NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

47 feliratkozó

több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 23 161 — Lucas Scott
anyátokba.MC12
Teljesen jogos. Ezzel lehet elbukni az önkéntes bázist nagyon hamar. Ez a hátránya a sokpárti koalíciós kényszer-együtt indulásnak. A gyerek mindenkié, és ezzel senkié.

Ha a Momentumnak esze van, akkor most csap le ezekre az aktivistákra. Nem tudom, hogy van-e ennyi eszük. De legfőképpen pénzük és energiájuk. Mert ehhez azért apparátus és pénz kell elsősorban. Nem Orbán és nem is Sziszi vagy a Peti utaztatja meg ezeket, hanem valamelyik ikszedik sakkfigura az apparátusban. És pénz is van rá azon a szinten. Nem tudom, hogy ezen az ikszedik szinten hogy áll a Momentum? Milyen támogatói háttér van és mekkora apparátussal tudnak dolgozni? Erről semmit nem tudok.

Ebből a szempontból egyébként Simicska nagyon sokat tett a Fideszért annak idején, amikor még nem tudtak hozzáférni olyan könnyedén a közpénz jellegét elvesztő milliárdokhoz. A "híres" 2002 utáni vereség és a várbeli beszéd / baráti körök meghirdetése is valószínűleg megmaradt volna politikai programnak, nem sok tartalommal, ha nincs mögé téve az az anyagi erő, amit akkor Simicska már biztosítani tudott. A Fidesz vidéki bázisát tulajdonképpen az és akkor alapozta meg. Én csak céges összetartásokat szerveztem eddig, max. néhány tucat fővel, politikából nincs tapasztalatom, de azt azért látom, hogy sokba tud kerülni, ha sokezer embert kell "összetartani".
peterk2005
Hogy a Momo hol tart szervezetfejlesztés szinten, azt nem tudom. A kampány során azért mentek pletykák, hogy csak állami támogatásból az ellenzék se tudott volna ekkora költést csinálni, amekkorát csinált. Szóval volt ott is pár ember, aki a zsebébe nyúlt és pakolt oda is összegeket a biztonság kedvéért. Viszont ezeknek az embereknek most gyorsan be is csukódott a buksza, ha jól gondolom és egyhamar nem fog kinyílni.

Így van, ez egy elképesztően összerakott strukúra, aminek borzasztó nagy a running costja. Csak egy gyors és elnagyolt matek: vk-nként 30-50 ilyen nőt lehet találni, akik az elkötelezett aktivistáid lesznek, hóban fagyban. Havonta egyszer program, busz, kaja, pia, szervezés legyen a kerekítés kedvéért 1 millió forint. Nincs elég pénzed minden vk-ra, a nagyon fideszest elengeded, marad olyan 80. Az 80 millió havonta, 1 milliárd egy évben, csak arra, hogy az aktivista mag boldog legyen és álljon neked hóban, fagyban. De cserébe lesz egy bármikor - tényleg bármikor - bevethető 3-4000 embered ez pedig nagyon, nagyon kell, ha ez nincs, akkor te a 100 méter gyorson 25 méter hátránnyal indulsz.

Na most az ellenzéki pártok az államtól kb. kapnak összesen 1,5 milliárdot meg a frakciópénzek, repikeretek ilyesmi, durván 2 milliárd a budget. Kevés. De nem is rögtön kell mind a 80-at megcsinálni, nem is kell az elején minden hónapban és helyben is meg lehet hívni egy zserbóra mindenkit. Ad absurdum a képviselői fizuból. Igen, nincs Simicska és nincs 70:30 sem, ami talán ugyanekkora - óriási - veszteség. De ez van, ezzel kell főzni. És akkor el lehet dönteni, hogy 30 nőnek egy zserbót fizetni fontosabb, vagy az X-edik pártalapítványból kitolni a pénzt "tanulmányokra" "kutatásokra" "helyzetelemzésekre" és hasonló, láthatóan a választásokra nagy hatással lévő doksikra.
MC12
az sztem megbocsájthatatlan bűn, hogy az aktivisták, szavazatszámlálók számára még csak egy utolsó közös vacsit nem terveztek be függetlenül az eredménytől. ezt már 2 hónappal ezelőtt le kellett volna fixálni, hogy gyerekek április 9én este mki legyen szabad, mert beülünk egy trófeába vagy akárhova. aztán a hogyan továbbon majd később gondolkoznak.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
warr_b Washington Commanders 24 883 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 telex.hu/gazdasag/2022/04/11/europai-unio-szabalytalansag-visszafizetes

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 343 — Steelers fan
anyátokba.MC12
Teljesen jogos. Ezzel lehet elbukni az önkéntes bázist nagyon hamar. Ez a hátránya a sokpárti koalíciós kényszer-együtt indulásnak. A gyerek mindenkié, és ezzel senkié.

