Politika

47 feliratkozó

több mint 2 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 123 — I like the Texans, I like who we are
Sok a hsz, reagálva arra, hogy mennyire gondolja úgy vidéken sok ember hogy neki így jó és nem tudja vagy hiszi hogy lehetne jobb is.
Sajnos amikor tudja hogy lehetne jobb sokszor akkor sem érdekli. Kifejezetten ha azért tenni kellene. Konkrét távoli rokont hívtunk almát szedni aki közmunkán volt. Mennyi a közmunkás bér? 70 ezer?
Almaszedéssel 1000-es órabéren (évekkel ezelőtt) bejelentve 8-10000/nap és ugye lehetödége van 20-25 nap sima 2 kilot keresett volna. Ez nem egy nehéz munka. Nem jött. Meg is mondta, hogy inkább lábat lógat 70-ért.
Ez az igényszint nagyobb arányban.
Eazzy
Ennél is van lejjebb. Hallottam olyan embert aki azt mondta 70ért nem megy el közmunkásnak akkor inkább nem dolgozik. Biztos azért volt addig munkanélküli mert senki nem tudta megfizetni...
több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 716 — beers & Packers
Őszintén:
A vita relációjában, illetve politikailag mi a különbség, ha ez arra példa, hogy az elemzett szavazót mennyire érdekli bármi is?
Vagy csak a szokásos ellenzéki "úgyisjobbantudom, még annál is" attitűd?
És ha 100ezer lenne, akkor nyert volna a "moslékkoalíció" (via Schiffer)?
Sobri Jóska
Ez most kicsit primkóra sikeredett, biztosan rossz napod volt. Javítottam egy adatot, ennyi.
Kis pontosítás: a felmérések szerint, a nép szerint a kormány jól kezelte a vírust.
MC12
És? Kivel, vagy melyik állítással vitatkozol? (Lásd fent.)
több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints 6 502
A 40 ezer covid halott, 15 ezer haza zavar ágybeteg, a korrupció, Putyin, a Fudan nem volt elég. Az az igazi fejtörő, hogy mennyi az, ami elég lesz?
peterk2005
Kis pontosítás: több mint 45 ezer halott.
nagylaza
Kis pontosítás: a felmérések szerint, a nép szerint a kormány jól kezelte a vírust.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
andree Arizona Cardinals 1 744
Olvasom az elmúlt napi vitát a magyar vidékről, arról, hogy felemelni kell, vagy a nyelvén beszélni, mik az igényei ésatöbbi.

Miközben értem mindkét álláspontot, aközben meg az járt a fejemben, hogy túlgondoljátok. Persze. A vidék igényei nem ugyanazok, mint Budapest igényei. Egy kétkezi munkás igényei nem ugyanazok, mint egy több diplomás értelmiségi igényei. Ezek adottságok. De. Én nem hiszem, hogy egy átlagos angol vagy német vidék szellemileg fejlettebb állapotban lenne. Cáfoljatok rám, de nekem ez a tapasztalatom nyugatról. Az amerikai "vidéket" nem ismerem, ott nem éltem, csak átutaztam párszor, de messziről nézve és olvasva az ottani helyzetről az sem különbözik alapvetően mondjuk az angol, svájci, szlovák vidéktől, amiket ismerek. A fejekben, igényekben én nem érzek igazán különbséget közöttük. Mindegyiknek van egy egyszerű valóság értelmezése - valóság burka ha úgy tetszik -, amivel a világot magyarázza magának. Ez mindig is megvolt, az utóbbi 20 év termése az, hogy ezt a magyarázatot egyre inkább valamelyik populista politikai erő szállítja, mert elérhetővé vált ez a tömeg is a tömegkommunikáció számára. Sokkal korlátozottabban persze, mint a város, de ez a korlátozottság most már nem abban jelentkezik, hogy nem jut el egyáltalán semmi. Hanem abban, hogy kevesebb dolog jut el, így annak ami eljut, nem jut el a kritikája.

