Politika

65 feliratkozó

több mint 2 éve
YoungZeeZee 9 407
lenne egy komoly, vitaindító kérdésem: mi a magyar életmód?
Amadeus von Dollárbaloldal
Szívesen röhögnék, de az a baj, hogy kurvára nem vicces ez a törvény. Most van az, hogy a Fidesz konkrétan beletúr a magánszférába. A kádári hagyományokat követve eddig ettől igyekezett tartózkodni (kivéve a melegeket). Könnyen lehet, hogy az autokráciából most lépünk át a diktatúrába. Nincs kedvem mosolyogni.
nagylaza, főpohárnok
Bennem az a kérdés merült fel, hogy nem vallásos emberként, aki egyébként támogatja az azonos neműek házasságát is, vajon mennyire vagyok veszélyes a magyar életmódra? Illetve, hogy ha hangoztatom azt, hogy a vallás baromság, és hogy engedni kell az azonos neműek házasságát is, akkor vajon simán feljelenthető vagyok?
Mikey
Meg is tettem a feljelentest pedig kb ugyanazt vallom mint te de hatha immeguszom azt h ha feljelentenek akkor meguszom mert spicli vagyok.repplife
több mint 2 éve
Mikey Cincinnati Bengals 20 577
Szívesen röhögnék, de az a baj, hogy kurvára nem vicces ez a törvény. Most van az, hogy a Fidesz konkrétan beletúr a magánszférába. A kádári hagyományokat követve eddig ettől igyekezett tartózkodni (kivéve a melegeket). Könnyen lehet, hogy az autokráciából most lépünk át a diktatúrába. Nincs kedvem mosolyogni.
nagylaza, főpohárnok
Bennem az a kérdés merült fel, hogy nem vallásos emberként, aki egyébként támogatja az azonos neműek házasságát is, vajon mennyire vagyok veszélyes a magyar életmódra? Illetve, hogy ha hangoztatom azt, hogy a vallás baromság, és hogy engedni kell az azonos neműek házasságát is, akkor vajon simán feljelenthető vagyok?

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 2 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 778 — Steelers fan
Hát nem a pisztácia.
Szotyolára fel jó uraim!

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 16 707 — beers & Packers
több mint 2 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 018
Egyébként a 2010-es évek előtti években is jelentősen nőtt az "emberek borítékja" (tulajdonképpen egy ideig jobban is, mint azóta). A problémát 2008 jelentette, ami egy külső körülmény volt. Ahogy a covid vagy az ukrán háború is. A különbség az, hogy a külső körülményekre való felkészületlenségünket 2010-ben még megbüntette az ország, 2022-ben meg már nem. Menet közben eltűnt a választópolgárnak ez a képessége.
peterk2005 udvari bolond
A 2010-es első kétharmad még 2006 őszének utóhatása volt szerintem, nem kizárólag, sőt nem elsősorban 2008-nak.
Kampman
Most nem keresem elő de Lendvai is elmondta h a világgazdasági valsagig messze nem látszott h ez elsöprő Fidesz lesz. Nyilván esett a támogatottság de nem lett volna 2/3 oszod miatt.
csebi
Kb. igaznak tűnik.
2006 őszén dőlt el a 2010-es fideszes győzelem, és valahol 2008-09 fordulóján (a 2009-es nevetséges miniszterelnöki castinggal) a kétharmad.

több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 400 — The only discipline that lasts, is self discipline
Váo. Ekkora relativizàlását a 2010 előtt szoci-szdsz-es gazdasági àmokfutásnak rég olvastam.

És ez a “külső körülmény” azért tudta centikre vinni a tényleges államcsődhöz - a szereplők saját bevallása szerint - az országot, egyedüliként az unióban, mert olyan csodálatos állapotban volt a gazdaság. A probléma hazai és kizárólag hazai volt. 2008 csak az utolsó szög volt a koporsóban.
MC12
Egy szóval nem állítottam, hogy nem lett volna rossz a gazdaságpolitika. Azt írtam/mondtam, hogy akkor is (2008-ig) nőtt annyit az emberek "borítékja", mint 2010 óta. De legyünk igazságosak számoljuk 2011-től, úgy is igaz. A covid+tavalyi krízis miatt pedig szopott annyit a pógár, mint 2008 után/miatt. Ergó vagy 2010-ben volt "igényesebb" a szavazópolgár (amit kétlek), vagy azóta elvesztette a büntető képességét.

