Politika

65 feliratkozó

több mint 2 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 539 — Saturday Night Lights
 444.hu/2023/03/02/orban-elkepzelni-sem-szeretnem-mi-tortenne-ha-oroszorszag-elveszitene-a-haborut?fbclid=IwAR3VghMpOxPf2_hKaJ-jOBJR1Waz0vy3ut_erec_BC1yT6fRNRW3ntGzG3Q
empty taxi
Azért különösen ostoba és veszélyes ez a fajta provokáció, mert Oroszország tényszerűen még soha nem veszített háborút (kivéve, amikor Japán a messzi tengereken legyűrte és a bolsevik puccs miatt első véhá vége, de abból is kijöttek).

Nem értem, miért beszél a levegőbe, ráadásul nettó hülyeségeket.
Dzsokijuing
1558-1583, Rettegett Iván kontra Svédo. és litván-lengyel unió
1610-1617 svédek ellen
1632-34 megint a lengyelek és litvánok Szmolenszknél
1710-13: Nagy Péter kontra ottomán birodalom
A harmadik illetve negyedik koalíxió tagjaként sem villogtak annyira
1853-56 krími háború
A már említett orosz-japán háború 1905
Első VH
Lett és észt függetlenségi háború 1920
Hidegháború, Afganisztán, csecsenek

Tényszerűen 😊
warr_b
+ Lengyel függetlenségi háború 1919-1921 😉
Zsellértelkes Vrij
Persze és 41-ben a finnektől is kikaptak, de ezek közül a háborúk közül egy sem érintette Oroszország területi integritását és nagyhatalmi státuszát.

Egyszerűen túl nagyok ahhoz, hogy veszítsenek.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 310
Marci tényleg komoly kompromisszumokat kellett kössön, hogy egy DK vagy egy Feri bemenjen hozzá. Ez sajnálatos, mert teljesn nyilvánvaló visszakérdezéseket nem tett meg és kézenfekvő témákat nem hozott fel. (...) Klára egyre profibb. (...) Egyetlen baj van vele, ezen viszont nem fognak tudni soha változtatni - a nőnek nincs politikai értelemben lelke. Jéghideg.
MC12
Ünnepélyesen jelentem: megnéztem.
Nekem egy téma hiányzott igazán, mégpedig az, hogy nem esett szó a más pártoktól a DK-hoz csábított politikusokról. Ennek ellenére nem éreztem, hogy GM "komoly kompromisszumokat" kötött volna, kemény kérdéseket is feltett, és sokszor visszakérdezett, amikor nem kapott választ.
Kíváncsi vagyok, szerinted miben nyilvánult meg, hogy Dobrev egyre profibb. Én nem vettem észre fejlődést, nálam a megszokott szintet hozta.
Értem, hogy te jéghidegnek gondolod, de ebből nem következik, hogy a választókra is ilyen hatással van. A csicsergős-csipogós hangja a nagy átlagban eleve keltheti azt a benyomást, hogy a Fidesszel szemben kérlelhetetlen ugyan, amúgy csupa kedvesség és szeretet.
Más kérdés, hogy a beszélgetés kommentelői körében túlnyomó többségben vannak a negatív vélemények.
nagylaza, főpohárnok
Kompletten kihagyta, hogy ugyan mesélje már el, hol volt a kampányban '22-ben? Mit csinált a DK - nem Feri - a kampányban, hol volt? Arról nem is beszélve, hogy ha leszeleteljük a kormányzati narratívát, azért az mégiscsak érdekes kérdés, hogy abból az a négy milliárdból, ami bejött külföldről és hát eléggé nyilvánvaló, hogy DK-közeli cégekbe folyt be a nagy része, na, esetleg erről is lehetett volna pár kérdést feltenni. Szóval több topic volt, az általad említettel együtt, ami kimaradt, nem véletlenül.

Szerintem magabiztosabb, olykor már a humor szikrái is látszódnak, könnyedebben beszél mint akárcsak több tavalyi fellépésekor, szó szerint érthetőbben is beszél, ott mindenképpen látszik a beszédtanár, jól, időben és arányosan sulykolja a központi üzenteket - mindent jobban csinál, mégha ez nem is feltétlenül annyira látványos, mint egy éve akár.

