Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
hát mert kibannoljátok őket a gecibe valld csak beAz ellenzéket folyamatosan baloldalnak hívták. Én ezt kikértem volna, kijavítottam volna, ha így szólítanak meg ATV-ben, Klubrádióban. Lehet ez sem tetszett a jobbikos, momentumos szavazóknak.Ó igen, az emberek önérzetességére kellene kampányt építenie az ellenzéknek is, ahogy azt a fidesz csinálja, itthon az működik. Nézd meg, még a bowl.hu-n is feltűntek emberek, hogy kérem őket itt báncsák (állítsuk meg a gonosz kirekesztő más gondolkodásúakat!), aztán mikor bármi mást hozzá kellene adni a diskurzushoz, vitatkozni, kardinális kérdéseket kifejteni, hopp, el is tűntek.
Al
r.baggio
több mint 2 éve
Az ellenzéket folyamatosan baloldalnak hívták. Én ezt kikértem volna, kijavítottam volna, ha így szólítanak meg ATV-ben, Klubrádióban. Lehet ez sem tetszett a jobbikos, momentumos szavazóknak.Ó igen, az emberek önérzetességére kellene kampányt építenie az ellenzéknek is, ahogy azt a fidesz csinálja, itthon az működik. Nézd meg, még a bowl.hu-n is feltűntek emberek, hogy kérem őket itt báncsák (állítsuk meg a gonosz kirekesztő más gondolkodásúakat!), aztán mikor bármi mást hozzá kellene adni a diskurzushoz, vitatkozni, kardinális kérdéseket kifejteni, hopp, el is tűntek.
Al
Azért megdöbbentő, hogy mennyi fideszhívő támogatná az Unióból való kilépést.Nagy tanulság a magyar néplélekről, hogy végleg kiderült, mennyire számító, önző emberek vagyunk. Ezt írtam már korábban is és más is pedzegette, a szolidaritás teljesen eltűnt, csak a hideg számító önérdekek maradtak. Nekünk az eu-s pénz az jár, ha nem hajlandóak a két szép szemünkért fizetni, akkor majd letérdelünk az elé, aki megteszi.
Bazzani
Szerkesztette: r.baggio
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
Békeharc. Volt már ilyen.A béke érdekében perszena mi lesz bejelentve holnap?A neptol kapott hatalmas felhatalmazassal folytatjuk a harcot brusszel ellen.
briareos
gabokocka
Negritis
több mint 2 éve
Al
596
Tök jól kielemezted, hogy miféle ellenzéknek lehetett volna esélye, de én mint ellenzéki szavazó, ilyen ellenzékre nem tudtam volna szavazni. Ebben az esetben a Kétfarkúakra szavaztam volna.ja persze. csak azért másoltam be a szöveget, mert GyP mondta, hogy telefonról nem tudja. lehet meg kellett volna szerkeszteni.Az átlag magyar melós ember hallott róla, hogy rekordokat dönt az államadósság.Társadalmi szerződés III.En csak probalnam megerteni azt h mi az amiben tobbet nyujt a fidesz, ami miatt elviselheto a sok lopas, a stilus, az egeszegugy tonkretetele, az oktatas lezullesztese, az idegengyulolet szitasa, az oroszok tamogatasa, az illiberalis allam, az onkormanyzatok kinyirasa es huberuri rendszer visszaallitasa.Figy: nem Gyurcsány. Tudom, ez így leegyszerűsített, de ez ennyire egyszerű.
Solymi
Arról nem is beszélve, most adtak vissza családonként egy misit a középosztálynak, 13. havi nyögdíjat és a közmunka is megmaradt.
Tényleg nehéz megérteni, hogy sok embernek egyszerűen elég ennyi. Elég a KATA, elég hogy békén hagyja a NAV (az ok tök mindegy). Elég, hogy nem Gyurcsány.
m.facebook.com/story.php?story_fbid=1276771009488285&id=208589289639801
A közepén ott a lényeg, csak a Meta mobilon nem engedi kimásolni (megélhetés stb.). Szerinted miért volt szükség a kamat stopra, meg a hitel moratóriumra. Miért rezonált jól a benzinár stop.
Olvasd vissza a múzsán, Ésik januárban megírta.
Gyurma Pappa
Ott hagytuk abba, hogy megpróbáltam felvázolni a NER társadalmi szerződését. Kezdjük is azzal, hogy nem találtam el. Pontosabban onnan, ahol én vagyok, nem lehet eltalálni. Nekem, mint mondjuk a magyar politikát az átlagnál talán jobban ismerő embernek, vannak jó kiindulópontjaim, amelyek KEVESEK egy jó kampány összerakásához. A jó kampány ott kezdődik, hogy hozzám hasonló alakok, továbbá szociológusok, pszichológusok brainstormingjának eredményét odaadják közvéleménykutatóknak, akik megmérik, hogy egyes társadalmi csoportok mit gondolnak a maguk alkujának, utána szegmentálunk…nem untatom a kedves olvasókat a részletekkel
A gondolatkísérlet kedvéért vegyük mégis alapnak azt, amit én gondolok a magyarok társadalmi szerződéseiről..
A hatékony kampány eszerint alapvetően két kérdésre koncentrál:
Miben nem képes tartani Orbán a NER-t fenntartó alkuját?
A kormányt leváltani szándékozó ellenzék milyen alkut kínál ehelyett?
Ha visszamegyünk az előző poszt végén írtakhoz, van ott a NER alkujából egy olyan elem, hogy a NER-ben meg lehet élni. Normálisan kamatozó, hosszú távú hitelek vannak, az infláció jelen van de elviselhető, miként a forint leértékelődése is. A NER egyik legfontosabb ígérete ez: nincs devizahitel, ájemef, van viszont ha szűken is, de megélhetés.
Ugyanakkor itt van a magyar legfontosabb félelme. Mondhatjuk, hogy a magyarokat nem érdekli több millió, létminimum alatt élő honfitársuk. Lehet, hogy ez igaz, de tudják, hogy nem is olyan nehéz oda lecsúszni. Egzisztenciális félelem van, a magyarok legkomolyabb démona. Ehhez képest szinte alig látok olyan kampányüzenetet, ami azzal foglalkozna, hogy Orbánék elszabaduló infláció, durván emelkedő hitelkamatok felé viszik az országot, sőt már most ott tartunk.
Az üzeneteknek ebben a témában tehát nem a hány kulcsos legyen az adó irányba kellene mennie. Pontosan el kell mondani, hogy Orbán hol és hogyan fogja megszegni eddigi alkuját országa népével. Hogyan lesz egyre drágább a megélhetés, és mit lehet ez ellen tenni.
