Politika
65 feliratkozó
több mint 2 éve
Törölt felhasználó
www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2023/04/rendkivuli-dontott-a-kormany-magyarorszag-kilep-a-nemzetkozi-beruhazasi-bankbolMilyen érdekes és gyors lépés 1 nap alatt...
több mint 2 éve
Teljesen egyetértek.Odaírtam, hogy nem neked. Arra írtam reakcióként, hogy "nem csak a szolidaritás hiányzik, hanem a tényleges szervezett érdekképviselet". Igen. Csak tudjuk, hogy nem azért, mert hülyék, hanem azért hiányzik, mert a) nincs aki megcsinálja, aki bevállalja az ezzel járó következményeket b) akik megteszik, azok meg többek között azért nem tudnak az ország nagy részére kiterjedő akciót csinálni, mert akiknek az érdekét védenék, azok félnek őket támogatni. Az "akkor csinálj egyet" nem neked szólt, hanem "költői felszólítás volt" mindenkinek, aki képes lenne csinálni, vagy támogatni ilyen vagy olyan formában azt, aki megcsinálja.ez most nekem, hogy jott? biztosan nekem akartad ezt cimezni?Akkor csinálj egyet, és hívj fel néhány iskolát, hogy itt vagyunk, megvédünk, állj ki magadért. Ha nem, akkor viszont legalább ne úgykellnekik-ezz. Miközben tolod annak a minisztériumnak a szekerét jó pénzért, amelyik Putyinhoz jár segget nyalni.sztem itt nem csak a szolidaritas hianyzik hanem egy tenyleges szervezett erdekkepviselet, ami kepes lenne osszehangolni egy komolyabb az orszag nagy reszere kiterjedo akciot. enelkul bmit meg fognak tudni tenni a tanarokkal.Nem téged akarlak b*sztatni ezzel, de ez a mentalitás PONTOSAN ugyanaz, amiért a tanárok sem egységesek. Ők is a másikat hibáztatják. Amit nagyon könnyű, nagyon kényelmes Budapestről, hét számjegyű fizetéssel. De vidéken élve egy általános iskolai bérből élve éppen létminimum körül vagy fölötte úgy, hogy AZ EGYETLEN munkahely ami elérhető az a helyi iskola, nem tud csak úgy átmenni másik munkahelyre, hiszen az a) távol van, b) a szomszéd falu iskolája PONTOSAN ugyanolyan, mint a saját falué, amiben tanít, na úgy már nem olyan könnyű azt mondani, hogy mondjál fel baszki, ha nem teszed, akkor magadra vess.îgy látom én is. Nem tüntetni kell, meg sztrájkolni, hanem felmondani.Semmi nem lesz, elmegy még pár száz tanár, és mindenki szépen beletörődik. Nem véletlenül ütik őket, annyi behódolók és passzívak, hogy bármit meg lehet velük tenni. Akkor miért ne tegyék?A rabszolga-életpályamodell és az érdekérvényesítésNagyon kíváncsi leszek a VALÓS pedagógus reakciókra, a sztrájk ebben a formában szerintem már szinte
Az, hogy a státusztörvény ....
Zsellértelkes Vrijnevetségesjelképes és inkább magukra nézve megalázó, látható, hogy semmit nem visz előre. Ha felmondanának tényleg ~3500+-an, ahogy be van lebegtetve annak talán lenne valami eredménye, de csodálkoznék ha azt a "petíciót / szándéknyilatkozatot" aláírók közül akár csak 1000 fő is betartaná az ígéretét.
bobi0092
Meg is érdemlik, mindenki azt kapja ami jár neki, és ha valaki nem képes kiállni magáért, ne sírjon másnak.
Nomac
Aztán tanít Sanyi bá rendszerében az, aki akar. Meg kéne értenie, elsősorban az érintett munkavállalóknak, hogy kvalifikált munkaerőt nem lehet csak úgy pótolni. Ők nem akku-gyár munkások, hogy max jön helyettük 5000 kínai.
Ha felmondana a banda 1/3-a akkor annak már lenne hatása.
Amadeus von Dollárbaloldal
A szolidaritás alapvetően ÉPPEN ARRÓL SZÓL (szólna), hogy AZOK SZOLIDÁRISAK másokkal, akik MEGTEHETIK. Nem pedig azok, akik maguk nehéz helyzetben vannak. Mert nekik saját magukról gondoskodni is nehéz, nem másokra figyelni. EZ A FAJTA szolidaritás hiányzik elsősorban, ez tűnt el az országból. Csak a másik, a hülye nép, a hülye tanárok, a hülye ellenzék hibáztatása maradt. Mi, akiknek maradt mozgástere, a hét számjegyű - vagy akármennyi - fizetésünkkel, relative kényelmes megélhetésünkkel és mozgásterünkkel, mi nem vagyunk elég szolidárisak, mi bújunk be elsősorban a kis odunkba és onnan basszamegezünk. Ez van.
peterk2005 udvari bolond
csebi
Nehogy magadra vedd, nem te úgykellnekikeztél, és személyesen teljesen megértem, hogy miért teszed. Neked is van életed, eszemben sincs elvárni tőled mást. Csak annyit mondok, hogy tudjad ezt magadról, és ne kezdjed el a másikat azért basztatni, mert ő is ezt teszi. Amíg nem tudunk / akarunk egymásnak segíteni és összefogni egymással, akkor legalább ennyit tegyünk meg. És tiszteljük kurvára azokat, akik ennél többre hajlandóak. Akkor is, ha bénácskán csinálják, és nem tudnak hozzá elég támogatást szerezni hogy elég erősek legyenek. Elég támogatászt szerezni .... tőlünk, akik ülünk a tomporunkon (mert ki mástól?)
peterk2005 udvari bolond
csebi
peterk2005 udvari bolond
Az a baj hogy ez az egész ügy kb. menthetetlen, vagyis egyhamar tuti nem fog változni.
