Politika
65 feliratkozó
több mint 2 éve
Amúgy elég fura ez az egész. Én úgy láttam, az orvosok egy olyan réteg voltak, akiket sikerült pacifikálni. Egész értelmes pénzt kaptak, és jóval kevesebb morgás volt mint eddig. Mivel minden orvos akit ismerek évtizedes távlatokban könyörög komolyabb reformokért, nem úgy indult ez a buli, hogy a rohadt Fidesz szétcsesz mindent megint. Akivel beszéltem inkább volt cinikus mint negatív azt hallva, hogy nagyobb változtatások jöttek. Az ügyeleti reformtól régóta rettegtek, de pl hallottam olyan érvet is, hogy más társadalomra méretezték az ügyeleti rendszert, így várható volt valami átalakítás. Viszont ezzel párhuzamosan beindult egy komolyabb szőnyegbombázás is. Nem tudom mi a megszavazott törvény és mi a tervezet, de pl a nem olyan rég kőbe vésett finanszírozási összeg egy részét akarják olyan teljesítményekhez kötni, amelyek gyakran függetlenek a háziorvosoktól(pl szűrővizsgálatok, amikre nem ők adnak beutalót), vagy úgy átalakítani a praxisközösségeket, hogy az legyen a vége, hogy 3-an végeznek 4 melót ugyan azért a pénzért. A fő probléma még mindig az, hogy egy 1500-as praxisban simán kiosztja a gép a 125-ös sorszámot egy hétfő reggel, és nem látni, hogy a most indított hadjárat, hogyan fog ezen változtatni. Szóval ez a nem megalkuvó szoci kamarás kavarja a szart jól hangzik, de a valóságban fél éve elkezdtek rugdosni egy csoportot, akivel 2 éve békültek ki, és ezért van a befeszülés. Őrült sok nyugdíj környéki orvos van a rendszerben, eddig bőven megérte vinni tovább a praxist 65 után, nem feltétlenül jó ötlet elvenni ettől a kedvüket.
több mint 2 éve
Most MOK-ot teszik hidegre....a Végrehajtói kamarát vajon miért nem baszogatják......tiszta faszkalap ország lettünk hazug gyerekek játszótere lett az ország....sajnos nincs annyi tőkém,hogy családostól hagyjam itt ezt a pöcefideszgödrötVégrehajtói kamara nincs 8 éve.
ThundersNFL a Jobbágy
Végrehajtói kar van begyűrve az IM alá. A végrehajtókat már megbaszogatták annak idején, csak ők nem érdekeltek senkit.
több mint 2 éve
Most MOK-ot teszik hidegre....a Végrehajtói kamarát vajon miért nem baszogatják......tiszta faszkalap ország lettünk hazug gyerekek játszótere lett az ország....sajnos nincs annyi tőkém,hogy családostól hagyjam itt ezt a pöcefideszgödrötHát mert lehet, hogy a végrehajtóktól jött a zsebpénz 😮
ThundersNFL a Jobbágy
több mint 2 éve
Most MOK-ot teszik hidegre....a Végrehajtói kamarát vajon miért nem baszogatják......tiszta faszkalap ország lettünk hazug gyerekek játszótere lett az ország....sajnos nincs annyi tőkém,hogy családostól hagyjam itt ezt a pöcefideszgödrötSosem hittem volna, hogy ide jutunk. Régebben boldog voltam, hogy magyar vagyok. Jó ideje már csak ég az arcom a szégyentől.
ThundersNFL a Jobbágy
több mint 2 éve
Most MOK-ot teszik hidegre....a Végrehajtói kamarát vajon miért nem baszogatják......tiszta faszkalap ország lettünk hazug gyerekek játszótere lett az ország....sajnos nincs annyi tőkém,hogy családostól hagyjam itt ezt a pöcefideszgödröt
Draft

2001-2003-2004-2014-2016-2018
több mint 2 éve
most az hogy egy egyszerű algoritmikus AI-t vagy egy ML-t akarunk-e ráküldeni hagyjukDe pont ez a lényege az angol módszernek, magában a lámpában van a kamera, ha piros és átmész rajta egyből megy a rendszámra a bünti, nem kell ezt túlgondolni.sztem utólagos képekről hasznos lenne megbaszni a piroson áthajtókat akárindex.hu/velemeny/2023/02/28/baleset-karacsony-gergely-sebesseg-budapest/na azért ez a cikk sem pite....nyilván lehet és kell is vitatkozni KariGerivel, de azzal nehéz, hogy sokkal valószínűbb egy halálos kimenetelű baleset, ha az autó szabálytalanul gyorsan megy, azzal nehéz
Tipikus semmitmondó idióta.
