NFL eredménykövetés - 1 aktív topik
Wild Card vasárnap
1 279
88
19 órától, ARENA4
Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
Ezért leszünk mi mindig sokkal inkább a balkán, mint nyugat"Fontos ismét felhívni a figyelmet arra, hogy Ausztriában néhány éve egy egész választást megismételtek amiatt , mert NÉHÁNY helyen a levélszavazatokat hamarabb kezdték el számolni, mint ahogy hivatalosan lezárultak volna az urnák. Az ottani döntést az alapján hozták meg, hogy UGYAN NEM VOLT BIZONYÍTHATÓ VISSZAÉLÉS, DE MÁR ANNAK GYANÚJA IS ALÁÁSSA A VÁLASZTÁS TISZTASÁGÁBA ÉS EZÁLTAL A DEMOKRÁCIÁBA VETETT BIZALMAT."
Nálunk meg marad a kib@szott cinizmus, amihez az emberek még tapsolnak is
Szerkesztette: r.baggio
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
A probléma az, hogy én is lusta vagyok, így nem fogok helyetted dolgozni 😉Nem egészen.Egy csak azért se válaszolok hozzászólás, Davemayer lájk xDMutass egy olyan elemzést, amelyik azt állítja, amit te. Egyet.Nem hiszem, hogy bármit is elfogadnál, és ne minősítenél, ne ignorálnál, ha még nekem se hiszed el, akiről tudod, hogy nincs vele hátsó szándéka, se célja, se primér haszna, csak simán leírtam a tudásom szerinti helyzetet, de neked fontosabb, hogy a saját hitedet fogadd el egyetlen valóságnak. Oké.
peterk2005
Ez engem nem zavar, én leírtam hosszan az állításaimat is, az érveimet is, azt hiszel el belőle, azt fogadsz el, amit csak akarsz. Nem mindenki ennyire betokosodott Orbán-utáló, vedd úgy, hogy azt a hosszú hsz-t nem neked írtam.
Sobri Jóska
ender1112
Egyrészt lusta vagyok linkeket keresgélni (ha valakit tényleg őszintén érdekel mélyebben a téma kiguglizza magának, ha csak vitázni akar, ahhoz nem kellenek linkek), másreszt úgy érzem, amit én írok az itt hitelesebb, mintha beraknék egy csomó linket, amit vagy el se olvas vagy simán ignorál aki elolvassa. Sőt, ha én kérdezek valamit, valakinek a veleményét, kiváncsi vagyok az állítására, akkor nekem sem kell ezer linkkel alátámassza, mert nem ez a célja vagy a menete egy engem érdeklő disputának, hogy ki tud több és relevánsabb(nak tűnő) hivatkozást berakni.
Már vagy 20 éve leszarom, amikor egy masik fórum másik vitájában egy számomra idegen témában bekerült legalább 10 alapvetően hiteles link - oldalanként, pro is és kontra is. Egymásnak ellentmondva, általam elfogadható hivatkozásokkal.
Én se kerek nagylazatól linkeket, hogy mire alapozza a véleményét, állításait, elemzését, elfogadom, hogy ez az ő konklúziógyűjteménye, de leírtam, hogy az én véleményem, állításom szerint miben korszerűtlen az elemzése.
(Röviden: elérés vs. médiumszám, mint a médiafölény mérőszáma.)
Illetve megmutathatod, hogy te tudsz csakazértisvalaszolni, lehet még likeot is kapsz rá davemayertől (úgy tűnik, mintha ez bármit is jelentene számodra, és fontosnak tartod megemlíteni, hogy én kaptam, te meg nem kapsz), tessék, az elsikkadt kérdésem:
Mi olyan új infó lett az elmúlt hétben, amit nem lehetett 1-2-4 hónapja tudni a médiáról, a geci Orbánról, a Fidesz kampánygépezetéről, stb., ami miatt az ellenzéki agytröszt úgy gondolta, hogy azt csinálja, amit csinált az elmúlt fél évben, de ami történt az nem az ő hibája?
