Politika
66 feliratkozó
több mint 3 éve
hat mondjuk ugy, hogy az EP valasztason nagyon durva elhuznak a tobbi ellenzekitol, es meg komolyabban politizalhatnak erobol.Mit jelent a jól is jöhetnek ki belőle? Elérik a 20-25%-os plafont a következő választáson?ha a DK es Dobrev ezt nagyon ugyesen felepitik akkor meg jol is johetnek ki belole. ez egy nagyon egyszeru uzenet, konnyen adagolhato, csak normalis kommunikacios strategia kell hozza, amire amugy a DK kepes is lehet.24.hu/fn/gazdasag/2022/11/29/minimalber-magyar-roman-lehagyhatja/garantált bérminimum?
peterk2005 udvari bolond
NB2
csebi
Szerintem el kell felejteni, hogy a DK (tudjukki pártja) valaha is kormányzás közelébe tud kerülni.
bobi0092
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Mit jelent a jól is jöhetnek ki belőle? Elérik a 20-25%-os plafont a következő választáson?ha a DK es Dobrev ezt nagyon ugyesen felepitik akkor meg jol is johetnek ki belole. ez egy nagyon egyszeru uzenet, konnyen adagolhato, csak normalis kommunikacios strategia kell hozza, amire amugy a DK kepes is lehet.24.hu/fn/gazdasag/2022/11/29/minimalber-magyar-roman-lehagyhatja/garantált bérminimum?
peterk2005 udvari bolond
NB2
csebi
Szerintem el kell felejteni, hogy a DK (tudjukki pártja) valaha is kormányzás közelébe tud kerülni.
több mint 3 éve
ha a DK es Dobrev ezt nagyon ugyesen felepitik akkor meg jol is johetnek ki belole. ez egy nagyon egyszeru uzenet, konnyen adagolhato, csak normalis kommunikacios strategia kell hozza, amire amugy a DK kepes is lehet.24.hu/fn/gazdasag/2022/11/29/minimalber-magyar-roman-lehagyhatja/garantált bérminimum?
peterk2005 udvari bolond
NB2
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
24.hu/fn/gazdasag/2022/11/29/minimalber-magyar-roman-lehagyhatja/garantált bérminimum?
peterk2005 udvari bolond
több mint 3 éve
Ne irigyeld őket, azoknak nincs is hazájuk. Még saját pénzük sincs.Igazából az a durva, hogy pl. a szlovák mennyivel több...24.hu/fn/gazdasag/2022/11/29/minimalber-magyar-roman-lehagyhatja/milyen szép magyar siker! Köszönöm a Nemzeti Kormánynak! 🇭🇺🧡
peterk2005 udvari bolond
Amadeus von Dollárbaloldal
Mikey
Ja, majd elfelejtettem: a románoknak meg szőrös a talpa.
Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 3 éve
Én megköszönöm, ha elküldöd PM-ben, hogy melyik e-cigit javaslod.Mennyit foglalkoztál elektromos cigerattával? Mennyit tudsz arról, hogy milyen anyagok vannak például egy e-cigiben? Kutatásokat ismersz-e a témában? Tudod, hogy egy e-cigi liquid hogyan párolog el (az nem ég - mint a cigi -, hanem párolog), Milyen folyamat zajlik le, hány fokon párolog el, milyen mikro-összetevők lehetnek benne, azok milyen kémiai átalakuláson mehetnek keresztül, ha keresztül mennek, stb,?Én azért olyat nem állítanék, hogy az elektromos cigi vagy a HNB századannyi káros anyagot tartalmaz mint egy hagyományos dohány.| Próbáld ki az elektromos cigarettát. Ha elsőre nem megy, akkor is érdemes újra próbálni, én harmadszorra tudtam vele lerakni a cigit, pedig napi két dobozos láncdohányos voltam. Szívesen segítek is, ha írsz egy pivit és tényleg érdekel. Az elektromos cigi se egyenértékű a friss alpesi levegővel, de századannyi káros anyagot sem tartalmaz. Az én tüdő röntgenen 5 éve még az egész tüdőm helyén egy nagy "sötét felhő" volt, ma úgy néz ki, mintha sose dohányoztam volna. Ha a nikotint is ki tudod kapcsolni - az már a könnyebbik része szerintem, én kb fél év alatt, fokozatosan csökkentve úgy el tudtam hagyni, hogy 1 percig nem éreztem a hiányát -, akkor kb. az ipari élelmiszerekkel egyenértékű a "károssága". |Én sem divatból dohányzom, hanem azért, mert szenvedélybeteg vagyok.Egyrészt nem becsülném alá a dohányipari lobbit, szép cél, nemes cél, láttunk már ilyet elhalni, vagy kivételekkel értelmetlenné tenni. Másrészt Európa már nem kifejezetten célpiaca ezeknek a cégeknek, a profit java nem itt keletkezik (hanem Ázsia, arab országok, Afrika). Európában évtizedes viszonylatban csökken a dohányosok száma, a cikkben leírt számokat - feltételezve a trendek vàltozatlansagat - 2100-ra amúgy is be lehet mondani jó eséllyel, tehát egy meglévő és tőlük függetlenül is bekövetkező trendet lovagol meg - jó politikai érzékkel - az EU. A cigi egyszerűen nem divatos és nehéz elképzelni, hogy újra az legyen.24.hu/fn/gazdasag/2022/11/28/dohany-dohanyos-dohanyzas-iqos-elektromos-cigaretta-eu-nemzeti-dohanybolt-cigi/Mit mondjak, nem vagyok maradéktalanul boldog. Más se hiányzott.