Ha a Momentumnak esze van, akkor most csap le ezekre az aktivistákra. Nem tudom, hogy van-e ennyi eszük. De legfőképpen pénzük és energiájuk. Mert ehhez azért apparátus és pénz kell elsősorban. Nem Orbán és nem is Sziszi vagy a Peti utaztatja meg ezeket, hanem valamelyik ikszedik sakkfigura az apparátusban. És pénz is van rá azon a szinten. Nem tudom, hogy ezen az ikszedik szinten hogy áll a Momentum? Milyen támogatói háttér van és mekkora apparátussal tudnak dolgozni? Erről semmit nem tudok.

Ebből a szempontból egyébként Simicska nagyon sokat tett a Fideszért annak idején, amikor még nem tudtak hozzáférni olyan könnyedén a közpénz jellegét elvesztő milliárdokhoz. A "híres" 2002 utáni vereség és a várbeli beszéd / baráti körök meghirdetése is valószínűleg megmaradt volna politikai programnak, nem sok tartalommal, ha nincs mögé téve az az anyagi erő, amit akkor Simicska már biztosítani tudott. A Fidesz vidéki bázisát tulajdonképpen az és akkor alapozta meg. Én csak céges összetartásokat szerveztem eddig, max. néhány tucat fővel, politikából nincs tapasztalatom, de azt azért látom, hogy sokba tud kerülni, ha sokezer embert kell "összetartani".
peterk2005
Hogy a Momo hol tart szervezetfejlesztés szinten, azt nem tudom. A kampány során azért mentek pletykák, hogy csak állami támogatásból az ellenzék se tudott volna ekkora költést csinálni, amekkorát csinált. Szóval volt ott is pár ember, aki a zsebébe nyúlt és pakolt oda is összegeket a biztonság kedvéért. Viszont ezeknek az embereknek most gyorsan be is csukódott a buksza, ha jól gondolom és egyhamar nem fog kinyílni.

Így van, ez egy elképesztően összerakott strukúra, aminek borzasztó nagy a running costja. Csak egy gyors és elnagyolt matek: vk-nként 30-50 ilyen nőt lehet találni, akik az elkötelezett aktivistáid lesznek, hóban fagyban. Havonta egyszer program, busz, kaja, pia, szervezés legyen a kerekítés kedvéért 1 millió forint. Nincs elég pénzed minden vk-ra, a nagyon fideszest elengeded, marad olyan 80. Az 80 millió havonta, 1 milliárd egy évben, csak arra, hogy az aktivista mag boldog legyen és álljon neked hóban, fagyban. De cserébe lesz egy bármikor - tényleg bármikor - bevethető 3-4000 embered ez pedig nagyon, nagyon kell, ha ez nincs, akkor te a 100 méter gyorson 25 méter hátránnyal indulsz.

Na most az ellenzéki pártok az államtól kb. kapnak összesen 1,5 milliárdot meg a frakciópénzek, repikeretek ilyesmi, durván 2 milliárd a budget. Kevés. De nem is rögtön kell mind a 80-at megcsinálni, nem is kell az elején minden hónapban és helyben is meg lehet hívni egy zserbóra mindenkit. Ad absurdum a képviselői fizuból. Igen, nincs Simicska és nincs 70:30 sem, ami talán ugyanekkora - óriási - veszteség. De ez van, ezzel kell főzni. És akkor el lehet dönteni, hogy 30 nőnek egy zserbót fizetni fontosabb, vagy az X-edik pártalapítványból kitolni a pénzt "tanulmányokra" "kutatásokra" "helyzetelemzésekre" és hasonló, láthatóan a választásokra nagy hatással lévő doksikra.
MC12
Valszeg benne van, hogy most mindenki próbálja kitalálni, hogy mi legyen tovább szervezet szintjén és ebbe az aktivisták most nem férnek bele.
Nem tudom, hogy volt-e nekik mondva korábban, hogy várjanak türelemmel amíg rendeződnek a dolgok vagy ment-e ki sms, üzenet, hogy köszönik a munkájukat, stb.
Az is lehet, hogy ez megtörtént, csak épp a kommunikációs lánc megszakadt valahol és az alsóbb szintre már nem jut le az infó.