Sobri Jóska
több mint 2 éve
40%-os feldolgozottságnál volt ez...Hát... Az exit pollok nem ezt hozták ki.⚡️Macron 26.15%, Le Pen 28.20% - official data from the #French Interior Ministry after counting 40% of the votes. pic.twitter.com/UzQ7sf5NFR
— NEXTA (@nexta_tv) April 10, 2022
Vrij6
nagylaza
Emmanuel Macron elnök 28,6 százalékkal végezhet az élen, mögötte pedig Marine Le Pen juthat tovább második helyen 24,4 százalékkal
több mint 2 éve
Hát... Az exit pollok nem ezt hozták ki.⚡️Macron 26.15%, Le Pen 28.20% - official data from the #French Interior Ministry after counting 40% of the votes. pic.twitter.com/UzQ7sf5NFR
Vrij6
több mint 2 éve
⚡️Macron 26.15%, Le Pen 28.20% - official data from the #French Interior Ministry after counting 40% of the votes. pic.twitter.com/UzQ7sf5NFR
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
Na, most nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek. 😀 Hogy "még neked sem hiszem el"? Hát tudod, ez már csak így megy, nagyon (nagyon) kevés embernek hiszek el, nagyon (nagyon) kevés dolgot bemondásra. 😊Mutass egy olyan elemzést, amelyik azt állítja, amit te. Egyet.Nem hiszem, hogy bármit is elfogadnál, és ne minősítenél, ne ignorálnál, ha még nekem se hiszed el, akiről tudod, hogy nincs vele hátsó szándéka, se célja, se primér haszna, csak simán leírtam a tudásom szerinti helyzetet, de neked fontosabb, hogy a saját hitedet fogadd el egyetlen valóságnak. Oké. Ez engem nem zavar, én leírtam hosszan az állításaimat is, az érveimet is, azt hiszel el belőle, azt fogadsz el, amit csak akarsz. Nem mindenki ennyire betokosodott Orbán-utáló, vedd úgy, hogy azt a hosszú hsz-t nem neked írtam.
peterk2005
Sobri Jóska
Volt egy erős állításod, hogy "semmilyenoldali médiatúlsúly nincs se elérésben, se hatékonyságban" nálunk. Tőlem bizonyíthatod is, de az kemény meló lenne, nem is várom el. Ezért kértem az egyszerűbbet: Mutass néhány (egyetlen) komolyabb tanulmányt a témában, amelyik erre a következtetésre jutott. Ja, hogy nem tudsz? Hát igen, az probléma. Ami nem múlik el azzal, hogy terelsz. 😊
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 085
nálunk - értsd: nagyszülők - azon ment a rettegés, hogy ha nyer MZP, akkor Putyin elzárja a gázt és megfagyunk.Baszki bejottunk nagyanyamat meglatogattuk a kórhazban, a szomszed agyon az oregasszony egybol kerdezte hogy voltunk-e szavazni, ott már éreztem hogy baj lesz xDUgyanez, én is összevesztem faterral, mikor anyunak kifejtettem, hogy egy szomszédban zajló háborúra elég nehéz azt mondani, hogy ne foglalkozzunk vele, 2 percre már sorosbérencnek neveztek
Kemény volt ez a gyűlölet amit 1 perc alatt letolt Márki-Zayra. Magyar néplélek, hát persze xD
eaglesmcnabb
r.baggio
Hülyék ezek mint a segg.
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
Nem egészen.Egy csak azért se válaszolok hozzászólás, Davemayer lájk xDMutass egy olyan elemzést, amelyik azt állítja, amit te. Egyet.Nem hiszem, hogy bármit is elfogadnál, és ne minősítenél, ne ignorálnál, ha még nekem se hiszed el, akiről tudod, hogy nincs vele hátsó szándéka, se célja, se primér haszna, csak simán leírtam a tudásom szerinti helyzetet, de neked fontosabb, hogy a saját hitedet fogadd el egyetlen valóságnak. Oké.
peterk2005
Ez engem nem zavar, én leírtam hosszan az állításaimat is, az érveimet is, azt hiszel el belőle, azt fogadsz el, amit csak akarsz. Nem mindenki ennyire betokosodott Orbán-utáló, vedd úgy, hogy azt a hosszú hsz-t nem neked írtam.
Sobri Jóska
ender1112
Egyrészt lusta vagyok linkeket keresgélni (ha valakit tényleg őszintén érdekel mélyebben a téma kiguglizza magának, ha csak vitázni akar, ahhoz nem kellenek linkek), másreszt úgy érzem, amit én írok az itt hitelesebb, mintha beraknék egy csomó linket, amit vagy el se olvas vagy simán ignorál aki elolvassa. Sőt, ha én kérdezek valamit, valakinek a veleményét, kiváncsi vagyok az állítására, akkor nekem sem kell ezer linkkel alátámassza, mert nem ez a célja vagy a menete egy engem érdeklő disputának, hogy ki tud több és relevánsabb(nak tűnő) hivatkozást berakni.
