Politika
66 feliratkozó
1 napja
Bowl.hu választási tippelde 2026docs.google.com/spreadsheets/d/1y0eVLWD7fa8n1cQrxtvJifTQ2N-H88PoJ5pRI8-xmWk/edit?usp=sharing
Művész mozi utolsó sáv tippelde: az utolsó 5 film össznézőszámát kell megtippelni, aki a legközelebb lesz hozzá, ingyenjegyet kap (a húsvét vasárnapi adatokat hétfőn beírom)
Mandátum-, listás %-, részvételi arány tipp: magától értetődő
Egyéni jóslatok: Sobri ötlete, kifejtős, bármelyik OEVK-t beírhatod, ha van valami hot take-ed
A tippeket április 12. 6:00-ig lehet leadni, szóljatok, ha valami nagyon fontos kimaradt volna
több mint 3 éve
én azt várom, hogy a trieszti kikötő védelmére mikor vesszük meg a nagyszerű kínai anyahajókat. mármint nem az új moderneket, hanem amiket még Mao adott át.Hogyne lehetne 😊 elméletileg, papíron bármit lehet. Nem lesz, nyilván, de ez azért van, mert se a 2010 előtti rendszernek nem volt elképzelése arról, hogy mit akar a Honvédséggel tenni és tulajdonképpen ennek a rezsimnek se volt, van valódi elképzelése róla. Egy kicsi, preiférikus, tulajdonképpen érdektelen ország ami viszont a NATO tehát a legerősebb és legnagyobb katonai szervezet tagja - na ennek milyen hadsereg kell?Az elmúlt években mást se olvastam a katonasággal foglakozó szaksajtóban, csak hogy a magyar honvédség mennyire vízfejű, teljesen értelmetlen számú vezérkari tiszt, tábornok, felső vezető van, akik azon kívül, hogy isznak, más hozzáadott értékük nincs, egyszerűen itt ragadtak.családi szinten is értintett vagyok a honvédségben
Teszem hozzá, ugyanezt mondta a honvédségnél dolgozó törzsőrmester barátom is. Erre most megy a sírás, hogy kibaszkodják őket. Nagyon helyes. Lesz olyan akit a politikai nézete miatt tesznek ki? Lesz. A maradék 98%-ot meg kinevezni se szabadott volna. Egyszerűen annyira gyenge a magyar tisztikar minősége, hogy nehéz volna rossz embert kirúgni - bárkit dobsz ki, nagy valószínűséggel alkalmatlan volt a munkájára. (Nem mindenki, én is ismerek elhivatott alezredest de ők a kivétel, és szerinte is egyébként gond nélkül ki lehet baszni a tisztek nagyrészét - a honvédség meg se fogja érezni, illetve kevesebb idő megy el felesleges protokoll látogatásokra és berúgásokra a vezérőrnagyúrral)
Egyébként ez a “100-as nagyságrendben rúgnak ki tiszteket” - ez kevés. Remélem ez csak a kezdet. 30 ezer fős hadseregre 6 ezer körüli tiszti létszám - nevetséges.
MC12
és ez egy szükséges lépés volt aminek sokan nem örülnek, de a hisztit én se értem
a fő gond hogy fényes vezér azt gondolja hogy lehet ütőképes sereget csinálni itthon
szólok neki: NEM LEHET
a probléma onnan indul ami miatt hatalmon lehet, mindenkinek megvannak a korrupt alkujai ami miatt életképtelen bármilyen ötlet
Negritis, a vajda
Ez egyébként egy fontos, egész társadalmat érintő kérdés amiről lehetne és kellene sokat beszélgetni, mert én tudnék érveket mondani a nagyobb létszámú, jól felfegyverezett hadsereg mellett és ellen is, de tudnék a kicsi, specializálódott mellett és ellen is. Na ezt a beszélgetést nem ejtik meg '90 óta, vagy ha meg is ejtették, akkor nem döntöttek vagy ha döntöttek, nem hajtották végre. A rendszerváltás után hagyták magától szétrohadni a hadsereget, majd ezt eladták, mint tudatos haderőfejlesztési stratégia (nem a páncélosok rohadtak szét, mi építettük le őket) a mostaniak meg minden szart megvesznek "képességfejlesztés" címszóval, de minek? Mi az irány? Veszünk Leopardokat, oké, de minek? (Nyilván politika, tudom, de a németek árulnak kurva jó lokátor rendszert is, miért nem építünk ki egy kurvajó közép-európai légvédelmi központot, amúgy is a Gripenekkel mi látjuk el egy csomószor a környező országok légtérvédelmét, ez adott lenne - de ezt csak random mondtam) Az átlagszavazónak teljesen mindegy, hogy fejlett légvédelmi rendszert, Leopardot vagy péncélozott csapatszállítókat vesz az aktuális rezsim, lopni mindenből lehet, és ennek még értelme is lenne. Én azt várom, hogy mikor rendelünk elő a B-21-esekre, a Leopardok mellett simán elfér néhány nehézbombázó...
