NFL eredménykövetés - 1 aktív topik
Wild Card szombat
1 015
60
22:30-tól, ARENA4
Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
ok értem. de azért ott van az is, hogy a projekt végül akkor lett sikeres, mikor ő hátralépett. mikor ő volt a fősodorban 2018ban akkor elég nagy bukta volt a projekt.hu.wikipedia.org/wiki/Nemes_Bal%C3%A1zsEgyébként nem rossz projektmenedzser, dezt honnan is tudjuk?
Gyurma Pappa
csebi
Gyurma Pappa
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Érthető amit írsz, csak ezzel lényegében beállsz abba a sorba, akik azt mondják, hogy jó ez nekem így, amíg nem lesz jobb, csak más indokot teszel mögé.Orbán politikája nem szar es korrupt, hanem az embereknek megfelelő és technikailag hatékony.Félreértettél, mert pont ezt mondom. Ha az ellenzék szeretné, hogy szavazzuk rájuk, akkor mutassanak megfelelő alternatívát. Ha nem tudnak mutatni, nem fogok rájuk szavazni, az hogy ők be akarnak ülni a OV helyére kevés lesz (igen, három hónapja még én mondtam, hogy orr-befogva is szavazni kell rájuk, de akkor még nem tudtam, hogy átbasztak, mert nem csinálták meg amit ígértek). Ahogy a Fideszre sem, mert ők meg náci törvényeket hoznak. Ha nekem tudnak megfelelő alternatívát mutatni, akkor másoknak is. Ha ez nem sikerül, akkor marad a Viktor. Nem bonyolult.
Ebből következik az eredeti felvetésem, hogy miért kéne leváltani, ha az embereknek megfelel.
Ebből meg az, hogy ezért nem lehet kitalálni a hogyanját valaminek, aminek nincs letjogosultsága.
Sobri Jóska
Case closed.
Gyurma Pappa
Az én logikám igazából ott akad meg, hogy vagy feltételezzük, hogy ez egy meghackelt demokrácia - hívhatjuk hibridnek, autoriternek, fél-autoriternek, balkáninak, tök mindegy -, vagy nem. Ha elfogadjuk, akkor viszont miért teszünk különbséget mondjuk a vállalkozó, a média, az egyszerű polgár és az egyszeri politikus között? Miért feltételezzük, hogy a nem NER-es vállalkozó számára lehetetlen a pályázati terep, mert egyszerűen nincs eszköze rá, hogy pályázatokon induljon, és eközben miért várjuk / reméljük, hogy az ellenzéki politikus viszont majd valahogy széllel szemben hugyozva is kirántja saját magát a víz fölé, hogy képes megverni a rendszer fenntartóját? Nem tudja. Ha én elindulok egy pályázaton, aminek előre kijelölték a győztesét, és veszítek (természetesen), akkor ha utána ugrálok, azzal nem nyerni fogok, hanem a NAV fog hozzám bekopogtatni. És a vége az lesz, hogy nem csak pályázatot vesztek, de adócsaló is lesz belőlem. Ha egy Simicska eszköztelen volt a NER-el szemben, akkor mitől lenne eszköze egy Momentumnak? Nemcsak eszközük nincs a győzelemhez, ahhoz sincs elég eszközük, hogy ne nézzenek ki hülyének.