Volt nekem csaj ismerősöm fidesz aktivista még a kezdetekkor, benne volt az összes keményebb tüntetésben, buliban, stb., aztán egyszer megvilágosodott, hogy ő nem ilyen lovat akart és azóta nem az.
Másik ismerős is eléggé fideszes volt, aztán ő is húzta a száját azon, amit Vitya csinált.
Vesztettek ők is elég értelmiségit anno, átálltak más struktúrára.

De ebből is látszik, hogy elég csak a többség legminimálisabb igényeit kielégíteni és onnantól habzsi-dőzsi, tovább már nem néz, távlati célok, összefogás, nagyobb eszmék...mondjuk hova amikor azt se tudja nagy része, hogy az mi.

Viktor atyuska megvéd mindentől.
Solymi
Ha ez valóban így van, akkor ez az ellenzéki pártok szűklátókörűségét mutatja sokadszorra. Persze meg kell küzdeni a napi problémákkal is, de ha csak az a prioritás akkor a megélhetési politizálásukról kialakult képet erősítik.
Újra összeterelni sokkal nehezebb mint egyben tartani a "nyájat".
több mint 2 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 111
anyátokba.MC12

peterk2005

MC12
Valszeg benne van, hogy most mindenki próbálja kitalálni, hogy mi legyen tovább szervezet szintjén és ebbe az aktivisták most nem férnek bele.
Nem tudom, hogy volt-e nekik mondva korábban, hogy várjanak türelemmel amíg rendeződnek a dolgok vagy ment-e ki sms, üzenet, hogy köszönik a munkájukat, stb.
Az is lehet, hogy ez megtörtént, csak épp a kommunikációs lánc megszakadt valahol és az alsóbb szintre már nem jut le az infó.

Volt nekem csaj ismerősöm fidesz aktivista még a kezdetekkor, benne volt az összes keményebb tüntetésben, buliban, stb., aztán egyszer megvilágosodott, hogy ő nem ilyen lovat akart és azóta nem az.
Másik ismerős is eléggé fideszes volt, aztán ő is húzta a száját azon, amit Vitya csinált.
Vesztettek ők is elég értelmiségit anno, átálltak más struktúrára.

De ebből is látszik, hogy elég csak a többség legminimálisabb igényeit kielégíteni és onnantól habzsi-dőzsi, tovább már nem néz, távlati célok, összefogás, nagyobb eszmék...mondjuk hova amikor azt se tudja nagy része, hogy az mi.

Viktor atyuska megvéd mindentől.
több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 702 — beers & Packers
Szóval volt ott is pár ember, aki a zsebébe nyúlt és pakolt oda is összegeket a biztonság kedvéért. Viszont ezeknek az embereknek most gyorsan be is csukódott a buksza, ha jól gondolom és egyhamar nem fog kinyílni.
MC12
Pont tegnap hívott egy ismerősöm. Elmesélte, hogy 2,2 milliót tolt bele a kampányba: különböző pártszínezetű ellenzéki jelölteket támogatott billegő körzetekben. Nem volt felhőtlenül boldog az újabb fideszes kétharmadtól. Közölte, hogy „soha többet egy büdös fillért se”.
Lehet, hogy most csak a csalódottság beszél belőle, és később majd meggondolja magát, de pillanatnyilag ez a mondása.
több mint 2 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 28 799
És ez csak egy kicsi szelete a nagy egésznek.
MC12
Lehet, hogy kicsi, de nagyon fontos szelete. Kb. ilyenekből áll össze a hátország.
nagylaza
És az ellenzéki tótumfaktumok nem értettek, amikor kijött egy-két hónapja, hogy a Fidesz a nők körében népszerűbb mint az ellenzék. Én sem hittem amíg nem láttam működés közben, de elképesztő energiákat tolnak az ilyen nőszerveztek fenntartásán meg folyamatos programmal ellátásán. Itt egy múzeum, ott egy színház amott egy piknik. És nem kevesen jönnek össze.
MC12
Ez szembemegy az általános nyugati trendekkel, de Magyarországon a nők körében hagyományosan erősebb volt a jobboldal mindig is, ezt már 1945-ben is lemérték (Akkor külön szavazólapot kaptak a férfiak és a nők). De nyilván az is közrejátszik ebben, amit te leírtál.