MC12
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
nem lerohad a sereg hanem szétlopjákHogyne lehetne 😊 elméletileg, papíron bármit lehet. Nem lesz, nyilván, de ez azért van, mert se a 2010 előtti rendszernek nem volt elképzelése arról, hogy mit akar a Honvédséggel tenni és tulajdonképpen ennek a rezsimnek se volt, van valódi elképzelése róla. Egy kicsi, preiférikus, tulajdonképpen érdektelen ország ami viszont a NATO tehát a legerősebb és legnagyobb katonai szervezet tagja - na ennek milyen hadsereg kell?Az elmúlt években mást se olvastam a katonasággal foglakozó szaksajtóban, csak hogy a magyar honvédség mennyire vízfejű, teljesen értelmetlen számú vezérkari tiszt, tábornok, felső vezető van, akik azon kívül, hogy isznak, más hozzáadott értékük nincs, egyszerűen itt ragadtak.családi szinten is értintett vagyok a honvédségben
Teszem hozzá, ugyanezt mondta a honvédségnél dolgozó törzsőrmester barátom is. Erre most megy a sírás, hogy kibaszkodják őket. Nagyon helyes. Lesz olyan akit a politikai nézete miatt tesznek ki? Lesz. A maradék 98%-ot meg kinevezni se szabadott volna. Egyszerűen annyira gyenge a magyar tisztikar minősége, hogy nehéz volna rossz embert kirúgni - bárkit dobsz ki, nagy valószínűséggel alkalmatlan volt a munkájára. (Nem mindenki, én is ismerek elhivatott alezredest de ők a kivétel, és szerinte is egyébként gond nélkül ki lehet baszni a tisztek nagyrészét - a honvédség meg se fogja érezni, illetve kevesebb idő megy el felesleges protokoll látogatásokra és berúgásokra a vezérőrnagyúrral)
Egyébként ez a “100-as nagyságrendben rúgnak ki tiszteket” - ez kevés. Remélem ez csak a kezdet. 30 ezer fős hadseregre 6 ezer körüli tiszti létszám - nevetséges.
MC12
és ez egy szükséges lépés volt aminek sokan nem örülnek, de a hisztit én se értem
a fő gond hogy fényes vezér azt gondolja hogy lehet ütőképes sereget csinálni itthon
a probléma onnan indul ami miatt hatalmon lehet, mindenkinek megvannak a korrupt alkujai ami miatt életképtelen bármilyen ötlet
Negritis, a vajda
Ez egyébként egy fontos, egész társadalmat érintő kérdés amiről lehetne és kellene sokat beszélgetni, mert én tudnék érveket mondani a nagyobb létszámú, jól felfegyverezett hadsereg mellett és ellen is, de tudnék a kicsi, specializálódott mellett és ellen is. Na ezt a beszélgetést nem ejtik meg '90 óta, vagy ha meg is ejtették, akkor nem döntöttek vagy ha döntöttek, nem hajtották végre. A rendszerváltás után hagyták magától szétrohadni a hadsereget, majd ezt eladták, mint tudatos haderőfejlesztési stratégia (nem a páncélosok rohadtak szét, mi építettük le őket) a mostaniak meg minden szart megvesznek "képességfejlesztés" címszóval, de minek? Mi az irány? Veszünk Leopardokat, oké, de minek? (Nyilván politika, tudom, de a németek árulnak kurva jó lokátor rendszert is, miért nem építünk ki egy kurvajó közép-európai légvédelmi központot, amúgy is a Gripenekkel mi látjuk el egy csomószor a környező országok légtérvédelmét, ez adott lenne - de ezt csak random mondtam) Az átlagszavazónak teljesen mindegy, hogy fejlett légvédelmi rendszert, Leopardot vagy péncélozott csapatszállítókat vesz az aktuális rezsim, lopni mindenből lehet, és ennek még értelme is lenne. Én azt várom, hogy mikor rendelünk elő a B-21-esekre, a Leopardok mellett simán elfér néhány nehézbombázó...
