NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 8 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

több mint 2 éve
peach Atlanta Falcons 15 608 — a new hope (again)
Tesóm minapi sztorija: pénzügyi területen dolgozik (tanácsadó), és az egyik munkáltatója / partnere egy - név nélkül - NER-es kötődésű pénzügyes cég. A minap tartottak egy fejtágítást, ahol a 40-es évei elején járó tulaj tartott előadást az alkalmazottaknak, "hogyan építs sikeres karriert" témában. A dolgot - a cég legalábbis - nem viccnek szánta, hanem komolyan gondolta, hogy "segít" az alkalmazottaknak sikeressé válni. Rövidre fogva, a tulaj az előadása elejét azzal kezdte, hogy mesélt a kezdeti időkről, amikor kezdőként egy "nagyobb cégnél" dolgozott pénzügyi területen. De csak 2-3 évig bírta, mert azt tapasztalta, hogy rendkívül merevek, az ügyfelekkel nem tudnak bánni ésatöbbi. Úgyhogy egyre kevésbé szeretett ott dolgozni, végül elege lett és eljött a cégtől. "Eljutottam arra a pontra, hogy innen már csak visszafejlődni lehet, ezért felmondtam, és úgy döntöttem, hogy saját magam ura leszek. Ezért megvettem az XXX céget 32 milliárdért."

Megkapták a tippeket a húgomék: ha nem tetszik valami, és fontos a karriered, akkor vegyél te is egy céget 32 milliárdért. 😀
peterk2005 udvari bolond
főnököm ugyanez kicsiben. "a szakmunkás képző után elmentem dolgozni, de fél év után rájöttem, hogy az alkamazotti élet nem nekem való, szóval úgy döntöttem, hogy vállakozó leszek és megnyitottam a kisgép kölcsönzőt..." csak azt felejti el hozzátenni, hogy az apja ötlete volt, az apja vette neki meg első 10-20 gépet, illetve az apja házának a melléképületében volt az irodája, a ház udvarán egy fedett szín alatt voltak tárolva a gépek. 😀

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 400 — The only discipline that lasts, is self discipline
Megkapták a tippeket a húgomék: ha nem tetszik valami, és fontos a karriered, akkor vegyél te is egy céget 32 milliárdért. 😀
peterk2005 udvari bolond
asszem a Trump roastban is vmi ilyesmi hangzik el:
"Donald milyen sikeres uzletember, igazi amerikai alom stb, a semmibol kuzdotte fel magat. Es a semmi alatt azt ertem, hogy az apja adott neki X millio dollart neki mikor el kezdett uzletelni".
szerk.: biztos komolyan gondolta az illeto vagy csak innen vette ezt a dumat?
csebi
Én nem ültem ott, nem tudom, de a húgom szerint teljesen komolyan mondta a fazon. Az ő világában ez természetes volt. (Azt nem tudom, hogy kapta-e aputól a pénzt, vagy kapcsolatokon keresztül csurrant neki pénz a bizniszre.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
NB2 New England Patriots 27 460 — nabege2@yahoo.com
Érdekes, amit akarnak azt gyorsan elfogadják...
Színjáték az egész, csak a hülyék nem tudják...
több mint 2 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 277 — Ajmo Vatreni
Előző egy évben? (Minimum) 4-5 éve már ez a szabály. 😊 Hosszú évek óta állnak a szélerőművi beruházások az országban. ...
peterk2005 udvari bolond
Egy éve kezdődött az orosz-ukrán háború és egy éve lett nyilvánvaló, hogy az energiát magunknak kellene megtermelni és nem a keleti gázzal hajtott gázturbinákban kellene bízni. (Ha már a fél országot gázfűtésre állították át.) Ez az egy év. (A szabály 2016-os.)
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 940 — Lucas Scott
peterk2005 udvari bolond
asszem a Trump roastban is vmi ilyesmi hangzik el:
"Donald milyen sikeres uzletember, igazi amerikai alom stb, a semmibol kuzdotte fel magat. Es a semmi alatt azt ertem, hogy az apja adott neki X millio dollart neki mikor el kezdett uzletelni".
szerk.: biztos komolyan gondolta az illeto vagy csak innen vette ezt a dumat?

