Politika
66 feliratkozó
több mint 3 éve
Nehéz lenne ezzel vitatkozni. Be lehet húzni egy újabb vonalat a “nem jött be” rubrikába a ‘14 utáni külpolitika nem túl fényes füzetébe.Persze hogy az. De nem is csinálnak titkot belőle.Azt már tudom, hogy ha ezt OV csinálja, akkor az “tisztán politikai zsarolás” és “nevetséges viselkedés” (Hahn után szabadon) mostmár csak az a kérdés, hogy ha az EU csinálja ugyanezt azt hogy kell hívni? 😊 (még mielőtt: nekem nem fáj hogy ezt csinálják OV-vel, sőt. kicsit szórakoztató is, de attól még az ami)"mostanra többen is arról számoltak be, hogy a cseh elnökség átvariálja a sorrendet, és előbb szavaztat az ukrán hitelről és a minimumadóról. "ezt konkretan most feldobtak a biztosoknak is 😊
Amadeus von Dollárbaloldal
konkretan a politico is leirta:
www.politico.eu/newsletter/brussels-playbook/orbans-moment-of-truth-michels-3-hours-with-xi-germany-backs-buy-european/?msdynttrid=bKNCyJgs-L0syRg0s5Im8mN0SwNipKVSZi3cNl-hJ9w#:~:text=DRIVING%20THE%20DAY%3A%20RULE%20OF%20LAW
legvegere hagyjak a helyreallitasi alaprol szolo szavazatot, mert ne felejtsuk el, hogy a Bizottsag 'csupan' JAVASOLTA, hogy a helyreallitasi alap penzeit megkapja Magyarorszag (tobbi tagallamnal mar errol szavaztak korabban), de a Tanacs meg mindig donthet ugy, hogy nem adjak meg. na most nezhetjuk meg OV politikai zsenijet, hogyan fog itt vetozgatni ... raadasul erted ezt a cseh elnokseg alatt ...
csebi
MC12
Most ugye az van, hogy annyira nincsenek már barátai Viktornak, hogy egyszerűen tét nélkül lehet szopatni. Teljesen elértéktelenedett a politikai súlya, nincs rá szükség, mint rézfaszú bagolyra se, sőt már nem ő az ágyalatti szörny sem, mert sokkal konkrétabb szörny is van.
Na, ezt mérte fel végtelenül szarul a magyar külügy, nem csak politikai szinten, de az egész végrehajtás is. Ez most nem csak a Navra meg a VJ felelőssége, itt az utolsó diplomata is óriási csapdába lavírozta a kormányt.
Nyílt és egyértelmű zsarolás. OV beleállhat, de akkor nem az lesz, hogy nem nem maradunk ki a recesszióból (Jézus, ezt hogy... mindegy is), hanem mi leszünk a recesszió. Aztán majd nézünk, hogy kiből lesz a magyar Eduard Heger (aki nem érti: az alkalmatlan fasz, akiből miniszterelnök lesz)
Gyurma Pappa
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Plusz azert politikai sarokbaszoritas es politikai sarokbaszoritas kozott is van kulonbseg, Az EU eppen, hogy az alulszabalyozottsaga okan is allando kompromisszum keresesben van, OV-ek ezt sorozatosan es kizarolag a sajat koruk (ertsd, nem az orszag) erdekei miatt hasznaltak ki, mar a gatlastalansag hatarat atlepve, a diplomaciai es politikai szimbolizmusra is fittyet hanyva (komolyan, a patriarkat is meg kellett vetozni ?!... lol)Persze hogy az. De nem is csinálnak titkot belőle.Azt már tudom, hogy ha ezt OV csinálja, akkor az “tisztán politikai zsarolás” és “nevetséges viselkedés” (Hahn után szabadon) mostmár csak az a kérdés, hogy ha az EU csinálja ugyanezt azt hogy kell hívni? 😊 (még mielőtt: nekem nem fáj hogy ezt csinálják OV-vel, sőt. kicsit szórakoztató is, de attól még az ami)"mostanra többen is arról számoltak be, hogy a cseh elnökség átvariálja a sorrendet, és előbb szavaztat az ukrán hitelről és a minimumadóról. "ezt konkretan most feldobtak a biztosoknak is 😊
www.politico.eu/newsletter/brussels-playbook/orbans-moment-of-truth-michels-3-hours-with-xi-germany-backs-buy-european/?msdynttrid=bKNCyJgs-L0syRg0s5Im8mN0SwNipKVSZi3cNl-hJ9w#:~:text=DRIVING%20THE%20DAY%3A%20RULE%20OF%20LAW
legvegere hagyjak a helyreallitasi alaprol szolo szavazatot, mert ne felejtsuk el, hogy a Bizottsag 'csupan' JAVASOLTA, hogy a helyreallitasi alap penzeit megkapja Magyarorszag (tobbi tagallamnal mar errol szavaztak korabban), de a Tanacs meg mindig donthet ugy, hogy nem adjak meg. na most nezhetjuk meg OV politikai zsenijet, hogyan fog itt vetozgatni ... raadasul erted ezt a cseh elnokseg alatt ...