MC12
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Az elmúlt években mást se olvastam a katonasággal foglakozó szaksajtóban, csak hogy a magyar honvédség mennyire vízfejű, teljesen értelmetlen számú vezérkari tiszt, tábornok, felső vezető van, akik azon kívül, hogy isznak, más hozzáadott értékük nincs, egyszerűen itt ragadtak.naiv vagy, ha 2%-ra teszed a számot, de alapvetően (az egyéni "tragédiákat" nem számolva) én sem tudom bírálni ezt. viszont egy valamit többször is hangoztattam itt is. a katonaságot úgy kell szemlélni és bírálni, hogy én aztán találkoztam az összes rendvédelmi-féligrendvédelmi stb szervezettel, és az össze közül magasan a KNBSZ-es kollégák emelkedtek ki szakmai tudás, felkészültség, rátermettség alapján. lehet, nem a katonákkal kellett volna kezdeni.
MC12
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Ezek azok a húzások amelyekre most semmi szüksèg, nincs jobb dolguk...😥😒Valszeg innen fúj a szél:
index.hu/kulfold/2023/01/19/karpatalja-oktatas-intezmenyvezeto-munkacs-ukrajna-magyarorszag/
dande2
24.hu/kulfold/2023/01/20/ujabb-vetoval-szurt-ki-az-ukranokkal-a-magyar-kormany/

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
Az elmúlt években mást se olvastam a katonasággal foglakozó szaksajtóban, csak hogy a magyar honvédség mennyire vízfejű, teljesen értelmetlen számú vezérkari tiszt, tábornok, felső vezető van, akik azon kívül, hogy isznak, más hozzáadott értékük nincs, egyszerűen itt ragadtak.Hát igen, szegény Horty most pöröghet a síjában, hogy végre sikerült szétverni az utolsó szervezeti egységet is, ami néhány megbaszott rendszert azért túlélt - nem mellesleg a mindenen áthúzott nagyszerű trianon-érzés is ugye csak addig számít, amíg politikai munícióban lehet vele lövöldözni, dehogy hagyomány, gerinc meg ijenek.. felejcsdel. Szóval elérkezik az utsó független elem felszámolása is, kezdődhet a fideszesítés, pénzes melók, beszerzések, folyamatos lendültbe, mindenmegváltoztatása... jólesz higgyétek el. Igaz nagyon magas volt mindig is a NH tisztiállomány, de a kövült vízfej néha jó, hogy olyan körülményes és kívülálló számára átlálthatatlan mechanizmusok működnek, amiben nem mondanak nemet, viszont a jólmeggondolt erős döntéshez szükséges időt kivárták, mer mire a mamelukok megmozdulnak, addigra lehet már máshogy fújtak a szelek, És persze gratulálhatunk SZBK szerencselovagnak majd mikor úgy fognak lepattani a nato-logisztikáról, mint kanári az F15ösről. Baszki egy kényszersorozásos gárdából kinőve, túlcsúszva az antant-előírásokon a német vezérkaron az orosz megszálláson, rendszerváltáson, nátósításon de ez a viharvert lassú mamut vette az akadályokat, na most ki kellett lőni, mer pénz van benne. Csak most mondom a NATO nem fog annyit szőrözni a pénzcsapok levágásával, mint a punijó.
MC12
Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
csipkelli
4 010
Feri továbbra is aktív az átigazolási piacon.
több mint 3 éve
De miért? Mi köze az észhez és a tanultsághoz annak, hogy valaki alja ember, vagy nem?Ilyenkor tényleg csak az lep meg, hogy vannak köztük olyan saját jogon intelligens és tanult arcok, mint Gyürk, Trócsányi vagy Győri Enikő.Posztot másoltam csak. (Ettől függetlenül még mindig "megtudnak lepni", hogy van lejjebb.)Az állásfoglalást a Parlament 472 igen szavazattal, 19 ellenszavazat és 33 tartózkodás mellett fogadta el. A jelenlévő ellenzéki magyar EP-képviselők támogatták a dokumentumot, azonban sem a 12 fideszes, sem az Európai Néppárt tagjaként dolgozó KDNP-s képviselő nem nyomott gombot.Miért vagy meglepve? Megkapták az utasítást a gazdájuktól.