Háááát, ez maximum a DK-s kampánymanagerek nedves vágyálmaiban van így 😊 persze, lehet így is ahogy Te mondod, csak szerintem kicsi az esélye. Én ahány politikus-népszerűségi listát látok, DK évről-évre nem tud feljebb menni és sokat elárul, hogy a saját kutatóintézetük nem csinál ilyen listát (nyilvánosan), vajh miért nem. Egy ilyen karaktert nagyon nehéz eladni "a népnek". Nem lehetetlen, sőt. De ott már sokminden kell, hogy egybeessen.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 585 — Poloska confirmed
A mongolokat hagyjuk is.
nagylaza, főpohárnok
Illetve az olyan nagysikerű győzelmeket, mint a téli háború. Úgy bármikor megverek én is bárkit 😀
több mint 2 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 13 954 — Слава Україні! Героям слава!
 444.hu/2023/03/02/orban-elkepzelni-sem-szeretnem-mi-tortenne-ha-oroszorszag-elveszitene-a-haborut?fbclid=IwAR3VghMpOxPf2_hKaJ-jOBJR1Waz0vy3ut_erec_BC1yT6fRNRW3ntGzG3Q
empty taxi
Azért különösen ostoba és veszélyes ez a fajta provokáció, mert Oroszország tényszerűen még soha nem veszített háborút (kivéve, amikor Japán a messzi tengereken legyűrte és a bolsevik puccs miatt első véhá vége, de abból is kijöttek).

Dzsokijuing
1610-1617 svédek ellen
1853-56 krími háború
Első VH

Tényszerűen 😊
warr_b
+ Lengyel függetlenségi háború 1919-1921 😉

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 16 709 — beers & Packers
empty taxi

Dzsokijuing
1610-1617 svédek ellen
1853-56 krími háború
Első VH

Tényszerűen 😊
warr_b
A mongolokat hagyjuk is.
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 937 — Lucas Scott
 qubit.hu/2023/03/02/rendkivul-aggasztonak-tartja-az-ensz-bizottsaga-a-nok-jogainak-helyzetet-magyarorszagon

"Beneda szerint „a magyar kormány és a magyar társadalom értelmezésében” a női jogok elválaszthatatlanok a családtól és a nők családban elfoglalt szerepétől, és ha érik is hátrányok a nőket, azok abból a természetes körülményből fakadnak, hogy a nők a férfiakkal ellentétben képesek gyereket szülni."

azert ez nem semmi. de kesobb is van par aranykopes.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
warr_b Washington Commanders 27 920 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
empty taxi

Dzsokijuing
1610-1617 svédek ellen
1853-56 krími háború
Első VH

Tényszerűen 😊

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 922 — Cowboys fan
Hahahaha 😀 Van itt valaki aki buntetozik?

Schandl ugyvedje szerintem itt kicsit elmerte a terminologiat. Vagy lemaradtam a beismeresrol? Mert ha nem, szerintem itt "masodrendu vadlott" vagy valami hasonlo kellene alljon.

"A védő szerint az is elfogadhatatlan, hogy „amíg Védencem bűntársa változatlanul parlamenti képviselő és az Esztergom feletti ingatlanában szabadon él és intézi ügyeit, addig Védencemet nemcsak hogy letartóztatásban tartják, hanem minden ok nélkül majd öt hónapos letartóztatási idő után magánzárkába helyezik”.

444.hu/2023/03/02/jogallamban-megengedhetetlen-sot-megalazo-korulmenyek-kozott-tartottak-fogva-ugyvedje-szerint-schadl-gyorgyot
undisputedly
freudi elszólás, mondták az okosok
több mint 2 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 13 954 — Слава Україні! Героям слава!

XD XD

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 2 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 712 — SuperBowl Champions 2013/2014
Hahahaha 😀 Van itt valaki aki buntetozik?

Schandl ugyvedje szerintem itt kicsit elmerte a terminologiat. Vagy lemaradtam a beismeresrol? Mert ha nem, szerintem itt "masodrendu vadlott" vagy valami hasonlo kellene alljon.

"A védő szerint az is elfogadhatatlan, hogy „amíg Védencem bűntársa változatlanul parlamenti képviselő és az Esztergom feletti ingatlanában szabadon él és intézi ügyeit, addig Védencemet nemcsak hogy letartóztatásban tartják, hanem minden ok nélkül majd öt hónapos letartóztatási idő után magánzárkába helyezik”.