Nyilván álljon mindenhová egy rendőr és az majd szépen akire rábök az 10 évre leadja a jogsiját...
FLZOLI
az egy feltételezés, hogy ez önmagában nem oldja meg a problémákat....elég valószínű, de amíg nem tesznek próbát, addig csak feltételezés...nyilván ez a lovaskocsizás számomra elég visszatetsző emlegetése sokat ront a cikk megítélésén, mert érdemes lenne vitázni, hogy mit lehetne/kellene csinálni a hasonló balesetek elkerülésére
A megoldási javaslatok közül a -Ki kéne szűrni a forgalomból az alkalmatlan vezetőket a most is meglévő forgalomfigyelő kamerarendszer segítségével- egy remek gondolat, de még a traffipaxoknál is nagyobb baromság...nincs az a mesterséges intelligencia, aki egy kameraképből ki tudná szűrni, hogy ki a potenciális "bajkeverő", főleg emberi szemek nem alkalmasak kameraképek nézegetésére és gyanús elemek keresésére...
én tudom, naponta kameraképeken próbál az ember gyanús dolgokat találni, de ez általában arra korlátozódik, hogy visszanézzek eseteket, hogy hogyan is történt a baj
valamit persze csinálni kell, és számomra például egy sokkal szimpatikusabb verzió, amikor a gyorshajtás után a rendőr azonnal kiszedi az autóst és nem csak a bevétel az érdekes, hogy jön két hét múlva Szombathelyről a 30ezres csekk...ennek nincs valódi visszatartó ereje számomra, ha rögtön félreállítanak, az szerintem kellemetlenebb, főleg ha még ittas is volt a pali...
persze erre nincs valódi akarat, mert tudjuk, hogy csak a pénzről szól a gyorshajtósdi Magyarországon...
A gyorshajtásnál én jobban büntetném például a szabálytalan sávváltásokat és előzéseket...ráadásul mindenre pénzbüntetés van, ami nem tűnik elegendőnek...de nyilván nem arra gondolok, hogy egy szabálytalan előzést 6 hónapos szabadságvesztéssel kellene büntetni, de ha mindezt jogosítvány nélkül (bevont jogosítvánnyal) teszik, akkor már ez lenne a következő lépés
baromi fontos lenne a nagyobb jelenlét az utakon a fakabátoktól, de tudjuk, hogy a létszám nem megfelelő (maximum teszem hozzá szomorúan, az eset kapcsán, ha egy szerencsétlen rendőrrel történik valami)
Klaci79
Negritis, a vajda
Ugyan úgy a kiemelt helyeken ugyan úgy lehet a záróvonalat vagy a buszsávot is figyelni, hogy ha a gyökérje okoskodik akkor automatán jön is a csekk. Ehhez se MI, AI de még emberi ész se kell, egy egyszerű képfelismerő algoritmust kell ráküldeni a videóképre, azért a piacon ebből tuti van jó pár
FLZOLI
a lényeg hogy kevés az igazi következmény általában
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
De pont ez a lényege az angol módszernek, magában a lámpában van a kamera, ha piros és átmész rajta egyből megy a rendszámra a bünti, nem kell ezt túlgondolni.sztem utólagos képekről hasznos lenne megbaszni a piroson áthajtókat akárindex.hu/velemeny/2023/02/28/baleset-karacsony-gergely-sebesseg-budapest/na azért ez a cikk sem pite....nyilván lehet és kell is vitatkozni KariGerivel, de azzal nehéz, hogy sokkal valószínűbb egy halálos kimenetelű baleset, ha az autó szabálytalanul gyorsan megy, azzal nehéz
Nyilván álljon mindenhová egy rendőr és az majd szépen akire rábök az 10 évre leadja a jogsiját...