Ja, hogy mire? Hát arra, hogy létrehozzanak-e egy különleges nemzetközi törvényszéket, amely Oroszország politikai és katonai vezetésének, valamint azok szövetségeseinek felelősségre vonását vizsgálja AZ UKRAJNAI HÁBORÚS BŰNÖK KAPCSÁN.
Zsellértelkes Vrij
warr_b
Zsellértelkes Vrij
Dzsokijuing
több mint 3 éve
Ilyenkor tényleg csak az lep meg, hogy vannak köztük olyan saját jogon intelligens és tanult arcok, mint Gyürk, Trócsányi vagy Győri Enikő.Posztot másoltam csak. (Ettől függetlenül még mindig "megtudnak lepni", hogy van lejjebb.)Az állásfoglalást a Parlament 472 igen szavazattal, 19 ellenszavazat és 33 tartózkodás mellett fogadta el. A jelenlévő ellenzéki magyar EP-képviselők támogatták a dokumentumot, azonban sem a 12 fideszes, sem az Európai Néppárt tagjaként dolgozó KDNP-s képviselő nem nyomott gombot.Miért vagy meglepve? Megkapták az utasítást a gazdájuktól.
Ja, hogy mire? Hát arra, hogy létrehozzanak-e egy különleges nemzetközi törvényszéket, amely Oroszország politikai és katonai vezetésének, valamint azok szövetségeseinek felelősségre vonását vizsgálja AZ UKRAJNAI HÁBORÚS BŰNÖK KAPCSÁN.
Zsellértelkes Vrij
warr_b
Zsellértelkes Vrij
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 3 éve
Hogyne lehetne 😊 elméletileg, papíron bármit lehet. Nem lesz, nyilván, de ez azért van, mert se a 2010 előtti rendszernek nem volt elképzelése arról, hogy mit akar a Honvédséggel tenni és tulajdonképpen ennek a rezsimnek se volt, van valódi elképzelése róla. Egy kicsi, preiférikus, tulajdonképpen érdektelen ország ami viszont a NATO tehát a legerősebb és legnagyobb katonai szervezet tagja - na ennek milyen hadsereg kell?Az elmúlt években mást se olvastam a katonasággal foglakozó szaksajtóban, csak hogy a magyar honvédség mennyire vízfejű, teljesen értelmetlen számú vezérkari tiszt, tábornok, felső vezető van, akik azon kívül, hogy isznak, más hozzáadott értékük nincs, egyszerűen itt ragadtak.családi szinten is értintett vagyok a honvédségben
MC12
Negritis, a vajda
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Az elmúlt években mást se olvastam a katonasággal foglakozó szaksajtóban, csak hogy a magyar honvédség mennyire vízfejű, teljesen értelmetlen számú vezérkari tiszt, tábornok, felső vezető van, akik azon kívül, hogy isznak, más hozzáadott értékük nincs, egyszerűen itt ragadtak.családi szinten is értintett vagyok a honvédségben
MC12
több mint 3 éve
Gyenge a tisztikar, de szerencsére most tapasztalt szakemberekkel nem pedig komisszárokkal helyettesítik majd őket. Ez idáig is bevált mindenhol.Láthatóan az államigazgatás és közigazgatás és minisztériumok területén is észszerű leépítések zajlottak az elmúlt évtizedben! !!!
Itt is erről van szó. Láttuk idáig ahogy megszüntették a vízfejeket nem pedig csak lecserélték.
C'mon man
Szerkesztette: ozibozi
több mint 3 éve
Az elmúlt években mást se olvastam a katonasággal foglakozó szaksajtóban, csak hogy a magyar honvédség mennyire vízfejű, teljesen értelmetlen számú vezérkari tiszt, tábornok, felső vezető van, akik azon kívül, hogy isznak, más hozzáadott értékük nincs, egyszerűen itt ragadtak.Teszem hozzá, ugyanezt mondta a honvédségnél dolgozó törzsőrmester barátom is. Erre most megy a sírás, hogy kibaszkodják őket. Nagyon helyes. Lesz olyan akit a politikai nézete miatt tesznek ki? Lesz. A maradék 98%-ot meg kinevezni se szabadott volna. Egyszerűen annyira gyenge a magyar tisztikar minősége, hogy nehéz volna rossz embert kirúgni - bárkit dobsz ki, nagy valószínűséggel alkalmatlan volt a munkájára. (Nem mindenki, én is ismerek elhivatott alezredest de ők a kivétel, és szerinte is egyébként gond nélkül ki lehet baszni a tisztek nagyrészét - a honvédség meg se fogja érezni, illetve kevesebb idő megy el felesleges protokoll látogatásokra és berúgásokra a vezérőrnagyúrral)
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Posztot másoltam csak. (Ettől függetlenül még mindig "megtudnak lepni", hogy van lejjebb.)Az állásfoglalást a Parlament 472 igen szavazattal, 19 ellenszavazat és 33 tartózkodás mellett fogadta el. A jelenlévő ellenzéki magyar EP-képviselők támogatták a dokumentumot, azonban sem a 12 fideszes, sem az Európai Néppárt tagjaként dolgozó KDNP-s képviselő nem nyomott gombot.Miért vagy meglepve? Megkapták az utasítást a gazdájuktól.