Persze neked is igazad van, nem megoldás az sem, hogy hátradőlök és azt mondom, hogy ilyen a hibrid "diktatúra", dőljünk hátra, úgyse tudunk mit csinálni, amíg magától be nem dől, case closed. Nyilván ez sem megoldás. Igenis próbálkozni kell, ha másért nem, azért, hogy ha elkezd recsegni-ropogni, akkor ott legyünk és be tudjuk vinni azt az egy-két fejszecsapást amivel ledől. Csak annyit akartam mondani, hogy számomra ezek a választások utáni okoskodások, hogy az ellenzék megint hülye volt, le kell őket cserélni a picsába és "valami újjal előjönni" (amiről senki nem tudja megmondani, hogy micsoda) fölösleges gittrágások. A csalódottság dühe. Egyszerűbb és több értelme van elfogadni, hogy 2022-ben a körülmények nem voltak megfelelőek ahhoz, hogy a NER-t el lehessen zavarni. Akkor se sikerült volna, ha nem MZP a közös jelölt. Sőt akkor se, ha nincs Gyurcsány. Azok akiknek Gyurcsány ma is hívószó, hogy Orbánra szavazzanak, azok akkor is rá fognak szavazni, ha piros hó esik. Az ellenzék nem Gyurcsány miatt kapott ki. Ő is elvitt pár százalékot (ezt majd elemzésekkel utólag meg lehet nézni, hogy nagyjából mennyi lehetett), de hogy nem annyit vitt el amivel nyerni lehetett volna, abban 110%-ban biztos vagyok. Akkor meg ne is ezen lovagoljunk, mert hiába sikerül valahogy (én nem tudom, hogy hogy, de tegyük fel, hogy valahogy) kitenni őt a partvonalra, négy év múlva nem ezen fog múlni a sztori, hanem azpn, hogy a NER hogyan áll. Ha még mindig olyan erős, mint most, akkor annyi. Akkor továbbra is roló. Valóban, case closed. Ami szomorú, de ez van. Ezért kell tövestül kiirtani annak az esélyét is ha egyszer eljön rá az esély, hogy még egyszer valaki kiboríthassa a sarkából a demokratikus váltógazdaságot. Mert visszabillenteni önerőből gyakorlatilag esélytelen.
Szóval nekem ebben a mindenki dühös mindenkire, mindenki mutogat mindenkire sztori az, ami legkevésbé tetszik most. Mert ennél jobban a NER kezére nem lehet játszani, mint azzal, hogy boldog boldogtalan a másikat baszogatja ellenzéki oldalon. Ezzel csak azt éri el az ellenzék, hogy azt is elveszti, amit eddig összekínlódott. Hagyni kéne egymás basztatását, és folytatni a Fidesz / NER basztatását. Most jönnek a gazdasági krízis első kömoly következményei, nem Gyurcsány eltávolítására meg egymás kiszorítására kéne koncentrálni, hanem folytatni azt amit az elmúlt fél évben műveltek: egységesen - ha szarul is, de egységesen - nyomni tovább a NER kritikát. Minden egyes apróbb megszorításba kőkeményen beleállni, hogy tessék, ti beszéltek? Csak és kizárólag ezzel lehet a NER-t rákényszeríteni, hogy önmaga is kényszerben érezve magát, elkezdje maga alatt vágni a fát.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
444.hu/2022/04/25/a-penzugyminiszter-atadott-egy-orban-viktort-abrazolo-nagymeretu-felkasirozott-fenykepet-a-kunszovetseg-elnokenekA következő lovas szobor lesz?
(Kunszövetség...bmeg...mint egy falat kenyér!)
www.kunszovetseg.hu/gdonko/
😀😀😀😀😀
Szerkesztette: zemanla
2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 2 éve
hu.wikipedia.org/wiki/Nemes_Bal%C3%A1zsEgyébként nem rossz projektmenedzser, dezt honnan is tudjuk?
Gyurma Pappa
csebi
több mint 2 éve
Egyébként nem rossz projektmenedzser, dezt honnan is tudjuk?
Gyurma Pappa
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Mert egyébként abban a közegben, ahol ő élete első 28 évét leélte, ő egy valaki. Egyébként nem rossz projektmenedzser, de képtelen értelmesen kommunikálni. Sajnos frakcióvezetőként azt is kell.Ez egy semmirekellő pióca, aki valószínűleg sok fotót és videót készített a Momentumos szexpartykonhvg.hu/itthon/20220425_momentum_kocsis_mate_feltetelek_alakulo_ulesFegyőr 😀
édes jó istenem bazmeg.
Ezt a sötétséget.
Amadeus
Csodálatos ez a pszichózis
Gyurma Pappa
Más magyarázat nincs rá miért kap még a kávéfőzésen komplexebb feladatot
FLZOLI
több mint 2 éve
Ez egy semmirekellő pióca, aki valószínűleg sok fotót és videót készített a Momentumos szexpartykonhvg.hu/itthon/20220425_momentum_kocsis_mate_feltetelek_alakulo_ulesFegyőr 😀
édes jó istenem bazmeg.
Ezt a sötétséget.