FLZOLI
az egy feltételezés, hogy ez önmagában nem oldja meg a problémákat....elég valószínű, de amíg nem tesznek próbát, addig csak feltételezés...nyilván ez a lovaskocsizás számomra elég visszatetsző emlegetése sokat ront a cikk megítélésén, mert érdemes lenne vitázni, hogy mit lehetne/kellene csinálni a hasonló balesetek elkerülésére
A megoldási javaslatok közül a -Ki kéne szűrni a forgalomból az alkalmatlan vezetőket a most is meglévő forgalomfigyelő kamerarendszer segítségével- egy remek gondolat, de még a traffipaxoknál is nagyobb baromság...nincs az a mesterséges intelligencia, aki egy kameraképből ki tudná szűrni, hogy ki a potenciális "bajkeverő", főleg emberi szemek nem alkalmasak kameraképek nézegetésére és gyanús elemek keresésére...
én tudom, naponta kameraképeken próbál az ember gyanús dolgokat találni, de ez általában arra korlátozódik, hogy visszanézzek eseteket, hogy hogyan is történt a baj
valamit persze csinálni kell, és számomra például egy sokkal szimpatikusabb verzió, amikor a gyorshajtás után a rendőr azonnal kiszedi az autóst és nem csak a bevétel az érdekes, hogy jön két hét múlva Szombathelyről a 30ezres csekk...ennek nincs valódi visszatartó ereje számomra, ha rögtön félreállítanak, az szerintem kellemetlenebb, főleg ha még ittas is volt a pali...
persze erre nincs valódi akarat, mert tudjuk, hogy csak a pénzről szól a gyorshajtósdi Magyarországon...
A gyorshajtásnál én jobban büntetném például a szabálytalan sávváltásokat és előzéseket...ráadásul mindenre pénzbüntetés van, ami nem tűnik elegendőnek...de nyilván nem arra gondolok, hogy egy szabálytalan előzést 6 hónapos szabadságvesztéssel kellene büntetni, de ha mindezt jogosítvány nélkül (bevont jogosítvánnyal) teszik, akkor már ez lenne a következő lépés
baromi fontos lenne a nagyobb jelenlét az utakon a fakabátoktól, de tudjuk, hogy a létszám nem megfelelő (maximum teszem hozzá szomorúan, az eset kapcsán, ha egy szerencsétlen rendőrrel történik valami)
Klaci79
Negritis, a vajda
Ugyan úgy a kiemelt helyeken ugyan úgy lehet a záróvonalat vagy a buszsávot is figyelni, hogy ha a gyökérje okoskodik akkor automatán jön is a csekk. Ehhez se MI, AI de még emberi ész se kell, egy egyszerű képfelismerő algoritmust kell ráküldeni a videóképre, azért a piacon ebből tuti van jó pár
több mint 2 éve
Soros György!Self-made man is a mythTesóm minapi sztorija: pénzügyi területen dolgozik (tanácsadó), és az egyik munkáltatója / partnere egy - név nélkül - NER-es kötődésű pénzügyes cég. A minap tartottak egy fejtágítást, ahol a 40-es évei elején járó tulaj tartott előadást az alkalmazottaknak, "hogyan építs sikeres karriert" témában. A dolgot - a cég legalábbis - nem viccnek szánta, hanem komolyan gondolta, hogy "segít" az alkalmazottaknak sikeressé válni. Rövidre fogva, a tulaj az előadása elejét azzal kezdte, hogy mesélt a kezdeti időkről, amikor kezdőként egy "nagyobb cégnél" dolgozott pénzügyi területen. De csak 2-3 évig bírta, mert azt tapasztalta, hogy rendkívül merevek, az ügyfelekkel nem tudnak bánni ésatöbbi. Úgyhogy egyre kevésbé szeretett ott dolgozni, végül elege lett és eljött a cégtől. "Eljutottam arra a pontra, hogy innen már csak visszafejlődni lehet, ezért felmondtam, és úgy döntöttem, hogy saját magam ura leszek. Ezért megvettem az XXX céget 32 milliárdért."főnököm ugyanez kicsiben. "a szakmunkás képző után elmentem dolgozni, de fél év után rájöttem, hogy az alkamazotti élet nem nekem való, szóval úgy döntöttem, hogy vállakozó leszek és megnyitottam a kisgép kölcsönzőt..." csak azt felejti el hozzátenni, hogy az apja ötlete volt, az apja vette neki meg első 10-20 gépet, illetve az apja házának a melléképületében volt az irodája, a ház udvarán egy fedett szín alatt voltak tárolva a gépek. 😀
Megkapták a tippeket a húgomék: ha nem tetszik valami, és fontos a karriered, akkor vegyél te is egy céget 32 milliárdért. 😀
peterk2005 udvari bolond
peach
Musk, Bezos, Zuckerberg, Trump, Gates: gazdag szülök mindenhol, amit azóta mindegyik elfelejtett.
