Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 071
Parragh még ezt is mondta 😊aztakurva de cinikus
Szerinte sokféle motiváció létezik: a tanároknak ott a szabad nyár, délután négykor hazamehetnek. Minden egyes szakmánál más és más. Egy tűzoltót motiválhat a társadalmi megbecsültség és az adrenalin-löket. A kassza persze mindenkinek egyformán csörög, így valamiféle egyensúlyt a kormánynak kell létrehoznia.
NB2
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
Parragh még ezt is mondta 😊fixed
Szerinte sokféle motiváció létezik: a tanároknak ott a szabad nyár, délután négykor hazamehetnek. Minden egyes szakmánál más és más. Egy tűzoltót motiválhat a társadalmi megbecsültség és az adrenalin-löket. A kassza persze mindenkinek egyformán NEM csörög, így valamiféle egyensúlyt a kormánynak kell létrehoznia.
NB2
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
sok tanár, illetve más keveset kereső meg elment futárkodni, azok is jól beszopják
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 2 éve
Parragh még ezt is mondta 😊Szerinte sokféle motiváció létezik: a tanároknak ott a szabad nyár, délután négykor hazamehetnek. Minden egyes szakmánál más és más. Egy tűzoltót motiválhat a társadalmi megbecsültség és az adrenalin-löket. A kassza persze mindenkinek egyformán csörög, így valamiféle egyensúlyt a kormánynak kell létrehoznia.
több mint 2 éve
hvg.hu/kkv/20220526_Itt_az_ujabb_szog_a_nyugdijrendszer_koporsojaba
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 071
😀A sok köcsög.....Nem is lehet, nem is akarják.Nem megy. Próbálták. Nem megy.annyi kiegészítés, hogy én magam is találkoztam már olyan Katással, aki baromira nem lehetne Katásén hirtelen ezt találtam:katások szevasztokKifejted?link van?
Amadeus
YoungZeeZee
hvg.hu/kkv/20220526_parragh_laszlo_iparkamara_kata
idióták, a fix 50e helyett lesz egy csomó feketéző, ha ezt megvalósítják
NB2
ezeket kéne ellenőrizni, tényleg kigyomlálni és a többieket békén hagyni
NB2
Egy embert láttam, aki megbüntettek emiatt, ott se a NAV, hanem a munkaügy és nekik sem volt igazuk.
Gyurma Pappa
Bazze a nagy nemzetközi ügyvédi irodákban katás "beszámlázó" ügyvédek vannak. Komplett iparág lett "katásnak" lenni.
Amadeus
csi77
több mint 2 éve
Ja nyilván hülyeség volt ebben a formában ebben a társadalomban egy ilyet bevezetni, ezer sebből vérzik a történet.Nem volt az. A Balogh Ádám jó szakember, nem is értem mit csinál az MNB-ben (hiszen adóügyi szakember). Az alapötlet egy fontos és jó ötlet: bevezetni egy olyan adót, ami kevés adminisztrációval, egyszerű fizetéssel és könnyű szabályokkal jár. Nyilván gyorsan kiderült, hogy mire is használták sokan, hiszen olyan feltételek tettek bele (1m-nál nagyobb kifizetések esetén munkaviszony feltételezése), ami komolyabb NAV beavatkozást követel a kontrollra.
csebi
De az történt, hogy időközben a NAV leépült, főleg középvezetői szinten, az ellenőrök el vannak havazva a sokkal hatékonyabb áfa ellenőrzésekkel. Próbálkoztak egy kiküldött 50 kérdéses kérdőívvel (nem vicc), amire 2 hét múlva volt meg minden könyvelői fórumban a testreszabható válasz. Aztán jött a 3 milliós szigorítás, amivel akik tényleg kerülni akartak, nem igazán rettentett el, de sok szolgáltatót hozott szar helyzetbe (főleg külföldre dolgozókat).
Lássuk be, az hogy belpesti ügyvédek 12 milliót kiszámláznak egy évben, a kapnak még magánszemélyektől ugyanennyit zsebbe, évi 600e Ft adóért... hát vicces. A KATA igazán viccessé a másodállásnál válik: tolok egy pályázati tanácsadást másodállásban, havi 25-ér, simán kisikerdíjazok 10 misit, 300e Ft adóért. Hát na.