Amadeus
Gyurma Pappa
Más magyarázat nincs rá miért kap még a kávéfőzésen komplexebb feladatot
több mint 2 éve
annyira nem értem, hogy macronék hogy engedik vissza gyesről a csávót.Ennyire sötétek.hvg.hu/itthon/20220425_momentum_kocsis_mate_feltetelek_alakulo_ulesFegyőr 😀
édes jó istenem bazmeg.
Ezt a sötétséget.
Amadeus
Gyurma Pappa
Amadeus
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 081
Ennyire sötétek.hvg.hu/itthon/20220425_momentum_kocsis_mate_feltetelek_alakulo_ulesFegyőr 😀
édes jó istenem bazmeg.
Ezt a sötétséget.
Amadeus
Gyurma Pappa
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
hvg.hu/itthon/20220425_momentum_kocsis_mate_feltetelek_alakulo_ulesFegyőr 😀
édes jó istenem bazmeg.
Ezt a sötétséget.
Amadeus
több mint 2 éve
hvg.hu/itthon/20220425_momentum_kocsis_mate_feltetelek_alakulo_uleserre írtam ezt reggel:
édes jó istenem bazmeg.
Ezt a sötétséget.
Amadeus
"a jelenlegi ellenzék azért sem tudja megtalálni a megoldást, mert nem hogy a válaszokat nem tudják, hanem még a megfelelő kérdéseket sem teszik fel. "
ráadásul leírni azt, hogy "tehetetlen ellenzék"
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 081
hvg.hu/itthon/20220425_momentum_kocsis_mate_feltetelek_alakulo_ulesédes jó istenem bazmeg.
Ezt a sötétséget.
több mint 2 éve
Helyi szinten is vannak problémák.24.hu/belfold/2022/04/25/marki-zay-peter-gyurcsany-ferenc-dobrev-klara-valasztas-2022/Csak akkor lehet fullba nyomni a kretént sokáig ha az az alapállapotod.
Nem bírja abbahagyni.
Amadeus
Jó lenne ha visszasüllyedne a vásárhelyi politikába és ott boldogítaná a Lázár féle kiszolgáló személyzetet.
FLZOLI
Kezd megbomlani mögötte a csapat.
Ha publikus lesz akkor írok, de vannak gondok rendesen.
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 081
és akkor képzeld el ezt a faszt miniszterelnökként.24.hu/belfold/2022/04/25/marki-zay-peter-gyurcsany-ferenc-dobrev-klara-valasztas-2022/Csak akkor lehet fullba nyomni a kretént sokáig ha az az alapállapotod.
Nem bírja abbahagyni.
Amadeus
Jó lenne ha visszasüllyedne a vásárhelyi politikába és ott boldogítaná a Lázár féle kiszolgáló személyzetet.
FLZOLI
Úrlyézus.
több mint 2 éve
Hát Csabi, ha neked az elmúlt hónapok ellenzéki fosparádéja (kiemelem Jakab és Gyurcsány vereségnapi beszédeit, a teljes ellenzéki garnitúra vakságát, az azóta mutatott önző és haszontalan hisztijeiket és MZP konstans és végtelen értelmetlen kommunikációját) csak prognózis, akkor teljesen mást értünk bizonyos fogalmak jelentéstartalmán.Akkor fog bebizonyosodni, ha nyer az ellenzék, és megtapasztaljuk hogy az valóban még szarabb. Amíg ez nem következik be, addig csak marad prognózis szintjén. Mint pl. hogy Brady 5 éve kiégett.Ámen.Orbán politikája nem szar es korrupt, hanem az embereknek megfelelő és technikailag hatékony.Félreértettél, mert pont ezt mondom. Ha az ellenzék szeretné, hogy szavazzuk rájuk, akkor mutassanak megfelelő alternatívát. Ha nem tudnak mutatni, nem fogok rájuk szavazni, az hogy ők be akarnak ülni a OV helyére kevés lesz (igen, három hónapja még én mondtam, hogy orr-befogva is szavazni kell rájuk, de akkor még nem tudtam, hogy átbasztak, mert nem csinálták meg amit ígértek). Ahogy a Fideszre sem, mert ők meg náci törvényeket hoznak. Ha nekem tudnak megfelelő alternatívát mutatni, akkor másoknak is. Ha ez nem sikerül, akkor marad a Viktor. Nem bonyolult.
