Politika
66 feliratkozó
több mint 3 éve
www.penzcentrum.hu/gazdasag/20221125/uj-adot-vezetnek-be-magyarorszagon-hamarosan-ezert-is-fizetni-kell-videken-itt-vannak-a-reszletek-1131352/amp

Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 3 éve
Nah, két nappal később már írnak is róla...www.alapjarat.hu/aktualis/drasztikus-korlatozasokat-vezetett-be-shell-ezt-mar-sok-autos-megerzi

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
Tehát már annyira elfogyott a pénz, hogy inkább dobják a központi kommunikációt és azt mondják amit az EU akar. Még hogy fenn tudjàk tartani a nert EU pénz nélkül. Mesélj mèg.
Zsellértelkes Vrij
több mint 3 éve
www.tiktok.com/@its.hunique.uk/video/7168394731494329605?_t=8XhUYAB1Fen&_r=1
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 3 éve
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Tisztában vagyok vele, az utolsó két mondatom pont erre vonatkozik. Az erőfelmérőt arra értettem, hogy az ilyen-olyan szövetségen belüli pozíciók elosztását határozhatná meg az EP-választáson mutatott teljesítmény.Nem lesz EP választáson főpróba, mert egyszerre rendezik az önkormányzatival.Igen, amikor a DK bejelentette az árnyékkormányt (vagyis elkezdődött a "ki a kakas a szemétdombon" típusú játék, amit eufemisztikusan dominanciaharcnak szoktak nevezni), rögtön beindult a találgatás arról, hogy Gyurcsányék húzása miatt összebútoroznak majd más ellenzéki pártok.telex.hu/belfold/2022/11/26/ungar-peter-ellenzek-osszefogas-megszuntA belpesti romkocsmák félhomályában üldögélő és kézművessört (rummal) iszogató értelmiség körében erősen tartja magát a pletyi, hogy alakul itten az LMP-Momentum-Párbeszéd koala (mínusz Jobbik, tavasszal még úgy volt, hogy akár egy ilyen formációba bevennék őket is, de azóta sok sör lefolyt a torkokon és nem kellenek senkinek) a közös EP/Önkori választásokra. A vita megdöbbentő módon a befutó listás és a felosztható önkormányzati helyeken van. Minden jelenlegi számítás szerint a Fidesz elvisz 12-13 helyet, a DK 4-6-ot és azt hallani, hogy a Kutyák erős kampányra készülnek amivel Budapest miatt 1 helyre simán jók lehetnek. Szóval 2-5 helyért megy majd a chicken game a fentebbi hármas, a jobbik a maradék mszp meg isten tudja még, ki között (rád nézek MZP). Sajnos annál a résznél már nem voltam ott, hogy konkrétan pestet hogy akarják szétosztani és ki hol veszett össze kivel, de amikor legközelebb arra járok, beszámolok! Szórakoztató másfél évünk lesz, az már látszik (már akit szórakoztat ez a shit-show, engem igen ezt szeretném előre bocsájtani 😊 )
Csak az a kérdés, hogy Petike ennek miért örül. Az LMP a 2 százalékot fogja ostromolni az EP-választáson, de az is lehet, hogy sokat mondtam.
nagylaza, főpohárnok
MC12
Az MSZP helyét még nem látom, akár ki lehet hagyni őket, de annyira a szocik is vannak erősek, amennyire az LMP. A Párbeszédről nem is szólva. (Nem tudom, ejtették-e már az MSZP-Párbeszéd fúzió tervét.) Azt nehezen tudom elképzelni, hogy a DK és az MSZP házasságot köt, a két párt tagsága fasírtban van egymással. Ha a pártvezetők mégis meglépik, akkor abból nem erősödés lesz, hanem folyamatos belső konfliktus és lemorzsolódás.
A Jobbik nagyon talányosan mozog mostanában, szerintem ők sem igazán tudják, mit akarnak. Tarcsiban ott van még MZP és Jakab Péter pártja (pártkezdeménye), szóval, nagy a kavarodás.
