Spar bent van a belvárosban (ill. közel hozzá, attól függően hogy mit tekintünk belvárosnak), a Tesco meg kint van a körgyűrű mellett a város szélén.Hát hogy a viharba nem tudtok szolidárisak lenni az eddig 500%-os haszonkulccsal dolgozó időszakos vendéglátóssal, aki ezentúl 1500ft helyett 2000-ért lesz majd "kénytelen" adni a lángost?ma voltam a Velencei tavon.
r.baggio
Extra (=sonka, sajt, tejföl) lángosch 2000, vegaburger 4.990, nem vega burger 4000, 3dl innivaló 790.
Szolidaritás nertársak.
Amadeus von Dollárbaloldal
Lángosra sonka??? Fokhagyma-tejföl, esetleg sajt...slowmotionÍzlések és pofonok. Itt a győrieknél is van mindenféle, húsos, paradicsomos, ananászos meg hasonlók. Sőt hod dog féle is, felcsavarva, virslivel a közepében. Sose próbáltam egyiket se. A lángos nekem is tejföl, sajt és (fok)hagyma. Legfeljebb utóbbi kimarad, ha nap közben vagyok és még emberek közé kell mennem. 😊
peterk2005 udvari bolond
Ismerősöm csinál vidéken büfét, ott 1500-1800 Ft a hambi, ahhoz képest a 4000 Ft túlzó.
Prágában, ahol sztem egyébként is sokba kerül a kaja és rá vannak állva a turizmusra kerül ennyibe és azért azok nem rosszak, meg más a fizetés is.
Inkább otthon arról kellene leszakadniuk, hogy ne egy szezon alatt akarják behozni a lóvét, hanem próbáljanak egész évre építeni valamit.
De aztán persze, hogy már most ki vannak centizve, nem tudom, majd kijavítanak akik értenek hozzá.
több mint 2 éve
Hát ja. Évente 1-szer belefér, amúgy meg ne ott vedd. 😊 Győr ugyan nem Velencei tó és nem is Budapest, de azért nem is a világ vége. Itt a Tesco hipermarket előtti lángososnál 950 Ft egy sajtos-tejfölös. A Spar bevásárlóközpont előtti lángososnál meg 1500 Ft ha jól emlékszem. És állítom, hogy a Tesco előttiben kapható lángos nagyobb is és sokkal finomabb is, mint a Spar előttiben kapható. Csak a Spar bent van a belvárosban (ill. közel hozzá, attól függően hogy mit tekintünk belvárosnak), a Tesco meg kint van a körgyűrű mellett a város szélén.Hát hogy a viharba nem tudtok szolidárisak lenni az eddig 500%-os haszonkulccsal dolgozó időszakos vendéglátóssal, aki ezentúl 1500ft helyett 2000-ért lesz majd "kénytelen" adni a lángost?ma voltam a Velencei tavon.
r.baggio
Extra (=sonka, sajt, tejföl) lángosch 2000, vegaburger 4.990, nem vega burger 4000, 3dl innivaló 790.
Szolidaritás nertársak.
Lángosra sonka??? Fokhagyma-tejföl, esetleg sajt...slowmotionÍzlések és pofonok. Itt a győrieknél is van mindenféle, húsos, paradicsomos, ananászos meg hasonlók. Sőt hod dog féle is, felcsavarva, virslivel a közepében. Sose próbáltam egyiket se. A lángos nekem is tejföl, sajt és (fok)hagyma. Legfeljebb utóbbi kimarad, ha nap közben vagyok és még emberek közé kell mennem. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Nem is írt senki túlszabályozottat, csak te. 😊Mondjuk a túlszabályozott még sose jelentette azt, hogy hatékony.amúgy is tele van az egész élet a bürokrácia szarjaivalRühellem a bürokráciát.
NB2
Ahogy mindenki.
De sajna a bürokrácia biztosítja az állam működését, és egy ideális világban a minél hatékonyabb bürokrácia jelenti a minél hatékonyabb államot, és komfortosabb életet.
Őszentsége Sobri Jóska
somoskovig
több mint 2 éve
Mondjuk a túlszabályozott még sose jelentette azt, hogy hatékony.amúgy is tele van az egész élet a bürokrácia szarjaivalRühellem a bürokráciát.