Ebből következik az eredeti felvetésem, hogy miért kéne leváltani, ha az embereknek megfelel.
Ebből meg az, hogy ezért nem lehet kitalálni a hogyanját valaminek, aminek nincs letjogosultsága.
Sobri Jóska
Case closed.
Gyurma Pappa
A vastagított részre: most legalább már tudod.
Innen már csak egy lépés belátni, hogy szarabbra felesleges váltani, jobb nincs, ergo a kérdésem állításként is megállja a helyét, vagyis nem kell leváltani Orbánt.
Peterk2005 meg "bekaphatja" a "mindegy mire csak váltsunk" hülyeségével, mert bár az ő logikáját értem, csak a világ, az emberek, az agyhalott emberek nem így működnek.
Ezért bármilyen abszurd, de az ő "okossága" a hülyeség ebben a kontextusban, mivel ez a szembemenetel az autópályán. De ez legalább egy logikus, tudatos attitűd.
Viszont legalább az bebizonyosodott a mostani választásokon, hogy azért szavazni az ellenzékre, mert valaki komolyan azt hiszi, hogy az jobb lenne, na az tényleg egy óriásifaszságönbecsapás.
Sobri Jóska
Prognózisokat folyamatosan tényként beállítani, nem csak önbecsapás, hanem tényleg egy óriási faszság.
eaglesmcnabb
Végülis mondhatjuk azt is, hogy nem szarul dartsozol, csak még nem elég jól.
És mondhatjuk, hogy egyszer majd, ha sokat gyakorolsz, vagy iszol gumibogyószörpöt, vagy belédreinkarnálodik van Gerwen szelleme, akkor végülis még meg is verhetsz.
Bár szerintem az ellenzék előbb kerül kormányra, mint ez bekövetkezik 😛
Prognózis...
Ez a Prognózis:
youtu.be/fdFHgyz3jqM
több mint 2 éve
Akkor fog bebizonyosodni, ha nyer az ellenzék, és megtapasztaljuk hogy az valóban még szarabb. Amíg ez nem következik be, addig csak marad prognózis szintjén. Mint pl. hogy Brady 5 éve kiégett.Ámen.Orbán politikája nem szar es korrupt, hanem az embereknek megfelelő és technikailag hatékony.Félreértettél, mert pont ezt mondom. Ha az ellenzék szeretné, hogy szavazzuk rájuk, akkor mutassanak megfelelő alternatívát. Ha nem tudnak mutatni, nem fogok rájuk szavazni, az hogy ők be akarnak ülni a OV helyére kevés lesz (igen, három hónapja még én mondtam, hogy orr-befogva is szavazni kell rájuk, de akkor még nem tudtam, hogy átbasztak, mert nem csinálták meg amit ígértek). Ahogy a Fideszre sem, mert ők meg náci törvényeket hoznak. Ha nekem tudnak megfelelő alternatívát mutatni, akkor másoknak is. Ha ez nem sikerül, akkor marad a Viktor. Nem bonyolult.
Sobri Jóska
Case closed.
Gyurma Pappa
Innen már csak egy lépés belátni, hogy szarabbra felesleges váltani, jobb nincs, ergo a kérdésem állításként is megállja a helyét, vagyis nem kell leváltani Orbánt.
Peterk2005 meg "bekaphatja" a "mindegy mire csak váltsunk" hülyeségével, mert bár az ő logikáját értem, csak a világ, az emberek, az agyhalott emberek nem így működnek.
Ezért bármilyen abszurd, de az ő "okossága" a hülyeség ebben a kontextusban, mivel ez a szembemenetel az autópályán. De ez legalább egy logikus, tudatos attitűd.
Viszont legalább az bebizonyosodott a mostani választásokon, hogy azért szavazni az ellenzékre, mert valaki komolyan azt hiszi, hogy az jobb lenne, na az tényleg egy óriásifaszságönbecsapás.
Sobri Jóska
Prognózisokat folyamatosan tényként beállítani, nem csak önbecsapás, hanem tényleg egy óriási faszság.
