NFL eredménykövetés - 1 aktív topik
Wild Card vasárnap
1 303
88
19 órától, ARENA4
Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
Szavazat tisztasag miat van erre szukseg.Ah, értem, újabb remek szabály 😊Nyehhnem hat nap, csak asszem ugyanannak a bizottságnak kell számolnia. mivel szerda estig érkezte be a külképviseletek, és szombat az első nem munkanap, ezért van ez így.
444.hu/2022/04/09/csokkent-az-elonye-de-megnyerte-a-xvii-kerulet-mandatumat-dunai-monika-az-osszes-szavazat-megszamlalasa-utan
Mondjuk ez is egy röhej, hogy hat nap kell összeszámolni a szavazatokat...
warr_b
csebi
warr_b
Kivel tudnad megszamoltatni munkanapon? Kellenek a part delegaltak is, es azokra van szabaly ki lehet. + Gyanus lenne utolag hirtelen uj arcok szamolnak.
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 085
Poland freezes relations with Hungary because of position on #UkraineThis was announced by Deputy Prime Minister for Security Affairs of #Poland Yaroslav Kaczynski.
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
Ah, értem, újabb remek szabály 😊Nyehhnem hat nap, csak asszem ugyanannak a bizottságnak kell számolnia. mivel szerda estig érkezte be a külképviseletek, és szombat az első nem munkanap, ezért van ez így.
444.hu/2022/04/09/csokkent-az-elonye-de-megnyerte-a-xvii-kerulet-mandatumat-dunai-monika-az-osszes-szavazat-megszamlalasa-utan
warr_b
csebi
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
Azért feri mai sajtótájából kiindulva (harc, harc, harc, POZSONYI CSATA) már a beszédeit is orbánék írhatják...Vajon milyen fegyverekre gondol?
A küzdelmet azonban folytani kell, közölte, majd értékelte a “politikai trubadúrok” vereség utáni javaslatait, például, hogy az ellenzéki képviselők ne vegyék fel a mandátumot. Ez szerinte nem helyes, hiszen azt jelentené, hogy lemondanának a fegyvereik egy részéről
...
Másfél évtizede sebeznek vágnak, eddig nem tudtak megölni, most azt mondják nem először, hogy kövessek el én öngyilkosságot. Megfontolom… megfontoltam: nem
r.baggio
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
még nem dolgoztak fel semmit, ugyanúgy áll mint hétfőn. igen nyilván az iszomkapitány kap majd egy-két kupont a majálisra, értem én a poént.Reggel volt annyi. De nem ez volt a poén te poéngyilkos 😊majdnem 3000 az a pár száz.A fideszes 38 szavazattal vezet, pár száz szavazat van még vissza, szerintem nyer is Vajda mert a külföldi szavazatokat számolják nagyrészt. De ha nem nyerne, és tényleg ilyen minimálisan nyerne a Szathmáry akkor vastag boríték megy Szanyi kapitánynak a 330 szavazatért 😆Nyehhnem hat nap, csak asszem ugyanannak a bizottságnak kell számolnia. mivel szerda estig érkezte be a külképviseletek, és szombat az első nem munkanap, ezért van ez így.
warr_b
csebi
MC12
csebi
MC12
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Azért feri mai sajtótájából kiindulva (harc, harc, harc, POZSONYI CSATA) már a beszédeit is orbánék írhatják...A küzdelmet azonban folytani kell, közölte, majd értékelte a “politikai trubadúrok” vereség utáni javaslatait, például, hogy az ellenzéki képviselők ne vegyék fel a mandátumot. Ez szerinte nem helyes, hiszen azt jelentené, hogy lemondanának a fegyvereik egy részéről
...
Másfél évtizede sebeznek vágnak, eddig nem tudtak megölni, most azt mondják nem először, hogy kövessek el én öngyilkosságot. Megfontolom… megfontoltam: nem
Szerkesztette: r.baggio
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
andree
1 744
Ó, én már látom, hogy a recesszió miatt tök jól szerepelnek ellenzéki balfaszaink 2024-es EP választáson. Ezzel legitimálják a 2026-os összefogást, a Fidesz meg röhögve fog rájuk mutatni, hogy látjátok évek óta azon dolgoznak, hogy ne kapjunk pénzt, politikai érdekből próbálták mélyíteni a válságot. Bevágják Jakab Petit aki a választási kudarc után még át se öltözött, de bejelentette, hogy alig várjuk a tömeges elszegényedést, készen állunk átvenni a hatalmat.Így fordul rá 2026-ra. 😀adminok ezt ki lehetne pinnelni a topik tetejére?:2/3-dal! (Merjünk nagyot álmodni!)