És még sorolhatnánk.
Gyurma Pappa
több mint 2 éve
sztem utólagos képekről hasznos lenne megbaszni a piroson áthajtókat akárindex.hu/velemeny/2023/02/28/baleset-karacsony-gergely-sebesseg-budapest/na azért ez a cikk sem pite....nyilván lehet és kell is vitatkozni KariGerivel, de azzal nehéz, hogy sokkal valószínűbb egy halálos kimenetelű baleset, ha az autó szabálytalanul gyorsan megy, azzal nehéz
FLZOLI
Klaci79
több mint 2 éve
Self-made man is a mythTesóm minapi sztorija: pénzügyi területen dolgozik (tanácsadó), és az egyik munkáltatója / partnere egy - név nélkül - NER-es kötődésű pénzügyes cég. A minap tartottak egy fejtágítást, ahol a 40-es évei elején járó tulaj tartott előadást az alkalmazottaknak, "hogyan építs sikeres karriert" témában. A dolgot - a cég legalábbis - nem viccnek szánta, hanem komolyan gondolta, hogy "segít" az alkalmazottaknak sikeressé válni. Rövidre fogva, a tulaj az előadása elejét azzal kezdte, hogy mesélt a kezdeti időkről, amikor kezdőként egy "nagyobb cégnél" dolgozott pénzügyi területen. De csak 2-3 évig bírta, mert azt tapasztalta, hogy rendkívül merevek, az ügyfelekkel nem tudnak bánni ésatöbbi. Úgyhogy egyre kevésbé szeretett ott dolgozni, végül elege lett és eljött a cégtől. "Eljutottam arra a pontra, hogy innen már csak visszafejlődni lehet, ezért felmondtam, és úgy döntöttem, hogy saját magam ura leszek. Ezért megvettem az XXX céget 32 milliárdért."főnököm ugyanez kicsiben. "a szakmunkás képző után elmentem dolgozni, de fél év után rájöttem, hogy az alkamazotti élet nem nekem való, szóval úgy döntöttem, hogy vállakozó leszek és megnyitottam a kisgép kölcsönzőt..." csak azt felejti el hozzátenni, hogy az apja ötlete volt, az apja vette neki meg első 10-20 gépet, illetve az apja házának a melléképületében volt az irodája, a ház udvarán egy fedett szín alatt voltak tárolva a gépek. 😀
Megkapták a tippeket a húgomék: ha nem tetszik valami, és fontos a karriered, akkor vegyél te is egy céget 32 milliárdért. 😀
peterk2005 udvari bolond
peach
Musk, Bezos, Zuckerberg, Trump, Gates: gazdag szülök mindenhol, amit azóta mindegyik elfelejtett.
És még sorolhatnánk.

több mint 2 éve
Érdekes, amit akarnak azt gyorsan elfogadják...a százharminchárom legbátrabb ember
Színjáték az egész, csak a hülyék nem tudják...