Szerkesztette: csebi

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 400 — The only discipline that lasts, is self discipline
 telex.hu/belfold/2023/02/27/ujabb-magyar-akkumulatorgyar-kistelek-12-hektart-adott-el-gyarepitesre

Igazi mamelukok.
warr_b
Úgy tudom, Kistelek környékén rengeteg víz van, egyáltalán nem csodálkozom, hogy látatlanban megszavazták.
nagylaza, főpohárnok
* még
slowmotion
Most se..
nagylaza, főpohárnok
nemisigaz, ha a környéken halastóra is telik, akkor pont van elég víz.
meg a tenger is csak 140-re van (magyar) vagy 420-ra (horvát). oké, kilométer, de az kit érdekel? egy köpésre lesz az.
slowmotion
Erről jut eszembe, hogy a szélerőművek telepítéséről szóló törvényben az áll, hogy lakott településtől minimum 12000 méterre (12 km-re) kell lennie, annál közelebb nem lehet. Ezért is állnak évek óta a szélerőművi fejlesztések, mert kb. nincs olyan talpalatnyi föld az országban, amihez ne lenne 12km-nél közelebb település.

Node a lényeg, hogy az osztrák hasonló törvényben 1200 méter van. Tegye fel a kezét, aki úgy gondolja, hogy a mi 12 kilométerünket egy szakértői csoport dolgozta ki, és illesztette be alapos tanulmányok készítése után a törvénybe. Aztán tegye fel a kezét az, aki szerint a törvény előkészítők 'időt spórolva" szimplán lefordították az osztrák törvényt, és menet közben valaki elütötte az 1200-at 12000-nek.
peterk2005 udvari bolond
Ezt még meg is lehetne bocsájtani vagy legalábbis szemét tudnék hunyor felette. Balfaszok, ez van. De miért nem lett még megváltoztatva ez az előző egy évben? Nekem ez az érthetetlen.
zinedine5
Előző egy évben? (Minimum) 4-5 éve már ez a szabály. 😊 Hosszú évek óta állnak a szélerőművi beruházások az országban. Aminek egyébként az lett a következménye, hogy egészségtelenül eltolódott a megújuló-energiatermelésünk a napelemes irányba. Az egészséges arányra most pontosan nem emlékszem - pedig olvastam, ez a szám egyébként függ az ország adottságaitól is, de az időnként hallható "mi lapos ország vagyunk, nálunk a szél nem kihasználható"-val ellentétben a szélhez éppen nem hegyek kellenek, úgyhogy a mi adottságaink egyáltalán nem rosszak (szárazföldi telepítésekhez) -, mindenesetre az arány nincs túl messze a fele-fele aránytól. Ezzel szemben valami 7-8 szoros többségben vannak a napelemes energiatermelők jelenleg. Aminek meg ugye az a következménye, hogy sokkal nagyobb a napi termelés-ingadozás, hiszen a szélnek éppen az lenne a haszna, hogy jellemzően éppen akkor termel, amikor a naperőmű nem termel (szép napos időben, nappal tipikusan nem szeles az idő, felhős időkben, illetve éjszaka viszont jellemzően szelesebb).

Szóval annak a sima elirásnak elég komoly következményei vannak az ország energiabiztonságára nézvést. Több hagyományos erőművet kell fenntartani / bekapcsolni napszünetes időkben, ami ugye most már nem csak szennyezőbb, de drága is tud lenni. (Paks vonalban termel, azt nem lehet ki-be kapcsolgatni, azzal a hullámzás problémát nem tudjuk megoldani. Gázzal, szénnel lehet .... és ha lehetne, akkor azokkal a megújulókkal amik ilyenkor termelnek.) Szóval nem egy jelentéktelen apróságról van szó, ami csak néhány zöldbe burkolt szélerőmű dilisnek számít.
peterk2005 udvari bolond
Annyiban rosszak a szélerőművekhez az adottságaink, hogy nincs igazán uralkodó szélirány az ország legtöbb területén, így nehéz kitalálni h milyen szögben álljon a szélrotor, mert nem minden irányú szél hajtja.

