NFL eredménykövetés
- 5 aktív topik
Denver Broncos - Jacksonville Jaguars
237
16
22:05
Detroit Lions - Pittsburgh Steelers
114
21
22:25
RedZone week 16
87
16
19:00
Arizona Cardinals - Atlanta Falcons
15
5
22:05
Houston Texans - Las Vegas Raiders
10
5
22:25
Politika
65 feliratkozó
több mint 2 éve
teszem azt előzetesben vagy, és az ügyészség indítványozza, hogy 1 év szabvesztés 3 évre felfüggesztve akkor sem ismered el? inkább maradsz előzetesben mint, hogy hazamenj? csak, hogy dolgozzon meg ezért az ügyészség?Ártatlan vagyok, hogy ismernék be bármit is?
csebi
De ha bűnös lennék, és felfüggesztettet kapnék, akkor bármit beismernék.
De valójában úgysem én döntenék, hanem tenném amit a Zamecsnik mond, ezért kapná a pénzt, hogy jobban tudja, mint én.
több mint 2 éve
Felmondott, majd öngyilkos lett egy balassagyarmati büntetőbíró24.hu/kozelet/2023/02/21/felmondott-majd-ongyilkos-lett-egy-balassagyarmati-buntetobiro/
Belsős infó?
több mint 2 éve
Ma reggel tárgyaltam egy teljesen piti lopást. Elévülési időt megközelítő már az időmúlás a vélelmezett elkövetéstől számítva és most jutottunk el az elsőfokú tárgyalásig. Ítélet még sehol, 3 év volt a vádemelés úgy, hogy nem volt szökésben az emberünk egy percig sem. Volt szerencsém olyan hűtlen kezeléses ügyet látni, ahol 2008-as volt az elkövetés és tavaly volt benne előkészítő ülés. Konkrétan megőszült benne mindenki.Szaros Pécsett most jönnek az első fokok 2016-os ügyekben. 😀Ha ők le akarnák gyorsan zárni már le lenne zárva ebben biztos lehetsz.Hidd el, hogy pörgetik. 1 év alatt vádemelés lett egy ilyen ügyben. Az rohamtempó. Más, hasonló volumenű ügyeket nyomoznak évekig.
Toca
Amadeus von Dollárbaloldal
2014-es letartóztatásokban 3-adszor nem sikerül másodfokot tartani. Miről beszélünk?
Gyurma Pappa
És akkor azt mondja nekem bárki, hogy a magyar kriminalisztika legkomolyabb vesztegetési ügyében 1 év alatt vádemelés + előkészítő ülés combo beismerésekkel? 😀
Az a baj, hogy nem a lóláb lóg ki, hanem az egész kibaszott ló.
Szerkesztette: resistance is futile
több mint 2 éve
Szaros Pécsett most jönnek az első fokok 2016-os ügyekben. 😀Ha ők le akarnák gyorsan zárni már le lenne zárva ebben biztos lehetsz.Hidd el, hogy pörgetik. 1 év alatt vádemelés lett egy ilyen ügyben. Az rohamtempó. Más, hasonló volumenű ügyeket nyomoznak évekig.
Toca
2014-es letartóztatásokban 3-adszor nem sikerül másodfokot tartani. Miről beszélünk?

több mint 2 éve
Hidd el, hogy pörgetik. 1 év alatt vádemelés lett egy ilyen ügyben. Az rohamtempó. Más, hasonló volumenű ügyeket nyomoznak évekig.Ha ők le akarnák gyorsan zárni már le lenne zárva ebben biztos lehetsz.Ennek az ügynek 1 év meg 3 év múlva is lesz annyi hírértéke mint most. Ha már, akkor a ner érdeke pont az lenne, amit Amadeus is ír, gyorsan lezárni, kiosztani a letöltendőket és jónapot. Itt jogállam van kérem szépen a bűnösök ülnek. Mint ahogy látod, egy valag embert tárgyalás nélkül, több száz milliós ügyekben szélnek is eresztettek.Csebi se azt mondta, hogy bemártás.De én nem mondtam, hogy martson be bárkit. A kettő megy egymás nélkül is 😊 bevallom, hogy megtettem amit az ügyészség irt, kiegyezünk 6-7 évben meg Kecskemétben és ennyi. Miért ne ismerhetné be? A végén a bíróság így is úgy is ki fogja mondani - állítom én - hogy az történt amit a fülünkkel hallottunk. Szóval a saját egóján kívül kit érdekel, hogy bevallja-e, hogy pénzért segített kinevezni végrehajtókat? Meg elintézett ezt azt.Nekem nehezen áll meg, hogy 15 ember vall rám valamit, hallani a hangfelvételen ahogy elég sok konkrétumról beszélgetek a másik fővádlottal, annyi vagyont foglalnak le, ami nehezen jön ki a komplett család 100 évi jövedelméből - de ez megmagyarázható 😊 nem mondom, nyilván jogászkodással el lehet húzni ezt a pert sok évig, csak nem látom, hogy miért jobb 4 év múlva 6-8 év letöltendőt kapni, mint ma 6-ot.de itt ez a 15 ember nem VPre vallotta hanem Schadlre (legalábbis én úgy tudom). lehet azt mondták, hogy de Schadl azt mondta, hogy a pénz kell VPnek, de hát erre VP ügyvédjeként egyből mondanám, hogy hearsay.