Ahol gondot okoz: fodrász, kozmetikus. De azt gondolom, hogy lesz erre megoldás.
Én azt csinálnám:
- KATA 2.0 tevékenység korlátozással, havi 80e, másodállás nincs
- átalányadó határokat tovább emelni, az alap költségátalányt 40%-ról 50-re emelni, a kedvezményest 80-ra, a kisker 90%-át 92-re, + bevezetném, hogy akinek van dolgozója, az a levonhassa a bevételből ennek a költségeit az átalány alapjából
- sávos szocho (5 főnél kevesebbet foglalkoztatóknál 13%, 5-100-ig 14, 100 felett 15, mondjuk)
- családi adózás (mostani adókedvezményt megszüntetném, mert feleslegesen bonyolult és kontraproduktív)
- KIVA minden kisvállalkozásnak, TAO csak a nagyvállalkozásokra, gyak. KIVA független az eredménytől, és ez így is van jól
Egyelőre ennyi.
több mint 2 éve
A sok köcsög.....Nem is lehet, nem is akarják.Nem megy. Próbálták. Nem megy.annyi kiegészítés, hogy én magam is találkoztam már olyan Katással, aki baromira nem lehetne Katásén hirtelen ezt találtam:katások szevasztokKifejted?link van?
Amadeus
YoungZeeZee
NB2
NB2
Egy embert láttam, aki megbüntettek emiatt, ott se a NAV, hanem a munkaügy és nekik sem volt igazuk.
Gyurma Pappa
Bazze a nagy nemzetközi ügyvédi irodákban katás "beszámlázó" ügyvédek vannak. Komplett iparág lett "katásnak" lenni.
Amadeus
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 103
Lehetne errol bovebb infot kerni h miert?Ja nyilván hülyeség volt ebben a formában ebben a társadalomban egy ilyet bevezetni, ezer sebből vérzik a történet.Én örülök, ha megszűnik a KATA. EgyébkéntŐszintén NAVnak van erre kapacitása? Ez amúgy odavag a szolgáltató iparnak keményenNem megy. Próbálták. Nem megy.annyi kiegészítés, hogy én magam is találkoztam már olyan Katással, aki baromira nem lehetne Katásén hirtelen ezt találtam:katások szevasztokKifejted?link van?
Amadeus
YoungZeeZee
NB2
NB2
Gyurma Pappa
csebi
Gyurma Pappa
csebi
Nem vagyok otthon a temaban, de erdekel.
Illetve mi lesz ennek a kovetkezmenye mondjuk a szolgaltatoszektorban, amit mas is emlitett?
Probalnak ezaltal tobb adot beszedni hogyha az illeto nem Katas bedolgozo hanem mondjuk masmilyen rendszerben van vagy egy adott ceg alkalmazottja lesz?
Mert akkor azt a plusz kiadast ki kell vhogy termelni, nem?
több mint 2 éve
Ja nyilván hülyeség volt ebben a formában ebben a társadalomban egy ilyet bevezetni, ezer sebből vérzik a történet.Én örülök, ha megszűnik a KATA. EgyébkéntŐszintén NAVnak van erre kapacitása? Ez amúgy odavag a szolgáltató iparnak keményenNem megy. Próbálták. Nem megy.annyi kiegészítés, hogy én magam is találkoztam már olyan Katással, aki baromira nem lehetne Katásén hirtelen ezt találtam:katások szevasztokKifejted?link van?
Amadeus
YoungZeeZee
NB2
NB2
Gyurma Pappa
csebi
Gyurma Pappa
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Én örülök, ha megszűnik a KATA. EgyébkéntŐszintén NAVnak van erre kapacitása? Ez amúgy odavag a szolgáltató iparnak keményenNem megy. Próbálták. Nem megy.annyi kiegészítés, hogy én magam is találkoztam már olyan Katással, aki baromira nem lehetne Katásén hirtelen ezt találtam:katások szevasztokKifejted?link van?
Amadeus
YoungZeeZee
NB2
NB2
Gyurma Pappa
csebi
több mint 2 éve
Őszintén NAVnak van erre kapacitása? Ez amúgy odavag a szolgáltató iparnak keményenNem megy. Próbálták. Nem megy.annyi kiegészítés, hogy én magam is találkoztam már olyan Katással, aki baromira nem lehetne Katásén hirtelen ezt találtam:katások szevasztokKifejted?link van?