csebi
MC12
Most ugye az van, hogy annyira nincsenek már barátai Viktornak, hogy egyszerűen tét nélkül lehet szopatni. Teljesen elértéktelenedett a politikai súlya, nincs rá szükség, mint rézfaszú bagolyra se, sőt már nem ő az ágyalatti szörny sem, mert sokkal konkrétabb szörny is van.
Na, ezt mérte fel végtelenül szarul a magyar külügy, nem csak politikai szinten, de az egész végrehajtás is. Ez most nem csak a Navra meg a VJ felelőssége, itt az utolsó diplomata is óriási csapdába lavírozta a kormányt.
Nyílt és egyértelmű zsarolás. OV beleállhat, de akkor nem az lesz, hogy nem nem maradunk ki a recesszióból (Jézus, ezt hogy... mindegy is), hanem mi leszünk a recesszió. Aztán majd nézünk, hogy kiből lesz a magyar Eduard Heger (aki nem érti: az alkalmatlan fasz, akiből miniszterelnök lesz)
Gyurma Pappa
Az EU intezmenyei nyilvan nem tudnak mashogy reagalni. Egyszeru pelda:
Hulyegyerek, 5. es egyben legkisebb a csaladban sorozatosan sikit/ordit, szegnyebe hozza a szuloket baratok es mas random emberek elott. Tobbi gyerek nagyjabol tud viselkedni, felfogjak, hogy ha elmennek szinhazba vagy etterembe, akkor viselkedni kell, de ez a legkisebb ez juszt is nekiall obegatni es rikacsolni a szinhazban, holott megbeszeltek, hogy viselkedni fog, meg egy dinos jatekot is kapott az eloadas elott, de mar azzal a zsebeben elkezdett jelenetet csinalni.
Kovetkezo eloadas elott otthon hagyni sajnos nem tudjak, igy vinni kell a tobbiekkel, de tanulva az elobbiekbol a beigert jatekot mar csak akkor kapja meg, ha szepen vegig uli az eloadast. Es akkor ezt nem teszem hozza, hogy a gyerek amugy egy idiota, utalja midnenki az iskolaban, csak az aktualis bajkeverokkel van joban. Hazudozik, rosszalkodik, tiszteletlen. A szulei nyilvan szeretik, felpofozni nem akarjak, probaltak keresni a kegyet, de nem mukodott.Most mar mindenkinek ki van vele a toke, meg a nagytestvereinek is, akik amugy allandoan vedik ok, de most mar ez nekik is sok.
Na ez a rossz gyerek OV. Aki tudja, hogy komoly baja ugysem eshet, el nem naspangoljak, es ezert csinalja is mindig a hisztit. Az en szememben a "jatek" visszatartasa tok legitim lepes.
több mint 3 éve
aztamindenit
I have been wounded but not yet slain. I shall lie here and bleed a while. Then I shall rise and fight again. The title of champion may from time to time fall to others more than ourselves, but the heart, the spirit, and the soul of champions remain in Green Bay.
