Politika

65 feliratkozó

több mint 2 éve
warr_b Washington Commanders 27 920 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 24.hu/fn/gazdasag/2023/03/06/sorkatasztrofa-megdragult-januar/

Ebbű' sem lesz baj, akkor semmibű'...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 880
Mindemellett az is egyértelművé vált, hogy Vlagyimir Putyin Oroszországának világról alkotott véleménye lényegesen közelebb állt a magyarok értékrendjéhez, mint az abnormalitás különböző, egyre erősebb megnyilvánulásait ránk erőltetni igyekvő nyugati fősodor bármelyik politikusáé, vagy brüsszeli bürokratájáé.

Így aztán abba a tudathasadásos állapotba kerültünk, hogy minden – a lengyelekhez hasonlóan történelmi tapasztalatokon nyugvó – fenntartásunk ellenére észre kellett vennünk: a kereszténység védelméért, az évezredes egyetemes értékek megőrzéséért és a nemzeti érdekek képviseletéért folytatott küzdelmünkben az elmúlt évtizedben sokkal inkább az oroszok lettek a szövetségeseink, mintsem az a Nyugat, amelyhez harminc évvel korábban oly vaskos akarattal csatlakozni kívántunk, ám amely mára teljesen identitását és jövőképét veszítette. Ennek révén állt elő az a képtelen, eléggé nehezen körülhatárolható helyzet, amit három évtizeddel korábban elképzelni sem lehetett: egy konzervatív, keresztény értékrendű kormányzat inkább talál kölcsönös igazodási pontokat Vlagyimir Putyin Oroszországával, mint a minden tekintetben önmagát szemközt köpő „művelt Nyugattal”.

Kovács Attila, Pesti srácok

Végre egyértelmű az értékválasztás.
vpi
Nemtom, megkérdezném a Szentatyát, hogy mit gondol erről.
Úgyis jön majd ide.
Vagy Magyarország konzervatívabb és keresztényebb mint a katolikus egyház?
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 400 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ezt a bullshitet ezerszer lehetett már olvasni, hallani. De arra nagyon ritkán veszi valaki a fáradtságot, hogy megmagyarázza, hogy mit ért "kereszténység védelmén", meg "évezredes egyetemes értékeken". A nemzeti érdekek képviseletét nem is mondom, mert azt még ők se gondolhatják komolyan, hogy mondjuk a németek, franciák, angolok, nem is beszélve az amcsikról ne képviselnék kőkeményen a nemzeti érdekeiket manapság is. Szóval a legutolsó bullshitet csak simán húzzuk ki, maradjon csak az első kettő.

Namost az az én tapasztalatom, hogy amikor elkezdjük kibogozni, hogy miről is van szó, akkor jóval többször mint nem kibújik a szög a zsákból, és kiderül, hogy vagy arról van szó, hogy asse-tudja-mitakar, csak majmolja a vezényszavakat. Vagy pedig nincs másról szó, mint a jó öreg és jól ismert nacionalizmusról, irredentizmusról, hím-sovinizmusról, meleg-ellenességről ésatöbbi. Esetleg valami ultrabalos beütésű agymenésről. Ezek - mindkettő csoportba tartozók - meg ötven éve is léteztek, akkor is utálták a mainstream nyugatot - a "hanyatló nyugat" kifejezés már legalább ötven éves, ha nem több -, csak akkor nem Putyinban látták a kereszténység megmentőjét, vagy a másik szélen a munkásosztály jövőjét, hanem az ortodoxokban vagy éppen Che Guevarában, meg Leninben, meg mindenféle egyéb kisfaszomban.

A ritkább eset a Schiffer félék, akikre mindez legalább nem igaz. Cserébe eljutottak oda, hogy már nem kritizálják, hanem utálják a nyugatot. Ami talaj vesztést okoz náluk, és ennek a talajvesztésnek az az eredménye, hogy hajlandóak a nacionalisták, irredenták, soviniszták szekerét is tolni. Jobb esetben - ha jobb esetnek lehet nevezni - csak nem veszik mindezt észre, rosszabb esetben tudván tudva, hogy mit csinálnak.

