Politika
66 feliratkozó
1 napja
Bowl.hu választási tippelde 2026docs.google.com/spreadsheets/d/1y0eVLWD7fa8n1cQrxtvJifTQ2N-H88PoJ5pRI8-xmWk/edit?usp=sharing
Művész mozi utolsó sáv tippelde: az utolsó 5 film össznézőszámát kell megtippelni, aki a legközelebb lesz hozzá, ingyenjegyet kap (a húsvét vasárnapi adatokat hétfőn beírom)
Mandátum-, listás %-, részvételi arány tipp: magától értetődő
Egyéni jóslatok: Sobri ötlete, kifejtős, bármelyik OEVK-t beírhatod, ha van valami hot take-ed
A tippeket április 12. 6:00-ig lehet leadni, szóljatok, ha valami nagyon fontos kimaradt volna
több mint 3 éve
Borzasztó minőségű az ellenzék is, így a propagandának is könnyű dolga van.Nyilván a propaganda hatását nem szabad alulbecsülni, megszámlálhatatlanszor hallottam az utóbbi időben nem vérfideszes emberektől (és itt is), hogy: "de hát ki lenne jobb" vagy "tudsz jobbat?" vagy "dehát nincs kire szavazni" vagy bármi hasonlót.Ez csak a folyamatos prop hatása, bármit el lehet adni megfelelő mennyiségű proppal.Megmondta OV, annak is örülni kell majd, hogy lesz munkád.Ez volt az egyik legnagyobb húzásuk. Elhitetni az emberekkel, hogy akármilyen szar is, még mindig jobb mint ha nem ők lennének.
Hogy milyen áron? Ne érdekeljen. Ha nem ő lenne, akkor rosszabb lenne, mindig ez a lényeg.
Lúdas Solymi
zinedine5
ender1112
zinedine5
több mint 3 éve
Nyilván a propaganda hatását nem szabad alulbecsülni, megszámlálhatatlanszor hallottam az utóbbi időben nem vérfideszes emberektől (és itt is), hogy: "de hát ki lenne jobb" vagy "tudsz jobbat?" vagy "dehát nincs kire szavazni" vagy bármi hasonlót.Ez csak a folyamatos prop hatása, bármit el lehet adni megfelelő mennyiségű proppal.Megmondta OV, annak is örülni kell majd, hogy lesz munkád.Ez volt az egyik legnagyobb húzásuk. Elhitetni az emberekkel, hogy akármilyen szar is, még mindig jobb mint ha nem ők lennének.
Hogy milyen áron? Ne érdekeljen. Ha nem ő lenne, akkor rosszabb lenne, mindig ez a lényeg.
Lúdas Solymi
zinedine5
ender1112
több mint 3 éve
Ez csak a folyamatos prop hatása, bármit el lehet adni megfelelő mennyiségű proppal.Megmondta OV, annak is örülni kell majd, hogy lesz munkád.Ez volt az egyik legnagyobb húzásuk. Elhitetni az emberekkel, hogy akármilyen szar is, még mindig jobb mint ha nem ők lennének.
Lúdas Solymi
zinedine5
több mint 3 éve
Megmondta OV, annak is örülni kell majd, hogy lesz munkád.Ez volt az egyik legnagyobb húzásuk. Elhitetni az emberekkel, hogy akármilyen szar is, még mindig jobb mint ha nem ők lennének.