NB2
több mint 2 éve
index.hu/velemeny/2023/02/28/baleset-karacsony-gergely-sebesseg-budapest/na azért ez a cikk sem pite....nyilván lehet és kell is vitatkozni KariGerivel, de azzal nehéz, hogy sokkal valószínűbb egy halálos kimenetelű baleset, ha az autó szabálytalanul gyorsan megy, azzal nehéz
FLZOLI
több mint 2 éve
index.hu/velemeny/2023/02/28/baleset-karacsony-gergely-sebesseg-budapest/Tipikus semmitmondó idióta.
több mint 2 éve
nekem a környezetemben ez érdekes mert többek is kimentek multiból és saját projectet tolnakoff tovább 😊főnököm ugyanez kicsiben. "a szakmunkás képző után elmentem dolgozni, de fél év után rájöttem, hogy az alkamazotti élet nem nekem való, szóval úgy döntöttem, hogy vállakozó leszek és megnyitottam a kisgép kölcsönzőt..." csak azt felejti el hozzátenni, hogy az apja ötlete volt, az apja vette neki meg első 10-20 gépet, illetve az apja házának a melléképületében volt az irodája, a ház udvarán egy fedett szín alatt voltak tárolva a gépek. 😀| Off: a vállalkozás nyitás "könnyűségéről" nekem mindig az jut eszembe, hogy az elmúlt bő két évtizedben kb. négy tucat fiatal, tehetséges, jó informatikus próbálta meg a környezetemben a saját lábra állást, és abból egyetlen egy az, aki ma is saját magát foglalkoztatja: egy srác, aki egyedül dolgozik és abból él, hogy nagy internetes IT munkaközvetítő oldalakon vállal órabérért fejlesztői munkákat. Mindenki más visszament valamilyen alkalmazotti állásba. Persze a minta nem reprezentatív, valószínűleg a környezetem volt pechesebb az átlagnál, de azért amikor a társammal időnként "elsírjuk" egymásnak magunkat, hogy nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat, megragadtunk egy szinten, akkor újabban azzal szoktuk lezárni a dolgot, hogy hülyék vagyunk nincs mese, de szerencsénkre az IT-ben rengeteg a hülye, így jut némi morzsa nekünk is. 😀 |
peach
peterk2005 udvari bolond
Igazándiból én örülök neki, hogy ha valaki belátja, hogy nem vállalkozó típus és nem akar mindenáron a maga ura lenni, miközben tök hülye hozzá. Az elmúlt 25 évben rengeteg ilyen embert láttam. De visszamennie dolgozni rohadtul derogál neki. Én személy szerint az ilyet nem sajnálom.
NB2
de lehet hogy 10 év múlva oda jutnak ahol most te vagy
több mint 2 éve
Döntöttek, na:Érdekes, amit akarnak azt gyorsan elfogadják...Hát most már komplett sültgyökérnek kell lenned ahhoz, hogy ezt a rendszert védd
NB2
orbán maga mondta pl., hogy mi és Vatikán maradtunk egyedül a béke pártján, ha itt nem esik le valakinek, hogy milyen pályára kormányozták ezek az országot ("egyedül vagyunk Tibor..."), akkor annak boldog karácsonyt kívánok
r.baggio
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 2 éve
off tovább 😊főnököm ugyanez kicsiben. "a szakmunkás képző után elmentem dolgozni, de fél év után rájöttem, hogy az alkamazotti élet nem nekem való, szóval úgy döntöttem, hogy vállakozó leszek és megnyitottam a kisgép kölcsönzőt..." csak azt felejti el hozzátenni, hogy az apja ötlete volt, az apja vette neki meg első 10-20 gépet, illetve az apja házának a melléképületében volt az irodája, a ház udvarán egy fedett szín alatt voltak tárolva a gépek. 😀| Off: a vállalkozás nyitás "könnyűségéről" nekem mindig az jut eszembe, hogy az elmúlt bő két évtizedben kb. négy tucat fiatal, tehetséges, jó informatikus próbálta meg a környezetemben a saját lábra állást, és abból egyetlen egy az, aki ma is saját magát foglalkoztatja: egy srác, aki egyedül dolgozik és abból él, hogy nagy internetes IT munkaközvetítő oldalakon vállal órabérért fejlesztői munkákat. Mindenki más visszament valamilyen alkalmazotti állásba. Persze a minta nem reprezentatív, valószínűleg a környezetem volt pechesebb az átlagnál, de azért amikor a társammal időnként "elsírjuk" egymásnak magunkat, hogy nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat, megragadtunk egy szinten, akkor újabban azzal szoktuk lezárni a dolgot, hogy hülyék vagyunk nincs mese, de szerencsénkre az IT-ben rengeteg a hülye, így jut némi morzsa nekünk is. 😀 |
peach
peterk2005 udvari bolond
Igazándiból én örülök neki, hogy ha valaki belátja, hogy nem vállalkozó típus és nem akar mindenáron a maga ura lenni, miközben tök hülye hozzá. Az elmúlt 25 évben rengeteg ilyen embert láttam. De visszamennie dolgozni rohadtul derogál neki. Én személy szerint az ilyet nem sajnálom.