"Dobrev Klárával megnyertük volna".
csebi
Amúgy Feri elszabadult. Választás óta nagyot megy. 😛
xrace77
Vrij6
Utóbbi alapból hatalmas félreértése a 2006-2010-es időszaknak. A Fidesz ott az előtte összeszedett erőforrásokat arra használta, hogy egyenrangú félként mutassa be magát, polgári köröket csináltak, aktívak voltak. Folyamatosan tömegeket tudtak megmozgatni. Ha most ezek az arcok a sötétbe húzódva várják, hogy fossa össze magát a Fidesz rendszer, max az lesz az eredménye, hogy lesz egy 15%-os Mi Hazánk, és egy szűkebb fidesz győzelem.
több mint 2 éve
MC12
6 502
Reggel volt annyi. De nem ez volt a poén te poéngyilkos 😊majdnem 3000 az a pár száz.A fideszes 38 szavazattal vezet, pár száz szavazat van még vissza, szerintem nyer is Vajda mert a külföldi szavazatokat számolják nagyrészt. De ha nem nyerne, és tényleg ilyen minimálisan nyerne a Szathmáry akkor vastag boríték megy Szanyi kapitánynak a 330 szavazatért 😆Nyehhnem hat nap, csak asszem ugyanannak a bizottságnak kell számolnia. mivel szerda estig érkezte be a külképviseletek, és szombat az első nem munkanap, ezért van ez így.
warr_b
csebi
MC12
csebi
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
majdnem 3000 az a pár száz.A fideszes 38 szavazattal vezet, pár száz szavazat van még vissza, szerintem nyer is Vajda mert a külföldi szavazatokat számolják nagyrészt. De ha nem nyerne, és tényleg ilyen minimálisan nyerne a Szathmáry akkor vastag boríték megy Szanyi kapitánynak a 330 szavazatért 😆Nyehhnem hat nap, csak asszem ugyanannak a bizottságnak kell számolnia. mivel szerda estig érkezte be a külképviseletek, és szombat az első nem munkanap, ezért van ez így.
warr_b
csebi
MC12
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
MC12
6 502
A fideszes 38 szavazattal vezet, pár száz szavazat van még vissza, szerintem nyer is Vajda mert a külföldi szavazatokat számolják nagyrészt. De ha nem nyerne, és tényleg ilyen minimálisan nyerne a Szathmáry akkor vastag boríték megy Szanyi kapitánynak a 330 szavazatért 😆Nyehhnem hat nap, csak asszem ugyanannak a bizottságnak kell számolnia. mivel szerda estig érkezte be a külképviseletek, és szombat az első nem munkanap, ezért van ez így.
warr_b
csebi
több mint 2 éve
Nem uralják az egész médiát, kb. 50-50 az állás.😀 😀 😀
Hogy a választópolgár miből tájékozódik, az az ő szuverén magánügye. Ilyen irányban ugyancsak nincsen kényszerítés.
Kampman
több mint 2 éve
De erről szó sincs. Ez a klasszikus kétpólusú gondolkodás eredménye.Elolvastam, bár sok újat már nem tudtam meg belőle.telex.hu/komplex/2021/07/23/orban-30-eves-haboruja-a-mediavalIgen.Nem uralják az egész médiát, kb. 50-50 az állás.Mikor voltál te neres továbbképzésen? 50-50?!
Hogy a választópolgár miből tájékozódik, az az ő szuverén magánügye. Ilyen irányban ugyancsak nincsen kényszerítés.Kampman
r.baggio
A legnézettebb kereskedelmi tévé nem kormánybarát, a legolvasottabb netes hírportálok sem. Az újságok és a rádió terén tényleg nerfölény van, de ezek ma már kimenőben lévő platformok.
Kampman
Ajánlom elolvasni. Ha olvastad, akkor újraolvasásra. 😀
Vrij6
A véleményemet tartom, sajnos a liberális médiumok független sajtóról szóló definíciójával (szabad és független mindenki, aki nem fideszes) nem értek egyet.