MC12
továbbra is állítom, hogy VP nem ismerheti ezt be. ez meg van neki mondva. vszeg fog ülni. de a családot nem bántják, a porsche is vissza fog találni a gyerek garázsába.
Schadlnél szintén. ő biztosan fog ülni. de ott sem bántják majd a családot. jelenleg ez számít nekik kizárólag.
felteszem a kérdést, úgy tudom családapa vagy: mit tennél? megmondanák neked, hogy szép csendben leülöd majd és akkor rendben lesz a család v ha bevallod akkor meg robbantanak a családtagok között. egyértelmű lenne a döntésed.
csebi
Abból, hogy itt a 6od meg 7ed rendű vádlott sétál ki simán, nekem egyáltalán nem az jön le, hogy a Ner itt most keményen példát akar statuálni, szóval az se áll fenn, hogy a ner-ek érdeke lenne, hogy Vp vagy Schgy nehogy megegyezzen.
MC12
Annyit mondott, tagadj mindent mert most hír erteke van, mire odaérünk hogy büntit kapsz lecseng és nem lesz.
Cserébe család jól jár.
Maffiaállamban azért nem elképzelhetetlen ez.
Toca
Ahogy gondolkodtam rajta, egyre inkább az az érzésem, hogy ezeknek az idiótàknak - vp, schgy - fel lett kínálva a “Mengyi(Voldemort)” út, kvázi üljél kicsit aztán mehetsz világodra (Mengyi se nyomorog, hogy finoman fogalmazzak…) - de ezek tényleg olyan arrogáns idióták (mint a felvételeken hallani), hogy ezt nem veszik észre/nem akarják belátni + a menő ügyvédek is keresnének még ezen az ügyön vastagon tehát ők se arrafelé tolják őket. Mondjuk ugye csütörtökön még meglephetnek minket egy váratlan “beismeréssel és őszinte megbánással” 😀
MC12
Toca
több mint 2 éve
De amikor kijött akkor nem volt erdeke. Aztán szerintem most pont jó gumicsont miközben kitudja mi megy a hatterben…Ennek az ügynek 1 év meg 3 év múlva is lesz annyi hírértéke mint most. Ha már, akkor a ner érdeke pont az lenne, amit Amadeus is ír, gyorsan lezárni, kiosztani a letöltendőket és jónapot. Itt jogállam van kérem szépen a bűnösök ülnek. Mint ahogy látod, egy valag embert tárgyalás nélkül, több száz milliós ügyekben szélnek is eresztettek.Csebi se azt mondta, hogy bemártás.De én nem mondtam, hogy martson be bárkit. A kettő megy egymás nélkül is 😊 bevallom, hogy megtettem amit az ügyészség irt, kiegyezünk 6-7 évben meg Kecskemétben és ennyi. Miért ne ismerhetné be? A végén a bíróság így is úgy is ki fogja mondani - állítom én - hogy az történt amit a fülünkkel hallottunk. Szóval a saját egóján kívül kit érdekel, hogy bevallja-e, hogy pénzért segített kinevezni végrehajtókat? Meg elintézett ezt azt.Nekem nehezen áll meg, hogy 15 ember vall rám valamit, hallani a hangfelvételen ahogy elég sok konkrétumról beszélgetek a másik fővádlottal, annyi vagyont foglalnak le, ami nehezen jön ki a komplett család 100 évi jövedelméből - de ez megmagyarázható 😊 nem mondom, nyilván jogászkodással el lehet húzni ezt a pert sok évig, csak nem látom, hogy miért jobb 4 év múlva 6-8 év letöltendőt kapni, mint ma 6-ot.de itt ez a 15 ember nem VPre vallotta hanem Schadlre (legalábbis én úgy tudom). lehet azt mondták, hogy de Schadl azt mondta, hogy a pénz kell VPnek, de hát erre VP ügyvédjeként egyből mondanám, hogy hearsay.
MC12
továbbra is állítom, hogy VP nem ismerheti ezt be. ez meg van neki mondva. vszeg fog ülni. de a családot nem bántják, a porsche is vissza fog találni a gyerek garázsába.
Schadlnél szintén. ő biztosan fog ülni. de ott sem bántják majd a családot. jelenleg ez számít nekik kizárólag.
felteszem a kérdést, úgy tudom családapa vagy: mit tennél? megmondanák neked, hogy szép csendben leülöd majd és akkor rendben lesz a család v ha bevallod akkor meg robbantanak a családtagok között. egyértelmű lenne a döntésed.
csebi
Abból, hogy itt a 6od meg 7ed rendű vádlott sétál ki simán, nekem egyáltalán nem az jön le, hogy a Ner itt most keményen példát akar statuálni, szóval az se áll fenn, hogy a ner-ek érdeke lenne, hogy Vp vagy Schgy nehogy megegyezzen.
MC12
Annyit mondott, tagadj mindent mert most hír erteke van, mire odaérünk hogy büntit kapsz lecseng és nem lesz.
Cserébe család jól jár.