Ezt persze le kell bontani rétegekre a krumpliért sorban állóktól a katásokon át a multialkalmazottakig. De közben végig fejben kell tartani, hogy tíz éve mindenki úgy gondolja, hogy jön majd a következő osztogatás, babahitel, adókedvezmény, hitelmoratórium, tehát Orbán valamilyen módon mindig meg fogja akadályozni a tömeges deklasszálódást. Ha valaki nyerni akar, el kell, hogy mondja a népnek, hogy ez most nincs így.
De vehetjük a Brüsszel témát is. A magyarok ellenséges viszonyulása a birodalmi központhoz, legyen az Bécs, Moszkva vagy Brüsszel olyan dolog, amit Orbán pontosan ért. Brüsszel barátjának lenni labanc dolog. Orbán tehát azt, hogy Brüsszelben bármit megtesz, de tényleg bármit azért, hogy jöjjön a pénz, úgy adja elő, hogy ő ott valami hihetetlen fifikás dzsungelharcot folytat. Az üzenet tehát nem az, hogy Brüsszel haragszik ránk. Frászt. Ezzel csak azt lehet kiprovokálni, hogy még többen rohanjanak Orbán Brüsszel-ellenes zászlaja alá.
Az üzenet az, hogy a haverjai lopásait előrébb valónak tartja az ügyes helyezkedésnél. Az a veszély fenyeget, már most, hónapokkal a választások előtt is, hogy Orbán lopásai miatt leáll a Magyarországra áramló EU-s pénz.Ez az amivel Orbán megszegi az alkut. És mi az amit az ellenzék kínál? Ha tehát rám szavazol kedves választópolgár, annak is az EU-pénzek elköltésében érdekelt fajtája, akkor neked azt tudom mondani, hogy csak annyit fogok ellopni a brüsszeli pénzből, amennyit feltűnés nélkül el lehet, nem fogok felesleges extra konfliktusokat felvállalni, újra elsődleges szempont lesz a Magyarországra irányuló pénzáramlás maximalizálása. A haverjaim annyit vagy kevesebbet fognak lopni, mint Orbánék és te is meg fogod keresni a magadét.
Elszámoltatás, ugyanez.
Ha a magyar meg akarná buktatni Orbánt a korrupció miatt, már évekkel ezelőtt megtette volna. A vallásos Fidesz-hívők is pontosan tudják, hogy Mészáros, Tiborcz és a többi mind-mind a lopás arcai csak. Azonban pontosan a társadalmi szerződés miatt önmagában a korrupciót csak idegesítőnek tartják, de nem olyannak, ami miatt egy másik, a történelmi tapasztalat szerint szintén velejéig korrupt bandát kellene hatalomba engedni.
Az elszámoltatás nagyon hiteles üzenetnek tűnik, valójában azonban nagyon nem az. A kormányra készülő ellenzék tele van olyan alakokkal, akik verejtékezve, remegő kezekkel, csikorgó fogakkal várják, hogy újra megkapják napi közpénz adagjukat. A kutya nem hiszi el az ellenzéknek a tiszta kezeket. Ráadásul a NER korrupciója a látványos felszín, a hatvanpusztai fényűzés mellett valójában olyan dolog, amiben több százezernyi “bűnös” van.
Teljesen felesleges mindenkit riogatni vele, aki megalkudott Orbánékkal. A magyar ember kevés dolgot tart pontosabban számon az ellenségeinél. Ebben az országban már vitte körbe a házmester a nyilasokat a házban, mutatva hogy hova bújtak a zsidók, jöttek a névtelen bejelentések, hogy kinél volt feketevágás, hova dugta a kulák a szalonnát. Azok a falusi polgármesterek, vidéki középvállalkozók, akik megkötötték a maguk alkuját, mind arra gondolnak, hogy vajon ki fogja felnyomni őket az elszámoltató hatóságnál?
Nagyon kényes téma ez, mert közben meg azt a lopási ámokfutást, ami van, meg kell szüntetni. Ezt mindenki tudja, azok is, akik benne vannak. Csak épp nem fognak olyan politikai erő mögé beállni, akik tanácsköztársasági hevülettel fantáziálnak arról, hogy mindenki el lesz számoltatva.
Itt jön segítségül a társadalmi szerződés ismerete. Világossá kell tenni, hogy alkuk ezután is lesznek, és a “tetszünk forradalmat csinálni” az egészen pontosan kire is vonatkozik.
Azt kell elmondani, hogy “lesz pénz, megszerezzük Brüsszelből, amit Orbán nem tud, és aki hajlandó velünk együttműködni kap belőle. Meg fogjuk tartani a NER-alku értelmesen használható részeit, a NER pénzszedőit viszont kivonjuk a forgalomból. Több pénz, kiszámíthatóbban, kevesebb basáskodással terhelve.”
Végig arra kell benne koncentrálni, hogy mi az, amit Orbán nem tud adni, és mi az, amit ad, de aminek az elvesztésétől félnek az emberek, és végül milyen új alkura van lehetőség. A társadalmi szerződés tehát egy nagyon szép elméleti konstrukció, de nagyon gyakorlati dolog is ebben. Aki pontosan felméri a magyarok alkuit a NER-rel, az tudni fogja hogy mit tart jónak a NER-ből a magyar és mi az aminek az elvesztésétől fél. Erre pedig különösebb erőfeszítés nélkül kampányt lehet építeni, és a már folyó ügyeknek (pl. Völner, Boldog) olyan keretet lehet adni, ahol a választó megérti, hogy ez azért az ő baja, mert a vádlott legfeljebb börtönbe megy, de ezek miatt van fenyegetve az ő létbiztonsága.
slowmotion
Érdekli? Fel sem tudja fogni, (én sem) mennyi pénz. Bill is megénekelte "Nem tudom mennyi 1000milliárd, az én agyam a gázszámlán 100 forintig jár"
Hallott róla, hogy mennyi pénzt lapátoltak oda a haveroknak.
Érdekli?
Elintézi "egy másik is lopna" mondattal.
Oktatás nem érdekli, nincs se kedve,se ideje a gyerekkel foglalkozni ilyen téren, az egészségügy max. akkor ha kórházba kerül.
Viszont többet keres mint négy éve, magasabb lett a minimálbér is, (hogy mit ér más kérdés) lakásfelújít, (igaz, hogy támogatással együtt van ott mintha 2 éve kezdi el) mama vissza kapta a 13. havit. Nem megy háborúba, és a buziktól még lesznek védve a gyerekek.
Mindig megkapja a maga ellenségéképét és mellé a hősét is aki megvédi.
Nem kell itt különösebb nagy ideológiákat gyártani.
"Le kell menni kutyába, légy a kutyák királya".
kittli
de rengetegszer mondtam már itt is, hogy az embereket azért nem fogja meghatni a milliárdos mértékű lopás, mert a legtöbbjük még egymilliót sem látott egyszerre, ez nekik értelmezhetetlen nagyságrend, lehet nekik nem is létezik ilyen.
azzal is tökéletesen tisztában vagyok, hogy a rövid távú fillérekért eldobják a hosszú távú forintokat, olyanok, mint a gyerekeim, csak utóbbiak még csak 8 meg 10 évesek, van helyük a fejlődésre - és az az igazság, hogy talán már látok is ilyen irányú változást tőlük.
ha valaki nem akarja, hogy "megmentsék", akkor nem is lehet.
slowmotion
Más.