több mint 2 éve
főnököm ugyanez kicsiben. "a szakmunkás képző után elmentem dolgozni, de fél év után rájöttem, hogy az alkamazotti élet nem nekem való, szóval úgy döntöttem, hogy vállakozó leszek és megnyitottam a kisgép kölcsönzőt..." csak azt felejti el hozzátenni, hogy az apja ötlete volt, az apja vette neki meg első 10-20 gépet, illetve az apja házának a melléképületében volt az irodája, a ház udvarán egy fedett szín alatt voltak tárolva a gépek. 😀| Off: a vállalkozás nyitás "könnyűségéről" nekem mindig az jut eszembe, hogy az elmúlt bő két évtizedben kb. négy tucat fiatal, tehetséges, jó informatikus próbálta meg a környezetemben a saját lábra állást, és abból egyetlen egy az, aki ma is saját magát foglalkoztatja: egy srác, aki egyedül dolgozik és abból él, hogy nagy internetes IT munkaközvetítő oldalakon vállal órabérért fejlesztői munkákat. Mindenki más visszament valamilyen alkalmazotti állásba. Persze a minta nem reprezentatív, valószínűleg a környezetem volt pechesebb az átlagnál, de azért amikor a társammal időnként "elsírjuk" egymásnak magunkat, hogy nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat, megragadtunk egy szinten, akkor újabban azzal szoktuk lezárni a dolgot, hogy hülyék vagyunk nincs mese, de szerencsénkre az IT-ben rengeteg a hülye, így jut némi morzsa nekünk is. 😀 |
peach

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
A gáz ugye azért is pikáns sztori, mert az vezetéken tud jönni csak (az oroszoktól), ami hozzánk kétféleképpen juthat csak el (miután észak felől már nem tud): vagy Ukrajnán keresztül, vagy Szerbián keresztül. Namost az Ukrajnán keresztüli rizikóit nem kell ecsetelni, a szerb vezetéken meg eddig inkább az volt, hogy mi adtuk a szerbeknek amikor szűkében voltak, nem pedig felénk próbálták volna tolni, mert hegyekben állt....Előző egy évben? (Minimum) 4-5 éve már ez a szabály. 😊 Hosszú évek óta állnak a szélerőművi beruházások az országban. ...Egy éve kezdődött az orosz-ukrán háború és egy éve lett nyilvánvaló, hogy az energiát magunknak kellene megtermelni és nem a keleti gázzal hajtott gázturbinákban kellene bízni. (Ha már a fél országot gázfűtésre állították át.) Ez az egy év. (A szabály 2016-os.)
