Politika
66 feliratkozó
több mint 3 éve
Azt még hagyjuk. De szegény pedagógusok. Olyan közel voltak a béremeléshez.Most már elkezdhetek aggódni a HUXIT miatt vagy mi most az álláspont a Karmelitában?Persze. A globális minimum adó, az ukrán hitel és a két NATO-felvételről szóló szavazás is három teljesen különböző dolog, semmi összefüggés.Tehát nem kap meg az ország 7,5 milliárd euró felzárkóztatási forrást a hét éves költségvetésből mert rendszerszintű jogállami aggályok vannak, de a 6,8 milliárd euró helyreállítási alapot azt igen. Akkor ezek szerint ez a “jogállami aggály” is egy khm. flexibilis fogalom 😊ket kulon dolog, es jol tudod.
Szerintem ez még nem a vége ennek az ügynek.
MC12
csebi
MC12
Tudom itt a fórumon mindig leoltanak, hogy a HUXIT hülyeség, de azért just checkin.
vpi
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
OFF Lányomék pár éve Szlovéniában gyönyörű vidéken, a Soča folyónál kirándultak. Olaszul úgy hívják: Isonzó.Az I vh-ban az olaszok a győztes oldalon voltak. Isonzo, Doberdo hallo.Mondjuk azt hogy ne csak a mi országunkat harmadolja el, hanem a többi vesztes országot is. Ez volt ami miatt értetlenkedtem a suliban, mert azt megértettem hogy a háború miatt ezt beszoptuk, csak azt nem hogy akkor más vesztes ország miért nem. (az hogy az olaszok ugyanúgy kiszoptak mint mi, és a vége az lett, hogy még területeket is kaptak tőlünk, az volt a legnagyobb WTF)Mi tette tönkre az országot? A világháború. amit kb mi robbantottunk ki. Ezek után mit kellett volna csinálni a győzteseknek, most komolyan?Teljesen legitim érvei vannak.Nem vagy Orbán fan, de pontosan úgy reagálsz, ahogyan azt Viktorunk szeretné. Kár.OV-nak semmi diplomaciai erzeke. Ez a sal-sztori minek kell most amikor eppen teruleti restauracios torekvesek miatt alla haboru europa keleti feleben? Mi ebben a pozitiv hozadek?Én teljesen más oldalról közelítem meg a dolgot úgy, hogy ha eddig nem volt ismert, kijelentem, hogy nem vagyok Orbán fan.
undisputedly
Ilyen sállal rohangál a fél szurkolótábor válogatott meccsen. Nyilvánvaló hogy rajtuk senki se akad ki, az összes szurkolói brigádnak ez a sztílója. Lehet nyugodtan romantizálni a területi helyreállításon, de az a Nagy Magyarország motívum arra is emlékeztet -- gondolom nem vagyok egyedül vele -- hogy az első világháború után teljesen tönkretették és megalázták az országot és ezt az "elkövetők" teljesen normális dolognak tartják és szarnak rá magasról. Ez is konstans megalázó magatartás, és pofátlanul el is várják, hogy hallgassanak az önérzetes magyarok erről, és sírnak-rínak jobbról-balról most is emiatt a sál miatt pont azok akik a legnagyobb tolvajok és a magyar kisebbség elnyomói. Bármiféle revíziónak pedig a katonai úton puncipor, a politikain pedig lepkefing az esélye. Ezek után után teljesen hidegen hagy, hogy mit rinyál az ukrán és a román cimborája. Felőlem simán elfér egy pixeles napszemüveg, egy blunt és egy "deal with it!" is Orbán sálas képén.
gyeek
nagylaza, főpohárnok
Kampman
Lecsó
Amúgy a mondandóddal egyetértek, de ez most kikívánkozott 😀
eaglesmcnabb
vpi
több mint 3 éve
Én azok közé tartozom, akik nem tartják kizártnak, hogy OV idővel bepróbálkozik vele. Nyugodt semmiképpen se vagyok.Most már elkezdhetek aggódni a HUXIT miatt vagy mi most az álláspont a Karmelitában?Persze. A globális minimum adó, az ukrán hitel és a két NATO-felvételről szóló szavazás is három teljesen különböző dolog, semmi összefüggés.Tehát nem kap meg az ország 7,5 milliárd euró felzárkóztatási forrást a hét éves költségvetésből mert rendszerszintű jogállami aggályok vannak, de a 6,8 milliárd euró helyreállítási alapot azt igen. Akkor ezek szerint ez a “jogállami aggály” is egy khm. flexibilis fogalom 😊ket kulon dolog, es jol tudod.