A kampányban nagyon bosszantott egy-két szó használat.
Az egyik a milliárd fogalma, amit nagyon sokan fel sem tudnak fogni. Én 1000 milliókról beszéltem volna direkt, mert ennek a nagysága érthetőbb lett volna.
Az ellenzéket folyamatosan baloldalnak hívták. Én ezt kikértem volna, kijavítottam volna, ha így szólítanak meg ATV-ben, Klubrádióban. Lehet ez sem tetszett a jobbikos, momentumos szavazóknak.
több mint 2 éve
ja persze. csak azért másoltam be a szöveget, mert GyP mondta, hogy telefonról nem tudja. lehet meg kellett volna szerkeszteni.Az átlag magyar melós ember hallott róla, hogy rekordokat dönt az államadósság.Társadalmi szerződés III.En csak probalnam megerteni azt h mi az amiben tobbet nyujt a fidesz, ami miatt elviselheto a sok lopas, a stilus, az egeszegugy tonkretetele, az oktatas lezullesztese, az idegengyulolet szitasa, az oroszok tamogatasa, az illiberalis allam, az onkormanyzatok kinyirasa es huberuri rendszer visszaallitasa.Figy: nem Gyurcsány. Tudom, ez így leegyszerűsített, de ez ennyire egyszerű.
Solymi
Arról nem is beszélve, most adtak vissza családonként egy misit a középosztálynak, 13. havi nyögdíjat és a közmunka is megmaradt.
Tényleg nehéz megérteni, hogy sok embernek egyszerűen elég ennyi. Elég a KATA, elég hogy békén hagyja a NAV (az ok tök mindegy). Elég, hogy nem Gyurcsány.
A közepén ott a lényeg, csak a Meta mobilon nem engedi kimásolni (megélhetés stb.). Szerinted miért volt szükség a kamat stopra, meg a hitel moratóriumra. Miért rezonált jól a benzinár stop.
Gyurma Pappa
Ott hagytuk abba, hogy megpróbáltam felvázolni a NER társadalmi szerződését. Kezdjük is azzal, hogy nem találtam el. Pontosabban onnan, ahol én vagyok, nem lehet eltalálni. Nekem, mint mondjuk a magyar politikát az átlagnál talán jobban ismerő embernek, vannak jó kiindulópontjaim, amelyek KEVESEK egy jó kampány összerakásához. A jó kampány ott kezdődik, hogy hozzám hasonló alakok, továbbá szociológusok, pszichológusok brainstormingjának eredményét odaadják közvéleménykutatóknak, akik megmérik, hogy egyes társadalmi csoportok mit gondolnak a maguk alkujának, utána szegmentálunk…nem untatom a kedves olvasókat a részletekkel
A gondolatkísérlet kedvéért vegyük mégis alapnak azt, amit én gondolok a magyarok társadalmi szerződéseiről..
Ha visszamegyünk az előző poszt végén írtakhoz, van ott a NER alkujából egy olyan elem, hogy a NER-ben meg lehet élni. Normálisan kamatozó, hosszú távú hitelek vannak, az infláció jelen van de elviselhető, miként a forint leértékelődése is. A NER egyik legfontosabb ígérete ez: nincs devizahitel, ájemef, van viszont ha szűken is, de megélhetés.
Ugyanakkor itt van a magyar legfontosabb félelme. Mondhatjuk, hogy a magyarokat nem érdekli több millió, létminimum alatt élő honfitársuk. Lehet, hogy ez igaz, de tudják, hogy nem is olyan nehéz oda lecsúszni. Egzisztenciális félelem van, a magyarok legkomolyabb démona. Ehhez képest szinte alig látok olyan kampányüzenetet, ami azzal foglalkozna, hogy Orbánék elszabaduló infláció, durván emelkedő hitelkamatok felé viszik az országot, sőt már most ott tartunk.
Az üzeneteknek ebben a témában tehát nem a hány kulcsos legyen az adó irányba kellene mennie. Pontosan el kell mondani, hogy Orbán hol és hogyan fogja megszegni eddigi alkuját országa népével. Hogyan lesz egyre drágább a megélhetés, és mit lehet ez ellen tenni.
Ezt persze le kell bontani rétegekre a krumpliért sorban állóktól a katásokon át a multialkalmazottakig. De közben végig fejben kell tartani, hogy tíz éve mindenki úgy gondolja, hogy jön majd a következő osztogatás, babahitel, adókedvezmény, hitelmoratórium, tehát Orbán valamilyen módon mindig meg fogja akadályozni a tömeges deklasszálódást. Ha valaki nyerni akar, el kell, hogy mondja a népnek, hogy ez most nincs így.
De vehetjük a Brüsszel témát is. A magyarok ellenséges viszonyulása a birodalmi központhoz, legyen az Bécs, Moszkva vagy Brüsszel olyan dolog, amit Orbán pontosan ért. Brüsszel barátjának lenni labanc dolog. Orbán tehát azt, hogy Brüsszelben bármit megtesz, de tényleg bármit azért, hogy jöjjön a pénz, úgy adja elő, hogy ő ott valami hihetetlen fifikás dzsungelharcot folytat. Az üzenet tehát nem az, hogy Brüsszel haragszik ránk. Frászt. Ezzel csak azt lehet kiprovokálni, hogy még többen rohanjanak Orbán Brüsszel-ellenes zászlaja alá.
Az üzenet az, hogy a haverjai lopásait előrébb valónak tartja az ügyes helyezkedésnél. Az a veszély fenyeget, már most, hónapokkal a választások előtt is, hogy Orbán lopásai miatt leáll a Magyarországra áramló EU-s pénz.Ez az amivel Orbán megszegi az alkut. És mi az amit az ellenzék kínál? Ha tehát rám szavazol kedves választópolgár, annak is az EU-pénzek elköltésében érdekelt fajtája, akkor neked azt tudom mondani, hogy csak annyit fogok ellopni a brüsszeli pénzből, amennyit feltűnés nélkül el lehet, nem fogok felesleges extra konfliktusokat felvállalni, újra elsődleges szempont lesz a Magyarországra irányuló pénzáramlás maximalizálása. A haverjaim annyit vagy kevesebbet fognak lopni, mint Orbánék és te is meg fogod keresni a magadét.
Elszámoltatás, ugyanez.
Ha a magyar meg akarná buktatni Orbánt a korrupció miatt, már évekkel ezelőtt megtette volna. A vallásos Fidesz-hívők is pontosan tudják, hogy Mészáros, Tiborcz és a többi mind-mind a lopás arcai csak. Azonban pontosan a társadalmi szerződés miatt önmagában a korrupciót csak idegesítőnek tartják, de nem olyannak, ami miatt egy másik, a történelmi tapasztalat szerint szintén velejéig korrupt bandát kellene hatalomba engedni.
