Politika

66 feliratkozó

22 órája
Löfli Buffalo Bills Indiana Hoosiers 23 680 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra
Bowl.hu választási tippelde 2026

docs.google.com/spreadsheets/d/1y0eVLWD7fa8n1cQrxtvJifTQ2N-H88PoJ5pRI8-xmWk/edit?usp=sharing

Művész mozi utolsó sáv tippelde: az utolsó 5 film össznézőszámát kell megtippelni, aki a legközelebb lesz hozzá, ingyenjegyet kap (a húsvét vasárnapi adatokat hétfőn beírom)

Mandátum-, listás %-, részvételi arány tipp: magától értetődő

Egyéni jóslatok: Sobri ötlete, kifejtős, bármelyik OEVK-t beírhatod, ha van valami hot take-ed

A tippeket április 12. 6:00-ig lehet leadni, szóljatok, ha valami nagyon fontos kimaradt volna
több mint 3 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 664 — zászló zászló szív
Egyeduli europai orszagkent benne vagyunk a top10 elelmiszer inflacios listaban. Zimbabwe, Iran, Ruanda, Suriname stb. Diszes tarsasag:

www.worldbank.org/en/topic/agriculture/brief/food-security-update?cid=ECR_LI_worldbank_EN_EXT
undisputedly
Szankciós infláció. Ezt nem tudni

több mint 3 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 878 — SuperBowl Champions 2013/2014 II 2025/2026
Egyeduli europai orszagkent benne vagyunk a top10 elelmiszer inflacios listaban. Zimbabwe, Iran, Ruanda, Suriname stb. Diszes tarsasag:

www.worldbank.org/en/topic/agriculture/brief/food-security-update?cid=ECR_LI_worldbank_EN_EXT
több mint 3 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 582
„Siránkoznak az értelmiségiek, a népboldogító felvilágosítók, hogy a tanításuknak rossz a hatásfoka, hogy a nép nem tanul semmiből, hogy az előző nemzedék tapasztalatait a következő nem veszi át. A műveltséget, a szép iránti fogékonyságot akarják terjeszteni, idealizálják a népet, maguk is népfiak akarnak lenni, ezek a reménytelenül idealista értelmiségiek; ő is népfi akart lenni, bolond narodnyik.
Nem látják be, hogy a nép a magáét nagyon is megtanulta, mert minden újabb nemzedéknek a pofájába vágják, és ha elfeledte volna, újra megtanulja: azé a hatalom, akinél a fegyver. Annak földig hajolva hódolni kell, rimánkodni kegyért, pillanatnyi enyhületért, hatalommorzsáért, akárki legyen is: tatár, török, német, orosz, zsidó, sváb, román, szerb vagy magyar, legyen az herceg vagy gróf, lovas tengerész vagy pártfőtitkár, altiszt vagy őrmester, jegyző vagy segédmunkás.
Akit pedig a hatalom legsilányabb gyakorlója gúnyolni méltóztatik, azt ki kell röhögni, még ha az anyánk is.
A népnek nincsen iróniája, a gúnyt remekül érti.
Az erőszak nyelvén kell szólni hozzá, más nyelvet nem beszél, és ha kedvesen szólítják meg, gyöngeséget szimatol és harap. Legázolják, aki nem üvölt. Merő irigység ez a mocsári világ, víz alá rejtőznek, és följelentik azt, aki a nádszálon keresztül óránként eggyel többször veszi a levegőt. Gyűlölnek mindent, ami rajtuk kívül eleven, legyen az növény, állat vagy ember. Görbe, sunyi, babonás lelkek, megmondják nekik, ki a boszorkány, ki ver szemmel, és agyonütik. Az intéző titkos óhaját kiszimatolják, a lányukat, a feleségüket, az anyjukat az intéző ágyába gyömöszölik, és amíg az a nőt döngöli, az ágy alatt a csizmáját suvickolják a nyelvükkel. Ezt tanulta a nép ezer évig, és ez valódi tudás, nem pedig homályos, időleges, foszlékony elvek és eszmék.”