NB2
Ahogy mindenki.
De sajna a bürokrácia biztosítja az állam működését, és egy ideális világban a minél hatékonyabb bürokrácia jelenti a minél hatékonyabb államot, és komfortosabb életet.
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 2 éve
Lángosra sonka??? Fokhagyma-tejföl, esetleg sajt...Hát hogy a viharba nem tudtok szolidárisak lenni az eddig 500%-os haszonkulccsal dolgozó időszakos vendéglátóssal, aki ezentúl 1500ft helyett 2000-ért lesz majd "kénytelen" adni a lángost?ma voltam a Velencei tavon.
r.baggio
Szolidaritás nertársak.
több mint 2 éve
te, ez a stégnél volt.Hja kérem, aki a Velence Resort&Spaba jár......:😊Hát hogy a viharba nem tudtok szolidárisak lenni az eddig 500%-os haszonkulccsal dolgozó időszakos vendéglátóssal, aki ezentúl 1500ft helyett 2000-ért lesz majd "kénytelen" adni a lángost?ma voltam a Velencei tavon.
r.baggio
Szolidaritás nertársak.
Mondjuk ott fura ez a menü.....
csi77
több mint 2 éve
Hja kérem, aki a Velence Resort&Spaba jár......:😊Hát hogy a viharba nem tudtok szolidárisak lenni az eddig 500%-os haszonkulccsal dolgozó időszakos vendéglátóssal, aki ezentúl 1500ft helyett 2000-ért lesz majd "kénytelen" adni a lángost?ma voltam a Velencei tavon.
r.baggio
Szolidaritás nertársak.
Mondjuk ott fura ez a menü.....
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 2 éve
Hát hogy a viharba nem tudtok szolidárisak lenni az eddig 500%-os haszonkulccsal dolgozó időszakos vendéglátóssal, aki ezentúl 1500ft helyett 2000-ért lesz majd "kénytelen" adni a lángost?ma voltam a Velencei tavon.
r.baggio
Szolidaritás nertársak.
több mint 2 éve
amúgy is tele van az egész élet a bürokrácia szarjaivalRühellem a bürokráciát.
NB2
Ahogy mindenki.
több mint 2 éve
Én benne vagyok ebben az NTAK jelentés dologban (is), ahogy annak idején az online számla (meg autopálya) dologban is. Na nem "hatalmi oldalon", hanem simán IT-s ként, szoftver fejlesztőként, szolgáltatóként. Egyrészt állítom, hogy semmivel nem lesz nehezebb se egy étteremnek, se egy lángos sütőnek ezután se az adminisztráció. Valamilyen kütyüt eddig is használt mindenki, ha mást nem, akkor online mini-pénztárgépet, hiszen minimum egy blokkot adnia kellett, ami évek óta online élőben jelent. Értem a szándékot is egyébként. Van egy hatvan-hetven éve a feketézésre, az adó-elkerülésre berendezkedett gazdaság, amit ki kéne fehéríteni. Csak úgy magától ez sose fog megtörténni, mert több generáció óta beívódott reflexeket a lehetetlenséget közelítő mértékben nehéz kiirtani. Úgyhogy muszáj "utána menni", ami nem csak az olaj szőkítés elleni küzdelmet jelenti, hanem az online pénztárgépeket, ilyen NTAK féle jelentési kötelezettségeket, meg kamerával követett élő gépjármű vizsgákat ésatöbbi. Majd eljön az idő amikor az orvosi rendelőben is online kell jelenteni minden beteglátogatást is, mert a hálapénz se lesz "csak úgy" kiirtható.