444.hu/2023/03/02/jogallamban-megengedhetetlen-sot-megalazo-korulmenyek-kozott-tartottak-fogva-ugyvedje-szerint-schadl-gyorgyot

Szerkesztette: undisputedly
több mint 2 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 334 — no es importante
empty taxi

Dzsokijuing
Eszméletlen, egyre mélyebbre az oroszok fenekébe, gratulálok

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
empty taxi

Dzsokijuing
plusz Afganisztan mondjuk kozelebbi peldabol.
csebi
De azt sem a nagy orosz sztyeppéken vívták. Napóleon, Hitler mind megszívták és Zelenszkij is max. ikszre játszhat.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 2 éve
empty taxi

Dzsokijuing
plusz Afganisztan mondjuk kozelebbi peldabol.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
empty taxi

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 2 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 074 — Lájkold a zsűrit!

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
ozibozi New York Giants 20 239
‘Klára tökéletes érdemi kihívója lesz Viktornak’
A Fidesz is így gondolja…
több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 53 993 — The Mathematician
A női politikusoknak is lehetnének célozható szavazótáboruk: maguk a nők, családosak, nyugdíjasok, szegények, úgy általában olyan rétegek, akiket a "női gondoskodás" imidzse képes bevonzani egy program mögé. A baj az, hogy Klára kifejezetten maszkulin, külsőre is kicsit (bármennyire igyekszik ezen korrigálni), de főleg mentalitás terén. Ennek viszont így már van egy extra taszító hatása valóban.
Kampman
majd undi biztos kijavit, ha tevednek, de mintha emlekeznek egy olyan elemzesrol, hogy anno Hillary nem tudott erdemben plusz szavazatokat hozni feher nok kozott (tobbsegeben Trumpra szavaztak). szoval meg ez a "nokartya" sem tud hatasos lenni. sot nalunk OVnak van egy olyan "baja" a videki holgy lakossag koreben, amit nehezen tudsz atforditani.
csebi
ugye a "redneck"ek között esélye nem volt erősödni, a városi/suburb esetben pedig csak hozta amit kellett
túl cringe volt ahhoz hogy releváns lehessen

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
A női politikusoknak is lehetnének célozható szavazótáboruk: maguk a nők, családosak, nyugdíjasok, szegények, úgy általában olyan rétegek, akiket a "női gondoskodás" imidzse képes bevonzani egy program mögé. A baj az, hogy Klára kifejezetten maszkulin, külsőre is kicsit (bármennyire igyekszik ezen korrigálni), de főleg mentalitás terén. Ennek viszont így már van egy extra taszító hatása valóban.
Kampman
majd undi biztos kijavit, ha tevednek, de mintha emlekeznek egy olyan elemzesrol, hogy anno Hillary nem tudott erdemben plusz szavazatokat hozni feher nok kozott (tobbsegeben Trumpra szavaztak). szoval meg ez a "nokartya" sem tud hatasos lenni. sot nalunk OVnak van egy olyan "baja" a videki holgy lakossag koreben, amit nehezen tudsz atforditani.

több mint 2 éve
No, hát a mai Dobrev interjúból pár konzekvencia szerintem levonható.
1. Marci tényleg komoly kompromisszumokat kellett kössön, hogy egy DK vagy egy Feri bemenjen hozzá. Ez sajnálatos, mert teljesn nyilvánvaló visszakérdezéseket nem tett meg és kézenfekvő témákat nem hozott fel. Sajnálatos, de érthető, így viszont ez csak egy pár fokkal erősebb ATV-interjú szintje, bár még mindig 1000szer ez mint az.

2. Klára egyre profibb. Látszik a meló a háttérstábnak, van karaktere, nem mozdul ki belőle, nem is tudja Marci kiforgatni belőle - no, nagyon nem is próbálja -, kommunikáció teljesen rendben, éles, fejben ott van, full profi na. Messze, messze tőle mindenki az ellenzék térfelén. Igen Donáth is. Sajnos.
Egyetlen baj van vele, ezen viszont nem fognak tudni soha változtatni - a nőnek nincs politikai értelemben lelke. Jéghideg. Éppen ezért egy dolog nem megy neki és már a kampány alatt is látszott, hogy borzasztóan esetlen az ilyen helyzetekben - ez a "népelés", lemenni a nép közé, inni velük egy kisüstit, váltani pár szót a mindennapokról, hogy érezze a nép - egy vagyok közületek. Na ez DK-nak sose fog menni. Ha van esze a stábnak, akkor a szükséges minimumnál többet nem is engedik a nép közé mert annak csúnya vége lenne.