(Spiró György)
több mint 3 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 777
Ez a vármegye a Fidesz kommunikációjában is akadozik még, a polgármester nálunk az újévi köszöntőben még megyeként hivatkozott a vármegyére
zacknorb
És még nagyon sokáig akadozni fog.
Éveken, évtizedeken át berögzült az elnevezés.
Rendszerváltás után még 10 évvel is sokan a Lenin utcára hivatkoztak nálunk pedig Béla király volt a neve. De lehetne sorolni napestig a példákat.
kittli
Hát meg úgy őszintén. Fogja ezt valaki valaha vármegyének hívni, nem hivatalos esetekben? Senki.
Hanni
Pár évtized alatt átmegy a köztudatba, mint a többi.
Mondjuk nekem a Moszkva tér mindig is egy borzasztóan nyomasztó elnevezés volt, azonnal át tudtam állni a Széll Kálmánra.
Kampman
szegeden kívül nemtom hogy lehet-e bárhol moszkváról közterületet elnevezni
Negritis, a vajda
Azért van. Ja és Tarlós volt a polgi amikor elnevezték…

Moszkva sétány
 maps.app.goo.gl/6vA8m7Y5piVW4g368?g_st=ic
vpi
nem az a kérdés hogy van-e, hanem hogy "etikus"-e
Negritis, a vajda
Akkor még ironikus módon a Fidesz volt a visszanevezés mellett, az ellenzék meg inkább ragaszkodott a Moszkvához.

több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 57 066 — The Mathematician
Ez a vármegye a Fidesz kommunikációjában is akadozik még, a polgármester nálunk az újévi köszöntőben még megyeként hivatkozott a vármegyére
zacknorb
Rendszerváltás után még 10 évvel is sokan a Lenin utcára hivatkoztak nálunk pedig Béla király volt a neve. De lehetne sorolni napestig a példákat.
kittli
Hát meg úgy őszintén. Fogja ezt valaki valaha vármegyének hívni, nem hivatalos esetekben? Senki.
Hanni
Mondjuk nekem a Moszkva tér mindig is egy borzasztóan nyomasztó elnevezés volt, azonnal át tudtam állni a Széll Kálmánra.
Kampman
Negritis, a vajda

Moszkva sétány
vpi
nem az a kérdés hogy van-e, hanem hogy "etikus"-e

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 569 — Patriot
zacknorb
kittli
Hanni
Kampman
Negritis, a vajda

Moszkva sétány
több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 57 066 — The Mathematician
zacknorb
kittli
Hanni
Kampman

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 393 — Steelers fan
Klaci euróban számolva hasonlította össze az árakat, úgyhogy az nem a gyenge árfolyam miatt van (euróban is drágábban vagyunk), hanem az áfa meg a jövedéki adó miatt. Erre jön még rá ajándékként a gyenge forint, hogy forintban még húsbavágóbb legyen.
peterk2005 udvari bolond
Ezt azért gondold át! 😊 USD-ben veszed az alapterméket. Legyen a kiindulópontod X USD/HUF árfolyam. Y mennyiséget veszel. Ha a forint romlik 10 százalékot, akkor 1,1X-be kerül ugyanaz a mennyiséged. Ez lesz az adóalapod és erre rakódnak rá az adók. Végeredményben ez forintban jön ki, nincs jelentősége, hogy dollárban vagy euróban számítod.
Szokol
Mit gondoljak át? Olvasd el még egyszer Klaci írását. Ha az árakat euróban hasonlítjuk össze, akkor ott nincs árfolyam. Mert ugyanaz a devizanem - eur to eur -, nincs mit mire váltani. Az, hogy még ezen a gyenge eur árfolyamon átváltva is drágább a benzin nálunk, az - a gyenge árfolyam - egy kísérő horog a balegyenesre.
peterk2005 udvari bolond
Na jó.. USD->HUF->EUR más mozgás pár napos időtávon, mint az USD->EUR, hiába csak származtatott árfolyam a forinté.

