Politika
66 feliratkozó
több mint 3 éve
Arra azért kíváncsi lennék hány olyan ember áll a sorban akinek megoldható lenne hogy nem most tankol / háromnegyedig áll a tank csak pánikvásárol. Itt lent építkezésen mondta a vállalkozó hogy a családi autókat, kannákat telenyomta.Nekem is volt tegnap felig. Boven vissza tudtam volna jonni pestre. Igen am, csak mikor majd jovok karacsonykor latogatoba (s majd megint vissza) nem tudom lesz e és ha igen, hol melyik kúton lesz elerheto. Ertheto teljesen, hogy folyamatosan töltik vissza az emberek.
bobi0092
Inkabb a fix arat kellene megszüntetni, de nem, vannak bizonyosan magasabb rendű dolgok.
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 3 éve
telex.hu/belfold/2022/12/04/orszagszerte-kifogytak-az-uzemanyagbol-a-benzinkutak

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Arra azért kíváncsi lennék hány olyan ember áll a sorban akinek megoldható lenne hogy nem most tankol / háromnegyedig áll a tank csak pánikvásárol. Itt lent építkezésen mondta a vállalkozó hogy a családi autókat, kannákat telenyomta.Fix h leg a fele még bőven ráérne pár nap múlva tankolni, ez megint az idióta magyarra jellemző pániktankolás.
Egyébként a választónak aranyhal memóriája van karácsony után már senki nem emlékszik majd az egészre.
De a karácsonyi bingoba felvehető a téma 😀
bobi0092
több mint 3 éve
Vecses Shell most megoldotta a hiányt. 1-2 hétig én jó leszek. De azért köszi, majd lehet visszatérünk raMost ahol eddig az üllői út végén vettük a benzint, napi 20 l-t lehetett, korlátozták 5 l-re és így is hosszú sorban állnak az autók.Este gyere le Irsához az OMVhez a 405s mellett, pènteken ott mèg gond nélkül volt, igaz 100sból lehetett tankolni, azt mondták azzal nem is lesz gond.
A MOL-nál (Ferihegy center) szintén hosszú sorokban, oda be se lehet már szinte állni, csak aki nem dolgozik éppen és van ideje. Két napja szerencsére tele tudtam tankolni, ez most kicsit olyan felvágós, mint amikor a Covid első hullámában nekem volt egy 24-es csomag WC papírom itthon.
Nagyon durva a helyzet, most 1-2 kút kaphatott benzint, de péntek este 6 kútnál voltam ahol nem volt benzin (volt ahol még sapka nélküli se), és annál a kettőnél ahol tudtam tankolni, 20 és 10 litert lehetett venni maximum, naponta.
Klaci79
dande2
több mint 3 éve
a Kard-os fb bejegyzésben írták, hogy az OMV osztrákoktól hozza a 100-ast, az mindig leszMost ahol eddig az üllői út végén vettük a benzint, napi 20 l-t lehetett, korlátozták 5 l-re és így is hosszú sorban állnak az autók.Este gyere le Irsához az OMVhez a 405s mellett, pènteken ott mèg gond nélkül volt, igaz 100sból lehetett tankolni, azt mondták azzal nem is lesz gond.
A MOL-nál (Ferihegy center) szintén hosszú sorokban, oda be se lehet már szinte állni, csak aki nem dolgozik éppen és van ideje. Két napja szerencsére tele tudtam tankolni, ez most kicsit olyan felvágós, mint amikor a Covid első hullámában nekem volt egy 24-es csomag WC papírom itthon.
Nagyon durva a helyzet, most 1-2 kút kaphatott benzint, de péntek este 6 kútnál voltam ahol nem volt benzin (volt ahol még sapka nélküli se), és annál a kettőnél ahol tudtam tankolni, 20 és 10 litert lehetett venni maximum, naponta.
Klaci79
dande2
több mint 3 éve
Arra azért kíváncsi lennék hány olyan ember áll a sorban akinek megoldható lenne hogy nem most tankol / háromnegyedig áll a tank csak pánikvásárol. Itt lent építkezésen mondta a vállalkozó hogy a családi autókat, kannákat telenyomta. Egyébként a választónak aranyhal memóriája van karácsony után már senki nem emlékszik majd az egészre.
De a karácsonyi bingoba felvehető a téma 😀
több mint 3 éve
Ti örüljetek ennek, mert otthon így szabadságharcoltok az elnyomás ellen!Brutális ami uzemanyag hiany van. Ez jelenleg jaszbereny:Nem érted? Nincs üzemanyaghiány.
Tegnap szolnokon en is keringtem egyet.
Ventura
Én ezt az egészet akkor hiszem el, ha Viktor bejelenti a Kossuthon, hogy ha nincs üzemanyag, hát akkor menjen mindenki gyalog.
Zsellértelkes Vrij
Itt Prágában van üzemanyag rendesen, de tudod ám miért, mert lefeküdtek ezek a brüsszelieknek meg az amerikaiaknak, eladták magukat, ennyiért.