Tesóm tanár, és tele van a töke az önmagáért tenni képtelen munkatársaiból (a legtöbbjük full alkalmatlan tanárnak is, de ezt már írtam itt is), akik még meg is szólják ha kimegy tüntetni, "hogy mivan, legközelebb a buziknak mentek ki tüntetni?" Ezeket tényleg nem kell sajnálni, és a számokból látszik is, hogy ők vannak többen. Nyilván a full életképtelen balfasz tanároknak jó így is az egész úgy ahogy van, hisz bármilyen másik szakmához is életképtelenek, és azért tanárként jól el lehet alibizni akár egy egész életet is, ez tény. És éppen miattuk meg is értem, ha már a random polgárnak is tele a töke a tanárokból. Csak éppen ott basszák el, hogy az átlag paraszt pont azt a kis réteget szidja aki kimegy tüntetni, és amúgy is csinálna is valamit, merthogy az a tévhit él a fejében, hogy ezek szarják le a gyerekeket, meg nekik büdös a munka... Aha... Holott csak simán lebénulnak, ha pár napig a kretén gyerekeikkel kell otthon foglalkozniuk, mert éppenséggel nem tudták leadni őket a gyerekmegörzőbe. (tisztelet a kivételnek!)
Tesóm pl. tesiszakosként tanít kémiát, bioszt, számtechet és etikát, emellett viszi a sakk szakkört meg a sportfoglalkozást, húsvét előtti hétvégén elment a full hétvégéje ingyenmelóval, mert szombat-vasárnap is őt küldték előbb pingpong, másnap országos úszóversenyre. Számtechet pl. úgy tanít hogy kontrollerként én adom le neki előtte való héten az anyagot, hogy éppen mit tanuljanak excelből, aminek még értelme is van. Garantálom hogy 2 hónap alatt több hasznos infot adott át számtechből, mint amit mi kaptunk 8 év alatt a gimiben.
Nyilván az igazgató is azokat küldi versenyre akik nem életképtelenek, (aki még opció lett volna rajta kívül az meg floorball versenyen volt), de amúgy is nyilván hogy a diákok az ilyen tanárokhoz ragaszkodnak. És ha ez az ország legjobb sportiskolája, milyen a többi? 😀
"Nyáron is ott a 3 hónap szabadság", ami valójában kettő, csak az átlag parasztnak nem megy a matek, meg köze nincs hozzá, hogy a tanároknak milyen feladataik vannak. de ő pl. pont nincs szabin, kb. 10 éve annyiból áll a nyári szünete, hogy az első nap elmegy a Vidám Delfinbe dolgozni, utolsó nap meg visszajön (persze a Tiszán hétfőtől-vasárnapig dolgozik minden héten, letolja a nyarat 0 db szünnappal, én pl. egy hétig se bírnám, pedig nem volt nekem sose büdös a munka)
Olyan sok szabija van a tanároknak, hogy az elmúlt 10 évben most először akart kivenni 1 napot, mert a legjobb cimboránknak pont péntekre esik a lagzija, ráadásul otthon Gyergyóban lesz, esélytelen szabi nélkül megoldania. Nyilván nem engedi el az igazgató, csak ha el tudja cserélni az óráit. A szarházija persze tudja, hogy ez lehetetlen, mert egészen pontosan 0 db lyukasórája van a héten. (24 a max óraszám, neki 37,5 van, plusz elbassza a hétvégéit versenyekre 😀) Szóval mondta az igazgatónak, hogy előre látja hogy 21-én pont beteg lesz. Kirúgni nyilván nem fogja, szóval szimpla faszkodásból izmozik. Nem is értem, mi ebben neki a buli. Tesóm csak a gyerekek és a Tisza miatt nem mond fel, de a kirúgástól éppen azért nem retteg, mert nincs mit elveszítenie, másrészt nem kell nagy IQ felfogni, hogy ha országos szinten tanárhiány van, akkor nem valószínű hogy máshol nem találna munkát. És ez igaz a tanárok kb 90%-ra, még a tökéletesen balfaszok is rögtön találnak munkát szinte bármelyik településen, szóval kurvára nem értem miért fosnak a kirúgástól.
Sorry ez nem pontosan idevágott, csak kicsúszott.
Szerkesztette: eaglesmcnabb
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 2 éve
Igazi sztrájk kellene, amibe belebénul a (tanári, iskolai) rendszer pár napra.Amikor nemcsak tanítás nincs, hanem gyermekfelügyelet sem. Amikor a dolgozóknak meg kell oldani a gyerekre vigyázást, amikor a cégeknek meg kell oldani a dolgozók szabijait stb. Azt mondani, hogy akkor hétfőtől nem nyit ki a suli. Persze az első pár napon még őket utálnák, aztán azt mondaná a tömeg, hogy leszarom mi van és mi lesz, de oldjátok meg (annak akinek lehetősége van rá -> kormány).
Enélkül sajnos nincs esélyük. Főleg egy ilyen típusú hatalomgyakorlás ellen.
Nincsenek illúzióim, nem fog ilyen történni, de enélkül semmi sincs a kezükben.
több mint 2 éve
De, látja.nálad, aki elvileg látja a problémát, látja a megoldást, látja az eszköztelenséget, és a kiszolgáltatottságot, ől.de epp ez az, hogy Amadeus sem latja a megoldast. vagy az altala vazolt megoldasnak nekiestek, hogy baromsag. szoval akkor hogyan is latna?
Őszentsége Sobri Jóska
csebi
A megoldás a rendszerváltás.