MC12
csebi
MC12
Tudom itt a fórumon mindig leoltanak, hogy a HUXIT hülyeség, de azért just checkin.
vpi
több mint 3 éve
Legelső könyvtáros feladatom ugyanitt Tormay Cécile életének feldolgozása volt, és innen indult el a jobbik is ugyeamikor ELTE Btk-n azzal indult a szeminárium, hogy akinek nem fáj trianon az nem magyar?ezt ki tolta?
Amadeus von Dollárbaloldal
csebi

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
Most már elkezdhetek aggódni a HUXIT miatt vagy mi most az álláspont a Karmelitában?Persze. A globális minimum adó, az ukrán hitel és a két NATO-felvételről szóló szavazás is három teljesen különböző dolog, semmi összefüggés.Tehát nem kap meg az ország 7,5 milliárd euró felzárkóztatási forrást a hét éves költségvetésből mert rendszerszintű jogállami aggályok vannak, de a 6,8 milliárd euró helyreállítási alapot azt igen. Akkor ezek szerint ez a “jogállami aggály” is egy khm. flexibilis fogalom 😊ket kulon dolog, es jol tudod.
MC12
csebi
MC12
több mint 3 éve
Az I vh-ban az olaszok a győztes oldalon voltak. Isonzo, Doberdo hallo.Mondjuk azt hogy ne csak a mi országunkat harmadolja el, hanem a többi vesztes országot is. Ez volt ami miatt értetlenkedtem a suliban, mert azt megértettem hogy a háború miatt ezt beszoptuk, csak azt nem hogy akkor más vesztes ország miért nem. (az hogy az olaszok ugyanúgy kiszoptak mint mi, és a vége az lett, hogy még területeket is kaptak tőlünk, az volt a legnagyobb WTF)Mi tette tönkre az országot? A világháború. amit kb mi robbantottunk ki. Ezek után mit kellett volna csinálni a győzteseknek, most komolyan?Teljesen legitim érvei vannak.Nem vagy Orbán fan, de pontosan úgy reagálsz, ahogyan azt Viktorunk szeretné. Kár.OV-nak semmi diplomaciai erzeke. Ez a sal-sztori minek kell most amikor eppen teruleti restauracios torekvesek miatt alla haboru europa keleti feleben? Mi ebben a pozitiv hozadek?Én teljesen más oldalról közelítem meg a dolgot úgy, hogy ha eddig nem volt ismert, kijelentem, hogy nem vagyok Orbán fan.
undisputedly
Ilyen sállal rohangál a fél szurkolótábor válogatott meccsen. Nyilvánvaló hogy rajtuk senki se akad ki, az összes szurkolói brigádnak ez a sztílója. Lehet nyugodtan romantizálni a területi helyreállításon, de az a Nagy Magyarország motívum arra is emlékeztet -- gondolom nem vagyok egyedül vele -- hogy az első világháború után teljesen tönkretették és megalázták az országot és ezt az "elkövetők" teljesen normális dolognak tartják és szarnak rá magasról. Ez is konstans megalázó magatartás, és pofátlanul el is várják, hogy hallgassanak az önérzetes magyarok erről, és sírnak-rínak jobbról-balról most is emiatt a sál miatt pont azok akik a legnagyobb tolvajok és a magyar kisebbség elnyomói. Bármiféle revíziónak pedig a katonai úton puncipor, a politikain pedig lepkefing az esélye. Ezek után után teljesen hidegen hagy, hogy mit rinyál az ukrán és a román cimborája. Felőlem simán elfér egy pixeles napszemüveg, egy blunt és egy "deal with it!" is Orbán sálas képén.
gyeek
nagylaza, főpohárnok
Kampman
Lecsó
Amúgy a mondandóddal egyetértek, de ez most kikívánkozott 😀
eaglesmcnabb
több mint 3 éve
OV kezdett el kulonbozo dolgokat osszekotni egymassal, mikor vetokat jelentett be teljesen mas dolgokban. faj h visszanyal a fagyi?Persze. A globális minimum adó, az ukrán hitel és a két NATO-felvételről szóló szavazás is három teljesen különböző dolog, semmi összefüggés.Tehát nem kap meg az ország 7,5 milliárd euró felzárkóztatási forrást a hét éves költségvetésből mert rendszerszintű jogállami aggályok vannak, de a 6,8 milliárd euró helyreállítási alapot azt igen. Akkor ezek szerint ez a “jogállami aggály” is egy khm. flexibilis fogalom 😊ket kulon dolog, es jol tudod.