Az EP-választás jó erőfelmérő lenne, számomra kérdés, hogy előtte megvalósul-e a "tömbösödés". Ha igen, akkor borítékolható, hogy annak az önkormányzati választások eredménye látja kárát. Nem lehet az egyik választáson külön utakon járni, az ugyanakkor tartott másikon pedig összefogni.
nagylaza, főpohárnok
vpi
több mint 3 éve
Nem lesz EP választáson főpróba, mert egyszerre rendezik az önkormányzatival.Igen, amikor a DK bejelentette az árnyékkormányt (vagyis elkezdődött a "ki a kakas a szemétdombon" típusú játék, amit eufemisztikusan dominanciaharcnak szoktak nevezni), rögtön beindult a találgatás arról, hogy Gyurcsányék húzása miatt összebútoroznak majd más ellenzéki pártok.telex.hu/belfold/2022/11/26/ungar-peter-ellenzek-osszefogas-megszuntA belpesti romkocsmák félhomályában üldögélő és kézművessört (rummal) iszogató értelmiség körében erősen tartja magát a pletyi, hogy alakul itten az LMP-Momentum-Párbeszéd koala (mínusz Jobbik, tavasszal még úgy volt, hogy akár egy ilyen formációba bevennék őket is, de azóta sok sör lefolyt a torkokon és nem kellenek senkinek) a közös EP/Önkori választásokra. A vita megdöbbentő módon a befutó listás és a felosztható önkormányzati helyeken van. Minden jelenlegi számítás szerint a Fidesz elvisz 12-13 helyet, a DK 4-6-ot és azt hallani, hogy a Kutyák erős kampányra készülnek amivel Budapest miatt 1 helyre simán jók lehetnek. Szóval 2-5 helyért megy majd a chicken game a fentebbi hármas, a jobbik a maradék mszp meg isten tudja még, ki között (rád nézek MZP). Sajnos annál a résznél már nem voltam ott, hogy konkrétan pestet hogy akarják szétosztani és ki hol veszett össze kivel, de amikor legközelebb arra járok, beszámolok! Szórakoztató másfél évünk lesz, az már látszik (már akit szórakoztat ez a shit-show, engem igen ezt szeretném előre bocsájtani 😊 )
Csak az a kérdés, hogy Petike ennek miért örül. Az LMP a 2 százalékot fogja ostromolni az EP-választáson, de az is lehet, hogy sokat mondtam.
nagylaza, főpohárnok
MC12
Az MSZP helyét még nem látom, akár ki lehet hagyni őket, de annyira a szocik is vannak erősek, amennyire az LMP. A Párbeszédről nem is szólva. (Nem tudom, ejtették-e már az MSZP-Párbeszéd fúzió tervét.) Azt nehezen tudom elképzelni, hogy a DK és az MSZP házasságot köt, a két párt tagsága fasírtban van egymással. Ha a pártvezetők mégis meglépik, akkor abból nem erősödés lesz, hanem folyamatos belső konfliktus és lemorzsolódás.
A Jobbik nagyon talányosan mozog mostanában, szerintem ők sem igazán tudják, mit akarnak. Tarcsiban ott van még MZP és Jakab Péter pártja (pártkezdeménye), szóval, nagy a kavarodás.
Az EP-választás jó erőfelmérő lenne, számomra kérdés, hogy előtte megvalósul-e a "tömbösödés". Ha igen, akkor borítékolható, hogy annak az önkormányzati választások eredménye látja kárát. Nem lehet az egyik választáson külön utakon járni, az ugyanakkor tartott másikon pedig összefogni.