A mikéntjét, hogyanját nem látja, és ez hat rá frusztrálóan. Ahogy itt sokakra.
több mint 2 éve
"Van egy hatalmas rétege a társadalomnak aki szívesen beállna bárki mögé"Ez nekem jött, neked címezve csebi 😀Akkor csinálj egyet, és hívj fel néhány iskolát, hogy itt vagyunk, megvédünk, állj ki magadért. Ha nem, akkor viszont legalább ne úgykellnekik-ezz. Miközben tolod annak a minisztériumnak a szekerét jó pénzért, amelyik Putyinhoz jár segget nyalni.sztem itt nem csak a szolidaritas hianyzik hanem egy tenyleges szervezett erdekkepviselet, ami kepes lenne osszehangolni egy komolyabb az orszag nagy reszere kiterjedo akciot. enelkul bmit meg fognak tudni tenni a tanarokkal.Nem téged akarlak b*sztatni ezzel, de ez a mentalitás PONTOSAN ugyanaz, amiért a tanárok sem egységesek. Ők is a másikat hibáztatják. Amit nagyon könnyű, nagyon kényelmes Budapestről, hét számjegyű fizetéssel. De vidéken élve egy általános iskolai bérből élve éppen létminimum körül vagy fölötte úgy, hogy AZ EGYETLEN munkahely ami elérhető az a helyi iskola, nem tud csak úgy átmenni másik munkahelyre, hiszen az a) távol van, b) a szomszéd falu iskolája PONTOSAN ugyanolyan, mint a saját falué, amiben tanít, na úgy már nem olyan könnyű azt mondani, hogy mondjál fel baszki, ha nem teszed, akkor magadra vess.îgy látom én is. Nem tüntetni kell, meg sztrájkolni, hanem felmondani.Semmi nem lesz, elmegy még pár száz tanár, és mindenki szépen beletörődik. Nem véletlenül ütik őket, annyi behódolók és passzívak, hogy bármit meg lehet velük tenni. Akkor miért ne tegyék?A rabszolga-életpályamodell és az érdekérvényesítésNagyon kíváncsi leszek a VALÓS pedagógus reakciókra, a sztrájk ebben a formában szerintem már szinte
Zsellértelkes Vrijnevetségesjelképes és inkább magukra nézve megalázó, látható, hogy semmit nem visz előre. Ha felmondanának tényleg ~3500+-an, ahogy be van lebegtetve annak talán lenne valami eredménye, de csodálkoznék ha azt a "petíciót / szándéknyilatkozatot" aláírók közül akár csak 1000 fő is betartaná az ígéretét.
bobi0092
Meg is érdemlik, mindenki azt kapja ami jár neki, és ha valaki nem képes kiállni magáért, ne sírjon másnak.
Nomac
Aztán tanít Sanyi bá rendszerében az, aki akar. Meg kéne értenie, elsősorban az érintett munkavállalóknak, hogy kvalifikált munkaerőt nem lehet csak úgy pótolni. Ők nem akku-gyár munkások, hogy max jön helyettük 5000 kínai.
A szolidaritás alapvetően ÉPPEN ARRÓL SZÓL (szólna), hogy AZOK SZOLIDÁRISAK másokkal, akik MEGTEHETIK. Nem pedig azok, akik maguk nehéz helyzetben vannak. Mert nekik saját magukról gondoskodni is nehéz, nem másokra figyelni. EZ A FAJTA szolidaritás hiányzik elsősorban, ez tűnt el az országból. Csak a másik, a hülye nép, a hülye tanárok, a hülye ellenzék hibáztatása maradt. Mi, akiknek maradt mozgástere, a hét számjegyű - vagy akármennyi - fizetésünkkel, relative kényelmes megélhetésünkkel és mozgásterünkkel, mi nem vagyunk elég szolidárisak, mi bújunk be elsősorban a kis odunkba és onnan basszamegezünk. Ez van.
peterk2005 udvari bolond
csebi
Nehogy magadra vedd, nem te úgykellnekikeztél, és személyesen teljesen megértem, hogy miért teszed. Neked is van életed, eszemben sincs elvárni tőled mást. Csak annyit mondok, hogy tudjad ezt magadról, és ne kezdjed el a másikat azért basztatni, mert ő is ezt teszi. Amíg nem tudunk / akarunk egymásnak segíteni és összefogni egymással, akkor legalább ennyit tegyünk meg. És tiszteljük kurvára azokat, akik ennél többre hajlandóak. Akkor is, ha bénácskán csinálják, és nem tudnak hozzá elég támogatást szerezni hogy elég erősek legyenek. Elég támogatászt szerezni .... tőlünk, akik ülünk a tomporunkon (mert ki mástól?)
peterk2005 udvari bolond
Ha tanárok nem állnak ki magukért, akkor majd az orvosok, ápolók, mellé oda fognak állni? A válasz egyértelmű...Van egy hatalmas rétege a tárasdalomnak aki szívesen beállna bárki mögé, de amíg az a réteg nem képes kiállni magáért, addig csak bohócot csinálnak magukból, és elmegy tőle a kedvük.
Meg sem tudom számolni hány óra beszélgetés/bátorítás volt részemről a közeli tanár ismerőseim felé. Próbálja meg, álljon ki magáért, itt vagyunk, segítünk ha bármi rossz történne. Tudod mi lett a vége? SEMMI Pedig nem egy több gyerekes családanyákról/apákról beszélünk. Félnek lépni, mert egész életükben a tanári pályán voltak, el sem tudják képzelni milyen egy multinál dolgozni.
Jó lenne végre eljutnunk oda, hogy ha változást szeretnénk akkor azért nekünk kell elsősorban tenni, és nem másra várni.
Teljesen más alapon képzeljük el a segítségnyújtást, én nem fogok a tanárok helyett bemenni a "bértárgyalásra" hogy megvédjem őket. Úgy hogy ő közben kint ül...Én akkor fogok felállni és mögé állni, ha látom hogy megy be az ajtón, követem és ott vagyok mögötte támogatom.
