NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 8 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 315
Éppenhogy az elemi logikának mond ellent egy 2/3-os kormány ellen megválasztni egy nyíltan ellenzéki vezetőt - aztán csodálkozni meg játszani a naívát, ahogy te teszed, ha kibaszik a szervezettel a kormány. Az erő csak erőből ért, ha ennyit nem sikerült megérteni az elmúlt 13 évben, akkor hosszú-hosszú ciklusokig lehet még szomorúan fejet csóválni OV legújabb gazságain. Ha nincs erőd, akkor ki kell egyezned vagy beszántanak a francba. Látjuk melyik történik. Egyébként tényleg így működik a rendszer 13 éve, szóval még újdonság sincs. Nem is értem, mire gondolt Kincses... (tényleg)
MC12
biztosan az volt Kincses? akkor miert nem inditottak igazi ellenjeloltet?
csebi
Hát ugye nem fideszes államtitkár volt, hanem szoci 😊 tehét nehéz rá azt mondani, hogy kormánypárti lett volna. Az, hogy folyamatos Kincses konfrontációja a kormánnyal eléggé nyilvánvaló az elmúlt három év sajtóüzengetéseiből, gondolom ez neked sem újdonság.

Másrészről a fidesznek mindig jó, ha valami jelentéktelen, közepesen jelentéktelen vagy szimbólikusan nagy de valójában nem fontos pozícióban ellenzéki vezető van (Karácsony a tökéletes példa) ezzel lehet demózni, hogy itt bizony demokrácia van kéremszépen, tehát ha Éger körül valóban úgy elfogyott a levegő ahogy én is hallottam anno, akkor a fidesznek nem rossz egy olyan új vezető, akit nem ő küldött, kormányszimpátiával sem lehet megvádolni.

Hogy ezzel hogyan gazdálkodik az adott személy, az más kérdés. Lásd. ahogy írtam lentebb, több ellenzéki, megyei jogú város van, ahol tökéletesen megérti magát a városvezető a kormánnyal. Kap pénzt - nem annyit mintha fideszes lenne de kap - kap fejlesztést stb. Cserébe nagyon nem kampányol a kormány ellen, csak a tisztesség szintjén, ilyesmi. Aztán van a Karácsony - Kincses-féle vonal, akik szintén megkapták a lehetőséget a kiegyezésre, nekik az nem kellett mert ők erős, független, autonóm vezetők (röhögés nélkül le tudtam írni!) akik szembe mernek menni a kormánnyal. Na, hát itt a második pont jön, a beszántás, korlátozás, megszüntetés, elvonás, átalakítás stb.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 940 — Lucas Scott
Éppenhogy az elemi logikának mond ellent egy 2/3-os kormány ellen megválasztni egy nyíltan ellenzéki vezetőt - aztán csodálkozni meg játszani a naívát, ahogy te teszed, ha kibaszik a szervezettel a kormány. Az erő csak erőből ért, ha ennyit nem sikerült megérteni az elmúlt 13 évben, akkor hosszú-hosszú ciklusokig lehet még szomorúan fejet csóválni OV legújabb gazságain. Ha nincs erőd, akkor ki kell egyezned vagy beszántanak a francba. Látjuk melyik történik. Egyébként tényleg így működik a rendszer 13 éve, szóval még újdonság sincs. Nem is értem, mire gondolt Kincses... (tényleg)
MC12
biztosan az volt Kincses? akkor miert nem inditottak igazi ellenjeloltet?

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
nem lehetne az, hogy mondjuk egy ilyen fontos dologban picit hallgatni a szakmara?
csebi
Kicsit pikírten fel tudom tenni ugyanazt a kérdést, mint Amadeusnak, hol voltál az elmúlt 13 évben ?

Pontosan lehetett tudni, hogy amikor betolták Pintér alá az oktatást és az egészségügyet, mi lesz várható (hatványozottan ki fog jönni, hogy a kormány csak és kizárólag az ERŐből ért, nem a szép szóból), a hozzáállásról amúgy meg is nyilatkozott a pedagógusok előtt tök nyíltan Pintér):

Az anyósa, a felesége, az egyik menye és mindhárom násza pedagógus, ráadásul mind a hat unokája iskolába jár.

"Tehát valami elképzelésem van az oktatásról, de nem az oktatás irányításáról, vezetéséről, nem arról, hogy milyen könyvből, hogyan és mit oktatnak. Ezekről nekem pillanatnyilag nincs ismeretem."