Kampman
Olvasd el a Szabó interjút a 444-en. Világosan elmondja: amíg nincs ellenzéki propaganda média, addig beszopták. A 444 lehozta (az utólag legpontosabb) nagy hátrányt mutató kutatást, a Telex megírta, hogy MZP-t már senki nem tartja alkalmasnak stb. Azt várni a független médiumoktól, hogy... Mit is? Mit kéne tenniük?
Elfogult a 444? Igen. De tollba mondja nekik a GYF, hogy mit írjanak? Nem. Nem lehetnek ennél függetlenebbek. A Telex hasonlóan, a HVG szintén. A 24 már más, de ott azért érthető.
Nem tudom hogyan lenne ennél függetlenebb valami. Dobálózhatsz elméleti dolgokkal de ez a gyakorlat.
több mint 2 éve
Így fordul rá 2026-ra. 😀adminok ezt ki lehetne pinnelni a topik tetejére?:2/3-dal! (Merjünk nagyot álmodni!)
"Dobrev Klárával megnyertük volna".
csebi
Amúgy Feri elszabadult. Választás óta nagyot megy. 😛
xrace77
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
Nyehhnem hat nap, csak asszem ugyanannak a bizottságnak kell számolnia. mivel szerda estig érkezte be a külképviseletek, és szombat az első nem munkanap, ezért van ez így.
warr_b
több mint 2 éve
adminok ezt ki lehetne pinnelni a topik tetejére?:"Dobrev Klárával megnyertük volna".
több mint 2 éve
Amit írtam csak az ellenzékről szól. Kizárólag róluk.Tyűha baszki. Te akváriumban éltél az elmúlt évtizedben, vagy hol? Mi olyat csinált az ellenzék most a bukta után, ami újszerű, váratlan, vagy nem illik bele abba a takonyba, amit eleddig műveltek?Sobri JóskaMost úgy adod elő, mintha te nem akváriumban éltél volna.
A választások előtt az emberek többsége Fidesz győzelmet tartott valószínűnek. Itt is. Te is. Én is. A többség jól érezte. A Fidesz győzelmi aránya viszont mindenkit meglepett. Téged is, engem is, az ezzel foglalkozókat is. Még valószínűleg a Fideszen belül ezzel foglalkozókat is, ha igaz amit MC írogatott a választások előtt, márpedig miért ne lenne igaz?
Most meg utólag megy a magyarázgatás, hogy én mennyire értem a néplelket, te meg mennyire hülye vagy és nemérted.
peterk2005
Miszerint a Gyurcsány, Jakab & Co. féle cserbenhagyásos gázolás az, ami miatt egy akváriumlakó úgy érzi, hogy "jobb, hogy ez az ellenzék nem nyert".
Ha ehhez, ennek megértéséhez az eheti viselkedésük kell, akkor nagylaza egy kő alatt vagy egy biciklibelsőben élt eddig.
De legalább mostanra feleszmélt.
Te viszont régebben megértetted, amit írtam, és azzal vitáztál, arra reflektáltál.
Mi történt?
több mint 2 éve
Nyehh444.hu/2022/04/09/csokkent-az-elonye-de-megnyerte-a-xvii-kerulet-mandatumat-dunai-monika-az-osszes-szavazat-megszamlalasa-utan
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
Az MSZP régóta meg van vásárolva. Ezt Botka elmondta már 2017ben talán mikor visszalépett (btw emlékezzünk csak h neki volt elképzelése mit kell mondania egy miniszterelnök jelöltnek mit kell ajánlani és nem a feles alkotmányozás volt). Egyik részét a Fidesz vette meg másik részét (a benabbakat) meg a DK.Ez így van. 120 körüli stabil többséget jósoltak maguknak az általam ismert kampányosok - az utolsó héten, előtte kevesebbet. De a választás napján este 7kor Kovács Zoltán meg a Dömötör Csaba is arról beszélt, hogy 120-122 mandátummal csodálatosan el lehet kormányozni.Tyűha baszki. Te akváriumban éltél az elmúlt évtizedben, vagy hol? Mi olyat csinált az ellenzék most a bukta után, ami újszerű, váratlan, vagy nem illik bele abba a takonyba, amit eleddig műveltek?Sobri JóskaMost úgy adod elő, mintha te nem akváriumban éltél volna.