peterk2005 udvari bolond
zinedine5

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Érdekes, amit akarnak azt gyorsan elfogadják...Hát most már komplett sültgyökérnek kell lenned ahhoz, hogy ezt a rendszert védd
NB2
orbán maga mondta pl., hogy mi és Vatikán maradtunk egyedül a béke pártján, ha itt nem esik le valakinek, hogy milyen pályára kormányozták ezek az országot ("egyedül vagyunk Tibor..."), akkor annak boldog karácsonyt kívánok
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
Tesóm minapi sztorija: pénzügyi területen dolgozik (tanácsadó), és az egyik munkáltatója / partnere egy - név nélkül - NER-es kötődésű pénzügyes cég. A minap tartottak egy fejtágítást, ahol a 40-es évei elején járó tulaj tartott előadást az alkalmazottaknak, "hogyan építs sikeres karriert" témában. A dolgot - a cég legalábbis - nem viccnek szánta, hanem komolyan gondolta, hogy "segít" az alkalmazottaknak sikeressé válni. Rövidre fogva, a tulaj az előadása elejét azzal kezdte, hogy mesélt a kezdeti időkről, amikor kezdőként egy "nagyobb cégnél" dolgozott pénzügyi területen. De csak 2-3 évig bírta, mert azt tapasztalta, hogy rendkívül merevek, az ügyfelekkel nem tudnak bánni ésatöbbi. Úgyhogy egyre kevésbé szeretett ott dolgozni, végül elege lett és eljött a cégtől. "Eljutottam arra a pontra, hogy innen már csak visszafejlődni lehet, ezért felmondtam, és úgy döntöttem, hogy saját magam ura leszek. Ezért megvettem az XXX céget 32 milliárdért."főnököm ugyanez kicsiben. "a szakmunkás képző után elmentem dolgozni, de fél év után rájöttem, hogy az alkamazotti élet nem nekem való, szóval úgy döntöttem, hogy vállakozó leszek és megnyitottam a kisgép kölcsönzőt..." csak azt felejti el hozzátenni, hogy az apja ötlete volt, az apja vette neki meg első 10-20 gépet, illetve az apja házának a melléképületében volt az irodája, a ház udvarán egy fedett szín alatt voltak tárolva a gépek. 😀
peterk2005 udvari bolond
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 2 éve
Én nem ültem ott, nem tudom, de a húgom szerint teljesen komolyan mondta a fazon. Az ő világában ez természetes volt. (Azt nem tudom, hogy kapta-e aputól a pénzt, vagy kapcsolatokon keresztül csurrant neki pénz a bizniszre.)Megkapták a tippeket a húgomék: ha nem tetszik valami, és fontos a karriered, akkor vegyél te is egy céget 32 milliárdért. 😀asszem a Trump roastban is vmi ilyesmi hangzik el:
peterk2005 udvari bolond
"Donald milyen sikeres uzletember, igazi amerikai alom stb, a semmibol kuzdotte fel magat. Es a semmi alatt azt ertem, hogy az apja adott neki X millio dollart neki mikor el kezdett uzletelni".
szerk.: biztos komolyan gondolta az illeto vagy csak innen vette ezt a dumat?
csebi

több mint 2 éve
Érdekes, amit akarnak azt gyorsan elfogadják...Színjáték az egész, csak a hülyék nem tudják...
több mint 2 éve
Előző egy évben? (Minimum) 4-5 éve már ez a szabály. 😊 Hosszú évek óta állnak a szélerőművi beruházások az országban. ...Egy éve kezdődött az orosz-ukrán háború és egy éve lett nyilvánvaló, hogy az energiát magunknak kellene megtermelni és nem a keleti gázzal hajtott gázturbinákban kellene bízni. (Ha már a fél országot gázfűtésre állították át.) Ez az egy év. (A szabály 2016-os.)
peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
Megkapták a tippeket a húgomék: ha nem tetszik valami, és fontos a karriered, akkor vegyél te is egy céget 32 milliárdért. 😀asszem a Trump roastban is vmi ilyesmi hangzik el:
peterk2005 udvari bolond
"Donald milyen sikeres uzletember, igazi amerikai alom stb, a semmibol kuzdotte fel magat. Es a semmi alatt azt ertem, hogy az apja adott neki X millio dollart neki mikor el kezdett uzletelni".
szerk.: biztos komolyan gondolta az illeto vagy csak innen vette ezt a dumat?