3. Jó hír, hogy ezzel is meg lehet verni OV-t, Feri ugyan jobb volt "népelésben" mint Klára, fel tudta venni ideig-óráig, a kampány idejéig a szerepet és nem is ugrott le róla, de két kampány között nem láttad alső-rákos füttyösön disznótt vágni. Ráadásul Klára nehezebb helyzetben van, mert egy magas, vékony, sportos, szemüveges politikusnak mindig van természetes választója, csináljon bármit (igen, a nyugdíjas nénik) míg a női politikusoknak idehaza nincs ilyen.

4. Rossz hír, hogy a "népelő" Orbánt még egyszer sem verték meg. 2002 és 2006 egyik tanulsága volt, hogy OV-t belekényszerítették a kampánytanácsadók egy olyan keretbe, ami nem volt vele azonos, nem volt benne komfortos - mindkétszer ki is kapott (nyilván nem csak ezért, de jelentős szerepe volt benne). 2026 egyik nagy kérdése, hogy egy ennyire lélektelen, technokrata, de végtelenül profi karakter meg tud-e verni egy populista népvezért.

5. Merthát a mai alakítása után és egyébként ránézve az ellenzékre (igen rátok nézek Momentum és az egész elbaszott politikai "stratégiátok"), nagyon nehéz ma nem OV-DK meccset látni '26ban.
MC12
Felesleges is bármilyen elemezgetés. ‘26-ban is ugyanugy fog nyerni a fidesz ahogy eddig. Az ellenzék nem fog megváltozni, nem kockáztatja meg senki hogy esetleg távolabb kerüljenek a húsos fazéktól.
Nemes samu09
1. A DK nem ellenzek. A DK a Fidesz babja, sosem lesznek kormanyvalto ero.

2. Dolgozhatnak rajta barmennyit, Gyurcsany.

3. Karos dolog meghivni oket es legitimalni a letezesuket, mint ellenzeki ero.

Mindenki aki hozzajarul a DK barmilyen modon torteno szerepeltetesehez, az “eleresuk” felnagyitasahoz vagy meghosszabbitasahoz, az a babszinhazat segiti.
undisputedly
amugy ha egy vmire nagyon szepen ravilagit ez a kulfoldi penzes tortenet az eppen az, hogy MZP is milyen szepen besimult ebbe az ellenzeki vilagba, es szepen penzelte a DK kozeli cegeket is ...
nem tartottam sokra MZPt de ezt azert nem neztem ki belole. nem csak hivtallas szempontbol hatalmas hiba ez hanem egyszeruen strategiailag is az volt.

több mint 2 éve
ez azért elég kemény...
 24.hu/belfold/2023/03/01/pedagogus-teljesitmenyertekeles-belugyminiszterium-kozoktatas/
NB2
Onmagaban nem lenne hulyeseg motivalni a tanari kart a jobb teljesitmenyre. Ez a vallalati szferaban termeszetes dolog.