Gazdaságpolitikai szempontból egyébként - a tényeket nézve, nem azt, hogy erről a polgár mit gondol - én nem sok különbséget látok. Az ezred forduló óta kisebb-nagyobb szünetekkel megszakítva folyamatosan "ámokot futunk", folyamatosan rossz pályán mozgunk. Nézhetjük osztogatás oldalról is - a 2021-22-es osztogatás szerintem okozott annyi kárt az országnak, lecsupaszította a seggünket annyira, amennyire az ÁFÁval baszakodás, vagy a közalkalmazotti béremelés tette. A 13. havi nyugdíjat ne is említsük, hiszen az "megvolt" mindkettőnek. 😊. Az eladósodottságunk mértéke is szépen "kiegyenesedett" mára. Ugyanott tartunk - ugyanúgy 80% környékén - mint ahogy 2008 idején. Pedig beletoltunk egy teljes magánnyugdíjpénztári rendszert is, hogy ne így legyen. Mégis így lett. Igaz, egyelőre - szerencsére - az eladósodottság mértéke hazai irányban nagyobb, mint akkor volt, de erősen dolgozunk rajta az utóbbi időben, hogy ez se így legyen. A valuta tartalékok dettó. Fejlesztéspolitikai oldalról se sok különbséget látok. A KKV-k helyzetbe hozása, a versenyképes, magasabb hozzáadott értéket termelő gazdaság kialakítása is mindkét időszakban botrányosan gyengén ment. Időnként annyra gyengén, hogy nem is abba az irányba. A multikat se tudjuk kedvezőbben idecsábítani, mint korábban. A különbség maximum annyi, hogy manapság már nem csak német multikat engedünk be óriási támogatásokkal és adókedvezményekkel, hanem pl. kínaiakat is. Energetiai szempontból akkor is Moszkva felé szaladgáltuk, és ma is. Ma egyébként ebből a szempontból az ország sérülékenyebb, mint valaha. Mit nézzünk még meg? Az európai uniós pénzek hatékony felhasználását nem nagyon lehet összevetni, mert 2010 előtt alig jött valami. Az onnan jövő pénzek 95-98%-át 2010 után használtuk fel. Illetve pocsékoltuk el, minimális eredménnyel.

Szóval, ha már relativizálásról van szó, akkor az én tapasztalatom inkább az, hogy manapság a 2010 előtti idők Gyurcsányostul a pokol volt, paták kopogtak az országban mindenhol. Ez az általános vélemény nem csak a fidesz, hanem az ellenzéki szavazótábor nagy részében is. Ha viszont a Fidesz produkciója jön szóba, akkor "hát nem jó, de mennyivel rosszabb lenne, ha valamelyik másik lenne". És ez a Fidesz táborában lényegében alaptételként szerepel, de még az ellenzéki szavazótáborban is elég gyakran hallani. Akkor kivel/mivel kapcsolatban is relativizálunk manapság?

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 936 — Lucas Scott
Egyébként a 2010-es évek előtti években is jelentősen nőtt az "emberek borítékja" (tulajdonképpen egy ideig jobban is, mint azóta). A problémát 2008 jelentette, ami egy külső körülmény volt. Ahogy a covid vagy az ukrán háború is. A különbség az, hogy a külső körülményekre való felkészületlenségünket 2010-ben még megbüntette az ország, 2022-ben meg már nem. Menet közben eltűnt a választópolgárnak ez a képessége.
peterk2005 udvari bolond
A 2010-es első kétharmad még 2006 őszének utóhatása volt szerintem, nem kizárólag, sőt nem elsősorban 2008-nak.
Kampman
Most nem keresem elő de Lendvai is elmondta h a világgazdasági valsagig messze nem látszott h ez elsöprő Fidesz lesz. Nyilván esett a támogatottság de nem lett volna 2/3 oszod miatt.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 936 — Lucas Scott
Házmesterkedés

