Politika
66 feliratkozó
22 órája
Bowl.hu választási tippelde 2026docs.google.com/spreadsheets/d/1y0eVLWD7fa8n1cQrxtvJifTQ2N-H88PoJ5pRI8-xmWk/edit?usp=sharing
Művész mozi utolsó sáv tippelde: az utolsó 5 film össznézőszámát kell megtippelni, aki a legközelebb lesz hozzá, ingyenjegyet kap (a húsvét vasárnapi adatokat hétfőn beírom)
Mandátum-, listás %-, részvételi arány tipp: magától értetődő
Egyéni jóslatok: Sobri ötlete, kifejtős, bármelyik OEVK-t beírhatod, ha van valami hot take-ed
A tippeket április 12. 6:00-ig lehet leadni, szóljatok, ha valami nagyon fontos kimaradt volna
több mint 3 éve
Egyeduli europai orszagkent benne vagyunk a top10 elelmiszer inflacios listaban. Zimbabwe, Iran, Ruanda, Suriname stb. Diszes tarsasag:Szankciós infláció. Ezt nem tudni
www.worldbank.org/en/topic/agriculture/brief/food-security-update?cid=ECR_LI_worldbank_EN_EXT
undisputedly

több mint 3 éve
Egyeduli europai orszagkent benne vagyunk a top10 elelmiszer inflacios listaban. Zimbabwe, Iran, Ruanda, Suriname stb. Diszes tarsasag:www.worldbank.org/en/topic/agriculture/brief/food-security-update?cid=ECR_LI_worldbank_EN_EXT
több mint 3 éve
„Siránkoznak az értelmiségiek, a népboldogító felvilágosítók, hogy a tanításuknak rossz a hatásfoka, hogy a nép nem tanul semmiből, hogy az előző nemzedék tapasztalatait a következő nem veszi át. A műveltséget, a szép iránti fogékonyságot akarják terjeszteni, idealizálják a népet, maguk is népfiak akarnak lenni, ezek a reménytelenül idealista értelmiségiek; ő is népfi akart lenni, bolond narodnyik.Nem látják be, hogy a nép a magáét nagyon is megtanulta, mert minden újabb nemzedéknek a pofájába vágják, és ha elfeledte volna, újra megtanulja: azé a hatalom, akinél a fegyver. Annak földig hajolva hódolni kell, rimánkodni kegyért, pillanatnyi enyhületért, hatalommorzsáért, akárki legyen is: tatár, török, német, orosz, zsidó, sváb, román, szerb vagy magyar, legyen az herceg vagy gróf, lovas tengerész vagy pártfőtitkár, altiszt vagy őrmester, jegyző vagy segédmunkás.
Akit pedig a hatalom legsilányabb gyakorlója gúnyolni méltóztatik, azt ki kell röhögni, még ha az anyánk is.
A népnek nincsen iróniája, a gúnyt remekül érti.
Az erőszak nyelvén kell szólni hozzá, más nyelvet nem beszél, és ha kedvesen szólítják meg, gyöngeséget szimatol és harap. Legázolják, aki nem üvölt. Merő irigység ez a mocsári világ, víz alá rejtőznek, és följelentik azt, aki a nádszálon keresztül óránként eggyel többször veszi a levegőt. Gyűlölnek mindent, ami rajtuk kívül eleven, legyen az növény, állat vagy ember. Görbe, sunyi, babonás lelkek, megmondják nekik, ki a boszorkány, ki ver szemmel, és agyonütik. Az intéző titkos óhaját kiszimatolják, a lányukat, a feleségüket, az anyjukat az intéző ágyába gyömöszölik, és amíg az a nőt döngöli, az ágy alatt a csizmáját suvickolják a nyelvükkel. Ezt tanulta a nép ezer évig, és ez valódi tudás, nem pedig homályos, időleges, foszlékony elvek és eszmék.”
(Spiró György)
több mint 3 éve
Akkor még ironikus módon a Fidesz volt a visszanevezés mellett, az ellenzék meg inkább ragaszkodott a Moszkvához.nem az a kérdés hogy van-e, hanem hogy "etikus"-eAzért van. Ja és Tarlós volt a polgi amikor elnevezték…szegeden kívül nemtom hogy lehet-e bárhol moszkváról közterületet elnevezniPár évtized alatt átmegy a köztudatba, mint a többi.Hát meg úgy őszintén. Fogja ezt valaki valaha vármegyének hívni, nem hivatalos esetekben? Senki.Ez a vármegye a Fidesz kommunikációjában is akadozik még, a polgármester nálunk az újévi köszöntőben még megyeként hivatkozott a vármegyéreÉs még nagyon sokáig akadozni fog.
zacknorb
Éveken, évtizedeken át berögzült az elnevezés.
