Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
Akkor Te nem leszel Fidesz szavazó a jelek szerint. Sajnos ez a nagykörúton belüli értelmiség elváráslistája, nekem szimpatikus, vagyunk nagyjából pár százezren, akiket ez érdekel. Nélkülünk kibirja a Fidesz, úgy tűnik.Mikor szavaznek a Fideszre?Nemtom vót-e mán, de csinálnék egy játékot...Megforditva a kerdest. Te milyen esetben szavaznal a Fideszre?
Mondják meg a fideszre szavazók, hogy mit kellene az ellenzéknek csinálni ahhoz, hogy megértse őket.
Mit kellene máshogy csinálnia az ellenzéknek, hogy a Fidesz szavazók rájuk szavazzanak.
Mi lenne az a többlet vagy milyen másik módszer kellene?
Elég hogyha egy kicsit több CSOK-ot adnak vagy picit több visszatérítést?
Vagy mi lenne az az ok? Ne legyen ott a Gyurcsány?
Solymi
Nem gondolom, hogy 2,7 m emberbol lehet nullat csinalni ilyen propaganda mellett plane. De eloszor talan el kene erni hogy a 2019es bazis meglegyen. Aztan a tobbseg. Es igen ameddig feri itt van addig az ellenzek ki van herelve, nem hiszem ha eltunne a kozeletbol az a 300-400e elvakult hivo hirtelen Fidesz szavazo lesz odateszik azok mashova is.
Blevi
Ha bemutatnak az ugynokaktakat, kuzdenenek a korrupcio ellen, stadionok helyett az egeszegugyre es oktatasra forditanak a penzt.
Engednek a civil szervezeteket mukodni, nem gatolnak az azonos nemuek hazassagat, tamogatnak a megujulo energiaforrasokat, dolgoznanak a kisebbsegek felzarkoztatasan, nem blokkolnak a szakszervezeteket, visszaallitanak a normalis birosagokat, onkormanyzatokat.
Nem lennenek stromanok es EU penz lenyulasok, komeptens embereket ultetnenek a megfelelo helyekre, lenne eloremutato gazdasagfejlesztesi terv, jovokep az embereknek, a valasztasi torvenyek visszaallitasa, alapitvanyokbol ertekek visszaallitasa, stb.
Kb. mint egy normalisabb EU vagy nyugati ertekeket vallo orszagban, pl. Csehorszag.
De lehet h tul sokat kerek…
Solymi
több mint 2 éve
Társadalmi szerződés III.En csak probalnam megerteni azt h mi az amiben tobbet nyujt a fidesz, ami miatt elviselheto a sok lopas, a stilus, az egeszegugy tonkretetele, az oktatas lezullesztese, az idegengyulolet szitasa, az oroszok tamogatasa, az illiberalis allam, az onkormanyzatok kinyirasa es huberuri rendszer visszaallitasa.Figy: nem Gyurcsány. Tudom, ez így leegyszerűsített, de ez ennyire egyszerű.
Solymi
Arról nem is beszélve, most adtak vissza családonként egy misit a középosztálynak, 13. havi nyögdíjat és a közmunka is megmaradt.
Tényleg nehéz megérteni, hogy sok embernek egyszerűen elég ennyi. Elég a KATA, elég hogy békén hagyja a NAV (az ok tök mindegy). Elég, hogy nem Gyurcsány.
m.facebook.com/story.php?story_fbid=1276771009488285&id=208589289639801
A közepén ott a lényeg, csak a Meta mobilon nem engedi kimásolni (megélhetés stb.). Szerinted miért volt szükség a kamat stopra, meg a hitel moratóriumra. Miért rezonált jól a benzinár stop.
Olvasd vissza a múzsán, Ésik januárban megírta.