Mindebben az az egyszerre muris és tragikus is, hogy ezek a hanyatló nyugatosok imádhatnák tudomisén Trumpot is, meg Vatikánt, vagy éppen Erdogant, vagy az északi ligát ésatöbbi. Szóval lenne imádható dolog nyugaton is, de valamiért ezeknek pont Putyint kell felszopni. Pont akkor, amikor a karrierje legordasabb dolgát műveli. Mintha egy "vérnyugatos" akkor szopná éppen fel legjobban az USA-t, amikor az lerohanta Irakot. 😀

A Salvini félék legalább tudják, hogy ne szaladjanak rögtön ki Európából is. Ezek nem.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 370 — Patriot
Mindemellett az is egyértelművé vált, hogy Vlagyimir Putyin Oroszországának világról alkotott véleménye lényegesen közelebb állt a magyarok értékrendjéhez, mint az abnormalitás különböző, egyre erősebb megnyilvánulásait ránk erőltetni igyekvő nyugati fősodor bármelyik politikusáé, vagy brüsszeli bürokratájáé.

Így aztán abba a tudathasadásos állapotba kerültünk, hogy minden – a lengyelekhez hasonlóan történelmi tapasztalatokon nyugvó – fenntartásunk ellenére észre kellett vennünk: a kereszténység védelméért, az évezredes egyetemes értékek megőrzéséért és a nemzeti érdekek képviseletéért folytatott küzdelmünkben az elmúlt évtizedben sokkal inkább az oroszok lettek a szövetségeseink, mintsem az a Nyugat, amelyhez harminc évvel korábban oly vaskos akarattal csatlakozni kívántunk, ám amely mára teljesen identitását és jövőképét veszítette. Ennek révén állt elő az a képtelen, eléggé nehezen körülhatárolható helyzet, amit három évtizeddel korábban elképzelni sem lehetett: egy konzervatív, keresztény értékrendű kormányzat inkább talál kölcsönös igazodási pontokat Vlagyimir Putyin Oroszországával, mint a minden tekintetben önmagát szemközt köpő „művelt Nyugattal”.

Kovács Attila, Pesti srácok

Végre egyértelmű az értékválasztás.
több mint 2 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 370 — Patriot
 www.portfolio.hu/global/20230305/maris-beszoltak-finnorszagbol-a-fidesznek-600930

Amikor trollkodják a trollt:

"A magyar parlamenti küldöttség látogatását pedig a Fidesz és Orbán Viktor küldöttjeinek tartja."
cartman023
Egyébként kezdek szkeptikus lenni, és én diplomáciailag abszolút laikus vagyok: De úgy mégis mivel tudják presszionálni OV-t / a magyar kormányt / a Fideszt / a külügyet stb. hogy nevetséges mondvacsinált dolgokkal ne húzzák az időt a finn + svéd NATO csatlakozással kapcsolatban?

Vagy mi történik, ha OV egyszer csak kitalálja, hogy oké, szavazzunk a parlamentben megkér 101 fideszest, belökik a nemet: Magyarország döntött, nem szavaztuk meg a finn és svéd NATO csatlakozást, uraim kérem itt demokrácia van: ezt dobta a magyar parlament?

Nem vagyok naív, gondolom vannak lehetőségek amikkel lehet erősen üzenni nem nyilvánosan is, arra lennék kíváncsi mit tudnak tenni / mondani / kérni a háttérben, hogy presszionálják OV-t?
Vagy csak szimplán ezért nem jönnek az EU pénzek és ennyi?
bobi0092
Egy ilyen “nem” esetén vszeg OV legkisebb gondja lenne az EU-s pénzek tárgykör.
csebi
Okés, de akkor ezt mégis hogyan kell elképzelni? Felfüggesztenek minket a NATO-ban?
bobi0092
OV eddig - mindig is - azt használta ki, hogy "annyit nem ér". Értsd, nem érünk annyit az EU-nak / németeknek / amerikaiaknak, hogy azért érdemes legyen nekik belemenni egy komolyabb retorzióba. Ez egyébként nem magyar sajátosság, a kis országok politikája erről szól, ha ügyesen csinálják. OV esetében "csak" az a különbség, hogy ő nem az ország érdekében kavartyol így, hanem a saját érdekében.

