Politika
65 feliratkozó
4 hónapja
hvg.hu/gazdasag/20250815_ado-inflaciokoveto-inflacio-hideg-auto-dohany-alkohol-2026-budzse-ebxKellett neked is nyitott ablak mellett fűteni …
Anyjuk picsáját, de úgy tényleg
warr_b
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
4 hónapja
hvg.hu/gazdasag/20250815_ado-inflaciokoveto-inflacio-hideg-auto-dohany-alkohol-2026-budzse-ebxNyamnyamm, fincsi lesz.
Anyjuk picsáját, de úgy tényleg
warr_b
Nade, akkor már sztorizgatok megint, hisz beszélgetést folytattam a cégnél a fő információforrásommal a takinénivel, aki (már) nem Fideszes, de OV-nak igaza van és sok jót tett.
Hisz ő annak idején 86ezer forintot kapott nyugdíjra, de most már az 400ezer forint (azt nem tudom, hogy neki-e, bár volt MÁV-os dolgozó, de hát fel lett emelve meg a minimálbér is).
Picit próbáltam magyarázni, hogy mit jelent az infláció, reálérték és vásárlói kosár összefüggés illetve azzal is, hogy bedobtam a 1000euró vs. 1000forint értékét, hogy a nagy szám nem feltétlenül jelent jót, lásd egymilliárd milpengő, de nem nagyon ütötte át a falat, hisz meggyőződése, hogy jót tett.
Továbbá h milyen rossz neki, hogy nyugdíjasként dolgozni kell, de anno azért felépítettek egy házat Budapesten, a gyerekének is tudott adni egy lakást, stb.
Érthető, hogy miért rajong a rendszerért...fun fact, egyik kicsi fia építési vállalkozó, nincs a nevén lakás 😀
Szóval akinek van (vagy nincs), én ezt már nem értem, az se látja h mi a rossz, hisz kapnak az államtól, lehet ügyeskedni, nyerészkedni és hát a számok is nagyobbak amit kapnak.
Az a baj, hogy a számlán is, de az már a brüsszel hibája.
4 hónapja
telex.hu/belfold/2025/08/17/horvath-laszlot-a-kabitoszer-kereskedelem-kormanybiztos-ozora-mcc-feszt-pogany-induloNem hittem, hogy Taki maki elvtársnak akad méltó versenytársa, de hát hogyne akadna 😊
4 hónapja
Mzp ugyan arról a fáról jött mint MP, csak előbbi jóval közelebb áll a Kövér féle tudálékos vén farok vonalhoz mentalitásban míg MP sokkal inkább ujhullámos politikus alkat.Szerintem ez most nem áll fenn.De miért gondoljátok, hogy ez egy sima választás lesz? Tök mindegy mi lesz a végeredmény, a polgárháborús hangulat garantált.Ha megint kétharmad lesz, akkor max egy pár napos apátia lesz úrrá az ellenzéken, gyorsan kiszeretnek a mostani messiásból és elkezdik keresni az újat.
FLZOLI
Kampman
Legutóbb MZP cseszte el a hülye szerepléseivel és bár nem hiszem, hogy egy erősebb performansszal egyben tudta volna tartani az ellenzéket, de lehetett volna vmiféle tényező.
MP-nél és a Tiszánál nem látom azt, hogy egy esetleges kétharmadnál összeesnének, sőt.
Jelenleg a Fidesz kétharmad is erős túlzás, bár jöhetnek nem várt fordulatok, de annak nagyon komoly ára lesz az országra nézve.
Lúdas Solymi
4 hónapja
hvg.hu/gazdasag/20250815_ado-inflaciokoveto-inflacio-hideg-auto-dohany-alkohol-2026-budzse-ebxAnyjuk picsáját, de úgy tényleg

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
4 hónapja
Szerintem ez most nem áll fenn.De miért gondoljátok, hogy ez egy sima választás lesz? Tök mindegy mi lesz a végeredmény, a polgárháborús hangulat garantált.Ha megint kétharmad lesz, akkor max egy pár napos apátia lesz úrrá az ellenzéken, gyorsan kiszeretnek a mostani messiásból és elkezdik keresni az újat.
