Politika
66 feliratkozó
6 napja
Bowl.hu választási tippelde 2026docs.google.com/spreadsheets/d/1y0eVLWD7fa8n1cQrxtvJifTQ2N-H88PoJ5pRI8-xmWk/edit?usp=sharing
Művész mozi utolsó sáv tippelde: az utolsó 5 film össznézőszámát kell megtippelni, aki a legközelebb lesz hozzá, ingyenjegyet kap (húsvét vasárnapi adatokkal frissítve)
Mandátum-, listás %-, részvételi arány tipp: magától értetődő
Egyéni jóslatok: Sobri ötlete, kifejtős, bármelyik OEVK-t beírhatod, ha van valami hot take-ed
A tippeket április 12. 6:00-ig lehet leadni, szóljatok, ha valami nagyon fontos kimaradt volna
Szerkesztette: Löfli
több mint 2 éve
“Közös ellenzéki listát javasol az MSZP az EP-választásokra“A hatos pontnál járnak. (Pár hónapja írtam a török választás kapcsán)
1. Az ellenzék bejelenti, hogy összeáll, mert ha összeadjuk az 1+2+3-at, az 6, és akkor több szavazata lesz, mint Orbánnak/Erdogannak/ Vucicnak stb.
2. A nyugati haladó sajtónak ettől magömlése lesz, és hetekig olvashatjuk, hogy itt ugyan nincs demokrácia, de nyerhet az ellenzék (wtf!!??) mert szar a gazdasag/nagy az infláció/ a nép megunta a vezért/ és különben is ÖSSZEÁLLT AZ ELLENZÉK!
3. Kijönnek az ellenzéki körökhöz közelálló közvélemény-kutatótól, hogy az eredmény a méréseik szerint nemhogy nem szoros, hanem simán vezet az ellenzéki jelölt. A kérdés csupán annyi, hogy már az első fordulóban agyonverik a diktátort, vagy kell egy második is.
4. A haladó sajtó újra elélvez, és már az Orbán/Erdogan/Vucic stb. utáni időkről ír. Újra lesz demokrácia, haladás, szabadság, friss kenyér. Mindez helyszíni videókkal, beszámolókkal megspékelve - szigorúan az ellenzéki szavazók között.
5. Eljön a választás napja, ordenáré pofáraesés, a büdös mucsai parasztok nem értik, hogy Orbán/Erdogan/Vucic =rossz, ellenzéki jelölt=jó. Hiába mondtuk el oly sokszor. Az ellenzék szétesik, egymásra mutogatás, diktatúra van, de azért a parlamentbe beülünk mert a fizu fasza.
6. Ahogy közelednek a választások, az ellenzékiek elkezdik összeadni, hogy ha együtt indulnak, akkor meg lehet verni a diktátort.
7. Lépj az egyes pontra.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Kábé az az eset, mintha ma valaki abban reménykedik, hogy mondjuk a Marci lesz egyszer a miniszterelnök, aki végre majd csinál egy tisztességes kormányt, tisztességgel. És végre tényleg arra fordulva, amerre ezer éve vágyunk, ácsingózunk. Aztán eltelne 20 év, tényleg jönne a Marci .... 30 kiló plusszal, a házmesterével aki pár év alatt az ország leggazdagabb vállalkozója lesz ... és közben hasonló nihil uralja az országot, mint most.Végülis így működik a világ, mióta világ a világ.
peterk2005 udvari bolond
De!
Legitim volt a barátod 90-es reménye, és legitim a baszamegmindenkije is. És legitim a "Marci for president!", és ha "tényleg jönne a Marci .... 30 kiló plusszal, a házmesterével aki pár év alatt az ország leggazdagabb vállalkozója lesz ... és közben hasonló nihil uralja az országot, mint most.", akkor legitim lesz, hogy "bassza meg".
Mint ahogy legitim ha elveszel egy nőt, akit szeretsz, ő is szeret téged, jól elvagytok, együtt tudtok élni, és legitim, ha 5-10-20 év után elváltok.