A finn NATO tagság _szerintem_ fontos a NATO-nak. Ez nem egy olyan ügy, hogy "annyit nem ér". Ez ér annyit, ez fontos az amerikaiaknak, fontos a németeknek, fontos az angoloknak. Ha egy kis esze van, ezt Orbán is tudja. Szerintem tudja. Mondjuk az utóbbi időben számomra a kavartyolásunk már illogikus, nem értem mi a jó abban Orbánnak, hogy pl. az orosz segget nyaljuk. Őszintén szólva azt sem értem, hogy mi a jó ebben a NATO ügyben b*szakodásban is, mert szerintem ezek manapság már nettó veszteséges b*szakodások, nincs számukra sem nyereség-oldala (nem tudnak cserébe valamit maguknak kialkudni). Úgyhogy tudja a fene, lehet, hogy elvesztette a határ-érzékét, vagy annak egy részét mára.
peterk2005 udvari bolond
Ráadásul azt már belátta, hogy a ruszkik nem nyerhetnek, gondolom valami Jugoszlávia féle kinn is vagyok, benn is vagyok, majd "rajtam keresztül fog business-elni mindenki" a vágya, de ennek sok realitása sajna nincs.
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 400 — The only discipline that lasts, is self discipline
 www.portfolio.hu/global/20230305/maris-beszoltak-finnorszagbol-a-fidesznek-600930

"A magyar parlamenti küldöttség látogatását pedig a Fidesz és Orbán Viktor küldöttjeinek tartja."
cartman023
Egyébként kezdek szkeptikus lenni, és én diplomáciailag abszolút laikus vagyok: De úgy mégis mivel tudják presszionálni OV-t / a magyar kormányt / a Fideszt / a külügyet stb. hogy nevetséges mondvacsinált dolgokkal ne húzzák az időt a finn + svéd NATO csatlakozással kapcsolatban?

Vagy mi történik, ha OV egyszer csak kitalálja, hogy oké, szavazzunk a parlamentben megkér 101 fideszest, belökik a nemet: Magyarország döntött, nem szavaztuk meg a finn és svéd NATO csatlakozást, uraim kérem itt demokrácia van: ezt dobta a magyar parlament?

Nem vagyok naív, gondolom vannak lehetőségek amikkel lehet erősen üzenni nem nyilvánosan is, arra lennék kíváncsi mit tudnak tenni / mondani / kérni a háttérben, hogy presszionálják OV-t?
bobi0092
csebi
Okés, de akkor ezt mégis hogyan kell elképzelni? Felfüggesztenek minket a NATO-ban?
bobi0092
OV eddig - mindig is - azt használta ki, hogy "annyit nem ér". Értsd, nem érünk annyit az EU-nak / németeknek / amerikaiaknak, hogy azért érdemes legyen nekik belemenni egy komolyabb retorzióba. Ez egyébként nem magyar sajátosság, a kis országok politikája erről szól, ha ügyesen csinálják. OV esetében "csak" az a különbség, hogy ő nem az ország érdekében kavartyol így, hanem a saját érdekében.