Gyurma Pappa
Ott hagytuk abba, hogy megpróbáltam felvázolni a NER társadalmi szerződését. Kezdjük is azzal, hogy nem találtam el. Pontosabban onnan, ahol én vagyok, nem lehet eltalálni. Nekem, mint mondjuk a magyar politikát az átlagnál talán jobban ismerő embernek, vannak jó kiindulópontjaim, amelyek KEVESEK egy jó kampány összerakásához. A jó kampány ott kezdődik, hogy hozzám hasonló alakok, továbbá szociológusok, pszichológusok brainstormingjának eredményét odaadják közvéleménykutatóknak, akik megmérik, hogy egyes társadalmi csoportok mit gondolnak a maguk alkujának, utána szegmentálunk…nem untatom a kedves olvasókat a részletekkel
A gondolatkísérlet kedvéért vegyük mégis alapnak azt, amit én gondolok a magyarok társadalmi szerződéseiről..
A hatékony kampány eszerint alapvetően két kérdésre koncentrál:
Miben nem képes tartani Orbán a NER-t fenntartó alkuját?
A kormányt leváltani szándékozó ellenzék milyen alkut kínál ehelyett?
Ha visszamegyünk az előző poszt végén írtakhoz, van ott a NER alkujából egy olyan elem, hogy a NER-ben meg lehet élni. Normálisan kamatozó, hosszú távú hitelek vannak, az infláció jelen van de elviselhető, miként a forint leértékelődése is. A NER egyik legfontosabb ígérete ez: nincs devizahitel, ájemef, van viszont ha szűken is, de megélhetés.
Ugyanakkor itt van a magyar legfontosabb félelme. Mondhatjuk, hogy a magyarokat nem érdekli több millió, létminimum alatt élő honfitársuk. Lehet, hogy ez igaz, de tudják, hogy nem is olyan nehéz oda lecsúszni. Egzisztenciális félelem van, a magyarok legkomolyabb démona. Ehhez képest szinte alig látok olyan kampányüzenetet, ami azzal foglalkozna, hogy Orbánék elszabaduló infláció, durván emelkedő hitelkamatok felé viszik az országot, sőt már most ott tartunk.
Az üzeneteknek ebben a témában tehát nem a hány kulcsos legyen az adó irányba kellene mennie. Pontosan el kell mondani, hogy Orbán hol és hogyan fogja megszegni eddigi alkuját országa népével. Hogyan lesz egyre drágább a megélhetés, és mit lehet ez ellen tenni.
Ezt persze le kell bontani rétegekre a krumpliért sorban állóktól a katásokon át a multialkalmazottakig. De közben végig fejben kell tartani, hogy tíz éve mindenki úgy gondolja, hogy jön majd a következő osztogatás, babahitel, adókedvezmény, hitelmoratórium, tehát Orbán valamilyen módon mindig meg fogja akadályozni a tömeges deklasszálódást. Ha valaki nyerni akar, el kell, hogy mondja a népnek, hogy ez most nincs így.
De vehetjük a Brüsszel témát is. A magyarok ellenséges viszonyulása a birodalmi központhoz, legyen az Bécs, Moszkva vagy Brüsszel olyan dolog, amit Orbán pontosan ért. Brüsszel barátjának lenni labanc dolog. Orbán tehát azt, hogy Brüsszelben bármit megtesz, de tényleg bármit azért, hogy jöjjön a pénz, úgy adja elő, hogy ő ott valami hihetetlen fifikás dzsungelharcot folytat. Az üzenet tehát nem az, hogy Brüsszel haragszik ránk. Frászt. Ezzel csak azt lehet kiprovokálni, hogy még többen rohanjanak Orbán Brüsszel-ellenes zászlaja alá.