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 310
Arra a kérdésre, hogy személyesen mit tart a Magyarország érdekében megvalósult legnagyobb sikerének, Orbán úgy felelt: hogy hozzájárulhatott ahhoz, hogy egy vesztes országból győztes ország legyen. „2010-ben a magyarok még azt hitték, hogy mindig a történelem vesztes oldalán állunk. Már akkor boldogok voltunk, ha a helyzet nem romlott. Sikerült meggyőznöm a magyarokat, hogy legyenek ambiciózusabbak. Azt mondtam: mindenkinek lesz munkája, mindenki ura lesz az életének. És mindegy, mit mond a világ: meg tudjuk csinálni. És meg is tettük.”Mikey
2010-ben az EU-hoz a 2000-es években csatlakozott országai közül csak a cseheknél és a szlovéneknél volt magasabb az egy főre eső GDP, mint nálunk. Talán már a szlovákoknál is (ők kb azokban az években kerültek elénk, lehet, hogy 2008 miatt már 2010-ben is, most nem emlékszem).
2023-ra elment mellettünk a teljes baltikum (a lettek talán csak beértek), megelőztek a szlovákok (ha 2010-ben még nem tették), megelőztek a lengyelek, utolértek - és nemsokára lehagynak - a románok, utolértek a horvátok. A szerbeket és bolgárokat még hősiesen tartjuk, őket nem engedjük. Előre megyünk, nem hátra. A főni meggyőzött bennünket, hogy a magyar legyen ambíciózus, és meg is lett az eredménye!
peterk2005 udvari bolond
Azon túl, hogy a fideszes álláspont szerint pont 2010-re fogyott el a korábbi hozott előnyünk a gyurcsányi országrombolás eredményeképpen (a szlovákoknak 2009-ben eurójuk volt, nekünk meg IMF-gyorshitelünk), a GDP egy nagyon nehezen megfogható dolog az átlagember részére.

A legtöbb ember a nettó fizetésében meg a fogyasztásában méri a gazdaság általános helyzetét, ebben pedig a 2010-es évek nem hoztak visszaesést. Ez volt a legfontosabb legitimációs erő a Fidesz mellett az összes kétharmados választásnál.
Kampman
Ha a vásárlóerő-paritásos mérőszámokra gondolsz, azokban is hasonlóan lemaradtunk. A Fidesz legitimációja (gazdasági értelemben) annyi, hogy a covidot megelőző 8-10 évben a világgazdaságban szokatlan módon egy folyamatos és erős konjunktúra zajlott, így a relatív lemaradásunk úgy jelentkezett, hogy közben azért nőtt a gazdaság, javult - bizonyos rétegek - anyagi helyzete. Az egy másik kérdés, hogy sokan nem fogják fel, hogy ha csak annyira működött volna a gazdaságunk, amennyire a lengyel, szlovák, (román) stb. gazdaság tette, akkor jóval többel is nőhetett volna. A tények attól még tények, hogy az ország 70%-nak a NER megfelel.

peterk2005 udvari bolond
Váo. Ekkora relativizàlását a 2010 előtt szoci-szdsz-es gazdasági àmokfutásnak rég olvastam.