Mondjuk ennyi erővel Nagy Márton alá is berakhatták volna az egészségügyet, biztos vannak neki is a családjában, baráti körében olyanok akik orvosok, meg a felesége eljár nőgyógyászhoz éves szűrésre, még az is lehet valami szerencsétlen volt osztálytársa is akad aki a közegészégügyet veszi igénybe (nincs kétségem afelől, hogy a döntéshozói réteg csak akkor jár SZTK-ban ha szalagot kell átvágni a kampányfinisben).

A dolog lényege szerintem valahol ott van, hogy 1) annyira még azért nem szar az orvosoknak itthon, mint a pedagógusoknak 2) amikor szar van, vagy megjelenik valami tervezet ami hátrányos lehet nekik / nem tudnák kikerülni, akkor ahogy MC is írta nem a kamarán keresztül fogják megoldani a dolgokat hanem a kapcsolati hálóikon keresztül (ami pedagógusok esetén nyilván kvázi 0), nyilván megvannak azok a csatornák ahol el lehet juttatni az üzeneteket a NER felé (itt most pont az vágta ki a biztosítékot, hogy a nyilvánosság elé kerültek a dolgok)

Biztos vagyok benne, ha tényleg a tökükre lépnének, az orvosok is tudnának olyat lépni, amivel erőt mutatnak fel és el tudnának érni dolgokat (hello Taxisok), de a MOK pont nem az, ami nélkül ők ne tudnának élni (erre volt pár HSZ-szel lejjebb, miszerint 1 hét múlva már senki nem fog a témáról beszélni szerintem, 8 orvos nem fogadja el elsőre az új ügyeleti rendet aztán megy minden tovább, jön a március itt a tavasz...)

Ettől függetlenül az emberben fel tud menni egy pillanatra a pumpa, hogy megint expressz erőből tolnak át dolgokat, de nem gondolom, hogy - főleg amíg a belügyhöz tartoznak ilyen dolgok - a közeljövőben bármi is másképp lesz... főleg azért mert akármennyire is g*ciláda módon csinálták ezt is, a lőtéri kutyát nem fogja érdekelni az átlagpolgároknál, akiket meg zavar ez (én is idetartozom), az felírhatja a lista 321. pontjára nyugodtan, 99°C fokon is tud buborékolni az a fazék meg 100 °C-on is.
bobi0092
felreertesz. nem a Kamara szereperol beszelte MC-nek. alapvetoen nem tartom nagynak a Kamarakat, ebben egyetertek vele. az ugyvedit sem. igy fejbol egy kezdemenyezesuket tartottam jonak az utobbi 15 evbol, mikor pro bono napot szerveztek. nincs azzal semmi bajom, hogy nem kotelezo a kamarai tagsag stb.

de azt mondani, hogy hat varhato volt, hogy ez lesz, mert nem azt valasztottak, akit a part delegalt, hat az picit eros nekem. foleg, ha a part nem is inditott senkit amugy 2019ben (allitolag Eger alol is elfogyott a talaj). lehet elszamitotta magat itt a NER, es azt hittek ez inkabb a 98-02 kozotti Kincses lesz, nem a 08-09 kozotti.

de azt tovabbra is tartom, hogy itt nem artana picit hallgatni a szakmara, komolyabb erejuk van, mint a tanaroknak foleg ahogy GyMSben alig irta vki ala az ugyeletet ...

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Amikor a Kincsest megválasztották, tudhatták, hogy ez lesz előbb-utóbb.
MC12
tehat nyilvan az orvosok k anyjat, mert mertek nem Tiborczot (behelyettesitheto bmeik NERes szereplovel) megvalasztani ... (azert te ennel arnyaltabban szoktad latni a vilagot, ez kb a minek vettel fel miniszoknyat kisanyam erveles ...).

mikozben az elmult 13 evben milyen gyonyoruen, szakmai szempontok szerint fejlesztette a kozegeszsegugyet az OV adminisztracio, ugye? most nyilvan vannak uj otletek, de hat epp az orvosok kertek decemberben, hogy tisztazzanak bizonyos kerdeseket. Takacs nem tette (aki btw 2009 ota beteget sem latott, ugyeletet sem tartott) hanem meg NER szinten is vallalhatatlan modon kommunikal (email valtasakat prezental sajtotajekoztaton????).

nem lehetne az, hogy mondjuk egy ilyen fontos dologban picit hallgatni a szakmara?
csebi
Nem lett volna baj Kincsessel, ahogy nincs baj sok ellenzéki polgármesterrel, képviselővel stb. sem, aki nem háborúzik a kormánnyal, hanem kiegyezik, megalkuszik, sundám-bundám, csendben elintézik az ügyeiket stb., én is ismerek nem egy ilyet. Nem is hallasz róluk a kormánymédiában hogy a kummanyjukat. Sőt, még kuratóriumokba is bekerülnek.