Saját példa: m1-esen megyünk Kia Sportage-dzsel, olyan szél van h az utasokkal együtt vagy 2 tonnát nyomó autót érezhetően lökdösi, ellenberger az autópálya mentén álló szélkerekek állnak, mint a cövek.
empty taxi
Ezt én is olvastam. De azért erre a problémára már születtek megoldások (szélirányt követő berendezések). Nem mondom, hogy ész nélkül érdemes telerakni az országot szélgenerátorokkal, de azért születtek a témában komoly tanulmányok már, és azok szerint az ország alkalamas arra, hogy ne legyen nap irányba eltolódott megújuló rendszerünk. Szóval megoldható lenne. Azok az M1 mellettiek egyébként minimum 10 éves, szélerőmű szempontból "aggastán" vagy "hőskorinak" számító cuccok (én is az M1-en járok, én is látom őket régóta). Azokról el is tudom képzelni, hogy még rugalmatlanok, kisebb tudásúak, mint az újabbak.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Bezzeg Hiller papa latin nyelvű felszólalása, na, az valami!
Dzsokijuing
ez amugy szembe megy a házszabalyrol, csak nemzetisegi kepviselo, szoszolo szolalhat fel a magyaron kivul az anyanyelven. kivancsi vagyok h Kover milyen buntetest fog ra kiszabni.
csebi
de hát ez Hillernek nem anyanyelve 😊
slowmotion
epp ezert mondom, hogy jar(na) a bunti. de sztem a regi ismeretseg okan Kover nem fogja megbuntetni (btw: nem lattam a felvetelt, de nem olvastam sehol Kovert, hogy figyelmeztette a hazszabalyra, a masodik figyelmeztetes utan el kellett volna venni a szot sztem. meg a vegen az lesz, hogy a dollarbaloldal angolul adja elo azt, amit a Biden adminisztracio megir nekik Brusszelben).

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Tesóm minapi sztorija: pénzügyi területen dolgozik (tanácsadó), és az egyik munkáltatója / partnere egy - név nélkül - NER-es kötődésű pénzügyes cég. A minap tartottak egy fejtágítást, ahol a 40-es évei elején járó tulaj tartott előadást az alkalmazottaknak, "hogyan építs sikeres karriert" témában. A dolgot - a cég legalábbis - nem viccnek szánta, hanem komolyan gondolta, hogy "segít" az alkalmazottaknak sikeressé válni. Rövidre fogva, a tulaj az előadása elejét azzal kezdte, hogy mesélt a kezdeti időkről, amikor kezdőként egy "nagyobb cégnél" dolgozott pénzügyi területen. De csak 2-3 évig bírta, mert azt tapasztalta, hogy rendkívül merevek, az ügyfelekkel nem tudnak bánni ésatöbbi. Úgyhogy egyre kevésbé szeretett ott dolgozni, végül elege lett és eljött a cégtől. "Eljutottam arra a pontra, hogy innen már csak visszafejlődni lehet, ezért felmondtam, és úgy döntöttem, hogy saját magam ura leszek. Ezért megvettem az XXX céget 32 milliárdért."

több mint 2 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 074 — Lájkold a zsűrit!
 telex.hu/belfold/2023/02/27/ujabb-magyar-akkumulatorgyar-kistelek-12-hektart-adott-el-gyarepitesre

Igazi mamelukok.
warr_b
Úgy tudom, Kistelek környékén rengeteg víz van, egyáltalán nem csodálkozom, hogy látatlanban megszavazták.
nagylaza, főpohárnok
* még
slowmotion
Most se..
nagylaza, főpohárnok
meg a tenger is csak 140-re van (magyar) vagy 420-ra (horvát). oké, kilométer, de az kit érdekel? egy köpésre lesz az.
slowmotion
Erről jut eszembe, hogy a szélerőművek telepítéséről szóló törvényben az áll, hogy lakott településtől minimum 12000 méterre (12 km-re) kell lennie, annál közelebb nem lehet. Ezért is állnak évek óta a szélerőművi fejlesztések, mert kb. nincs olyan talpalatnyi föld az országban, amihez ne lenne 12km-nél közelebb település.