Panta rei.
több mint 2 éve
A kormányfő elmondta: a következő napokban Budapestre jön a török elnök, a szerb elnök és a katari emír is. Hozzátette: Magyarország "politikai barátai" is itt lesznek a közép-ázsiai térségből, így Azerbajdzsánból, Üzbegisztánból, Kirgizisztánból és Türkmenisztánból, valamint nagyon sok üzletember érkezik a világ minden tájáról, elsősorban Nyugat-Európából és Kínából.Emlékszem kezdő egyetemisták voltunk amikor az első választáson nyert az MDF, és erre az egyik szobatársam felállva a TV elől annyit mondott, hogy nem baj, nem lehet egyszerre teljesen rendszert váltani. Most jöjjenek 4 évig a nemzetibe burkolózott voltkomcsik, aztán 4 év múlva úgyis megbuknak. Lesz még Viktor miniszterelnök!
nagylaza, főpohárnok
Ez a szobatársamat úgy 2015 környéként megkérdeztem, hogy emlékszik-e még arra a mondatára az első választások éjszakájáról. Az volt a válasza, hogy emlékszik, és bassza meg mindenki. 😊
Egyébként bennem is felmerül amikor ilyeneket olvasok, hogy volt-e értelme annak idején aktívkodni, ha a végén tényleg kijön győztesen az, akiben reménykedtünk ..... és ez lesz belőle.
Kábé az az eset, mintha ma valaki abban reménykedik, hogy mondjuk a Marci lesz egyszer a miniszterelnök, aki végre majd csinál egy tisztességes kormányt, tisztességgel. És végre tényleg arra fordulva, amerre ezer éve vágyunk, ácsingózunk. Aztán eltelne 20 év, tényleg jönne a Marci .... 30 kiló plusszal, a házmesterével aki pár év alatt az ország leggazdagabb vállalkozója lesz ... és közben hasonló nihil uralja az országot, mint most.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Az majd akkor lesz, ha kitölt egy hatodik elemiseknek készült tesztet, átmegy rajta és büszkén lobogtatja.Najó, ez kurva jó 😀A magyar Trump.
444.hu/2023/08/18/kosa-lajos-aki-nem-hisz-nekem-igyon-meg-egy-uveg-kolat-ki-fogja-bofogni
„Könnyen belátható tényeket nem veszünk figyelembe… …ma a söripar és az üdítőital-gyártás az egyik legnagyobb vízfogyasztású és szén-dioxid-kibocsátású ágazat. Mert hát próbálja ki, aki nem hisz nekem, igyon meg egy üveg kólát, ki fogja böfögni. De amit kiböfög az szén-dioxid, mi lenne más… …azok, akik a szén-dioxidot, mint főellenséget, karbonlábnyom, rettenetes izé klímaváltozás, ezeket emlegetik, mennyien követelték, hogy azonnal tiltsuk be az összes szén-dioxid alapú italt, mert veszélyes a klímára? Beleértve a sörgyártást? Senki! Vajon miért? Ki tudja?”
Gyurma Pappa
zinedine5
Nincs messze tőle. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
inkább rudiNajó, ez kurva jó 😀A magyar Trump.
444.hu/2023/08/18/kosa-lajos-aki-nem-hisz-nekem-igyon-meg-egy-uveg-kolat-ki-fogja-bofogni
„Könnyen belátható tényeket nem veszünk figyelembe… …ma a söripar és az üdítőital-gyártás az egyik legnagyobb vízfogyasztású és szén-dioxid-kibocsátású ágazat. Mert hát próbálja ki, aki nem hisz nekem, igyon meg egy üveg kólát, ki fogja böfögni. De amit kiböfög az szén-dioxid, mi lenne más… …azok, akik a szén-dioxidot, mint főellenséget, karbonlábnyom, rettenetes izé klímaváltozás, ezeket emlegetik, mennyien követelték, hogy azonnal tiltsuk be az összes szén-dioxid alapú italt, mert veszélyes a klímára? Beleértve a sörgyártást? Senki! Vajon miért? Ki tudja?”