A Kincses nem ezt az utat választotta, Ő nyíltan, hangosan és meglehetősen ellenzéki attitűddel politizál, ami nem baj, ez is egy döntés. De onnantól akkor ebben a keretben kell értelmezni és kezelni a munkásságát. Vegyük észre, hogy a MOK a fényességes ellenzéki önkori választási győzelmek után választotta meg Kincsest Éger helyett, a szavazók ott arra tettek, hogy '22-ig kell kibírni, aztán talán jön egy ellenzéki új kormány és milyen jó lesz, hogy nekik egy volt szoci államtitkár a képviselőjük, nem egy Fideszes (meggyőződésem, ha nincsenek azok a győzelmek, és narancs az ország továbbra is, akkor lett volna bármilyen progresszív platform is az ÚT csoport, lett volna annyi eszük, hogy Égert válasszák meg, vagy legalább nem egy ennyire konfrontatív jelöltet, biztosan lett volna ott még 1-2 arc, aki legalább államtitkár nem volt még...) .
Ennyi van a dolog mögött. Éppenhogy az elemi logikának mond ellent egy 2/3-os kormány ellen megválasztni egy nyíltan ellenzéki vezetőt - aztán csodálkozni meg játszani a naívát, ahogy te teszed, ha kibaszik a szervezettel a kormány. Az erő csak erőből ért, ha ennyit nem sikerült megérteni az elmúlt 13 évben, akkor hosszú-hosszú ciklusokig lehet még szomorúan fejet csóválni OV legújabb gazságain. Ha nincs erőd, akkor ki kell egyezned vagy beszántanak a francba. Látjuk melyik történik. Egyébként tényleg így működik a rendszer 13 éve, szóval még újdonság sincs. Nem is értem, mire gondolt Kincses... (tényleg)

több mint 2 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 534
csebi
Kicsit pikírten fel tudom tenni ugyanazt a kérdést, mint Amadeusnak, hol voltál az elmúlt 13 évben ?

Pontosan lehetett tudni, hogy amikor betolták Pintér alá az oktatást és az egészségügyet, mi lesz várható (hatványozottan ki fog jönni, hogy a kormány csak és kizárólag az ERŐből ért, nem a szép szóból), a hozzáállásról amúgy meg is nyilatkozott a pedagógusok előtt tök nyíltan Pintér):

Az anyósa, a felesége, az egyik menye és mindhárom násza pedagógus, ráadásul mind a hat unokája iskolába jár.

"Tehát valami elképzelésem van az oktatásról, de nem az oktatás irányításáról, vezetéséről, nem arról, hogy milyen könyvből, hogyan és mit oktatnak. Ezekről nekem pillanatnyilag nincs ismeretem."

Mondjuk ennyi erővel Nagy Márton alá is berakhatták volna az egészségügyet, biztos vannak neki is a családjában, baráti körében olyanok akik orvosok, meg a felesége eljár nőgyógyászhoz éves szűrésre, még az is lehet valami szerencsétlen volt osztálytársa is akad aki a közegészégügyet veszi igénybe (nincs kétségem afelől, hogy a döntéshozói réteg csak akkor jár SZTK-ban ha szalagot kell átvágni a kampányfinisben).

A dolog lényege szerintem valahol ott van, hogy 1) annyira még azért nem szar az orvosoknak itthon, mint a pedagógusoknak 2) amikor szar van, vagy megjelenik valami tervezet ami hátrányos lehet nekik / nem tudnák kikerülni, akkor ahogy MC is írta nem a kamarán keresztül fogják megoldani a dolgokat hanem a kapcsolati hálóikon keresztül (ami pedagógusok esetén nyilván kvázi 0), nyilván megvannak azok a csatornák ahol el lehet juttatni az üzeneteket a NER felé (itt most pont az vágta ki a biztosítékot, hogy a nyilvánosság elé kerültek a dolgok)

Biztos vagyok benne, ha tényleg a tökükre lépnének, az orvosok is tudnának olyat lépni, amivel erőt mutatnak fel és el tudnának érni dolgokat (hello Taxisok), de a MOK pont nem az, ami nélkül ők ne tudnának élni (erre volt pár HSZ-szel lejjebb, miszerint 1 hét múlva már senki nem fog a témáról beszélni szerintem, 8 orvos nem fogadja el elsőre az új ügyeleti rendet aztán megy minden tovább, jön a március itt a tavasz...)