FLZOLI
Kampman
Legutóbb MZP cseszte el a hülye szerepléseivel és bár nem hiszem, hogy egy erősebb performansszal egyben tudta volna tartani az ellenzéket, de lehetett volna vmiféle tényező.
MP-nél és a Tiszánál nem látom azt, hogy egy esetleges kétharmadnál összeesnének, sőt.
Jelenleg a Fidesz kétharmad is erős túlzás, bár jöhetnek nem várt fordulatok, de annak nagyon komoly ára lesz az országra nézve.
4 hónapja
De miért gondoljátok, hogy ez egy sima választás lesz? Tök mindegy mi lesz a végeredmény, a polgárháborús hangulat garantált.Ha megint kétharmad lesz, akkor max egy pár napos apátia lesz úrrá az ellenzéken, gyorsan kiszeretnek a mostani messiásból és elkezdik keresni az újat.
FLZOLI
4 hónapja
De miért gondoljátok, hogy ez egy sima választás lesz? Tök mindegy mi lesz a végeredmény, a polgárháborús hangulat garantált. Vagy a habzo szájú agyalágyult nyugger seregek indulnak harcba vagy az elvakult, szekta hívők akikbe jó adag világmegváltó nárcizmus szorult. És akkor ott van középen az a tömeg, akinek már rohadtul elege van ebből a szarviharból és csak a szikrára "vár" hogy az egész belobbanjon.nekem sem. azt elhiszem, hogy országosan a Tisza van előnyben, és Budapesten és a nagyobb városokban jóval népszerűbb mint a Fidesz. de arra lennék kíváncsi hány olyan falu van, ahol vezet a Tisza. mert úgy elég nehéz lesz választást nyerni, hogy Nagykanizsán mennek mondjuk 15%-kal, aztán a választókerülethez tartozó 80 faluban meg mind a fidesz tarol.telex.hu/belfold/2025/08/17/publicus-mav-felmeresIszonyatosan alábecsüljük ezt a jelenséget ami itthon zajlik. Olvasva a kommenteket különböző helyeken, látva hogy mi történik. Nincsenek jó előérzetei a következő évi választásra..
"A fideszesek vonata nem késik, tiszta és légkondicionált a Publicus felmérése szerint"
"Boldog vagyok, mert a viktor azt mondta". És működik náluk.
cartman023
Nomac
deyell
A vidéki újnácira kondícionált suttyók maximum 2 esetben lehetnek célpontban, ha krumplit kell osztogatni és a rák, szív és érrendszeri betegségek, alkoholizmus és a családon belüli erőszakot taglaló statisztikában
4 hónapja
nekem sem. azt elhiszem, hogy országosan a Tisza van előnyben, és Budapesten és a nagyobb városokban jóval népszerűbb mint a Fidesz. de arra lennék kíváncsi hány olyan falu van, ahol vezet a Tisza. mert úgy elég nehéz lesz választást nyerni, hogy Nagykanizsán mennek mondjuk 15%-kal, aztán a választókerülethez tartozó 80 faluban meg mind a fidesz tarol.telex.hu/belfold/2025/08/17/publicus-mav-felmeresIszonyatosan alábecsüljük ezt a jelenséget ami itthon zajlik. Olvasva a kommenteket különböző helyeken, látva hogy mi történik. Nincsenek jó előérzetei a következő évi választásra..
"A fideszesek vonata nem késik, tiszta és légkondicionált a Publicus felmérése szerint"
cartman023
Nomac
buhloone mindstate
4 hónapja
telex.hu/belfold/2025/08/17/publicus-mav-felmeresIszonyatosan alábecsüljük ezt a jelenséget ami itthon zajlik. Olvasva a kommenteket különböző helyeken, látva hogy mi történik. Nincsenek jó előérzetei a következő évi választásra..