Amadeus
YoungZeeZee
NB2
NB2
Gyurma Pappa
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
hogy ez a Parragh mekkora egy fasz... bár ezt eddig is tudtuk444.hu/2022/05/26/parragh-laszlo-a-kamara-tamogatna-a-kata-megszuntetesetkeress magadnakkatások szevasztokKifejted?link van?
Amadeus
YoungZeeZee
Amadeus
Ha az elnök úr mondja, az általában meg is történik.
Gyurma Pappa
(kieg: 24.hu/fn/gazdasag/2022/05/26/parragh-laszlo-kulonado-kata-kormany-beremeles/ )
Szerkesztette: slowmotion
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 071
Nem is lehet, nem is akarják.Nem megy. Próbálták. Nem megy.annyi kiegészítés, hogy én magam is találkoztam már olyan Katással, aki baromira nem lehetne Katásén hirtelen ezt találtam:katások szevasztokKifejted?link van?
Amadeus
YoungZeeZee
NB2
NB2
Gyurma Pappa
több mint 2 éve
Nem megy. Próbálták. Nem megy.annyi kiegészítés, hogy én magam is találkoztam már olyan Katással, aki baromira nem lehetne Katásén hirtelen ezt találtam:katások szevasztokKifejted?link van?
Amadeus
YoungZeeZee
NB2
NB2
több mint 2 éve
444.hu/2022/05/26/parragh-laszlo-a-kamara-tamogatna-a-kata-megszuntetesetkeress magadnakkatások szevasztokKifejted?link van?
Amadeus
YoungZeeZee
Amadeus
Ha az elnök úr mondja, az általában meg is történik.
több mint 2 éve
YoungZeeZee
8 643
Kedveskeress magadnakkatások szevasztokKifejted?link van?
Amadeus
YoungZeeZee
Amadeus
Mindig irom h vki bepuffog vmit egy link jo lenne.mert. felszavakbol nem ert az ember.
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 103
Extra profitot tekinthetjuk annak amit a tervezetten felul keresel.De ha jol ertettem a profitjuk vagy extra profitjuk nagy reszet kell befizetni?Működő piacgazdaságban nincs olyan, hogy 'extraprofit' ez az idiótáknak szóló szófordulatok egyike. A többi 'versenyző' szabályoz, ott lehet extraprofit, ahol monopol helyzetben van adott szolgáltatás, na ez ezen a szutyoktelepen nem egy helyen fordul elő állambácsi részéről, na ott lehet extra profitokról beszélni. Az a cégekre kiírt tenderek, 50 évre titkosított autópálya- és kaszinókoncessziók valamint a betonkiöntések világa.
Solymi
VanillaSky
Persze, az a masik kerdes h az allam mit tekint annak meg honnan tudja h te mit tervezel es mennyi a bevetel.
Szimpla tarsasagi ado noveles, meg ahol lehet a szokasos szolgaltatasi adok novelese.
Ami, hiaba mondjak, elobb-utobb a felhasznalon vagy vasarlon kerul behajtasra.
több mint 2 éve
— 🏳️⚧️Graph Crimes🏳️🌈 (@GraphCrimes) May 25, 2022
több mint 2 éve
www.youtube.com/watch?v=oBzpk9n0iOgkeress magadnakkatások szevasztokKifejted?link van?
Amadeus
YoungZeeZee
Amadeus
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 071
keress magadnakkatások szevasztokKifejted?link van?
Amadeus
YoungZeeZee
több mint 2 éve
Kapcsolj az m1-re 😀lemaradtza, mi volt?
csipkelli
most tököt ültetnek 😀
több mint 2 éve
Meg ugye a kiszámítható adórendszer... bevezetik, minden évben módosítanak rajta valamit, legutóbb jól megnyírbálják (tehát akiket ez az idióta említ, a felső határ leszállítása óta már biztos nem katáznak), majd eltörlikDe a lényeg, hogy orbán egy géniusz meg posztmodern van, így a politika semmi hatással nincs a néplelkünkre
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
Amikor a pofátlanságnak már nincs határa:index.hu/belfold/2022/05/26/tankerulet-jutalom-tanarok-pedagogusnap/