A választások előtt az emberek többsége Fidesz győzelmet tartott valószínűnek. Itt is. Te is. Én is. A többség jól érezte. A Fidesz győzelmi aránya viszont mindenkit meglepett. Téged is, engem is, az ezzel foglalkozókat is. Még valószínűleg a Fideszen belül ezzel foglalkozókat is, ha igaz amit MC írogatott a választások előtt, márpedig miért ne lenne igaz?
Most meg utólag megy a magyarázgatás, hogy én mennyire értem a néplelket, te meg mennyire hülye vagy és nemérted.
peterk2005
Mondjuk szerintem tévútra viszi a politikusokat - és a szokásos önfelmentéshez- meg mindenkit hogy néplélek és társai, mert ezt a választást kisebb részben nyerte meg a Fidesz ennyire (összesen 130 ezerrel többen szavaztak idehaza rájuk, ez nem olyan borzalmasan nagy növekedés) de nagyobb részben a nem fideszes szavazók büntették meg az ellenzéki pártokat. Ezért lett 2/3. Ha a közepes városokban meg a megyei jogú városokban nem akarja büntetni őket az istenadta nép akkor valóban 120 körülivel nyer “csak” a Fidesz.
Nem azt a nehezen megfogható, de hangzatos “néplelket” kell kutatnia az ellenzèki élcsapatnak, hanem hogy miért fordult el az a réteg tőlük, akik 2019ben a megyei jogú városokban bizalmat szavaztak nekik. Érd, Miskolc, Pécs, Dunaújváros, Gödöllő, Eger hogy csak néhány példát mondjak ahol akkor bukott az ellenzék mint az ólajtó - kivéve Mellár - de hahó, 3. éve ellenzéki a polgármester. Én mondjuk ha ellenzéki tótumfaktum lennék biztos osszehivnám ezeket a polgikat és megkérdezném, hogy mi a büdös úristent csináltak az elmúlt 3 évben pártpolitikai szinten? Hol vannak a kiépített alapszervezetek? Hol van a városok közötti információáramlás, best practice-k? Hol van a közösen finanszírozott ellenzéki sajtó? És nekem ne jöjjenek, hogy covid, meg ner és nincs forrás. Akkor tessék eltakarodni a polgármesteri székből. Ha egy párt vagy pártszövetség képviseletében, támogatásával nyer valaki ilyen pozíciót, az nem egyirányú utca, az nem azt jelenti, hogy négyévente az arcomat oda tolom az ogy jelölt mellé.
A 2006os nagy fideszes önkori győzelem után a polgármesterek egyre másra hozták létre az alapszervezeteket stb. Hátteret adtak a pártnak, kádereket, képviselő-jelölteket ilyesmi.
Na most az ellenzéki polgármesterek vagy nem bíztak a jelöltben (Miskolc) vagy szét vannak már esve helyben (Eger) vagy szartak a kampányra (Érd) vagy és talán ez a legvalószínűbb, egyszerűen beárazták a fidesz győzelmet és hogy nekik kell egyezkedni ezzel a kormánnyal, azt meg nehéz úgy, ha előtte hónapokig küldöd el a nyertes helyi képviselőt az anyjába. Bármelyik is történt, beárazza az ellenzéki elit politikai képességeit.
És akkor bejelenti az MSZP, hogy országjárásra indul bazmeg. Meg Szekeres Imre visszavág. Ezek tényleg nem értik. Vagy megvannak véve kilóra. Én nem kedvelem azt az elméletet, hogy az ellenzéki elit egyfajta “őfelsége ellenzéke” akik meg vannak véve, de ennyi balfaszságot amit elkövettek az elmúlt hónapokban egyszerűen nem lehet butaságból csinálni. Lassan nekem az marad az egyetlen logikus érv a munkájuk minőségre, hogy tulajdonképpen ők kiválóan dolgoztak a munkaadójuk szempontjából. Csak a munkaadó nem az ellenzéki szavazó.