Nomac
Na ebben a hatalmas rétegben én kételkedem. Szóban, távolról esetleg, de fizikailag már korántsem olyan hatalmas az a réteg.
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 2 éve
Ez nekem jött, neked címezve csebi 😀Akkor csinálj egyet, és hívj fel néhány iskolát, hogy itt vagyunk, megvédünk, állj ki magadért. Ha nem, akkor viszont legalább ne úgykellnekik-ezz. Miközben tolod annak a minisztériumnak a szekerét jó pénzért, amelyik Putyinhoz jár segget nyalni.sztem itt nem csak a szolidaritas hianyzik hanem egy tenyleges szervezett erdekkepviselet, ami kepes lenne osszehangolni egy komolyabb az orszag nagy reszere kiterjedo akciot. enelkul bmit meg fognak tudni tenni a tanarokkal.Nem téged akarlak b*sztatni ezzel, de ez a mentalitás PONTOSAN ugyanaz, amiért a tanárok sem egységesek. Ők is a másikat hibáztatják. Amit nagyon könnyű, nagyon kényelmes Budapestről, hét számjegyű fizetéssel. De vidéken élve egy általános iskolai bérből élve éppen létminimum körül vagy fölötte úgy, hogy AZ EGYETLEN munkahely ami elérhető az a helyi iskola, nem tud csak úgy átmenni másik munkahelyre, hiszen az a) távol van, b) a szomszéd falu iskolája PONTOSAN ugyanolyan, mint a saját falué, amiben tanít, na úgy már nem olyan könnyű azt mondani, hogy mondjál fel baszki, ha nem teszed, akkor magadra vess.îgy látom én is. Nem tüntetni kell, meg sztrájkolni, hanem felmondani.Semmi nem lesz, elmegy még pár száz tanár, és mindenki szépen beletörődik. Nem véletlenül ütik őket, annyi behódolók és passzívak, hogy bármit meg lehet velük tenni. Akkor miért ne tegyék?A rabszolga-életpályamodell és az érdekérvényesítésNagyon kíváncsi leszek a VALÓS pedagógus reakciókra, a sztrájk ebben a formában szerintem már szinte
bobi0092
Nomac
peterk2005 udvari bolond
csebi
peterk2005 udvari bolond
Ha tanárok nem állnak ki magukért, akkor majd az orvosok, ápolók, mellé oda fognak állni? A válasz egyértelmű...Van egy hatalmas rétege a tárasdalomnak aki szívesen beállna bárki mögé, de amíg az a réteg nem képes kiállni magáért, addig csak bohócot csinálnak magukból, és elmegy tőle a kedvük.
Meg sem tudom számolni hány óra beszélgetés/bátorítás volt részemről a közeli tanár ismerőseim felé. Próbálja meg, álljon ki magáért, itt vagyunk, segítünk ha bármi rossz történne. Tudod mi lett a vége? SEMMI Pedig nem egy több gyerekes családanyákról/apákról beszélünk. Félnek lépni, mert egész életükben a tanári pályán voltak, el sem tudják képzelni milyen egy multinál dolgozni.
Jó lenne végre eljutnunk oda, hogy ha változást szeretnénk akkor azért nekünk kell elsősorban tenni, és nem másra várni.
Teljesen más alapon képzeljük el a segítségnyújtást, én nem fogok a tanárok helyett bemenni a "bértárgyalásra" hogy megvédjem őket. Úgy hogy ő közben kint ül...Én akkor fogok felállni és mögé állni, ha látom hogy megy be az ajtón, követem és ott vagyok mögötte támogatom.
több mint 2 éve
"Ha nem, akkor viszont legalább ne úgykellnekik-ezz. Miközben tolod annak a minisztériumnak a szekerét jó pénzért, amelyik Putyinhoz jár segget nyalni. "Odaírtam, hogy nem neked. Arra írtam reakcióként, hogy "nem csak a szolidaritás hiányzik, hanem a tényleges szervezett érdekképviselet". Igen. Csak tudjuk, hogy nem azért, mert hülyék, hanem azért hiányzik, mert a) nincs aki megcsinálja, aki bevállalja az ezzel járó következményeket b) akik megteszik, azok meg többek között azért nem tudnak az ország nagy részére kiterjedő akciót csinálni, mert akiknek az érdekét védenék, azok félnek őket támogatni. Az "akkor csinálj egyet" nem neked szólt, hanem "költői felszólítás volt" mindenkinek, aki képes lenne csinálni, vagy támogatni ilyen vagy olyan formában azt, aki megcsinálja.ez most nekem, hogy jott? biztosan nekem akartad ezt cimezni?Akkor csinálj egyet, és hívj fel néhány iskolát, hogy itt vagyunk, megvédünk, állj ki magadért. Ha nem, akkor viszont legalább ne úgykellnekik-ezz. Miközben tolod annak a minisztériumnak a szekerét jó pénzért, amelyik Putyinhoz jár segget nyalni.sztem itt nem csak a szolidaritas hianyzik hanem egy tenyleges szervezett erdekkepviselet, ami kepes lenne osszehangolni egy komolyabb az orszag nagy reszere kiterjedo akciot. enelkul bmit meg fognak tudni tenni a tanarokkal.Nem téged akarlak b*sztatni ezzel, de ez a mentalitás PONTOSAN ugyanaz, amiért a tanárok sem egységesek. Ők is a másikat hibáztatják. Amit nagyon könnyű, nagyon kényelmes Budapestről, hét számjegyű fizetéssel. De vidéken élve egy általános iskolai bérből élve éppen létminimum körül vagy fölötte úgy, hogy AZ EGYETLEN munkahely ami elérhető az a helyi iskola, nem tud csak úgy átmenni másik munkahelyre, hiszen az a) távol van, b) a szomszéd falu iskolája PONTOSAN ugyanolyan, mint a saját falué, amiben tanít, na úgy már nem olyan könnyű azt mondani, hogy mondjál fel baszki, ha nem teszed, akkor magadra vess.îgy látom én is. Nem tüntetni kell, meg sztrájkolni, hanem felmondani.Semmi nem lesz, elmegy még pár száz tanár, és mindenki szépen beletörődik. Nem véletlenül ütik őket, annyi behódolók és passzívak, hogy bármit meg lehet velük tenni. Akkor miért ne tegyék?A rabszolga-életpályamodell és az érdekérvényesítésNagyon kíváncsi leszek a VALÓS pedagógus reakciókra, a sztrájk ebben a formában szerintem már szinte
bobi0092
Nomac
peterk2005 udvari bolond
csebi
peterk2005 udvari bolond
csebi
peterk2005 udvari bolond
de akkor ezek h a picsaba nem nekem szolnak? a tobbit ertettem, de ezt a szintu szemelyeskedest nem ertettem toled.