Toca
Ahogy gondolkodtam rajta, egyre inkább az az érzésem, hogy ezeknek az idiótàknak - vp, schgy - fel lett kínálva a “Mengyi(Voldemort)” út, kvázi üljél kicsit aztán mehetsz világodra (Mengyi se nyomorog, hogy finoman fogalmazzak…) - de ezek tényleg olyan arrogáns idióták (mint a felvételeken hallani), hogy ezt nem veszik észre/nem akarják belátni + a menő ügyvédek is keresnének még ezen az ügyön vastagon tehát ők se arrafelé tolják őket. Mondjuk ugye csütörtökön még meglephetnek minket egy váratlan “beismeréssel és őszinte megbánással” 😀
MC12
Ha ők le akarnák gyorsan zárni már le lenne zárva ebben biztos lehetsz.
több mint 2 éve
Ennek az ügynek 1 év meg 3 év múlva is lesz annyi hírértéke mint most. Ha már, akkor a ner érdeke pont az lenne, amit Amadeus is ír, gyorsan lezárni, kiosztani a letöltendőket és jónapot. Itt jogállam van kérem szépen a bűnösök ülnek. Mint ahogy látod, egy valag embert tárgyalás nélkül, több száz milliós ügyekben szélnek is eresztettek.Csebi se azt mondta, hogy bemártás.De én nem mondtam, hogy martson be bárkit. A kettő megy egymás nélkül is 😊 bevallom, hogy megtettem amit az ügyészség irt, kiegyezünk 6-7 évben meg Kecskemétben és ennyi. Miért ne ismerhetné be? A végén a bíróság így is úgy is ki fogja mondani - állítom én - hogy az történt amit a fülünkkel hallottunk. Szóval a saját egóján kívül kit érdekel, hogy bevallja-e, hogy pénzért segített kinevezni végrehajtókat? Meg elintézett ezt azt.Nekem nehezen áll meg, hogy 15 ember vall rám valamit, hallani a hangfelvételen ahogy elég sok konkrétumról beszélgetek a másik fővádlottal, annyi vagyont foglalnak le, ami nehezen jön ki a komplett család 100 évi jövedelméből - de ez megmagyarázható 😊 nem mondom, nyilván jogászkodással el lehet húzni ezt a pert sok évig, csak nem látom, hogy miért jobb 4 év múlva 6-8 év letöltendőt kapni, mint ma 6-ot.de itt ez a 15 ember nem VPre vallotta hanem Schadlre (legalábbis én úgy tudom). lehet azt mondták, hogy de Schadl azt mondta, hogy a pénz kell VPnek, de hát erre VP ügyvédjeként egyből mondanám, hogy hearsay.
MC12
csebi
MC12
Cserébe család jól jár.
Toca
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Cserébe nem is csinálhat kb semmit 🤣még mindig Pintér alá tartozik. Az egyetlen szolgálat, amelyik nem került Rogánhoz.Arról lehet valamit tudni vagy sejteni egyébként, hogy kinek állt érdekében - és miért -, hogy ezt az ügyet borítsa? Nehezemre esik elképzelni, hogy az ügyészség magától, vagy egy honpolgári bejelentésre csak úgy elkezd nyomozni a végrehajtói kar elnöke és egy államtitkár ellen....Pintér alá tartozott a szolgálat, amelyik feltárta...
peterk2005 udvari bolond
empty taxi
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 2 éve
A magyar társadalom 95%a már most is úgy tesz h nincs semmi látnivaló. Jó nem95, költői túlzás de a 85% biztos. Már igazából engem sem a politikai része érdekel hanem h ezek mennyire bénák voltak és pofátlanok. H idejutottunk h ennyire képzelő erő nélkül, nyíltan csinálnak mindent.Nagyon kínos ez az ügy nagyon sok embernek, maradjunk ennyiben. Szerintem mindenki a jogerőt várja, csak végre lehessen mondani, hogy res iudicata van és nincs már semmi látni való.A túl gyors sem lett volna érdeke …Épp ellenkezőleg. Süt az ún. mértékes indítványokból - beismerés esetén az ügyész által kért -, hogy minél gyorsabban és csöndesebben le akarják tudni. M. Eszter, 220 milliós vesztegetéssel kap 2 évet 5 -re felfüggesztve.De én nem mondtam, hogy martson be bárkit. A kettő megy egymás nélkül is 😊 bevallom, hogy megtettem amit az ügyészség irt, kiegyezünk 6-7 évben meg Kecskemétben és ennyi. Miért ne ismerhetné be? A végén a bíróság így is úgy is ki fogja mondani - állítom én - hogy az történt amit a fülünkkel hallottunk. Szóval a saját egóján kívül kit érdekel, hogy bevallja-e, hogy pénzért segített kinevezni végrehajtókat? Meg elintézett ezt azt.Nekem nehezen áll meg, hogy 15 ember vall rám valamit, hallani a hangfelvételen ahogy elég sok konkrétumról beszélgetek a másik fővádlottal, annyi vagyont foglalnak le, ami nehezen jön ki a komplett család 100 évi jövedelméből - de ez megmagyarázható 😊 nem mondom, nyilván jogászkodással el lehet húzni ezt a pert sok évig, csak nem látom, hogy miért jobb 4 év múlva 6-8 év letöltendőt kapni, mint ma 6-ot.de itt ez a 15 ember nem VPre vallotta hanem Schadlre (legalábbis én úgy tudom). lehet azt mondták, hogy de Schadl azt mondta, hogy a pénz kell VPnek, de hát erre VP ügyvédjeként egyből mondanám, hogy hearsay.