en ezt elkepesztoen tamogatnam!
csebi
nagylaza, főpohárnok
MC12
nagylaza, főpohárnok
A divatról: a fiataloknak mindig lesz valami divatos, ami tiltott/menő/macsós/stb. Ha nem a cigi, akkor a pipa, parti drog, pia, hasonlók. Olyan sose lesz, hogy a fiatalok fogják magukat, és benő a fejük lágya. 😊 Akinek esetleg benő, annak is "divatból". (Értsd, számára az a menő, hogy nem gyújt rá / nem él parti droggal. Mert a család / haverok is így csinálják.)
Szóval a divaton az áremelés se fog változtatni. Ahogy a parti drog ára se változtat, vagy a legújabb IPhone ára. Ettől függetlenül én (volt dohányosként) támogatom az ár emelést. H kevéssé is, de a leszokás felé löki az embert a tapasztalatom szerint. Nekem pl. külön motivációt jelentett, hogy ha sikerülne leszoknom, akkor ennyit meg ennyit - ami egyébként tényleg nem kevés - spórolhatnék. Leszoktam (évekkel ezelőtt), papíron tényleg spóroltam is vele, de igazából nem vettem észre a büdzsében a változást. De utólag kit érdekel. 😊
(Betiltani viszont szvsz felesleges lenne. Divatcikk esetén a tiltás akár még ellenkező reakciót is kiválthat a fiatalok között, a már dohányzó szenvedélybetegeket meg fölöslegesen kriminalizálja.)
peterk2005 udvari bolond
Inkább csak annyi, hogy nem annyira káros, mint a hagyományos, de attól még az.
Nem leszel egészségesebb tőle, csak kevésbé mérgezed magad.
Lúdas Solymi
Azért kérdezem, mert ha laikus vagy, akkor inkább hidd el nekem, hogy nem túlzás az a század annyi, mert én éveket öltem ebbe a témába. 😊 Ha komolyan beleástad magad, és szerinted nem, akkor szívesen meghallgatom, hogy miért - privátban -, ne terheljük vele a topicot.
(Ja, és én _CSAK_ az e-cigiről beszéltem, a HNB-ről, és egyéb fancy újdonságokról nem. NAGYON (nagyon, nagyon!) más termékekről beszélünk, a szervezetre kifejtett (károsító) hatásuk is nagyon (nagyon!) más.)
(Offtopic off, elnézést a többiektől.)