A dolog egyébként működik. Az online számla is megkerülhető, de ha összevetem, hogy mondjuk 10 évvel ezelőtt hány kiskereskedő ügyfelünk - mobiltelefont üzlettől lovasbolton át alkatrészárustól mezőgazdasági vállalkozásig - működött bizonylatolás nélkül, teljesen feketén, és mennyi működik ma így, akkor drasztikus a változás. Nagyon sokan döntöttek az elmúlt években úgy, hogy ennyi plusz "adminisztrációt" már nem ér meg a feketézés, inkább beépítik az árakba az adóköltségeket, és használják a fehér utat, mert egyszerűbb. Persze ehhez kell az is, hogy sok rivális is így döntött, így be is volt építhető az árba. Ez van, ez lesz a lángos sütödében is. Majd lesz 1500 helyett 1900 a lángos ára, és lesz egy kütyü amibe bepötyögik a forgalmat. Illetve eleinte próbálják nem megtenni, de majd lesz pár "leleplezés", amiről elterjed, hogy a vállalkozóról a gyatyáját is lehúzta a NAV, aztán elkezdik inkább bepötyögni. És rájönnek, hogy tényleg annyi, hogy 1500 helyett 1900-ért kell adni a lángost és kész. Még egyszerűbb is. És az emberek megveszik annyiért is, ha a szomszéd lángosos is ezt teszi.
Szóval ebből a szempontból látom az értelmét a dolognak. Igzazából szükséges rossz, feleslegesen kidobott pénz, mert az adatokat nem fogják semmi értelmesre használni. Még azt is kétlem, hogy maga a turisztikai hivatal statisztikai elemzéseket csinálna belőlük. Nem fognak (pedig azt lehetne). De a fehérítő hatása meg lehet, és ebből a szempontból megéri. (Aztán majd 15 év múlva ki lehet vezetni egy jobb világban, ha már az lesz a norma.)
Ami nem tetszik, az a szokásos. Ami az online pénztárgépeknél, az online számlánál, az autopálya matrica rendszernél, vagy éppenséggel a KATA megszüntetésénél, vagy éppen a napelem program leállításánál sem tetszett. A megvalósítás. Az ebben az esetben is ugyanaz a "NER"-es, botrányos, mint a többi esetben. Idővel - ahogy halad előre a NER és süllyed a posványba - egyre botrányosabb.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
1. majd jön gyeek és jól helyre tesz titeket 😊a digitális adózás miatt ha akarod ha nem tudja hogy mit AD el a bolt/büfé
2. de amúgy tényleg mi köze az államnak, hogy mit eszek??? mi lesz a következő, küldjem el a végterméket is??? amúgy is tele van az egész élet a bürokrácia szarjaival
NB2
azt hogy TE személyesen mit eszel nem feltétlen tudja de nem is az a lényeg hanem az hogy hány ember eszik lángost mellé borsodit és tüskét
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Már az áru beszállításánál nincs a rendszer lezárva, így csak kellemetlenséget okoz, nem valódi kifehérítést. Pont annyiről lesz számlájuk minimális haszonnal amiről majd kell. A büntetést meg majd ha esetleg beakad, levonja az alakalmazott visszatartott béréből, vagy megemeli augusztusban a lángos árát vagy játszik az adagokkal. Amíg a parasztnak mindegy az ár és megveszi, addig úgyis mindent áthárít. Olyan nincs, hogy ne jöjjön be az a pénz amit egy szezon tud, mert akkor nem fogja csinálni.
több mint 2 éve
1. majd jön gyeek és jól helyre tesz titeket 😊2. de amúgy tényleg mi köze az államnak, hogy mit eszek??? mi lesz a következő, küldjem el a végterméket is??? amúgy is tele van az egész élet a bürokrácia szarjaival
több mint 2 éve
Hát hogy a viharba nem tudtok szolidárisak lenni az eddig 500%-os haszonkulccsal dolgozó időszakos vendéglátóssal, aki ezentúl 1500ft helyett 2000-ért lesz majd "kénytelen" adni a lángost?

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
na igen, nehezebb lesz adót csalni és pénzt mosni.ugye amikor a blokkot adja az online pénztárgéppel azzal együtt leadja a termékkódot is ami leadja hogy mit fogyaszt a parasztKlasszik hiszti:telex.hu/belfold/2023/05/16/nav-mtu-adozas-bejelentes-etterem-bufe-halsuto-a-langosos-kavezoÉn nem értem ezt a lángossütős dilemmát...