Az üzenet az, hogy a haverjai lopásait előrébb valónak tartja az ügyes helyezkedésnél. Az a veszély fenyeget, már most, hónapokkal a választások előtt is, hogy Orbán lopásai miatt leáll a Magyarországra áramló EU-s pénz.Ez az amivel Orbán megszegi az alkut. És mi az amit az ellenzék kínál? Ha tehát rám szavazol kedves választópolgár, annak is az EU-pénzek elköltésében érdekelt fajtája, akkor neked azt tudom mondani, hogy csak annyit fogok ellopni a brüsszeli pénzből, amennyit feltűnés nélkül el lehet, nem fogok felesleges extra konfliktusokat felvállalni, újra elsődleges szempont lesz a Magyarországra irányuló pénzáramlás maximalizálása. A haverjaim annyit vagy kevesebbet fognak lopni, mint Orbánék és te is meg fogod keresni a magadét.
Elszámoltatás, ugyanez.
Ha a magyar meg akarná buktatni Orbánt a korrupció miatt, már évekkel ezelőtt megtette volna. A vallásos Fidesz-hívők is pontosan tudják, hogy Mészáros, Tiborcz és a többi mind-mind a lopás arcai csak. Azonban pontosan a társadalmi szerződés miatt önmagában a korrupciót csak idegesítőnek tartják, de nem olyannak, ami miatt egy másik, a történelmi tapasztalat szerint szintén velejéig korrupt bandát kellene hatalomba engedni.
Az elszámoltatás nagyon hiteles üzenetnek tűnik, valójában azonban nagyon nem az. A kormányra készülő ellenzék tele van olyan alakokkal, akik verejtékezve, remegő kezekkel, csikorgó fogakkal várják, hogy újra megkapják napi közpénz adagjukat. A kutya nem hiszi el az ellenzéknek a tiszta kezeket. Ráadásul a NER korrupciója a látványos felszín, a hatvanpusztai fényűzés mellett valójában olyan dolog, amiben több százezernyi “bűnös” van.
Teljesen felesleges mindenkit riogatni vele, aki megalkudott Orbánékkal. A magyar ember kevés dolgot tart pontosabban számon az ellenségeinél. Ebben az országban már vitte körbe a házmester a nyilasokat a házban, mutatva hogy hova bújtak a zsidók, jöttek a névtelen bejelentések, hogy kinél volt feketevágás, hova dugta a kulák a szalonnát. Azok a falusi polgármesterek, vidéki középvállalkozók, akik megkötötték a maguk alkuját, mind arra gondolnak, hogy vajon ki fogja felnyomni őket az elszámoltató hatóságnál?
Nagyon kényes téma ez, mert közben meg azt a lopási ámokfutást, ami van, meg kell szüntetni. Ezt mindenki tudja, azok is, akik benne vannak. Csak épp nem fognak olyan politikai erő mögé beállni, akik tanácsköztársasági hevülettel fantáziálnak arról, hogy mindenki el lesz számoltatva.
Itt jön segítségül a társadalmi szerződés ismerete. Világossá kell tenni, hogy alkuk ezután is lesznek, és a “tetszünk forradalmat csinálni” az egészen pontosan kire is vonatkozik.
Azt kell elmondani, hogy “lesz pénz, megszerezzük Brüsszelből, amit Orbán nem tud, és aki hajlandó velünk együttműködni kap belőle. Meg fogjuk tartani a NER-alku értelmesen használható részeit, a NER pénzszedőit viszont kivonjuk a forgalomból. Több pénz, kiszámíthatóbban, kevesebb basáskodással terhelve.”