peterk2005 udvari bolond
több mint 3 éve
Igazából az a durva, hogy pl. a szlovák mennyivel több...24.hu/fn/gazdasag/2022/11/29/minimalber-magyar-roman-lehagyhatja/milyen szép magyar siker! Köszönöm a Nemzeti Kormánynak! 🇭🇺🧡
peterk2005 udvari bolond
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
24.hu/fn/gazdasag/2022/11/29/minimalber-magyar-roman-lehagyhatja/milyen szép magyar siker! Köszönöm a Nemzeti Kormánynak! 🇭🇺🧡
peterk2005 udvari bolond
több mint 3 éve
24.hu/fn/gazdasag/2022/11/29/minimalber-magyar-roman-lehagyhatja/

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Mennyit foglalkoztál elektromos cigerattával? Mennyit tudsz arról, hogy milyen anyagok vannak például egy e-cigiben? Kutatásokat ismersz-e a témában? Tudod, hogy egy e-cigi liquid hogyan párolog el (az nem ég - mint a cigi -, hanem párolog), Milyen folyamat zajlik le, hány fokon párolog el, milyen mikro-összetevők lehetnek benne, azok milyen kémiai átalakuláson mehetnek keresztül, ha keresztül mennek, stb,?Én azért olyat nem állítanék, hogy az elektromos cigi vagy a HNB századannyi káros anyagot tartalmaz mint egy hagyományos dohány.| Próbáld ki az elektromos cigarettát. Ha elsőre nem megy, akkor is érdemes újra próbálni, én harmadszorra tudtam vele lerakni a cigit, pedig napi két dobozos láncdohányos voltam. Szívesen segítek is, ha írsz egy pivit és tényleg érdekel. Az elektromos cigi se egyenértékű a friss alpesi levegővel, de századannyi káros anyagot sem tartalmaz. Az én tüdő röntgenen 5 éve még az egész tüdőm helyén egy nagy "sötét felhő" volt, ma úgy néz ki, mintha sose dohányoztam volna. Ha a nikotint is ki tudod kapcsolni - az már a könnyebbik része szerintem, én kb fél év alatt, fokozatosan csökkentve úgy el tudtam hagyni, hogy 1 percig nem éreztem a hiányát -, akkor kb. az ipari élelmiszerekkel egyenértékű a "károssága". |Én sem divatból dohányzom, hanem azért, mert szenvedélybeteg vagyok.Egyrészt nem becsülném alá a dohányipari lobbit, szép cél, nemes cél, láttunk már ilyet elhalni, vagy kivételekkel értelmetlenné tenni. Másrészt Európa már nem kifejezetten célpiaca ezeknek a cégeknek, a profit java nem itt keletkezik (hanem Ázsia, arab országok, Afrika). Európában évtizedes viszonylatban csökken a dohányosok száma, a cikkben leírt számokat - feltételezve a trendek vàltozatlansagat - 2100-ra amúgy is be lehet mondani jó eséllyel, tehát egy meglévő és tőlük függetlenül is bekövetkező trendet lovagol meg - jó politikai érzékkel - az EU. A cigi egyszerűen nem divatos és nehéz elképzelni, hogy újra az legyen.24.hu/fn/gazdasag/2022/11/28/dohany-dohanyos-dohanyzas-iqos-elektromos-cigaretta-eu-nemzeti-dohanybolt-cigi/Mit mondjak, nem vagyok maradéktalanul boldog. Más se hiányzott.
csebi
nagylaza, főpohárnok
MC12
nagylaza, főpohárnok
A divatról: a fiataloknak mindig lesz valami divatos, ami tiltott/menő/macsós/stb. Ha nem a cigi, akkor a pipa, parti drog, pia, hasonlók. Olyan sose lesz, hogy a fiatalok fogják magukat, és benő a fejük lágya. 😊 Akinek esetleg benő, annak is "divatból". (Értsd, számára az a menő, hogy nem gyújt rá / nem él parti droggal. Mert a család / haverok is így csinálják.)
Szóval a divaton az áremelés se fog változtatni. Ahogy a parti drog ára se változtat, vagy a legújabb IPhone ára. Ettől függetlenül én (volt dohányosként) támogatom az ár emelést. H kevéssé is, de a leszokás felé löki az embert a tapasztalatom szerint. Nekem pl. külön motivációt jelentett, hogy ha sikerülne leszoknom, akkor ennyit meg ennyit - ami egyébként tényleg nem kevés - spórolhatnék. Leszoktam (évekkel ezelőtt), papíron tényleg spóroltam is vele, de igazából nem vettem észre a büdzsében a változást. De utólag kit érdekel. 😊
(Betiltani viszont szvsz felesleges lenne. Divatcikk esetén a tiltás akár még ellenkező reakciót is kiválthat a fiatalok között, a már dohányzó szenvedélybetegeket meg fölöslegesen kriminalizálja.)
peterk2005 udvari bolond
Lúdas Solymi
Azért kérdezem, mert ha laikus vagy, akkor inkább hidd el nekem, hogy nem túlzás az a század annyi, mert én éveket öltem ebbe a témába. 😊 Ha komolyan beleástad magad, és szerinted nem, akkor szívesen meghallgatom, hogy miért - privátban -, ne terheljük vele a topicot.
(Ja, és én _CSAK_ az e-cigiről beszéltem, a HNB-ről, és egyéb fancy újdonságokról nem. NAGYON (nagyon, nagyon!) más termékekről beszélünk, a szervezetre kifejtett (károsító) hatásuk is nagyon (nagyon!) más.)