Node a lényeg, hogy az osztrák hasonló törvényben 1200 méter van. Tegye fel a kezét, aki úgy gondolja, hogy a mi 12 kilométerünket egy szakértői csoport dolgozta ki, és illesztette be alapos tanulmányok készítése után a törvénybe. Aztán tegye fel a kezét az, aki szerint a törvény előkészítők 'időt spórolva" szimplán lefordították az osztrák törvényt, és menet közben valaki elütötte az 1200-at 12000-nek.
peterk2005 udvari bolond
Ezt még meg is lehetne bocsájtani vagy legalábbis szemét tudnék hunyor felette. Balfaszok, ez van. De miért nem lett még megváltoztatva ez az előző egy évben? Nekem ez az érthetetlen.
zinedine5
Előző egy évben? (Minimum) 4-5 éve már ez a szabály. 😊 Hosszú évek óta állnak a szélerőművi beruházások az országban. Aminek egyébként az lett a következménye, hogy egészségtelenül eltolódott a megújuló-energiatermelésünk a napelemes irányba. Az egészséges arányra most pontosan nem emlékszem - pedig olvastam, ez a szám egyébként függ az ország adottságaitól is, de az időnként hallható "mi lapos ország vagyunk, nálunk a szél nem kihasználható"-val ellentétben a szélhez éppen nem hegyek kellenek, úgyhogy a mi adottságaink egyáltalán nem rosszak (szárazföldi telepítésekhez) -, mindenesetre az arány nincs túl messze a fele-fele aránytól. Ezzel szemben valami 7-8 szoros többségben vannak a napelemes energiatermelők jelenleg. Aminek meg ugye az a következménye, hogy sokkal nagyobb a napi termelés-ingadozás, hiszen a szélnek éppen az lenne a haszna, hogy jellemzően éppen akkor termel, amikor a naperőmű nem termel (szép napos időben, nappal tipikusan nem szeles az idő, felhős időkben, illetve éjszaka viszont jellemzően szelesebb).

Szóval annak a sima elirásnak elég komoly következményei vannak az ország energiabiztonságára nézvést. Több hagyományos erőművet kell fenntartani / bekapcsolni napszünetes időkben, ami ugye most már nem csak szennyezőbb, de drága is tud lenni. (Paks vonalban termel, azt nem lehet ki-be kapcsolgatni, azzal a hullámzás problémát nem tudjuk megoldani. Gázzal, szénnel lehet .... és ha lehetne, akkor azokkal a megújulókkal amik ilyenkor termelnek.) Szóval nem egy jelentéktelen apróságról van szó, ami csak néhány zöldbe burkolt szélerőmű dilisnek számít.
peterk2005 udvari bolond
Annyiban rosszak a szélerőművekhez az adottságaink, hogy nincs igazán uralkodó szélirány az ország legtöbb területén, így nehéz kitalálni h milyen szögben álljon a szélrotor, mert nem minden irányú szél hajtja.

Saját példa: m1-esen megyünk Kia Sportage-dzsel, olyan szél van h az utasokkal együtt vagy 2 tonnát nyomó autót érezhetően lökdösi, ellenberger az autópálya mentén álló szélkerekek állnak, mint a cövek.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve

Igazi mamelukok.
warr_b
nagylaza, főpohárnok
* még
slowmotion
Most se..
nagylaza, főpohárnok
slowmotion

peterk2005 udvari bolond
zinedine5

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 2 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 074 — Lájkold a zsűrit!
 www.valaszonline.hu/2023/02/28/magantokealapok-ner-jaszai-gellert-hernadi-zsolt-csanyi-sandor-magyar-peter-szaraz-istvan-nagytotal/?fbclid=IwAR3OJp80DEXTVeNan8TOTUcVG-BJdYBkRI_EMbJChcklRsKI6hYYR8BGSxw

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 922 — Cowboys fan
Dzsokijuing
ez amugy szembe megy a házszabalyrol, csak nemzetisegi kepviselo, szoszolo szolalhat fel a magyaron kivul az anyanyelven. kivancsi vagyok h Kover milyen buntetest fog ra kiszabni.
csebi
de hát ez Hillernek nem anyanyelve 😊
több mint 2 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 541 — Saturday Night Lights
Dzsokijuing
csebi
Tingens excrementum ad purificationem.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
Dzsokijuing

több mint 2 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 541 — Saturday Night Lights
 444.hu/2023/02/27/melyik-negy-megyet-adna-oda-orban-az-oroszoknak

anyád

Simicskó.
Amadeus von Dollárbaloldal
A KDNP parlamenti frakciójának beszédírói komoly intellektuális kihívásokkal nézhetnek szembe.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
Imitheking New England Patriots 1 905
Kistelekhez... Időnként nehéz elhinni, hogy 2023-at írunk.
Szombathelyi Árpád független önkormányzati képviselő Fb-posztja következik. .[/i]
nagylaza, főpohárnok
Legalabb nyelvtanilag helyesen irna le ezt a sok faszsagot. De itt mar komolyabb dolgokra sincs igeny, ugyhogy nem csodalkozom.
több mint 2 éve
1 hét múlva mínuszos hír a Telexen: az elmúlt héten mindössze 8 fő, a teljes szolgálatot teljesítő orvosok kevesebb mint egy százaléka adta be az önként vállalt túlmunkájának felmondását.
bobi0092
viszont ezt se felejtsuk el:

telex.hu/belfold/2023/02/24/egeszsegugy-ugyeleti-rendszer-atalakitas-orvos-rezidens-orvosi-kamara

több mint 2 éve
cartman023 Indianapolis Colts 977
 telex.hu/belfold/2023/02/28/rendorseg-vizsgalat-feljelentes-fenyegeto-uzenet-orvos