nagylaza, főpohárnok
több mint 3 éve
Igen, amikor a DK bejelentette az árnyékkormányt (vagyis elkezdődött a "ki a kakas a szemétdombon" típusú játék, amit eufemisztikusan dominanciaharcnak szoktak nevezni), rögtön beindult a találgatás arról, hogy Gyurcsányék húzása miatt összebútoroznak majd más ellenzéki pártok.telex.hu/belfold/2022/11/26/ungar-peter-ellenzek-osszefogas-megszuntA belpesti romkocsmák félhomályában üldögélő és kézművessört (rummal) iszogató értelmiség körében erősen tartja magát a pletyi, hogy alakul itten az LMP-Momentum-Párbeszéd koala (mínusz Jobbik, tavasszal még úgy volt, hogy akár egy ilyen formációba bevennék őket is, de azóta sok sör lefolyt a torkokon és nem kellenek senkinek) a közös EP/Önkori választásokra. A vita megdöbbentő módon a befutó listás és a felosztható önkormányzati helyeken van. Minden jelenlegi számítás szerint a Fidesz elvisz 12-13 helyet, a DK 4-6-ot és azt hallani, hogy a Kutyák erős kampányra készülnek amivel Budapest miatt 1 helyre simán jók lehetnek. Szóval 2-5 helyért megy majd a chicken game a fentebbi hármas, a jobbik a maradék mszp meg isten tudja még, ki között (rád nézek MZP). Sajnos annál a résznél már nem voltam ott, hogy konkrétan pestet hogy akarják szétosztani és ki hol veszett össze kivel, de amikor legközelebb arra járok, beszámolok! Szórakoztató másfél évünk lesz, az már látszik (már akit szórakoztat ez a shit-show, engem igen ezt szeretném előre bocsájtani 😊 )
nagylaza, főpohárnok
MC12
több mint 3 éve
ameddig a mája bírja, aztán gyön az VP ruptura, onnantól csak bomlikA főnök örök és megbonthatatlan. (Vagy megszúrhatatlan - ha már ascites)belevetted mára Főni asciteszét? meraz mindent boríthattelex.hu/belfold/2022/11/26/ungar-peter-ellenzek-osszefogas-megszuntA belpesti romkocsmák félhomályában üldögélő és kézművessört (rummal) iszogató értelmiség körében erősen tartja magát a pletyi, hogy alakul itten az LMP-Momentum-Párbeszéd koala (mínusz Jobbik, tavasszal még úgy volt, hogy akár egy ilyen formációba bevennék őket is, de azóta sok sör lefolyt a torkokon és nem kellenek senkinek) a közös EP/Önkori választásokra. A vita megdöbbentő módon a befutó listás és a felosztható önkormányzati helyeken van. Minden jelenlegi számítás szerint a Fidesz elvisz 12-13 helyet, a DK 4-6-ot és azt hallani, hogy a Kutyák erős kampányra készülnek amivel Budapest miatt 1 helyre simán jók lehetnek. Szóval 2-5 helyért megy majd a chicken game a fentebbi hármas, a jobbik a maradék mszp meg isten tudja még, ki között (rád nézek MZP). Sajnos annál a résznél már nem voltam ott, hogy konkrétan pestet hogy akarják szétosztani és ki hol veszett össze kivel, de amikor legközelebb arra járok, beszámolok! Szórakoztató másfél évünk lesz, az már látszik (már akit szórakoztat ez a shit-show, engem igen ezt szeretném előre bocsájtani 😊 )
nagylaza, főpohárnok
MC12
Gróf de sutianap
MC12

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
A főnök örök és megbonthatatlan. (Vagy megszúrhatatlan - ha már ascites)belevetted mára Főni asciteszét? meraz mindent boríthattelex.hu/belfold/2022/11/26/ungar-peter-ellenzek-osszefogas-megszuntA belpesti romkocsmák félhomályában üldögélő és kézművessört (rummal) iszogató értelmiség körében erősen tartja magát a pletyi, hogy alakul itten az LMP-Momentum-Párbeszéd koala (mínusz Jobbik, tavasszal még úgy volt, hogy akár egy ilyen formációba bevennék őket is, de azóta sok sör lefolyt a torkokon és nem kellenek senkinek) a közös EP/Önkori választásokra. A vita megdöbbentő módon a befutó listás és a felosztható önkormányzati helyeken van. Minden jelenlegi számítás szerint a Fidesz elvisz 12-13 helyet, a DK 4-6-ot és azt hallani, hogy a Kutyák erős kampányra készülnek amivel Budapest miatt 1 helyre simán jók lehetnek. Szóval 2-5 helyért megy majd a chicken game a fentebbi hármas, a jobbik a maradék mszp meg isten tudja még, ki között (rád nézek MZP). Sajnos annál a résznél már nem voltam ott, hogy konkrétan pestet hogy akarják szétosztani és ki hol veszett össze kivel, de amikor legközelebb arra járok, beszámolok! Szórakoztató másfél évünk lesz, az már látszik (már akit szórakoztat ez a shit-show, engem igen ezt szeretném előre bocsájtani 😊 )