Lúdas Solymi
több mint 3 éve
Megmondta Viktor, hogy 2030-ig tervez. Hol érdekli?De ez 10 éven belül okozna problémát.$$$ most >>> esetleges probléma 10-20 év múlvaÉn egyébként nem értem. Az, hogy lesz valamilyen szintű talaj szennyezés, a kormányt és a nert sose érdekelte. Ez nem is Debrecen gondja lesz elsősorban, hanem azoké a településeké amikhez közelebb lesz a gyár. A víz felhasználás pedig évről évre nő. Most leraknak ide egy gyárat, aminek az éves víz felhasználása majdnem matcheli az egész varosét. A 2010-es években Debrecenben kiszáradt a vekeri, a fancsika, ezek mind horgász es fürdő helyek voltak. Macsibalcsi már akkor eltűnt mikor én gyerek voltam. Tehát ez a gyár, plusz a BMW akksi gyára, a növekvő lakossági víz felhasználás és a szárazság belátható időn belül gondot okozhat, még a ner idejében. Tehát nem értem, hogy nem látják hogy ez rájuk is hatással lehet?Őszintén. Messze van 2026, most is 200 fő ment el, nem tényező ez. A NER nagyon jól megtanította már a magyar lakosságot h Debrecen 90%t nem érdekli, “nem hagyjak hogy hatással legyen ez az életükre.”Szerintem a NER már abban a fázisában jár, amikor igen. Ilyen helyi ellenállásoknak már nincs hatásuk. Meglepne, ha lenne.És ebből van még vissza út?Meglepő. Az hogy senki nem hiszi el őket nem érdekli.telex.hu/belfold/2023/01/20/debrecen-catl-akkumulatorgyar-kozmeghallgataspedig
Jó buli lehetett 😄
warr_b
www.portfolio.hu/gazdasag/20230120/megjott-a-katasztrofavedelmi-igazgatosag-dontese-nem-veszelyezteti-a-debrecenben-es-kornyeken-elok-biztonsagat-a-kinai-akkumulatorgyar-591640#
Negritis, a vajda
Nemes samu09
Vagy a gyár megépül és kész
sapka
peterk2005 udvari bolond
csebi
Nemes samu09
warr_b
Nemes samu09

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
Megmondta OV, annak is örülni kell majd, hogy lesz munkád.De ez 10 éven belül okozna problémát.$$$ most >>> esetleges probléma 10-20 év múlvaÉn egyébként nem értem. Az, hogy lesz valamilyen szintű talaj szennyezés, a kormányt és a nert sose érdekelte. Ez nem is Debrecen gondja lesz elsősorban, hanem azoké a településeké amikhez közelebb lesz a gyár. A víz felhasználás pedig évről évre nő. Most leraknak ide egy gyárat, aminek az éves víz felhasználása majdnem matcheli az egész varosét. A 2010-es években Debrecenben kiszáradt a vekeri, a fancsika, ezek mind horgász es fürdő helyek voltak. Macsibalcsi már akkor eltűnt mikor én gyerek voltam. Tehát ez a gyár, plusz a BMW akksi gyára, a növekvő lakossági víz felhasználás és a szárazság belátható időn belül gondot okozhat, még a ner idejében. Tehát nem értem, hogy nem látják hogy ez rájuk is hatással lehet?Őszintén. Messze van 2026, most is 200 fő ment el, nem tényező ez. A NER nagyon jól megtanította már a magyar lakosságot h Debrecen 90%t nem érdekli, “nem hagyjak hogy hatással legyen ez az életükre.”Szerintem a NER már abban a fázisában jár, amikor igen. Ilyen helyi ellenállásoknak már nincs hatásuk. Meglepne, ha lenne.És ebből van még vissza út?Meglepő. Az hogy senki nem hiszi el őket nem érdekli.telex.hu/belfold/2023/01/20/debrecen-catl-akkumulatorgyar-kozmeghallgataspedig
Jó buli lehetett 😄
warr_b
www.portfolio.hu/gazdasag/20230120/megjott-a-katasztrofavedelmi-igazgatosag-dontese-nem-veszelyezteti-a-debrecenben-es-kornyeken-elok-biztonsagat-a-kinai-akkumulatorgyar-591640#