MC12
csebi
MC12
😀😀😀
Kurva gyorsan lezárni és mutogatni, hogy lám, harcolunk a korrupció ellen. A maradék, ami a vádiraton kívül maradt, az meg elsikálva.
Ezért mondtam, hogy Schadl Gyurinak meg Völnernek vennie kéne a lapot, beismerni aztán szépen meghúzni magukat csöndben. Gondolj bele, Völner egy nyomozati szakban kötött egyezséggel olyan büntetést kaphatott volna, amivel a következő ciklusban már politizálhatna lightosan.
Lehetett volna a magyar korrupció Michael Vickje, bűnbánó pofával, megtérve, jó kereszténykényt bocsánatot kérve és kapva. Erre meg ez lett belőle.
Egy jó védő erre hívta volna fel a figyelmet ahelyett, hogy beleviszi a jó öreg, semmire se jó "teknősbéka" védekezésbe.
csebi
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Nagyon kínos ez az ügy nagyon sok embernek, maradjunk ennyiben. Szerintem mindenki a jogerőt várja, csak végre lehessen mondani, hogy res iudicata van és nincs már semmi látni való.A túl gyors sem lett volna érdeke …Épp ellenkezőleg. Süt az ún. mértékes indítványokból - beismerés esetén az ügyész által kért -, hogy minél gyorsabban és csöndesebben le akarják tudni. M. Eszter, 220 milliós vesztegetéssel kap 2 évet 5 -re felfüggesztve.De én nem mondtam, hogy martson be bárkit. A kettő megy egymás nélkül is 😊 bevallom, hogy megtettem amit az ügyészség irt, kiegyezünk 6-7 évben meg Kecskemétben és ennyi. Miért ne ismerhetné be? A végén a bíróság így is úgy is ki fogja mondani - állítom én - hogy az történt amit a fülünkkel hallottunk. Szóval a saját egóján kívül kit érdekel, hogy bevallja-e, hogy pénzért segített kinevezni végrehajtókat? Meg elintézett ezt azt.Nekem nehezen áll meg, hogy 15 ember vall rám valamit, hallani a hangfelvételen ahogy elég sok konkrétumról beszélgetek a másik fővádlottal, annyi vagyont foglalnak le, ami nehezen jön ki a komplett család 100 évi jövedelméből - de ez megmagyarázható 😊 nem mondom, nyilván jogászkodással el lehet húzni ezt a pert sok évig, csak nem látom, hogy miért jobb 4 év múlva 6-8 év letöltendőt kapni, mint ma 6-ot.de itt ez a 15 ember nem VPre vallotta hanem Schadlre (legalábbis én úgy tudom). lehet azt mondták, hogy de Schadl azt mondta, hogy a pénz kell VPnek, de hát erre VP ügyvédjeként egyből mondanám, hogy hearsay.
MC12
csebi
MC12
😀😀😀
Kurva gyorsan lezárni és mutogatni, hogy lám, harcolunk a korrupció ellen. A maradék, ami a vádiraton kívül maradt, az meg elsikálva.
Ezért mondtam, hogy Schadl Gyurinak meg Völnernek vennie kéne a lapot, beismerni aztán szépen meghúzni magukat csöndben. Gondolj bele, Völner egy nyomozati szakban kötött egyezséggel olyan büntetést kaphatott volna, amivel a következő ciklusban már politizálhatna lightosan.
Lehetett volna a magyar korrupció Michael Vickje, bűnbánó pofával, megtérve, jó kereszténykényt bocsánatot kérve és kapva. Erre meg ez lett belőle.
Egy jó védő erre hívta volna fel a figyelmet ahelyett, hogy beleviszi a jó öreg, semmire se jó "teknősbéka" védekezésbe.
csebi
több mint 2 éve
A túl gyors sem lett volna érdeke …Épp ellenkezőleg. Süt az ún. mértékes indítványokból - beismerés esetén az ügyész által kért -, hogy minél gyorsabban és csöndesebben le akarják tudni. M. Eszter, 220 milliós vesztegetéssel kap 2 évet 5 -re felfüggesztve.De én nem mondtam, hogy martson be bárkit. A kettő megy egymás nélkül is 😊 bevallom, hogy megtettem amit az ügyészség irt, kiegyezünk 6-7 évben meg Kecskemétben és ennyi. Miért ne ismerhetné be? A végén a bíróság így is úgy is ki fogja mondani - állítom én - hogy az történt amit a fülünkkel hallottunk. Szóval a saját egóján kívül kit érdekel, hogy bevallja-e, hogy pénzért segített kinevezni végrehajtókat? Meg elintézett ezt azt.Nekem nehezen áll meg, hogy 15 ember vall rám valamit, hallani a hangfelvételen ahogy elég sok konkrétumról beszélgetek a másik fővádlottal, annyi vagyont foglalnak le, ami nehezen jön ki a komplett család 100 évi jövedelméből - de ez megmagyarázható 😊 nem mondom, nyilván jogászkodással el lehet húzni ezt a pert sok évig, csak nem látom, hogy miért jobb 4 év múlva 6-8 év letöltendőt kapni, mint ma 6-ot.de itt ez a 15 ember nem VPre vallotta hanem Schadlre (legalábbis én úgy tudom). lehet azt mondták, hogy de Schadl azt mondta, hogy a pénz kell VPnek, de hát erre VP ügyvédjeként egyből mondanám, hogy hearsay.