Már vagy 20 éve leszarom, amikor egy masik fórum másik vitájában egy számomra idegen témában bekerült legalább 10 alapvetően hiteles link - oldalanként, pro is és kontra is. Egymásnak ellentmondva, általam elfogadható hivatkozásokkal.
Én se kerek nagylazatól linkeket, hogy mire alapozza a véleményét, állításait, elemzését, elfogadom, hogy ez az ő konklúziógyűjteménye, de leírtam, hogy az én véleményem, állításom szerint miben korszerűtlen az elemzése.
(Röviden: elérés vs. médiumszám, mint a médiafölény mérőszáma.)
Illetve megmutathatod, hogy te tudsz csakazértisvalaszolni, lehet még likeot is kapsz rá davemayertől (úgy tűnik, mintha ez bármit is jelentene számodra, és fontosnak tartod megemlíteni, hogy én kaptam, te meg nem kapsz), tessék, az elsikkadt kérdésem:
Mi olyan új infó lett az elmúlt hétben, amit nem lehetett 1-2-4 hónapja tudni a médiáról, a geci Orbánról, a Fidesz kampánygépezetéről, stb., ami miatt az ellenzéki agytröszt úgy gondolta, hogy azt csinálja, amit csinált az elmúlt fél évben, de ami történt az nem az ő hibája?
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 111
"Hülye vagy te fiam, nem értesz te ehhez" 😀Baszki bejottunk nagyanyamat meglatogattuk a kórhazban, a szomszed agyon az oregasszony egybol kerdezte hogy voltunk-e szavazni, ott már éreztem hogy baj lesz xDUgyanez, én is összevesztem faterral, mikor anyunak kifejtettem, hogy egy szomszédban zajló háborúra elég nehéz azt mondani, hogy ne foglalkozzunk vele, 2 percre már sorosbérencnek neveztek
Kemény volt ez a gyűlölet amit 1 perc alatt letolt Márki-Zayra. Magyar néplélek, hát persze xD
eaglesmcnabb
r.baggio
több mint 2 éve
Egy csak azért se válaszolok hozzászólás, Davemayer lájk xDMutass egy olyan elemzést, amelyik azt állítja, amit te. Egyet.Nem hiszem, hogy bármit is elfogadnál, és ne minősítenél, ne ignorálnál, ha még nekem se hiszed el, akiről tudod, hogy nincs vele hátsó szándéka, se célja, se primér haszna, csak simán leírtam a tudásom szerinti helyzetet, de neked fontosabb, hogy a saját hitedet fogadd el egyetlen valóságnak. Oké.
peterk2005
Sobri Jóska
több mint 2 éve
Klaci79
22 484
Baszki bejottunk nagyanyamat meglatogattuk a kórhazban, a szomszed agyon az oregasszony egybol kerdezte hogy voltunk-e szavazni, ott már éreztem hogy baj lesz xDPedig sajnos tényleg az...imádunk bárki mást hibáztatni és azt hinni csak nekünk van igazunk.
eaglesmcnabb
több mint 2 éve
Mutass egy olyan elemzést, amelyik azt állítja, amit te. Egyet.Nem hiszem, hogy bármit is elfogadnál, és ne minősítenél, ne ignorálnál, ha még nekem se hiszed el, akiről tudod, hogy nincs vele hátsó szándéka, se célja, se primér haszna, csak simán leírtam a tudásom szerinti helyzetet, de neked fontosabb, hogy a saját hitedet fogadd el egyetlen valóságnak. Oké.