És ez a “külső körülmény” azért tudta centikre vinni a tényleges államcsődhöz - a szereplők saját bevallása szerint - az országot, egyedüliként az unióban, mert olyan csodálatos állapotban volt a gazdaság. A probléma hazai és kizárólag hazai volt. 2008 csak az utolsó szög volt a koporsóban.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 400 — The only discipline that lasts, is self discipline
peterk2005 udvari bolond
Kampman
Hát 2010-et (és 2006-ot) sokan magyarázzák sokféleképpen. Egyelőre túl közel van ahhoz, hogy teljesen politika-mentesen lehessen róla beszélni, mindenesetre én ebben nem hiszek. 2006 őszére az MSZP támogatása már beszakadt, az októberi események nem rontottak rajta érezhetően. Szerintem az emberek simán elmentek volna őszöd meg 2006 október mellett is, ha folytatódik a gazdasági konjunktúra. Ez nem azt jelenti, hogy maradt volna a Gyurcsány kormány (akkor valószínűleg Gyurcsány is maradt volna), mert előtte váltottunk úgy is kormányt, hogy gazdasági növekedés volt (1998 és 2002 is ilyen volt). De nem hiszem, hogy ha váltás lett volna, az őszöd miatt lett volna. Szóval szerintem az inkább csak utólagos magyarázat. Én inkább arra teszek, hogy egy paritásos rendszerben - ahol kettő, esetleg több hasonló erejű alternatíva is van, legyen az akármilyen is program, policy szempontból - sokkal nagyobb esélye van annak, hogy a pógár fogja magát és arrébb rakja az X-et egy rubrikával 1-2 ciklus után. Egy nem paritásos rendszerben meg nincs. 2010-ben még megvolt ez a paritásos rendszer, ma meg nincs meg. Szerintem az alapvető ok és indok ez.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond

több mint 2 éve
Arra a kérdésre, hogy személyesen mit tart a Magyarország érdekében megvalósult legnagyobb sikerének, Orbán úgy felelt: hogy hozzájárulhatott ahhoz, hogy egy vesztes országból győztes ország legyen. „2010-ben a magyarok még azt hitték, hogy mindig a történelem vesztes oldalán állunk. Már akkor boldogok voltunk, ha a helyzet nem romlott. Sikerült meggyőznöm a magyarokat, hogy legyenek ambiciózusabbak. Azt mondtam: mindenkinek lesz munkája, mindenki ura lesz az életének. És mindegy, mit mond a világ: meg tudjuk csinálni. És meg is tettük.”Mikey
2010-ben az EU-hoz a 2000-es években csatlakozott országai közül csak a cseheknél és a szlovéneknél volt magasabb az egy főre eső GDP, mint nálunk. Talán már a szlovákoknál is (ők kb azokban az években kerültek elénk, lehet, hogy 2008 miatt már 2010-ben is, most nem emlékszem).
2023-ra elment mellettünk a teljes baltikum (a lettek talán csak beértek), megelőztek a szlovákok (ha 2010-ben még nem tették), megelőztek a lengyelek, utolértek - és nemsokára lehagynak - a románok, utolértek a horvátok. A szerbeket és bolgárokat még hősiesen tartjuk, őket nem engedjük. Előre megyünk, nem hátra. A főni meggyőzött bennünket, hogy a magyar legyen ambíciózus, és meg is lett az eredménye!
peterk2005 udvari bolond
Azon túl, hogy a fideszes álláspont szerint pont 2010-re fogyott el a korábbi hozott előnyünk a gyurcsányi országrombolás eredményeképpen (a szlovákoknak 2009-ben eurójuk volt, nekünk meg IMF-gyorshitelünk), a GDP egy nagyon nehezen megfogható dolog az átlagember részére.

A legtöbb ember a nettó fizetésében meg a fogyasztásában méri a gazdaság általános helyzetét, ebben pedig a 2010-es évek nem hoztak visszaesést. Ez volt a legfontosabb legitimációs erő a Fidesz mellett az összes kétharmados választásnál.
Kampman
Ha a vásárlóerő-paritásos mérőszámokra gondolsz, azokban is hasonlóan lemaradtunk. A Fidesz legitimációja (gazdasági értelemben) annyi, hogy a covidot megelőző 8-10 évben a világgazdaságban szokatlan módon egy folyamatos és erős konjunktúra zajlott, így a relatív lemaradásunk úgy jelentkezett, hogy közben azért nőtt a gazdaság, javult - bizonyos rétegek - anyagi helyzete. Az egy másik kérdés, hogy sokan nem fogják fel, hogy ha csak annyira működött volna a gazdaságunk, amennyire a lengyel, szlovák, (román) stb. gazdaság tette, akkor jóval többel is nőhetett volna. A tények attól még tények, hogy az ország 70%-nak a NER megfelel.