Gyurma Pappa
zinedine5
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Az István a király rockopera óta biztosan.„Most jön a katari emír, a török elnök, a szerb elnök. És jönnek a politikai barátaink Azerbajdzsánból, Kirgizisztánból” – mondta a miniszterelnök, aki szerint minden forintért le kell hajolni.a keresztény államalapítást ünnepeljük a muszlim és ortodox kollégákkal?
NB2
Mi van, Koppány jutott hatalomra?
Amadeus von Dollárbaloldal
több mint 2 éve
Najó, ez kurva jó 😀A magyar Trump.
Gyurma Pappa
több mint 2 éve
Najó, ez kurva jó 😀Szegény Lali 20-25 évvel korábban született. Tökéletes lenne a megafonba.
Gyurma Pappa
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 2 éve
Najó, ez kurva jó 😀Húbazz, Lailt megsütötte a nap? 😀 Ez még a szokásos agymenéseinél is jobb 😊
Gyurma Pappa

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 2 éve
István tévedett na, de Vitya ezt is javítja!„Most jön a katari emír, a török elnök, a szerb elnök. És jönnek a politikai barátaink Azerbajdzsánból, Kirgizisztánból” – mondta a miniszterelnök, aki szerint minden forintért le kell hajolni.a keresztény államalapítást ünnepeljük a muszlim és ortodox kollégákkal?
NB2
Amadeus von Dollárbaloldal
Ilyen az igazi keresztény államférfi!
több mint 2 éve
„Most jön a katari emír, a török elnök, a szerb elnök. És jönnek a politikai barátaink Azerbajdzsánból, Kirgizisztánból” – mondta a miniszterelnök, aki szerint minden forintért le kell hajolni.a keresztény államalapítást ünnepeljük a muszlim és ortodox kollégákkal?
NB2
több mint 2 éve
Najó, ez kurva jó 😀444.hu/2023/08/18/kosa-lajos-aki-nem-hisz-nekem-igyon-meg-egy-uveg-kolat-ki-fogja-bofogni

több mint 2 éve
Grat az infóhoz! Ritka az olyan, hogy valaki belenget valamit, és aztán az úgy is lesz.🙂mármint a résztvevők száma nem a vége a katari, török, szerb, azeri és kirgiz...jönnek még rajtuk kívül is...illiberális konferencia leszszerinted az hol lesz? én egy ideje már elképzelni sem tudom.„Most jön a katari emír, a török elnök, a szerb elnök. És jönnek a politikai barátaink Azerbajdzsánból, Kirgizisztánból” – mondta a miniszterelnök, aki szerint minden forintért le kell hajolni.És ez még mindig nem a vége...
NB2
Klaci79
bergerdani
Klaci79
A kormányfő elmondta: a következő napokban Budapestre jön a török elnök, a szerb elnök és a katari emír is. Hozzátette: Magyarország "politikai barátai" is itt lesznek a közép-ázsiai térségből, így Azerbajdzsánból, Üzbegisztánból, Kirgizisztánból és Türkmenisztánból, valamint nagyon sok üzletember érkezik a világ minden tájáról, elsősorban Nyugat-Európából és Kínából.
több mint 2 éve
Azért van annak egy diszkrét bája, hogy a magyar államalapítás ünnepén, ami köthető Géza és István azon tevékenységéhez is, hogy hát mi itten a kereszténységhez, Nyugathoz szeretnénk tartozni, a Viktor meghíjja az illiberális vezetőket.mármint a résztvevők száma nem a vége a katari, török, szerb, azeri és kirgiz...jönnek még rajtuk kívül is...illiberális konferencia leszszerinted az hol lesz? én egy ideje már elképzelni sem tudom.„Most jön a katari emír, a török elnök, a szerb elnök. És jönnek a politikai barátaink Azerbajdzsánból, Kirgizisztánból” – mondta a miniszterelnök, aki szerint minden forintért le kell hajolni.És ez még mindig nem a vége...