peterk2005
több mint 2 éve
Baszki bejottunk nagyanyamat meglatogattuk a kórhazban, a szomszed agyon az oregasszony egybol kerdezte hogy voltunk-e szavazni, ott már éreztem hogy baj lesz xDUgyanez, én is összevesztem faterral, mikor anyunak kifejtettem, hogy egy szomszédban zajló háborúra elég nehéz azt mondani, hogy ne foglalkozzunk vele, 2 percre már sorosbérencnek neveztek
eaglesmcnabb
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
Oké. Akkor a függetlenség kifejezést dobjuk ki az ablakon, mert haszontalan, értelmetlen jelző, ami összehasonlító elemzésre alkalmatlan. Nem használható annak a jelenségnek az elemzésére, amiről beszélünk. Hasznájuk inkább a kívülről irányítottat.A Partizán egyedi metodika mentén, közösségi finanszírozással működik. (Ez jelenleg a teljes mediapiac max. 1 százalékra lehet jellemző.)Nem csak politikailag lehet egy médium "nemfüggetlen", elég ha mondjuk a zöldtémákat vagy magát a közéletieket kell kerülnie, vagy XY-t ignorálni, mert a tulaj megosztónak tartja. Viszont ma Magyarországon nincs olyan politikával, közélettel foglalkozó médium, ami független lenne, az objektivitás/szubjektivitás arányon lehetne vitazni, de nem ez volt az eredeti felvetés, hanem a konkrét függetlenség.Sobri JóskaA Partizán kitől / mitől függ?
peterk2005
Ettől még nem mondható függetlennek, hiszen Marci deklaráltan egy baloldali, kormánykritikus médiumra gründol pénzt, és ha változna ez az attitűd, vagy romlana a szinvonal, akkor elapadnának a támogatások. Vagyis az ő működésük is függ attól, hogy hozzák e azt a tartalmat, amit elvárnak tőlük, csak az elvárast nem egyetlen médiamogul, hanem egy többezres "befektetői" réteg felé kell kielégíteni.
És ez olyannyira igaz, hogyha Marci mondjuk gutaütést kapna, és holnaptól Orbánt relativizáló, a Fideszt megértő és akceptáló kontenteket prezentálna, akkor nyárra lehúzhatná a rolót.Sobri Jóska
Nem. A nagyjából senki az magyar Médiatanácson, és ezek szerint rajtad kívül mindenki más. Hazai és nemzetközi médiapiaci elemzők, szakértők. Nem sorolom. Mutass egy olyan elemzést, amelyik azt állítja, amit te. Egyet.A "nagyjából senki" az az ellenzéki buborék, akiknek ezt nem áll érdekükben elfogadni, mert az erős önreflexióra kéne késztesse őket, amit nem igazán szeretnének, vagy ha el is fogadják, nagyon nem áll érdekükben elismerni, megjeleníteni.Sobri JóskaSzóval ismét csak azt a konklúziót tudom írni, hogy semmilyenoldali médiatúlsúly nincs se elérésben, se hatékonyságban, ha az a kritérium, hogy mennyire lehet a szavazót befolyásolni, hogy egy adott oldalra tegye az ikszet. A Fidesznek nagyságrenddel több forrása van, de kevesebb elérése konkrétan is, költségarányosan is. Ez nem trollkodás, ezek iparági tények oldalfüggetlenül.Sobri JóskaAz az érdekes, hogy ezeket az "iparági tényeket" a KESMA-n és rajtad kívül nagyjából senki nem fogadja el. Az a kérdés, hogy ki merre megy az autópályán.
peterk2005
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
A Partizán egyedi metodika mentén, közösségi finanszírozással működik. (Ez jelenleg a teljes mediapiac max. 1 százalékra lehet jellemző.)Nem csak politikailag lehet egy médium "nemfüggetlen", elég ha mondjuk a zöldtémákat vagy magát a közéletieket kell kerülnie, vagy XY-t ignorálni, mert a tulaj megosztónak tartja. Viszont ma Magyarországon nincs olyan politikával, közélettel foglalkozó médium, ami független lenne, az objektivitás/szubjektivitás arányon lehetne vitazni, de nem ez volt az eredeti felvetés, hanem a konkrét függetlenség.Sobri JóskaA Partizán kitől / mitől függ?
peterk2005
Ettől még nem mondható függetlennek, hiszen Marci deklaráltan egy baloldali, kormánykritikus médiumra gründol pénzt, és ha változna ez az attitűd, vagy romlana a szinvonal, akkor elapadnának a támogatások. Vagyis az ő működésük is függ attól, hogy hozzák e azt a tartalmat, amit elvárnak tőlük, csak az elvárast nem egyetlen médiamogul, hanem egy többezres "befektetői" réteg felé kell kielégíteni.
És ez olyannyira igaz, hogyha Marci mondjuk gutaütést kapna, és holnaptól Orbánt relativizáló, a Fideszt megértő és akceptáló kontenteket prezentálna, akkor nyárra lehúzhatná a rolót.