Ettől függetlenül az emberben fel tud menni egy pillanatra a pumpa, hogy megint expressz erőből tolnak át dolgokat, de nem gondolom, hogy - főleg amíg a belügyhöz tartoznak ilyen dolgok - a közeljövőben bármi is másképp lesz... főleg azért mert akármennyire is g*ciláda módon csinálták ezt is, a lőtéri kutyát nem fogja érdekelni az átlagpolgároknál, akiket meg zavar ez (én is idetartozom), az felírhatja a lista 321. pontjára nyugodtan, 99°C fokon is tud buborékolni az a fazék meg 100 °C-on is.

Szerkesztette: bobi0092
több mint 2 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331

Lúdas Solymi
lehet, a gazdasági főosztályra igazolt 😮
slowmotion
Hogy Nathan Jessup ezredes karakterét idézzem az Egy becsületbeli ügy című filmből:
“Nincs annál kéjesebb dolog hölgyeim és uraim, mint egy nő, akinek reggel szalutálnunk kell. Én mondom, léptessék elő mind! Mert amíg az embert nem szopta le a saját felettese, higgyék el nekem, a legnagyobb élményt hagyta ki egész életében.”

Na, neki még ez is összejött! 😂
Lecsó
a folytatas is rohadt jo, ahogy beleszovi, hogy o mekkora ember, nekem csak angolul van meg igy nez ki szabadforditasban:
"dehat en ugye tabornok vagyok, ezert nekem a hideg zuhany marad minden reggel, amig nem valasztanak meg vmi csajt elnoknek". Sorkin gyonyoru plusz dolgokat adott Jessup szajaba, amik csak 2-3. megnezesre esnek le (pl a targyaloteremben egy elszolalasa egyertlemuen antiszemitizmusra utal).
csebi
Pedig nem is tábornok, csak főtiszt. 😉
A hideg zuhany nekem is csak később esett le, mert szó szerint is jó, meg átvitt értelemben is.
De maga a film nagyon jó, imádtam, amikor tehetem, megnézem. Amúgy pont tegnap volt valamelyiken.
több mint 2 éve

Lúdas Solymi
slowmotion
Hogy Nathan Jessup ezredes karakterét idézzem az Egy becsületbeli ügy című filmből:
“Nincs annál kéjesebb dolog hölgyeim és uraim, mint egy nő, akinek reggel szalutálnunk kell. Én mondom, léptessék elő mind! Mert amíg az embert nem szopta le a saját felettese, higgyék el nekem, a legnagyobb élményt hagyta ki egész életében.”

Lecsó
a folytatas is rohadt jo, ahogy beleszovi, hogy o mekkora ember, nekem csak angolul van meg igy nez ki szabadforditasban:
"dehat en ugye tabornok vagyok, ezert nekem a hideg zuhany marad minden reggel, amig nem valasztanak meg vmi csajt elnoknek". Sorkin gyonyoru plusz dolgokat adott Jessup szajaba, amik csak 2-3. megnezesre esnek le (pl a targyaloteremben egy elszolalasa egyertlemuen antiszemitizmusra utal).

Szerkesztette: csebi

több mint 2 éve

Lúdas Solymi
slowmotion

több mint 2 éve
Amikor a Kincsest megválasztották, tudhatták, hogy ez lesz előbb-utóbb.
MC12
tehat nyilvan az orvosok k anyjat, mert mertek nem Tiborczot (behelyettesitheto bmeik NERes szereplovel) megvalasztani ... (azert te ennel arnyaltabban szoktad latni a vilagot, ez kb a minek vettel fel miniszoknyat kisanyam erveles ...).