Zsellértelkes Vrij
warr_b
Szerkesztette: Brouwerij van de Vrij
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Az állásfoglalást a Parlament 472 igen szavazattal, 19 ellenszavazat és 33 tartózkodás mellett fogadta el. A jelenlévő ellenzéki magyar EP-képviselők támogatták a dokumentumot, azonban sem a 12 fideszes, sem az Európai Néppárt tagjaként dolgozó KDNP-s képviselő nem nyomott gombot.Miért vagy meglepve? Megkapták az utasítást a gazdájuktól.
Zsellértelkes Vrij

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
Az állásfoglalást a Parlament 472 igen szavazattal, 19 ellenszavazat és 33 tartózkodás mellett fogadta el. A jelenlévő ellenzéki magyar EP-képviselők támogatták a dokumentumot, azonban sem a 12 fideszes, sem az Európai Néppárt tagjaként dolgozó KDNP-s képviselő nem nyomott gombot. Ja, hogy mire? Hát arra, hogy létrehozzanak-e egy különleges nemzetközi törvényszéket, amely Oroszország politikai és katonai vezetésének, valamint azok szövetségeseinek felelősségre vonását vizsgálja AZ UKRAJNAI HÁBORÚS BŰNÖK KAPCSÁN.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Jó kis posztmodern. Kurvára remélem hogy egy fillér EUR-t nem fognak kapni, és az egész országot csődbe viszik.Olyan nem lesz h csod.
Nomac
Maximum nagyon nem lesz jo itt elni.
Az EU meg nem fog kormanyt buktatni es nem fogja hagyni h gazdasagilag tonkremenjunk.
Es azt se hagyjak majd h megjobban a kinaiak vagy az oroszok erdekszferajaba sodrodjunk, legalabbis remelem.
több mint 3 éve
ugyanezt megkaptam én is, legfontosabbat lehagytad:aki úgy szavaz ahogy mi akarjuk az az igaz magyar, a többi kuka
"a MAGYAROK 97%-a elutasítja a súlyos károkat okozó szankcíókat!" (nem, nem a válaszadók, hanem ha lúd, legyen kövér alapon, a magyarok, ergo minden magyar! 😊 )
szavazott: 1.389m fő
szóval akkor Magyarország lakossága: 1.389m fő
bogec7
több mint 3 éve
csipkelli
4 010
hvg.hu/itthon/20230119_Polt_tonigate_volner_hadhazyÉn ezt lépném buziprüsszel helyében. Tóni, Barbi és Ádám. Vagy mehettek koldulni keletre.
több mint 3 éve
Jó kis posztmodern. Kurvára remélem hogy egy fillér EUR-t nem fognak kapni, és az egész országot csődbe viszik. több mint 3 éve
A posztmodernből már csak egy lépés kellett az újbeszélhezNagyon igaz.
r.baggio
Az egész posztmodern, de főleg a derridai dekonstrukció gondolata ilyen szempontból károsabb volt a nyugati kultúrára, mint a fasiszták, a kommunisták és 50 millió harmadik világbeli bevándorló egyszerre.
Minden jelenthet mindent, semmi sem jelent semmit, minden megkérdőjelezhető, a történelem átírható, bármilyen hazugságot szemrebbenés nélkül el lehet mondani.
Orwell ezt zseniálisan látta meg, pedig ő igazából nem is érte meg ezt a korszakot.
Szerkesztette: Kampman
több mint 3 éve
A posztmodernből már csak egy lépés kellett az újbeszélhez, hát így működik itthon a kapitalizmus

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
ugyanezt megkaptam én is, legfontosabbat lehagytad:
"Szeretnénk köszönetet mondani annak az 1 millió 389 ezer embernek, aki részt vett a konzultációban."