Negritis, a vajda
Nemes samu09
sapka
peterk2005 udvari bolond
csebi
Nemes samu09
warr_b
Nemes samu09
több mint 3 éve
De ez 10 éven belül okozna problémát.$$$ most >>> esetleges probléma 10-20 év múlvaÉn egyébként nem értem. Az, hogy lesz valamilyen szintű talaj szennyezés, a kormányt és a nert sose érdekelte. Ez nem is Debrecen gondja lesz elsősorban, hanem azoké a településeké amikhez közelebb lesz a gyár. A víz felhasználás pedig évről évre nő. Most leraknak ide egy gyárat, aminek az éves víz felhasználása majdnem matcheli az egész varosét. A 2010-es években Debrecenben kiszáradt a vekeri, a fancsika, ezek mind horgász es fürdő helyek voltak. Macsibalcsi már akkor eltűnt mikor én gyerek voltam. Tehát ez a gyár, plusz a BMW akksi gyára, a növekvő lakossági víz felhasználás és a szárazság belátható időn belül gondot okozhat, még a ner idejében. Tehát nem értem, hogy nem látják hogy ez rájuk is hatással lehet?Őszintén. Messze van 2026, most is 200 fő ment el, nem tényező ez. A NER nagyon jól megtanította már a magyar lakosságot h Debrecen 90%t nem érdekli, “nem hagyjak hogy hatással legyen ez az életükre.”Szerintem a NER már abban a fázisában jár, amikor igen. Ilyen helyi ellenállásoknak már nincs hatásuk. Meglepne, ha lenne.És ebből van még vissza út?Meglepő. Az hogy senki nem hiszi el őket nem érdekli.telex.hu/belfold/2023/01/20/debrecen-catl-akkumulatorgyar-kozmeghallgataspedig
Jó buli lehetett 😄
warr_b
Negritis, a vajda
Nemes samu09
sapka
peterk2005 udvari bolond
csebi
Nemes samu09
warr_b
több mint 3 éve
Tehát nem értem, hogy nem látják hogy ez rájuk is hatással lehet?Minden döntésüket úgy nézd, hogy semmi más céljuk nincs, mint a következő választást megnyerni és addig is a lehető legtöbbet kisajtolni az országból.
Nemes samu09
Hosszú távú koncepció sehol nincs, csak a kátyúk betöméséhez kell a forrás, hogy a biztos másfélmilliós bégető szavazótáboruk a békemenet közben ne essen pofára, ennyi a lényeg (de ugye ez is csak átvitt értelemben, hiszen a gyakorlatban lehetne hibáztatni miatta karácsonyt/sorost/a gyíkembereket).
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
$$$ most >>> esetleges probléma 10-20 év múlvaÉn egyébként nem értem. Az, hogy lesz valamilyen szintű talaj szennyezés, a kormányt és a nert sose érdekelte. Ez nem is Debrecen gondja lesz elsősorban, hanem azoké a településeké amikhez közelebb lesz a gyár. A víz felhasználás pedig évről évre nő. Most leraknak ide egy gyárat, aminek az éves víz felhasználása majdnem matcheli az egész varosét. A 2010-es években Debrecenben kiszáradt a vekeri, a fancsika, ezek mind horgász es fürdő helyek voltak. Macsibalcsi már akkor eltűnt mikor én gyerek voltam. Tehát ez a gyár, plusz a BMW akksi gyára, a növekvő lakossági víz felhasználás és a szárazság belátható időn belül gondot okozhat, még a ner idejében. Tehát nem értem, hogy nem látják hogy ez rájuk is hatással lehet?Őszintén. Messze van 2026, most is 200 fő ment el, nem tényező ez. A NER nagyon jól megtanította már a magyar lakosságot h Debrecen 90%t nem érdekli, “nem hagyjak hogy hatással legyen ez az életükre.”Szerintem a NER már abban a fázisában jár, amikor igen. Ilyen helyi ellenállásoknak már nincs hatásuk. Meglepne, ha lenne.És ebből van még vissza út?Meglepő. Az hogy senki nem hiszi el őket nem érdekli.telex.hu/belfold/2023/01/20/debrecen-catl-akkumulatorgyar-kozmeghallgataspedig