több mint 3 éve
hianyosan fogalmaztam. ez zsarolas, csak hat nem a Bizottsag csinalja. hanem a tagallamok. te meg Hahn biztos urat emlegeted mikozben ok tovabbra is csak javasolnak vmit, amit a Tanacs vagy elfogad vagy nem. ahhoz meg aztan a Bizottsagnak semmi koze nincsen, hogy milyen sorrend lesz a Tanacs agendajan.Kiváncsi lennék, a te szótàradban mi a zsarolás, ha az nem, hogy vagy megszavazod amit akarunk vagy nem kapsz lószart se 😊 azért mert én megzsarollak téged utána meg te engem, attól az még mindkét esetben zsarolás.most amugy ezt nem a Bizottsag csinalja, hanem nagy barataink, a soros (SIC!) cseh elnokseg, mivel lenyegeben ok dontenek errol. btw: ez meg mindig csak lehetosegkent van bedobva, az agendaban nem valtozott MEG a helye.Azt már tudom, hogy ha ezt OV csinálja, akkor az “tisztán politikai zsarolás” és “nevetséges viselkedés” (Hahn után szabadon) mostmár csak az a kérdés, hogy ha az EU csinálja ugyanezt azt hogy kell hívni? 😊 (még mielőtt: nekem nem fáj hogy ezt csinálják OV-vel, sőt. kicsit szórakoztató is, de attól még az ami)"mostanra többen is arról számoltak be, hogy a cseh elnökség átvariálja a sorrendet, és előbb szavaztat az ukrán hitelről és a minimumadóról. "ezt konkretan most feldobtak a biztosoknak is 😊
csebi
MC12
nyilvan, nincs uj a nap alatt. azert tegyuk kontextusba a tortenetet: itt ez nem politikai zsarolas. csupan tanultak Kirill bacsi ugyebol. ott is OV beleegyezett vmibe, majd kihatralt belole, ergo latszik, hogy mennyit er a szava. nem akarja magat megint 26 tagallam+Bizottsag abba a helyzetbe tenni magat, hogy egy ember ovodas viselkedese miatt kelljen magyarazkodnia megint, mert itt most tobbrol (penzrol) van szo, mint hogy egy ember rajta van-e a listan v nem.
csebi
Ez ami történik a klasszikus - és elég egybites, mondhatni orbáni - politikai zsarolás. Amivel nekem személy szerint nincs bajom, a politika része. Csak hívjuk annak ami.
MC12
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
mindketto erkezHET.de akkor most jon vagy nem?en nem ertemmost amugy ezt nem a Bizottsag csinalja, hanem nagy barataink, a soros (SIC!) cseh elnokseg, mivel lenyegeben ok dontenek errol. btw: ez meg mindig csak lehetosegkent van bedobva, az agendaban nem valtozott MEG a helye.Azt már tudom, hogy ha ezt OV csinálja, akkor az “tisztán politikai zsarolás” és “nevetséges viselkedés” (Hahn után szabadon) mostmár csak az a kérdés, hogy ha az EU csinálja ugyanezt azt hogy kell hívni? 😊 (még mielőtt: nekem nem fáj hogy ezt csinálják OV-vel, sőt. kicsit szórakoztató is, de attól még az ami)"mostanra többen is arról számoltak be, hogy a cseh elnökség átvariálja a sorrendet, és előbb szavaztat az ukrán hitelről és a minimumadóról. "ezt konkretan most feldobtak a biztosoknak is 😊
csebi
MC12
nyilvan, nincs uj a nap alatt. azert tegyuk kontextusba a tortenetet: itt ez nem politikai zsarolas. csupan tanultak Kirill bacsi ugyebol. ott is OV beleegyezett vmibe, majd kihatralt belole, ergo latszik, hogy mennyit er a szava. nem akarja magat megint 26 tagallam+Bizottsag abba a helyzetbe tenni magat, hogy egy ember ovodas viselkedese miatt kelljen magyarazkodnia megint, mert itt most tobbrol (penzrol) van szo, mint hogy egy ember rajta van-e a listan v nem.