A másik, hogy a "vidék" sosem magától emelkedett fel. Sosem tudta, hogy neki mi a jó. A vidék sosem volt progresszív, és nem is lesz az. A fejlődés útját mindig a társadalom elitje, értelmisége, stb. jelölte ki. A társadalmilag aktív, progresszív csoportok - ilyen is meg olyan is - rivalizálásából születtek és születnek meg az eredmények, amit aztán a vidék megkap. Ez így volt és így is lesz. Ebből nézőpontból a vidéket tényleg mindig "meg kell menteni". Vagy lehet úgy is fogalmazni, hogy nevelgetni kell, mint a gyereket.

Ezért abból a szempontból nincs is értelme a vidékről beszélni, hogy az "mit akar". Azt akarja, amit az a most már hozzá is eljutó, de vékony kommunikációs csatorna mond, olyan nyelven amit megért. És az a nyelv nem progresszív, mert azt a nyelvet nem érti. Úgyhogy a vidék egy polgári demokratikus rendszerben csak annyira számít, hogy lehetőleg senki ne tudja kizárólagosan becsatornázni. Mindig lesz valaki, akinek jobban sikerül, de ha a nyilvánosság működik egy országban, akkor annak az lesz a következménye, hogy aki a vidék nyelvén beszél, az meg progresszív fülnek lesz hamis. Amit az egyik elveszít a réven, azt megnyeri a vámon, a másik meg fordítva.

Szóval én egyáltalán nem abban gondolkodom, hogy milyen üzenetet kellene a vidék felé eljuttatnia a mostani ellenzéknek. Mert nem ez a baj, hanem a felborult viszonyok. Az ellenzék a városokban is sokkal sz*rabbul szerepel, mint kellene, pedig oda megvannak az üzenetei. De izzadt homlokkal képes csak hozni a nagyvárosokat is, mert még ott is brutális kommunikációs hátrányban van. Így a "vidékre szabott" szöveg még a városban is több fogadókészséggel találkozik, mint egy egyensúlyi helyzetben történne. A kommunikációs felborulást egyébként nem az jelenti, hogy a pógárnak nincs internetje. Internet, kábeltévé már falun is van. Az a nem mindegy, hogy azon milyen üzenetek közlekednek. Azt pedig elsősorban az dönti el, hogy ki tudja a) erővel letolni, b) rávenni a fogyasztót, hogy az ő üzenetére antennázzon. Ehhez meg kell a polgármester, a jegyző, a háziorvos, az iskola igazgató, a munkahelyi főnök, beosztott, a szomszéd, ésatöbbi. Meg mi megy a városi tévében. Aki ezeket a terepeket uralja, az dönti el, hogy az interneten, tévén, stb. keresztül milyen információ csorog le a pógárhoz. És a pógár számára az lesz a valóság. Vidéken is, városban is, csak városban sokkal több erő hat, ezért városban nem elég a jegyző, egy kis faluban meg egyedül is elég. De városban is nagy előny, ha megvan a jegyző, orvos, meg a helyi újság is.

Jelenleg a NER ezért nyer agyon minden választást. Persze, egy csomó hibát is elkövetett az ellenzék. Kommunikációsat is. De a kormány is. Csak nekik nem kell értük megfizetni ebben a helyzetben. Így aztán azt megbünteti a vidék, hogy ha az ellenzék azt mondja, hogy segítsük az ukránokat. Azt meg nem bünteti meg, hogy hazazavarnak a kórházakból 15 ezer embert otthoni ápolásra. Nem azért, mert az előbbi nagyobb hiba lenne, mint az utóbbi, hanem azért, mert az előbbi mellé az bömböl, hogy vinnék a fiainkat a frontra, a másik mellé meg az bömbölt folyamatosan, hogy faszán csináljuk mi nagyon, de hát ennyire szemét ez a covid, ez van.