De megvan a megoldásom! Legyen 630 forint az euró árfolyama, akkor csak egy EUR lenne egy liter benzin...
több mint 3 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 777
zacknorb
kittli
Hanni

több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 643 — The only discipline that lasts, is self discipline
Klaci euróban számolva hasonlította össze az árakat, úgyhogy az nem a gyenge árfolyam miatt van (euróban is drágábban vagyunk), hanem az áfa meg a jövedéki adó miatt. Erre jön még rá ajándékként a gyenge forint, hogy forintban még húsbavágóbb legyen.
peterk2005 udvari bolond
Ezt azért gondold át! 😊 USD-ben veszed az alapterméket. Legyen a kiindulópontod X USD/HUF árfolyam. Y mennyiséget veszel. Ha a forint romlik 10 százalékot, akkor 1,1X-be kerül ugyanaz a mennyiséged. Ez lesz az adóalapod és erre rakódnak rá az adók. Végeredményben ez forintban jön ki, nincs jelentősége, hogy dollárban vagy euróban számítod.
Szokol
Mit gondoljak át? Olvasd el még egyszer Klaci írását. Ha az árakat euróban hasonlítjuk össze, akkor ott nincs árfolyam. Mert ugyanaz a devizanem - eur to eur -, nincs mit mire váltani. Az, hogy még ezen a gyenge eur árfolyamon átváltva is drágább a benzin nálunk, az - a gyenge árfolyam - egy kísérő horog a balegyenesre.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
gamerkr Green Bay Packers 11 793 — The sharif don't like it - welcome to the casbah club
 24.hu/kulfold/2023/01/04/pazar-lakoma-varta-orban-viktorekat-a-kozos-ima-utan/

Puritán ember, a krumplileves legyen krumplileves.

Bezzeg a söjtöri lakoma!!!
Amadeus von Dollárbaloldal
ember, most ettem meg a homárom!

több mint 3 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 393 — Steelers fan
Nem lehet államcsőd, mert forintban van eladósodva az ország.

m.hvg.hu/gazdasag/20230104_dollarkotveny_Magyarorszag_kibocsatas_visszavasarlas_AKK
több mint 3 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 569 — Patriot
Beszélgetünk egy céges meetingen a horvát EUR bevezetésről a rendszer átállások miatt. Felmerült hogy Bulgária is nagy eséllyel 2024.01.01-től bevezeti az Eurót.
Amikor ezt így meghallottam olyan érzés fogott el..de jó lesz nekünk itt, mindenki EUR-ban fizet mi meg számoljuk a forintunkat. Lassan ideje lenne kimenni azért tüntetni hogy ne csak HUF-ban lehessen bért utalni...
Nomac
Nem csak forintban lehet tudtommal.

Néhány hónapja írtam, mikor átmentem USD-re, hogy tessék elkezdeni USD-ben, euróban számlázni az ügyfeleknek. Amennyire tudom - Gyurma az expert - most már adózni is lehet ezekben itthon.

Forintot el kell engedni. Ha Orbán a lopási mániája miatt nem vezeti be az eurót - jelenleg amúgy nem is tudná, mert a kritériumoknak nem felelünk meg -, akkor jöhet a zimbabwei módszer, azaz, hogy a lakosság a hétköznapokban elkezdi azt (ők USD-t toltak) használni a nemzeti fizetőeszköz helyett.

A forint meg nyugodjon békében. Értéktelen fos.
Több dolog:

Bulgáriában még a német márkához kötötték a leva árfolyamát, majd onnan az EUR-hoz, egy leva fixen 0,5 EUR. Ott nagy változások nem lesznek.

Jelenleg a magyar versenyképesség egyetlen valós megfejtése a HUF. Ez szomorú, de tény. Lehet ezt utálni, de ettől még igaz .