Jó buli lehetett 😄
warr_b
Negritis, a vajda
Nemes samu09
sapka
peterk2005 udvari bolond
csebi
Nemes samu09

több mint 3 éve
Én egyébként nem értem. Az, hogy lesz valamilyen szintű talaj szennyezés, a kormányt és a nert sose érdekelte. Ez nem is Debrecen gondja lesz elsősorban, hanem azoké a településeké amikhez közelebb lesz a gyár. A víz felhasználás pedig évről évre nő. Most leraknak ide egy gyárat, aminek az éves víz felhasználása majdnem matcheli az egész varosét. A 2010-es években Debrecenben kiszáradt a vekeri, a fancsika, ezek mind horgász es fürdő helyek voltak. Macsibalcsi már akkor eltűnt mikor én gyerek voltam. Tehát ez a gyár, plusz a BMW akksi gyára, a növekvő lakossági víz felhasználás és a szárazság belátható időn belül gondot okozhat, még a ner idejében. Tehát nem értem, hogy nem látják hogy ez rájuk is hatással lehet?Őszintén. Messze van 2026, most is 200 fő ment el, nem tényező ez. A NER nagyon jól megtanította már a magyar lakosságot h Debrecen 90%t nem érdekli, “nem hagyjak hogy hatással legyen ez az életükre.”Szerintem a NER már abban a fázisában jár, amikor igen. Ilyen helyi ellenállásoknak már nincs hatásuk. Meglepne, ha lenne.És ebből van még vissza út?Meglepő. Az hogy senki nem hiszi el őket nem érdekli.telex.hu/belfold/2023/01/20/debrecen-catl-akkumulatorgyar-kozmeghallgataspedig
Jó buli lehetett 😄
warr_b
Negritis, a vajda
Nemes samu09
sapka
peterk2005 udvari bolond
csebi
több mint 3 éve
Őszintén. Messze van 2026, most is 200 fő ment el, nem tényező ez. A NER nagyon jól megtanította már a magyar lakosságot h Debrecen 90%t nem érdekli, “nem hagyjak hogy hatással legyen ez az életükre.”Szerintem a NER már abban a fázisában jár, amikor igen. Ilyen helyi ellenállásoknak már nincs hatásuk. Meglepne, ha lenne.És ebből van még vissza út?Meglepő. Az hogy senki nem hiszi el őket nem érdekli.telex.hu/belfold/2023/01/20/debrecen-catl-akkumulatorgyar-kozmeghallgataspedig
Jó buli lehetett 😄
warr_b
Negritis, a vajda
Nemes samu09
sapka
peterk2005 udvari bolond
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Szerintem a NER már abban a fázisában jár, amikor igen. Ilyen helyi ellenállásoknak már nincs hatásuk. Meglepne, ha lenne.És ebből van még vissza út?Meglepő. Az hogy senki nem hiszi el őket nem érdekli.telex.hu/belfold/2023/01/20/debrecen-catl-akkumulatorgyar-kozmeghallgataspedig
Jó buli lehetett 😄
warr_b
Negritis, a vajda
Nemes samu09
sapka

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Ez így van, a NATO (nem amerikai tagjai) rájött(ek), hogy nem lehet agyonspórolni a dolgot. Nem csak Ukrajna nyitotta fel a szemüket, de Jóskának igaza van, az ukrán történések erősen motiválják a megemelkedett költségvetéseket sok országban.Spec a katonai ktgvetést Trump fenyegetése óta az összes Nato tagország, köztük mi is, növeli.A katonai kiadásokon nem lehet spórolni.Mást sem tett eddig Magyarország (ill EU nagyrésze) eddig, mint spórolt a katonai kiadásokon. De most Orbán szerinted hirtelen megvilágosodott, és az ország érdekeit kezdi nézni a sajátja helyett 😀
Egyrészt NATO tagok vagyunk, ez jár egyfajta erőforrásbeli (anyagi) kötelezettséggel, mondjuk úgy ez a belépőjegyünk.