Ezek az autoriter, meghackelt demokráciák nem véletlenül nem szoktak megbukni. Sehol. Ott sem ahol félhülye a vezetés, ott se ahol vérrel tartják fenn a rendet, meg ott se ahol kicsit kevésbé ordas. Mindegyik úgy bukik, hogy saját magát lehetetleníti el. Mivel nem versenyképes, ezért lemarad a riválisokkal szemben, ami fokozatosan gyűjti a feszültségeket. És a végén egyszer csak felborul. Nekünk EU tagként megvan az az adottságunk is - egyelőre? -, hogy a külföld is beszáll a finanszírozásba, így lassabban derül ki, hogy meztelen a király segge. A kérdés nálunk igazából nem a falu nyelve, hanem az, hogy hol van a tűrőképességi határ? Mi az a feszültség halmaz, aminél elpattan a húr? A 40 ezer covid halott, 15 ezer haza zavar ágybeteg, a korrupció, Putyin, a Fudan nem volt elég. Az az igazi fejtörő, hogy mennyi az, ami elég lesz?
peterk2005
Szerintem meg az egész annyiban bp vs. vidék sztori, hogy vidéken arányaiban több az egyszerű melós mint budapesten, vagy esetleg a nagyobb városokban.
Persze a pesti melósnak is másak az igényei mint a vidékinek, de főleg kistelepülésen esélye sincs, hogy a közegében másfajta szemlélet ragadjon rá.
Egyszerű példa, ahol most élek igazából nincs kivel beszélgetnem, mert rohadtul nincs semmi közös témánk.
Feljövök a fórumra és olvasgatok, sokfajta ember, sokfajta vélemény, sokfajta megtapasztalás.
kittli
Nagyon igaz. 30 éves korom körül elköltöztem barátnőm után egy kis Békés megyei faluba. Sok pozitív tapasztalatom volt, szimpatikus volt, ahogy összejön a szomszédság paprikát csumázni, vetni, vagy fát aprítani. Tényleg van valamiféle városokra már nem annyira jellemző közösség(persze a maga pletykákkal, irigységekkel terhelt módján), viszont a videk minden szépsége mellett, az alatt a kb 2 év alatt szerintem vagy 1000 óra kulturális-közéleti podcastot meghallgattam, annyira hiányzott a természetes közegem és hiányoztak a szegedi barátaim. Totál idegen testnek éreztem magam úgy, hogy amúgy kis faluban nőttem fel, ott nagy haveri társaság tagja voltam. Normálisan el tudok beszélgetni mindenkivel, kedveltek az emberek, volt akinek az életén javítottam is. Például (ex)barátnőm anyukájának én voltam az első aki azt mondta, hogy köszönöm, mikor lerakta elém a kávét. Miután a család többi tagja is rászokott erre láttam, hogy ez sokat jelent neki. Kedves emlékek ezek. Ő pl nagyon sírt mikor szétmentünk. Na szóval minden kis pozitív dolog ellenére, én se találtam a kapcsolatot senkivel. Ennek semmi köze a politikához, de szimplán rohadt idegsítő, hogy van egy szint ami fölött nem tudsz értekezni, vannak témák ami tényleg nem érdekelnek senkit. Ha szerencséd van, legalább közös filmeket, zenéket(Mondjuk én mint post rock hallgató ezzel messzire nem jutok 😀) találtok, hogy ne üres valami legyen minden beszélgetés. Összességében rettenetesen szenvedtem én is ilyen tekintetben, pedig amúgy kedves, segítőkész emberek vettek körül.

Szerkesztette: andree
több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 737 — #NoStress
A 40 ezer covid halott, 15 ezer haza zavar ágybeteg, a korrupció, Putyin, a Fudan nem volt elég. Az az igazi fejtörő, hogy mennyi az, ami elég lesz?
peterk2005
nagylaza
Őszintén:
A vita relációjában, illetve politikailag mi a különbség, ha ez arra példa, hogy az elemzett szavazót mennyire érdekli bármi is?
Vagy csak a szokásos ellenzéki "úgyisjobbantudom, még annál is" attitűd?
És ha 100ezer lenne, akkor nyert volna a "moslékkoalíció" (via Schiffer)?

több mint 2 éve
peterk2005
több mint 2 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 343 — Steelers fan
Olvasom az elmúlt napi vitát a magyar vidékről, arról, hogy felemelni kell, vagy a nyelvén beszélni, mik az igényei ésatöbbi.