Végig arra kell benne koncentrálni, hogy mi az, amit Orbán nem tud adni, és mi az, amit ad, de aminek az elvesztésétől félnek az emberek, és végül milyen új alkura van lehetőség. A társadalmi szerződés tehát egy nagyon szép elméleti konstrukció, de nagyon gyakorlati dolog is ebben. Aki pontosan felméri a magyarok alkuit a NER-rel, az tudni fogja hogy mit tart jónak a NER-ből a magyar és mi az aminek az elvesztésétől fél. Erre pedig különösebb erőfeszítés nélkül kampányt lehet építeni, és a már folyó ügyeknek (pl. Völner, Boldog) olyan keretet lehet adni, ahol a választó megérti, hogy ez azért az ő baja, mert a vádlott legfeljebb börtönbe megy, de ezek miatt van fenyegetve az ő létbiztonsága.
több mint 2 éve
En csak probalnam megerteni azt h mi az amiben tobbet nyujt a fidesz, ami miatt elviselheto a sok lopas, a stilus, az egeszegugy tonkretetele, az oktatas lezullesztese, az idegengyulolet szitasa, az oroszok tamogatasa, az illiberalis allam, az onkormanyzatok kinyirasa es huberuri rendszer visszaallitasa.Figy: nem Gyurcsány. Tudom, ez így leegyszerűsített, de ez ennyire egyszerű.
Solymi
Arról nem is beszélve, most adtak vissza családonként egy misit a középosztálynak, 13. havi nyögdíjat és a közmunka is megmaradt.
Tényleg nehéz megérteni, hogy sok embernek egyszerűen elég ennyi. Elég a KATA, elég hogy békén hagyja a NAV (az ok tök mindegy). Elég, hogy nem Gyurcsány.
m.facebook.com/story.php?story_fbid=1276771009488285&id=208589289639801
A közepén ott a lényeg, csak a Meta mobilon nem engedi kimásolni (megélhetés stb.). Szerinted miért volt szükség a kamat stopra, meg a hitel moratóriumra. Miért rezonált jól a benzinár stop.
Olvasd vissza a múzsán, Ésik januárban megírta.
több mint 2 éve
Ez így nem igaz 😊Szép hosszú írás, de 2+2 az mindig 4 lesz, még ha az ujjaid helyett a Nasa számítógépeit használod is a számolásra.Amikor valamit elbaszok a munkámban, akkor az első, hogy megvizsgálom, hogy én hol rontottam el. Külső és belső körülményeim, a munkavégzésem ideje, minősége és mennyisége. Néhány divatos analízis ilyesmi. Anonim fórum, ugyhogy itt le is lehet írni 😆 az esetek többségében kijön, hogy bizony én basztam el valahol.Jaja, nem a prop, a választási törvény, a maffiállam kiépítése, hanem az ilyenfajta kérdések hozzá precízen a 2/3-okat. Hihető xDNemtom vót-e mán, de csinálnék egy játékot...Várjà várjà várjá. Először legyen az, hogy megkérdezed azt egy millió eltűnt ellenzéki szavazót, hogy mégis mi a jó istent kellene csinálni ahhoz, hogy visszajöjjenek. Aztán amikor ez megvan, és újra egàl környéke, akkor gondolkozz azon, hogy mi kell a Fideszesekhez 😉
Mondják meg a fideszre szavazók, hogy mit kellene az ellenzéknek csinálni ahhoz, hogy megértse őket.
Mit kellene máshogy csinálnia az ellenzéknek, hogy a Fidesz szavazók rájuk szavazzanak.
Solymi
Ez a mentalitás - a fideszes szavazók lenézése aka. Picit több csokért rám szavazol paraszt? - csinált négy 2/3ot, szóval nem biztos, hogy ez a tuti módszer, de én nem értek hozzá.
MC12
ender1112
Valamilyen körülményt alacsony valószínűséggel, hatással vettem figyelembe, egy kolléga véleményét leszartam, pedig jobb meglátás volt mint az enyém, alulbecsültem a jogi aggályokat stb. és nem a törvényi helyzet, a fasz megrendelő vagy a csúnya titkárnő okozta az elbaszást.
Namármost, a maffiaállam, a propaganda, a választási törvény nem tegnapi. Ezek adottak voltak most is, 4 éve is meg 8 éve is. Ezekre önfelmentés, megúszás, a munka nem elvégzése - fogni a vereséget. És ahogy Gyurma kiválóan megfogalmazta, a saját szavazóik hülyének nézése és átbaszása.