ad1: nem ugykellnekikeztem. most biztosan nem. tanarokkal kapcsolatban meg egyaltalan nem emlekszem, hogy ilyet valaha tettem volna. annyi 'kritikat' fogalmaztam meg anno, hogy latva mennyien vettek reszt a sztrajkok elejen, hogy az osszessegeben nem nagy arany, es nagyobb szamban kellene fellepniuk, ha tenyleges valtozast akarnak elerni.
ad2: milyen miniszterium szekeret tolom? mi a tokomrol beszelsz de komolyan? tudod mikor dolgoztam utoljara a magyar kozigazgatasban? 2019. augusztus 14. azota bmien magyar intezmenyhez annyi kozom van, mint neked hozzam. sot meg annyi sem. es tudod mi volt akkor az a rohadt jo penz: kevesebb, mint netto 300.000 forintert. ezerszer leirtam, nem titok, en EUs kozszolga vagyok, a Bizottsagtol kapom a fizum, ezert szoktam magamra vallettai burokratakent hivatkozni, mert hat az otthoni gyuloletkampanyban mi is celpontjai vagyunk ennek, amikor brusszeli burokratakat szidjak.
szoval mielott szemelyeskednel akkor legalabb tudd, hogy milyen kontextusba szemelyeskedsz. ja es legalabb ne kerd ki, hogy amugy nem nekem szol mikor elegge ugy tunik.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
1. Nyáron otthon vannak majd hónapon át! Persze azt a barom már nem látja, hogy cserébe 9 hónapig éppen csak 1-1 nap, de az is általában vica-versa helyettesítésselNem értek hozzá, de van nekik szakszervezetük. A tömeges felmondás biztos nem megoldás, mert még nehezebbé teszi a normális megoldást, esetleg nehezen visszafordítható és valahol megfutamodásnak is tekinthető. Persze mindent nem lehet és nem is kell eltűrni.Nem, nem vagyok közvetlenül érintett a témában. Szolidaritást várunk az emberektől (sajnos a tanárok felé nincs meg), erre itt meg jó a magas lóról osztogatás megy.Oké.
1. A felmondás témát Peterk2005 jól körbejárta, nem mindenkinek akkora opció ez.
2. Esetleg az, hogy az általa tanított gyerekek miatt nem akar felmondani, durván sztrájkolni jó pár tanár, az fel sem merül? Mindig a gyerek szívja meg az ilyen huzavonát....
3. Az áldozathibáztatás kérdéskörét pedig Sobri írta le jól (köszi, megkönnyítitek a helyzetemet 😊 )
Nem állítom,hogy nagy részében nincs igaza az ide íróknak, de fiatal, adott esetben gyermektelen, jól kereső 30-asként többgyermekes, vidéki tanároknak azt mondani, hogy nosza, mondjál fel, mert ha nem, megérdemled a sorsodat, ez nekem sok.
csi77
Mi a megoldás szerinted?
Tehát marad a sztrájk, de úgy nehéz, hogy valamiért (ezt rohadjak meg ha értem), hogy rengeteg emberben van egy általános utálat a tanárok irányában, így még nehezebben szolidarít velük.....
csi77
2. Nem dolgoznak 8-17.00 között, otthon vannak már 2-re. Persze attól még nem áll meg az élet, mert felkészülés, dolgozat javítás stb vannak, bár ezt azért el kell fogadniuk, hogy valóban nincsenek ott 5-ig a munkahelyen
3. Mindenkit megszopatott már fiatalon valamilyen tanár😊
több mint 2 éve
Nem értek hozzá, de van nekik szakszervezetük. A tömeges felmondás biztos nem megoldás, mert még nehezebbé teszi a normális megoldást, esetleg nehezen visszafordítható és valahol megfutamodásnak is tekinthető. Persze mindent nem lehet és nem is kell eltűrni.Nem, nem vagyok közvetlenül érintett a témában. Szolidaritást várunk az emberektől (sajnos a tanárok felé nincs meg), erre itt meg jó a magas lóról osztogatás megy.Oké.
1. A felmondás témát Peterk2005 jól körbejárta, nem mindenkinek akkora opció ez.
2. Esetleg az, hogy az általa tanított gyerekek miatt nem akar felmondani, durván sztrájkolni jó pár tanár, az fel sem merül? Mindig a gyerek szívja meg az ilyen huzavonát....
3. Az áldozathibáztatás kérdéskörét pedig Sobri írta le jól (köszi, megkönnyítitek a helyzetemet 😊 )
Nem állítom,hogy nagy részében nincs igaza az ide íróknak, de fiatal, adott esetben gyermektelen, jól kereső 30-asként többgyermekes, vidéki tanároknak azt mondani, hogy nosza, mondjál fel, mert ha nem, megérdemled a sorsodat, ez nekem sok.
csi77
Mi a megoldás szerinted?