Ez kell nektek otthon? Hát nem tisztességesebb a szabadságharc? Amúgy is, mink magyarok ugyanúgy tudunk nélkülözni meg szenvedni mint a zoroszok!
több mint 3 éve
Most ahol eddig az üllői út végén vettük a benzint, napi 20 l-t lehetett, korlátozták 5 l-re és így is hosszú sorban állnak az autók.Este gyere le Irsához az OMVhez a 405s mellett, pènteken ott mèg gond nélkül volt, igaz 100sból lehetett tankolni, azt mondták azzal nem is lesz gond.
Klaci79
Szerkesztette: dande2
több mint 3 éve
Most ahol eddig az üllői út végén vettük a benzint, napi 20 l-t lehetett, korlátozták 5 l-re és így is hosszú sorban állnak az autók.Tudtam, hogy ez lesz, rohadék Brüsszel!
Klaci79
több mint 3 éve
Most ahol eddig az üllői út végén vettük a benzint, napi 20 l-t lehetett, korlátozták 5 l-re és így is hosszú sorban állnak az autók.A MOL-nál (Ferihegy center) szintén hosszú sorokban, oda be se lehet már szinte állni, csak aki nem dolgozik éppen és van ideje. Két napja szerencsére tele tudtam tankolni, ez most kicsit olyan felvágós, mint amikor a Covid első hullámában nekem volt egy 24-es csomag WC papírom itthon.
több mint 3 éve
Brutális ami uzemanyag hiany van. Ez jelenleg jaszbereny:Nem érted? Nincs üzemanyaghiány.
www.facebook.com/groups/291586194783789/permalink/1163677360907997/
Tegnap szolnokon en is keringtem egyet.
Ventura
Én ezt az egészet akkor hiszem el, ha Viktor bejelenti a Kossuthon, hogy ha nincs üzemanyag, hát akkor menjen mindenki gyalog.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Brutális ami uzemanyag hiany van. Ez jelenleg jaszbereny:Tegnap szolnokon en is keringtem egyet.
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 3 éve
De amúgy ez normális esetben csepp volna a tengerben, a kutyát nem érdekelné, csak hát ugye semmire nincs már pénz, így meg kellemetlen.atlatszo.hu/kozpenz/2022/12/01/kozel-netto-200-millio-forintert-vesz-autokat-es-buszt-a-koztarsasagi-elnoki-hivatal/jól van, hát nagy a család
félmilliárd ment el eddig …
Amadeus von Dollárbaloldal
slowmotion
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 3 éve
majd jönnek az álarcos rablók és tanker kamionokat rabolnak el 😊Ismerős battán - csordultig minden tartály.Szerintem a MOL-nak nincs pénze piaci áron tankolni a tartályos autókat.
Ismerős MOL-nál - nincs aki kivigye.
Szerintem összevág.
Eazzy
Szokol
több mint 3 éve
Egyértelmű, vanni van, csak ennyièrt nem adjuk...
több mint 3 éve
😀Ismerős battán - csordultig minden tartály.Szerintem a MOL-nak nincs pénze piaci áron tankolni a tartályos autókat.
Szerintem összevág.
Eazzy
Szokol
Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
kezdik...Várható volt. Fanatikus Vitya fanokkal ezt a dumát meg is tudják etetni és le is tudták a gondokat, miután ársapkát kivezetik.
www.origo.hu/nagyvilag/20221202-az-olajembargo-veszelybe-sodorhatja-a-benzinarsapkat.html?utm_medium=Social&utm_campaign=Origo&utm_source=Facebook#Echobox=1670226619
NB2
több mint 3 éve
Ismerős battán - csordultig minden tartály.Szerintem a MOL-nak nincs pénze piaci áron tankolni a tartályos autókat.
Szerintem összevág.
Eazzy
több mint 3 éve
Ismerős battán - csordultig minden tartály.Ismerős MOL-nál - nincs aki kivigye.
Szerintem összevág.
Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 3 éve
Ezt a képet már valamikor az év elején kitettük, de most ismét aktuális.Úgy látszik, eddig húzta a belföldi fogyasztás bő kétharmadát biztosító hazai termelői kapacitás és az ársapka miatt kiesett behozatal mellett az üzemanyagellátás. Eddig is volt kisebb-nagyobb területre kiterjedő, hosszabb-rövidebb hiány, de a dolog valahogy megoldható volt. És ha minden kötél szakadt, előfordult, hogy a drágább prémium üzemanyagból azért akadt. Az elmúlt napokban szintet lépett a hiány.
Aki nézi a focimeccsek szünetében az egy perces fideszhíradót, az le is tudja fordítani, mi lesz most:
1. Elengedik az üzemanyagok árstopját, mert nyilvánvaló, hogy ez a helyzet nem tartható.
2. A dolgot Brüsszelre meg az ellenzékre fogják, hisz most fogadta el a nemzetközi közösség az orosz olajra kivetett ársapkát, amely ugyan közvetlenül nem érinti a mi ellátásunkat (hacsak Putyó azt nem mondja, hogy ennyiért nekünk se szállít, de az nagyobb gond lenne, lásd alább - ez alól viszont a "csövön vásárlók", tehát mi és a szlovákok felmentést kaptunk, mi annyiért veszünk, amennyiért adják), de ez nem számít.