Mondjuk ha a norvegoknal olvasnek ilyenrol, valoszinuleg nem gondolnam, hogy itt a hatso szandek a fontosabb illetve a teny, hogy a volt fopandurt kuldtek vegrehajtatni, aki pont most torte le az orvosi kamara ellenallasat.
undisputedly
igy-igy. az a baj, hogy elmult 13 evet latva (meg amugy a magyar tarsadalmat egeszeben) mikor hiszed el, hogy itt bmikor is objektiv mercevel fognak bmit is merni ...
szemelyes story | sose felejtem el, hogy kulkepviseleten mit szenvedett a nagykovetem, hogy ne legyen 95% felett az ertekelesem, mert akkor automatikusan feljebb kellett volna leptetni a rangsorban, es a BAH adta az ertekeles felet, ami tul magas volt 😊 ja es csak azert nem lephettem feljebb, mert akkor egy szintre kerultem volna a magas szinten tol kollegaval, aki kardjaba is dolt volna emiatt |
csebi
így lettél 94,99%?
Amadeus von Dollárbaloldal
epp ket hete daraltam le, asszem 94.5% lett vegul. de izzadhatott, mert ugye nagyon alacsonyat sem adhatott, mert akkor fura lett volna, hogy egyik munkaltatom szerint rohadt jo vagyok masik szerint meg atlagos 😊
csebi
Ha két értékelés átlagából jön ki, akkor ad 89-t, és bármennyi is a másik, az átlag nem tud 95 felett lenni. Egy nagykövetnek se kimatekozhatatlan feladat, csak nem izzadt bele.
Ha meg ismerte a másik számot még egyszerűbb. 😉
Őszentsége Sobri Jóska
nem ket ertekeles atlagabol jon ki.

több mint 2 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 019
Egyetlen baj van vele, ezen viszont nem fognak tudni soha változtatni - a nőnek nincs politikai értelemben lelke. Jéghideg. Éppen ezért egy dolog nem megy neki és már a kampány alatt is látszott, hogy borzasztóan esetlen az ilyen helyzetekben - ez a "népelés", lemenni a nép közé, inni velük egy kisüstit, váltani pár szót a mindennapokról, hogy érezze a nép - egy vagyok közületek. Na ez DK-nak sose fog menni. Ha van esze a stábnak, akkor a szükséges minimumnál többet nem is engedik a nép közé mert annak csúnya vége lenne.
MC12
Igen, ezek kulcsfontosságú gondolatok.
Dobrev a teljes hátterével és attitűdjével együtt a "Rózsadomb" (képletesen) képviselője. Ez különösen egy magát félig-meddig kényszeresen baloldaliként aposztrofáló pártnak nagyon kellemetlen.

Ráadásul Klára nehezebb helyzetben van, mert egy magas, vékony, sportos, szemüveges politikusnak mindig van természetes választója, csináljon bármit (igen, a nyugdíjas nénik) míg a női politikusoknak idehaza nincs ilyen.
MC12

4. Rossz hír, hogy a "népelő" Orbánt még egyszer sem verték meg. 2002 és 2006 egyik tanulsága volt, hogy OV-t belekényszerítették a kampánytanácsadók egy olyan keretbe, ami nem volt vele azonos, nem volt benne komfortos - mindkétszer ki is kapott (nyilván nem csak ezért, de jelentős szerepe volt benne). 2026 egyik nagy kérdése, hogy egy ennyire lélektelen, technokrata, de végtelenül profi karakter meg tud-e verni egy populista népvezért.
MC12
2006-ban OV már sokkal tudatosabban rájátszott a "nép fia" imidzsre, állítólag habonyi sugallatra. Akkor kezdett el látványosan 20 évvel korábbi stílusú zakókat hordani, megjelenésben is kicsit öregedni, persze neki echte vidékiként ez talán könnyebb is volt, de akkoriban és utólag visszatekintve is sokan emlegették, hogy tényleg diszkomfortosnak tűnt neki az a szerep. Akkor még.

több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 16 709 — beers & Packers
Marci tényleg komoly kompromisszumokat kellett kössön, hogy egy DK vagy egy Feri bemenjen hozzá. Ez sajnálatos, mert teljesn nyilvánvaló visszakérdezéseket nem tett meg és kézenfekvő témákat nem hozott fel. (...) Klára egyre profibb. (...) Egyetlen baj van vele, ezen viszont nem fognak tudni soha változtatni - a nőnek nincs politikai értelemben lelke. Jéghideg.
MC12
Ünnepélyesen jelentem: megnéztem.
Nekem egy téma hiányzott igazán, mégpedig az, hogy nem esett szó a más pártoktól a DK-hoz csábított politikusokról. Ennek ellenére nem éreztem, hogy GM "komoly kompromisszumokat" kötött volna, kemény kérdéseket is feltett, és sokszor visszakérdezett, amikor nem kapott választ.
Kíváncsi vagyok, szerinted miben nyilvánult meg, hogy Dobrev egyre profibb. Én nem vettem észre fejlődést, nálam a megszokott szintet hozta.
Értem, hogy te jéghidegnek gondolod, de ebből nem következik, hogy a választókra is ilyen hatással van. A csicsergős-csipogós hangja a nagy átlagban eleve keltheti azt a benyomást, hogy a Fidesszel szemben kérlelhetetlen ugyan, amúgy csupa kedvesség és szeretet.
Más kérdés, hogy a beszélgetés kommentelői körében túlnyomó többségben vannak a negatív vélemények.
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 400 — The only discipline that lasts, is self discipline