több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints 6 502
anyátokba.MC12

peterk2005

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Ha valakit érdekelnek a finomságok, hogy hogyan is tartja egyben a Fidesz a saját közösségeit annak itt egy példa:
A kampányban dolgozó - plakátoló, telefonáló, pultozó stb. - nőket általában egy helyi nőszervezet tarja össze. Nők X városért, Női szövetség x városban stb. Ezeket a nőszervezeteket a helyi ogy dolga pátyolgatni, programot szervezni nekik, “mozgásban tartani” ilyesmi. És most ki lett adva, hogy az összes felelősnek, hogy ezeket a szervezeteket az országban szépen hozzák fel Pestre, köszönjék meg a munkájukat, vigyék el a felújított operába, múzeumba nézelődni, busszal, kapjanak enni - inni meg kávét és sütikét (jellemzően azért 40+ életkor) És az Fb-re jönnek csőstül a képek, semmi politika, semmi hajrá Fidesz, csak hogy kultúra, összetartás, közösség. És ez csak egy kicsi szelete a nagy egésznek.

Ezzel szemben áll Gábor barátom, aki végig önkénteskedte a kampányt az egyik Pest megyei vk-ban - nagyon nem a lakóhelyén - nyilván nulla költségtérítésért és a választás éjszakája óta semmi nulla zéró hír, aktivitás akármi. A Viber csoportokban az aktivisták írogatnak egymásnak, a koordinátorok eltűntek, a vk-felelősök szintén. Szarul és atbaszva érzi magát, legalábbis szombaton este a 4. üveg bor környéken eléggé mérges volt, hogy rohadtul csinálna valamit, de gőze sincs mit, és egyébként jogos, miért ő találja ki miért nem akit fizetnek érte? Értem, hogy vége a kampánynak, és az ellenzék keresi hogy mi a fasz legyen, de érzésre egy olyan bázist fognak elveszíteni - szavaztaszámlálók, aktivisták - ezzel a pöcsörészéssel és egymásra mutogatással ami nagyon fájni fog pár év múlva. Van még talán pár hét, amíg kitart a düh, a lelkesedés, a harag, de az elmúlik. És minden nappal több ilyen önkéntes fogja azt mondani, hogy menjetek anyátokba.

Értem, hogy az egyik oldalon korlátlan az erőforrás a másikon meg nem az, de akkor továbbra is azt mondom, ha erre nincs megoldása ennek a garnitúrának akkor hess picsába. Üldögélni és elmondani, hogy szemét Fidesz, majd a párt alapítványnak kiutalt néhányszáz állami milliót beszámláztatni évente a haverokkal nem különösebben nehéz dolog, hogy csak egy erőforrást említsek.
MC12
És ez nem is feltétlenül pénzkérdés. Egyszerűen csak kicsit "pátyolgatni" kellene a lelküket 1-2 hétig míg kidolgoznak egy koncepciót a jövőre nézve. Esetleg bevonni őket egy "ellenzéki konzultációba". Mik a tapasztalatok, a meglátások, ezek alapján elképzelések stb...
Éreztetni ezekkel az emberekkel, hogy fontos volt amit csináltak és továbbra is fontosak.
De gondolom ugyanaz megy most is mint az előválasztás után. A nagy büdös semmi.
Így lesz a csalódottságból apátia, kétharmadból négyötöd.
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 724 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ezzel szemben áll Gábor barátom, aki végig önkénteskedte a kampányt az egyik Pest megyei vk-ban - nagyon nem a lakóhelyén - nyilván nulla költségtérítésért és a választás éjszakája óta semmi nulla zéró hír, aktivitás akármi. A Viber csoportokban az aktivisták írogatnak egymásnak, a koordinátorok eltűntek, a vk-felelősök szintén. Szarul és atbaszva érzi magát, legalábbis szombaton este a 4. üveg bor környéken eléggé mérges volt, hogy rohadtul csinálna valamit, de gőze sincs mit, és egyébként jogos, miért ő találja ki miért nem akit fizetnek érte? Értem, hogy vége a kampánynak, és az ellenzék keresi hogy mi a fasz legyen, de érzésre egy olyan bázist fognak elveszíteni - szavaztaszámlálók, aktivisták - ezzel a pöcsörészéssel és egymásra mutogatással ami nagyon fájni fog pár év múlva. Van még talán pár hét, amíg kitart a düh, a lelkesedés, a harag, de az elmúlik. És minden nappal több ilyen önkéntes fogja azt mondani, hogy menjetek anyátokba.MC12

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
MC12
Lehet, hogy kicsi, de nagyon fontos szelete. Kb. ilyenekből áll össze a hátország.
nagylaza
És az ellenzéki tótumfaktumok nem értettek, amikor kijött egy-két hónapja, hogy a Fidesz a nők körében népszerűbb mint az ellenzék. Én sem hittem amíg nem láttam működés közben, de elképesztő energiákat tolnak az ilyen nőszerveztek fenntartásán meg folyamatos programmal ellátásán. Itt egy múzeum, ott egy színház amott egy piknik. És nem kevesen jönnek össze.