Rendszerváltás után még 10 évvel is sokan a Lenin utcára hivatkoztak nálunk pedig Béla király volt a neve. De lehetne sorolni napestig a példákat.
kittli
Hanni
Mondjuk nekem a Moszkva tér mindig is egy borzasztóan nyomasztó elnevezés volt, azonnal át tudtam állni a Széll Kálmánra.
Kampman
Negritis, a vajda
Moszkva sétány
maps.app.goo.gl/6vA8m7Y5piVW4g368?g_st=ic
vpi
Negritis, a vajda
több mint 3 éve
nem az a kérdés hogy van-e, hanem hogy "etikus"-eAzért van. Ja és Tarlós volt a polgi amikor elnevezték…szegeden kívül nemtom hogy lehet-e bárhol moszkváról közterületet elnevezniPár évtized alatt átmegy a köztudatba, mint a többi.Hát meg úgy őszintén. Fogja ezt valaki valaha vármegyének hívni, nem hivatalos esetekben? Senki.Ez a vármegye a Fidesz kommunikációjában is akadozik még, a polgármester nálunk az újévi köszöntőben még megyeként hivatkozott a vármegyéreÉs még nagyon sokáig akadozni fog.
zacknorb
Rendszerváltás után még 10 évvel is sokan a Lenin utcára hivatkoztak nálunk pedig Béla király volt a neve. De lehetne sorolni napestig a példákat.
kittli
Hanni
Mondjuk nekem a Moszkva tér mindig is egy borzasztóan nyomasztó elnevezés volt, azonnal át tudtam állni a Széll Kálmánra.
Kampman
Negritis, a vajda
Moszkva sétány
vpi
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Azért van. Ja és Tarlós volt a polgi amikor elnevezték…szegeden kívül nemtom hogy lehet-e bárhol moszkváról közterületet elnevezniPár évtized alatt átmegy a köztudatba, mint a többi.Hát meg úgy őszintén. Fogja ezt valaki valaha vármegyének hívni, nem hivatalos esetekben? Senki.Ez a vármegye a Fidesz kommunikációjában is akadozik még, a polgármester nálunk az újévi köszöntőben még megyeként hivatkozott a vármegyéreÉs még nagyon sokáig akadozni fog.
zacknorb
kittli
Hanni
Kampman
Negritis, a vajda
Moszkva sétány
több mint 3 éve
szegeden kívül nemtom hogy lehet-e bárhol moszkváról közterületet elnevezniPár évtized alatt átmegy a köztudatba, mint a többi.Hát meg úgy őszintén. Fogja ezt valaki valaha vármegyének hívni, nem hivatalos esetekben? Senki.Ez a vármegye a Fidesz kommunikációjában is akadozik még, a polgármester nálunk az újévi köszöntőben még megyeként hivatkozott a vármegyéreÉs még nagyon sokáig akadozni fog.
zacknorb
kittli
Hanni
Kampman
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Na jó.. USD->HUF->EUR más mozgás pár napos időtávon, mint az USD->EUR, hiába csak származtatott árfolyam a forinté.Mit gondoljak át? Olvasd el még egyszer Klaci írását. Ha az árakat euróban hasonlítjuk össze, akkor ott nincs árfolyam. Mert ugyanaz a devizanem - eur to eur -, nincs mit mire váltani. Az, hogy még ezen a gyenge eur árfolyamon átváltva is drágább a benzin nálunk, az - a gyenge árfolyam - egy kísérő horog a balegyenesre.Klaci euróban számolva hasonlította össze az árakat, úgyhogy az nem a gyenge árfolyam miatt van (euróban is drágábban vagyunk), hanem az áfa meg a jövedéki adó miatt. Erre jön még rá ajándékként a gyenge forint, hogy forintban még húsbavágóbb legyen.Ezt azért gondold át! 😊 USD-ben veszed az alapterméket. Legyen a kiindulópontod X USD/HUF árfolyam. Y mennyiséget veszel. Ha a forint romlik 10 százalékot, akkor 1,1X-be kerül ugyanaz a mennyiséged. Ez lesz az adóalapod és erre rakódnak rá az adók. Végeredményben ez forintban jön ki, nincs jelentősége, hogy dollárban vagy euróban számítod.
peterk2005 udvari bolond
Szokol
peterk2005 udvari bolond
De megvan a megoldásom! Legyen 630 forint az euró árfolyama, akkor csak egy EUR lenne egy liter benzin...