nagylaza, főpohárnok
MC12
Gróf de sutianap
Szerkesztette: MC12
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
belevetted mára Főni asciteszét? meraz mindent boríthattelex.hu/belfold/2022/11/26/ungar-peter-ellenzek-osszefogas-megszuntA belpesti romkocsmák félhomályában üldögélő és kézművessört (rummal) iszogató értelmiség körében erősen tartja magát a pletyi, hogy alakul itten az LMP-Momentum-Párbeszéd koala (mínusz Jobbik, tavasszal még úgy volt, hogy akár egy ilyen formációba bevennék őket is, de azóta sok sör lefolyt a torkokon és nem kellenek senkinek) a közös EP/Önkori választásokra. A vita megdöbbentő módon a befutó listás és a felosztható önkormányzati helyeken van. Minden jelenlegi számítás szerint a Fidesz elvisz 12-13 helyet, a DK 4-6-ot és azt hallani, hogy a Kutyák erős kampányra készülnek amivel Budapest miatt 1 helyre simán jók lehetnek. Szóval 2-5 helyért megy majd a chicken game a fentebbi hármas, a jobbik a maradék mszp meg isten tudja még, ki között (rád nézek MZP). Sajnos annál a résznél már nem voltam ott, hogy konkrétan pestet hogy akarják szétosztani és ki hol veszett össze kivel, de amikor legközelebb arra járok, beszámolok! Szórakoztató másfél évünk lesz, az már látszik (már akit szórakoztat ez a shit-show, engem igen ezt szeretném előre bocsájtani 😊 )
nagylaza, főpohárnok
MC12

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
telex.hu/belfold/2022/11/26/ungar-peter-ellenzek-osszefogas-megszuntA belpesti romkocsmák félhomályában üldögélő és kézművessört (rummal) iszogató értelmiség körében erősen tartja magát a pletyi, hogy alakul itten az LMP-Momentum-Párbeszéd koala (mínusz Jobbik, tavasszal még úgy volt, hogy akár egy ilyen formációba bevennék őket is, de azóta sok sör lefolyt a torkokon és nem kellenek senkinek) a közös EP/Önkori választásokra. A vita megdöbbentő módon a befutó listás és a felosztható önkormányzati helyeken van. Minden jelenlegi számítás szerint a Fidesz elvisz 12-13 helyet, a DK 4-6-ot és azt hallani, hogy a Kutyák erős kampányra készülnek amivel Budapest miatt 1 helyre simán jók lehetnek. Szóval 2-5 helyért megy majd a chicken game a fentebbi hármas, a jobbik a maradék mszp meg isten tudja még, ki között (rád nézek MZP). Sajnos annál a résznél már nem voltam ott, hogy konkrétan pestet hogy akarják szétosztani és ki hol veszett össze kivel, de amikor legközelebb arra járok, beszámolok! Szórakoztató másfél évünk lesz, az már látszik (már akit szórakoztat ez a shit-show, engem igen ezt szeretném előre bocsájtani 😊 )
nagylaza, főpohárnok
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
telex.hu/belfold/2022/11/26/ungar-peter-ellenzek-osszefogas-megszuntCsak az a kérdés, hogy Petike ennek miért örül. Az LMP a 2 százalékot fogja ostromolni az EP-választáson, de az is lehet, hogy sokat mondtam.
több mint 3 éve
telex.hu/belfold/2022/11/26/miniszteri-biztos-kinevezes-szasz-jeno-orosz-ukran-haboru-figyelemmel-koveteseProblem solved 🤣
Amúgy 2024 októberig, wtf

több mint 3 éve
Nah, ömv-nél nincs ez a hülye pénzlimit, ott 50 literig okéÉn is ma voltam OMV nél, 50 literig nekem is engedte
warr_b

több mint 3 éve
Nah, ömv-nél nincs ez a hülye pénzlimit, ott 50 literig oké

több mint 3 éve
A ceges hivatalos levélben az volt, hogy a szerződött partner nem szolgálja ki őket a kívánt mennyiséggel (vagyis a MOL nem csak a kis kutaknak nem szállít).Baszki.vajon mi miatt lehet ez? ironyoff
Kellett tankolni. Épp egy Shell kút volt kéznél. Nyomatom a benyát, erre (kútoszlop szerint, tehát puaci áron) 20ezernél kikattan (30,13 liter). Kérdezem a kutast, hogy wtf, ja, ez tegnap estétől mindenhol így van ( a pénztáros kiscsaj szerint ma reggeltől). Hát mondom csodálatos...