több mint 2 éve
MC12
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 724 — The only discipline that lasts, is self discipline
Nem jött be, most le lehet ülni gondolkodni, hogy mit kellene csinálni.
Solymi
De ha mindenképpen le akarsz ülni és gondolkodni, akkor töprengj azon, hogy vajon mi a jó abban, ha segítesz hatalomra jutni egy alig elfogadott, szarházi, dilettáns, egymást is az első adandó alkalommal eláruló moslékkupacot, miért gondolod azt, hogy ez a szar a jó?Sobri Jóska
Ezt már sokszor kibeszéltük, Solymi is elmondta, én is és sokan mások is. Azért, hogy lecserélje a másik szarházi, dilettáns, egymást is az első adandó alkalommal eláruló moslékkupacot. Azt is megbeszéltük már, hogy miért: hogy ne rohadjon bele az egyik moslékkupac a helyébe, mert úgy a legbüdösebb.
peterk2005
Na ja, de akkor minek rinyálni azon, hogy ez a szar is szar?
Akkor nem mindegy mit csináltak április harmadikán este tíz felé, illetve azóta mit tesznek, mondanak?
Szarok, más szarok, akkor nektek jók, nem kell rinyálni, el kell fogadni, a világ megy tovább.
Molnár Zsolt ismét kuncogva likeolja a posztodat.
Sobri Jóska
Ismét tekered a narratívát, mert nem erről beszélgettünk. Solymi éppenséggel pont az ellenkezőjéről beszélt - arról hogy nem is érdekelte, hogy mit mond az ellenzék, az volt az egyetlen célja, hogy leváltsa a kormányt, de legalábbis a 2/3-ot. Én meg soha nem is "rinyáltam" azért, mert szar ez is, a választások utáni viselkedését sem kommentáltam egyiknek se. Márcsak azért sem, mert nagyjából ezt vártam egy vereség esetén. A Momentum tulajdonképpen még pozitívan meg is lepett. De ne kanyarodjunk el. Arról volt szó, hogy Solymi le akarta/akarja váltani a NER-t, és te kérdeztél rá, hogy miért. Hát leírtuk, hogy miért.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Ha valakit érdekelnek a finomságok, hogy hogyan is tartja egyben a Fidesz a saját közösségeit annak itt egy példa:
A kampányban dolgozó - plakátoló, telefonáló, pultozó stb. - nőket általában egy helyi nőszervezet tarja össze. Nők X városért, Női szövetség x városban stb. Ezeket a nőszervezeteket a helyi ogy dolga pátyolgatni, programot szervezni nekik, “mozgásban tartani” ilyesmi. És most ki lett adva, hogy az összes felelősnek, hogy ezeket a szervezeteket az országban szépen hozzák fel Pestre, köszönjék meg a munkájukat, vigyék el a felújított operába, múzeumba nézelődni, busszal, kapjanak enni - inni meg kávét és sütikét (jellemzően azért 40+ életkor) És az Fb-re jönnek csőstül a képek, semmi politika, semmi hajrá Fidesz, csak hogy kultúra, összetartás, közösség. És ez csak egy kicsi szelete a nagy egésznek.

Ezzel szemben áll Gábor barátom, aki végig önkénteskedte a kampányt az egyik Pest megyei vk-ban - nagyon nem a lakóhelyén - nyilván nulla költségtérítésért és a választás éjszakája óta semmi nulla zéró hír, aktivitás akármi. A Viber csoportokban az aktivisták írogatnak egymásnak, a koordinátorok eltűntek, a vk-felelősök szintén. Szarul és atbaszva érzi magát, legalábbis szombaton este a 4. üveg bor környéken eléggé mérges volt, hogy rohadtul csinálna valamit, de gőze sincs mit, és egyébként jogos, miért ő találja ki miért nem akit fizetnek érte? Értem, hogy vége a kampánynak, és az ellenzék keresi hogy mi a fasz legyen, de érzésre egy olyan bázist fognak elveszíteni - szavaztaszámlálók, aktivisták - ezzel a pöcsörészéssel és egymásra mutogatással ami nagyon fájni fog pár év múlva. Van még talán pár hét, amíg kitart a düh, a lelkesedés, a harag, de az elmúlik. És minden nappal több ilyen önkéntes fogja azt mondani, hogy menjetek anyátokba.