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 2 éve
Ámen.Orbán politikája nem szar es korrupt, hanem az embereknek megfelelő és technikailag hatékony.Félreértettél, mert pont ezt mondom. Ha az ellenzék szeretné, hogy szavazzuk rájuk, akkor mutassanak megfelelő alternatívát. Ha nem tudnak mutatni, nem fogok rájuk szavazni, az hogy ők be akarnak ülni a OV helyére kevés lesz (igen, három hónapja még én mondtam, hogy orr-befogva is szavazni kell rájuk, de akkor még nem tudtam, hogy átbasztak, mert nem csinálták meg amit ígértek). Ahogy a Fideszre sem, mert ők meg náci törvényeket hoznak. Ha nekem tudnak megfelelő alternatívát mutatni, akkor másoknak is. Ha ez nem sikerül, akkor marad a Viktor. Nem bonyolult.
Sobri Jóska
Case closed.
Gyurma Pappa
Viszont legalább az bebizonyosodott a mostani választásokon, hogy azért szavazni az ellenzékre, mert valaki komolyan azt hiszi, hogy az jobb lenne, na az tényleg egy óriási
több mint 2 éve
24.hu/belfold/2022/04/25/marki-zay-peter-gyurcsany-ferenc-dobrev-klara-valasztas-2022/Csak akkor lehet fullba nyomni a kretént sokáig ha az az alapállapotod.
Nem bírja abbahagyni.
Amadeus
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 081
24.hu/belfold/2022/04/25/marki-zay-peter-gyurcsany-ferenc-dobrev-klara-valasztas-2022/Nem bírja abbahagyni.
több mint 2 éve
Orbán politikája nem szar es korrupt, hanem az embereknek megfelelő és technikailag hatékony.Félreértettél, mert pont ezt mondom. Ha az ellenzék szeretné, hogy szavazzuk rájuk, akkor mutassanak megfelelő alternatívát. Ha nem tudnak mutatni, nem fogok rájuk szavazni, az hogy ők be akarnak ülni a OV helyére kevés lesz (igen, három hónapja még én mondtam, hogy orr-befogva is szavazni kell rájuk, de akkor még nem tudtam, hogy átbasztak, mert nem csinálták meg amit ígértek). Ahogy a Fideszre sem, mert ők meg náci törvényeket hoznak. Ha nekem tudnak megfelelő alternatívát mutatni, akkor másoknak is. Ha ez nem sikerül, akkor marad a Viktor. Nem bonyolult.
Sobri Jóska
Case closed.
több mint 2 éve
btw Bernie mit is nyert Amerikában?tényszerűség kedvéért:
Amadeus
2006 óta folyamatosan Vermont szenátori szavazások (ugye 1856 óta republikános volt mindig onnan a szenátor előtte meg whig szóval khmmm).
Burlington polgármesteri választás 1981, 1983, 1985, 1987.
1990-2004ig Vermonti képviselőválasztásokat nyert (még úgyis, hogy primaryn amúgy nem ... )
több mint 2 éve
Azért nem érted, mert már a kiindulópontod hibás.Mi az az "érdemben politizálás"?Tényleg nem értem, ha elfogadja a társadalom jelentős része, hogy amikor egy olyan igénye van, hogy meg legyen javítva az autója, vagy kész legyen az ebédje, esetleg meggyógyuljon, akkor elfogadja, hogy ezt a profikra bízza. Amikor politika vagy közélet jön szembe, akkor hirtelen elvárás lesz, hogy mondjam meg hogyan?
Konkrétan hogy basszák ki a Ferit?
Mi az a "tök sok minden"?
Szerk: látom másnak is ezek a kérdések jutottak eszébe, és már nekik se tudtál válaszolni.
Erről nekem meg a South Park alsógatyagnómjai jutnak az eszembe, és a zseniális receptjük a meggazdagodásra:
1.lépés: alsógatyák begyűjtése.
3.lépés: profit.
Sobri Jóska
Nyilvánvaló dolgok:
1) OV szar és korrupt politika nem vezet sehova -> politizáljanak érdemben, találjanak témákat, ami érdekli az embereket (tippjeim vannak, de nincs pénzem és lehetőségem kutatásokat végezni emiatt)
2) Feri elutasítottsága hatalmas -> basszák ki (politikusok, keverjék a szart, találjanak ki valami olyan helyzetet, ahonnan nem tud jól kijönni; nem lesz meg azonnal? Ráérünk, 2024-ig sok idő van, 26-ig pláne)
3) van egy elvárás, hogy legalább próbálkozzanak, ne csak az utolsó 2 hónapban -> csináljanak tök sok mindent
Tényleg nem az én dolgom kitalálni ezeket. De ha szeretnék a szavazatom, ezt várom el.