több mint 2 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 26 530 — Keep pounding
Mindenkit utálunk, mindenért morgunk és mindig mindenért mást hibáztatunk.
Mikey
Ez hülyeség, nem értem miért kell ilyet írni, de legyen, csak tudd, hogy te kezdted...
Stoki
a kibaszott himnuszunk arról szól hogy semmiért nem vagyunk felelősek mer már eleget szenvedtünk
Negritis, a vajda
Nem igaz, a Himnusz pont hogy arról szól, hogy Isten a bűnei miatt büntette a népet pl. a mongol-török megszállásokkal.
Kampman
"megbűnhődte már-e a nép a múltat s jövendőt"
minden ami onnantól történik, azért már megfizettünk korábban
Negritis, a vajda
úgy ahogy van új Himnuszt kéne írni vagy helyette nyomatni a Szózatot.

Kölcsey amúgy is buzi volt.
Jó de gyurcsány kilövette a szemét.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 2 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 207
Mikey
Ez hülyeség, nem értem miért kell ilyet írni, de legyen, csak tudd, hogy te kezdted...
Stoki
a kibaszott himnuszunk arról szól hogy semmiért nem vagyunk felelősek mer már eleget szenvedtünk
Negritis, a vajda
Nem igaz, a Himnusz pont hogy arról szól, hogy Isten a bűnei miatt büntette a népet pl. a mongol-török megszállásokkal.
Kampman
Negritis, a vajda
úgy ahogy van új Himnuszt kéne írni vagy helyette nyomatni a Szózatot.

Kölcsey amúgy is buzi volt.
több mint 2 éve
Mikey
Stoki
Negritis, a vajda
Kampman
Negritis, a vajda
Ebben én nem látom benne azt, hogy semmiért nem vagyunk felelősek.
Kölcsey egy eléggé nyomorúságos magánélettel meg az ország szintén eléggé elcseszett közelmúltjának ismeretében írta a Himnuszt. Az általad idézett sorban én nem azt látom, hogy innentől és visszamenőlegesen minden felelősséget lesöprünk magunkról, hanem egy kifakadást, hogy "minden szar, lehetne már kicsit jobb is".

több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 53 993 — The Mathematician
Mikey
Stoki
Negritis, a vajda
Kampman

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 333 — no es importante
Pedig a magyar életmód egyetlen szóban összefoglalható: ez a panaszkodás.

Ha nem tudunk épp valami miatt panaszkodni, akkor irány az atomenergetikai hivatal, itt tényleg minden a legnagyobb rendben van.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
Mikey
Stoki
Negritis, a vajda

több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond

Szerkesztette: Kampman

több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 53 993 — The Mathematician
Mikey
Stoki

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Stoki Jacksonville Jaguars Nebraska Cornhuskers 3 133 — Einhorn és Finkle...Finkle és Einhorn
Mikey
több mint 2 éve
Mikey Cincinnati Bengals 20 577

Szerkesztette: Mikey

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 2 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 207
2023-ra elment mellettünk a teljes baltikum (a lettek talán csak beértek), megelőztek a szlovákok (ha 2010-ben még nem tették), megelőztek a lengyelek, utolértek - és nemsokára lehagynak - a románok, utolértek a horvátok. A szerbeket és bolgárokat még hősiesen tartjuk, őket nem engedjük. Előre megyünk, nem hátra.