mikozben az elmult 13 evben milyen gyonyoruen, szakmai szempontok szerint fejlesztette a kozegeszsegugyet az OV adminisztracio, ugye? most nyilvan vannak uj otletek, de hat epp az orvosok kertek decemberben, hogy tisztazzanak bizonyos kerdeseket. Takacs nem tette (aki btw 2009 ota beteget sem latott, ugyeletet sem tartott) hanem meg NER szinten is vallalhatatlan modon kommunikal (email valtasakat prezental sajtotajekoztaton????).

több mint 2 éve
 telex.hu/belfold/2023/02/27/ujabb-magyar-akkumulatorgyar-kistelek-12-hektart-adott-el-gyarepitesre

Igazi mamelukok.
warr_b
Úgy tudom, Kistelek környékén rengeteg víz van, egyáltalán nem csodálkozom, hogy látatlanban megszavazták.
nagylaza, főpohárnok
Ahogy Surányi mondta a portfolio-n:
" az ég szerelmére, ne akarjunk már megint a vas és acél országa lenni."
Olyan technológiába ugrunk fejest, amiben nulla komparatív előnyünk van. Munkaerő-, energia- és vízigényes. Nekünk egyikből sincs.
több mint 2 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 370 — Patriot
 telex.hu/belfold/2023/02/27/ujabb-magyar-akkumulatorgyar-kistelek-12-hektart-adott-el-gyarepitesre

Igazi mamelukok.
warr_b
Úgy tudom, Kistelek környékén rengeteg víz van, egyáltalán nem csodálkozom, hogy látatlanban megszavazták.
nagylaza, főpohárnok
* még
slowmotion
Most se..
nagylaza, főpohárnok
nemisigaz, ha a környéken halastóra is telik, akkor pont van elég víz.
meg a tenger is csak 140-re van (magyar) vagy 420-ra (horvát). oké, kilométer, de az kit érdekel? egy köpésre lesz az.
slowmotion
Erről jut eszembe, hogy a szélerőművek telepítéséről szóló törvényben az áll, hogy lakott településtől minimum 12000 méterre (12 km-re) kell lennie, annál közelebb nem lehet. Ezért is állnak évek óta a szélerőművi fejlesztések, mert kb. nincs olyan talpalatnyi föld az országban, amihez ne lenne 12km-nél közelebb település.

Node a lényeg, hogy az osztrák hasonló törvényben 1200 méter van. Tegye fel a kezét, aki úgy gondolja, hogy a mi 12 kilométerünket egy szakértői csoport dolgozta ki, és illesztette be alapos tanulmányok készítése után a törvénybe. Aztán tegye fel a kezét az, aki szerint a törvény előkészítők 'időt spórolva" szimplán lefordították az osztrák törvényt, és menet közben valaki elütötte az 1200-at 12000-nek.
peterk2005 udvari bolond
Ezt még meg is lehetne bocsájtani vagy legalábbis szemét tudnék hunyor felette. Balfaszok, ez van. De miért nem lett még megváltoztatva ez az előző egy évben? Nekem ez az érthetetlen.
zinedine5
Lehet, hogy az osztrák trv-ből indultak ki, de az biztos, hogy az extra 0, az nem véletlen. Írhattak volna 120km-t is. Viktor nem szereti a “randa szélmalmokat”, plusz az első szélmalom parkok szoci business volt, hát betiltották. Ennyi a magyarázat. Sőt, amikor a brüsszeli szankciók bizonytalan lett az ország energiaellátása, akkor sem módosítottak a jogszabályon (persze lehet, a MOK betiltás után, de még a svéd, finn NATO csatlakozási szavazás előtt lenne rá idő), pedig akár 10% is lehetne a szélenergia az energiamixben.
több mint 2 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 277 — Ajmo Vatreni
 www.portfolio.hu/gazdasag/20230227/kiveteles-gyorsasaggal-verne-szet-a-kormany-az-orvosi-kamarat-599600

De szerencsére ezt a NATO-s dolgot jól megrágják.
cartman023
Én nem vagyok kamarai tag sehol - illetve pár évig fizettem Parragh úrnak azt az 5000et évente, de minek…- de egyébként van ezeknek értelme? Már úgy értem itt Magyarországon, nem Norvégiában? Bárkivel beszéltem, legyen az ügyvéd, orvos, vállalkozó, mindig azt hallgattam, hogy sóhivatal, soha semmiben nem segítették a munkájukat, amit rajtuk keresztül el lehetett intézni azt saját kapcsolati hálóval is meg lehetett oldani - jobban.