Miközben értem mindkét álláspontot, aközben meg az járt a fejemben, hogy túlgondoljátok. Persze. A vidék igényei nem ugyanazok, mint Budapest igényei. Egy kétkezi munkás igényei nem ugyanazok, mint egy több diplomás értelmiségi igényei. Ezek adottságok. De. Én nem hiszem, hogy egy átlagos angol vagy német vidék szellemileg fejlettebb állapotban lenne. Cáfoljatok rám, de nekem ez a tapasztalatom nyugatról. Az amerikai "vidéket" nem ismerem, ott nem éltem, csak átutaztam párszor, de messziről nézve és olvasva az ottani helyzetről az sem különbözik alapvetően mondjuk az angol, svájci, szlovák vidéktől, amiket ismerek. A fejekben, igényekben én nem érzek igazán különbséget közöttük. Mindegyiknek van egy egyszerű valóság értelmezése - valóság burka ha úgy tetszik -, amivel a világot magyarázza magának. Ez mindig is megvolt, az utóbbi 20 év termése az, hogy ezt a magyarázatot egyre inkább valamelyik populista politikai erő szállítja, mert elérhetővé vált ez a tömeg is a tömegkommunikáció számára. Sokkal korlátozottabban persze, mint a város, de ez a korlátozottság most már nem abban jelentkezik, hogy nem jut el egyáltalán semmi. Hanem abban, hogy kevesebb dolog jut el, így annak ami eljut, nem jut el a kritikája.

A másik, hogy a "vidék" sosem magától emelkedett fel. Sosem tudta, hogy neki mi a jó. A vidék sosem volt progresszív, és nem is lesz az. A fejlődés útját mindig a társadalom elitje, értelmisége, stb. jelölte ki. A társadalmilag aktív, progresszív csoportok - ilyen is meg olyan is - rivalizálásából születtek és születnek meg az eredmények, amit aztán a vidék megkap. Ez így volt és így is lesz. Ebből nézőpontból a vidéket tényleg mindig "meg kell menteni". Vagy lehet úgy is fogalmazni, hogy nevelgetni kell, mint a gyereket.

Ezért abból a szempontból nincs is értelme a vidékről beszélni, hogy az "mit akar". Azt akarja, amit az a most már hozzá is eljutó, de vékony kommunikációs csatorna mond, olyan nyelven amit megért. És az a nyelv nem progresszív, mert azt a nyelvet nem érti. Úgyhogy a vidék egy polgári demokratikus rendszerben csak annyira számít, hogy lehetőleg senki ne tudja kizárólagosan becsatornázni. Mindig lesz valaki, akinek jobban sikerül, de ha a nyilvánosság működik egy országban, akkor annak az lesz a következménye, hogy aki a vidék nyelvén beszél, az meg progresszív fülnek lesz hamis. Amit az egyik elveszít a réven, azt megnyeri a vámon, a másik meg fordítva.

Szóval én egyáltalán nem abban gondolkodom, hogy milyen üzenetet kellene a vidék felé eljuttatnia a mostani ellenzéknek. Mert nem ez a baj, hanem a felborult viszonyok. Az ellenzék a városokban is sokkal sz*rabbul szerepel, mint kellene, pedig oda megvannak az üzenetei. De izzadt homlokkal képes csak hozni a nagyvárosokat is, mert még ott is brutális kommunikációs hátrányban van. Így a "vidékre szabott" szöveg még a városban is több fogadókészséggel találkozik, mint egy egyensúlyi helyzetben történne. A kommunikációs felborulást egyébként nem az jelenti, hogy a pógárnak nincs internetje. Internet, kábeltévé már falun is van. Az a nem mindegy, hogy azon milyen üzenetek közlekednek. Azt pedig elsősorban az dönti el, hogy ki tudja a) erővel letolni, b) rávenni a fogyasztót, hogy az ő üzenetére antennázzon. Ehhez meg kell a polgármester, a jegyző, a háziorvos, az iskola igazgató, a munkahelyi főnök, beosztott, a szomszéd, ésatöbbi. Meg mi megy a városi tévében. Aki ezeket a terepeket uralja, az dönti el, hogy az interneten, tévén, stb. keresztül milyen információ csorog le a pógárhoz. És a pógár számára az lesz a valóság. Vidéken is, városban is, csak városban sokkal több erő hat, ezért városban nem elég a jegyző, egy kis faluban meg egyedül is elég. De városban is nagy előny, ha megvan a jegyző, orvos, meg a helyi újság is.