Szerkesztette: csebi
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Ezt én is olvastam. De azért erre a problémára már születtek megoldások (szélirányt követő berendezések). Nem mondom, hogy ész nélkül érdemes telerakni az országot szélgenerátorokkal, de azért születtek a témában komoly tanulmányok már, és azok szerint az ország alkalamas arra, hogy ne legyen nap irányba eltolódott megújuló rendszerünk. Szóval megoldható lenne. Azok az M1 mellettiek egyébként minimum 10 éves, szélerőmű szempontból "aggastán" vagy "hőskorinak" számító cuccok (én is az M1-en járok, én is látom őket régóta). Azokról el is tudom képzelni, hogy még rugalmatlanok, kisebb tudásúak, mint az újabbak.Annyiban rosszak a szélerőművekhez az adottságaink, hogy nincs igazán uralkodó szélirány az ország legtöbb területén, így nehéz kitalálni h milyen szögben álljon a szélrotor, mert nem minden irányú szél hajtja.Előző egy évben? (Minimum) 4-5 éve már ez a szabály. 😊 Hosszú évek óta állnak a szélerőművi beruházások az országban. Aminek egyébként az lett a következménye, hogy egészségtelenül eltolódott a megújuló-energiatermelésünk a napelemes irányba. Az egészséges arányra most pontosan nem emlékszem - pedig olvastam, ez a szám egyébként függ az ország adottságaitól is, de az időnként hallható "mi lapos ország vagyunk, nálunk a szél nem kihasználható"-val ellentétben a szélhez éppen nem hegyek kellenek, úgyhogy a mi adottságaink egyáltalán nem rosszak (szárazföldi telepítésekhez) -, mindenesetre az arány nincs túl messze a fele-fele aránytól. Ezzel szemben valami 7-8 szoros többségben vannak a napelemes energiatermelők jelenleg. Aminek meg ugye az a következménye, hogy sokkal nagyobb a napi termelés-ingadozás, hiszen a szélnek éppen az lenne a haszna, hogy jellemzően éppen akkor termel, amikor a naperőmű nem termel (szép napos időben, nappal tipikusan nem szeles az idő, felhős időkben, illetve éjszaka viszont jellemzően szelesebb).Ezt még meg is lehetne bocsájtani vagy legalábbis szemét tudnék hunyor felette. Balfaszok, ez van. De miért nem lett még megváltoztatva ez az előző egy évben? Nekem ez az érthetetlen.Erről jut eszembe, hogy a szélerőművek telepítéséről szóló törvényben az áll, hogy lakott településtől minimum 12000 méterre (12 km-re) kell lennie, annál közelebb nem lehet. Ezért is állnak évek óta a szélerőművi fejlesztések, mert kb. nincs olyan talpalatnyi föld az országban, amihez ne lenne 12km-nél közelebb település.nemisigaz, ha a környéken halastóra is telik, akkor pont van elég víz.Most se..* mégtelex.hu/belfold/2023/02/27/ujabb-magyar-akkumulatorgyar-kistelek-12-hektart-adott-el-gyarepitesreÚgy tudom, Kistelek környékén rengeteg víz van, egyáltalán nem csodálkozom, hogy látatlanban megszavazták.
Igazi mamelukok.
warr_b
nagylaza, főpohárnok
slowmotion
nagylaza, főpohárnok
meg a tenger is csak 140-re van (magyar) vagy 420-ra (horvát). oké, kilométer, de az kit érdekel? egy köpésre lesz az.
slowmotion
Node a lényeg, hogy az osztrák hasonló törvényben 1200 méter van. Tegye fel a kezét, aki úgy gondolja, hogy a mi 12 kilométerünket egy szakértői csoport dolgozta ki, és illesztette be alapos tanulmányok készítése után a törvénybe. Aztán tegye fel a kezét az, aki szerint a törvény előkészítők 'időt spórolva" szimplán lefordították az osztrák törvényt, és menet közben valaki elütötte az 1200-at 12000-nek.
peterk2005 udvari bolond
zinedine5
Szóval annak a sima elirásnak elég komoly következményei vannak az ország energiabiztonságára nézvést. Több hagyományos erőművet kell fenntartani / bekapcsolni napszünetes időkben, ami ugye most már nem csak szennyezőbb, de drága is tud lenni. (Paks vonalban termel, azt nem lehet ki-be kapcsolgatni, azzal a hullámzás problémát nem tudjuk megoldani. Gázzal, szénnel lehet .... és ha lehetne, akkor azokkal a megújulókkal amik ilyenkor termelnek.) Szóval nem egy jelentéktelen apróságról van szó, ami csak néhány zöldbe burkolt szélerőmű dilisnek számít.
peterk2005 udvari bolond
Saját példa: m1-esen megyünk Kia Sportage-dzsel, olyan szél van h az utasokkal együtt vagy 2 tonnát nyomó autót érezhetően lökdösi, ellenberger az autópálya mentén álló szélkerekek állnak, mint a cövek.
empty taxi