Másrészt vajon akkor is ekkora hiszti lenne, ha a Parraghékat “vernék szét” vagy csak azért megy a paláver, mert egy nyíltan ellenzéki, volt szoci állmtitkár - aki abban a kormányban volt államtitkár, amelyik szintèn megszüntette a kötelező kamarai tagságot khm. - ja, hogy akkor a nyíltan Fideszes Éger volt az elnök, az más 😊 - az “áldozat”. (Mondjuk ugye ezekután nehéz indokolni bármilyen kamarai tagsági díjat, de Gulyás biztos megoldja 😊 )

Politikai leszámolás ez a kamarával, ez nyilvánvaló, csak nem meglepő. Amikor a Kincsest megválasztották, tudhatták, hogy ez lesz előbb-utóbb. Ha nem, az egészen komoly politikai analfabétizmus.
MC12
Ez így elég cinikus hozzáállás. Azzal magyarázod az egész szégyenteljes eljárást, hogy várható volt.
több mint 2 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 277 — Ajmo Vatreni

Igazi mamelukok.
warr_b
nagylaza, főpohárnok
* még
slowmotion
Most se..
nagylaza, főpohárnok
meg a tenger is csak 140-re van (magyar) vagy 420-ra (horvát). oké, kilométer, de az kit érdekel? egy köpésre lesz az.
slowmotion
Erről jut eszembe, hogy a szélerőművek telepítéséről szóló törvényben az áll, hogy lakott településtől minimum 12000 méterre (12 km-re) kell lennie, annál közelebb nem lehet. Ezért is állnak évek óta a szélerőművi fejlesztések, mert kb. nincs olyan talpalatnyi föld az országban, amihez ne lenne 12km-nél közelebb település.

Node a lényeg, hogy az osztrák hasonló törvényben 1200 méter van. Tegye fel a kezét, aki úgy gondolja, hogy a mi 12 kilométerünket egy szakértői csoport dolgozta ki, és illesztette be alapos tanulmányok készítése után a törvénybe. Aztán tegye fel a kezét az, aki szerint a törvény előkészítők 'időt spórolva" szimplán lefordították az osztrák törvényt, és menet közben valaki elütötte az 1200-at 12000-nek.
peterk2005 udvari bolond
Ezt még meg is lehetne bocsájtani vagy legalábbis szemét tudnék hunyor felette. Balfaszok, ez van. De miért nem lett még megváltoztatva ez az előző egy évben? Nekem ez az érthetetlen.
több mint 2 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 882
Kistelekhez... Időnként nehéz elhinni, hogy 2023-at írunk.
Szombathelyi Árpád független önkormányzati képviselő Fb-posztja következik. "Szóbani" tájékoztatás alapján úgy gondolja, hogy nem akkugyár épülne, hanem akkualkatrész-gyár. Ha lesz elég áram és elég földterület. Most még nincs. Egyelőre nem tud semmit ("egyetlen cég sem ad ki infót"). De azért megszavazta. Így viselkedik egy felelősen gondolkodó helyi politikus. | Ha pénzért ennyire hülye, akkor persze értem. |
A teljes szöveg:
A portfolio.hu " véletlenül megszavaztak Kistelekre agy akkumulátor gyárat" posztja jár a fejemben.
Gondolom a "hírt" politikai aktivista képviselőtársam ferdítette és adta le és el, saját érdekei szerint elferdítve, kurkászva a hírpiacon.
Valójában autóalkatrész és benne akkumulátor alkatrész gyárról/ nem akkumulátor gyárról/ szólt a képviselők szóbani tájékoztatása.
E szerint két hét alatt, két órás vita / nem rövid idő alatt, és nem véletlenül/ és tanácskozás után 12,8 ha földterület esetleges eladásáról döntöttünk . Ennyi az eladó önkormányzati terület. 50 ha kell a gyárhoz. Tehát még 38 ha-t hozzá keres majd az esetleges vevő abban az estben, ha az áramszolgáltató a szükséges áram ellátást biztosítani tudja. Jelen esetben most még nem tudja.
Logikus kérdés: mi szükség volna itt - Debrecen szomszédságában még egy akkugyára. Semmi! Jó lenne viszont a kecskeméti és a debreceni autógyárnak egy alkatrész beszállító. Miért ne lehetne nálunk?
Erről és ehhez pedig egyetlen cég sem ad ki infót, bármennyire kérnénk is.
Ha a kérdés és az állítás a képviselő testület gyorsaságát célozza, igaz, hogy gyorsak voltunk. Ez a terület több mint egy évtizede eladásra kiajánlott. Eddig sok vételi ajánlat volt, mégsem került eladásra. A mostani sem biztos, hogy létrejön, csak a lehetősége áll fenn.