Nagyon kíváncsi lennék mondjuk @gyeek véleményére...
warr_b
Ha a sparban veszek egy kiflit, a pénztáros lepittyenti a kinyomtatott tablóról a kifli vonalkódját, és biztos vagyok benne, hogy az egész logisztikai rendszerükben megjelenik a mínusz 1 kifli... Akár mehet is a realtime adat a NAV-nak, hogy eladtak 1 kiflit.
Ezt miért nem lehet megcsinálni a lángossütőknél is?
Lecsó
Képzelje el, hogy déli 12 és 2 között, amikor fut a ház, a kezem zsíros, vizes, olajos, az egyikkel sütöm a halat, a másikkal veszem elő a krumplit, beszaladok a raktárba, próbálom a telefonos rendeléseket is kezelni, két sütésenként át kell szűrnöm a zsiradékot, és közben valós idejű adatokat kellene pötyögnöm valami informatikai eszközön. Nem túlzok, olykor 55-60 fokban
Elképzelem. Vegyél 100e-ért egy gépet, 50e-ért egy szoftvert, fóliázd le a géped, mint a nagyid a távirányítót, moss kezet. Ja, és a legnehezebb: fizess adót!
vpi
csak ugye nem akarnak blokkot adni ...
Negritis, a vajda
több mint 2 éve
ugye amikor a blokkot adja az online pénztárgéppel azzal együtt leadja a termékkódot is ami leadja hogy mit fogyaszt a parasztKlasszik hiszti:telex.hu/belfold/2023/05/16/nav-mtu-adozas-bejelentes-etterem-bufe-halsuto-a-langosos-kavezoÉn nem értem ezt a lángossütős dilemmát...
warr_b
Ha a sparban veszek egy kiflit, a pénztáros lepittyenti a kinyomtatott tablóról a kifli vonalkódját, és biztos vagyok benne, hogy az egész logisztikai rendszerükben megjelenik a mínusz 1 kifli... Akár mehet is a realtime adat a NAV-nak, hogy eladtak 1 kiflit.
Lecsó
Képzelje el, hogy déli 12 és 2 között, amikor fut a ház, a kezem zsíros, vizes, olajos, az egyikkel sütöm a halat, a másikkal veszem elő a krumplit, beszaladok a raktárba, próbálom a telefonos rendeléseket is kezelni, két sütésenként át kell szűrnöm a zsiradékot, és közben valós idejű adatokat kellene pötyögnöm valami informatikai eszközön. Nem túlzok, olykor 55-60 fokban
Elképzelem. Vegyél 100e-ért egy gépet, 50e-ért egy szoftvert, fóliázd le a géped, mint a nagyid a távirányítót, moss kezet. Ja, és a legnehezebb: fizess adót!
vpi
csak ugye nem akarnak blokkot adni ...
több mint 2 éve
Klasszik hiszti:telex.hu/belfold/2023/05/16/nav-mtu-adozas-bejelentes-etterem-bufe-halsuto-a-langosos-kavezoÉn nem értem ezt a lángossütős dilemmát...
warr_b
Lecsó
több mint 2 éve
Vagy a kaszinóknal.telex.hu/belfold/2023/05/16/nav-mtu-adozas-bejelentes-etterem-bufe-halsuto-a-langosos-kavezoÉn nem értem ezt a lángossütős dilemmát...
warr_b
Lecsó
P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
több mint 2 éve
telex.hu/belfold/2023/05/16/nav-mtu-adozas-bejelentes-etterem-bufe-halsuto-a-langosos-kavezoÉn nem értem ezt a lángossütős dilemmát...
warr_b
több mint 2 éve
Ha a fiatalok sokáig hőzöngenek az mindig kellemetlen. A gond csak annyi, hogy megunják, mert nem szervezettek.
Az agyhalottakat anno szervezték, fideszileg, ingyen kaja-pia /pálesz/ ott volt mindig minden ingyért is. Amikor kicsit elfáradtak, akkor is tudtak szervezetten biztosítani a megfelelő számú futóbolondot.