Ha ők ezeket a körülményeket nem vették figyelembe, akkor idióták és azért kellene elhúzniuk a vérbe (már nem nekem, én örülök ha itt vannak meg 100 évig) Ha figyelembevették és úgy sikerült megszülni ezt a kampánystratégiát akkor vagy szándékosan szabotáltàk a saját kampányukat vagy csak szimplán ennyi tehetség van ott - és akkor ezért kellene elhúzniuk (már nem nekem…) szóval ideje lenne az ellenzéki elitnek megérteni, ha mindig ugyanazt teszik - abból mindig ugyanaz fog kijönni. Ha a következő kampány is csak arról fog szólni, hogy Orbán korrupt, Lőrinc lop és szar az egészségügy meg az oktatás akkor a Fidesz megint 2/3-ot kap.
MC12
ender1112
De a matek a ne menjünk bele
Ahogy az sem hogy ha mindig ugyanazt csinálod akkor mindig ugyanaz a vége
youtu.be/n-mpifTiPV4
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 115
Mikor szavaznek a Fideszre?Nemtom vót-e mán, de csinálnék egy játékot...Megforditva a kerdest. Te milyen esetben szavaznal a Fideszre?
Solymi
Nem gondolom, hogy 2,7 m emberbol lehet nullat csinalni ilyen propaganda mellett plane. De eloszor talan el kene erni hogy a 2019es bazis meglegyen. Aztan a tobbseg. Es igen ameddig feri itt van addig az ellenzek ki van herelve, nem hiszem ha eltunne a kozeletbol az a 300-400e elvakult hivo hirtelen Fidesz szavazo lesz odateszik azok mashova is.
Blevi
Ha bemutatnak az ugynokaktakat, kuzdenenek a korrupcio ellen, stadionok helyett az egeszegugyre es oktatasra forditanak a penzt.
Engednek a civil szervezeteket mukodni, nem gatolnak az azonos nemuek hazassagat, tamogatnak a megujulo energiaforrasokat, dolgoznanak a kisebbsegek felzarkoztatasan, nem blokkolnak a szakszervezeteket, visszaallitanak a normalis birosagokat, onkormanyzatokat.
Nem lennenek stromanok es EU penz lenyulasok, komeptens embereket ultetnenek a megfelelo helyekre, lenne eloremutato gazdasagfejlesztesi terv, jovokep az embereknek, a valasztasi torvenyek visszaallitasa, alapitvanyokbol ertekek visszaallitasa, stb.
Kb. mint egy normalisabb EU vagy nyugati ertekeket vallo orszagban, pl. Csehorszag.
De lehet h tul sokat kerek…
Szerkesztette: Lúdas Solymi
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 115
Ne visszakerdezessel indits…Nemtom vót-e mán, de csinálnék egy játékot...Várjà várjà várjá. Először legyen az, hogy megkérdezed azt egy millió eltűnt ellenzéki szavazót, hogy mégis mi a jó istent kellene csinálni ahhoz, hogy visszajöjjenek. Aztán amikor ez megvan, és újra egàl környéke, akkor gondolkozz azon, hogy mi kell a Fideszesekhez 😉
Solymi
Ez a mentalitás - a fideszes szavazók lenézése aka. Picit több csokért rám szavazol paraszt? - csinált négy 2/3ot, szóval nem biztos, hogy ez a tuti módszer, de én nem értek hozzá.
MC12
Neked es a tobbi lajkolodnak…
Nezzetek vissza a kommenteket, JC6 irta tobbek kozott h azert szavazott a Fideszre, mert a Csok + tobbi miatt alberletbol ki tudott koltozni…
Biztos volt meg mas tenyezo is, gondolom az LMBTQ propaganda, de sok mas nem nagyon volt, ja meg gondolom Gyurcsany.