Másrészt ne higyjük azt -főleg az ukrajnai események tükrében-, hogy azért van béke Európában, mert mindenki okos, bölcs, belátó, humánus pacifista lett.
Amint egy ország katonai potenciálja egy bizonyos szint alá csökken (aminek része a NATO tagság is) kiszolgáltatottá válik, és csak idő, és egy szomszédos agyhalott felbukkanásának kérdése, hogy oda a biztonsága.
Tehát csökkenteni nem lehet, a stagnálás optimalizálása túl bonyolult lenne, ergo csak növekedni lehet. Még akkor is, ha ránézésre sokaknak csak a szarkupac mérete növekszik.
"Si vis pacem, para bellum!"
Őszentsége Sobri Jóska
ender1112
vpi
De pontosítsuk azért azt, amit Jóska írt: a katonai költségvetésen nem lehet spórolnia ... a NATO-nak. Ebben a tekintetben mi nem számítunk. Megtehetjük azt is, hogy mi is emeljük a kiadásainkat meg azt is, hogy nem. A NATO is olyan, mint az EU sok dologban, hogy elvileg megegyezés van róla, hogy mennyit kell minimum költeni, de ha nem tartod be, akkor sincs semmi. Sőt, még nagyobb a semmi, mint sok EU-s dologban. Másrészt mi akármennyit is költünk, olyan haderőt képtelenek vagyunk összerakni, ami hatékonyan képes lenne bármilyen véletlenszerű agyhalott agresszióját elhárítani. A mi méreteinkben egy Svájcnak, Finnországnak van erre esélye, mert egyrészt az egyik több száz, a másik hetven éve csinálja, készül rá, és emellé olyanok a földrajzi adottságaik is, hogy ha háborút nyerni nem is tudnának, annyira kényelmetlenné tudják tenni az ellenük esetlegesen támadó számára a helyzetet, hogy nem éri meg belekezdeni. A mi Kárpát medencénk időjárási szempontból nagyon szerencsés hely, de katonai szempontból védhetetlen, átsétál bárki rajtunk. Mi csak a NATOI ernyő alatt vagyunk biztonságban, az is fog bennünket megvédeni, ha akadna egy agyhalott. Ergó nincs jelentősége, hogy katonai szempontból mit dontünk.
(Nem azt mondtam ezzel, hogy ne költsünk semmit. Illetve az előző postomban tulajdonképpen ezt. 😀 De szimplán amiatt, mert jelenleg ablakon kidobott pénznek látok mindent. Ha minden forintból hatvan fillér veszik, akkor inkább dobjuk ki az ablakon olyanra a pénzt, amiből a 40 legalább nem rozsdásodik valahol. De amúgy nem vagyok haderő fejlesztés ellenes, feltéve ha praktikus, hasznos, használható irányba fejlesztjük. Ehhez viszont nem értek, így csak laikusként gondolkodom, és gondolom azt, hogy ez semmiképpen nem valami "tankos, tüzérséges" hagyományos értelemben vett klasszikus hadsereg kéne, hogy legyen, hanem az adottságainkra szabott. Tudomisén például valami területvédelmi elvű, a svájci, finn, norvéghoz hasonló valami, tankok helyett inkább területvédelemre alkalmas felszereléssel - könnyebb fegyverek, óvóhelyek, egyéb ingatlanok, kommunikáció, satöbbi, amik ugyanúgy lehetnek high techek, mint a tankok vagy a bombázó repülők. De legfőképpen jól átgondolt és nagyon jól szervezett, hogy működjön is. Másrészt ha ezen felül marad erő, akkor rámenni valamire, amit mi tudunk adni a NATO-nak, és jók lehetünk benne. Tudomisén logisztika, javító háttér, speciális alakulatok amik katasztrófa elhárításban, aknátlanításban, antiterror feladatokban ésatöbbi tudnak annyit, hogy NATO szinten is hasznosak. Ezzel piros pontokat is szerezhetnénk, és még gazdaságilag is hasznos lehet időnként akár.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
És ebből van még vissza út?Meglepő. Az hogy senki nem hiszi el őket nem érdekli.telex.hu/belfold/2023/01/20/debrecen-catl-akkumulatorgyar-kozmeghallgataspedig
Jó buli lehetett 😄
warr_b
Negritis, a vajda
Nemes samu09
Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 3 éve
Spec a katonai ktgvetést Trump fenyegetése óta az összes Nato tagország, köztük mi is, növeli.A katonai kiadásokon nem lehet spórolni.Mást sem tett eddig Magyarország (ill EU nagyrésze) eddig, mint spórolt a katonai kiadásokon. De most Orbán szerinted hirtelen megvilágosodott, és az ország érdekeit kezdi nézni a sajátja helyett 😀
Egyrészt NATO tagok vagyunk, ez jár egyfajta erőforrásbeli (anyagi) kötelezettséggel, mondjuk úgy ez a belépőjegyünk.