Jelenleg a NER ezért nyer agyon minden választást. Persze, egy csomó hibát is elkövetett az ellenzék. Kommunikációsat is. De a kormány is. Csak nekik nem kell értük megfizetni ebben a helyzetben. Így aztán azt megbünteti a vidék, hogy ha az ellenzék azt mondja, hogy segítsük az ukránokat. Azt meg nem bünteti meg, hogy hazazavarnak a kórházakból 15 ezer embert otthoni ápolásra. Nem azért, mert az előbbi nagyobb hiba lenne, mint az utóbbi, hanem azért, mert az előbbi mellé az bömböl, hogy vinnék a fiainkat a frontra, a másik mellé meg az bömbölt folyamatosan, hogy faszán csináljuk mi nagyon, de hát ennyire szemét ez a covid, ez van.

Ezek az autoriter, meghackelt demokráciák nem véletlenül nem szoktak megbukni. Sehol. Ott sem ahol félhülye a vezetés, ott se ahol vérrel tartják fenn a rendet, meg ott se ahol kicsit kevésbé ordas. Mindegyik úgy bukik, hogy saját magát lehetetleníti el. Mivel nem versenyképes, ezért lemarad a riválisokkal szemben, ami fokozatosan gyűjti a feszültségeket. És a végén egyszer csak felborul. Nekünk EU tagként megvan az az adottságunk is - egyelőre? -, hogy a külföld is beszáll a finanszírozásba, így lassabban derül ki, hogy meztelen a király segge. A kérdés nálunk igazából nem a falu nyelve, hanem az, hogy hol van a tűrőképességi határ? Mi az a feszültség halmaz, aminél elpattan a húr? A 40 ezer covid halott, 15 ezer haza zavar ágybeteg, a korrupció, Putyin, a Fudan nem volt elég. Az az igazi fejtörő, hogy mennyi az, ami elég lesz?
peterk2005
Szerintem meg az egész annyiban bp vs. vidék sztori, hogy vidéken arányaiban több az egyszerű melós mint budapesten, vagy esetleg a nagyobb városokban.
Persze a pesti melósnak is másak az igényei mint a vidékinek, de főleg kistelepülésen esélye sincs, hogy a közegében másfajta szemlélet ragadjon rá.
Egyszerű példa, ahol most élek igazából nincs kivel beszélgetnem, mert rohadtul nincs semmi közös témánk.
Feljövök a fórumra és olvasgatok, sokfajta ember, sokfajta vélemény, sokfajta megtapasztalás.
több mint 2 éve
Akkor derül ki h meztelen a király mikor meghal a kiraly.
csebi
Borkai is mekkora király volt, oszt' még életében kiderült róla, hogy meztelen.
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 23 161 — Lucas Scott
Akkor derül ki h meztelen a király mikor meghal a kiraly.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 46 579 — The Mathematician
Orban pontosan tudja hogy mi tortent Bucsaban. Nem ertem miert eri meg neki foggal korommel a vegletekig a tomeggyilkosokat vedeni. Mit remel ettol? Milyen elonye lesz ettol neki a jovoben? Mint egy NATO es EU tagallam minielnoke. De tenyleg. Vagy ennyire az agyara ment a hatalom? Ennyire szereti az erőskezu vezetot?
Vrij6
toroczkai belengette előre hogy az ukránok csinálták

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 724 — The only discipline that lasts, is self discipline

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 13 482 — Слава Україні! Героям слава!
Orban pontosan tudja hogy mi tortent Bucsaban. Nem ertem miert eri meg neki foggal korommel a vegletekig a tomeggyilkosokat vedeni. Mit remel ettol? Milyen elonye lesz ettol neki a jovoben? Mint egy NATO es EU tagallam minielnoke. De tenyleg. Vagy ennyire az agyara ment a hatalom? Ennyire szereti az erőskezu vezetot?