A finn NATO tagság _szerintem_ fontos a NATO-nak. Ez nem egy olyan ügy, hogy "annyit nem ér". Ez ér annyit, ez fontos az amerikaiaknak, fontos a németeknek, fontos az angoloknak. Ha egy kis esze van, ezt Orbán is tudja. Szerintem tudja. Mondjuk az utóbbi időben számomra a kavartyolásunk már illogikus, nem értem mi a jó abban Orbánnak, hogy pl. az orosz segget nyaljuk. Őszintén szólva azt sem értem, hogy mi a jó ebben a NATO ügyben b*szakodásban is, mert szerintem ezek manapság már nettó veszteséges b*szakodások, nincs számukra sem nyereség-oldala (nem tudnak cserébe valamit maguknak kialkudni). Úgyhogy tudja a fene, lehet, hogy elvesztette a határ-érzékét, vagy annak egy részét mára.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 53 992 — The Mathematician
Betegyek ide egy kis Dobrev Klárát Miskolcról? Na, jó, közkívánatra:
 www.facebook.com/watch/live/?extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&mibextid=2Rb1fB&ref=watch_permalink&v=900275961210791
nagylaza, főpohárnok
én még a marcis interjún se rágtam át magam
túl magasan pörög a BS generátor

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 538 — Saturday Night Lights

cartman023
Küldöttség fele még csak nem is képviselő a magyar parlamentben …
csebi
Schaller Baross Ernő (csak tudnám, ki ez a névtelen lúzer) majd kap még néhány ilyen verbális sallert, aztán jöhetnek haza.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 934 — Lucas Scott

cartman023

bobi0092
csebi
bobi0092
Miért függesztenének fel? Az - nagy levegőt veszek és kibírom mosolygás nélkül - minden ország szuverén döntése, hogy erről a kérdésről hogyan dönt. Ahol minden országnak vétó-joga van ott bizony előállhat olyan, hogy valakinek ez nem tetszik. Teszem azt, két hónapja tán a hollandok és az osztrákok ha jól emlékszem nem szavazták meg hogy Románia schengeni tagállam legyen. Megvétózták. Mi meg megszavaztuk de a románok így jártak.

Na most az más kérdés, hogy minden mindennel összefügg. Ha valamilyen oknàl fogva nem szavaznánk meg ezt a dolgot - amit én nem látok jönni - akkor ahogy csebi is írja, az EU-s pénzek visszatartása lesz a kisebbik gond. Ha a halálcsillag - USA - rád fordul, jobb ha minél előbb elmormolod azt a miatyánkot 😊 Papíron semmilyen következménye nem lenne. Egyébként pedig beláthatatlanok és az ország számára borzasztóak.
MC12
Már hónapokkal korábban is írtam: NATO-ban nincs olyan h “felfüggesztés” vagy “kizárás”. Nem ilyen típusú gond lenne.

Ja és hosszútávon nem biztos h borzasztó lenne az országnak, ugye én is nem véletlenül OVt írtam. Ahogy korábban írtad, USAnak nem vagyunk tényezők sok szempontból. Nyilván a belső feljegyzésekben ott van h milyen hangnem stb, de őket sztem nem érdekli h OV ellopja az EU-s pénzeket pl. Egy ilyen nem, viszont nagyon komoly válaszlépést követelne, nem olyan kitiltási botrány. Fogalmam sincs h konkrétan mi, de OV és szűk köre megsinylené.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 310

cartman023

bobi0092
csebi
bobi0092
Miért függesztenének fel? Az - nagy levegőt veszek és kibírom mosolygás nélkül - minden ország szuverén döntése, hogy erről a kérdésről hogyan dönt. Ahol minden országnak vétó-joga van ott bizony előállhat olyan, hogy valakinek ez nem tetszik. Teszem azt, két hónapja tán a hollandok és az osztrákok ha jól emlékszem nem szavazták meg hogy Románia schengeni tagállam legyen. Megvétózták. Mi meg megszavaztuk de a románok így jártak.