nagylaza, főpohárnok
ÉS annak is fennáll a lehetősége, hogy a maradék 38 hektárt valaki pont ott az elmúlt hetekben felvásárolta. Nem tudom, de fent áll a lehetősége. 😀😀😀
Tony Adams
Vagy nemzetstratégiai jelentőségű lesz minősítve a projekt meg a kért terület is, aztán adnak érte valamit vkinek.
Mindkettő opció fennállhat amúgy, ja.
több mint 2 éve
Tony Adams Indianapolis Colts 5 840 — Colts Fan
Szombathelyi Árpád független önkormányzati képviselő Fb-posztja következik. "Szóbani" tájékoztatás alapján úgy gondolja, hogy nem akkugyár épülne, hanem akkualkatrész-gyár. Ha lesz elég áram és elég földterület. Most még nincs. Egyelőre nem tud semmit ("egyetlen cég sem ad ki infót"). De azért megszavazta. Így viselkedik egy felelősen gondolkodó helyi politikus. | Ha pénzért ennyire hülye, akkor persze értem. |
A teljes szöveg:
A portfolio.hu " véletlenül megszavaztak Kistelekre agy akkumulátor gyárat" posztja jár a fejemben.
Gondolom a "hírt" politikai aktivista képviselőtársam ferdítette és adta le és el, saját érdekei szerint elferdítve, kurkászva a hírpiacon.
Valójában autóalkatrész és benne akkumulátor alkatrész gyárról/ nem akkumulátor gyárról/ szólt a képviselők szóbani tájékoztatása.
E szerint két hét alatt, két órás vita / nem rövid idő alatt, és nem véletlenül/ és tanácskozás után 12,8 ha földterület esetleges eladásáról döntöttünk . Ennyi az eladó önkormányzati terület. 50 ha kell a gyárhoz. Tehát még 38 ha-t hozzá keres majd az esetleges vevő abban az estben, ha az áramszolgáltató a szükséges áram ellátást biztosítani tudja. Jelen esetben most még nem tudja.
Logikus kérdés: mi szükség volna itt - Debrecen szomszédságában még egy akkugyára. Semmi! Jó lenne viszont a kecskeméti és a debreceni autógyárnak egy alkatrész beszállító. Miért ne lehetne nálunk?
Ha a kérdés és az állítás a képviselő testület gyorsaságát célozza, igaz, hogy gyorsak voltunk. Ez a terület több mint egy évtizede eladásra kiajánlott. Eddig sok vételi ajánlat volt, mégsem került eladásra. A mostani sem biztos, hogy létrejön, csak a lehetősége áll fenn.

nagylaza, főpohárnok
ÉS annak is fennáll a lehetősége, hogy a maradék 38 hektárt valaki pont ott az elmúlt hetekben felvásárolta. Nem tudom, de fent áll a lehetősége. 😀😀😀
több mint 2 éve
Chef a'la Laci pecsenyés Houston Texans 399
 www.portfolio.hu/gazdasag/20230227/kiveteles-gyorsasaggal-verne-szet-a-kormany-az-orvosi-kamarat-599600

cartman023
Én nem vagyok kamarai tag sehol - illetve pár évig fizettem Parragh úrnak azt az 5000et évente, de minek…- de egyébként van ezeknek értelme? Már úgy értem itt Magyarországon, nem Norvégiában?
MC12
Igen, az egészségügy egyetlen működő érdekképviselete. Így ennyi. Kidobva az ablakon,lehet bólogatni innentől és relativizálni. Majd a NCIS rezidens spanod megreformálja a dolgokat.