Értem, hogy az egyik oldalon korlátlan az erőforrás a másikon meg nem az, de akkor továbbra is azt mondom, ha erre nincs megoldása ennek a garnitúrának akkor hess picsába. Üldögélni és elmondani, hogy szemét Fidesz, majd a párt alapítványnak kiutalt néhányszáz állami milliót beszámláztatni évente a haverokkal nem különösebben nehéz dolog, hogy csak egy erőforrást említsek.

több mint 2 éve
Fognak még a kampányból kiderülni érdekességek.

Hosszú élő bejelentkezést tartott vasárnap a közösségi oldalán Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, aki a választáson az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje volt. Ebben egyebek mellett arról is beszélt (1 óra 24 perctől), hogy a stábja április 3-a előtt felvette a kapcsolatot Volodimir Zelenszkij ukrán elnök körével.

hvg.hu/itthon/20220411_marki_zay_peter_ukran_egyeztetes_valasztas_kampany

Sokat elárul a MzP érdekérvényesítőképességéről és valódi hatalmáról, hogy azt sem tudta, hogy a stábja szervez ilyet, aztán mondta a stábnak, hogy szerinte rossz ötlet - ezt tökéletesen látta - majd ettől függetlenül örömmel beszélt volna Zelenszkijel. Vagy hazudik.
MC12
amúgy ami 2022. április. 3. 19:00 óta történik annál jobban nem is lehetne validálni mindent, amit OV meg a fidesz állított.
csebi
Vagy nem mérték fel rendesen MZP-t vagy menet közben elkapta a gépszíj, aztán már nem lehet leállítani.
Maximum legközelebb, ha lesz, nem követik el még egyszer ezt a hibát. Kelleni fog egy olyan politikus akit felépítenek a következő választásokra és alkalmas arra, hogy interjúkat adjon és szerepeljen.

Ha meg nem MZP lett volna, akkor választhatunk a Klára, Karácsony, Jakab, Fegyőr négyesből...hát, nemtom...az akkori produkciókat elnézve teljesen védhető MZP, őt nem lehetett begyurcsányozni.
Solymi
dupla vagy semmi volt - stílszerűen boom or bust - és utóbbi lett az eredmény.
Amadeus
Tény, ez látszott is.
Ezért is voltam úgy, hogy nem figyeltem arra, hogy mit mond MZP, mert a lényeg az volt, hogy nyerjen az ellenzék vagy ne legyen megint 2/3-ad.

Az látszik, hogy iszonyat pénzeket kell majd beleölni az elkövetkezendő 4 évbe és aktivistákat szervezni, akik vidéken és a levélszavazós helyeken is jelen lesznek, különben esély se lesz a változásra.
És ezt máshogy nem lehet majd, tényleg csak személyesen, mert TV, rádió, újság szinte teljesen kilőve.

Amúgy az is borzasztó, hogy a helyi szinten erősnek, esélyesnek számító ellenzékiek buktak.

De lehet, hogy ez se lesz elég, mert végül behúzzák megint az X-et a Fideszre, legalább ezt már ismerem címszóval.
Solymi
Vagy gondolj arra, hogy ami van az effektíve jó.
Legalábbis az emberek háromnegyedének. (Akik nem szavaztak a Fidesz ellen, otthonmaradtak, vagy direktbe rájuk voksoltak.)
Hogy nincs mit átgondolni, megfejteni, hanem inkább el kéne tudni fogadni, hogy bár eleddig másként hitted, de te mész szembe az autópályán, te látod rosszul a dolgokat, te gondolkozol érzelemvezérelten, és foglalkozol a közéletből haszontalanságokkal.
Hogy a világ 95 százalékánál jobban élünk.
Hogy bezártak egy buborékba, ahol nem a valóságot látod.

"Mérő László matematikus Sárazsadányban volt szavazatszámláló. Ekkor jött rá arra, hogy nem az ő agyuk van átmosva a Fidesz-propagandával, hanem az övé van átmosva a budapesti propaganda által"