A "nagyjából senki" az az ellenzéki buborék, akiknek ezt nem áll érdekükben elfogadni, mert az erős önreflexióra kéne késztesse őket, amit nem igazán szeretnének, vagy ha el is fogadják, nagyon nem áll érdekükben elismerni, megjeleníteni.Szóval ismét csak azt a konklúziót tudom írni, hogy semmilyenoldali médiatúlsúly nincs se elérésben, se hatékonyságban, ha az a kritérium, hogy mennyire lehet a szavazót befolyásolni, hogy egy adott oldalra tegye az ikszet. A Fidesznek nagyságrenddel több forrása van, de kevesebb elérése konkrétan is, költségarányosan is. Ez nem trollkodás, ezek iparági tények oldalfüggetlenül.Sobri JóskaAz az érdekes, hogy ezeket az "iparági tényeket" a KESMA-n és rajtad kívül nagyjából senki nem fogadja el. Az a kérdés, hogy ki merre megy az autópályán.
peterk2005
Az autópálya meg olyan, hogy vannak akik szépen mennek rajta A-ból B-be, mások meg ha rájöttek, hogy valamit cudarul elbasztak, fordítva ültek a lovon, és kétharmaddal kiszoptak, akkor jönnek azzal, hogy "valaki fordítva tette ide ezt a pályát", vagy "rossz irányba raktak rá, nem az én hibám, hogy nem ott vagyok, ahol kéne lennem".
De árulj el valamit.
több mint 2 éve
Lecsó
3 125
Szerintem ez a számvetés vita ott vált feleslegessé, hogy a valódi sajtó feladata a mindenkori hatalom ellenőrzése, kontrollja. Ami ezt nem teljesíti, az egyszerűen nem sajtótermék, hanem propagandatermék vagy pamflet.Szóval a mai kormányoldali és kormánykritikus "sajtótermékek" összehasonlítása kb alma a körtével.
Szerkesztette: Lecsó
több mint 2 éve
Nem csak politikailag lehet egy médium "nemfüggetlen", elég ha mondjuk a zöldtémákat vagy magát a közéletieket kell kerülnie, vagy XY-t ignorálni, mert a tulaj megosztónak tartja. Viszont ma Magyarországon nincs olyan politikával, közélettel foglalkozó médium, ami független lenne, az objektivitás/szubjektivitás arányon lehetne vitazni, de nem ez volt az eredeti felvetés, hanem a konkrét függetlenség.Sobri JóskaA Partizán kitől / mitől függ?
Szóval ismét csak azt a konklúziót tudom írni, hogy semmilyenoldali médiatúlsúly nincs se elérésben, se hatékonyságban, ha az a kritérium, hogy mennyire lehet a szavazót befolyásolni, hogy egy adott oldalra tegye az ikszet. A Fidesznek nagyságrenddel több forrása van, de kevesebb elérése konkrétan is, költségarányosan is. Ez nem trollkodás, ezek iparági tények oldalfüggetlenül.Sobri JóskaAz az érdekes, hogy ezeket az "iparági tényeket" a KESMA-n és rajtad kívül nagyjából senki nem fogadja el. Az a kérdés, hogy ki merre megy az autópályán.
több mint 2 éve
Az előválasztás előtt azt állítottad, hogy le van zsírozva, Gyurcsányné lesz az összjelölt. Nem ő lett. Kellett volna akváriumoznom?Amit írtam csak az ellenzékről szól. Kizárólag róluk.Tyűha baszki. Te akváriumban éltél az elmúlt évtizedben, vagy hol? Mi olyat csinált az ellenzék most a bukta után, ami újszerű, váratlan, vagy nem illik bele abba a takonyba, amit eleddig műveltek?Sobri JóskaMost úgy adod elő, mintha te nem akváriumban éltél volna.
A választások előtt az emberek többsége Fidesz győzelmet tartott valószínűnek. Itt is. Te is. Én is. A többség jól érezte. A Fidesz győzelmi aránya viszont mindenkit meglepett. Téged is, engem is, az ezzel foglalkozókat is. Még valószínűleg a Fideszen belül ezzel foglalkozókat is, ha igaz amit MC írogatott a választások előtt, márpedig miért ne lenne igaz?