Tehát marad a sztrájk, de úgy nehéz, hogy valamiért (ezt rohadjak meg ha értem), hogy rengeteg emberben van egy általános utálat a tanárok irányában, így még nehezebben szolidarít velük.....
Hajrá Bad Bones!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 2 éve
Odaírtam, hogy nem neked. Arra írtam reakcióként, hogy "nem csak a szolidaritás hiányzik, hanem a tényleges szervezett érdekképviselet". Igen. Csak tudjuk, hogy nem azért, mert hülyék, hanem azért hiányzik, mert a) nincs aki megcsinálja, aki bevállalja az ezzel járó következményeket b) akik megteszik, azok meg többek között azért nem tudnak az ország nagy részére kiterjedő akciót csinálni, mert akiknek az érdekét védenék, azok félnek őket támogatni. Az "akkor csinálj egyet" nem neked szólt, hanem "költői felszólítás volt" mindenkinek, aki képes lenne csinálni, vagy támogatni ilyen vagy olyan formában azt, aki megcsinálja.ez most nekem, hogy jott? biztosan nekem akartad ezt cimezni?Akkor csinálj egyet, és hívj fel néhány iskolát, hogy itt vagyunk, megvédünk, állj ki magadért. Ha nem, akkor viszont legalább ne úgykellnekik-ezz. Miközben tolod annak a minisztériumnak a szekerét jó pénzért, amelyik Putyinhoz jár segget nyalni.sztem itt nem csak a szolidaritas hianyzik hanem egy tenyleges szervezett erdekkepviselet, ami kepes lenne osszehangolni egy komolyabb az orszag nagy reszere kiterjedo akciot. enelkul bmit meg fognak tudni tenni a tanarokkal.Nem téged akarlak b*sztatni ezzel, de ez a mentalitás PONTOSAN ugyanaz, amiért a tanárok sem egységesek. Ők is a másikat hibáztatják. Amit nagyon könnyű, nagyon kényelmes Budapestről, hét számjegyű fizetéssel. De vidéken élve egy általános iskolai bérből élve éppen létminimum körül vagy fölötte úgy, hogy AZ EGYETLEN munkahely ami elérhető az a helyi iskola, nem tud csak úgy átmenni másik munkahelyre, hiszen az a) távol van, b) a szomszéd falu iskolája PONTOSAN ugyanolyan, mint a saját falué, amiben tanít, na úgy már nem olyan könnyű azt mondani, hogy mondjál fel baszki, ha nem teszed, akkor magadra vess.îgy látom én is. Nem tüntetni kell, meg sztrájkolni, hanem felmondani.Semmi nem lesz, elmegy még pár száz tanár, és mindenki szépen beletörődik. Nem véletlenül ütik őket, annyi behódolók és passzívak, hogy bármit meg lehet velük tenni. Akkor miért ne tegyék?A rabszolga-életpályamodell és az érdekérvényesítésNagyon kíváncsi leszek a VALÓS pedagógus reakciókra, a sztrájk ebben a formában szerintem már szinte
bobi0092
Nomac
peterk2005 udvari bolond
csebi
peterk2005 udvari bolond
csebi

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Akkor csinálj egyet, és hívj fel néhány iskolát, hogy itt vagyunk, megvédünk, állj ki magadért. Ha nem, akkor viszont legalább ne úgykellnekik-ezz. Miközben tolod annak a minisztériumnak a szekerét jó pénzért, amelyik Putyinhoz jár segget nyalni.sztem itt nem csak a szolidaritas hianyzik hanem egy tenyleges szervezett erdekkepviselet, ami kepes lenne osszehangolni egy komolyabb az orszag nagy reszere kiterjedo akciot. enelkul bmit meg fognak tudni tenni a tanarokkal.Nem téged akarlak b*sztatni ezzel, de ez a mentalitás PONTOSAN ugyanaz, amiért a tanárok sem egységesek. Ők is a másikat hibáztatják. Amit nagyon könnyű, nagyon kényelmes Budapestről, hét számjegyű fizetéssel. De vidéken élve egy általános iskolai bérből élve éppen létminimum körül vagy fölötte úgy, hogy AZ EGYETLEN munkahely ami elérhető az a helyi iskola, nem tud csak úgy átmenni másik munkahelyre, hiszen az a) távol van, b) a szomszéd falu iskolája PONTOSAN ugyanolyan, mint a saját falué, amiben tanít, na úgy már nem olyan könnyű azt mondani, hogy mondjál fel baszki, ha nem teszed, akkor magadra vess.îgy látom én is. Nem tüntetni kell, meg sztrájkolni, hanem felmondani.Semmi nem lesz, elmegy még pár száz tanár, és mindenki szépen beletörődik. Nem véletlenül ütik őket, annyi behódolók és passzívak, hogy bármit meg lehet velük tenni. Akkor miért ne tegyék?A rabszolga-életpályamodell és az érdekérvényesítésNagyon kíváncsi leszek a VALÓS pedagógus reakciókra, a sztrájk ebben a formában szerintem már szinte
bobi0092
Nomac
peterk2005 udvari bolond
csebi

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
nálad, aki elvileg látja a problémát, látja a megoldást, látja az eszköztelenséget, és a kiszolgáltatottságot, ől.de epp ez az, hogy Amadeus sem latja a megoldast. vagy az altala vazolt megoldasnak nekiestek, hogy baromsag. szoval akkor hogyan is latna?