Csak az, hogy az érv, igazságtartalmától függetlenül elég egyszerű ahhoz, hogy a híveket le lehessen nyugtatni. Mást lassan nem kell, mert aki próbált mostanában tankolni, annak beugrik, hogy a kommunista időkben is sok mindennek rögzített volt az ára, cserébe nem is volt belőle.
A dologban az a csavar, hogy a kivezetésnek az új embargós csomagra fogása még nem is teljesen valótlan. A korlátozás ránk is vonatkozó része ugyanis, hogy orosz olajból finomított terméket (benzin, gázolaj) az országon belül forgalmazhatsz, de nem exportálhatod. A MOL pedig üzemszerűen ezt csinálja, még csak nem is klasszikus nyerészkedési céllal, hanem a termelését optimalizálandó.
Két finomítójából a nagyobbik (Százhalombatta, Magyarország) inkább dízelolajat, a kisebbik (Pozsony, Szlovákia) inkább benzint finomít a Barátság vezeték két ágán érkező orosz olajból. A két terméket most a két ország közt "keverik", így juttatnak Magyarországra és Szlovákiába is mindkét anyagból. Ebből Szlovákia ellátása a kisebb gond: ott nincs árkorlátozás, tehát oda mind Schwechatról, mind a cseh és lengyel finomítókból megéri szállítani - hozzánk meg persze sehonnan.
Ha ez a százhalombatta-pozsonyi munkamegosztás kényszerűen leáll, akkor vagy gazdaságtalanabbul (kevesebbet termelve) lehet a hazai piacra üzemanyagot termelni, vagy van elég gázolaj, de benzin nincs. Egyik sem vállalható a jelenlegi helyzetben, az elengedés tehát kötelező lépésnek tűnik, a kérdés már csak a "mikor". Elvileg persze az is lehetőség, hogy a benzin ársapkáját megszüntetik, a dízelét meg fenntartják, de ez túl sok járulékos feszültséget visz a rendszerbe (konkrétabban: nem hiányzik nekik, hogy a narancstábor benzines fele utálni kezdje a dízelest), szóval ennek kicsi az esélye.
"Brüsszel tehet róla", "az ellenzék megszavazta" - erre a narratívára tessék felkészülni a hírekben, társadalmi (oppardon: fidesz) célú hirdetésekben, youtube-videók előtti szpotokban és a meccsek szüneteiben, talán még óriásplakátokon is. És még csak nem is 100% marhaság, csak olyan 80 - az ugyanis pont most látszik, hogy embargó nélkül is bedől a rendszer.
Persze ha - mint fent említettem lehetőségként - Putyó ennyiért nem ad olajat se Százhalombattára, se Pozsonyba, akkor eleve baj lesz. Akkor hirtelen és kapkodva kell majd valahogy üzembe helyezni az Adria-vezetéket, meg tele tartályhajókat hozatni a horvátországi végébe, a kikötőbe, plusz átállítani a finomítót uráliról Brent-olajra. Ezt persze eddig is meg kellett volna tenni, de hát akkor mit szólt volna a nagy KGB-s testvér a kéthetenkénti moszkvai Szíjjártó-viziten.
Amíg pedig ez a lánc be nem indul, pont annyi üzemanyag lesz itthon, amennyi a stratégiai tartalék (ja, hogy abból már az ársapka fenntartására el is használunk, bocs), meg amennyit piaci alapon tartálykocsin el lehet hozni Schwechat, a csehek meg a románok még le nem kötött kapacitásából.
Azt meg lassan kezdhetik kitalálni, hogy kire és milyen alapon fogják rákenni, hogy se liszt, se tojás, se olaj nem lesz a karácsonyi sütéshez, és tej is csak bőven dupla áron a "hatóságihoz" képest. Esetleg elfelejteni az árstopokat, és pirossal beírni az ellenőrzőbe, hogy "a kommunizmus régen se működött, narancsba csomagolva sem fog".
www.facebook.com/photo/?fbid=477093001219478&set=a.408074548121324
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
atlatszo.hu/kozpenz/2022/12/01/kozel-netto-200-millio-forintert-vesz-autokat-es-buszt-a-koztarsasagi-elnoki-hivatal/jól van, hát nagy a család
félmilliárd ment el eddig …
Amadeus von Dollárbaloldal
több mint 3 éve
egypercesben: brüsszeli szankciók miatt veszélyben az ársapkafinoman adagolják...
több mint 3 éve
atlatszo.hu/kozpenz/2022/12/01/kozel-netto-200-millio-forintert-vesz-autokat-es-buszt-a-koztarsasagi-elnoki-hivatal/félmilliárd ment el eddig …
több mint 3 éve