csebi
mert azt mondtak "erkezhet"
index.hu/kulfold/2022/11/30/europai-bizottsag-dontes-helyreallitasi-alap-forrasok-magyarorszag/
YoungZeeZee
nagyobb esely a helyreallitasi alapra van, mivel ott a Bizottsag is azt javasolja, hogy adjak meg. ha nem ezt javasolta volna akkor nem tudni mi lett volna mivel ott nincs jatek. ha nincs elfogadott terv ev vegeig akkor az ottani penz teljesen bukik. na akkor neztem volna meg a forint arfolyamat, ha ilyen javaslat jott volna ...
a masik reszre (kohezios alap) mondtak azt, hogy jelenlegi formaban nem javasolja a Bizottsag azt, hogy Magyarorszag hozzajusson a 65%hoz a korrupcio miatt. ez kevesbe gond, mivel ez nem vegleges, ahogy kihangsulyoztak a biztosok is a sajto tajekoztaton. ergo itt van ido addig csinositani a jogszabalyokat, amig a Bizottsag azt mondja, hogy oke ez mar az, amit akarok latni.
de hangsulyozom, mindket esetben a Bizottsag JAVASOLT. Donteni, majd a Tanacs fog. na most, a kiszivargott hirek alapjan nem tul szep jovot mutat, konkretan mar a magyar kormany sem gondolja, hogy meglesz a szuksegszeru blokkolasa a minositett tobbsegnek (legalabb 15 tagallam kell az elfogadashoz ugy, hogy a lakossag 65%-a benne legyen, es Lengyelorszag meg Olaszorszag nagyon nem elegendo, ketten egyutt adjak a lakossag az EU lakossaganak 22%t, tehat meg hianyzik kb 13 %). itt lehet jatszani ezzel:
www.consilium.europa.eu/en/council-eu/voting-system/voting-calculator/
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Kiváncsi lennék, a te szótàradban mi a zsarolás, ha az nem, hogy vagy megszavazod amit akarunk vagy nem kapsz lószart se 😊 azért mert én megzsarollak téged utána meg te engem, attól az még mindkét esetben zsarolás.most amugy ezt nem a Bizottsag csinalja, hanem nagy barataink, a soros (SIC!) cseh elnokseg, mivel lenyegeben ok dontenek errol. btw: ez meg mindig csak lehetosegkent van bedobva, az agendaban nem valtozott MEG a helye.Azt már tudom, hogy ha ezt OV csinálja, akkor az “tisztán politikai zsarolás” és “nevetséges viselkedés” (Hahn után szabadon) mostmár csak az a kérdés, hogy ha az EU csinálja ugyanezt azt hogy kell hívni? 😊 (még mielőtt: nekem nem fáj hogy ezt csinálják OV-vel, sőt. kicsit szórakoztató is, de attól még az ami)"mostanra többen is arról számoltak be, hogy a cseh elnökség átvariálja a sorrendet, és előbb szavaztat az ukrán hitelről és a minimumadóról. "ezt konkretan most feldobtak a biztosoknak is 😊
csebi
MC12
csebi
Ez ami történik a klasszikus - és elég egybites, mondhatni orbáni - politikai zsarolás. Amivel nekem személy szerint nincs bajom, a politika része. Csak hívjuk annak ami.