MC12
csebi
MC12
szerk.: es itt most a koltsegvetes vs helyreallitasi alaprol volt szo. ne beszelj akkor masrol.
Szerkesztette: csebi
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Persze. A globális minimum adó, az ukrán hitel és a két NATO-felvételről szóló szavazás is három teljesen különböző dolog, semmi összefüggés.Tehát nem kap meg az ország 7,5 milliárd euró felzárkóztatási forrást a hét éves költségvetésből mert rendszerszintű jogállami aggályok vannak, de a 6,8 milliárd euró helyreállítási alapot azt igen. Akkor ezek szerint ez a “jogállami aggály” is egy khm. flexibilis fogalom 😊ket kulon dolog, es jol tudod.
MC12
csebi
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Tehát nem kap meg az ország 7,5 milliárd euró felzárkóztatási forrást a hét éves költségvetésből mert rendszerszintű jogállami aggályok vannak, de a 6,8 milliárd euró helyreállítási alapot azt igen. Akkor ezek szerint ez a “jogállami aggály” is egy khm. flexibilis fogalom 😊ket kulon dolog, es jol tudod.
MC12
több mint 3 éve
csipkelli
4 010
Tehát nem kap meg az ország 7,5 milliárd euró felzárkóztatási forrást a hét éves költségvetésből mert rendszerszintű jogállami aggályok vannak, de a 6,8 milliárd euró helyreállítási alapot azt igen. Akkor ezek szerint ez a “jogállami aggály” is egy khm. flexibilis fogalom 😊Pedig biztos megígértük, hogy a buzibrüsszel plakátok saját pénzből mennek.
MC12
több mint 3 éve
Tehát nem kap meg az ország 7,5 milliárd euró felzárkóztatási forrást a hét éves költségvetésből mert rendszerszintű jogállami aggályok vannak, de a 6,8 milliárd euró helyreállítási alapot azt igen. Akkor ezek szerint ez a “jogállami aggály” is egy khm. flexibilis fogalom 😊Csak az zárkózhat fel, aki előtte helyreáll, logikus.
MC12
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 3 éve
Tehát nem kap meg az ország 7,5 milliárd euró felzárkóztatási forrást a hét éves költségvetésből mert rendszerszintű jogállami aggályok vannak, de a 6,8 milliárd euró helyreállítási alapot azt igen. Akkor ezek szerint ez a “jogállami aggály” is egy khm. flexibilis fogalom 😊 Szerintem ez még nem a vége ennek az ügynek.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Nevezettet személyesen ismerem, biztosan nem ő volt.Ablonczyból ki sem néztem volna egy ilyet.Nem ő volt. Nevet nem fogok írni.Én úgy értelmeztem, hogy Ablonczy Balázs.amikor ELTE Btk-n azzal indult a szeminárium, hogy akinek nem fáj trianon az nem magyar?ezt ki tolta?
csebi
nagylaza, főpohárnok
Zsellértelkes Vrij
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 3 éve
Az, hogy 2022-ben még azon rugózunk, mi történt 1920-ban, tökéletesen bizonyítja, hogy ami a magyar iskolákban folyik, minden, csak nem történelemtanítás. A Kádár-korszakban tabutéma volt Trianon (+a határon túli magyarok), a rendszerváltás óta meg csak a néphülyítés megy.Emlékszem, mikor létrejött az önálló Szlovákia, kiváncsi voltam, melyik utat választják: belemerülnek az önsorsrontó és nevetséges nacionalizmusba (Madách szlovák volt stb.) vagy az alapító atyák útját járják, mint az USA: még soha nem volt államunk, kezdjük tiszta lappal!
Egyébként nagyon tudom ajánlani Ablonczy Balázs könyveit.
nagylaza, főpohárnok
Meciar és az előbbi mellett döntöttek, lett is jókora lemaradásuk, igaz, most már viszont beelőztek bennünket.
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 3 éve
Akkor megnyugodtam.Nem ő volt. Nevet nem fogok írni.Én úgy értelmeztem, hogy Ablonczy Balázs.amikor ELTE Btk-n azzal indult a szeminárium, hogy akinek nem fáj trianon az nem magyar?ezt ki tolta?
csebi
nagylaza, főpohárnok
több mint 3 éve
Ablonczyból ki sem néztem volna egy ilyet.Nem ő volt. Nevet nem fogok írni.Én úgy értelmeztem, hogy Ablonczy Balázs.amikor ELTE Btk-n azzal indult a szeminárium, hogy akinek nem fáj trianon az nem magyar?ezt ki tolta?
csebi
nagylaza, főpohárnok
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Nem ő volt. Nevet nem fogok írni.Én úgy értelmeztem, hogy Ablonczy Balázs.amikor ELTE Btk-n azzal indult a szeminárium, hogy akinek nem fáj trianon az nem magyar?ezt ki tolta?
csebi
nagylaza, főpohárnok
több mint 3 éve
Könyvet is írt róla ugyi.amikor ELTE Btk-n azzal indult a szeminárium, hogy akinek nem fáj trianon az nem magyar?Ez elég kínos. Lehet, hogy azóta ő is változott. Sőt: egészen biztos, hogy változott. Kb. úgy, ahogyan az egykori Heti Válasz garnitúrája átment fideszesből ellenzékivé. (Tudom, hogy nem ő dolgozott ott, hanem egy rokon.)
Az általam olvasott könyvei tárgyilagosak és színvonalasak. Kifejezetten fontosnak tartja, hogy leszámoljon a mítoszokkal.
nagylaza, főpohárnok
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Én úgy értelmeztem, hogy Ablonczy Balázs.amikor ELTE Btk-n azzal indult a szeminárium, hogy akinek nem fáj trianon az nem magyar?ezt ki tolta?
csebi
több mint 3 éve
amikor ELTE Btk-n azzal indult a szeminárium, hogy akinek nem fáj trianon az nem magyar?Ez elég kínos. Lehet, hogy azóta ő is változott. Sőt: egészen biztos, hogy változott. Kb. úgy, ahogyan az egykori Heti Válasz garnitúrája átment fideszesből ellenzékivé. (Tudom, hogy nem ő dolgozott ott, hanem egy rokon.)
Az általam olvasott könyvei tárgyilagosak és színvonalasak. Kifejezetten fontosnak tartja, hogy leszámoljon a mítoszokkal.
több mint 3 éve
amikor ELTE Btk-n azzal indult a szeminárium, hogy akinek nem fáj trianon az nem magyar?ezt ki tolta?
több mint 3 éve
Az, hogy 2022-ben még azon rugózunk, mi történt 1920-ban, tökéletesen bizonyítja, hogy ami a magyar iskolákban folyik, minden, csak nem történelemtanítás. A Kádár-korszakban tabutéma volt Trianon (+a határon túli magyarok), a rendszerváltás óta meg csak a néphülyítés megy.amikor ELTE Btk-n azzal indult a szeminárium, hogy akinek nem fáj trianon az nem magyar?
nagylaza, főpohárnok
Jaj szűzanyám.
Szóval tudod kurva hülye ám mindenki szinte (tisztelet a kivételnek), aki ezzel foglalkozott az elmúlt 100 évben. Vágyvezérelt, bornírt, ostoba emberek, akik képtelenek a strukturális gondolkodásra és elemzésre. Ilyen közegből pedig értelemszerűen nem tud stratégiai tervezésre képes politikus kinőni. Egy-egy beakad mindennek dacára, de mint a fehérholló.
És akkor az akadémiai közeg teteje a téma most. Nem az "átlagember" az utcán, akikkel Churchill szerint beszélgetni kéne. Se igény, se képesség, se tehetség nincs sem a stratégiai gondolkodásra, sem a strukturált társadalomra, se a demokratikus, jogállami működésre. Semmi, nulla, kibaszott magyar ugar.
Értékelhetetlen.
több mint 3 éve
Az, hogy 2022-ben még azon rugózunk, mi történt 1920-ban, tökéletesen bizonyítja, hogy ami a magyar iskolákban folyik, minden, csak nem történelemtanítás. A Kádár-korszakban tabutéma volt Trianon (+a határon túli magyarok), a rendszerváltás óta meg csak a néphülyítés megy.Romsicsnak is vannak jo konyvei, en epp Erdely elveszteset olvasom.
nagylaza, főpohárnok
több mint 3 éve
Az, hogy 2022-ben még azon rugózunk, mi történt 1920-ban, tökéletesen bizonyítja, hogy ami a magyar iskolákban folyik, minden, csak nem történelemtanítás. A Kádár-korszakban tabutéma volt Trianon (+a határon túli magyarok), a rendszerváltás óta meg csak a néphülyítés megy.Egyébként nagyon tudom ajánlani Ablonczy Balázs könyveit.
Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 3 éve
Ertem, ezen koncepcio szerint ukrajna kozepazsiaig fog huzodni a haboru utan.mert nyilvan onkentesen irtuk ala a beket, mivel ugy gondoltuk, hogy ez a legjobb, ami elerheto ...
Ez netto hulyeseg mar bocsamat, ennel szarabb beket senki nem irt volna ala, maradt volna a nepirtas konkretan.
gabokocka