Az elszámoltatás nagyon hiteles üzenetnek tűnik, valójában azonban nagyon nem az. A kormányra készülő ellenzék tele van olyan alakokkal, akik verejtékezve, remegő kezekkel, csikorgó fogakkal várják, hogy újra megkapják napi közpénz adagjukat. A kutya nem hiszi el az ellenzéknek a tiszta kezeket. Ráadásul a NER korrupciója a látványos felszín, a hatvanpusztai fényűzés mellett valójában olyan dolog, amiben több százezernyi “bűnös” van.
Teljesen felesleges mindenkit riogatni vele, aki megalkudott Orbánékkal. A magyar ember kevés dolgot tart pontosabban számon az ellenségeinél. Ebben az országban már vitte körbe a házmester a nyilasokat a házban, mutatva hogy hova bújtak a zsidók, jöttek a névtelen bejelentések, hogy kinél volt feketevágás, hova dugta a kulák a szalonnát. Azok a falusi polgármesterek, vidéki középvállalkozók, akik megkötötték a maguk alkuját, mind arra gondolnak, hogy vajon ki fogja felnyomni őket az elszámoltató hatóságnál?
Nagyon kényes téma ez, mert közben meg azt a lopási ámokfutást, ami van, meg kell szüntetni. Ezt mindenki tudja, azok is, akik benne vannak. Csak épp nem fognak olyan politikai erő mögé beállni, akik tanácsköztársasági hevülettel fantáziálnak arról, hogy mindenki el lesz számoltatva.
Itt jön segítségül a társadalmi szerződés ismerete. Világossá kell tenni, hogy alkuk ezután is lesznek, és a “tetszünk forradalmat csinálni” az egészen pontosan kire is vonatkozik.
Azt kell elmondani, hogy “lesz pénz, megszerezzük Brüsszelből, amit Orbán nem tud, és aki hajlandó velünk együttműködni kap belőle. Meg fogjuk tartani a NER-alku értelmesen használható részeit, a NER pénzszedőit viszont kivonjuk a forgalomból. Több pénz, kiszámíthatóbban, kevesebb basáskodással terhelve.”
Végig arra kell benne koncentrálni, hogy mi az, amit Orbán nem tud adni, és mi az, amit ad, de aminek az elvesztésétől félnek az emberek, és végül milyen új alkura van lehetőség. A társadalmi szerződés tehát egy nagyon szép elméleti konstrukció, de nagyon gyakorlati dolog is ebben. Aki pontosan felméri a magyarok alkuit a NER-rel, az tudni fogja hogy mit tart jónak a NER-ből a magyar és mi az aminek az elvesztésétől fél. Erre pedig különösebb erőfeszítés nélkül kampányt lehet építeni, és a már folyó ügyeknek (pl. Völner, Boldog) olyan keretet lehet adni, ahol a választó megérti, hogy ez azért az ő baja, mert a vádlott legfeljebb börtönbe megy, de ezek miatt van fenyegetve az ő létbiztonsága.
slowmotion
Érdekli? Fel sem tudja fogni, (én sem) mennyi pénz. Bill is megénekelte "Nem tudom mennyi 1000milliárd, az én agyam a gázszámlán 100 forintig jár"
Érdekli?
Oktatás nem érdekli, nincs se kedve,se ideje a gyerekkel foglalkozni ilyen téren, az egészségügy max. akkor ha kórházba kerül.
Viszont többet keres mint négy éve, magasabb lett a minimálbér is, (hogy mit ér más kérdés) lakásfelújít, (igaz, hogy támogatással együtt van ott mintha 2 éve kezdi el) mama vissza kapta a 13. havit. Nem megy háborúba, és a buziktól még lesznek védve a gyerekek.
kittli
de rengetegszer mondtam már itt is, hogy az embereket azért nem fogja meghatni a milliárdos mértékű lopás, mert a legtöbbjük még egymilliót sem látott egyszerre, ez nekik értelmezhetetlen nagyságrend, lehet nekik nem is létezik ilyen.
azzal is tökéletesen tisztában vagyok, hogy a rövid távú fillérekért eldobják a hosszú távú forintokat, olyanok, mint a gyerekeim, csak utóbbiak még csak 8 meg 10 évesek, van helyük a fejlődésre - és az az igazság, hogy talán már látok is ilyen irányú változást tőlük.
ha valaki nem akarja, hogy "megmentsék", akkor nem is lehet.
több mint 2 éve
csipkelli
4 010
Úgyis Feri embere lesz mindenki, hiszen egyszer már összeálltak vele.nem fognak elhatárolódni...borzalmas csapda lényege, hogy velük sincs meg az elég szavazó, de nélkülük se lenne...talán 2-3 év múlva, ha jól csinálják van esély leállni a jobbik/dk-ról és csinálni valami normálisat...de a szavazóik jó eséllyel hiányozni fognak, mert Feriéknél is van azért sok szerelemszavazóEz a Donát Anna poszt amit várnék minden ellenzéki parttol.En remelem hogy nem fog jonni, rohadjanak meg ahol vannak.
Toca
Illetve a Momentumtol varom a dk-tol es a jobbiktol valo elhatarolodast.
gabokocka
Klaci79
több mint 2 éve
Lattuk az eredmenyt hogy veluk mire mentek. Ezt lehet hozni nelkuluk is.nem fognak elhatárolódni...borzalmas csapda lényege, hogy velük sincs meg az elég szavazó, de nélkülük se lenne...talán 2-3 év múlva, ha jól csinálják van esély leállni a jobbik/dk-ról és csinálni valami normálisat...de a szavazóik jó eséllyel hiányozni fognak, mert Feriéknél is van azért sok szerelemszavazóEz a Donát Anna poszt amit várnék minden ellenzéki parttol.En remelem hogy nem fog jonni, rohadjanak meg ahol vannak.
Toca
gabokocka
Klaci79
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 115
Kar, hogy alfoldi, videki gyerek vagyok akinek a nagyszulei reszben foldmuvelesbol es allattartasbol eltek, reszben meg ertelmisegi…hozzateszem, az ertelmisegi resz volt az aki a kommunistak mellett volt vagy a Fidesz mellett, Nato es EU ellen, eppen mit tartottak biztonsagosabbnak.Akkor Te nem leszel Fidesz szavazó a jelek szerint. Sajnos ez a nagykörúton belüli értelmiség elváráslistája, nekem szimpatikus, vagyunk nagyjából pár százezren, akiket ez érdekel. Nélkülünk kibirja a Fidesz, úgy tűnik.Mikor szavaznek a Fideszre?Nemtom vót-e mán, de csinálnék egy játékot...Megforditva a kerdest. Te milyen esetben szavaznal a Fideszre?