(Offtopic off, elnézést a többiektől.)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Nem, az csak a szankciós infláció lesz, de rátevődik még a háborús infláció, a brüsszeli infláció és a migráns infláció is.hvg.hu/kkv/20221129_orban_viktor_energiaaremelkedese_2023as_koltsegvetes_jarulekJövő évi egyszámjegy azt jelenti hogy idén kimaxolják?
Orbán beengedte az életébe a problémákat.
😕
Toca

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
www.youtube.com/watch?v=9HAKdSr3e_k
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Előrejelzések szerint ez azt jelenti, hogy idén decemberben 23%, jövőre év végére ilyen bázissal szemben pedig lehet már egyszámjegyű, de éves szinten 15% feletti még a várható infláció.hvg.hu/kkv/20221129_orban_viktor_energiaaremelkedese_2023as_koltsegvetes_jarulekJövő évi egyszámjegy azt jelenti hogy idén kimaxolják?
😕
Toca
több mint 3 éve
hvg.hu/kkv/20221129_orban_viktor_energiaaremelkedese_2023as_koltsegvetes_jarulekJövő évi egyszámjegy azt jelenti hogy idén kimaxolják?
😕
több mint 3 éve
hvg.hu/kkv/20221129_orban_viktor_energiaaremelkedese_2023as_koltsegvetes_jarulekOrbán beengedte az életébe a problémákat.
😕
több mint 3 éve
nyuggereknek szólni kéne, hogy engedjék be az életükbe.de jön a nyugdíjemelés!nem jön, megy. el, gyorsan.
slowmotion
több mint 3 éve
de jön a nyugdíjemelés!nem jön, megy. el, gyorsan.
több mint 3 éve
de jön a nyugdíjemelés!
több mint 3 éve

A lassanként hírhedtté váló HM luxus repülőgép ma reggel újra úton volt.
Nem, ma nem OV-t, vagy Lőrincet vitte nyaralni, hanem Minszkbe repült.
Egyelőre nem tudni, ki volt a gépen. Ma lesz Uladzimir Makej, a hirtelen elhunyt belarusz külügyminiszter temetési szertartása.
Lehetséges, hogy ennek a járatnak az utasai csak azért repültek, hogy részt vegyenek a szertartáson.
www.facebook.com/photo/?fbid=582460430549706&set=pcb.582461677216248
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
www.vg.hu/energia-vgplus/2022/11/sorra-szaradnak-ki-a-benzinkutak-veszelybe-kerulhet-a-hatosagi-ar-is
több mint 3 éve
Én azért olyat nem állítanék, hogy az elektromos cigi vagy a HNB századannyi káros anyagot tartalmaz mint egy hagyományos dohány.| Próbáld ki az elektromos cigarettát. Ha elsőre nem megy, akkor is érdemes újra próbálni, én harmadszorra tudtam vele lerakni a cigit, pedig napi két dobozos láncdohányos voltam. Szívesen segítek is, ha írsz egy pivit és tényleg érdekel. Az elektromos cigi se egyenértékű a friss alpesi levegővel, de századannyi káros anyagot sem tartalmaz. Az én tüdő röntgenen 5 éve még az egész tüdőm helyén egy nagy "sötét felhő" volt, ma úgy néz ki, mintha sose dohányoztam volna. Ha a nikotint is ki tudod kapcsolni - az már a könnyebbik része szerintem, én kb fél év alatt, fokozatosan csökkentve úgy el tudtam hagyni, hogy 1 percig nem éreztem a hiányát -, akkor kb. az ipari élelmiszerekkel egyenértékű a "károssága". |Én sem divatból dohányzom, hanem azért, mert szenvedélybeteg vagyok.Egyrészt nem becsülném alá a dohányipari lobbit, szép cél, nemes cél, láttunk már ilyet elhalni, vagy kivételekkel értelmetlenné tenni. Másrészt Európa már nem kifejezetten célpiaca ezeknek a cégeknek, a profit java nem itt keletkezik (hanem Ázsia, arab országok, Afrika). Európában évtizedes viszonylatban csökken a dohányosok száma, a cikkben leírt számokat - feltételezve a trendek vàltozatlansagat - 2100-ra amúgy is be lehet mondani jó eséllyel, tehát egy meglévő és tőlük függetlenül is bekövetkező trendet lovagol meg - jó politikai érzékkel - az EU. A cigi egyszerűen nem divatos és nehéz elképzelni, hogy újra az legyen.24.hu/fn/gazdasag/2022/11/28/dohany-dohanyos-dohanyzas-iqos-elektromos-cigaretta-eu-nemzeti-dohanybolt-cigi/Mit mondjak, nem vagyok maradéktalanul boldog. Más se hiányzott.