több mint 3 éve
Pár évtized alatt átmegy a köztudatba, mint a többi.Hát meg úgy őszintén. Fogja ezt valaki valaha vármegyének hívni, nem hivatalos esetekben? Senki.Ez a vármegye a Fidesz kommunikációjában is akadozik még, a polgármester nálunk az újévi köszöntőben még megyeként hivatkozott a vármegyéreÉs még nagyon sokáig akadozni fog.
zacknorb
kittli
Hanni
több mint 3 éve
Mit gondoljak át? Olvasd el még egyszer Klaci írását. Ha az árakat euróban hasonlítjuk össze, akkor ott nincs árfolyam. Mert ugyanaz a devizanem - eur to eur -, nincs mit mire váltani. Az, hogy még ezen a gyenge eur árfolyamon átváltva is drágább a benzin nálunk, az - a gyenge árfolyam - egy kísérő horog a balegyenesre.Klaci euróban számolva hasonlította össze az árakat, úgyhogy az nem a gyenge árfolyam miatt van (euróban is drágábban vagyunk), hanem az áfa meg a jövedéki adó miatt. Erre jön még rá ajándékként a gyenge forint, hogy forintban még húsbavágóbb legyen.Ezt azért gondold át! 😊 USD-ben veszed az alapterméket. Legyen a kiindulópontod X USD/HUF árfolyam. Y mennyiséget veszel. Ha a forint romlik 10 százalékot, akkor 1,1X-be kerül ugyanaz a mennyiséged. Ez lesz az adóalapod és erre rakódnak rá az adók. Végeredményben ez forintban jön ki, nincs jelentősége, hogy dollárban vagy euróban számítod.
peterk2005 udvari bolond
Szokol
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
24.hu/kulfold/2023/01/04/pazar-lakoma-varta-orban-viktorekat-a-kozos-ima-utan/ember, most ettem meg a homárom!
Puritán ember, a krumplileves legyen krumplileves.
Bezzeg a söjtöri lakoma!!!
Amadeus von Dollárbaloldal
több mint 3 éve
Nem lehet államcsőd, mert forintban van eladósodva az ország.m.hvg.hu/gazdasag/20230104_dollarkotveny_Magyarorszag_kibocsatas_visszavasarlas_AKK
több mint 3 éve
Montenegro pedig fű alatt saját maga vezette be az EUR-t 😀Több dolog:Beszélgetünk egy céges meetingen a horvát EUR bevezetésről a rendszer átállások miatt. Felmerült hogy Bulgária is nagy eséllyel 2024.01.01-től bevezeti az Eurót.Nem csak forintban lehet tudtommal.
Amikor ezt így meghallottam olyan érzés fogott el..de jó lesz nekünk itt, mindenki EUR-ban fizet mi meg számoljuk a forintunkat. Lassan ideje lenne kimenni azért tüntetni hogy ne csak HUF-ban lehessen bért utalni...
Nomac
Néhány hónapja írtam, mikor átmentem USD-re, hogy tessék elkezdeni USD-ben, euróban számlázni az ügyfeleknek. Amennyire tudom - Gyurma az expert - most már adózni is lehet ezekben itthon.
Forintot el kell engedni. Ha Orbán a lopási mániája miatt nem vezeti be az eurót - jelenleg amúgy nem is tudná, mert a kritériumoknak nem felelünk meg -, akkor jöhet a zimbabwei módszer, azaz, hogy a lakosság a hétköznapokban elkezdi azt (ők USD-t toltak) használni a nemzeti fizetőeszköz helyett.
A forint meg nyugodjon békében. Értéktelen fos.
Bulgáriában még a német márkához kötötték a leva árfolyamát, majd onnan az EUR-hoz, egy leva fixen 0,5 EUR. Ott nagy változások nem lesznek.
Jelenleg a magyar versenyképesség egyetlen valós megfejtése a HUF. Ez szomorú, de tény. Lehet ezt utálni, de ettől még igaz .
TAO-t és HIPA-t lehet USD-ben és EUR-ban fizetni, sajnos semmi mást nem. Ami a problémás, hogy fizetést/osztalékot még mindig nem lehet devizában fizetni.
Gyurma Pappa
több mint 3 éve
Több dolog:Beszélgetünk egy céges meetingen a horvát EUR bevezetésről a rendszer átállások miatt. Felmerült hogy Bulgária is nagy eséllyel 2024.01.01-től bevezeti az Eurót.Nem csak forintban lehet tudtommal.