Mondják meg a fideszre szavazók, hogy mit kellene az ellenzéknek csinálni ahhoz, hogy megértse őket.
Mit kellene máshogy csinálnia az ellenzéknek, hogy a Fidesz szavazók rájuk szavazzanak.
Mi lenne az a többlet vagy milyen másik módszer kellene?
Elég hogyha egy kicsit több CSOK-ot adnak vagy picit több visszatérítést?
Vagy mi lenne az az ok? Ne legyen ott a Gyurcsány?
Solymi
Nem gondolom, hogy 2,7 m emberbol lehet nullat csinalni ilyen propaganda mellett plane. De eloszor talan el kene erni hogy a 2019es bazis meglegyen. Aztan a tobbseg. Es igen ameddig feri itt van addig az ellenzek ki van herelve, nem hiszem ha eltunne a kozeletbol az a 300-400e elvakult hivo hirtelen Fidesz szavazo lesz odateszik azok mashova is.
Blevi
Ha bemutatnak az ugynokaktakat, kuzdenenek a korrupcio ellen, stadionok helyett az egeszegugyre es oktatasra forditanak a penzt.
Engednek a civil szervezeteket mukodni, nem gatolnak az azonos nemuek hazassagat, tamogatnak a megujulo energiaforrasokat, dolgoznanak a kisebbsegek felzarkoztatasan, nem blokkolnak a szakszervezeteket, visszaallitanak a normalis birosagokat, onkormanyzatokat.
Nem lennenek stromanok es EU penz lenyulasok, komeptens embereket ultetnenek a megfelelo helyekre, lenne eloremutato gazdasagfejlesztesi terv, jovokep az embereknek, a valasztasi torvenyek visszaallitasa, alapitvanyokbol ertekek visszaallitasa, stb.
Kb. mint egy normalisabb EU vagy nyugati ertekeket vallo orszagban, pl. Csehorszag.
De lehet h tul sokat kerek…
Solymi
somoskovig
több mint 2 éve
Klaci79
22 491
nem fognak elhatárolódni...borzalmas csapda lényege, hogy velük sincs meg az elég szavazó, de nélkülük se lenne...talán 2-3 év múlva, ha jól csinálják van esély leállni a jobbik/dk-ról és csinálni valami normálisat...de a szavazóik jó eséllyel hiányozni fognak, mert Feriéknél is van azért sok szerelemszavazóEz a Donát Anna poszt amit várnék minden ellenzéki parttol.En remelem hogy nem fog jonni, rohadjanak meg ahol vannak.
Toca
gabokocka
több mint 2 éve
Ez a Donát Anna poszt amit várnék minden ellenzéki parttol.En remelem hogy nem fog jonni, rohadjanak meg ahol vannak.
Toca
több mint 2 éve
Ígyígy. Orbán jól mondta. Látják ezt Brüsszelből. Csak nem úgy, ahogy ő szeretné. 😀de nagyon is látszik Brüsszelből. ezért is indítják el. az EB úgy látszik komolyan gondolja a politikai szerepét.Srácok, vége a kampánynak, a Bizottság nem egy rakás idióta.A Holdról látszik miniszterelnök úr győzelemre, de Brüsszelből nem? Érdekes…
telex.hu/belfold/2022/04/05/reagalt-a-kormany-a-jogallamisagi-eljarasra-brusszel-hibazik-amikor-ugyanazt-a-notat-fujja-mint-a-magyar-baloldal
Gyurma Pappa
MC12
csebi
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
Klaci79
22 491
2010-es hatalomváltás után teljes súllyal indulhatott meg az állami gépezet a 2010 előtti ügyekkel szemben, mégis az lett a vége, hogy egy már biztosnak tűnő Hagyó ügyből sem lett semmi. Közben pedig a 2010 utáni elit előbb egy Simicskát, majd egy Pénztárost termelt ki 100 Milliárdos vagyonokkal. Ha valami azért jelentős különbség volt lopásban az a mérték mindenképp. Az hogy politikai kinevezettek vannak felügyelőbizottságokban teljesen normális értelmezés, mindenhol a világon ilyen helyekre megbízható kádereket tesznek, az a lényeg, hogy a cég működése jó kezekben legyen. Soha 2010 előtt nem tapasztaltam ekkora léptékű lopást, tényleg nagyjából az van, hogy építenek valamit pár millióból és 10 milliókért számláznak az EU felé, a különbséget pedig zsebre teszik, erre nem 1-2-3 példa volt az elmúlt időszakban a sajtóban.Mondjuk ezzel nem irtad korul az ellenzeket sem maradjunk annyiban. Hol van az atlathatosag? A fovarosban latszik hogy ezek ugyanazok az arcok csak meg kicsiben tudjak csinalni a mutyit. Miert van az hogy allami/fovarosi tulajdonu cegek elere nemolyan emberek kerulnek akik szakmailag kompetensek hanem politikai erdemek alapjan haverok?Mikor szavaznek a Fideszre?Nemtom vót-e mán, de csinálnék egy játékot...Megforditva a kerdest. Te milyen esetben szavaznal a Fideszre?
Mondják meg a fideszre szavazók, hogy mit kellene az ellenzéknek csinálni ahhoz, hogy megértse őket.
Mit kellene máshogy csinálnia az ellenzéknek, hogy a Fidesz szavazók rájuk szavazzanak.
Solymi
Nem gondolom, hogy 2,7 m emberbol lehet nullat csinalni ilyen propaganda mellett plane. De eloszor talan el kene erni hogy a 2019es bazis meglegyen. Aztan a tobbseg. Es igen ameddig feri itt van addig az ellenzek ki van herelve, nem hiszem ha eltunne a kozeletbol az a 300-400e elvakult hivo hirtelen Fidesz szavazo lesz odateszik azok mashova is.
Blevi
Ha bemutatnak az ugynokaktakat, kuzdenenek a korrupcio ellen, stadionok helyett az egeszegugyre es oktatasra forditanak a penzt.
Engednek a civil szervezeteket mukodni, nem gatolnak az azonos nemuek hazassagat, tamogatnak a megujulo energiaforrasokat, dolgoznanak a kisebbsegek felzarkoztatasan, nem blokkolnak a szakszervezeteket, visszaallitanak a normalis birosagokat, onkormanyzatokat.
Nem lennenek stromanok es EU penz lenyulasok, komeptens embereket ultetnenek a megfelelo helyekre, lenne eloremutato gazdasagfejlesztesi terv, jovokep az embereknek, a valasztasi torvenyek visszaallitasa, alapitvanyokbol ertekek visszaallitasa, stb.
Kb. mint egy normalisabb EU vagy nyugati ertekeket vallo orszagban, pl. Csehorszag.
Solymi
Gyurcsany alatt mennyivel volt jobb a helyzet korrupcio tekinteteben? En ugy latom hogy a mai ellenzek legnagyobb baja hogy nem ok talatak fel Meszaros Lorincet es cca 10 marakodas utan sikerult rajonni hogy Viktor kozben szepen letette a demokratikus diktatura alapjait.