csebi
nagylaza, főpohárnok
MC12
nagylaza, főpohárnok
peterk2005 udvari bolond
több mint 3 éve
Kösz, próbáltam már az elektromos cigit, nem is egyszer. Lehet, hogy nekifutok újra.| Próbáld ki az elektromos cigarettát. Ha elsőre nem megy, akkor is érdemes újra próbálni, én harmadszorra tudtam vele lerakni a cigit, pedig napi két dobozos láncdohányos voltam. Szívesen segítek is, ha írsz egy pivit és tényleg érdekel. Az elektromos cigi se egyenértékű a friss alpesi levegővel, de századannyi káros anyagot sem tartalmaz. Az én tüdő röntgenen 5 éve még az egész tüdőm helyén egy nagy "sötét felhő" volt, ma úgy néz ki, mintha sose dohányoztam volna. Ha a nikotint is ki tudod kapcsolni - az már a könnyebbik része szerintem, én kb fél év alatt, fokozatosan csökkentve úgy el tudtam hagyni, hogy 1 percig nem éreztem a hiányát -, akkor kb. az ipari élelmiszerekkel egyenértékű a "károssága". |Én sem divatból dohányzom, hanem azért, mert szenvedélybeteg vagyok.Egyrészt nem becsülném alá a dohányipari lobbit, szép cél, nemes cél, láttunk már ilyet elhalni, vagy kivételekkel értelmetlenné tenni. Másrészt Európa már nem kifejezetten célpiaca ezeknek a cégeknek, a profit java nem itt keletkezik (hanem Ázsia, arab országok, Afrika). Európában évtizedes viszonylatban csökken a dohányosok száma, a cikkben leírt számokat - feltételezve a trendek vàltozatlansagat - 2100-ra amúgy is be lehet mondani jó eséllyel, tehát egy meglévő és tőlük függetlenül is bekövetkező trendet lovagol meg - jó politikai érzékkel - az EU. A cigi egyszerűen nem divatos és nehéz elképzelni, hogy újra az legyen.24.hu/fn/gazdasag/2022/11/28/dohany-dohanyos-dohanyzas-iqos-elektromos-cigaretta-eu-nemzeti-dohanybolt-cigi/Mit mondjak, nem vagyok maradéktalanul boldog. Más se hiányzott.
csebi
nagylaza, főpohárnok
MC12
nagylaza, főpohárnok
peterk2005 udvari bolond
több mint 3 éve
| Próbáld ki az elektromos cigarettát. Ha elsőre nem megy, akkor is érdemes újra próbálni, én harmadszorra tudtam vele lerakni a cigit, pedig napi két dobozos láncdohányos voltam. Szívesen segítek is, ha írsz egy pivit és tényleg érdekel. Az elektromos cigi se egyenértékű a friss alpesi levegővel, de századannyi káros anyagot sem tartalmaz. Az én tüdő röntgenen 5 éve még az egész tüdőm helyén egy nagy "sötét felhő" volt, ma úgy néz ki, mintha sose dohányoztam volna. Ha a nikotint is ki tudod kapcsolni - az már a könnyebbik része szerintem, én kb fél év alatt, fokozatosan csökkentve úgy el tudtam hagyni, hogy 1 percig nem éreztem a hiányát -, akkor kb. az ipari élelmiszerekkel egyenértékű a "károssága". |Én sem divatból dohányzom, hanem azért, mert szenvedélybeteg vagyok.Egyrészt nem becsülném alá a dohányipari lobbit, szép cél, nemes cél, láttunk már ilyet elhalni, vagy kivételekkel értelmetlenné tenni. Másrészt Európa már nem kifejezetten célpiaca ezeknek a cégeknek, a profit java nem itt keletkezik (hanem Ázsia, arab országok, Afrika). Európában évtizedes viszonylatban csökken a dohányosok száma, a cikkben leírt számokat - feltételezve a trendek vàltozatlansagat - 2100-ra amúgy is be lehet mondani jó eséllyel, tehát egy meglévő és tőlük függetlenül is bekövetkező trendet lovagol meg - jó politikai érzékkel - az EU. A cigi egyszerűen nem divatos és nehéz elképzelni, hogy újra az legyen.24.hu/fn/gazdasag/2022/11/28/dohany-dohanyos-dohanyzas-iqos-elektromos-cigaretta-eu-nemzeti-dohanybolt-cigi/Mit mondjak, nem vagyok maradéktalanul boldog. Más se hiányzott.
csebi
nagylaza, főpohárnok
MC12
nagylaza, főpohárnok