TAO-t és HIPA-t lehet USD-ben és EUR-ban fizetni, sajnos semmi mást nem. Ami a problémás, hogy fizetést/osztalékot még mindig nem lehet devizában fizetni.
Gyurma Pappa
Montenegro pedig fű alatt saját maga vezette be az EUR-t 😀
több mint 3 éve
Beszélgetünk egy céges meetingen a horvát EUR bevezetésről a rendszer átállások miatt. Felmerült hogy Bulgária is nagy eséllyel 2024.01.01-től bevezeti az Eurót.
Amikor ezt így meghallottam olyan érzés fogott el..de jó lesz nekünk itt, mindenki EUR-ban fizet mi meg számoljuk a forintunkat. Lassan ideje lenne kimenni azért tüntetni hogy ne csak HUF-ban lehessen bért utalni...
Nomac

Néhány hónapja írtam, mikor átmentem USD-re, hogy tessék elkezdeni USD-ben, euróban számlázni az ügyfeleknek. Amennyire tudom - Gyurma az expert - most már adózni is lehet ezekben itthon.

Forintot el kell engedni. Ha Orbán a lopási mániája miatt nem vezeti be az eurót - jelenleg amúgy nem is tudná, mert a kritériumoknak nem felelünk meg -, akkor jöhet a zimbabwei módszer, azaz, hogy a lakosság a hétköznapokban elkezdi azt (ők USD-t toltak) használni a nemzeti fizetőeszköz helyett.

Több dolog:

Bulgáriában még a német márkához kötötték a leva árfolyamát, majd onnan az EUR-hoz, egy leva fixen 0,5 EUR. Ott nagy változások nem lesznek.

Jelenleg a magyar versenyképesség egyetlen valós megfejtése a HUF. Ez szomorú, de tény. Lehet ezt utálni, de ettől még igaz .

TAO-t és HIPA-t lehet USD-ben és EUR-ban fizetni, sajnos semmi mást nem. Ami a problémás, hogy fizetést/osztalékot még mindig nem lehet devizában fizetni.

több mint 3 éve
shagi0206 Arizona Cardinals LSU Tigers 13 851
Nomac

Ebben az országban ehhez összefogás kellene, de amíg vannak olyanok, akiket nem érdekel az euro árfolyama, mert ő ft-ban fizet, nem kell várni semmi előrelépést.
több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 930 — Lucas Scott
Nomac

Libanon is dettó. dollárt vittem magammal, mindenhol azzal fizettem. 2 libanoni érmét eltettem emlékként, szerencsepénzként nálam van mindig.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Szerintem érdemes Pogátsát meghallgatni
Őszentsége Sobri Jóska
Bárhol.

több mint 3 éve
Szerintem érdemes Pogátsát meghallgatni Marcinál a Partizánban arról, hogy kell e nekünk euro.

youtu.be/E6fxAScr66s
Őszentsége Sobri Jóska
Ilyen ingem van nekem is.
több mint 3 éve
Nomac

Szerkesztette: resistance is futile
több mint 3 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 349
Nomac
Ezek szerint a bolgároknál sem csak a lopás a cél? Nahát.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 443 — #NoStress
Szerintem érdemes Pogátsát meghallgatni Marcinál a Partizánban arról, hogy kell e nekünk euro.

youtu.be/E6fxAScr66s

több mint 3 éve
Nomac New England Patriots 4 296 — balazs.t85@gmail.com
több mint 3 éve
 24.hu/kulfold/2023/01/04/pazar-lakoma-varta-orban-viktorekat-a-kozos-ima-utan/

Puritán ember, a krumplileves legyen krumplileves.

Bezzeg a söjtöri lakoma!!!
több mint 3 éve
ozibozi New York Giants 21 163
Örülnek is a ‘táblakészítők’
Mind az az egy
több mint 3 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 349
Nekünk vármegyeink lettek, a horvatoknak meg eurojuk. Szóval, feel the difference.
Zsellértelkes Vrij
Ráadásul újra határellenőrzés nélkül mehetünk Alsó-Baranyába. 😀

Meg a tengerpartunkra, ami sosem volt a miénk.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May