Most meg utólag megy a magyarázgatás, hogy én mennyire értem a néplelket, te meg mennyire hülye vagy és nemérted.
peterk2005
Miszerint a Gyurcsány, Jakab & Co. féle cserbenhagyásos gázolás az, ami miatt egy akváriumlakó úgy érzi, hogy "jobb, hogy ez az ellenzék nem nyert".
Ha ehhez, ennek megértéséhez az eheti viselkedésük kell, akkor nagylaza egy kő alatt vagy egy biciklibelsőben élt eddig.
De legalább mostanra feleszmélt.
Te viszont régebben megértetted, amit írtam, és azzal vitáztál, arra reflektáltál.
Mi történt?
Sobri Jóska
A Feri viselkedése nem meglepő. A saját volt főnökét is simán megpuccsolta, aztán azt a pártot is szétszakította amelyik felemelte őt. Ő ilyen, nincs új a nap alatt. De ettől még meglepődhet az ember, hogy mit és mikor csinál anélkül is, hogy akváriumban élne. Engem például meglepett a minapi Orbán interjú. Lehet, hogy négy évig most újra nem lesz ilyen, de az az egy meglepett. Ha választás előtt megkérdezel, azt mondtam volna, hogy nem lesz ilyen. Ez még nem jelenti azt, hogy nem értem Orbánt vagy a NER-t.
több mint 2 éve
Nem csak politikailag lehet egy médium "nemfüggetlen", elég ha mondjuk a zöldtémákat vagy magát a közéletieket kell kerülnie, vagy XY-t ignorálni, mert a tulaj megosztónak tartja.Summázatként annyit, hogy az összefoglalásod nem veszi figyelembe az elmúlt 5-10 év médiában történt változásait, trendjeit, és hibás konklúzióra jut, amennyiben azt mondja, sugallja, hogy a Fidesznek valós médiatúlsúlya van a teljes médiát véve alapul, illetve az is tévedés, hogy a médiumok döntenek el választást pro vagy kontra.a magyar és az amerikai választás is szépen megmutatta hogy bár releváns az elérése az internetnek
Sobri Jóska
a "boomer"ekre nincs hatásod az internettel, márpedig ahogy @r.baggio is utal rá ők döntik el a választást
szép és jó hogy "egyenlőség" van az online térben (ez sem teljesen igaz amúgy főleg a hirdetések miatt) de ennek a választása kevés hatása van, főleg mikor marci vagy zsolti próbál kritikusan hozzáállni az ő oldaln álló vendégekkel szemben is, míg ez pl a az ellenfeleinél nem jön ki
és itt jön ki ugye a függetlenség kérdése
attól hogy profitot akar termelni egy médium még nem kell függenie a tulajdonos politikai nézetétől
arról meg ne is beszéljük hogy nem kell konkrétan politikusokhoz tartoznia
Negritis
Viszont ma Magyarországon nincs olyan politikával, közélettel foglalkozó médium, ami független lenne, az objektivitás/szubjektivitás arányon lehetne vitazni, de nem ez volt az eredeti felvetés, hanem a konkrét függetlenség.
A boomerekre lehet, hogy nincs hatással az internet (speciel ez sem igaz így önmagában, csak egy elnagyolt általanosítas, mivel a Brexit kapcsán ezt szépen megmérték, és a boomerek is elérhetőek voltak neten, csak ügyesnek kellett lenni), de rájuk a printmédiumok sincsenek, pláne a korábban többször hivatkozott (kvázi)analfabétákra, ahogy az M1 vagy a TV2 se, ezek elérése mondhatni marginális.
Őket közvetlenül éri el a helyi polgi, megmondóember, szomszéd, rokon, stb., de ez már más téma, hogy a propaganda működik, de nem úgy, ahogy azt a hozzánemértő ellenzékiek a buborékjaikban vélelmezik.
Nyilván egyszerűbb bármit másra kenni, de mindenkinek azzal kell főznie, amije van.
Jelen esetben a magukbanezés helyett a mediafölényt hibáztatni. Majd idővel biztos jön az is, hogy a népet kéne leváltani, mert csak szavaznak hülyén összevissza. (Ami speciel igaz, de ez a demokrácia. Ahogy az ellenzéki kampánydal is megénekelte, "A hatalom a népé". Ja. Aztán most meg picsognak, hogy tényleg, es most szembesülnek vele, hogy a lózungok szintjén felül ez mit is jelent pontosan. Ezt. Fideszes kétharmadot.)