MC12
több mint 2 éve
Lassan nekem az marad az egyetlen logikus érv a munkájuk minőségre, hogy tulajdonképpen ők kiválóan dolgoztak a munkaadójuk szempontjából. Csak a munkaadó nem az ellenzéki szavazó.Lehet lemaradtál róla, itt van pl a dk hivatalos álláspontja:
MC12
Látom, hogy a vereség után néhány ellenzéki is Gyurcsány Ferencet emlegeti, mert könnyebb és megnyugtatóbb nekik az a tudat, hogy ő a hibás ezért a választási vereségért, nem pedig Márki-Zay Péter. Hadd hívjam fel a figyelmüket egy apró összefüggésre. Mert valóban van itt egy Gyurcsány-szál a háttérben, csak nem úgy, ahogy elsőre gondolják, meg nem is annyira a háttérben:
(...)
Tessék levonni a következtetéseket! Ha nem nézünk szembe az igazsággal, tanulni sem fogunk belőle: Márki-Zay Péter a kétharmad felelőse.
Hogy ki kinek a zsebében van, az már nem kérdés.
Szerkesztette: r.baggio
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
Hát én kisebb városokban ( Göd , Szodliget ) azt látom, hogy egyetlen polgi se tudott mit kezdeni azzal, hogy nincs pénz. A választok bármit megadnanak már csak tűnjenek el.Ez így van. 120 körüli stabil többséget jósoltak maguknak az általam ismert kampányosok - az utolsó héten, előtte kevesebbet. De a választás napján este 7kor Kovács Zoltán meg a Dömötör Csaba is arról beszélt, hogy 120-122 mandátummal csodálatosan el lehet kormányozni.Tyűha baszki. Te akváriumban éltél az elmúlt évtizedben, vagy hol? Mi olyat csinált az ellenzék most a bukta után, ami újszerű, váratlan, vagy nem illik bele abba a takonyba, amit eleddig műveltek?Sobri JóskaMost úgy adod elő, mintha te nem akváriumban éltél volna.
peterk2005
Mondjuk szerintem tévútra viszi a politikusokat - és a szokásos önfelmentéshez- meg mindenkit hogy néplélek és társai, mert ezt a választást kisebb részben nyerte meg a Fidesz ennyire (összesen 130 ezerrel többen szavaztak idehaza rájuk, ez nem olyan borzalmasan nagy növekedés) de nagyobb részben a nem fideszes szavazók büntették meg az ellenzéki pártokat. Ezért lett 2/3. Ha a közepes városokban meg a megyei jogú városokban nem akarja büntetni őket az istenadta nép akkor valóban 120 körülivel nyer “csak” a Fidesz.
Nem azt a nehezen megfogható, de hangzatos “néplelket” kell kutatnia az ellenzèki élcsapatnak, hanem hogy miért fordult el az a réteg tőlük, akik 2019ben a megyei jogú városokban bizalmat szavaztak nekik. Érd, Miskolc, Pécs, Dunaújváros, Gödöllő, Eger hogy csak néhány példát mondjak ahol akkor bukott az ellenzék mint az ólajtó - kivéve Mellár - de hahó, 3. éve ellenzéki a polgármester. Én mondjuk ha ellenzéki tótumfaktum lennék biztos osszehivnám ezeket a polgikat és megkérdezném, hogy mi a büdös úristent csináltak az elmúlt 3 évben pártpolitikai szinten? Hol vannak a kiépített alapszervezetek? Hol van a városok közötti információáramlás, best practice-k? Hol van a közösen finanszírozott ellenzéki sajtó? És nekem ne jöjjenek, hogy covid, meg ner és nincs forrás. Akkor tessék eltakarodni a polgármesteri székből. Ha egy párt vagy pártszövetség képviseletében, támogatásával nyer valaki ilyen pozíciót, az nem egyirányú utca, az nem azt jelenti, hogy négyévente az arcomat oda tolom az ogy jelölt mellé.
A 2006os nagy fideszes önkori győzelem után a polgármesterek egyre másra hozták létre az alapszervezeteket stb. Hátteret adtak a pártnak, kádereket, képviselő-jelölteket ilyesmi.
Na most az ellenzéki polgármesterek vagy nem bíztak a jelöltben (Miskolc) vagy szét vannak már esve helyben (Eger) vagy szartak a kampányra (Érd) vagy és talán ez a legvalószínűbb, egyszerűen beárazták a fidesz győzelmet és hogy nekik kell egyezkedni ezzel a kormánnyal, azt meg nehéz úgy, ha előtte hónapokig küldöd el a nyertes helyi képviselőt az anyjába. Bármelyik is történt, beárazza az ellenzéki elit politikai képességeit.