NB2
Klaci79
bergerdani
Klaci79
több mint 2 éve
Remélem, futóverseny is lesz, Viktor apóra mondjuk nem fogadnék.Nyugodj meg, ha elindul: megnyeri.
Dzsokijuing
nagylaza, főpohárnok
Mindig jövőre
több mint 2 éve
Remélem, futóverseny is lesz, Viktor apóra mondjuk nem fogadnék.Nyugodj meg, ha elindul: megnyeri.
Dzsokijuing
több mint 2 éve
Remélem, futóverseny is lesz, Viktor apóra mondjuk nem fogadnék.mármint a résztvevők száma nem a vége a katari, török, szerb, azeri és kirgiz...jönnek még rajtuk kívül is...illiberális konferencia leszszerinted az hol lesz? én egy ideje már elképzelni sem tudom.„Most jön a katari emír, a török elnök, a szerb elnök. És jönnek a politikai barátaink Azerbajdzsánból, Kirgizisztánból” – mondta a miniszterelnök, aki szerint minden forintért le kell hajolni.És ez még mindig nem a vége...
NB2
Klaci79
bergerdani
Klaci79
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
mármint a résztvevők száma nem a vége a katari, török, szerb, azeri és kirgiz...jönnek még rajtuk kívül is...illiberális konferencia leszszerinted az hol lesz? én egy ideje már elképzelni sem tudom.„Most jön a katari emír, a török elnök, a szerb elnök. És jönnek a politikai barátaink Azerbajdzsánból, Kirgizisztánból” – mondta a miniszterelnök, aki szerint minden forintért le kell hajolni.És ez még mindig nem a vége...
NB2
Klaci79
bergerdani
több mint 2 éve
„Most jön a katari emír, a török elnök, a szerb elnök. És jönnek a politikai barátaink Azerbajdzsánból, Kirgizisztánból” – mondta a miniszterelnök, aki szerint minden forintért le kell hajolni.Minden nem EUs forintért
NB2
több mint 2 éve
szerinted az hol lesz? én egy ideje már elképzelni sem tudom.„Most jön a katari emír, a török elnök, a szerb elnök. És jönnek a politikai barátaink Azerbajdzsánból, Kirgizisztánból” – mondta a miniszterelnök, aki szerint minden forintért le kell hajolni.És ez még mindig nem a vége...
NB2
Klaci79
Mindig jövőre
több mint 2 éve
„Most jön a katari emír, a török elnök, a szerb elnök. És jönnek a politikai barátaink Azerbajdzsánból, Kirgizisztánból” – mondta a miniszterelnök, aki szerint minden forintért le kell hajolni.És ez még mindig nem a vége...
NB2
több mint 2 éve
„Most jön a katari emír, a török elnök, a szerb elnök. És jönnek a politikai barátaink Azerbajdzsánból, Kirgizisztánból” – mondta a miniszterelnök, aki szerint minden forintért le kell hajolni.
több mint 2 éve
24.hu/belfold/2023/08/17/kormend-onkormanyzati-valasztas-bebes-istvan-patonay-imre-belencsak-istvan-riport/Egy érdekes szelete lesz a közéletnek a közeljövőben, hogy a a fidesz hogyan oldja meg ezeket a belső, emberi vitákat, ellentéteket. A régiek ragaszkodnak a hatalomhoz, az újak pozíciót szeretnének.
empty taxi
És láthatóan van ahol a pénz nem elég, (vagy kevés), mint mondjuk Győrben.
több mint 2 éve
24.hu/belfold/2023/08/17/kormend-onkormanyzati-valasztas-bebes-istvan-patonay-imre-belencsak-istvan-riport/

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
Dagadt Vitya ma reggel megint nagyot ment...Sok újdonság már nincs benne.
Beki
Hacsak nem ez: "a gazdasági növekedés a második negyedévben elég csúnyán csökken"
Egyébként addig kommunikálták ezt az egyszámjegyű infláció panelt, hogy az átlag szavazó tényleg örülni is fog annak, hogy "csak" kilenc százalékot romlik a pénze.