Amit irsz az szep es jo de pld egy meleghazassag kerdesere ez az orszag egyszeruen nem erett meg. Ezt be kell latni.
Blevi
A mai ellenzék legnagyobb baja tényleg lehet, hogy nem ők találták fel Lőrincet, de eze egyben sokat el is mond a két társaság közötti korrupciós ügyekről. A jelenlegi ezt professzionálissá tette.
Nincs olyan építkezés Magyarországon, ami nem így működik, kezdve a Puskás stadiontól az M0 déli hídjáig vagy a balatoni kis vonatmegállókig.
több mint 2 éve
de nagyon is látszik Brüsszelből. ezért is indítják el. az EB úgy látszik komolyan gondolja a politikai szerepét.Srácok, vége a kampánynak, a Bizottság nem egy rakás idióta.A Holdról látszik miniszterelnök úr győzelemre, de Brüsszelből nem? Érdekes…
telex.hu/belfold/2022/04/05/reagalt-a-kormany-a-jogallamisagi-eljarasra-brusszel-hibazik-amikor-ugyanazt-a-notat-fujja-mint-a-magyar-baloldal
Gyurma Pappa
MC12
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Ez a Donát Anna poszt amit várnék minden ellenzéki parttol.
több mint 2 éve
A béke érdekében perszena mi lesz bejelentve holnap?A neptol kapott hatalmas felhatalmazassal folytatjuk a harcot brusszel ellen.
briareos
gabokocka
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Mondjuk ezzel nem irtad korul az ellenzeket sem maradjunk annyiban. Hol van az atlathatosag? A fovarosban latszik hogy ezek ugyanazok az arcok csak meg kicsiben tudjak csinalni a mutyit. Miert van az hogy allami/fovarosi tulajdonu cegek elere nemolyan emberek kerulnek akik szakmailag kompetensek hanem politikai erdemek alapjan haverok?Mikor szavaznek a Fideszre?Nemtom vót-e mán, de csinálnék egy játékot...Megforditva a kerdest. Te milyen esetben szavaznal a Fideszre?
Solymi
Blevi
Solymi
Gyurcsany alatt mennyivel volt jobb a helyzet korrupcio tekinteteben? En ugy latom hogy a mai ellenzek legnagyobb baja hogy nem ok talatak fel Meszaros Lorincet es cca 10 marakodas utan sikerult rajonni hogy Viktor kozben szepen letette a demokratikus diktatura alapjait.
Amit irsz az szep es jo de pld egy meleghazassag kerdesere ez az orszag egyszeruen nem erett meg. Ezt be kell latni.
több mint 2 éve
na mi lesz bejelentve holnap?A neptol kapott hatalmas felhatalmazassal folytatjuk a harcot brusszel ellen.
briareos
több mint 2 éve
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
Ne is:ha C a Cantor halmaz 0.1-en akkor | C | = 0 (tehát c mértéke 0)
coub.com/view/1wwqen
ender1112
viszont | C + C | = 0
www.cut-the-knot.org/do_you_know/cantor5.shtml
és ugyanilyen elven a 2+2=4 sem mindig igaz
csak egy egyszerű példa: 2.3 -> 2 ha kerekítünk és csak az egész részt íratjuk ki
viszont 2.3 + 2.3 = 4.6 -> 5
Szerkesztette: Negritis, a vajda
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
<— Amikor arrol beszeltem, hogy a szavazok nagy szazaleka nem tudja magat es a rendszert kontextusba helyezni.Köszönöm az vagyok, a kis srácaim miatt, a többi meg nem olyan fontos.Milyen jelenlegi ellenzékről beszélsz?több évtizedet vállalkozó vagyok, ugyanazt a munkát végezve , a jelenlegi ellenzéknél minden év elején azzal számoltunk, hogy félre kell tenni x 100 ezer vagy milliós tételt a majdani bírságokra, egy benzinkút mindenhol kellően központi hely, addig jött minden kurva hatóság , amíg hibát nem találtak és büntettek, hiszen meg volt a cél, amit össze kell hozni, lehet most is így van nem tudom,de hogy most békén hagynak és dolgozunk, nyilván nem hiba mentesen, de valóban komoly hiba kell ,hogy agyon büntessenek.Teljesen igazatok van. Én itt többnyire csak olvasgatok, mert néha van egy-két előremutató vélemény is, de a többség elképesztő gyűlölettel viselkedik a másik oldallal szemben. Közben meg nagy mellénnyel hangoztatják, hogy ők aztán nem akarnak se kirekesztő, se gyűlölködő országban élni. Vasárnap éjszakától kb fél napra normális szintre ment vissza a fórum, de azóta elég csak elovasni a témában született hozzászólásokat. Képmutatás a köbön. Akinek nem inge, ne vegye magára, de itt nagyon sokan felöltözhetnének...Na ez csak a szokásos hiszti, semmi más. Kezdjünk el beszélgetni. Kezdhetnéd mondjuk így: "Szerintem teljesen rosszul látjátok a helyzetet, azért jó a Fideszt, mert..." Na innen kellene folytatnod. Innentől lehetne beszélgetni. Ha alá tudod támasztani a véleményedet egy jó cikkel, statisztikával, pénzügyi elemzéssel, akkor még jobb!
Nandito
Az a gond, hogy:
- Van Sobri, aki kellően öncélú, hogy neki jó legyen ez a rendszer, elfogadom.
- Van MC, akivel teljesen máshogy látunk alapvető gazdasági mechanizmusokat, Ő abban hisz, én ebben, szerintem marhaságokat beszél ( 😀 ), de elfogadom.
- Van Dave, aki kevés információval rendelkezik a magyar politikáról, pénzügyileg képzetlen, de ezekből próbál ideológiát alkotni és lelkes, Ő dolga.
Szerinted miért jó a Fidesz?
Szokol
A város ahol élek, a jelenlegi ellenzék vezetése jött ment alakok által tákolt önkormányzat volt, más nem ment csak a hitel és a szar pénzügyi helyzet állandóan, A jelenlegi polgi egy a privát életében is sikeres embernek mondható valaki, azóta szépen fejlődik a város, pénzügyileg rendben van, van egy jó cél, ahova el akarják juttatni a várost, van egy víziójuk, ezért dolgoznak .
Ezek ami az életemet meghatározzák, hiszen a mindennapjaim.
A gyerekeim remek bölcsibe , kurva jól felszerelt oviba járnak, van a városban egy jónevű gimi, egy szakközép, egy jó általános iskola.