És akkor bejelenti az MSZP, hogy országjárásra indul bazmeg. Meg Szekeres Imre visszavág. Ezek tényleg nem értik. Vagy megvannak véve kilóra. Én nem kedvelem azt az elméletet, hogy az ellenzéki elit egyfajta “őfelsége ellenzéke” akik meg vannak véve, de ennyi balfaszságot amit elkövettek az elmúlt hónapokban egyszerűen nem lehet butaságból csinálni. Lassan nekem az marad az egyetlen logikus érv a munkájuk minőségre, hogy tulajdonképpen ők kiválóan dolgoztak a munkaadójuk szempontjából. Csak a munkaadó nem az ellenzéki szavazó.
MC12
több mint 2 éve
"A ... származásaA ..? életéről legendák születtek. A pocokfélékhez tartozó kisrágcsálóknak sok faja ismert, amelyek többsége a tundra és a tajga lakója. A terráriumban azonban többnyire a sztyeppi ..t tartják.
Külsőleg az egereknél zömökebb testalkat jellemző rájuk, fejük vaskosabb, a szőrzetükből alig látszik kiálló, piciny fülük és egészen rövid farkuk. A .. különleges ismertetőjele a hátuk közepén végigfutó fekete csík.
A ...-legenda
sztyeppi ....
A ...életéről legendák születtek. A ... a populáció-dinamikát kutató ökológusok egyik kedvenc példája. Időnként rejtélyes módon elszaporodik (4 évente!), de olyan hirtelen, mintha a földből nőnének ki az utódok. Régen úgy gondolták, hogy az esővel érkeznek. Újabban pedig matematikai modellekkel magyarázzák szaporodásukat. A lényeg, hogy ilyenkor hatalmas csapatokban indulnak új élőhely felkutatására.
Vándorlásukat pedig legendák övezik! Gyakran több száz méter széles sávban vonulnak; nagy tavakon, széles folyókon is képesek átkelni. A csapat ész nélkül megy a vezető-... után. Megfigyelték, hogy néha tömegesen vetik magukat a vízbe, ahol sajnos elpusztultak. Előfordul, hogy elérik a tengert, amelyet- mint korábban a folyókat- megpróbálnak átúszni. Innen ered az a tévhit, hogy hajlamosak az öngyilkosságra. De természetesen nem az önpusztítás, hanem a túlélés, az új élőhely keresése motiválja őket."
tudom ez egy kicsit nehezebb asszociatíva, csak rossz helyen keresi mindenki, hogy jajj mi lett a választásokon
szóva - lemmingek
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 2 éve
Kampman
28 811
Én alapból nem hiszek abban, hogy létezhet független média, legfeljebb olyan szinten, ahogy az ember saját maga ír egy blogot. De egy tulajdonosnak már lesznek politikai meg gazdasági érdekei, a médiumait pedig be is állítja a célok megvalósításához.A véleményemet tartom, sajnos a liberális médiumok független sajtóról szóló definíciójával (szabad és független mindenki, aki nem fideszes) nem értek egyet.az én definícióm szerint
Kampman
a független nem attól függ hogy melyik oldalon van hanem hogy a "kinek felel"
ha a párt kezében akkor nehéz lenne függetlennek mondani
a pártatlan egy másik kérdés, olyan sztem nincs
Negritis
Talán Tomcat meg a Bombagyár volt valami olyasmi a 2000-es évek végén, ami a legközelebb állt az én megítélésem szerint a függetlenséghez. Meg biztos léteznek még ma is ilyen kisebb közösségek.