cartman023
4 hónapja
telex.hu/belfold/2025/08/17/publicus-mav-felmeres"A fideszesek vonata nem késik, tiszta és légkondicionált a Publicus felmérése szerint"
4 hónapja
Szerintem lehet, és bele is lehet ragadni a rossz döntésbe. Nézd meg például az angolokat a brexittel. Rossz oldalra álltak (egyedül folytatjuk), és nem könnyű onnan visszajönni.A mai posztmodern világban nem tudsz a rossz oldalra állni, tartósan semmiképp, annyira gyors, változékony, globális a világ.Igen, és sokat jelentett a fegyverkezési verseny is.A COCOM-lista persze tudott problémákat okozni, de a keleti tábor a saját inkompetens, ostoba gazdaságpolitikája miatt is múlt ki.A hidegháborúban egész jól sikerült.Biztos én működők egyszerűen, de ennyi év értelmetlen öldöklés után azon lennék, hogy a társadalom peremére szorítsam diplomáciai, politikai és kb minden értelemben, nem hívnám meg a házamba egyezkedni. Még szankciókat is fel kellett oldani hogy oda repülhessen. Egész hátralevő életében meg kellene szüntetni vele minden kapcsolatot.Egy kb. 15 szomszéddal rendelkező, nyersanyagok garmadáján csücsülő interkontinentális atomhatalmat nem lehet elszigetelni.
telex.hu/kulfold/2025/08/15/alaszka-amerikai-orosz-elnoki-talalkozo-putyin-trump-katonai-bazis-tortenelem
Nemes samu09
Kampman
peterk2005 udvari bolond
Kampman
Orbán elemezte a világot a minap valamelyik podcastben - már nem emlékszem melyik volt, rengeteget szerepel manapság -, hogy nekünk szerencsénk volt a kilencvenes években és az évezred elején, hogy be tudtunk lépni az EU-ba és a NATO-ba mert az oroszok éppen gyengék voltak. Most viszont nem azok, így hiába is "jogos" az ukránok igyekezete, nem reális, mert a politikát az erő irányítja és az oroszok erősek most. Nekem meg az jutott eszembe, hogy tényleg? A háborúkat a pénz nyeri, ezt Orbán is gondolom elismeri.
Akkor most miben más a helyzet, mint a kétpólusú világrendszerben? Ugyanaz a szembenállás, csak most egy fele akkora Oroszország erősködik, mint a valamikori Szovjetúnió. A gazdasági arányok még inkább el vannak tolódva a nyugat előnyére. Az oroszok a GDP 40+%-át költik katonai kiadásokra. Proxy háború is volt már, Afganisztán - sőt bizonyos szempontból Vietnam és Korea is azok voltak -, az sem új. Égeti a pénzt. Az ukránok számára persze tragikus, de nem látom, hogy mostanság mitől lenne más a helyzet. Kína persze adódik mint lehetséges válasz, de nem hiszem. Kína inkább kihasználja az oroszokat, szó nincs arról, hogy gazdaságilag pumpálnák őket.
Szóval lehet hülyézni azt amit az USA ill Európa csinál, és sok tekintetben persze az is. De régen is sok hülyeség volt (sikerült pl. a muszlim fundamentalistákat felfegyverezni és kiképezni, Vietnam is kudarc volt), a vége csak az lett, ami lett. És egy atom hatalommal szemben mi más alternatíva lehetne, mint ismét térdre rogyasztani őket gazdaságilag? Putyin se fiatalodik, bár ez utóbbi nem tudom jó hír-e vagy rossz, mert a belső orosz viszonyok akár romolhatnak is ha Putyin eltűnne. De hosszú távon akkor se látok más, jobb opciót mint ami van.
Annál mindenképpen jobbnak tűnik csinálni azt ami egyszer már bejött, mint benyalni a Kremlnek és gyenge láncszemet / beépített ügynököt játszani. Nehogy az legyen ebből basszus, hogy bő egy évszázadon belül harmadszor állunk a vesztes oldalra. Ezúttal ráadásul teljesen önszántunkból, nem erőlteti ránk senki.
peterk2005 udvari bolond
Kommunikálhat, csinálhat ma Orbán bármit, holnap mondhatja, teheti az ellenkezőjét. Egy másik vezető pláne. És azt se feledd, hogy azért csak stabilan az EU/NATO tagjai vagyunk megingathatatlanul.
Szerintem túlértékeled Orbánt. Ő valóban csak bot a küllők között, vagy legalábbis az akar lenni, és ez a maximum, amit elérhet.