Volt idő amikor én is úgy éreztem,hogy jól kibaszott velem a rendszer, amikor a benzinkútról eltünt a cigi, én is pályáztam, súgtak is, sok pénzembe került(a pályázat), mégis elbuktuk, azóta is azt mondom, az csúnya volt,de elengedtem,és arra koncentrálok amire ráhatásom van. Számomra inkább az a kérdés, aki itt most sír, és már bőröndöket néz a webshopokban, mégis milyen elvárásai vannak, ami a mindennapjait befolyásolják?Melyek azok az elvárások, amely biztosan az ellenzéki pártok által lennének szavatolva, és most biztosan nem elégítik ki őket?
vhsboxer
Azzal tisztában vagy, hogy a jelenlegi ellenzék 12 évvel ezelőtt nem volt kormányon, max Gyurcsány, akit mindenki el akarna takarítani az útból?
Látod, itt a probléma, mert úgy mutogatsz az ellenzékre, mintha az egyenlő lenne a kommunistákkal, szocikkal meg mindennel ami a Fidesz előtt volt.
Ez a nagy probléma, hogy egybemosod őket.
Ja, azt meg írd már le, hogy melyik városban laksz, mert lehet, hogy kiemelt terület.
Rengeteg faluban, kisvárosban, azért nem volt fejlesztés, mert hiába ígérték be a szavazatokért cserébe, sajnos máshogy alakult és más kapta meg. Kellett máshova stadionra, lenyúlásra, stb.
Ja és ahogy lentebb írták, néha meg kellene nézni, hogy mi köszönhető a kormánynak és mi az EU-nak.
Mert a vasút fejlesztéseket is EU pénzből csinálták, ott még szerencsére kint van a tábla és nem az van, hogy köszönjük Magyarország kormányának.
És ha összeadnánk, hogy mennyi pénz jött be eddig az EU-ból és mennyi tűnt el összességében haverok zsebébe, akkor lehet vakarnád te is a fejed...
De tudod mit, legyél boldog.
Solymi
Ha ma MZP alakítana kormányt akkor is pont ilyen boldog lennék.
vhsboxer
Kepzeld el, hogy az ovira meg kozepsulira nem a fidesz adta a penzt, ha az EU adta tamogataskent. Csakhogy, az EU adott ezen kivul 2x ennyi bolcsire is, meg egy ovodara, higy a gyereked kisebb csoportokban legyen, de ezen kivul adott meg a tanar berere is, meg arra, hogy a gyerekednek iskolai laptopja legyen, a kozuthalozat a telepulesedwn rendesen kiepuljon, tobb jatszoterrel, korhazi felujitassal stb, de ebbol csak annyi maradt amit irtal.
A maradek ott ringatozik az adrian a meszaros csoport jachtjakent, meg ott parkol a ferihegyi vip hangarakban vagy a bakonyi 200 millios vadaszhazakban 😊
Mert amugy qrva sok felzarkoztatasi penzt kaptunk telepulesfejlesztesre stb. A magyar videknek mar ausztriahoz kellene hasonlitania, nem bulgariahoz.
Csak ugye aki annyit lat, hogy lett ovi, az is tobb, mint a semmi, az boldog ettol is.
(Amugy voltak es vannak jo programjai a fidesznek, de te nem azokat emlitetted, hanem egy olyan aspektusat a kormanyzasuknak, ami netto az EU-tol jon es a 3/4-e a tamogatasnak elveszitette a kozpenz jelleget igy vagy ugy).
több mint 2 éve
Az átlag magyar melós ember hallott róla, hogy rekordokat dönt az államadósság.Társadalmi szerződés III.En csak probalnam megerteni azt h mi az amiben tobbet nyujt a fidesz, ami miatt elviselheto a sok lopas, a stilus, az egeszegugy tonkretetele, az oktatas lezullesztese, az idegengyulolet szitasa, az oroszok tamogatasa, az illiberalis allam, az onkormanyzatok kinyirasa es huberuri rendszer visszaallitasa.Figy: nem Gyurcsány. Tudom, ez így leegyszerűsített, de ez ennyire egyszerű.
Solymi
Gyurma Pappa
Elszámoltatás, ugyanez.
slowmotion
Érdekli?
több mint 2 éve
Azért megdöbbentő, hogy mennyi fideszhívő támogatná az Unióból való kilépést.
több mint 2 éve
na mi lesz bejelentve holnap?Tuti valaki megtámadta országunkat de mi megvédjük.
briareos
Nem hinném, hogy bármi érdemleges gazdasági intézkedés, azokat majd éjfélkor sutyiban a közlönyben.
több mint 2 éve
Ne is:Ez így nem igaz 😊Szép hosszú írás, de 2+2 az mindig 4 lesz, még ha az ujjaid helyett a Nasa számítógépeit használod is a számolásra.Amikor valamit elbaszok a munkámban, akkor az első, hogy megvizsgálom, hogy én hol rontottam el. Külső és belső körülményeim, a munkavégzésem ideje, minősége és mennyisége. Néhány divatos analízis ilyesmi. Anonim fórum, ugyhogy itt le is lehet írni 😆 az esetek többségében kijön, hogy bizony én basztam el valahol.Jaja, nem a prop, a választási törvény, a maffiállam kiépítése, hanem az ilyenfajta kérdések hozzá precízen a 2/3-okat. Hihető xDNemtom vót-e mán, de csinálnék egy játékot...Várjà várjà várjá. Először legyen az, hogy megkérdezed azt egy millió eltűnt ellenzéki szavazót, hogy mégis mi a jó istent kellene csinálni ahhoz, hogy visszajöjjenek. Aztán amikor ez megvan, és újra egàl környéke, akkor gondolkozz azon, hogy mi kell a Fideszesekhez 😉
Solymi
Ez a mentalitás - a fideszes szavazók lenézése aka. Picit több csokért rám szavazol paraszt? - csinált négy 2/3ot, szóval nem biztos, hogy ez a tuti módszer, de én nem értek hozzá.
MC12
ender1112
Valamilyen körülményt alacsony valószínűséggel, hatással vettem figyelembe, egy kolléga véleményét leszartam, pedig jobb meglátás volt mint az enyém, alulbecsültem a jogi aggályokat stb. és nem a törvényi helyzet, a fasz megrendelő vagy a csúnya titkárnő okozta az elbaszást.
Namármost, a maffiaállam, a propaganda, a választási törvény nem tegnapi. Ezek adottak voltak most is, 4 éve is meg 8 éve is. Ezekre önfelmentés, megúszás, a munka nem elvégzése - fogni a vereséget. És ahogy Gyurma kiválóan megfogalmazta, a saját szavazóik hülyének nézése és átbaszása.
Ha ők ezeket a körülményeket nem vették figyelembe, akkor idióták és azért kellene elhúzniuk a vérbe (már nem nekem, én örülök ha itt vannak meg 100 évig) Ha figyelembevették és úgy sikerült megszülni ezt a kampánystratégiát akkor vagy szándékosan szabotáltàk a saját kampányukat vagy csak szimplán ennyi tehetség van ott - és akkor ezért kellene elhúzniuk (már nem nekem…) szóval ideje lenne az ellenzéki elitnek megérteni, ha mindig ugyanazt teszik - abból mindig ugyanaz fog kijönni. Ha a következő kampány is csak arról fog szólni, hogy Orbán korrupt, Lőrinc lop és szar az egészségügy meg az oktatás akkor a Fidesz megint 2/3-ot kap.