több mint 3 éve
Persze hogy az. De nem is csinálnak titkot belőle.Azt már tudom, hogy ha ezt OV csinálja, akkor az “tisztán politikai zsarolás” és “nevetséges viselkedés” (Hahn után szabadon) mostmár csak az a kérdés, hogy ha az EU csinálja ugyanezt azt hogy kell hívni? 😊 (még mielőtt: nekem nem fáj hogy ezt csinálják OV-vel, sőt. kicsit szórakoztató is, de attól még az ami)"mostanra többen is arról számoltak be, hogy a cseh elnökség átvariálja a sorrendet, és előbb szavaztat az ukrán hitelről és a minimumadóról. "ezt konkretan most feldobtak a biztosoknak is 😊
csebi
MC12

több mint 3 éve
YoungZeeZee
9 534
de akkor most jon vagy nem?en nem ertemmost amugy ezt nem a Bizottsag csinalja, hanem nagy barataink, a soros (SIC!) cseh elnokseg, mivel lenyegeben ok dontenek errol. btw: ez meg mindig csak lehetosegkent van bedobva, az agendaban nem valtozott MEG a helye.Azt már tudom, hogy ha ezt OV csinálja, akkor az “tisztán politikai zsarolás” és “nevetséges viselkedés” (Hahn után szabadon) mostmár csak az a kérdés, hogy ha az EU csinálja ugyanezt azt hogy kell hívni? 😊 (még mielőtt: nekem nem fáj hogy ezt csinálják OV-vel, sőt. kicsit szórakoztató is, de attól még az ami)"mostanra többen is arról számoltak be, hogy a cseh elnökség átvariálja a sorrendet, és előbb szavaztat az ukrán hitelről és a minimumadóról. "ezt konkretan most feldobtak a biztosoknak is 😊
csebi
MC12
csebi
mert azt mondtak "erkezhet"
index.hu/kulfold/2022/11/30/europai-bizottsag-dontes-helyreallitasi-alap-forrasok-magyarorszag/
több mint 3 éve
most amugy ezt nem a Bizottsag csinalja, hanem nagy barataink, a soros (SIC!) cseh elnokseg, mivel lenyegeben ok dontenek errol. btw: ez meg mindig csak lehetosegkent van bedobva, az agendaban nem valtozott MEG a helye.Azt már tudom, hogy ha ezt OV csinálja, akkor az “tisztán politikai zsarolás” és “nevetséges viselkedés” (Hahn után szabadon) mostmár csak az a kérdés, hogy ha az EU csinálja ugyanezt azt hogy kell hívni? 😊 (még mielőtt: nekem nem fáj hogy ezt csinálják OV-vel, sőt. kicsit szórakoztató is, de attól még az ami)"mostanra többen is arról számoltak be, hogy a cseh elnökség átvariálja a sorrendet, és előbb szavaztat az ukrán hitelről és a minimumadóról. "ezt konkretan most feldobtak a biztosoknak is 😊
csebi
MC12
több mint 3 éve
Azt már tudom, hogy ha ezt OV csinálja, akkor az “tisztán politikai zsarolás” és “nevetséges viselkedés” (Hahn után szabadon) mostmár csak az a kérdés, hogy ha az EU csinálja ugyanezt azt hogy kell hívni? 😊 (még mielőtt: nekem nem fáj hogy ezt csinálják OV-vel, sőt. kicsit szórakoztató is, de attól még az ami)"mostanra többen is arról számoltak be, hogy a cseh elnökség átvariálja a sorrendet, és előbb szavaztat az ukrán hitelről és a minimumadóról. "ezt konkretan most feldobtak a biztosoknak is 😊
csebi
több mint 3 éve
EU-s források a fő téma, nincs itt semmi látnivaló. 😀"Középpontban a rezsicsökkentés"
Beki
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
maradjon Veszprém háromban. van Somogynak éppen elég baja.EU-s források a fő téma, nincs itt semmi látnivaló. 😀Miért, várt bárki bármi mást?
Beki
Nehéz csatát vívtunk meg Brüsszelben, megpróbáltak elgáncsolni minket, de sikerrel jártunk, GYŐZELEMMEL térthetünk haza. GYŐZTÜNK. Majd Navracsics decemberben úgy gondolja az advent hatására, hogy neki fontosabb Somogy 9. választókörzetben tovább segíteni a pártot.
bobi0092
több mint 3 éve
EU-s források a fő téma, nincs itt semmi látnivaló. 😀Miért, várt bárki bármi mást?
Beki
Nehéz csatát vívtunk meg Brüsszelben, megpróbáltak elgáncsolni minket, de sikerrel jártunk, GYŐZELEMMEL térthetünk haza. GYŐZTÜNK. Majd Navracsics decemberben úgy gondolja az advent hatására, hogy neki fontosabb Somogy 9. választókörzetben tovább segíteni a pártot.