Szerkesztette: Zsellér van de Vrij

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
r.baggio Detroit Lions Wake Forest Demon Deacons 62 922 — no es importante
Összeszedett, magabiztos, céltudatos, nagyvonalú.
Ha valaki csak ennyit lát belőle, akkor egy eszes, penge, kormányvezetőt lát, aki tudja mit akar, tudja hogyan akarja, és még mindig úgy veszi hülyére az ellenfeleit, hogy szeme se rebben.
Lehet grácozni, gecizni, kicsizni, de régen láttam ennyire flottnak, patentnek, rendben lévőnek, olyan embernek, akiről lerí a tájékozottság, akinek vannak céljai, jövőképeSobri Jóska
Várom már az elemzésedet Hitler csodálatos szónoki képességeiről

Szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján a magyar miniszterelnök arra a kérdésre, hogy elítéli-e az orosz háborús bűnöket, úgy reagált: az esetek független kivizsgálását szorgalmazza, ennek hiányában minden „puszta zsurnalizmus”. Mint azóta kiderült: amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök felhívta Orbánt, hogy a választási győzelem miatt gratuláljon neki, „a kijevi kormányzat durva és cinikus bucsai provokációjának” minősítette a Bucsában történteket. Ezt Orbán Viktor nem tartotta fontosnak megemlíteni.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
Eazzy Philadelphia Eagles 4 821 — No one likes us, cause no one like us
Sok a hsz, reagálva arra, hogy mennyire gondolja úgy vidéken sok ember hogy neki így jó és nem tudja vagy hiszi hogy lehetne jobb is.
Sajnos amikor tudja hogy lehetne jobb sokszor akkor sem érdekli. Kifejezetten ha azért tenni kellene. Konkrét távoli rokont hívtunk almát szedni aki közmunkán volt. Mennyi a közmunkás bér? 70 ezer?
Almaszedéssel 1000-es órabéren (évekkel ezelőtt) bejelentve 8-10000/nap és ugye lehetödége van 20-25 nap sima 2 kilot keresett volna. Ez nem egy nehéz munka. Nem jött. Meg is mondta, hogy inkább lábat lógat 70-ért.
Ez az igényszint nagyobb arányban.

Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 2 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 25 744 — Keep pounding
 azonnali.hu/cikk/20220408_jakab-peter-nagyobb-onkenyuralmat-vezetett-be-mint-a-fidesz-barmikor

Kifejezetten bírom, sztem nagyon ertelmes srac

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 2 éve
r.baggio Detroit Lions Wake Forest Demon Deacons 62 922 — no es importante
Ettől még ezt a kormányt le lehet győzni, de kizárólag egy teljesen új baloldallal/liberálisokkal.
Kampman
Remek helyzetelemzés, borzalmas konklúzió.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 13 482 — Слава Україні! Героям слава!
 444.hu/2022/04/08/jaroslaw-kaczynski-szerint-vege-a-korabbi-lengyel-magyar-egyuttmukodesnek-ha-orban-igy-folytatja
Amadeus
Gondolom igy fogja folytatni. Hiszen o egy tehetseges politikus. Meg a lonak a faszat.