MC12
csebi
MC12
😀😀😀
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Nem is lesz sok pénzük a ciklus végére. Ki lesznek vereztetve.még mindig Pintér alá tartozik. Az egyetlen szolgálat, amelyik nem került Rogánhoz.Arról lehet valamit tudni vagy sejteni egyébként, hogy kinek állt érdekében - és miért -, hogy ezt az ügyet borítsa? Nehezemre esik elképzelni, hogy az ügyészség magától, vagy egy honpolgári bejelentésre csak úgy elkezd nyomozni a végrehajtói kar elnöke és egy államtitkár ellen....Pintér alá tartozott a szolgálat, amelyik feltárta...
peterk2005 udvari bolond
empty taxi
több mint 2 éve
még mindig Pintér alá tartozik. Az egyetlen szolgálat, amelyik nem került Rogánhoz.Arról lehet valamit tudni vagy sejteni egyébként, hogy kinek állt érdekében - és miért -, hogy ezt az ügyet borítsa? Nehezemre esik elképzelni, hogy az ügyészség magától, vagy egy honpolgári bejelentésre csak úgy elkezd nyomozni a végrehajtói kar elnöke és egy államtitkár ellen....Pintér alá tartozott a szolgálat, amelyik feltárta...
peterk2005 udvari bolond
empty taxi
több mint 2 éve
Nah, tipik ilyenek a költségvetési csalások amiket @Gyurma is szokott mesélni.Jó kérdés, nem tudom precízen megfogalmazni. A bonyolultabb, sok vádlottas, sok melós, összetett ügyekre gondolok. Mindegy, valószínűleg úgy sincs ilyenekre vonatkozó külön statisztika, különben nem kérdezted volna. 😊Mit jelent, hogy különleges ügy?Ugye kezdjük a 0. pontnál: 98% a vádhatékonyság. Innen kell elkezdeni okosnak lenni.Ebben benne vannak az Orsós Tutyó ellopta a Sanyi bácsi biciklijét féle esetek is ugye? Azért nem mindegy, mert ez az ügy elég különleges, különlegesség alapján a 2% felé húz. Azt tudod esetleg, hogy a valamiért különleges ügyekben milyen a vádhatékonyság?
peterk2005 udvari bolond
peterk2005 udvari bolond
Olyan szinten van agyonbizonyítva okirati úton, hogy esélytelen vagy védőként. Tökéletes példa azokra az ügyekre, ahol már nyomozati szakban ki kell egyezni.
Van amúgy ügyfajtákra bontott statisztika az ügyészségen. Nekem sikerült az elmúlt években elérnem a jelen körülmények között is felmentést, illetve vádemelés előtt eljárásmegszüntetést kiharcolnom.
Csak és kizárólag úgy sikerültek, hogy megállt a feljelentőnél/sértettnél a hamis vád utána.
Arról lehet valamit tudni vagy sejteni egyébként, hogy kinek állt érdekében - és miért -, hogy ezt az ügyet borítsa? Nehezemre esik elképzelni, hogy az ügyészség magától, vagy egy honpolgári bejelentésre csak úgy elkezd nyomozni a végrehajtói kar elnöke és egy államtitkár ellen....Egyik nb. szolgálat dolgozott egy random navosra és onnan sikerült eljutni a csipet csapatig.
peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
Arról lehet valamit tudni vagy sejteni egyébként, hogy kinek állt érdekében - és miért -, hogy ezt az ügyet borítsa? Nehezemre esik elképzelni, hogy az ügyészség magától, vagy egy honpolgári bejelentésre csak úgy elkezd nyomozni a végrehajtói kar elnöke és egy államtitkár ellen....Pintér alá tartozott a szolgálat, amelyik feltárta...
peterk2005 udvari bolond

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
Arról lehet valamit tudni vagy sejteni egyébként, hogy kinek állt érdekében - és miért -, hogy ezt az ügyet borítsa? Nehezemre esik elképzelni, hogy az ügyészség magától, vagy egy honpolgári bejelentésre csak úgy elkezd nyomozni a végrehajtói kar elnöke és egy államtitkár ellen....

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Jó kérdés, nem tudom precízen megfogalmazni. A bonyolultabb, sok vádlottas, sok melós, összetett ügyekre gondolok. Mindegy, valószínűleg úgy sincs ilyenekre vonatkozó külön statisztika, különben nem kérdezted volna. 😊Mit jelent, hogy különleges ügy?Ugye kezdjük a 0. pontnál: 98% a vádhatékonyság. Innen kell elkezdeni okosnak lenni.Ebben benne vannak az Orsós Tutyó ellopta a Sanyi bácsi biciklijét féle esetek is ugye? Azért nem mindegy, mert ez az ügy elég különleges, különlegesség alapján a 2% felé húz. Azt tudod esetleg, hogy a valamiért különleges ügyekben milyen a vádhatékonyság?
peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Épp ellenkezőleg. Süt az ún. mértékes indítványokból - beismerés esetén az ügyész által kért -, hogy minél gyorsabban és csöndesebben le akarják tudni. M. Eszter, 220 milliós vesztegetéssel kap 2 évet 5 -re felfüggesztve.De én nem mondtam, hogy martson be bárkit. A kettő megy egymás nélkül is 😊 bevallom, hogy megtettem amit az ügyészség irt, kiegyezünk 6-7 évben meg Kecskemétben és ennyi. Miért ne ismerhetné be? A végén a bíróság így is úgy is ki fogja mondani - állítom én - hogy az történt amit a fülünkkel hallottunk. Szóval a saját egóján kívül kit érdekel, hogy bevallja-e, hogy pénzért segített kinevezni végrehajtókat? Meg elintézett ezt azt.Nekem nehezen áll meg, hogy 15 ember vall rám valamit, hallani a hangfelvételen ahogy elég sok konkrétumról beszélgetek a másik fővádlottal, annyi vagyont foglalnak le, ami nehezen jön ki a komplett család 100 évi jövedelméből - de ez megmagyarázható 😊 nem mondom, nyilván jogászkodással el lehet húzni ezt a pert sok évig, csak nem látom, hogy miért jobb 4 év múlva 6-8 év letöltendőt kapni, mint ma 6-ot.de itt ez a 15 ember nem VPre vallotta hanem Schadlre (legalábbis én úgy tudom). lehet azt mondták, hogy de Schadl azt mondta, hogy a pénz kell VPnek, de hát erre VP ügyvédjeként egyből mondanám, hogy hearsay.
MC12
csebi
MC12
😀😀😀
több mint 2 éve
Csebi se azt mondta, hogy bemártás.De én nem mondtam, hogy martson be bárkit. A kettő megy egymás nélkül is 😊 bevallom, hogy megtettem amit az ügyészség irt, kiegyezünk 6-7 évben meg Kecskemétben és ennyi. Miért ne ismerhetné be? A végén a bíróság így is úgy is ki fogja mondani - állítom én - hogy az történt amit a fülünkkel hallottunk. Szóval a saját egóján kívül kit érdekel, hogy bevallja-e, hogy pénzért segített kinevezni végrehajtókat? Meg elintézett ezt azt.Nekem nehezen áll meg, hogy 15 ember vall rám valamit, hallani a hangfelvételen ahogy elég sok konkrétumról beszélgetek a másik fővádlottal, annyi vagyont foglalnak le, ami nehezen jön ki a komplett család 100 évi jövedelméből - de ez megmagyarázható 😊 nem mondom, nyilván jogászkodással el lehet húzni ezt a pert sok évig, csak nem látom, hogy miért jobb 4 év múlva 6-8 év letöltendőt kapni, mint ma 6-ot.de itt ez a 15 ember nem VPre vallotta hanem Schadlre (legalábbis én úgy tudom). lehet azt mondták, hogy de Schadl azt mondta, hogy a pénz kell VPnek, de hát erre VP ügyvédjeként egyből mondanám, hogy hearsay.
MC12
csebi
MC12
Cserébe család jól jár.
több mint 2 éve
De én nem mondtam, hogy martson be bárkit. A kettő megy egymás nélkül is 😊 bevallom, hogy megtettem amit az ügyészség irt, kiegyezünk 6-7 évben meg Kecskemétben és ennyi. Miért ne ismerhetné be? A végén a bíróság így is úgy is ki fogja mondani - állítom én - hogy az történt amit a fülünkkel hallottunk. Szóval a saját egóján kívül kit érdekel, hogy bevallja-e, hogy pénzért segített kinevezni végrehajtókat? Meg elintézett ezt azt.Nekem nehezen áll meg, hogy 15 ember vall rám valamit, hallani a hangfelvételen ahogy elég sok konkrétumról beszélgetek a másik fővádlottal, annyi vagyont foglalnak le, ami nehezen jön ki a komplett család 100 évi jövedelméből - de ez megmagyarázható 😊 nem mondom, nyilván jogászkodással el lehet húzni ezt a pert sok évig, csak nem látom, hogy miért jobb 4 év múlva 6-8 év letöltendőt kapni, mint ma 6-ot.de itt ez a 15 ember nem VPre vallotta hanem Schadlre (legalábbis én úgy tudom). lehet azt mondták, hogy de Schadl azt mondta, hogy a pénz kell VPnek, de hát erre VP ügyvédjeként egyből mondanám, hogy hearsay.
MC12
csebi
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Mit jelent, hogy különleges ügy?Ebben benne vannak az Orsós Tutyó ellopta a Sanyi bácsi biciklijét féle esetek is ugye? Azért nem mindegy, mert ez az ügy elég különleges, különlegesség alapján a 2% felé húz. Azt tudod esetleg, hogy a valamiért különleges ügyekben milyen a vádhatékonyság?Ugye kezdjük a 0. pontnál: 98% a vádhatékonyság. Innen kell elkezdeni okosnak lenni.Ez rohadtul nem így van.De több se.Ez egy faszság. Több száz oldal lehallgatási jegyzőkönyv és számtalan terhelő vallomás után tudni kell letenni a fegyvert. Nem lesz kevesebb az ítélet a tagadástól.Mindig tagadni, tagadni, akármi van.Én letenném a fegyvert, teljes bukó az ügy, főleg így, hogy sorra ismernek be. Schadl már bukott ember.24.hu/belfold/2023/02/21/schadl-gyorgy-volner-pal-vegrehajto-kar-elnok-fidesz-kenopenz-korrupcio-fovarosi-torvenyszek-targyalas/Ha rácsatlakozhatok a kérdésre, engem az érdekelne, hogy vajon mire gondol a Schadl-Völner páros - vagy az ügyvédjeik - amikor nem egyeznek ki az ügyészség ajánlatával? Egyáltalán nem értek hozzá, de ha a 22 vádlottból mondjuk 15 elfogadja- ahogy sorban jönnek is az elfogadások - az ügyészség ajánlatát, akkor azért nehéz elképzelni, hogy ők nem adtak át cserébe annyi információt, bizonyítékot kiskutyafülét amivel bőven ne lehetne elítélni őket - háromszor. Ehhez képest mondjuk Völner 8 éve nem is sok , Schadl meg már egyet leült előzetesben a 10ből. Mire számíthatnak a saját szempontjukból reálisan?