Viszont ami az alaptéma, a médiatúlsúly, a "sajtószabadság" hianya egy óriasi önmosdató bullshit. Láttam egy -szerintem nem publikus- Századvéges kutatást, miszerint az ellenzéki médiumok elérése sokkal jobb, mint a fideszeseké, abszolúteléresben is "darabra" több egyedi szavazót érnek el, és költségarányosan sokkalta hatékonyabbak. Mondjuk ez utóbbi evidens mindenkinek.
Szóval ismét csak azt a konklúziót tudom írni, hogy semmilyenoldali médiatúlsúly nincs se elérésben, se hatékonyságban, ha az a kritérium, hogy mennyire lehet a szavazót befolyásolni, hogy egy adott oldalra tegye az ikszet.
A Fidesznek nagyságrenddel több forrása van, de kevesebb elérése konkrétan is, költségarányosan is.
Ez nem trollkodás, ezek iparági tények oldalfüggetlenül.
R.baggio példaját felhasználva: hiába van a városban 9 diszkó és 1 rockklub, ha a rockklubba többen járnak és nagyobb forgalmat bonyolít. Hiába van mindenféle vendegcsalogató promóció a 9 diszkóban, csak lézengenek benne az emberek, míg a rockklubban meg fürtökben lógnak.
Ha jól vezetnék a diszkókat, jó fellépőket hívnának, stb., akkor ez lehetőseget adna a városi szórakoztatóipari biznisz leuralására, de nem így történik, addig meg nem fogja fedni a valóságot, ha pusztán a helyek száma alapján elemzünk.
több mint 2 éve
Summázatként annyit, hogy az összefoglalásod nem veszi figyelembe az elmúlt 5-10 év médiában történt változásait, trendjeit, és hibás konklúzióra jut, amennyiben azt mondja, sugallja, hogy a Fidesznek valós médiatúlsúlya van a teljes médiát véve alapul, illetve az is tévedés, hogy a médiumok döntenek el választást pro vagy kontra.a magyar és az amerikai választás is szépen megmutatta hogy bár releváns az elérése az internetnek
Sobri Jóska
a "boomer"ekre nincs hatásod az internettel, márpedig ahogy @r.baggio is utal rá ők döntik el a választást
szép és jó hogy "egyenlőség" van az online térben (ez sem teljesen igaz amúgy főleg a hirdetések miatt) de ennek a választása kevés hatása van, főleg mikor marci vagy zsolti próbál kritikusan hozzáállni az ő oldaln álló vendégekkel szemben is, míg ez pl a az ellenfeleinél nem jön ki
és itt jön ki ugye a függetlenség kérdése
attól hogy profitot akar termelni egy médium még nem kell függenie a tulajdonos politikai nézetétől
arról meg ne is beszéljük hogy nem kell konkrétan politikusokhoz tartoznia
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Baszki bejottunk nagyanyamat meglatogattuk a kórhazban, a szomszed agyon az oregasszony egybol kerdezte hogy voltunk-e szavazni, ott már éreztem hogy baj lesz xDÉn is tegnap tapasztaltam meg a propaganda hatását. Idősebb hölgy, családi ismerős. Fanny ujság (mediaworks) olvasója, keresztrejtvényfejtője. Elmondása alapján az ujságban leírták, hogy MZP szerint a vidéki idősebb nők a keresztrejtvényt, csak úgy tudják megoldani, ha az ujság végén megnézik a megoldást. Kérdeztem, hogy ezt komolyan gondolja, hogy ezt nyilatkozta MZP egy országos kampány közben?
eaglesmcnabb
Ezt még úgy ahogy elengedte, majd jött, hogy az a (suttogva) kurva Klára miket mond a magyarokra Brüsszelben. Kérdeztem miket? Azt nem tudja pontosan, de a tv-ben mondták sokszor. És mondom bemutatta a tv a beszédet vagy csak azt mondta a riporter, hogy ilyenekt mondott? Ekkor volt egy kis "rosszullét", majd befejeződött a diskurzus a politikáról.
És ez egy megyeszékhelyen (Pécs), egy nemrég még Orbánt nem tulságosan kedvelő embertől jött.
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 111
De érted, itt a probléma.Poland freezes relations with Hungary because of position on #UkraineÉrdekes ez, mert ahol ezt irjak, mindenki azt a beszédét idézi Kaczynskinek, amelyben az Orbán menjen el szemészhez mondatát mondta. Abban meg az volt, hogy HA Orbán folytatja ezt, akkor megszakitják a kapcsolatot. Azért ez nem ugyanaz mint a fenti állitás. Ráadásul Orbán azóta elitélte a bucsai mészárlást is, kvázi erre a beszédre reagálva.