Gyurma Pappa
Orbán politikája nem szar es korrupt, hanem az embereknek megfelelő és technikailag hatékony.
Mintha le akarnád cserélni a kereket. De minek? A célra megfelel, az emberek kedvelik, de legfőképp eszükbe nem jut variálni. Pedig lehet egy speckó konvex gömböc tényleg hatékonyabb lenne X százalékkal autók mozgatására, de esélytelen, hogy keresztülvigyél egy ilyen reformot.
több mint 2 éve
peterk2005annyi mindent írtatok az utóbbi 20+ órában, hogy nincs időm visszaolvasni szóval csak nagyon zanzásítva írnám le.
aki jelenleg 2024es EP választásra készül, az fenn akarja tartani a NERt. sőt megkockáztatom, hogy aki 2026ra készül az is. hosszútávú elképzelés kell ide, mert látható, hogy hiába játszanak a hirtelen jött külső körülmények egész egyszerűen azokat annyira tudja uralni OV (hülye szóviccel élve OV annyira uralja a momentumot), hogy nincs értelme ezekben bízni.
merni kell nagyot álmodni (újabb hülye szóvicc ...). én az MC által felvázolt lepacsizunk az mszp meg mögötte lévő pénzzel tervvel nem értek egyet. ide "hostile takeover" kell. egész egyszerűen megmondani az mszp mögötti emberekkel, hogy vagy beállnak mögénk, és akkor hosszú távon lesz vmi mondjuk 2030től, vagy maradnak az mszp mögött az meg szépen kiesik. Párbeszéd, LMP duót hagynám teljesen, sztem 2024ben rájönnek, hogy maximum önkéntesek lehetnek már 2026ban is (Tordai nagyon el van tévedve, ha komolyan gondolja, hogy látni akarja milyen támogatottságuk van külön indulva). de nyilván, ha 2024 után lehet, be kell őket szervezni a pártba, 1-2 ember (pl Tordai, Karácsony, Ungár) induljanak is el, ahol lehet esélyük, de többet nem.
2024ben önkormányzatira kell először néhány városban felépíteni EGY TELJES csapatot. tudom, lehetetlen, de aki nem tud kipécézni magának egy-két szimpatikus megyeszékhelyet, az hogy akar országos választást is nyerni? ha ez megvan akkor abból építkezni kell. azért kell, hogy legyen meg a többség a koloncok (DK, Jobbik) nélkül, hogy ne legyen az, ami Egerben zajlik éppen. rengeteg terepmunkát beleölni, nem csak a választás utolsó 2 hónapjában, hanem évekig. kiépíteni az önkéntes hálót, legyen tagszervezet minden kistérségben, akik zsákfalukba is lejárnak rendszeresen stb.
DK és Jobbik kérdése: DKtól teljes mértékben elhatárolódni. OVnál is jobban Gyurcsányozni kell, még csak leülni sem szabad velük. azt meg főleg nem kell ecsetelni, hogy semmilyen alkut nem szabad velük megkötni, mert abból mki csak rosszabbul. azért is kell 2026t beáldozni, elfelejteni, mert hagyni kell, hogy Dobrev Klára nyerjen (khmmm ....). Jobbik sztem innen nehezen jön vissza már, nagy pofon lesz nekik, hogy 2024ben egy EP képviselőjük sem lesz vszeg. mivel én egy elég centrista pártot képzelnék el, ezért a Jobbikkal nem is foglalkoznék.
ráadásul a pártot nem tölteném fel olyanokkal, mint HadházymindenkivelösszebalhézokÁkossal. csávó lenyilatkozta, hogy persze jó volt, hogy a momentum támogatott Zuglóban, meg mögém rakták az aktivistákat, pénzt, felületet, de tőlem ne várjanak semmit a Parlamentben. önjáró lövegekkel nem fogod leváltani OV-t.