Amikor ezt így meghallottam olyan érzés fogott el..de jó lesz nekünk itt, mindenki EUR-ban fizet mi meg számoljuk a forintunkat. Lassan ideje lenne kimenni azért tüntetni hogy ne csak HUF-ban lehessen bért utalni...
Nomac
Néhány hónapja írtam, mikor átmentem USD-re, hogy tessék elkezdeni USD-ben, euróban számlázni az ügyfeleknek. Amennyire tudom - Gyurma az expert - most már adózni is lehet ezekben itthon.
Forintot el kell engedni. Ha Orbán a lopási mániája miatt nem vezeti be az eurót - jelenleg amúgy nem is tudná, mert a kritériumoknak nem felelünk meg -, akkor jöhet a zimbabwei módszer, azaz, hogy a lakosság a hétköznapokban elkezdi azt (ők USD-t toltak) használni a nemzeti fizetőeszköz helyett.
Bulgáriában még a német márkához kötötték a leva árfolyamát, majd onnan az EUR-hoz, egy leva fixen 0,5 EUR. Ott nagy változások nem lesznek.
Jelenleg a magyar versenyképesség egyetlen valós megfejtése a HUF. Ez szomorú, de tény. Lehet ezt utálni, de ettől még igaz .
TAO-t és HIPA-t lehet USD-ben és EUR-ban fizetni, sajnos semmi mást nem. Ami a problémás, hogy fizetést/osztalékot még mindig nem lehet devizában fizetni.

több mint 3 éve
Ebben az országban ehhez összefogás kellene, de amíg vannak olyanok, akiket nem érdekel az euro árfolyama, mert ő ft-ban fizet, nem kell várni semmi előrelépést.Beszélgetünk egy céges meetingen a horvát EUR bevezetésről a rendszer átállások miatt. Felmerült hogy Bulgária is nagy eséllyel 2024.01.01-től bevezeti az Eurót.Nem csak forintban lehet tudtommal.
Nomac
több mint 3 éve
Libanon is dettó. dollárt vittem magammal, mindenhol azzal fizettem. 2 libanoni érmét eltettem emlékként, szerencsepénzként nálam van mindig.Beszélgetünk egy céges meetingen a horvát EUR bevezetésről a rendszer átállások miatt. Felmerült hogy Bulgária is nagy eséllyel 2024.01.01-től bevezeti az Eurót.Nem csak forintban lehet tudtommal.
Nomac
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Szerintem érdemes Pogátsát meghallgatniBárhol.
Őszentsége Sobri Jóska

több mint 3 éve
Szerintem érdemes Pogátsát meghallgatni Marcinál a Partizánban arról, hogy kell e nekünk euro.Ilyen ingem van nekem is.
youtu.be/E6fxAScr66s
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 3 éve
Beszélgetünk egy céges meetingen a horvát EUR bevezetésről a rendszer átállások miatt. Felmerült hogy Bulgária is nagy eséllyel 2024.01.01-től bevezeti az Eurót.Nem csak forintban lehet tudtommal.
Nomac
Szerkesztette: resistance is futile
több mint 3 éve
Beszélgetünk egy céges meetingen a horvát EUR bevezetésről a rendszer átállások miatt. Felmerült hogy Bulgária is nagy eséllyel 2024.01.01-től bevezeti az Eurót.Ezek szerint a bolgároknál sem csak a lopás a cél? Nahát.
Nomac
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
Szerintem érdemes Pogátsát meghallgatni Marcinál a Partizánban arról, hogy kell e nekünk euro. youtu.be/E6fxAScr66s
több mint 3 éve
Beszélgetünk egy céges meetingen a horvát EUR bevezetésről a rendszer átállások miatt. Felmerült hogy Bulgária is nagy eséllyel 2024.01.01-től bevezeti az Eurót. Amikor ezt így meghallottam olyan érzés fogott el..de jó lesz nekünk itt, mindenki EUR-ban fizet mi meg számoljuk a forintunkat. Lassan ideje lenne kimenni azért tüntetni hogy ne csak HUF-ban lehessen bért utalni...
több mint 3 éve
24.hu/kulfold/2023/01/04/pazar-lakoma-varta-orban-viktorekat-a-kozos-ima-utan/Puritán ember, a krumplileves legyen krumplileves.
Bezzeg a söjtöri lakoma!!!
több mint 3 éve
Nekünk vármegyeink lettek, a horvatoknak meg eurojuk. Szóval, feel the difference.Ráadásul újra határellenőrzés nélkül mehetünk Alsó-Baranyába. 😀
Zsellértelkes Vrij
Meg a tengerpartunkra, ami sosem volt a miénk.
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May