Meg gondolom olvastad a szavazatszamlalok elmenyeit plusz a tobbi infot…gondolom a krumpliosztas meg a 10ezer forintok a szavazatokert az is ilyen keves embert erinthettek, nemtom.
En csak probalnam megerteni azt h mi az amiben tobbet nyujt a fidesz, ami miatt elviselheto a sok lopas, a stilus, az egeszegugy tonkretetele, az oktatas lezullesztese, az idegengyulolet szitasa, az oroszok tamogatasa, az illiberalis allam, az onkormanyzatok kinyirasa es huberuri rendszer visszaallitasa.
több mint 2 éve
MC12
6 505
Ez pontosabb igen, lehet. De ha megnézed, voltak itt “mások” Juhász Péter, Kónya Péter, Osztolykán Ágnes hogy csak párat mondjak - attól függetlenül, hogy a Juhásztól a szőr feláll a hátamon - akik máshogy mondták mi a baj, csak az van, hogy ezek a milliószor bukott arcok sokkal többen vannak és bedarálják őket. Ez lesz most pl a momentum próbája.Ha a következő kampány is csak arról fog szólni, hogy Orbán korrupt, Lőrinc lop és szar az egészségügy meg az oktatás akkor a Fidesz megint 2/3-ot kap.Én inkább úgy mondanám, hogy ha a következő kampányban is ugyanezek a milliószor bukott arcok mondjak ezt, az tuti 2/3. Ha mások mondjak ezt is, meg esetleg mást is, az már előrelépés.
MC12
somoskovig
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Szép hosszú írás, de 2+2 az mindig 4 lesz, még ha az ujjaid helyett a Nasa számítógépeit használod is a számolásra.Amikor valamit elbaszok a munkámban, akkor az első, hogy megvizsgálom, hogy én hol rontottam el. Külső és belső körülményeim, a munkavégzésem ideje, minősége és mennyisége. Néhány divatos analízis ilyesmi. Anonim fórum, ugyhogy itt le is lehet írni 😆 az esetek többségében kijön, hogy bizony én basztam el valahol.Jaja, nem a prop, a választási törvény, a maffiállam kiépítése, hanem az ilyenfajta kérdések hozzá precízen a 2/3-okat. Hihető xDNemtom vót-e mán, de csinálnék egy játékot...Várjà várjà várjá. Először legyen az, hogy megkérdezed azt egy millió eltűnt ellenzéki szavazót, hogy mégis mi a jó istent kellene csinálni ahhoz, hogy visszajöjjenek. Aztán amikor ez megvan, és újra egàl környéke, akkor gondolkozz azon, hogy mi kell a Fideszesekhez 😉
Solymi
MC12
ender1112
Valamilyen körülményt alacsony valószínűséggel, hatással vettem figyelembe, egy kolléga véleményét leszartam, pedig jobb meglátás volt mint az enyém, alulbecsültem a jogi aggályokat stb. és nem a törvényi helyzet, a fasz megrendelő vagy a csúnya titkárnő okozta az elbaszást.
Namármost, a maffiaállam, a propaganda, a választási törvény nem tegnapi. Ezek adottak voltak most is, 4 éve is meg 8 éve is. Ezekre önfelmentés, megúszás, a munka nem elvégzése - fogni a vereséget. És ahogy Gyurma kiválóan megfogalmazta, a saját szavazóik hülyének nézése és átbaszása.
Ha ők ezeket a körülményeket nem vették figyelembe, akkor idióták és azért kellene elhúzniuk a vérbe (már nem nekem, én örülök ha itt vannak meg 100 évig) Ha figyelembevették és úgy sikerült megszülni ezt a kampánystratégiát akkor vagy szándékosan szabotáltàk a saját kampányukat vagy csak szimplán ennyi tehetség van ott - és akkor ezért kellene elhúzniuk (már nem nekem…) szóval ideje lenne az ellenzéki elitnek megérteni, ha mindig ugyanazt teszik - abból mindig ugyanaz fog kijönni. Ha a következő kampány is csak arról fog szólni, hogy Orbán korrupt, Lőrinc lop és szar az egészségügy meg az oktatás akkor a Fidesz megint 2/3-ot kap.