Másik universum az 😕
Szerkesztette: ozibozi
több mint 2 éve
www.origo.hu/itthon/20230520-eroszakos-tuntetes-rendorsegi-sajtotajekoztato.html
több mint 2 éve
A rendőri és politikai reakciókból (+ a csicskasajtó hőbörgéséből) jól látszik, hogy a diáktüntetések - szép képzavarral élve - basszák a hatalom csőrét. És ez nekem tetszik.Az origo óta tudjuk, hogy párhuzamos univerzumok márpedig léteznek.m.hvg.hu/itthon/20230519_Gyerekeket_bantasz_diaktuntetes_Egyseges_Diakfront_Oktogon_statusztorvenyaz origo szerint
warr_b
Erőszakos baloldali tombolás: fémdobozokkal, vascsavarokkal támadtak a rendőrökre
NB2
warr_b
több mint 2 éve
Próbáltam jelezni, hogy ez egy pénzügyi statisztikai oldalon volt. Innen kellene kiindulni szerintem. Így érthetőbb azért az indiai, szaúdi stb jelenlét.
több mint 2 éve
Árnyalnám... Sokféle lista van, például ez: qubit.hu/2023/05/15/ismet-az-elte-a-legjobb-magyarorszagi-egyetem-a-cwur-2023-as-ranglistajanTalán azért, mert te sosem jártál még egyik ghánai vagy szaúdi egyetemen sem - talán még egyik országban sem -, így remote infók és előfeltételezések alapján asszociálgatsz, ezek a felmérések meg ott jártak és felmértek.Persze, lehet mindenféle kifacsart szempontrendszert alapul venni, de valahogy nehezen tudom elképzelni azt az összevetést, ahol egy ghánai vagy szaudi egyetem, és mondjuk a NIU, a Hofstra, vagy bármelyik random amerikai, de akár német, magyar, portugál egyetem relációjában az előbbiekről asszociálnék a "jobb" szóra.Eszerint van olyan szaudi, ghánai vagy jordán egyetem, ami (a listából nem derül ki milyen szempont alapján, de) jobb, mint mondjuk az NCAA első két osztályában fociprogramot futtató egyetemek némelyike.Bevallom most lusta voltam rákeresni, de egy régebbi hasonló listán emlékeim szerint meghatározó szempont volt az, hogy mennyit publikálnak az adott egyetemről, és azokat a publikációkat/cikkeket/kutatásokat hányszor hivatkozzák máshol. Szóval ilyen szempontrendszer mellett simán el tudom képzelni, hogy ez a lista teljesen legit.
Én valahogy nem tudom racionalizalni, hogy melyik egyetemnél jobb mondjuk egy ghánai.
Igazából nem is gondolom, hogy van ilyen.
Őszentsége Sobri Jóska
Hanni
Őszentsége Sobri Jóska
A rangsorokban egyébként ettől függetlenül van / lehet mit kritizálni. Én sem gondolom, hogy ezek definiálni tudnák, hogy melyik a "jobb" egyetem. Mindenesetre, ha valami szőrös is mint egy kutya, négy lába is van, mint egy kutyának, ugat is mint egy kutya és nyüszít is mint egy kutya, akkor valószínűleg az egy kutya. A magyar egyetemekkel nem az a gond, hogy EGY ilyen listán hátul vannak, hanem az, hogy MINDEN listán hátul vannak. Ez az alapítványi rendszer meg az az érzésem, hogy végérvényesen ki is nyírta őket. Felkészülhetünk arra, hogy a gyerekeink a gyerekeiket kénytelenek lesznek majd Bécsbe, Pozsonyba, Berlinbe, esetleg Varsóba küldeni, ha azt szeretnék, hogy színvonalas képzést kapjanak.
peterk2005 udvari bolond
Témába vág, érdemes elolvasni: qubit.hu/2022/10/18/az-egyetemi-rangsorok-ezer-sebbol-vereznek-megis-hatalmas-siker-a-semmelweis-idei-201-250-helyezese
több mint 2 éve
Az origo óta tudjuk, hogy párhuzamos univerzumok márpedig léteznek.m.hvg.hu/itthon/20230519_Gyerekeket_bantasz_diaktuntetes_Egyseges_Diakfront_Oktogon_statusztorvenyaz origo szerint
warr_b
Erőszakos baloldali tombolás: fémdobozokkal, vascsavarokkal támadtak a rendőrökre
NB2

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta