Politika

66 feliratkozó

több mint 3 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 141 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid
 telex.hu/belfold/2022/12/01/kovacs-zoltan-dw-interju-ukrajna

szörnyű
Amadeus von Dollárbaloldal
Orbán: Magyarország kénytelen-kelletlen belátja, hogy Ukrajnát segíteni kell.

Mekkora egy nihilista geci ez az ember. Körösztyény.
Zsellértelkes Vrij
Nyilvánvalóan politikai okai vannak annak, hogy az Európai Bizottság nem adja oda a pénzt nekünk. Nem adták oda a pénzt az országnak, de „odagurították a dollárokat a baloldalnak”.

Ez még jobb, nem csoda, hogy ennyit erősödött a dollár, ha már az EU is abban finanszíroz... 😀

Most már kísérlet sem történik arra, hogy a másfél millió agyhalott fanatikuson kívül máshoz is szóljon jó Viktorunk, csak a migráns-Brüsszel-dollárbaloldal-szankció mantra megy ezerre tekerve.
somoskovig
A szarszint egyre csak emelkedik, úgyhogy tekerni kell rajta folyamatosan. 😊

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 227 — Chiefs GM

szörnyű

Zsellértelkes Vrij
Nyilvánvalóan politikai okai vannak annak, hogy az Európai Bizottság nem adja oda a pénzt nekünk. Nem adták oda a pénzt az országnak, de „odagurították a dollárokat a baloldalnak”.

Ez még jobb, nem csoda, hogy ennyit erősödött a dollár, ha már az EU is abban finanszíroz... 😀

Most már kísérlet sem történik arra, hogy a másfél millió agyhalott fanatikuson kívül máshoz is szóljon jó Viktorunk, csak a migráns-Brüsszel-dollárbaloldal-szankció mantra megy ezerre tekerve.

több mint 3 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 141 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid

szörnyű

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 227 — Chiefs GM
Elveszítünk a magas energiaárak miatt évente 4000 milliárd forintot az energiaimport megdrágulása miatt. Ha ez nem lenne, akkor ezt a pénzt oda tudnánk adni családtámogatásra, egészségügyre és pedagógusbéremelésre

Mert amíg nem voltak magas energiaárak, addig odaadtátok ugyebár, te f*sz..

több mint 3 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 577

szörnyű
több mint 3 éve
A Tanárok a Tanárokért összesítése szerint 65 iskola 634 pedagógusa kezdett a mai nap polgári engedetlenségbe, miután a korábbi öt után újabb nyolc tanárt rúgtak ki az állásából, amiért tiltakozott az oktatási rendszerben uralkodó tarthatatlan állapotok ellen. Az akcióhoz a jelek szerint holnap még többen csatlakoznak és most már a határozatlan idejű munkabeszüntetés is a kommunikáció része lett.
A kormányzat ki nem kényszerített hibát követett el először az öt, most pedig az újabb nyolc tanár elbocsátásával. A tiltakozások szépen csendben kimúltak és érdektelenségbe fulladtak volna, ha a rendőrminisztérium vezetése nem nyúl vissza a jó öreg kommunista reflexeihez a megtorlásként és megfélemlítésként értelmezhető kirúgásokkal.

A ma kezdődött engetlenségi mozgalom hosszú idő óta az első olyan mozzanat, amely végül elvezethet a helyzet általános rendezéséhez, de ehhez még iszonyatosan hosszú utat kell bejárni. Az első, tyúklépésnél is kisebb haladást viszont ma megtették a tiltakozók. Hogyan tovább?

A legfontosabb, hogy a pedagógusoknak és támogatóiknak világos és egyértelműen kommunikált célokkal kell rendelkezniük, amelyből nem lehet engedni egy centit sem addig amíg a kormány tényleges törvényi és anyagi teljesítéseket nem tesz. Az engedetlenséget pedig addig kell folytatni megszakítás nélkül amíg ezek be nem következnek.

Ennek eléréséhez a tanároknak a lehető legszorosabb kapcsolatot kell kialakítaniuk a szülőkkel és elnyerni az erkölcsi és szükség esetén az anyagi támogatásukat. Itt az ideje a rendkívüli szülői értekezleteknek, az osztályok FB csoportjaiban a napi beszámolóknak. A szülőknek pontosan tisztában kell lenniük azzal, hogy mi miért történik, mik a célok és hogy egyszerűen nincs más út ezeket elérni mint a teljes munkabeszüntetés. Szükség esetén pedig aki megteheti attól anyagi segítséget is lehet kérni.