Na most az más kérdés, hogy minden mindennel összefügg. Ha valamilyen oknàl fogva nem szavaznánk meg ezt a dolgot - amit én nem látok jönni - akkor ahogy csebi is írja, az EU-s pénzek visszatartása lesz a kisebbik gond. Ha a halálcsillag - USA - rád fordul, jobb ha minél előbb elmormolod azt a miatyánkot 😊 Papíron semmilyen következménye nem lenne. Egyébként pedig beláthatatlanok és az ország számára borzasztóak.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 880

cartman023

bobi0092
csebi
bobi0092
Nem gondolom, hogy nemet kapnának.
Max ha nem fogadják őket vagy nem tetszik nekik a dolog, akkor a küldöttség hazamegy, picit hőbörögnek, Petike berendel mindenkit is, aztán azt mondják, hogy így nem tudnak döntést hozni és több tiszteletet követelnek.
Aztán várnak Erdoganra.
több mint 2 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 534

cartman023

bobi0092
csebi
több mint 2 éve

cartman023

bobi0092

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve

cartman023
Küldöttség fele még csak nem is képviselő a magyar parlamentben …

több mint 2 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 534

cartman023

több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 16 706 — beers & Packers
Betegyek ide egy kis Dobrev Klárát Miskolcról? Na, jó, közkívánatra:
 www.facebook.com/watch/live/?extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&mibextid=2Rb1fB&ref=watch_permalink&v=900275961210791

Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
cartman023 Indianapolis Colts 977

több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 16 706 — beers & Packers
lenne egy komoly, vitaindító kérdésem: mi a magyar életmód?
Amadeus von Dollárbaloldal
Szívesen röhögnék, de az a baj, hogy kurvára nem vicces ez a törvény. Most van az, hogy a Fidesz konkrétan beletúr a magánszférába. A kádári hagyományokat követve eddig ettől igyekezett tartózkodni (kivéve a melegeket). Könnyen lehet, hogy az autokráciából most lépünk át a diktatúrába. Nincs kedvem mosolyogni.
nagylaza, főpohárnok
Bennem az a kérdés merült fel, hogy nem vallásos emberként, aki egyébként támogatja az azonos neműek házasságát is, vajon mennyire vagyok veszélyes a magyar életmódra? Illetve, hogy ha hangoztatom azt, hogy a vallás baromság, és hogy engedni kell az azonos neműek házasságát is, akkor vajon simán feljelenthető vagyok?
Mikey
Mivel "Magyarország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme az állam minden szervének kötelessége", ill. "Magyarország védi a házasság intézményét mint egy férfi és egy nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját", simán.
Ha pedig elfogadjuk azt az állítást, hogy a "házmesterkedés" a magyar életmód része, akkor hamarosan jó eséllyel fel is jelent valaki.
kittli
Imádok Magyarországon élni!
Mikey
Amúgy Szájert fogom feljelenteni elsőnek.
Önfeljelentést elfogadnak? Én azon töprengek ugyanis, hogy feljelentem saját magamat. Így legalább nem kell bizonytalanságban élnem, és csak jobban tudom, hogy mivel sértem meg a Magyar Életmódot meg a Keresztény Kultúrát, mint valamelyik tudálékos szomszéd vagy random besúgó.
több mint 2 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 207
Szívesen röhögnék, de az a baj, hogy kurvára nem vicces ez a törvény. Most van az, hogy a Fidesz konkrétan beletúr a magánszférába. A kádári hagyományokat követve eddig ettől igyekezett tartózkodni (kivéve a melegeket). Könnyen lehet, hogy az autokráciából most lépünk át a diktatúrába. Nincs kedvem mosolyogni.
nagylaza, főpohárnok
A jobboldal nem ismeri a magánszféra fogalmát, mert nem hisz az autonóm, szabad személyekben. Mindent közösségi szemüvegen keresztül néz, aminek ugyan vannak pozitívumai (patriotizmus, honvédelem), de amikor az egész elindul a populista széljobb irányába, valóban ijesztő.
Dzsokijuing
A jobb- és a baloldalnak is van individualista meg kollektivista szemlélete, helytől, időtől meg szituációtól függ, hogy melyik domborodik ki jobban.
Kampman
A kollektivista baloldal 1989-ben reálpolitikai értelemben meghalt. Az individualista jobbosok (a libertariánusok) pedig Amerikán kívül nem tényezők. Mondjuk Ayn Rand jól írt, de tömegeket nem lehet vele mozgósítani, engem sem.
Dzsokijuing
pedig a jobboldal jövője az individualizmus lesz. Szerintem.
több mint 2 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 538 — Saturday Night Lights
nagylaza, főpohárnok
A jobboldal nem ismeri a magánszféra fogalmát, mert nem hisz az autonóm, szabad személyekben. Mindent közösségi szemüvegen keresztül néz, aminek ugyan vannak pozitívumai (patriotizmus, honvédelem), de amikor az egész elindul a populista széljobb irányába, valóban ijesztő.
Dzsokijuing
A jobb- és a baloldalnak is van individualista meg kollektivista szemlélete, helytől, időtől meg szituációtól függ, hogy melyik domborodik ki jobban.
Kampman
A kollektivista baloldal 1989-ben reálpolitikai értelemben meghalt. Az individualista jobbosok (a libertariánusok) pedig Amerikán kívül nem tényezők. Mondjuk Ayn Rand jól írt, de tömegeket nem lehet vele mozgósítani, engem sem.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve

Nem állítom, hogy a világ legérdekesebb vitája - nyilván nem az -, én mégis érdeklődve végignéztem. Szórakoztató volt látni ezt a két embert egymással vitázni. Az egyik oldalon ott van Torockai, akinek a mondanivalójában rengeteg a logikai bukfenc, érvelős vitában esélytelen, de - az általa képviselt nézeteket vallók többségével ellentétben - megnyerő, szimpatikus a stílusa. A másik oldalon meg ott van Puzsér, akinek a mondanivalója magvas, de ezt olyan stílusban adja elő, hogy nehéz meghallgatni is. 😊

Bánom, hogy a végén nem maradt még pár perc, mert az egyik legnagyobb logikai bukfencre így nem született meg a válasz. Arra gondolok, amikor az EU került szóba, és az, hogy az EU jelenleg az USA szolgája. Puzsér jól kezdte, hogy ha azt akarjuk, hogy az EU kilépjen az USA árnyékából és politikailag/katonailag is megfogalmazza önmagát, akkor most kell megragadni a pillanatot, mert most van rá esély. Nagyívű, jelentős változások krízis időkben születnek, csendes, békés időben sokkal nehezebb változásokat elérni ilyesmiben. Viszont Torockainak arra az érvére, hogy "nem gondolhatod komolyan, hogy Oroszország Németországot vagy Olaszországot fenyegetné. Sőt még minket se. Legfeljebb a balti államokat, és a finneket, másokat nem" nagyon hiányzott a végén a válasz. Arra gondolok, hogy végülis akarja, hogy Európa önálló nagyhatalom legyen, vagy nem? Mert a nagyhatalmak nem szoktak legyinteni arra, ha "itt-ott egy kis sarkot" a területükből a másik megfenyeget. Az oroszok ugye éppen egy "sarkot" támadtak meg a határaik mellett. Ráadásul egy olyant, amiről már többször le is mondtak. És ezt úgy fogadja Torockai, hogy "nagyhatalmi érdek, tudomásul kell venni". Akkor Európával mi is legyen? Legyen Európa nagyhatalom, és számítson neki Lettország területe - vagy az azt ért fenyegetés -, vagy ne legyen nagyhatalom, és ne számítson? De tulajdonképpen mindegy, száz ilyen van még, csak ez mivel a végén volt, megragadt bennem.

több mint 2 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 207
nagylaza, főpohárnok
Bennem az a kérdés merült fel, hogy nem vallásos emberként, aki egyébként támogatja az azonos neműek házasságát is, vajon mennyire vagyok veszélyes a magyar életmódra? Illetve, hogy ha hangoztatom azt, hogy a vallás baromság, és hogy engedni kell az azonos neműek házasságát is, akkor vajon simán feljelenthető vagyok?
Mikey
Mivel "Magyarország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme az állam minden szervének kötelessége", ill. "Magyarország védi a házasság intézményét mint egy férfi és egy nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját", simán.
Ha pedig elfogadjuk azt az állítást, hogy a "házmesterkedés" a magyar életmód része, akkor hamarosan jó eséllyel fel is jelent valaki.
kittli
Mikey
Amúgy Szájert fogom feljelenteni elsőnek.
több mint 2 éve
Mikey Cincinnati Bengals 20 577
nagylaza, főpohárnok
Mikey
kittli