This was announced by Deputy Prime Minister for Security Affairs of #Poland Yaroslav Kaczynski.
Amadeus
Wester
Nem magától ítélte el, hanem nyomásra...mindig mindent nyomásra, kivéve ha Brüsszelt kell támadni.
több mint 2 éve
Lehet volt már de a külföldi szavazatokkal (legalábbis szerintem) a Mi Hazánknak 6 helyet ír az indexigen. telexen azt írták, hogy a szocikhoz ül be, de én meg úgy emlékszem, hogy a párbeszédet jelölte meg frakcióként az előválasztáson.Vajda végülis, ahogy várható volt fordított. Ha csak nagy csoda nem lesz, akkor Fidesz:134, mi hazánk:7, ellenzék: 57, német nemzetiségi:1.még nem dolgoztak fel semmit, ugyanúgy áll mint hétfőn. igen nyilván az iszomkapitány kap majd egy-két kupont a majálisra, értem én a poént.Reggel volt annyi. De nem ez volt a poén te poéngyilkos 😊majdnem 3000 az a pár száz.A fideszes 38 szavazattal vezet, pár száz szavazat van még vissza, szerintem nyer is Vajda mert a külföldi szavazatokat számolják nagyrészt. De ha nem nyerne, és tényleg ilyen minimálisan nyerne a Szathmáry akkor vastag boríték megy Szanyi kapitánynak a 330 szavazatért 😆Nyehhnem hat nap, csak asszem ugyanannak a bizottságnak kell számolnia. mivel szerda estig érkezte be a külképviseletek, és szombat az első nem munkanap, ezért van ez így.
444.hu/2022/04/09/csokkent-az-elonye-de-megnyerte-a-xvii-kerulet-mandatumat-dunai-monika-az-osszes-szavazat-megszamlalasa-utan
Mondjuk ez is egy röhej, hogy hat nap kell összeszámolni a szavazatokat...
warr_b
csebi
MC12
csebi
MC12
csebi
MC12
amúgy ez is egy érdekes választókerület, fel van adva a lecke ellenzéknek. nem csak az, hogy simábbnak kellett volna lennie, hanem ha nincs a 14. kerületi Alsórákos iderakva (füredi lakótelep egyik fele is itt van) akkor sima fidesz győzelem. A hozzácsapott 11 darab XIV. kerületi szavazókörben jött össze plusz 1331 szavazat Vajdának (mind a 11-t elhozta), emiatt húzta be.
Nem tudom mi lehetett anno az ok, hogy elvegyék Alsórákos Zuglótól. Zuglót azóta folyamatosan bukták (Tóth Csaba játszótere volt, Papcsák még csákcsák megközelítette, de 18ban esélye nem volt a fideszesnek) a 16 meg inkább fideszes volt mostanában, és még most is. 98ban fidesz volt a 16, de utána 2002ben és 2006ban is nyert a Vidorné, aztán 2010ben már első fordulóban nyert simán a jelenlegi polgi Kováts Péter (Vidorné elveszített 4 év alatt 15ezer szavazót ...). 2014ben Szathmáry indult már és verte Karácsonyt szűk 2ezer szavazattal. 4 éve szorosabban kapott már ki Vajda, de akkor indult még a Jobbik és az LMP is (4000+ szavazat miközben ezer szavazat a különbség).
Szathmáryval nem tudom mi lesz, listán bejutott, de hallgatva még az itteni fideszeseket, nincsenek vele megelégedve viszont a polgit kedvelik sokan (nem értem miért, ő volt a Városháza ügy bizottságának vezetője ...) viszont az önkori választáson a Kováts a 33ezer szavazatból 57+%t hozott 2019ben, szóval nem lepődnék meg, hogy ő indulna 2026ban.
csebi
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 2 éve
Baszki bejottunk nagyanyamat meglatogattuk a kórhazban, a szomszed agyon az oregasszony egybol kerdezte hogy voltunk-e szavazni, ott már éreztem hogy baj lesz xDKemény volt ez a gyűlölet amit 1 perc alatt letolt Márki-Zayra. Magyar néplélek, hát persze xD
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!