Szerkesztette: Kampman
több mint 2 éve
no
7 459
Amúgy ez a kádári nosztalgiavilág nem csak a vidéket jellemzi, hanem a városi melós réteget is. Amennyire én látom, ebben is tarol a Fidesz. És az a helyzet, hogy a munkaerőhiány, amit én baloldali emberként ünnepeltem anno, sajnos nem abban állt össze, hogy az immár nehezen pótolható munkavállalók összeálltak és jobb körülményeket kényszerítettek ki és egyenlőbb vagyoneloszlást követeltek, hanem kialakult egy ilyen senkit nem rúgnak ki, elténfergünk, majd lesz valahogy dolog. Egészen elképesztő nihil van ebben a rétegben. Én max elbeszélésekből meg filmekből ismerem a Kádár rendszert, de valami ilyesmi képem van róla. Ebbe a rétegbe pont ugyan úgy tud kapaszkodni a Fidesz a retorikájával, mint a vidékbe, és ez sztem sokkal nagyobb gond az ellenzéknek. Itt is iszonyú jól működik ez a béke és biztonság, nincs buzulás, te is kapsz majd valamit politika. Aki keresni is akar az fusizik, a tulaj csapolja az eu-s pénzeket, és ez a jövőtlen szürkeség tökéletesen jó mindenkinek. Tölgyessy is érintette ezt a témát, és ebben maximálisan igazat adok neki, mert nap mint nap ezt látom a környezetemben, és hallom másoktól.A sokszor felmerülő kérdésre, hogy az embereknek miért a Fidesz kell: mert megvalósították a magyar nép lelkületéhez legközelebb álló politikát: a Kádár-lightot, rengeteg a népnek nem tetsző negatív dolgot kigyomlálva a névadó korszakra jellemző dolgokból, a nosztalgikusan visszasírt dolgokat pedig újraélesztve vagy megtartva.A falusi ember nyelve lenne a TSZ elnök stílus? Én nem gondolnám, de hát jól van.
A jól megszokott, stabil nyugalmat (vagy legalább annak ígéretét), egy népies hangulatú, a falusi ember nyelvét is jól beszélő vezetővel,
Kampman
Maradjunk inkább abban, hogy visszahozták ezt a hűbérúr/TSZ-elnök, pártelnök stílust, ezt a féle kommunikációt már ismerik az emberek így könnyű vele operálni.
Solymi
andree
Amúgy ez a kádári nosztalgiavilág nem csak a vidéket jellemzi, hanem a városi melós réteget is. Amennyire én látom, ebben is tarol a Fidesz. És az a helyzet, hogy a munkaerőhiány, amit én baloldali emberként ünnepeltem anno, sajnos nem abban állt össze, hogy az immár nehezen pótolható munkavállalók összeálltak és jobb körülményeket kényszerítettek ki és egyenlőbb vagyoneloszlást követeltek, hanem kialakult egy ilyen senkit nem rúgnak ki, elténfergünk, majd lesz valahogy dolog. Egészen elképesztő nihil van ebben a rétegben. Én max elbeszélésekből meg filmekből ismerem a Kádár rendszert, de valami ilyesmi képem van róla. Ebbe a rétegbe pont ugyan úgy tud kapaszkodni a Fidesz a retorikájával, mint a vidékbe, és ez sztem sokkal nagyobb gond az ellenzéknek. Itt is iszonyú jól működik ez a béke és biztonság, nincs buzulás, te is kapsz majd valamit politika. Aki keresni is akar az fusizik, a tulaj csapolja az eu-s pénzeket, és ez a jövőtlen szürkeség tökéletesen jó mindenkinek. Tölgyessy is érintette ezt a témát, és ebben maximálisan igazat adok neki, mert nap mint nap ezt látom a környezetemben, és hallom másoktól.A sokszor felmerülő kérdésre, hogy az embereknek miért a Fidesz kell: mert megvalósították a magyar nép lelkületéhez legközelebb álló politikát: a Kádár-lightot, rengeteg a népnek nem tetsző negatív dolgot kigyomlálva a névadó korszakra jellemző dolgokból, a nosztalgikusan visszasírt dolgokat pedig újraélesztve vagy megtartva.A falusi ember nyelve lenne a TSZ elnök stílus? Én nem gondolnám, de hát jól van.
A jól megszokott, stabil nyugalmat (vagy legalább annak ígéretét), egy népies hangulatú, a falusi ember nyelvét is jól beszélő vezetővel,
Kampman
Maradjunk inkább abban, hogy visszahozták ezt a hűbérúr/TSZ-elnök, pártelnök stílust, ezt a féle kommunikációt már ismerik az emberek így könnyű vele operálni.