Mindenki aki hozzajarul a DK barmilyen modon torteno szerepeltetesehez, az “eleresuk” felnagyitasahoz vagy meghosszabbitasahoz, az a babszinhazat segiti.
undisputedly
Ezzel két baj van.
1. Az, hogy igazad van. 😊 A DK valóban a NER része, egyik pillére.
2. Ez azt jelenti, hogy a magyar választók kb. kétharmada "NER konform". Elfogadja a NER-féle rendszert.

Ebből következik, hogy lerveni csak úgy lehet a NER-t, ha a kétharmadból egy nagyon vastag szeletet valahogy elcsalunk másra szavazni. A Fidesz-veréshez logikusan a DK táborral érdemes kezdeni, mert őket nem kell rávenni, hogy ne Orbánra szavazzanak. A Fidesz bázis elcsábítása ennél csak nehezebb lesz/lenne.

Szóval csábítsunk. Kivel, és hogyan? 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 400 — The only discipline that lasts, is self discipline
2026 egyik nagy kérdése, hogy egy ennyire lélektelen, technokrata, de végtelenül profi karakter meg tud-e verni egy populista népvezért. (...) nagyon nehéz ma nem OV-DK meccset látni '26ban.
MC12
Még csak most fogom megnézni a Dobrev-interjút, de nekem kevés a fantáziám ahhoz, hogy elképzeljek egy DK-győzelmet a Fidesz ellen. Még csak azt se mondhatom, hogy örülnék neki. Olyat nem lehet, hogy bukik a Fidesz és nem nyer a DK?😊
nagylaza, főpohárnok
Vágyni lehet rá. 😊 Nekem is tetszik a norvég életszínvonal, olyant akarok! 😀

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 712 — SuperBowl Champions 2013/2014
No, hát a mai Dobrev interjúból pár konzekvencia szerintem levonható.
1. Marci tényleg komoly kompromisszumokat kellett kössön, hogy egy DK vagy egy Feri bemenjen hozzá. Ez sajnálatos, mert teljesn nyilvánvaló visszakérdezéseket nem tett meg és kézenfekvő témákat nem hozott fel. Sajnálatos, de érthető, így viszont ez csak egy pár fokkal erősebb ATV-interjú szintje, bár még mindig 1000szer ez mint az.

2. Klára egyre profibb. Látszik a meló a háttérstábnak, van karaktere, nem mozdul ki belőle, nem is tudja Marci kiforgatni belőle - no, nagyon nem is próbálja -, kommunikáció teljesen rendben, éles, fejben ott van, full profi na. Messze, messze tőle mindenki az ellenzék térfelén. Igen Donáth is. Sajnos.

3. Jó hír, hogy ezzel is meg lehet verni OV-t, Feri ugyan jobb volt "népelésben" mint Klára, fel tudta venni ideig-óráig, a kampány idejéig a szerepet és nem is ugrott le róla, de két kampány között nem láttad alső-rákos füttyösön disznótt vágni. Ráadásul Klára nehezebb helyzetben van, mert egy magas, vékony, sportos, szemüveges politikusnak mindig van természetes választója, csináljon bármit (igen, a nyugdíjas nénik) míg a női politikusoknak idehaza nincs ilyen.

5. Merthát a mai alakítása után és egyébként ránézve az ellenzékre (igen rátok nézek Momentum és az egész elbaszott politikai "stratégiátok"), nagyon nehéz ma nem OV-DK meccset látni '26ban.
MC12
Felesleges is bármilyen elemezgetés. ‘26-ban is ugyanugy fog nyerni a fidesz ahogy eddig. Az ellenzék nem fog megváltozni, nem kockáztatja meg senki hogy esetleg távolabb kerüljenek a húsos fazéktól.
Nemes samu09

Szerkesztette: undisputedly