jogász kollégák: már elég homályosak az emlékeim, de ha vkit jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozástól eltiltanak az azt jelenti, hogy ha mondjuk van neki egy közszolgálati egyetemes diplomája akkor pl elmehet kormánytisztviselőnek ugye? gondolom, ha nincs akkor nem, de mi van ha két diplomája van?
csebi
MC12
Völnernek be kéne ismerni, a 8-ból lehetne még faragni a beismeréssel.
Alap.
warr_b
És akkor csak az marad, amit bizonyítani is tudnak. Dolgozzon meg az ügyészség a sikeréért.
Soha, senkinek nem lenne szabad beismerni semmit, kivéve, ha egyértelműen hasznosítható egy beismerés. (Mondjuk 5 év helyett 2, fegyház helyett fogház, stb.)
Őszentsége Sobri Jóska
Csak abban a két ügyben, ahol most dolgozom, a beismerőkkel emberek már szabadulnak, mire vége lesz a többiek másodfokának, és viszik őket a tárgyalóteremből Kiskunhalasra.
Gyurma Pappa
peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
Ebben benne vannak az Orsós Tutyó ellopta a Sanyi bácsi biciklijét féle esetek is ugye? Azért nem mindegy, mert ez az ügy elég különleges, különlegesség alapján a 2% felé húz. Azt tudod esetleg, hogy a valamiért különleges ügyekben milyen a vádhatékonyság?Ugye kezdjük a 0. pontnál: 98% a vádhatékonyság. Innen kell elkezdeni okosnak lenni.Ez rohadtul nem így van.De több se.Ez egy faszság. Több száz oldal lehallgatási jegyzőkönyv és számtalan terhelő vallomás után tudni kell letenni a fegyvert. Nem lesz kevesebb az ítélet a tagadástól.Mindig tagadni, tagadni, akármi van.Én letenném a fegyvert, teljes bukó az ügy, főleg így, hogy sorra ismernek be. Schadl már bukott ember.24.hu/belfold/2023/02/21/schadl-gyorgy-volner-pal-vegrehajto-kar-elnok-fidesz-kenopenz-korrupcio-fovarosi-torvenyszek-targyalas/Ha rácsatlakozhatok a kérdésre, engem az érdekelne, hogy vajon mire gondol a Schadl-Völner páros - vagy az ügyvédjeik - amikor nem egyeznek ki az ügyészség ajánlatával? Egyáltalán nem értek hozzá, de ha a 22 vádlottból mondjuk 15 elfogadja- ahogy sorban jönnek is az elfogadások - az ügyészség ajánlatát, akkor azért nehéz elképzelni, hogy ők nem adtak át cserébe annyi információt, bizonyítékot kiskutyafülét amivel bőven ne lehetne elítélni őket - háromszor. Ehhez képest mondjuk Völner 8 éve nem is sok , Schadl meg már egyet leült előzetesben a 10ből. Mire számíthatnak a saját szempontjukból reálisan?
jogász kollégák: már elég homályosak az emlékeim, de ha vkit jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozástól eltiltanak az azt jelenti, hogy ha mondjuk van neki egy közszolgálati egyetemes diplomája akkor pl elmehet kormánytisztviselőnek ugye? gondolom, ha nincs akkor nem, de mi van ha két diplomája van?
csebi
MC12
Alap.
warr_b
És akkor csak az marad, amit bizonyítani is tudnak. Dolgozzon meg az ügyészség a sikeréért.
Soha, senkinek nem lenne szabad beismerni semmit, kivéve, ha egyértelműen hasznosítható egy beismerés. (Mondjuk 5 év helyett 2, fegyház helyett fogház, stb.)
Őszentsége Sobri Jóska
Csak abban a két ügyben, ahol most dolgozom, a beismerőkkel emberek már szabadulnak, mire vége lesz a többiek másodfokának, és viszik őket a tárgyalóteremből Kiskunhalasra.