Ma végre tájékoztattak, azon az e-mailcímen, amit a covid vakcina miatt kellett leadni. Mondjuk ha a felcsúton tag pénzből épült szálloda nem törvénytelen, akkor miért pont ez lenne az 😀
Klaci79
"a MAGYAROK 97%-a elutasítja a súlyos károkat okozó szankcíókat!" (nem, nem a válaszadók, hanem ha lúd, legyen kövér alapon, a magyarok, ergo minden magyar! 😊 )
szavazott: 1.389m fő
szóval akkor Magyarország lakossága: 1.389m fő
...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
több mint 3 éve
makronom.mandiner.hu/cikk/20230116_orulhetunk_magas_inflacios_mutatoinknakMondanam h ertem h mit akar mondani a szerzo, de nem.
Érdemes betekintést nyerni az alternatív valóságba:
“ A budapesti áremelés 8,3 százalékkal vitte feljebb az árakat, míg a vidéki növekmény 12,5 százalék. Azaz jóval magasabb inflációs hatást mérhetünk vidéken. Miközben az ár pontosan ugyanannyit változott a két helyen. Sőt, a vidéki lakosok ezelőtt és ezután is jelentősen, 200 forinttal olcsóbban jutnak hozzá a gyümölcshöz.
A kiemelkedő magyar infláció mögött pontosan a fenti hatás van. A háború, a szankciók és az aszály miatt egyes termékek – elsősorban az energia és az élelmiszer – ára jelentős mértékben drágult. És az egységnyi árnövekedés nagyobb inflációt jelent azon államokban, ahol az árak alacsonyabbak.”
“ Az árak százalékos növekedése, azaz az inflációs mutató csak azért lett magas, mert a vetítési alap, azaz az ár roppant alacsony volt.
A magas magyar gázinflációs ráta tehát nem azt jelenti, hogy itthon rosszabb lenne a fogyasztók helyzete, mint más országokban. Sőt, a hazai fogyasztók mind árak, mint pedig az árnövekedés tekintetében kedvező helyzetben vannak. A magas inflációs ráta adott esetben tehát igazából jó hír nekünk magyaroknak. ”
Lyézus.
Amadeus von Dollárbaloldal
Egyszeruen az agyam nem kepes befogadni az infot meg a logikat, kb. mintha valami zagyvasagot olvasnek, ami elso ranezesre ertelmes szavakat tartalmaz, de aztan rajovok h nem.
több mint 3 éve
VanillaSky
1 646
makronom.mandiner.hu/cikk/20230116_orulhetunk_magas_inflacios_mutatoinknakSzóval ennél a retardált mcc-s brancsnál eljutottak oda, hogy nyílegyenesen mást állítanak, mint amit a gazdájuk elvárna, azaz a brüsszeli szankciókat meg kell köszönni, mivel azok miatt magas az infláció.
Érdemes betekintést nyerni az alternatív valóságba:
“ A budapesti áremelés 8,3 százalékkal vitte feljebb az árakat, míg a vidéki növekmény 12,5 százalék. Azaz jóval magasabb inflációs hatást mérhetünk vidéken. Miközben az ár pontosan ugyanannyit változott a két helyen. Sőt, a vidéki lakosok ezelőtt és ezután is jelentősen, 200 forinttal olcsóbban jutnak hozzá a gyümölcshöz.
A kiemelkedő magyar infláció mögött pontosan a fenti hatás van. A háború, a szankciók és az aszály miatt egyes termékek – elsősorban az energia és az élelmiszer – ára jelentős mértékben drágult. És az egységnyi árnövekedés nagyobb inflációt jelent azon államokban, ahol az árak alacsonyabbak.”
“ Az árak százalékos növekedése, azaz az inflációs mutató csak azért lett magas, mert a vetítési alap, azaz az ár roppant alacsony volt.
A magas magyar gázinflációs ráta tehát nem azt jelenti, hogy itthon rosszabb lenne a fogyasztók helyzete, mint más országokban. Sőt, a hazai fogyasztók mind árak, mint pedig az árnövekedés tekintetében kedvező helyzetben vannak. A magas inflációs ráta adott esetben tehát igazából jó hír nekünk magyaroknak. ”
Lyézus.
Amadeus von Dollárbaloldal
"Száz ismétlés, heti három éjszaka, négy éven keresztül gondolta Bernard Marx, a hipnopédiaspecialista. Hatvankétezer-négyszáz ismétlés, és az állítás igazsággá válik. Idióták!"