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 2 éve
Ha már szóba került. Nekem ez hatalmas félelmem. Brutális mértékben lett a politika alá rendezve a gazdaság. Sok esetben a helyezkedés váltotta fel a gazdasági versenyt. Ez alapból nem egy egészséges működés, de ennél még jobban rettegek a rendszer szétesésétől. Simán kinéz egy második rendszerváltás, ahol hatalmas vagyonok lesznek kimentve, óráscégek mennek a süllyesztőbe, és ezeket jó eséllyel csak a külföldi tőke, vagy az új hatalom belső köre tudja majd megvásárolni. Még egy kvázi privatizációs hullám, gazdasági szétesés várható ráadásul olyan cégek kerülnek majd külföldi kézbe, amiknek a létrejöttét és működését is részben vagy egészben mi szponzoráltuk. Talán a munkanélküliség nem fog spikeolni, de az átlag életszínvonal szinte biztosan csökken majd. Az az érzésem valahol az utóbbi 5-6 évben átléptük azt a határt, amíg ez a rendszer leváltható szétesés nélkül. Az utódjának egyszerre kéne újraépíteni a politikai rendszert, kezelni a széthulló gazdaságot, és megállni, hogy ne építse fel következő ner-t. Mert hát elég könnyű lesz azzal érvelni, hogy muszáj odaadni ezt az állami hitelt ennek a jóravaló vállalkozónak, különben megveszi egy külföldi cég a Balatont, xy bankot, vagy fél magyar vasipart. Kettőt pislogunk és újra felépült ugyan az, max más színekben. Jó lenne túl esni ezen, de úgy érzem még kb 6-10 év mire ez eljön, és pont az ötvenes éveimre fordulva esik majd szét itt minden. Soha nem akartam igazán külföldre költözni, de egyre inkább úgy érzem a vesztemet várom itt egyszerű alkalmazottként.
andree
Ez szokott lenni sajnos az ilyen rendszerek forgatókönyve. Az eltűnő hatalom mögött egy hatalmas nehezék van, ami önmagában képtelen a felszínen maradni, és a hatalom eltűnésével úgy süllyed el, mint egy kő. A helyét meg átveszi az, akinek pénze van. És az jellemzően nem az új hatalom, hiszen az is innen jön, csak a pénz kisebbik oldaláról. Úgyhogy kénytelen lesz lepucsizni, kiárusítani, eladni - megkeresni valahol azt a pénzt ami idejön a nehéz kő helyére és működtet -, azaz gazdasági értelemben tényleg egyfajta rendszerváltást jelent.

De ne emiatt félj, ha nem mész ki. Ha eljön az idő, akkor legfeljebb majd itthon is külföldinek dolgozol, ahogy annak dolgozol amikor kimész, akkor is. Nem mindegy? Válaszolok is: nem mindegy nyilván, hiszen itthon kevesebbért teszed. De az most is így van, ebben nincs különbség. Ha mehetnéked van akkor most is éppen annyi indokod van rá, mint akkor, ha a NER beomlott.

több mint 2 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 922 — Cowboys fan
 telex.hu/belfold/2023/03/04/velencei-to-vizpotlas-csikvarsai-ret-lecsapolas-termeszetvedelmi-terulet

Mehh
warr_b
nem számít ezeknek bazmeg senki és semmi. Az ország pestise ez a kurva fidesz.
kell a víz a wakeboardinghoz, na (még ha ez a vízmennyiség picsafüst is a látható emeléshez). azt nem lehet mondani, hogy nem próbálták meg, csak azt, hogy vagy képesség, vagy szándék nem volt végiggondolni a hatásmechanizmust.
de azok után, amit Tihany környékén műveltek, igazából nincs semmi meglepő.