MC12
több mint 2 éve
Ha a következő kampány is csak arról fog szólni, hogy Orbán korrupt, Lőrinc lop és szar az egészségügy meg az oktatás akkor a Fidesz megint 2/3-ot kap.Én inkább úgy mondanám, hogy ha a következő kampányban is ugyanezek a milliószor bukott arcok mondjak ezt, az tuti 2/3. Ha mások mondjak ezt is, meg esetleg mást is, az már előrelépés.
MC12
több mint 2 éve
MC12
6 505
Amikor valamit elbaszok a munkámban, akkor az első, hogy megvizsgálom, hogy én hol rontottam el. Külső és belső körülményeim, a munkavégzésem ideje, minősége és mennyisége. Néhány divatos analízis ilyesmi. Anonim fórum, ugyhogy itt le is lehet írni 😆 az esetek többségében kijön, hogy bizony én basztam el valahol.Jaja, nem a prop, a választási törvény, a maffiállam kiépítése, hanem az ilyenfajta kérdések hozzá precízen a 2/3-okat. Hihető xDNemtom vót-e mán, de csinálnék egy játékot...Várjà várjà várjá. Először legyen az, hogy megkérdezed azt egy millió eltűnt ellenzéki szavazót, hogy mégis mi a jó istent kellene csinálni ahhoz, hogy visszajöjjenek. Aztán amikor ez megvan, és újra egàl környéke, akkor gondolkozz azon, hogy mi kell a Fideszesekhez 😉
Solymi
MC12
ender1112
több mint 2 éve
Biztos vagy benne? Ha nincs a gazdasági válság, és Gyurcsány fél év alatt kifizet kéthavi nyugdíjat, adóvisszatérítést ad, hatósági áraz, tízszeresére tekeri a propot, akkor is a megbuktatja őt a szabadság iránt teljes mértékben elkötelezett öntudatos magyar választók hada? 😉Ez annyira nem nehéz ám.Nemtom vót-e mán, de csinálnék egy játékot...Várjà várjà várjá. Először legyen az, hogy megkérdezed azt egy millió eltűnt ellenzéki szavazót, hogy mégis mi a jó istent kellene csinálni ahhoz, hogy visszajöjjenek. Aztán amikor ez megvan, és újra egàl környéke, akkor gondolkozz azon, hogy mi kell a Fideszesekhez 😉
Solymi
MC12
Gyurma Pappa
Szerkesztette: ender1112
több mint 2 éve
Nálam akkor jöhetne szóba, hogy a Fideszre szavazok, ha Orbánt kisöprik a pártból. Gondolom, ennek is van akkora realitása, mint annak, hogy Gyurcsány eltűnik a baloldalról.
több mint 2 éve
Jaja, nem a prop, a választási törvény, a maffiállam kiépítése, hanem az ilyenfajta kérdések hozzá precízen a 2/3-okat. Hihető xDNemtom vót-e mán, de csinálnék egy játékot...Várjà várjà várjá. Először legyen az, hogy megkérdezed azt egy millió eltűnt ellenzéki szavazót, hogy mégis mi a jó istent kellene csinálni ahhoz, hogy visszajöjjenek. Aztán amikor ez megvan, és újra egàl környéke, akkor gondolkozz azon, hogy mi kell a Fideszesekhez 😉
Solymi
MC12
több mint 2 éve
én csak válaszoltam egy kérdésre 😀Ez nem japán heló 😀Megforditva a kerdest. Te milyen esetben szavaznal a Fideszre?kezdjék azzal hogy elszámoltatják a mutyizókat és az elmúlt 30 év "bűnöseit"
Blevi
Negritis
Nem fogja vityuskánk kiontani önnönmaga beleit egy böllérkéssel. Sadly.