Gyurma Pappa

több mint 2 éve
Feltéve, hogy az ügyészség mindent faszán csinál, és a felajánlott 8 év úgy jön ki, hogy azt a bíróságon az utolsó tételig bizonyítani is tudják. Ha viszont elbasznak valamit, és a vádak fele nem áll meg a bíróságon, máris jobban jár, ha mindent tagad.Márpedig így van, beismerés és együttműködés enyhítő körülmény.De több se.Ez egy faszság. Több száz oldal lehallgatási jegyzőkönyv és számtalan terhelő vallomás után tudni kell letenni a fegyvert. Nem lesz kevesebb az ítélet a tagadástól.Mindig tagadni, tagadni, akármi van.Én letenném a fegyvert, teljes bukó az ügy, főleg így, hogy sorra ismernek be. Schadl már bukott ember.24.hu/belfold/2023/02/21/schadl-gyorgy-volner-pal-vegrehajto-kar-elnok-fidesz-kenopenz-korrupcio-fovarosi-torvenyszek-targyalas/Ha rácsatlakozhatok a kérdésre, engem az érdekelne, hogy vajon mire gondol a Schadl-Völner páros - vagy az ügyvédjeik - amikor nem egyeznek ki az ügyészség ajánlatával? Egyáltalán nem értek hozzá, de ha a 22 vádlottból mondjuk 15 elfogadja- ahogy sorban jönnek is az elfogadások - az ügyészség ajánlatát, akkor azért nehéz elképzelni, hogy ők nem adtak át cserébe annyi információt, bizonyítékot kiskutyafülét amivel bőven ne lehetne elítélni őket - háromszor. Ehhez képest mondjuk Völner 8 éve nem is sok , Schadl meg már egyet leült előzetesben a 10ből. Mire számíthatnak a saját szempontjukból reálisan?
csebi
MC12
Alap.
warr_b
Őszentsége Sobri Jóska
8 év helyet 6 mondjuk.
gabokocka
Nem fekete-fehér ez sem. Van helyzet amikor megéri elfogadni az ajánlatot és van amikor nem. Gondolom az ügyvédeik az ő érdekeiket védik és nem a NER-ét ebben a fázisban, úgyhogy felteszem tudják mit csinálnak. Ettől még persze kijöhetnek belőle sz*rul. Majd meglátjuk.

több mint 2 éve
Így-így, itt nem az van, hogy kétes ügyek mennek vádra. Olyan ügyek tömkelege akad meg nyomozati szakban, ahol gyakorlatilag full egyértelmű a bcs, csak az ügyésznek vmi nem tetszik (sztem leterheltek és így nem kell tárgyalni).Ugye kezdjük a 0. pontnál: 98% a vádhatékonyság. Innen kell elkezdeni okosnak lenni.Ez rohadtul nem így van.De több se.Ez egy faszság. Több száz oldal lehallgatási jegyzőkönyv és számtalan terhelő vallomás után tudni kell letenni a fegyvert. Nem lesz kevesebb az ítélet a tagadástól.Mindig tagadni, tagadni, akármi van.Én letenném a fegyvert, teljes bukó az ügy, főleg így, hogy sorra ismernek be. Schadl már bukott ember.24.hu/belfold/2023/02/21/schadl-gyorgy-volner-pal-vegrehajto-kar-elnok-fidesz-kenopenz-korrupcio-fovarosi-torvenyszek-targyalas/Ha rácsatlakozhatok a kérdésre, engem az érdekelne, hogy vajon mire gondol a Schadl-Völner páros - vagy az ügyvédjeik - amikor nem egyeznek ki az ügyészség ajánlatával? Egyáltalán nem értek hozzá, de ha a 22 vádlottból mondjuk 15 elfogadja- ahogy sorban jönnek is az elfogadások - az ügyészség ajánlatát, akkor azért nehéz elképzelni, hogy ők nem adtak át cserébe annyi információt, bizonyítékot kiskutyafülét amivel bőven ne lehetne elítélni őket - háromszor. Ehhez képest mondjuk Völner 8 éve nem is sok , Schadl meg már egyet leült előzetesben a 10ből. Mire számíthatnak a saját szempontjukból reálisan?
csebi
MC12
Alap.
warr_b
Őszentsége Sobri Jóska
Gyurma Pappa
Ami eljut a bíróságig, na ott csoda kell a felmentéshez.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 2 éve
Ugye kezdjük a 0. pontnál: 98% a vádhatékonyság. Innen kell elkezdeni okosnak lenni.Ez rohadtul nem így van.De több se.Ez egy faszság. Több száz oldal lehallgatási jegyzőkönyv és számtalan terhelő vallomás után tudni kell letenni a fegyvert. Nem lesz kevesebb az ítélet a tagadástól.Mindig tagadni, tagadni, akármi van.Én letenném a fegyvert, teljes bukó az ügy, főleg így, hogy sorra ismernek be. Schadl már bukott ember.24.hu/belfold/2023/02/21/schadl-gyorgy-volner-pal-vegrehajto-kar-elnok-fidesz-kenopenz-korrupcio-fovarosi-torvenyszek-targyalas/Ha rácsatlakozhatok a kérdésre, engem az érdekelne, hogy vajon mire gondol a Schadl-Völner páros - vagy az ügyvédjeik - amikor nem egyeznek ki az ügyészség ajánlatával? Egyáltalán nem értek hozzá, de ha a 22 vádlottból mondjuk 15 elfogadja- ahogy sorban jönnek is az elfogadások - az ügyészség ajánlatát, akkor azért nehéz elképzelni, hogy ők nem adtak át cserébe annyi információt, bizonyítékot kiskutyafülét amivel bőven ne lehetne elítélni őket - háromszor. Ehhez képest mondjuk Völner 8 éve nem is sok , Schadl meg már egyet leült előzetesben a 10ből. Mire számíthatnak a saját szempontjukból reálisan?
csebi
MC12
Alap.
warr_b
Őszentsége Sobri Jóska
Gyurma Pappa