Ne feledjük, végeredményben a gyerekeinkről van szó. Nagyon leegyszerűsítve ezt kell nap mint nap tudatosítania magában mindenkinek, aki pedig ezt nem érti annak el kell magyarázni.

A kormány a tegnapi kirúgásokkal ráduplázott az előzőre, vagyis nem a helyzet megoldásában érdekelt, de még abban sem, hogy szép csendben kimúljon a dolog, hanem további agresszióval eszkalál. Ennek tükrében fel kell készülni a további fenyegetődzésekre és megfélemlítésekre. Ebben a rendszert kiszolgáló szarházi csinovnyik patkányokkal is meg kell küzdeni, mint Pankotai Lilit elűző pécsi Nagy Lajos gimnázium igazgatója és egyes tanárai, vagy a Fazekas Mihály Gimnázium igazgatója, aki ma osztott ki figyelmeztetéseket a tiltakozások miatt a tantestületben.

A tiltakozó pedagógusoknak nem szabad egy percre sem feledniük, hogy csak együtt van esélyük. 1-2-3-6 oktató ki lehet rúgni, egyesével sunyi módon ledarálva az ellenállást, de 1-2-3-6 ezret már nem. Pláne nem 10-20-30-60 ezret.

Azt sem szabad szem elől téveszteni, hogy a kormány minden megingásra és határozatlanságra a lehető legnagyobb vehemenciával fog lecsapni és mindent meg fog próbálni, hogy ne kelljen teljesíteniük semmilyen kérést és ismét elég legyen a számukra kedvező eredmény eléréséhez a megfélemlítés, a hazudozás és az ígérgetés.

Ha a pedagógus társadalom végre rálép az egyetlen olyan útra, amivel kiharcolhatja az igazát, akkor nem szabad engedniük - felvenni a munkát - amíg a kéréseik nem teljesülnek.

Amit mi tehetünk az az, hogy folyamatosan bíztatjuk őket erre, kimegyünk a tüntetésekre és anyagilag is segítjük őket ha kell. Ez a bíztatás pedig lehet proaktív is. Szóljatok a gyerekeitek tanárainak, hogy támogatjátok őket ebben, hiszen ez mindannyiunk közös érdeke.

Most dől el, hogy a magyar társadalom a következő évtizedekben kínai gyárak szalagmunkásait termeli ki és végleg a keleti nyomorba szakadunk, vagy pedig képesek leszünk magasan képzett és nagy hozzáadott érteket előállítani képes szakembereket képezni, akiknek van esélye a jólétre.

www.facebook.com/photo/?fbid=474791654782946&set=a.408074548121324

több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 641 — The only discipline that lasts, is self discipline
ugye en voltam 'utolso diplomata' szoval biased a velemenyem. egyreszt van igazsag abban, amit mondasz. de nem errol az oldalrol. nyilvan vannak az ejtoernyosok (es mivel tul nagy szamuk lett, mert a 70-30 arany megfordult 30-70/20-80, ha erted, ha nem akkor kovetkezo hszben elmagyarazom), akik nem vegzik el ezt a munkat.
de nagyon sokszor elvegzik ezt a munkat a regiek, csak aztan a jelentesben, ez nem megy haza. mert, aki ezt ellenjegyzi, az kigyomlalja, 'hogy ezt nem irhatjuk le, nem ezt akarjak otthon olvasni' (igen, en is kaptam ilyen jellegu mondatot). nyilvan nekem egyszerubb volt abbol a szempontbol, hogy a tenyleges kikuldo szervezetemnek, leirhattam, es ha olyan jellegu volt, akkor legalabb az az info odakerult minimum egy allamtitkarhoz, meg ha nem is a KKMben.

DE azzal az utolso diplomata sem tud mit kezdeni, hogy ha tenyleg atmegy meg ezen a szuron, akkor eljut BakondimindenhezisertekGyorgymigraciosszakertohoz, aki aztan kepes a masfeloldalas jelentesbol egy mondatot felolvasni a tvben, hogy a mondat kozepen leugrik a szeme a kovetkezo sorra (igaz tortenet, mert az en jelentesem volt). majd ugy tesz mintha minden rendben lenne, pedig elkepeszto baromsagot mondott. de a legerdekesebb az egeszben, hogy senki sem vette eszre ezt pedig meg az egy percekbe is bevagtak ezt a mondatot, es Gyuri meg kulon koszonolevelet is irt nekunk. summa summarum: en el tudom kepzelni, hogy at-atmennek jelentesek, csak nem foglalkoznak veluk vagy kap a missziovezeto dorgalast.
csebi
Ez is - az autoriter rendszerekre kiemelten jellemző - visszacsatolások kiírtásának / elsorvadásának következménye. Nem csak a külügy, hanem a közélet és államigazgatás minden területén megjelenik. Manapság már sajnos nap, mint nap tapasztaljuk is.

Minden hatalom elsődleges célja saját hatalmának megőrzése. Az autoriter rendszereknek ehhez több eszközük van, mint a demoktratikusabbaknak. Ezért több eszközt is használnak. A visszacsatolás a természeténél fogva riválist és kellemetlenkedést (is) jelent, nem csak információt. A több eszköz miatt az autoriter rendszereknek - amíg stabilak - olcsóbb kiírtani a visszacsatolásokat / kritikus csatornákat), mint elviselni a kellemetlenséget ami velük jár. A demokratikusabbaknak drágább, így ők elviselik. Cserébe viszont élvezik a hasznát is: hatékonyabbak. Látjuk, tapasztaljuk, hogy sajnos a NER is már abban a fázisban van, hoigy visszacsatolás alig maradt, így önkorrekcióra se, vagy csak nagyon ritkán képes. Akkor egyébként amikor éri - döntően már csak akkor, amikor a hatalom elvesztésétől fosik valamiért -, akkor a NER is azonnal próbál önkorrigálni. Csak ez egyre ritkábban fordul elő. Még azzal együtt is, hogy az ilyen autoriter rendszerek folyamatosan (és idővel egyre erősödően) fosnak az esetleges bukástól. (Érdekes, hogy miközben a fosás is egyre nagyobb, aközben a gőg is folyamatosan nő. Tud mindkettő erősödni egyszerre.) Lényeg a lényeg, hogy egyáltalán nem lep meg, hogy a külügyben is ez van. (Mármint szakmai nihil.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
nagir New York Giants Michigan Wolverines 8 526 — Bla, bla, bla
Kepes András most sem tudta már szó nélkül hagyni, amit az Oktatással művelnek:
 m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0aq22p6pcM7rR4JkvNSH7Yxqmgd8LrmwjaxrgDjEVEoKVoJt8J7ywF2YSkxH62A3ol&id=100044230849567&eav=AfYruoTzoPzlDiqzSuiOiT1BkuXWOt2cKJ6XFVXg58srksOzf-T5O42FxrI8QL4x-ho&m_entstream_source=timeline&paipv=0
Itt egy korábbi is, ha Valakit érdekelne:
 m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0DxRaRXasNVJoiSpGuipiTjoTYZeaBgMcZaG9jGnaRKYrNf663cnLKpFhYcS2bZ8rl&id=100044230849567&eav=Afb6lIuqtaIMuh8WOIF42mlpLZ4Ex-zL-eCuxuLuxrsEElqjwC9rOOOUcwginpdog_A&paipv=0

Szerkesztette: nagir

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 3 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 488 — Saturday Night Lights
Néztem a felvételeket a Belügyminisztérium előtt tegnap este összegyűlt sok száz gimnazistáról. Nem az a tüntetés volt, ami a "jó buli, menjünk viháncolni" kategóriába tartozik. Végletekig elkeseredett, megdöbbent és elszánt gyerekeket láttam. Megrendítő volt.
nagylaza, főpohárnok
Sztem ez a legjobb dolog ami x eve tortent az orszagban. Ennel mar csak az volna jobb ha ragyujtanak a gecikre az egesz kocerajt.
gabokocka
A felnőtteknél kezd hibázni a dolog, mert még mindig erős a lecsúszó középosztály egzisztenciális féltése.
Amikor a Majdanon összegyűlt tömeg elkergette Janukovicsot, a többségük munkanélküli volt, akiknek már nem volt hova hátrálniuk.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 3 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 27 285 — Keep pounding
Néztem a felvételeket a Belügyminisztérium előtt tegnap este összegyűlt sok száz gimnazistáról. Nem az a tüntetés volt, ami a "jó buli, menjünk viháncolni" kategóriába tartozik. Végletekig elkeseredett, megdöbbent és elszánt gyerekeket láttam. Megrendítő volt.
nagylaza, főpohárnok
Sztem ez a legjobb dolog ami x eve tortent az orszagban. Ennel mar csak az volna jobb ha ragyujtanak a gecikre az egesz kocerajt.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 3 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 417 — beers & Packers
több mint 3 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 742 — capitaine du château de Vienne 1487
Petiminiszterről mindig önmagam egyik első és legkényelmetlenebb esete jut eszembe. Karrierem legelején, mikor 2 hete voltam az új cégnél, elküldtek az egyik legfontosabb beszállítóhoz "ismerkedni és tárgyalni". Nyilván mivel két hete voltam ott, kb három kolléga nevén és a kávéautomata működésén kívül az égvilágon semmit nem tudtam felmutatni, ezek pedig ugye egy üzleti meetingen viszonylag irrelevánsak. Szóval miután túlestünk a hát te ki vagy és miért jöttél körön, folytattuk az elmúlt napok meccseivel (asszem pont EB volt), majd megittam a kávét, miközben kaptam három businesst érintő kérdést amire az örök nyerő -let me get back to you with thisben maradtunk- (aka kurvára fingom sincs mi a faszról pofázol báttya). Szerintem életem leghosszabb 20 perce volt. Aztán mégsem akartam olyan indokolatlanul korán visszamenni a céghez, mert gyanús lett volna, úgyhogy elmentem megebédelni a város másik felébe.

Visszaérve természetesen prezentáltam, hogy milyen jót beszélgettünk, piacról, termékekről, keretszerződés módosításának lehetőségeiről stb stb. Természetesen a későbbiekben született business, de őszintén nekem ahhoz nulla közöm volt, csak meglovagoltam a már kitaposott út végét. Mindenki rendkívül elégedett volt, csak én tudtam magamban, hogy mekkora délibáb az egész 😀

Szóval én valahogy így képzelem kakadu mindennapos tevékenységét.
Hanni
rosszul kepzeled. nagyon fontos projekteket visz a NERnek, sikeresen. csak hat azokat nem lehet kurtolni a nagy vilagba.
csebi
hát neha elgondolkodom a Verdák-univerzumban, hogy Villámmekvin vagy Matuka..
de a Matuka szálra teszek, elviszi a műsort, mert egy gátlástalan ripacs, sőt még el is hiszi, hogy ő Vilám, de a lényeget elviszik a eminenciasurak, és ezér lesz bajba majd a Figyelsz, mer asziszik a pénznek van szaga és az eminenciátusok elköteleződnek a NERnek, de ők majd csak csinálnak egy sasszét a farkascsapda előtt...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
 telex.hu/gazdasag/2022/12/01/jovore-40-szazalekkal-is-tobb-lehet-a-tarsashazak-kozos-koltsege
Már alig várom a jövő évi lakógyűlést, ahol a nyuggerek majd óbégatnak a kképviselővel, hogy ő ugyan nem fog többet fizetni stb. Persze, azt mindig hozzáteszik, hogy semmi sem készül. 😀
Beki
anyosomeknal (tizemeletes panel III. kerulet, nem Bekasmegyer) 3000 Fttal noveltek a kozos koltseget. nehezen ment at, sokan tiltakoztak ellene.
csebi
Nálunk tavaly is emeltek 1k-val (felújítási díj részt). Pár napja elmélkedtem erről egyik lakóval, hogy lényegében tavaly is csak lakástakarékkal tudtunk vmit újítani, emellett festés és ezernyi dolgot kellene 50 éves panelen eszközölni, viszont idén minden emelkedik (szemétszállítás, takarítás, villany), így emelés tuti lesz, de semmi felújításra nem lesz pénz.
több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 925 — Lucas Scott
Petiminiszterről mindig önmagam egyik első és legkényelmetlenebb esete jut eszembe. Karrierem legelején, mikor 2 hete voltam az új cégnél, elküldtek az egyik legfontosabb beszállítóhoz "ismerkedni és tárgyalni". Nyilván mivel két hete voltam ott, kb három kolléga nevén és a kávéautomata működésén kívül az égvilágon semmit nem tudtam felmutatni, ezek pedig ugye egy üzleti meetingen viszonylag irrelevánsak. Szóval miután túlestünk a hát te ki vagy és miért jöttél körön, folytattuk az elmúlt napok meccseivel (asszem pont EB volt), majd megittam a kávét, miközben kaptam három businesst érintő kérdést amire az örök nyerő -let me get back to you with thisben maradtunk- (aka kurvára fingom sincs mi a faszról pofázol báttya). Szerintem életem leghosszabb 20 perce volt. Aztán mégsem akartam olyan indokolatlanul korán visszamenni a céghez, mert gyanús lett volna, úgyhogy elmentem megebédelni a város másik felébe.

Visszaérve természetesen prezentáltam, hogy milyen jót beszélgettünk, piacról, termékekről, keretszerződés módosításának lehetőségeiről stb stb. Természetesen a későbbiekben született business, de őszintén nekem ahhoz nulla közöm volt, csak meglovagoltam a már kitaposott út végét. Mindenki rendkívül elégedett volt, csak én tudtam magamban, hogy mekkora délibáb az egész 😀

Hanni
rosszul kepzeled. nagyon fontos projekteket visz a NERnek, sikeresen. csak hat azokat nem lehet kurtolni a nagy vilagba.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
 telex.hu/gazdasag/2022/12/01/jovore-40-szazalekkal-is-tobb-lehet-a-tarsashazak-kozos-koltsege
Már alig várom a jövő évi lakógyűlést, ahol a nyuggerek majd óbégatnak a kképviselővel, hogy ő ugyan nem fog többet fizetni stb. Persze, azt mindig hozzáteszik, hogy semmi sem készül. 😀
Beki
anyosomeknal (tizemeletes panel III. kerulet, nem Bekasmegyer) 3000 Fttal noveltek a kozos koltseget. nehezen ment at, sokan tiltakoztak ellene.
csebi
Egyébként mi történik ha nem szavaznak meg egy ilyet - ergo nem megy át? Forrás híján nem fogja befizetni a villanyszámlát a közös képviselő és leáll a lift?
bobi0092
nem feltetlen. bizonyos dolgoktol akkor elveszik. nem, hogy felujitas, allagmegovas nem lesz.. nem kotnek uj szerzodest a takaritora, nem lesz aki kitolja a nagy 'ezust' kukat kedd reggel. nem lesz rovarirtas stb.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 659 — Poloska confirmed

több mint 3 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 787
Beki
csebi
Egyébként mi történik ha nem szavaznak meg egy ilyet - ergo nem megy át? Forrás híján nem fogja befizetni a villanyszámlát a közös képviselő és leáll a lift?
több mint 3 éve
Beki

több mint 3 éve
Törölt felhasználó
több mint 3 éve
Most ugye az van, hogy annyira nincsenek már barátai Viktornak, hogy egyszerűen tét nélkül lehet szopatni. Teljesen elértéktelenedett a politikai súlya, nincs rá szükség, mint rézfaszú bagolyra se, sőt már nem ő az ágyalatti szörny sem, mert sokkal konkrétabb szörny is van.

Na, ezt mérte fel végtelenül szarul a magyar külügy, nem csak politikai szinten, de az egész végrehajtás is. Ez most nem csak a Navra meg a VJ felelőssége, itt az utolsó diplomata is óriási csapdába lavírozta a kormányt.

Gyurma Pappa
vannak itt otletek:
 24.hu/kulfold/2022/12/01/orban-kormany-kulpolitika-iranyvaltas-velemeny/

csebi
Ehhez mar tul keso.
undisputedly
Egyetértek
Gyurma Pappa
Ugyanmár 😊 a politikában kb. semmikor és semmihez nincs túl késő. Néhány ilyen eset van persze , Putyinnak túl késő, ő már valóban nem ülhet egy asztalhoz komoly nyugati vezetővel egyenrangú félként bárhogy végződik a háborúja. Meg van még 1-2-3 egyéb tömeggyilkos diktátor akik szintén. OV ennek a környékén sincs.

Ezek a lépések logikusak, egyértelműek és valóban nagyon sokat segítenének OV elszigeteltségén, ha mindezeket megtenné, akkor 1-2-3 éven belül ugyanúgy bratyizna mindekivel és le se szarná senki, hogy itt mi történik. Ahogy kb ‘19-ig - személyes véleményem szerint inkább ‘22 február végéig - a komoly döntéshozókat valóban nem érdekelte különösebben, hogy ov mit hogy intéz a határokon belül.

Ami bizonyos szempontból rosszabb, hogy külpolitikailag ha nem változtat OV és a nemzetközi politikában sem változik radikálisan semmi - akkor a senkiföldjén maradunk. Nem basznak ki minket sehonnan, egyrészt mert nem tudnak, másrészt mert gazdaságilag még mindig inkább megéri a multiknak az ország, mint nem, harmadrészt senkinek nem áll érdekében még egy Szerbia Európa majdnem közepén. De a klub rendes tagjai se leszünk, maximum pro forma, a fontos döntésekből kihagynak és pénzt is csak lassan, csorgatva, meg-megállva kapunk majd.
Mi ki se léphetünk, Kínának - bárkinek - addig vagyunk érdekesek, amíg - ha csak pro forma is - de a klubok tagjai vagyunk, ennyi és ilyen pénz hosszútávon máshonnan nem tud és nem fog jönni.
Nagyon érdekes lesz figyelni, hogy mozdul-e bármi.
MC12
Sok szempontból igazad van. De azt gondolom, hogy Petiminiszter annyi bólogatót rakott magaköré és olyan szinten nincs respektje már sehol, hogy hatékonyan nem fog tudni semmit ügyintézni. Politikai szempontból már most a senki földjén vagyunk, szervezetileg kinullázta magát a külügy, ahogy látszik az Uniós diplomácia is kuka.

Ebben az értelemben, ennek a konkrét csapatnak késő kiigazgatni, rendezgetni, szervezgetni. Fullos csere, talán megoldaná. Már hogy nem OV, hanem a külügy, nyilván.

Csak erre meg a hazai politikai akarat nem lesz meg.
Gyurma Pappa
Csak OV borzasztóan rugalmatlan ebben a kérdésben, ami meglepő ahhoz képest, hogy belpolitikailag mennyire flexibilis.
MC12
Miért rugalmatlan?
Ez egy jó kérdés. Senki más nincs és nem volt ebben a 12 évben ezen a szinten Pintéren és Vargán kívül akihez ennyire ragaszkodott volna - de az előbbi kettőnek tized annyi ügye sem volt - akar nyílt, akár nem nyilvános khm. - mint Petinek. Sokkal kevesebbért dobott ki simán minisztereket. Itt én továbbmennék már a politikai érdeken és feltételezek egy szorosabb érzelmi viszonyt (apa-fiú) ami felülírja a politikai racionalitást.

És mivel az egész OV külpolitikának Peti az arca, alfája és omegája, így vissza is értünk a start mezőhöz. Új politikát nem vihetsz petivel - petit nem akarja leváltani.
MC12
azert ne felejtsuk el azt, hogy eleg komoly forrasokbol jottek a hirek (nekem is belsos kapcsolatok erositettek ezt) meg COVID elott, hogy a szokasos midtermi atalakitasnal 2020ban az volt a cel, hogy Petiminiszter megkapja KGM-t es Novak Katalin lesz a KM. csak aztan valsagban nem valtoztat csapaton elv jott, es hat ezzel lenyegeben oda is hajozta magat OV, hogy nem tudja mar attenni mashova az eltelt kozel 3 ev utan, mert azzal beismerne, hogy vmi nem kerek. ezt meg nem engedheti meg maganak, mert annyira felmagasztolta SzPt.
sztem ezert rugalmatlan, sokkal tobb a riziko belpolitikailag az, hogy ha levaltja, atszervezi, mint ha hagyja ezt. kulpolitikailag meg jelen helyzetben nem lathat annyira erdemleges rovidtavu elonyt benne, hogy erdemes lenne ezt meglepni. raadasul azt se felejtsuk el, hogy SzPnek gyonyoru orosz kapcsolatai vannak, Lavrovbacsi 'szabad idejeben tanitja csuzlival loni hetvegente'. na most jelen helyzetben a kijelolt iranynak megfeleloen erre szukseg van. sokkal nagyobb szukseg erre, mint egy europeer kulugyminiszterre.
csebi
Ezzel nem értek egyet, ha Peti előáll, hogy ő elfáradt, neki a családjára kell koncentrálnia 10-en X év élvonalbeli politika után (mégha ez csak a szokásos bullshit is) és szépen békében elvonul - meg se rezzenne a belpoltika. És ezt meg is tenné OV-ért ha kérné. De nem kéri. Most, ma én se váltanám le, most nincs értelme tényleg pánik-intézkedésnek tűnne, de jövő év feléig, nyáron engen meglepne, ha nem tenné ezt meg akár az általad vázolt formában (SZP megy kgm-nek, valami euro-pr meg sima km-nek) akár tényleg hátravonva egy időre. De mégegyszer, ez reálpolitika és reál-gondolkodás, de az ő viszonyukban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy ez játsza a fő szerepet.
MC12
mivel 'ehhez tul keso' volt a felutes, ezert a mostban gondolkozom.
nyilvan a tengapi hir utan, nem lehet ezt jelenleg meglepni. nyar az mas kerdes. addig sok viz folyik felfele a Niluson.
de ugye SzP a kozponti jegyzetfuzete a kormanynak. mai napig emlekszem, hogy 2 miniszter nem ertett egyet, hogy mi hogyan hangzott el, mire OV kozbevagott, hogy 'mindjart megerkezik a Peter, majd o megmondja, hogyan volt'. kell o a kormanyban mkepp, kulonben hogyan emlekeznenek arra mi hangzott el a kormanyulesen?

több mint 3 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 429
Most ugye az van, hogy annyira nincsenek már barátai Viktornak, hogy egyszerűen tét nélkül lehet szopatni. Teljesen elértéktelenedett a politikai súlya, nincs rá szükség, mint rézfaszú bagolyra se, sőt már nem ő az ágyalatti szörny sem, mert sokkal konkrétabb szörny is van.

Na, ezt mérte fel végtelenül szarul a magyar külügy, nem csak politikai szinten, de az egész végrehajtás is. Ez most nem csak a Navra meg a VJ felelőssége, itt az utolsó diplomata is óriási csapdába lavírozta a kormányt.

Gyurma Pappa
vannak itt otletek:

csebi
Ehhez mar tul keso.
undisputedly
Egyetértek
Gyurma Pappa
Ugyanmár 😊 a politikában kb. semmikor és semmihez nincs túl késő. Néhány ilyen eset van persze , Putyinnak túl késő, ő már valóban nem ülhet egy asztalhoz komoly nyugati vezetővel egyenrangú félként bárhogy végződik a háborúja. Meg van még 1-2-3 egyéb tömeggyilkos diktátor akik szintén. OV ennek a környékén sincs.

Ezek a lépések logikusak, egyértelműek és valóban nagyon sokat segítenének OV elszigeteltségén, ha mindezeket megtenné, akkor 1-2-3 éven belül ugyanúgy bratyizna mindekivel és le se szarná senki, hogy itt mi történik. Ahogy kb ‘19-ig - személyes véleményem szerint inkább ‘22 február végéig - a komoly döntéshozókat valóban nem érdekelte különösebben, hogy ov mit hogy intéz a határokon belül.

Ami bizonyos szempontból rosszabb, hogy külpolitikailag ha nem változtat OV és a nemzetközi politikában sem változik radikálisan semmi - akkor a senkiföldjén maradunk. Nem basznak ki minket sehonnan, egyrészt mert nem tudnak, másrészt mert gazdaságilag még mindig inkább megéri a multiknak az ország, mint nem, harmadrészt senkinek nem áll érdekében még egy Szerbia Európa majdnem közepén. De a klub rendes tagjai se leszünk, maximum pro forma, a fontos döntésekből kihagynak és pénzt is csak lassan, csorgatva, meg-megállva kapunk majd.
Mi ki se léphetünk, Kínának - bárkinek - addig vagyunk érdekesek, amíg - ha csak pro forma is - de a klubok tagjai vagyunk, ennyi és ilyen pénz hosszútávon máshonnan nem tud és nem fog jönni.
MC12
Sok szempontból igazad van. De azt gondolom, hogy Petiminiszter annyi bólogatót rakott magaköré és olyan szinten nincs respektje már sehol, hogy hatékonyan nem fog tudni semmit ügyintézni. Politikai szempontból már most a senki földjén vagyunk, szervezetileg kinullázta magát a külügy, ahogy látszik az Uniós diplomácia is kuka.

Ebben az értelemben, ennek a konkrét csapatnak késő kiigazgatni, rendezgetni, szervezgetni. Fullos csere, talán megoldaná. Már hogy nem OV, hanem a külügy, nyilván.

Gyurma Pappa
Csak OV borzasztóan rugalmatlan ebben a kérdésben, ami meglepő ahhoz képest, hogy belpolitikailag mennyire flexibilis.
MC12
Miért rugalmatlan?
Ez egy jó kérdés. Senki más nincs és nem volt ebben a 12 évben ezen a szinten Pintéren és Vargán kívül akihez ennyire ragaszkodott volna - de az előbbi kettőnek tized annyi ügye sem volt - akar nyílt, akár nem nyilvános khm. - mint Petinek. Sokkal kevesebbért dobott ki simán minisztereket. Itt én továbbmennék már a politikai érdeken és feltételezek egy szorosabb érzelmi viszonyt (apa-fiú) ami felülírja a politikai racionalitást.