A tanárok, orvosok, korábban ügyvédek, diákok, civil szervezetek, média, stb. meg közben azért annyira mégse legyen ambíciózus, mert azt nem szerettyük.
peterk2005 udvari bolond
De ez nem egy verseny, a GDP per fő eleve nem egy jó mérőszáma egy országnak, eleve nem jó szempont.
Te se élnél mondjuk Katarban, és nem is tartod egy követendő példának, csak mert az egy főre jutó GDP-je több, mint Dániáé, Franciaországé, Japáné vagy Ausztriáé. Vagy Puerto Ricoban szerinted jobb az élet, mint Szlovéniában, Spanyolországban, Csehországban, Máltán vagy Észtországban, csak mert magasabb a GDP per fő? Őszentsége Sobri Jóska
Európai - döntően közép-európai - országokkal hasonlítottam magunkat össze, nem Katarral. Szlovéniában, Lengyelországban, Szlovákiában, Csehországban, stb. simán élnék. Szlovákiában például (saját tapasztalat) még egy magyar nemzetiségű számára sem érzem a körülményeket rosszabbnak, mint nálunk, többségi magyarként élve. A jövedelmi viszonyok pedig határozottan jobbak. (És jópár fontos közszolgáltatás is. Pl. az egészségügyi szolgáltatások vagy az oktatás mára már érezhetően jobb színvonalú ott, mint itt).
peterk2005 udvari bolond
Nem fogod meggyőzni soha.
több mint 2 éve
2023-ra elment mellettünk a teljes baltikum (a lettek talán csak beértek), megelőztek a szlovákok (ha 2010-ben még nem tették), megelőztek a lengyelek, utolértek - és nemsokára lehagynak - a románok, utolértek a horvátok. A szerbeket és bolgárokat még hősiesen tartjuk, őket nem engedjük. Előre megyünk, nem hátra.

A tanárok, orvosok, korábban ügyvédek, diákok, civil szervezetek, média, stb. meg közben azért annyira mégse legyen ambíciózus, mert azt nem szerettyük.
peterk2005 udvari bolond
De ez nem egy verseny, a GDP per fő eleve nem egy jó mérőszáma egy országnak, eleve nem jó szempont.
Te se élnél mondjuk Katarban, és nem is tartod egy követendő példának, csak mert az egy főre jutó GDP-je több, mint Dániáé, Franciaországé, Japáné vagy Ausztriáé. Vagy Puerto Ricoban szerinted jobb az élet, mint Szlovéniában, Spanyolországban, Csehországban, Máltán vagy Észtországban, csak mert magasabb a GDP per fő? Őszentsége Sobri Jóska
Európai - döntően közép-európai - országokkal hasonlítottam magunkat össze, nem Katarral. Szlovéniában, Lengyelországban, Szlovákiában, Csehországban, stb. simán élnék. Szlovákiában például (saját tapasztalat) még egy magyar nemzetiségű számára sem érzem a körülményeket rosszabbnak, mint nálunk, többségi magyarként élve. A jövedelmi viszonyok pedig határozottan jobbak. (És jópár fontos közszolgáltatás is. Pl. az egészségügyi szolgáltatások vagy az oktatás mára már érezhetően jobb színvonalú ott, mint itt).

Puerto Ricoban szerinted ezt jelenti a magas GDP per fő? Jobb életet? Vagy Kuwaitban, Szingapúrban esetleg Szaud-Arábiában?
Kötve hiszem.Őszentsége Sobri Jóska
Ismétlem, nem ezekkel az országokkal hasonlítottam magunkat össze, de még ezekre is azt tudom mondani, hogy aligha tudsz olyan szingapúri, kuvaiti, szaudi polgárt mondani, aki ide telepedett volna gazdasági okokból. Magyart viszont elég szépen találsz Kuvaitban is, Szaúd-Arábiában is (Szingapúrban kevésbé, az messze van, és nagyon nehéz odajutni). És ha őket megkérdezed, lehet, hogy azt mondják, hogy sok ott a baj, de ha azt kérdezed meg, hogy hazajönnének-e, az általános válasz inkább az, hogy isten ments.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 2 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 534
Twiterről:
“A kormány szeretné, hogy bejelentést lehessen tenni, ha valami veszélyezteti a magyar életmódot”

Mi a fasz az a magyar életmód? Reggel lehúzunk 2 pálinkát, hátrafelé nyilazva lóval megyünk munkába, ahol kilóg a kőműves dekoltázs, hazajövünk a jurtába részegen verni az asszonyt?
zemanla
Ez is ilyen történelmi dolog... az egyik oldal szereti megmondani ki a magyar, a másik meg, hogy ki az európai... 😊