Egy jéghideg mit kérsz?
több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 16 711 — beers & Packers
A teljes szöveg:
több mint 2 éve

Igazi mamelukok.
warr_b
nagylaza, főpohárnok
* még
slowmotion
Most se..
nagylaza, főpohárnok
slowmotion

peterk2005 udvari bolond
Szerintem volt előkészítés.
Megnézték, hogy kik a piaci szereplők, náluk van-e ilyen és mikor szeretnének ennek nekiállni, mikor lesz rá EU-s pénz (RePowerEU pl.).
Aztán fogták és betettek egy számot, hogy véletlenül se tudjon senki se belemászni ebbe.
Majd ha kell, akkor lesz egy cég, benyújtanak egy törvénymódosítást, aztán lehet majd pályázni és meglesz az elbírálás a szokásos módon.
több mint 2 éve

cartman023
Én nem vagyok kamarai tag sehol - illetve pár évig fizettem Parragh úrnak azt az 5000et évente, de minek…- de egyébként van ezeknek értelme? Már úgy értem itt Magyarországon, nem Norvégiában? Bárkivel beszéltem, legyen az ügyvéd, orvos, vállalkozó, mindig azt hallgattam, hogy sóhivatal, soha semmiben nem segítették a munkájukat, amit rajtuk keresztül el lehetett intézni azt saját kapcsolati hálóval is meg lehetett oldani - jobban.

Másrészt vajon akkor is ekkora hiszti lenne, ha a Parraghékat “vernék szét” vagy csak azért megy a paláver, mert egy nyíltan ellenzéki, volt szoci állmtitkár - aki abban a kormányban volt államtitkár, amelyik szintèn megszüntette a kötelező kamarai tagságot khm. - ja, hogy akkor a nyíltan Fideszes Éger volt az elnök, az más 😊 - az “áldozat”. (Mondjuk ugye ezekután nehéz indokolni bármilyen kamarai tagsági díjat, de Gulyás biztos megoldja 😊 )

Politikai leszámolás ez a kamarával, ez nyilvánvaló, csak nem meglepő. Amikor a Kincsest megválasztották, tudhatták, hogy ez lesz előbb-utóbb. Ha nem, az egészen komoly politikai analfabétizmus.

több mint 2 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 534

cartman023
MOK:
Az adataik szerint az orvosok döntő többsége támogatta a MOK lépéseit és céljait.

Álmos Péter alelnök szerint aki komolyan gondolja, és szolidáris akar lenni, most adja be az önként vállalt túlmunka felmondását,  letétbe helyezésnek ezen a ponton már nincs értelme.

1 hét múlva mínuszos hír a Telexen: az elmúlt héten mindössze 8 fő, a teljes szolgálatot teljesítő orvosok kevesebb mint egy százaléka adta be az önként vállalt túlmunkájának felmondását.
több mint 2 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 207
 444.hu/2023/02/27/melyik-negy-megyet-adna-oda-orban-az-oroszoknak

anyád

Simicskó.
több mint 2 éve
cartman023 Indianapolis Colts 977

több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 400 — The only discipline that lasts, is self discipline

Igazi mamelukok.
warr_b
nagylaza, főpohárnok
* még
slowmotion
Most se..
nagylaza, főpohárnok
slowmotion

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve

Igazi mamelukok.
warr_b
nagylaza, főpohárnok
* még
slowmotion
Most se.. Azt hiszem, a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzetnek annyi.
nagylaza, főpohárnok
még a freskót kell lekaparni és körbe értünk.
Amadeus von Dollárbaloldal
Nem megmondta Viktor, hogy annak is örülni kell, hogy van munka?
Nem azt kell nézni, hogy micsoda, hanem hogy van.
Ők megtettek mindent ami erejükből tellett, akinek meg derogál elfogadni, annak nem kell.
Lúdas Solymi
jah csak ezekben a gyárakban nagyítóval kell keresni a magyart
NB2
Akkor alá kell menni a fizetési igényeknek, de csak addig amíg az EU nem küld pénzt.
Látod, a képviselők is csökkentik a fizujukat, még Viktor is, oh wait...
több mint 2 éve
NB2 New England Patriots 27 460 — nabege2@yahoo.com

Igazi mamelukok.
warr_b
nagylaza, főpohárnok
* még
slowmotion
Most se.. Azt hiszem, a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzetnek annyi.
nagylaza, főpohárnok
még a freskót kell lekaparni és körbe értünk.
Amadeus von Dollárbaloldal
Nem megmondta Viktor, hogy annak is örülni kell, hogy van munka?
Nem azt kell nézni, hogy micsoda, hanem hogy van.
Ők megtettek mindent ami erejükből tellett, akinek meg derogál elfogadni, annak nem kell.
Lúdas Solymi
jah csak ezekben a gyárakban nagyítóval kell keresni a magyart