És ez keményebb lesz ha a MOK megy a levesbe.
több mint 2 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 207
MC, a kamara alapvetően téged véd fogyasztóként, véd minket is köztestületként, de alapvetően a te érdekeben garantál(na) minőséget és jogorvoslati lehetőséget, ha a kamarai tag valamit nagyon elbasz az ügyedben.
ja, talan Franciaorszagban, meg Skandinaviaban.

irtunk anno a kamaranak, hogy egyik ugyved tagjuk kerelmezoket vert at, es elore alairatta veluk a felulvizsgalati kerelmuket, mielott dontes szuletett volna (ugy bukott ki, hogy az illeto benyujtotta olyan ugyben is ezt a kerelmet, ahol a kerelmezo vonta vissza a kerelmet, es nem ertette az egeszet ...). tudod mit irtak vissza? szerintuk nincs itt semmi latnivalo ...
csebi
Ezért írtam, hogy a tagság sara, amiért ezt engedi.
de a tagsag hagyni fogja ezt, mert tudja, hogy megvedi oket a kamara meg a jogos kritikaval szemben is.
csebi
Körbeértünk.
több mint 2 éve
MC, a kamara alapvetően téged véd fogyasztóként, véd minket is köztestületként, de alapvetően a te érdekeben garantál(na) minőséget és jogorvoslati lehetőséget, ha a kamarai tag valamit nagyon elbasz az ügyedben.

irtunk anno a kamaranak, hogy egyik ugyved tagjuk kerelmezoket vert at, es elore alairatta veluk a felulvizsgalati kerelmuket, mielott dontes szuletett volna (ugy bukott ki, hogy az illeto benyujtotta olyan ugyben is ezt a kerelmet, ahol a kerelmezo vonta vissza a kerelmet, es nem ertette az egeszet ...). tudod mit irtak vissza? szerintuk nincs itt semmi latnivalo ...
csebi
de a tagsag hagyni fogja ezt, mert tudja, hogy megvedi oket a kamara meg a jogos kritikaval szemben is.

több mint 2 éve
warr_b Washington Commanders 27 923 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

csebi
Így így.
Az orvosi kamara sem talált valahogy soha semmi kivetnivalót egyik doki működésében sem semmilyen műhibaperben vagy bármilyen ügyben...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve

csebi
több mint 2 éve

több mint 2 éve
Hát ugye nem fideszes államtitkár volt, hanem szoci 😊
MC12
elotte meg OV miniszterelnoki fotanacsodaja, szoval erre irtam, hogy nem annyira egyertelmu ez ...

több mint 2 éve
 www.portfolio.hu/gazdasag/20230227/kiveteles-gyorsasaggal-verne-szet-a-kormany-az-orvosi-kamarat-599600

De szerencsére ezt a NATO-s dolgot jól megrágják.
cartman023
Én nem vagyok kamarai tag sehol - illetve pár évig fizettem Parragh úrnak azt az 5000et évente, de minek…- de egyébként van ezeknek értelme? Már úgy értem itt Magyarországon, nem Norvégiában? Bárkivel beszéltem, legyen az ügyvéd, orvos, vállalkozó, mindig azt hallgattam, hogy sóhivatal, soha semmiben nem segítették a munkájukat, amit rajtuk keresztül el lehetett intézni azt saját kapcsolati hálóval is meg lehetett oldani - jobban.

MC12

A kamara, kamarák szétverése végső soron a minőséget fogja rontani, hiszen semmilyen konkrét visszatartó erő nem lesz a rosszul, vagy gecin dolgozó - jelen esetben - orvosokkal szemben. Majd beperelheted polgári úton, meg feljelentheted. Utóbbit lazán meg fogja szüntetni már a rendőrség. A kamarai rendszer nem véletlenül lett kitalálva. Az, hogy egyes kamarák szarul működnek az a tagság sara, nem az intézményé.

Egyébként nem értem, hogy a kamarai működésben a politika miért releváns. Színtiszta szakmai szervezet a kamara. (kb. mint a céhek annak idején)