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 33 085
 444.hu/2022/04/08/jaroslaw-kaczynski-szerint-vege-a-korabbi-lengyel-magyar-egyuttmukodesnek-ha-orban-igy-folytatja

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 33 085
Van persze korrupció, de hát Magyarországon, meg úgy Kelet-Európában ez sokkal mélyebben beépült az emberek zsigereibe, az államszervezésbe, meg úgy mindenbe, mint azt egy nyugati külső szemlélő megértheti. A legtöbb magyar ember a korrupciót (persze előfordulási súlyosságától függően) adottságként elfogadja, nem csinál belőle lelki problémát. Megtanulta, hogy ilyen az élet. Nyilván a sokszor felemlegetett demokratikus értékek, fékek, ellensúlyok, stb. valóban nem az idealista tankönyvek (vagy akár egy izlandi-norvég-svájci mintademokrácia) szellemében működnek, de ezek felett ugyancsak napirendre tér az emberek túlnyomó része, ha egyébként a személyes szabadságában nincs korlátozva és anyagilag érdekelt a rendszer fennmaradásában.

Kampman
Pontosan, pontosan.

Tovább megyek, voltak olyan korszakok a magyar történelemben, amikor az urambátyám, a korrupció és az okosba megoldás volt a nemzeti ellenállás módszere (ld. felvilágosult abszolutizmus kora).

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
Ettől még ezt a kormányt le lehet győzni, de kizárólag egy teljesen új baloldallal/liberálisokkal.
Kampman
Dehogy is, feri fogja megoldani 26-ban, csak a korulmenyek nem voltak idealisak most (meg 10-ben, 14-ben, 18-ban) meg mzp (meg mestehazy meg karacsony) balfasz volt, de 4 ev mulva majd osszefog csak a baloldal es lesoprik a fideszt. Klaraval sikerulni fog.

több mint 2 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 123 — I like the Texans, I like who we are
Győzelmet nem kell magyarázni, de szerintem hétfő reggel Tóni is vakarta a fejét hogy most mi a fasz történt. A Fidesznek sem volt fogalma semmiről, mert őket is meglepte ez az eredmény. Naluk is keményen megy most a kiértékelés és sajnos négy év múlva már tudni fogják hogyan maxolják ezt mégjobban ki.
több mint 2 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 28 811
Az nagyon komoly, hogy még nem telt el 1 hét azóta, hogy (nem kis részben az Underwood-klánnak köszönhetően) negyedjére is kétharmad van, de itt és sok helyen máris arról megy a diskurzus, hogy Klárával jobb lett volna / lenne a jövőben.

A sokszor felmerülő kérdésre, hogy az embereknek miért a Fidesz kell: mert megvalósították a magyar nép lelkületéhez legközelebb álló politikát: a Kádár-lightot, rengeteg a népnek nem tetsző negatív dolgot kigyomlálva a névadó korszakra jellemző dolgokból, a nosztalgikusan visszasírt dolgokat pedig újraélesztve vagy megtartva.

A jól megszokott, stabil nyugalmat (vagy legalább annak ígéretét), egy népies hangulatú, a falusi ember nyelvét is jól beszélő vezetővel, aki ellentétben az orosz cár atyuskával, nem brutális, nem félelemkeltő, hanem inkább egy ilyen joviális, esetleg néha dühbe guruló apafigurát hoz. Családtámogatás, sok fontos dolog ingyen vagy a nyugatiak által fizetett ár alatt, lassú de biztos gyarapodás, növekvő fizetések. Szolid lmbt-ellenesség, nem véresre verve őket, de azért nem is megadva azokat a jogokat, amiket Nyugaton. Szimbolikus nacionalizmus, diplomáciailag nyugat felé elköteleződve, de nem teljesen. Materialista szinten lassú modernizáció, szellemileg inkább konzervatív vonalon.

A most már szinte természetes módon domináló párt nem mászik bele az emberek magánéletébe, sőt istenigazából lehet őket szidni akár a legordenárébb módon is (mínusz közszféra). Van utazási szabadság, a nyugati média nincs elzárva, a hazai ellenzéki média is korlátozások nélkül elérhető. A párt ikonikus alakjai között ugyanúgy megtalálható az urbánus, már-már liberális professzor/menedzser karakter (Navracsics, Fürjes), a kapitalista nagyvállalkozó/oligarcha (Lázár, Rogán), az öreg templomjáró nagymamák kedvencei (Lezsák, Semjén) és a falusi, fizikai munkát végző, nyelvet nem beszélő sztereotipikus prolikat megszólítani hivatott bunkó (Németh Szilárd). Mindezt pedig az előző négy, és még sok más karaktert eljátszani tudó Viktor tartja egyben. Igazi néppárt, aki bárkihez tud szólni, tökéletesen látszik a választási eredményeiken, talán Angyalföldet leszámítva sehol nem végeztek 40% alatt.