A pénztáros azt mondta benzinnél 20ezer, gázolajnál 50 a max.
warr_b
csebi
több mint 3 éve
YoungZeeZee
9 534
2 hete szloveniaban olcsobb volt a benzin mint itthon a normal ar...hataratkelonel ahol lehetne boveb elkerni.Baszki.ekozben a megfagyott, amugy sem letezo Nemeteknel: m.hvg.hu/cegauto/20221125_haboru_elotti_szinten_van_a_benzin_ara_a_nemeteknel
Kellett tankolni. Épp egy Shell kút volt kéznél. Nyomatom a benyát, erre (kútoszlop szerint, tehát puaci áron) 20ezernél kikattan (30,13 liter). Kérdezem a kutast, hogy wtf, ja, ez tegnap estétől mindenhol így van ( a pénztáros kiscsaj szerint ma reggeltől). Hát mondom csodálatos...
warr_b
Zsellértelkes Vrij
több mint 3 éve
Baszki.ekozben a megfagyott, amugy sem letezo Nemeteknel: m.hvg.hu/cegauto/20221125_haboru_elotti_szinten_van_a_benzin_ara_a_nemeteknel
warr_b
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Baszki.vajon mi miatt lehet ez? ironyoff
warr_b
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Baszki.Ráadásul a céges Shell kártyákat is érinti (kivéve pár kijelölt kút).
warr_b
több mint 3 éve
Baszki. Kellett tankolni. Épp egy Shell kút volt kéznél. Nyomatom a benyát, erre (kútoszlop szerint, tehát puaci áron) 20ezernél kikattan (30,13 liter). Kérdezem a kutast, hogy wtf, ja, ez tegnap estétől mindenhol így van ( a pénztáros kiscsaj szerint ma reggeltől). Hát mondom csodálatos...

több mint 3 éve
Preferenciák (bocs Dande)...nincs miért 😛 Egyébként meg talán kb most éri el majd egy "normál tanári fizetés" szintjét, mert a hitoktatók nem voltak benne a tanári életpályamodellben kb a 2/3-dt keresték a tanári béreknek, csak ugye a kommunikáció, meg általában egy világi iskolákban tanító hitoktatónak, akinek nincs más szakja nem egy iskolából jön össze a teljes állása, hanem szaladgál mint az a bizonyos gólya származék a levegőbe 😀 ...szerintem egyébként ez is már a EU-s pénzekre megy, ha ezt mondják ha nem. Nyilván úgy rossz ahogy van, és különösen társadalmi csoportok, közösségek egymás ellen való kijátszása. A rezsitámogatást természetesen mindenkinek oda kellene adni, mindentől függetlenül, aki intézményt tart fent, illetve úgy kellett volna intézni amennyire csak lehet, hogy minél kevesebbre legyen szükség. De ez már egy másik téma
warr_b
Szerkesztette: dande2
több mint 3 éve
24.hu/belfold/2022/11/25/volner-pal-allamtitkar-fia-porsche-lefoglalas-vagyonzar-vadirat-korrupcio-kenopenz-vegrehajto-schadl-gyorgy-borton/#római jog szemináriumra bmw-vel érkezett az egyetem térre anno.
😊
warr_b
több mint 3 éve
Quod licet Jovi, non licet bovi.24.hu/belfold/2022/11/25/volner-pal-allamtitkar-fia-porsche-lefoglalas-vagyonzar-vadirat-korrupcio-kenopenz-vegrehajto-schadl-gyorgy-borton/#Feleségem mondta, hogy pont egy ilyen tűzpiros Porschét szokott látni száguldozni az Andrássy úton. Nem értette, ha neki feltűnik, a rendőröknek miért nem. Most már érti.
😊
warr_b
nagylaza, főpohárnok