index.hu/belfold/2022/04/08/mero-laszlo-szavazatszamlalas-valasztas-sarazsadany/
Sobri Jóska
Egyél szart.
10 milliárd légy nem tévedhet.
(K.József vállalkozó, 25 évvel ezelőtt és nem számlált szavazatot)
kittli
Bizonyos szint alá ne süllyedjünk.
empty taxi
Legközelebb igyekszem.
Ha szó szerint értelmezted azzal nem tudok mit kezdeni, maga a mondás meg "sajnos" csak így kifejező.
Nem mondjuk azt, hogy "más himbilimbijével ütlegelni a csalánt" vagy "egy hátsófertállyal megülni két lovat".
De megértettem és legközelebb vigyázok.
több mint 2 éve
Külhoni magyar állampolgárok nélkül is meglenne a kétharmad, a győztes túljutalmazása nélkül nem
Mint mindig, ezúttal is jóval többet nyomtak a latban a győztes jelöltek után számított töredékszavazatok: nyolc éve 6, négy éve és idén pedig 5-5 mandátumot hoztak a Fidesznek.
 www.politicalcapital.hu/hireink.php?article_read=1&article_id=2991
nagylaza
Elég régóta hobbi szinten olvasgatok a világ szavazási rendszereiről, de erre a győzteskompenzáció nevű dologra még közép-afriákban és kelet-Ázsiában is elismerően csettintenének 😆 annyira pofátlan, hogy az már szórakoztató.
MC12
Mutatok én azért neked még az USA-ban is olyant amire csettinthetsz. 😊 A gerrimanderinget pl. művészi fokon űzik.
peterk2005
Nyilván, hát az az őshazája 😊 de minden érdekesség jöhet!
MC12
Mondjuk a "győztes minden elektort visz" rendszer nagyon aranyos, amit 50-ből 48 állam alkalmaz. Megnyerheted a 40 milliós Kaliforniát meg a 20 milliós New Yorkot 1 szavazattal és már meg is van a győzelemhez szükséges elektori szavazatok harmada.
Kampman
Igaz, de a mi rendszerünkben nem elég, hogy elviszed az “elektort” - mandátumot - még meg kapod mellè azokat a szavazatokat, amikkel nyertél 😊 tehát olyan, mintha a Kalifornia miatt kapott volna Biden még 5 millió szavazatot (ennyivel nyerte az államot Trump előtt).

A vegyes rendszerekben mint a miénk, egyáltalán nem szokás az ilyesmi, anno ha jól rémlik az olaszokra hivatkoztak Áderék - rosszul, hiszen ott egy ehhez hasonló rendszert alkotmányellenesnek talált az ottani AB és ki is dobták.
Az ilyen intézkedéseknek mindig akkor van értelme, ha az ország hagyományosan nehezen választ kormányzó pártot, sok a kormányválság, sok a lista, sok a jelölt, alacsony a bejutási küszöb stb. ezért rohadt nehéz kormányt alakítani, mint az olaszoknál vagy a románoknál. Akkor valóban van értelme egyfajta győzteskompenzációnak a kormányozhatóság érdekében. De nálunk magas a bejutási küszöb, kevés a komolyan vehető párt és akkor se mond le ebben az országban senki a pozíciójáról ha már a van is látja, hogy esetleg le kéne 😊
Szóval én szoktam védeni a kormány dolgait ha úgy van - euró alapon tisztességes meg is fizetnek érte, kosz süti! - de itt annyira kilóg a lóláb, hogy az már egy mammutláb, mondjuk engem alapvetően szórakoztat az ilyesmi, meg a gerrymanderig-varázslás is de érthető ha ezt egyesek fájlaják.
MC12
A magyar választási szabályok eleve torzítottak a győztes javára, a rendszerváltáskor így alkották meg, pont azért, amit írtál: elkerülendő a patthelyzetet, a kormányzóképesség érdekében.
A fideszes gerrymandering kifejezetten a Fidesznek kedvez, a győzteskompenzáció viszont az aktuálisan legerősebb pártnak. Ha egyszer majd nem a Fidesz lesz az (nem biztos, hogy megérem), akkor vissza fog ütni arra, aki kitalálta.
több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 737 — #NoStress
Solymi
De ha mindenképpen le akarsz ülni és gondolkodni, akkor töprengj azon, hogy vajon mi a jó abban, ha segítesz hatalomra jutni egy alig elfogadott, szarházi, dilettáns, egymást is az első adandó alkalommal eláruló moslékkupacot, miért gondolod azt, hogy ez a szar a jó?Sobri Jóska
Ezt már sokszor kibeszéltük, Solymi is elmondta, én is és sokan mások is. Azért, hogy lecserélje a másik szarházi, dilettáns, egymást is az első adandó alkalommal eláruló moslékkupacot. Azt is megbeszéltük már, hogy miért: hogy ne rohadjon bele az egyik moslékkupac a helyébe, mert úgy a legbüdösebb.
peterk2005
Na ja, de akkor minek rinyálni azon, hogy ez a szar is szar?
Akkor nem mindegy mit csináltak április harmadikán este tíz felé, illetve azóta mit tesznek, mondanak?
Szarok, más szarok, akkor nektek jók, nem kell rinyálni, el kell fogadni, a világ megy tovább.
Molnár Zsolt ismét kuncogva likeolja a posztodat.