Van persze korrupció, de hát Magyarországon, meg úgy Kelet-Európában ez sokkal mélyebben beépült az emberek zsigereibe, az államszervezésbe, meg úgy mindenbe, mint azt egy nyugati külső szemlélő megértheti. A legtöbb magyar ember a korrupciót (persze előfordulási súlyosságától függően) adottságként elfogadja, nem csinál belőle lelki problémát. Megtanulta, hogy ilyen az élet. Nyilván a sokszor felemlegetett demokratikus értékek, fékek, ellensúlyok, stb. valóban nem az idealista tankönyvek (vagy akár egy izlandi-norvég-svájci mintademokrácia) szellemében működnek, de ezek felett ugyancsak napirendre tér az emberek túlnyomó része, ha egyébként a személyes szabadságában nincs korlátozva és anyagilag érdekelt a rendszer fennmaradásában.

Több millió ember őszintén érzi, hogy az ország - mondjuk Trianon óta - most éli a fénynapjait. Ettől még ezt a kormányt le lehet győzni, de kizárólag egy teljesen új baloldallal/liberálisokkal.

több mint 2 éve
Lecsó Denver Broncos 3 125
Aki elhiszi, hogy a 300-as sör boldogítja ezeket az embereket, az magát csapja be.Lecsó
Pedig hidd el, vannak végtelenül egyszerű emberek, akik a minimálissal is maximálisan elégedettek, ill. beérik vele. Nem egy, nem két ilyen embert ismerek, gyakorlatilag a mindennapjaimat töltöm közöttük. Tényleg elég nekik hogy ne menjünk háborúzni, ne akarják átműttetni a gyerekeinket és hogy 160 ezer nettót keresnek, valamint 15+ éves szakadt autókkal járnak dolgozni. Ja meg az hogy "mert a Gyurcsány szerinted jobb lenne?"
Mikey
Neked is elmondom még egyszer:
Nem azt vontam kéltségbe, hogy vannak ilyen emberek. Azt állítottam, hogy attól függetlenül, hogy ők azt hiszik, ez a boldogság, nem ez. De most még azt is meg merem kockáztatni, hogy valamennyire ők is tisztában vannak a saját helyzetükkel, a kilátástalanságukkal, és tudják hogy van ettől jobb. Csak el van nekik magyarázva, hogy erről mindenki tehet, csak épp az a kormányzó párt és a miniszterelnök nem.
Holott dehogynem. Pont ő tartja őket ebben a létállapotban.
több mint 2 éve
 24.hu/belfold/2022/04/08/valasztas-2022-budapest-videk-gyurcsany-unio-fejlesztes-terko-velemeny/

Ez tetszett. Még a végén tényleg a MoMo mondd értelmes dolgokat (egyébként Anna le-nem-mondása védhető, ő mandátuma lejár májusban)
Gyurma Pappa
Az ellenzek egyetlen remenye maradtak hogy egy normalis partta valnak normalis vezetovel. Akar o, akar cseh, nekem megteszi.

Amugy igazabol az egesz ellenzeki kampany - megha szarul is - akkor indult be amikor o fegyor helyere lepett.

Szerkesztette: gabokocka

több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 14 338 — Egyéb témák lakó
 24.hu/belfold/2022/04/08/valasztas-2022-budapest-videk-gyurcsany-unio-fejlesztes-terko-velemeny/

Ez tetszett. Még a végén tényleg a MoMo mondd értelmes dolgokat (egyébként Anna le-nem-mondása védhető, ő mandátuma lejár májusban)