Másrészt ne higyjük azt -főleg az ukrajnai események tükrében-, hogy azért van béke Európában, mert mindenki okos, bölcs, belátó, humánus pacifista lett.
Amint egy ország katonai potenciálja egy bizonyos szint alá csökken (aminek része a NATO tagság is) kiszolgáltatottá válik, és csak idő, és egy szomszédos agyhalott felbukkanásának kérdése, hogy oda a biztonsága.
Tehát csökkenteni nem lehet, a stagnálás optimalizálása túl bonyolult lenne, ergo csak növekedni lehet. Még akkor is, ha ránézésre sokaknak csak a szarkupac mérete növekszik.
Őszentsége Sobri Jóska
ender1112
több mint 3 éve
A katonai kiadásokon nem lehet spórolni.Mást sem tett eddig Magyarország (ill EU nagyrésze) eddig, mint spórolt a katonai kiadásokon. De most Orbán szerinted hirtelen megvilágosodott, és az ország érdekeit kezdi nézni a sajátja helyett 😀
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 3 éve
A katonai kiadásokon nem lehet spórolni.Egyrészt NATO tagok vagyunk, ez jár egyfajta erőforrásbeli (anyagi) kötelezettséggel, mondjuk úgy ez a belépőjegyünk.
több mint 3 éve
Meglepő. Az hogy senki nem hiszi el őket nem érdekli.telex.hu/belfold/2023/01/20/debrecen-catl-akkumulatorgyar-kozmeghallgataspedig
Jó buli lehetett 😄
warr_b
Negritis, a vajda
több mint 3 éve
telex.hu/belfold/2023/01/20/debrecen-catl-akkumulatorgyar-kozmeghallgataspedig
Jó buli lehetett 😄
warr_b
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
telex.hu/belfold/2023/01/20/debrecen-catl-akkumulatorgyar-kozmeghallgatasJó buli lehetett 😄

több mint 3 éve
Én azt hittem, h az ő nevében a Cake egy becenév, ami arra utal, hogy nagyon-nagyon szereti a sütit. "AZ olyan sütit"telex.hu/belfold/2023/01/20/tovabb-dagad-a-gyurcsany-kisgomboc-kocsis-cake-olivio-is-a-dk-ban-folytatjaJobb későn, mint soha.😊 | Éljen Fletó, az ALTERNATÍVA! |
warr_b
nagylaza, főpohárnok
több mint 3 éve
Hogyne lehetne 😊 elméletileg, papíron bármit lehet. Nem lesz, nyilván, de ez azért van, mert se a 2010 előtti rendszernek nem volt elképzelése arról, hogy mit akar a Honvédséggel tenni és tulajdonképpen ennek a rezsimnek se volt, van valódi elképzelése róla. Egy kicsi, preiférikus, tulajdonképpen érdektelen ország ami viszont a NATO tehát a legerősebb és legnagyobb katonai szervezet tagja - na ennek milyen hadsereg kell?Nekem ezzel kapcsolatban az a hozzáállásom (hozzáteszem, laikus, nem értek a katonasághoz, nem tudom, hogy mi és mennyi kéne, hogy méretarányosan legyen egy funkcionáló haderőnk), szóval az a hozzáállásom, hogy amíg a befektetett pélnz felét/kétharmadát ellopják, addig bármibe fognak, abból értelmes dolog nem lesz. Akkor pedig inkább basszák el a pénzt mondjuk kórházfejlesztésre, és lopják abból ki a pénzt. Az se csinál jó egészségügyet, de a rozsdásodó, félig működő tank helyett még mindig jobb egy a szükségesnél jóval drágábban/gyengébben berendezett műtő, amiben legalább megmentenek pár embert, ha kevesebbet is, mint lehetne.