több mint 2 éve
Külhoni magyar állampolgárok nélkül is meglenne a kétharmad, a győztes túljutalmazása nélkül nem
Mint mindig, ezúttal is jóval többet nyomtak a latban a győztes jelöltek után számított töredékszavazatok: nyolc éve 6, négy éve és idén pedig 5-5 mandátumot hoztak a Fidesznek.
nagylaza
Elég régóta hobbi szinten olvasgatok a világ szavazási rendszereiről, de erre a győzteskompenzáció nevű dologra még közép-afriákban és kelet-Ázsiában is elismerően csettintenének 😆 annyira pofátlan, hogy az már szórakoztató.
MC12
Mutatok én azért neked még az USA-ban is olyant amire csettinthetsz. 😊 A gerrimanderinget pl. művészi fokon űzik.
peterk2005
MC12
Mondjuk a "győztes minden elektort visz" rendszer nagyon aranyos, amit 50-ből 48 állam alkalmaz. Megnyerheted a 40 milliós Kaliforniát meg a 20 milliós New Yorkot 1 szavazattal és már meg is van a győzelemhez szükséges elektori szavazatok harmada.
Kampman
Igaz, de a mi rendszerünkben nem elég, hogy elviszed az “elektort” - mandátumot - még meg kapod mellè azokat a szavazatokat, amikkel nyertél 😊 tehát olyan, mintha a Kalifornia miatt kapott volna Biden még 5 millió szavazatot (ennyivel nyerte az államot Trump előtt).

A vegyes rendszerekben mint a miénk, egyáltalán nem szokás az ilyesmi, anno ha jól rémlik az olaszokra hivatkoztak Áderék - rosszul, hiszen ott egy ehhez hasonló rendszert alkotmányellenesnek talált az ottani AB és ki is dobták.
Az ilyen intézkedéseknek mindig akkor van értelme, ha az ország hagyományosan nehezen választ kormányzó pártot, sok a kormányválság, sok a lista, sok a jelölt, alacsony a bejutási küszöb stb. ezért rohadt nehéz kormányt alakítani, mint az olaszoknál vagy a románoknál. Akkor valóban van értelme egyfajta győzteskompenzációnak a kormányozhatóság érdekében. De nálunk magas a bejutási küszöb, kevés a komolyan vehető párt és akkor se mond le ebben az országban senki a pozíciójáról ha már a van is látja, hogy esetleg le kéne 😊
Szóval én szoktam védeni a kormány dolgait ha úgy van - euró alapon tisztességes meg is fizetnek érte, kosz süti! - de itt annyira kilóg a lóláb, hogy az már egy mammutláb, mondjuk engem alapvetően szórakoztat az ilyesmi, meg a gerrymanderig-varázslás is de érthető ha ezt egyesek fájlaják.

több mint 2 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 28 799
nagylaza
MC12
peterk2005
MC12

Szerkesztette: Kampman

több mint 2 éve
nagylaza
MC12
peterk2005
Nem kell ezért az amerikai "őshazába" menni. Lásd pl.:
 24.hu/belfold/2018/02/06/ezekkel-a-trukkokkel-eri-el-a-fidesz-hogy-eselye-se-legyen-az-ellenzeknek/
több mint 2 éve
nagylaza
MC12
peterk2005

több mint 2 éve
nagylaza
MC12

több mint 2 éve
Solymi

több mint 2 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 185 — farkas.l.zoltan@gmail.com
nagylaza
MC12
Nem lenne evvel probléma, ha az egész listas szavazast kukáznák.

több mint 2 éve
nagylaza

több mint 2 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 185 — farkas.l.zoltan@gmail.com
 444.hu/2022/04/11/azokon-kerik-szamon-a-valasztas-eredmenyet-akik-a-legvedtelenebbek-a-manipulacioval-szemben

És megint megy a szokásos jaj megint a gyengéket ütik, amikor azok egy doboz cigiért bárkinek megcsinálnak bármit. Lehet oda hordani bármilyen segélyt amíg kulturális és értelmi alapon semmit sem lépnek előre

Tömegével kéne kiemelni a putrikbol a jobb sorsra érdemes gyerekeket és betenni nevelőszulokhoz amíg a lepedék réteg, a drogos, sittes, sutyerákok magukkal nem rantjak őket. De nyilván az a jó, ha a családban marad a gyerek...