Őszentsége Sobri Jóska
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Nem, nem vagyok közvetlenül érintett a témában. Szolidaritást várunk az emberektől (sajnos a tanárok felé nincs meg), erre itt meg jó a magas lóról osztogatás megy.Oké.
csi77
Mi a megoldás szerinted?
több mint 2 éve
Nem, nem vagyok közvetlenül érintett a témában. Szolidaritást várunk az emberektől (sajnos a tanárok felé nincs meg), erre itt meg jó a magas lóról osztogatás megy.1. A felmondás témát Peterk2005 jól körbejárta, nem mindenkinek akkora opció ez.
Hajrá Bad Bones!
több mint 2 éve
de az hogy bármit tegyenek/kockáztassanak már piszkos, mert mi lesz ha kirúgják őket..Szerintem ez a legalja, ha egy tanár ténylegesen attól fosik, hogy kirúgják. Ha kapna havi nettó 1 misit még megérteném, de így azért elég vicces.
Nomac
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 2 éve
Nem ársapkás, biztos van.Remélem, élesztő azért van.Mi van? Kettős fronthatás?Fúj a szél.
nagylaza, főpohárnok
Meg az Aldiban sem volt akciós dagasztógép 😀
warr_b
nagylaza, főpohárnok

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
Szerinted mit kellene tenni a társadalom azon rétegének aki nem tanár de rágyújtaná a parlamentet a Fideszre?Pontosan ezt, csak az erőből értenek.
Nomac

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
Más faszával csalánt verni....Milyen más faszával? Annyira örülnék ha végre kimehetnék egy olyan tüntetésre ahol a tanárok legalább egyharmada képes beleállni, és tüntetni fog hogy jobb legyen nekik. Amikor a télen gyalog mentem el a Szentendrei úton a sávot lezáró gyerekek és tanárok mellett, annyira beálltam volna közéjük..és akkor azt hittem lesz is valami végre...
De kurva okos itt pár ember....
Kezd lassan hányingerem lenni, ha idetévedek, pedig korábban érdemes volt olvasgatni, néha vitatkozni, mostanra pár hangos és gőgös ember játszótere lett ez a topic, már vitatkozni sincs kedvem.
Szomorú
csi77
Amikor a vidéken tanító/tanár ismerősök panaszkodnak, de az hogy bármit tegyenek/kockáztassanak már piszkos, mert mi lesz ha kirúgják őket..és persze jön az igazgatói zsarolás/tanker zsarolás. Amíg egy szignifikáns rész a tanárok közül nem képes megérteni hogy a saját sorsunkért mi felelünk, és igen, az életben néha kockáztatni kell, addig mit vársz el társadalomtól?
Szerinted mit kellene tenni a társadalom azon rétegének aki nem tanár de rágyújtaná a parlamentet a Fideszre?
Én hiába megyek ki tüntetni, semmit nem érek el vele. Sétálok egy jót és semmi nem változik, mert az átlag Fideszeshez nem fog eljutni. A tanároknál ott a lehetőség hogy egy hónapos sztrájkkal megmutassák mekkora szerepük is van a társadalomban, talán majd az átlag Fidesz szavazó is észreveszi amikor egy hónapig nem tudja hova tenni a gyerekét mert nincs iskola.
Iszonyatos hatalom van a tanárok kezében, nem véletlenül ütik őket amíg lehet...
Társdalom nagy részre nagyon szívesen beállna a tanárok mögé, de ha azt nem értik meg hogy az első sorban nekik kell vinni a zászlót, akkor nem lesz változás, és ezt is lenyomják a torkukon.
több mint 2 éve
Remélem, élesztő azért van.Mi van? Kettős fronthatás?Fúj a szél.
nagylaza, főpohárnok
warr_b
több mint 2 éve
ők már csak tudják24.hu/kulfold/2023/04/13/orosz-nagykovetseg-reakcio-amerikai-szankciok-david-pressman/#hirado.hu/belfold/belpolitika/cikk/2023/04/12/koszonjuk-nagykovet-ur-nem-fogjuk-elfelejteniTermészetesen név nélkül... annyira imádom, hogy 13 év kétharmad után, amikor kvázi semminek nincs semmilyen negatív hatása rájuk, nem meri a szerző a nevét sem adni egy ilyen cikkhez (+1: tanárper: Belső-Pesti Tankerület vezetője, akinek a nevét saját kérésére nem írhatjuk le...)
ún. közmédia
bobi0092
azert annak szep baja van, mikor az 56t levero orszag nagykovetsege hivatkozik az 56os szabadsagharcosokra.
csebi
több mint 2 éve
Jó kiindulás, szörnyű következtetés.Ha nincs másik munkahely, akkor 3 opciód van: eljössz onnan vagy éhen halsz vagy kollaborálsz.Az első eggyel meg nem tul nehéz, hiszen az pont az a megoldás, amit te üdvözítőnek tartasz. 😉
Az utolsó kettővel nem tudok szolidáris lenni és nem is akarok.
Teljesen igaza van peterk2005-nek, a szolidaritás lényege az, hogy empátiával viszonyulsz olyanokhoz, akiket -mondjuk így- nem kedvelsz, akikkel nem vagy valódi sorsközösségben, akik érdeke nem feltétlen egyezik a tieddel, akiknek a problémái nem a te problémáid.
Legyenek ezek melegek, cigányok, tanárok, hajléktalanok, mentális betegek, gyári munkások, lakásukat elgépezők, kis falvak megvezetett agyhalott öregasszonyai, stb.