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
EU-s források a fő téma, nincs itt semmi látnivaló. 😀
több mint 3 éve
amit en problemanak talalok OV szemszogebol, hogy a Bizottsag is bejelentette, hogy az ukran hitel az nem penzugyi kerdes már, hanem jogi. ugyanis a jelenlegi javaslat alapjan egyhangusag kell. ha nem lesz egyhangusag (es itt nez ki Hahn biztos ur jobbra OV-ra) akkor lesz B megoldas. nem lehet, hanem a Bizottsagnak van B megoldasa, es akkor az lesz. tehat itt ugy erzi az ember, hogy ez a mostani veto inkabb keslelteti picit a dolgot mintsem tenylegesen gancsolna ...lassan Békéscsabáig egyenesítik ki a frontvonalat hadaink.Hol húzódik most a frontvonal? Dunántúlon még?14:30kor Kormányinfó is lesz.brüsszel megtámadott minket
Beki
peach
Zsellértelkes Vrij
Kár, hogy Sopronnál kezdtünk védekezni.
több mint 3 éve
Az Európai Bizottság döntése kétségtelenül nagy magyar siker, hiszen másfél év után jóváhagyták a magyar helyreállítási tervet.gondolom odairtak, hogy utolsokent a tagallamok kozul
Ennyi.
bobi0092
több mint 3 éve
lassan Békéscsabáig egyenesítik ki a frontvonalat hadaink.Hol húzódik most a frontvonal? Dunántúlon még?14:30kor Kormányinfó is lesz.brüsszel megtámadott minket
Beki
peach
Zsellértelkes Vrij
Kár, hogy Sopronnál kezdtünk védekezni.
több mint 3 éve
Hol húzódik most a frontvonal? Dunántúlon még?14:30kor Kormányinfó is lesz.brüsszel megtámadott minket
Beki
peach
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Ezen felrohogtem 😀14:30kor Kormányinfó is lesz.brüsszel megtámadott minket
Beki
peach
több mint 3 éve
Az Európai Bizottság döntése kétségtelenül nagy magyar siker, hiszen másfél év után jóváhagyták a magyar helyreállítási tervet.origon-n is magyar sikerről írnak 😊
Ennyi.
bobi0092
www.origo.hu/itthon/20221130-a-bizottsag-masfel-ev-utan-jovahagyta-a-magyar-helyreallitasi-tervet.html
több mint 3 éve
Az Európai Bizottság döntése kétségtelenül nagy magyar siker, hiszen másfél év után jóváhagyták a magyar helyreállítási tervet. Ennyi.
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Dollárbaloldal Sorossal, KariGerivel és Gyurcsánnyal az élen elintézték, hogy ne kapjuk meg az EU-s pénzeket.14:30kor Kormányinfó is lesz.brüsszel megtámadott minket
Beki
peach
több mint 3 éve
14:30kor Kormányinfó is lesz.brüsszel megtámadott minket
Beki
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
14:30kor Kormányinfó is lesz.
több mint 3 éve
Tény és való, nem igazán ástam bele magam a dologba, de ahogy írtad, az e-cigarettának más az egészségügyi kockázata és azért ott is megvannak a kemikáliák amik a folyadékokban vannak használva.Mennyit foglalkoztál elektromos cigerattával? Mennyit tudsz arról, hogy milyen anyagok vannak például egy e-cigiben? Kutatásokat ismersz-e a témában? Tudod, hogy egy e-cigi liquid hogyan párolog el (az nem ég - mint a cigi -, hanem párolog), Milyen folyamat zajlik le, hány fokon párolog el, milyen mikro-összetevők lehetnek benne, azok milyen kémiai átalakuláson mehetnek keresztül, ha keresztül mennek, stb,?Én azért olyat nem állítanék, hogy az elektromos cigi vagy a HNB századannyi káros anyagot tartalmaz mint egy hagyományos dohány.