MC12
ender1112
De a matek a ne menjünk bele
Ahogy az sem hogy ha mindig ugyanazt csinálod akkor mindig ugyanaz a vége
youtu.be/n-mpifTiPV4
Negritis
coub.com/view/1wwqen
több mint 2 éve
Namármost, a maffiaállam, a propaganda, a választási törvény nem tegnapi. Ezek adottak voltak most is, 4 éve is meg 8 éve is. Ezekre önfelmentés, megúszás, a munka nem elvégzése - fogni a vereséget. És ahogy Gyurma kiválóan megfogalmazta, a saját szavazóik hülyének nézése és átbaszása. MC12Én is meg szoktam vizsgálni, hogy ha elindulok egy projekten aztán elbukom, akkor vajon hibáztunk-e. És tényleg időnként kijön, hogy igen, hibáztunk, itt és itt. De van az az eset is, amikor megvizsgálom, és arra jutok, hogy eleve el volt már döntve a nyertes. Akkor se nyerhettem volna, ha megmászom a Mount Everestet, vagy leúszom a Mariana árok mélyére. Nem volt esélyem és kész. És én ilyenkor bizony ráfogom a vereséget a korrupt rendszerre. Mert az a hibás, nem én. Van ilyen helyzet is.
Namost én Sobri taktikáját alkalmazom: lesz**om a közbeszerzéseket, odébbálltam és megélek a piacról. De azok után, hogy odébb álltam hülyézzem le azokat, akik kitartóan próbálkoznak továbbra is? Ha rosszul csinálták, ha jól csinálták, az biztos, hogy azzal, hogy én odébb léptem, nem én leszek az, aki kiharcolja azt, hogy működjenek jobban a közbeszerzések. Az vagy senki se lesz, vagy ezek a hülyék lesznek, akik próbálkoznak. Csak ezért önmagában megérdemlik, hogy ne hülyézzem őket.
Ha ők ezeket a körülményeket nem vették figyelembe, akkor idióták és azért kellene elhúzniuk a vérbe (már nem nekem, én örülök ha itt vannak meg 100 évig) Ha figyelembevették és úgy sikerült megszülni ezt a kampánystratégiát akkor vagy szándékosan szabotáltàk a saját kampányukat vagy csak szimplán ennyi tehetség van ott - és akkor ezért kellene elhúzniuk (már nem nekem…) szóval ideje lenne az ellenzéki elitnek megérteni, ha mindig ugyanazt teszik - abból mindig ugyanaz fog kijönni. Ha a következő kampány is csak arról fog szólni, hogy Orbán korrupt, Lőrinc lop és szar az egészségügy meg az oktatás akkor a Fidesz megint 2/3-ot kap.MC12Négy éve is nagyon sok volt az okos ember, aki akkor azért hülyézte az ellenzéket, mert külön utazott, nem fogott össze, a saját pecsenyéjét akarta sütögetni. Akkor az volt, hogy a sok hülye miért nem fog össze. A "kell egy jobb üzenet"-en meg csak nevetni tudok. 😀 Orbán 12 éve három szóval nyer: Gyurcsány, Soros, migráns. Bocsánat, néggyel. Rezsicsökkentés.
Ebben az országban nem csak a 2.5 millió NER hívő adottság, hanem van még mellé valahol fémilliótól nyolcszázezerig egy másik hívő tömeg is, amelyiknek meg Gyurcsányra áll fel a cerkája. Plusz egy harmadik, nagyjából ugyanekkora, amelyik meg a rétinégerezés, eu zászló égetés, vakcina konspirációs elméletek gyártása és a nagymagyarország térkép négyszögében pattog ide meg oda. Ez mind együtt tartja fenn a NER-t, nem csak a 2.5 millió. Nem csak Orbán, hanem Gyurcsány és Torockai is része a rendszernek, ők is eltolhatatlanok. Más és más pozícióban ülve tartják fent, de mindegyik a rendszer része. És miközben megpróbálják egymást is kijjebb pöccinteni, hogy bejlebb kerülhessenek, aközben azért nagyon vigyáznak is egymásra. Hiszen ez tartja fenn az alap-status quo-t. 😊
Az én valóságbuborékomból ez a nihil látszik kirajzolódni már másfél évtizede, Sőt, lehet az már kettő is. Én ebben a nihilben nem látom, hogy mi lenne - vagy mi lett volna most - az az üzenet, ami rendet tud vágni, el tud jutni ennek a háromnegyednek a füléhez. Mi tudna akkorát szólni, hogy a megcélzott fül lemondjon Orbánról, vagy Gyurcsányról, vagy az eu zászló égetésről miatta? Én ilyen üzenetet, ilyen társadalmi ajánlatot nem látok. Arra az ajánlatra, amiről én azt gondolom, hogy jó lenne, a többség jól járna vele - a három nevezett csoport is -, arra messziről tesznek. 😀 Ti láttok? Valaki? Ne csak addig jussunk el, hogy "kéne egy jobb ajánlat", ezt én is tudom. 😊 De mi lenne az?
AZ én felfogásom szerint ez egy kultúrharc köztem (az olyanok között, mint én) és a hármas nihil között. Ugyanúgy nem vagyunk egymással kompatibilisek, ahogy pl. a nyugati polgári keresztény demokrácia nem kompatibilis a muszlim fundamentalizmussal. Legfeljebb elviselni tudjuk egymást anélkül, hogy kinyírnánk, de megérteni, a másik kultúrájában élni nem. Namost, mivel erős kisebbségben vagyok - egyébként nem csak itthon, hanem a világ bármelyik pontján, nyugaton is -, így csak az a lehetőség marad, hogy ezt a nihil tömeget olyan mozgásba hozni, hogy rotálja maga fölött a nihilvezéreket. Az üzenet mindegy, olyan üzenet úgysincs, ami nekem megfelelne. Csak rotáció legyen, hogy beálljunk egy olyan egyensúlyba, amilyenbe a nyugat. Mert az egyensúly hatékonyabb. Számokkal egyszerűen bizonyítható, hogy az. Nagyjából ennyi. Emiatt én nem várom el, hogy akár MZP, akár a Momentum, akár Schiffer vagy bárki elnézést kérjen tőlem. Megpróbálták, lepattantak. Ahogy eddig lepattant mindenki, akár újonnan érkezett, akár a volt baloldalról, akár a NER-ből kilépett csalódott volt NER-es. Mind lepattant. Hajrá, akkor jöjjön a következő, próbálja meg valaki más. Lesz*rom, hogy hogyan. 😊
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)