Solymi
andree
Kampman
Solymi
andree
Nem ilyen volt a Kadar korszak, csak egyszeruen egy teljesen idegen ( szamodra es a kapitalista szemlelettol ) kornyezetben jatszodott. Mivel mindenkinek dolgoznia kellett es ott nem feltetlenul volt a munka kihivas-szellemileg, vagy megbecsulve sem szinte semmilyen formaban es meg eleg sem hogy le legyenek terhelve az emberek. Az emberek akkor is olyanok voltak mint ma csak a jatszoter volt kulonbozo, de a munkamaniastol a lusta disznoig akinek masok munkajanak a vegignezese is undorito volt es minden ezek kozott. Az elerheto plafon alacsonysaga miatt es a szerintem az emberi termeszet azota sem valtozott egyvelege hozta ezt a borzalmas allapotot. Cserebe a munkahelyen ivas olimpiai szamban kiralyok lettunk volna a KGST orszagaival.Amúgy ez a kádári nosztalgiavilág nem csak a vidéket jellemzi, hanem a városi melós réteget is. Amennyire én látom, ebben is tarol a Fidesz. És az a helyzet, hogy a munkaerőhiány, amit én baloldali emberként ünnepeltem anno, sajnos nem abban állt össze, hogy az immár nehezen pótolható munkavállalók összeálltak és jobb körülményeket kényszerítettek ki és egyenlőbb vagyoneloszlást követeltek, hanem kialakult egy ilyen senkit nem rúgnak ki, elténfergünk, majd lesz valahogy dolog. Egészen elképesztő nihil van ebben a rétegben. Én max elbeszélésekből meg filmekből ismerem a Kádár rendszert, de valami ilyesmi képem van róla. Ebbe a rétegbe pont ugyan úgy tud kapaszkodni a Fidesz a retorikájával, mint a vidékbe, és ez sztem sokkal nagyobb gond az ellenzéknek. Itt is iszonyú jól működik ez a béke és biztonság, nincs buzulás, te is kapsz majd valamit politika. Aki keresni is akar az fusizik, a tulaj csapolja az eu-s pénzeket, és ez a jövőtlen szürkeség tökéletesen jó mindenkinek. Tölgyessy is érintette ezt a témát, és ebben maximálisan igazat adok neki, mert nap mint nap ezt látom a környezetemben, és hallom másoktól.A sokszor felmerülő kérdésre, hogy az embereknek miért a Fidesz kell: mert megvalósították a magyar nép lelkületéhez legközelebb álló politikát: a Kádár-lightot, rengeteg a népnek nem tetsző negatív dolgot kigyomlálva a névadó korszakra jellemző dolgokból, a nosztalgikusan visszasírt dolgokat pedig újraélesztve vagy megtartva.A falusi ember nyelve lenne a TSZ elnök stílus? Én nem gondolnám, de hát jól van.
Kampman
Solymi
andree
De a munkaido utan a GMK es a maszekmelo/kozos hazepitesek/garazsepitesek a hetvegeken ugyanolyan megtalalhato volt csak a belefektetett munka-eredmeny racioja teljesen mas volt a mahoz.
De ma a fix fizetes felajanlasaval annyit dolgozol amennyit a lelkiismereted diktal akkor a mai 10 emberbol kb ugyanolyan aranyban talalnal lelkesedest foleg ha a masik iranyba sem lehetne biztatni oket. Igy ez a reteg evtizedek alatt megszokott egy letet es ahhoz kepest nekik tenyleg 10x annyit kellett dolgozni mint rendszervaltas elott es meg a munkahely is veszelybe kerult. A masik veglet meg gyorsan kinott ebbol. A legjobban jarok akkor is azok voltak akik a kivalasztott kevesekhez tartoztak mint most.
több mint 2 éve
MC12
6 502
Ez így van. 120 körüli stabil többséget jósoltak maguknak az általam ismert kampányosok - az utolsó héten, előtte kevesebbet. De a választás napján este 7kor Kovács Zoltán meg a Dömötör Csaba is arról beszélt, hogy 120-122 mandátummal csodálatosan el lehet kormányozni.Tyűha baszki. Te akváriumban éltél az elmúlt évtizedben, vagy hol? Mi olyat csinált az ellenzék most a bukta után, ami újszerű, váratlan, vagy nem illik bele abba a takonyba, amit eleddig műveltek?Sobri JóskaMost úgy adod elő, mintha te nem akváriumban éltél volna.
peterk2005