Ez egyébként egy fontos, egész társadalmat érintő kérdés amiről lehetne és kellene sokat beszélgetni, mert én tudnék érveket mondani a nagyobb létszámú, jól felfegyverezett hadsereg mellett és ellen is, de tudnék a kicsi, specializálódott mellett és ellen is. Na ezt a beszélgetést nem ejtik meg '90 óta, vagy ha meg is ejtették, akkor nem döntöttek vagy ha döntöttek, nem hajtották végre. A rendszerváltás után hagyták magától szétrohadni a hadsereget, majd ezt eladták, mint tudatos haderőfejlesztési stratégia (nem a páncélosok rohadtak szét, mi építettük le őket) a mostaniak meg minden szart megvesznek "képességfejlesztés" címszóval, de minek? Mi az irány? Veszünk Leopardokat, oké, de minek? (Nyilván politika, tudom, de a németek árulnak kurva jó lokátor rendszert is, miért nem építünk ki egy kurvajó közép-európai légvédelmi központot, amúgy is a Gripenekkel mi látjuk el egy csomószor a környező országok légtérvédelmét, ez adott lenne - de ezt csak random mondtam) Az átlagszavazónak teljesen mindegy, hogy fejlett légvédelmi rendszert, Leopardot vagy péncélozott csapatszállítókat vesz az aktuális rezsim, lopni mindenből lehet, és ennek még értelme is lenne. Én azt várom, hogy mikor rendelünk elő a B-21-esekre, a Leopardok mellett simán elfér néhány nehézbombázó...
MC12
A műtő helyére behelyettesíthető iskola, tornaterem, könyvtár, út, vasút, ésatöbbi.
(Zárójelben hozzáteszem, hogy a lélegeztetőgép féle beszerzések azért elbizonytalanítanak, mert ha lehet 300 milliárdot úgy is elbaszni az egészséügyben, ahogy a lélegeztetőgépekre sikerült, akkor az a műtő se fog egy embert se megmenteni .... akkor meg tökmindegy.)

több mint 3 éve
telex.hu/belfold/2023/01/20/tovabb-dagad-a-gyurcsany-kisgomboc-kocsis-cake-olivio-is-a-dk-ban-folytatjaJobb későn, mint soha.😊 | Éljen Fletó, az ALTERNATÍVA! |
warr_b
több mint 3 éve
Erre mit lehet mondani? 2026-ig Budapest semmit nem fog fejleszteni...gratulálok 444.hu/2023/01/20/a-kovetkezo-evtizedben-nem-lesz-mit-megvalositani-budapesten-es-kornyeken?fbclid=IwAR0bdMDB0fy_GGMj4AVBUJMVfWCTP6uCsZucCIYEnpt2sCCyI6AU3W7mvLk
több mint 3 éve
telex.hu/belfold/2023/01/20/tovabb-dagad-a-gyurcsany-kisgomboc-kocsis-cake-olivio-is-a-dk-ban-folytatja