És mivel az egész OV külpolitikának Peti az arca, alfája és omegája, így vissza is értünk a start mezőhöz. Új politikát nem vihetsz petivel - petit nem akarja leváltani.
MC12
azert ne felejtsuk el azt, hogy eleg komoly forrasokbol jottek a hirek (nekem is belsos kapcsolatok erositettek ezt) meg COVID elott, hogy a szokasos midtermi atalakitasnal 2020ban az volt a cel, hogy Petiminiszter megkapja KGM-t es Novak Katalin lesz a KM. csak aztan valsagban nem valtoztat csapaton elv jott, es hat ezzel lenyegeben oda is hajozta magat OV, hogy nem tudja mar attenni mashova az eltelt kozel 3 ev utan, mert azzal beismerne, hogy vmi nem kerek. ezt meg nem engedheti meg maganak, mert annyira felmagasztolta SzPt.
sztem ezert rugalmatlan, sokkal tobb a riziko belpolitikailag az, hogy ha levaltja, atszervezi, mint ha hagyja ezt. kulpolitikailag meg jelen helyzetben nem lathat annyira erdemleges rovidtavu elonyt benne, hogy erdemes lenne ezt meglepni. raadasul azt se felejtsuk el, hogy SzPnek gyonyoru orosz kapcsolatai vannak, Lavrovbacsi 'szabad idejeben tanitja csuzlival loni hetvegente'. na most jelen helyzetben a kijelolt iranynak megfeleloen erre szukseg van. sokkal nagyobb szukseg erre, mint egy europeer kulugyminiszterre.
csebi
Ezzel nem értek egyet, ha Peti előáll, hogy ő elfáradt, neki a családjára kell koncentrálnia 10-en X év élvonalbeli politika után (mégha ez csak a szokásos bullshit is) és szépen békében elvonul - meg se rezzenne a belpoltika. És ezt meg is tenné OV-ért ha kérné. De nem kéri. Most, ma én se váltanám le, most nincs értelme tényleg pánik-intézkedésnek tűnne, de jövő év feléig, nyáron engen meglepne, ha nem tenné ezt meg akár az általad vázolt formában (SZP megy kgm-nek, valami euro-pr meg sima km-nek) akár tényleg hátravonva egy időre. De mégegyszer, ez reálpolitika és reál-gondolkodás, de az ő viszonyukban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy ez játsza a fő szerepet.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve

Gyurma Pappa
vannak itt otletek:

csebi
Ehhez mar tul keso.
undisputedly
Egyetértek
Gyurma Pappa

MC12

Gyurma Pappa
MC12
Miért rugalmatlan?

MC12

Szerkesztette: csebi

több mint 3 éve
Eazzy Philadelphia Eagles 5 241 — No one likes us, cause no one like us
Ez a hosszú távú probléma, az EU ezért is vezeti ki azt a fajta szaldó rendszert ami nálunk is működött. Eddig teljesen oké a dolog. Nem ezzel van a gond, ezt tudtuk, be van (be volt) tervezve. A gond az egyik napról a másikra való döntéssel van (ismét), és az indoklásával, ami abban a formában ahogy indokolták, nem igaz.
peterk2005 udvari bolond
Ez így van.
De az se tesz jót amikor a H.András félretájékoztat, hogy mekkora barom döntés. A formája igen, egyébként kell.

nyaron van volgyben a fogyasztas? meg ezzel a rengeteg klimaval is?csebi
Igen, még ígyis. Lekérhető a Mavir honlapjáról, 5000 vs 6000 GW kb most a különbség. De persze érdemes napi szinten is megnézni.

Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 3 éve
Látom, hogy megépült a jégpálya is a Vezér felcsúti szülőfalujában, miközben az ország oktatása megy a kutyák elé.

Nem lesz így jó, csak szólok...

www.facebook.com/photo/?fbid=584172520378497&set=pcb.584174450378304

www.facebook.com/photo?fbid=584172777045138&set=pcb.584174450378304

több mint 3 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 429

Gyurma Pappa
vannak itt otletek:

csebi
Ehhez mar tul keso.
undisputedly
Egyetértek
Gyurma Pappa

MC12

Gyurma Pappa
MC12
Miért rugalmatlan?

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”