Lehet te nem így gondolod, de én úgy látom, hogy nálad érhető legmarkánsabban tetten az Orbán-rendszer hatása, nem az agyhalott szektás Fidesz-szavazónál, sem a pénzért a rendszer szekerét tolónál, mégcsak nem is a "belpesti liberális okostojásnál", vagy a "minden szar" ellenzéki hülyeséget lelkesen és hangosan mantrázó örök elégedetlenkedőnél, hanem nálad, aki elvileg látja a problémát, látja a megoldást, látja az eszköztelenséget, és a kiszolgáltatottságot, mégis felveszi a gőgös áldozathibáztató pózt, szégyelli a saját együttérzését, sajnálatát, és eljut az "aki hülye haljon meg" prolibölcsességig, így kreálva magának egy saját kis Stockholm-szindrómát, amibe önmagát beleélve tudja feldolgozni önnön tehetetlenségének traumáját, illetve a saját érzésinek ellentmondásait.
Én -bár empátiával megértem ezt az attitűdöt is, de- sokkal károsabbnak tartom, mint szinte bármelyik másikat. Nem feltétlenül rám, vagy a társadalomra nézve, hanem saját magadra.
Persze nem tudhatom, hogy tényleg így érzel e, vagy csak ez egy felvett kommunikációs szerep, de végülis mindegy is. Ami ide a fórumra kikerül belőle, az bizony az esszenciája az Orbán-rendszer társadalmat szétbaszkodó, atomizáló, mindenkit mindenki ellen uszító hatásának, akár tudatos, akár öntudatlan részedről.
Őszentsége Sobri Jóska
Én teljes mértékben szolidáris vagyok, a hivatásom egy része kifejezetten a szolidaritáson alapul. Szolidáris alapon kb. naponta viszem vásárra a bőrömet olyan emberekért, akiknek nincs semmijük, senkijük és kiszolgáltatott helyzetben állnak a magyar állammal szemben (hátrányos helyzetűek, fogyatékosok, nehéz sorsú gyerekek, cigányok). Ezt egyáltalán nem szégyellem.
Ellenben, azok akikről szó van nem ilyenek. A tanárok kezében igenis van eszköz arra, hogy változtassanak a sorsukon, csak nem élnek vele. Ehelyett jön a beletörődés meg a kollaboráció, mint döntés eredménye. Ezzel érezzek együtt? Együttérezhetek, de nem oldok meg vele semmit, megoldás nélkül pedig az "együttérzés" nem vezet sehova önmagában. Az igazi szolidaritás az nem a puszta érzés, hanem a tényleges segítés is szerintem.
Egyébként meg. Az az igazság, hogy én személy szerint nem vagyok sem eszköztelen, se tehetetlen a magam szintjén. Azt be kellett látnom, hogy idehaza a világlátásommal, mentalitásommal kisebbségben vagyok. Sajnos csak embernek születtem, nem megváltónak, így a körülöttem lévő makro közegen bármennyire is akartam, nem tudtam érdemben változtatni. Ergo marad az egyéni szintű megváltás és kiút keresése, ami csak pénz és idő kérdése vagy a tönkremenetel és korai halál a depresszió és a stressz miatt.
Az, hogy ez nem tetszik, meg, hogy gőgös - stb, a többi teljesen téves jelző - lenne, erre csak azt tudom mondani, hogy azt a rendszert, ami ilyen embereket termelt ki bizony ti ácsoltátok meg. Ha nem tetszik a produktum, akkor nem itt kell reklamálni.
Csak, hogy ne ferengi idézettel zárjam: segíts magadon és Isten is megsegít.
több mint 2 éve
sztem itt nem csak a szolidaritas hianyzik hanem egy tenyleges szervezett erdekkepviselet, ami kepes lenne osszehangolni egy komolyabb az orszag nagy reszere kiterjedo akciot. enelkul bmit meg fognak tudni tenni a tanarokkal.Nem téged akarlak b*sztatni ezzel, de ez a mentalitás PONTOSAN ugyanaz, amiért a tanárok sem egységesek. Ők is a másikat hibáztatják. Amit nagyon könnyű, nagyon kényelmes Budapestről, hét számjegyű fizetéssel. De vidéken élve egy általános iskolai bérből élve éppen létminimum körül vagy fölötte úgy, hogy AZ EGYETLEN munkahely ami elérhető az a helyi iskola, nem tud csak úgy átmenni másik munkahelyre, hiszen az a) távol van, b) a szomszéd falu iskolája PONTOSAN ugyanolyan, mint a saját falué, amiben tanít, na úgy már nem olyan könnyű azt mondani, hogy mondjál fel baszki, ha nem teszed, akkor magadra vess.îgy látom én is. Nem tüntetni kell, meg sztrájkolni, hanem felmondani.Semmi nem lesz, elmegy még pár száz tanár, és mindenki szépen beletörődik. Nem véletlenül ütik őket, annyi behódolók és passzívak, hogy bármit meg lehet velük tenni. Akkor miért ne tegyék?A rabszolga-életpályamodell és az érdekérvényesítésNagyon kíváncsi leszek a VALÓS pedagógus reakciókra, a sztrájk ebben a formában szerintem már szinte
bobi0092
Nomac
peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
24.hu/kulfold/2023/04/13/orosz-nagykovetseg-reakcio-amerikai-szankciok-david-pressman/#hirado.hu/belfold/belpolitika/cikk/2023/04/12/koszonjuk-nagykovet-ur-nem-fogjuk-elfelejteniTermészetesen név nélkül... annyira imádom, hogy 13 év kétharmad után, amikor kvázi semminek nincs semmilyen negatív hatása rájuk, nem meri a szerző a nevét sem adni egy ilyen cikkhez (+1: tanárper: Belső-Pesti Tankerület vezetője, akinek a nevét saját kérésére nem írhatjuk le...)
ún. közmédia
bobi0092
azert annak szep baja van, mikor az 56t levero orszag nagykovetsege hivatkozik az 56os szabadsagharcosokra.
több mint 2 éve
Mi van? Kettős fronthatás?Fúj a szél.
nagylaza, főpohárnok

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
Mi van? Kettős fronthatás?