hosszabb lett, mint gondoltam, de összegezve alapvetően félig Bourbonnak kell lenni, hogy nem szabad elfelejteni a múltat (főleg a DK és Gyurcsány kapcsán) viszont abból komolyan tanulni kell. ja és az első pont valahol ott kezdődik, hogy fel kell építeni vkit. ez a felépítés már most kellene, hogy elkezdődjön. de hát mit lehet most is jelenleg:
Párbeszéd saját vesztébe rohan, LMP lassan hivatalosan felveszi a DK zöld tagozatának a poziját, Jobbik-DK-t leírtam, velük felesleges foglalkozni, mert NER hasznos idiótái, Momentum meg visszalépett -1re azzal, hogy Fekete-GyőrvégrefrakcióvezetőlettemAndráshoz térnek vissza. nagyon kíváncsi leszek, hogy a tisztújításon mi fog történni. btw: Donnáth és Orosz Annától az lett volna merész húzás, ha palotaforradalmat csinálnak. Donnáth lemond, és rendkívüli tisztújítást tartanak egyből, azon megpuccsolják Fekete-Győrt, és Orosz lett volna mondjuk az elnök és egyúttal a frakcióvezető (vagy a Hajnal, mindegy nekem, csak ne egy leszerepelt ember lenne, mert Fekete-Győrről elég markáns véleményt adtak még az ellenzéki szavazók is akkor meg a bizonytalanokról ne is álmodjon). dehát ment minden a szokásos mederben, aztán mki meglepődik az újabb 2/3on.
ja és MZPtől tudomást sem vennék. csináljon Hódmezőn, amit akar, de még egy asztalhoz sem ülnék le vele. Kossuth mozgalma úgyis ki fog fulladni, mikor 2024ben bukja majd Hódmezőt.
nyilván ezer ponton lehet ezt cáfolni, meg egyet nem érteni. nekem ez a véleményem, nem biztos, hogy helyes (sőt biztosan nem), nyilván ott a médiapiaci elérés problémája, amire egyedüli válaszom, hogy 2030ig addig kell terepezni, amíg az el nem tűnik (de btw: 2018ban is ugyanez a médiapiaci helyzet volt, aztán mégis jobb eredményt el lehetett érni). de addig, amíg nincsen teljes átfordulás a logikában, a gondolkodásmódban addig marad a NER. ahogy PEter Brand mondta a moneyballban az itt is helytálló. a jelenlegi ellenzék azért sem tudja megtalálni a megoldást, mert nem hogy a válaszokat nem tudják, hanem még a megfelelő kérdéseket sem teszik fel.
több mint 2 éve
Mi az az "érdemben politizálás"?Tényleg nem értem, ha elfogadja a társadalom jelentős része, hogy amikor egy olyan igénye van, hogy meg legyen javítva az autója, vagy kész legyen az ebédje, esetleg meggyógyuljon, akkor elfogadja, hogy ezt a profikra bízza. Amikor politika vagy közélet jön szembe, akkor hirtelen elvárás lesz, hogy mondjam meg hogyan?
Konkrétan hogy basszák ki a Ferit?
Mi az a "tök sok minden"?
Szerk: látom másnak is ezek a kérdések jutottak eszébe, és már nekik se tudtál válaszolni.
Erről nekem meg a South Park alsógatyagnómjai jutnak az eszembe, és a zseniális receptjük a meggazdagodásra:
1.lépés: alsógatyák begyűjtése.
3.lépés: profit.
Sobri Jóska
Nyilvánvaló dolgok:
1) OV szar és korrupt politika nem vezet sehova -> politizáljanak érdemben, találjanak témákat, ami érdekli az embereket (tippjeim vannak, de nincs pénzem és lehetőségem kutatásokat végezni emiatt)
2) Feri elutasítottsága hatalmas -> basszák ki (politikusok, keverjék a szart, találjanak ki valami olyan helyzetet, ahonnan nem tud jól kijönni; nem lesz meg azonnal? Ráérünk, 2024-ig sok idő van, 26-ig pláne)
3) van egy elvárás, hogy legalább próbálkozzanak, ne csak az utolsó 2 hónapban -> csináljanak tök sok mindent
Tényleg nem az én dolgom kitalálni ezeket. De ha szeretnék a szavazatom, ezt várom el.