| Próbáld ki az elektromos cigarettát. Ha elsőre nem megy, akkor is érdemes újra próbálni, én harmadszorra tudtam vele lerakni a cigit, pedig napi két dobozos láncdohányos voltam. Szívesen segítek is, ha írsz egy pivit és tényleg érdekel. Az elektromos cigi se egyenértékű a friss alpesi levegővel, de századannyi káros anyagot sem tartalmaz. Az én tüdő röntgenen 5 éve még az egész tüdőm helyén egy nagy "sötét felhő" volt, ma úgy néz ki, mintha sose dohányoztam volna. Ha a nikotint is ki tudod kapcsolni - az már a könnyebbik része szerintem, én kb fél év alatt, fokozatosan csökkentve úgy el tudtam hagyni, hogy 1 percig nem éreztem a hiányát -, akkor kb. az ipari élelmiszerekkel egyenértékű a "károssága". |Én sem divatból dohányzom, hanem azért, mert szenvedélybeteg vagyok.Egyrészt nem becsülném alá a dohányipari lobbit, szép cél, nemes cél, láttunk már ilyet elhalni, vagy kivételekkel értelmetlenné tenni. Másrészt Európa már nem kifejezetten célpiaca ezeknek a cégeknek, a profit java nem itt keletkezik (hanem Ázsia, arab országok, Afrika). Európában évtizedes viszonylatban csökken a dohányosok száma, a cikkben leírt számokat - feltételezve a trendek vàltozatlansagat - 2100-ra amúgy is be lehet mondani jó eséllyel, tehát egy meglévő és tőlük függetlenül is bekövetkező trendet lovagol meg - jó politikai érzékkel - az EU. A cigi egyszerűen nem divatos és nehéz elképzelni, hogy újra az legyen.24.hu/fn/gazdasag/2022/11/28/dohany-dohanyos-dohanyzas-iqos-elektromos-cigaretta-eu-nemzeti-dohanybolt-cigi/Mit mondjak, nem vagyok maradéktalanul boldog. Más se hiányzott.
en ezt elkepesztoen tamogatnam!
csebi
nagylaza, főpohárnok
MC12
nagylaza, főpohárnok
A divatról: a fiataloknak mindig lesz valami divatos, ami tiltott/menő/macsós/stb. Ha nem a cigi, akkor a pipa, parti drog, pia, hasonlók. Olyan sose lesz, hogy a fiatalok fogják magukat, és benő a fejük lágya. 😊 Akinek esetleg benő, annak is "divatból". (Értsd, számára az a menő, hogy nem gyújt rá / nem él parti droggal. Mert a család / haverok is így csinálják.)
Szóval a divaton az áremelés se fog változtatni. Ahogy a parti drog ára se változtat, vagy a legújabb IPhone ára. Ettől függetlenül én (volt dohányosként) támogatom az ár emelést. H kevéssé is, de a leszokás felé löki az embert a tapasztalatom szerint. Nekem pl. külön motivációt jelentett, hogy ha sikerülne leszoknom, akkor ennyit meg ennyit - ami egyébként tényleg nem kevés - spórolhatnék. Leszoktam (évekkel ezelőtt), papíron tényleg spóroltam is vele, de igazából nem vettem észre a büdzsében a változást. De utólag kit érdekel. 😊
(Betiltani viszont szvsz felesleges lenne. Divatcikk esetén a tiltás akár még ellenkező reakciót is kiválthat a fiatalok között, a már dohányzó szenvedélybetegeket meg fölöslegesen kriminalizálja.)
peterk2005 udvari bolond
Inkább csak annyi, hogy nem annyira káros, mint a hagyományos, de attól még az.
Nem leszel egészségesebb tőle, csak kevésbé mérgezed magad.
Lúdas Solymi
Azért kérdezem, mert ha laikus vagy, akkor inkább hidd el nekem, hogy nem túlzás az a század annyi, mert én éveket öltem ebbe a témába. 😊 Ha komolyan beleástad magad, és szerinted nem, akkor szívesen meghallgatom, hogy miért - privátban -, ne terheljük vele a topicot.
(Ja, és én _CSAK_ az e-cigiről beszéltem, a HNB-ről, és egyéb fancy újdonságokról nem. NAGYON (nagyon, nagyon!) más termékekről beszélünk, a szervezetre kifejtett (károsító) hatásuk is nagyon (nagyon!) más.)
(Offtopic off, elnézést a többiektől.)
peterk2005 udvari bolond
Nem akarok én se nagyon belemenni a témába, de azért vannak kutatások arról, hogy ez sem egészséges.
Lehet, hogy nem leszel nikotinfüggő, maximum mással mérgezed magad, hogy meglegyen a placebo effekt.