Hanni
több mint 2 éve
Ez nem japán heló 😀Megforditva a kerdest. Te milyen esetben szavaznal a Fideszre?kezdjék azzal hogy elszámoltatják a mutyizókat és az elmúlt 30 év "bűnöseit"
Blevi
Negritis
Nem fogja vityuskánk kiontani önnönmaga beleit egy böllérkéssel. Sadly.
több mint 2 éve
Megforditva a kerdest. Te milyen esetben szavaznal a Fideszre?kezdjék azzal hogy elszámoltatják a mutyizókat és az elmúlt 30 év "bűnöseit"
Blevi
Szerkesztette: Negritis, a vajda
több mint 2 éve
őszintének kell lenniNemtom vót-e mán, de csinálnék egy játékot...Várjà várjà várjá. Először legyen az, hogy megkérdezed azt egy millió eltűnt ellenzéki szavazót, hogy mégis mi a jó istent kellene csinálni ahhoz, hogy visszajöjjenek. Aztán amikor ez megvan, és újra egàl környéke, akkor gondolkozz azon, hogy mi kell a Fideszesekhez 😉
Solymi
MC12
"eddig aszittük a választáson udvarolni kell, de valaki itt masszívan kurvázik, Önt mennyiér dugja a kormány?"
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 2 éve
Nemtom vót-e mán, de csinálnék egy játékot...Megforditva a kerdest. Te milyen esetben szavaznal a Fideszre?
Solymi
több mint 2 éve
Ez annyira nem nehéz ám.Nemtom vót-e mán, de csinálnék egy játékot...Várjà várjà várjá. Először legyen az, hogy megkérdezed azt egy millió eltűnt ellenzéki szavazót, hogy mégis mi a jó istent kellene csinálni ahhoz, hogy visszajöjjenek. Aztán amikor ez megvan, és újra egàl környéke, akkor gondolkozz azon, hogy mi kell a Fideszesekhez 😉
Solymi
MC12
több mint 2 éve
Külön felhívnám a szerzőre a figyelmet 😀Ebben a szövegben több gyanús elem is van, szerintem ez valami kamu lehet. (A szerzőt nem ismerem.)
hircsarda.hu/2022/04/05/lemondott-gyurcsany-ferenc/?fbclid=IwAR2iDaFUj_5M9RQblhb8IicvOw8Djp0YlaBSnNi2p2U4RIFXrpiqxb44w58
empty taxi
több mint 2 éve
MC12
6 505
Nemtom vót-e mán, de csinálnék egy játékot...Várjà várjà várjá. Először legyen az, hogy megkérdezed azt egy millió eltűnt ellenzéki szavazót, hogy mégis mi a jó istent kellene csinálni ahhoz, hogy visszajöjjenek. Aztán amikor ez megvan, és újra egàl környéke, akkor gondolkozz azon, hogy mi kell a Fideszesekhez 😉
Solymi
több mint 2 éve
Külön felhívnám a szerzőre a figyelmet 😀hircsarda.hu/2022/04/05/lemondott-gyurcsany-ferenc/?fbclid=IwAR2iDaFUj_5M9RQblhb8IicvOw8Djp0YlaBSnNi2p2U4RIFXrpiqxb44w58
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
Nemtom vót-e mán, de csinálnék egy játékot...legyen egy hiteles arc rendes alternatívával
Solymi
és amikor megkérdem hogy ki? nem tudom, DE ...
és mi az alternatíva? hát megmutatják hogy tudnák vezetni az országot
hogy? hááát...
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 115
Nemtom vót-e mán, de csinálnék egy játékot...Mondják meg a fideszre szavazók, hogy mit kellene az ellenzéknek csinálni ahhoz, hogy megértse őket.