Őszentsége Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
4 hónapja
A mai posztmodern világban nem tudsz a rossz oldalra állni, tartósan semmiképp, annyira gyors, változékony, globális a világ.Igen, és sokat jelentett a fegyverkezési verseny is.A COCOM-lista persze tudott problémákat okozni, de a keleti tábor a saját inkompetens, ostoba gazdaságpolitikája miatt is múlt ki.A hidegháborúban egész jól sikerült.Biztos én működők egyszerűen, de ennyi év értelmetlen öldöklés után azon lennék, hogy a társadalom peremére szorítsam diplomáciai, politikai és kb minden értelemben, nem hívnám meg a házamba egyezkedni. Még szankciókat is fel kellett oldani hogy oda repülhessen. Egész hátralevő életében meg kellene szüntetni vele minden kapcsolatot.Egy kb. 15 szomszéddal rendelkező, nyersanyagok garmadáján csücsülő interkontinentális atomhatalmat nem lehet elszigetelni.
telex.hu/kulfold/2025/08/15/alaszka-amerikai-orosz-elnoki-talalkozo-putyin-trump-katonai-bazis-tortenelem
Nemes samu09
Kampman
peterk2005 udvari bolond
Kampman
Orbán elemezte a világot a minap valamelyik podcastben - már nem emlékszem melyik volt, rengeteget szerepel manapság -, hogy nekünk szerencsénk volt a kilencvenes években és az évezred elején, hogy be tudtunk lépni az EU-ba és a NATO-ba mert az oroszok éppen gyengék voltak. Most viszont nem azok, így hiába is "jogos" az ukránok igyekezete, nem reális, mert a politikát az erő irányítja és az oroszok erősek most. Nekem meg az jutott eszembe, hogy tényleg? A háborúkat a pénz nyeri, ezt Orbán is gondolom elismeri.
Akkor most miben más a helyzet, mint a kétpólusú világrendszerben? Ugyanaz a szembenállás, csak most egy fele akkora Oroszország erősködik, mint a valamikori Szovjetúnió. A gazdasági arányok még inkább el vannak tolódva a nyugat előnyére. Az oroszok a GDP 40+%-át költik katonai kiadásokra. Proxy háború is volt már, Afganisztán - sőt bizonyos szempontból Vietnam és Korea is azok voltak -, az sem új. Égeti a pénzt. Az ukránok számára persze tragikus, de nem látom, hogy mostanság mitől lenne más a helyzet. Kína persze adódik mint lehetséges válasz, de nem hiszem. Kína inkább kihasználja az oroszokat, szó nincs arról, hogy gazdaságilag pumpálnák őket.
Szóval lehet hülyézni azt amit az USA ill Európa csinál, és sok tekintetben persze az is. De régen is sok hülyeség volt (sikerült pl. a muszlim fundamentalistákat felfegyverezni és kiképezni, Vietnam is kudarc volt), a vége csak az lett, ami lett. És egy atom hatalommal szemben mi más alternatíva lehetne, mint ismét térdre rogyasztani őket gazdaságilag? Putyin se fiatalodik, bár ez utóbbi nem tudom jó hír-e vagy rossz, mert a belső orosz viszonyok akár romolhatnak is ha Putyin eltűnne. De hosszú távon akkor se látok más, jobb opciót mint ami van.
Annál mindenképpen jobbnak tűnik csinálni azt ami egyszer már bejött, mint benyalni a Kremlnek és gyenge láncszemet / beépített ügynököt játszani. Nehogy az legyen ebből basszus, hogy bő egy évszázadon belül harmadszor állunk a vesztes oldalra. Ezúttal ráadásul teljesen önszántunkból, nem erőlteti ránk senki.
peterk2005 udvari bolond
Kommunikálhat, csinálhat ma Orbán bármit, holnap mondhatja, teheti az ellenkezőjét. Egy másik vezető pláne. És azt se feledd, hogy azért csak stabilan az EU/NATO tagjai vagyunk megingathatatlanul.
Szerintem túlértékeled Orbánt. Ő valóban csak bot a küllők között, vagy legalábbis az akar lenni, és ez a maximum, amit elérhet.
4 hónapja
Igen, és sokat jelentett a fegyverkezési verseny is.A COCOM-lista persze tudott problémákat okozni, de a keleti tábor a saját inkompetens, ostoba gazdaságpolitikája miatt is múlt ki.A hidegháborúban egész jól sikerült.Biztos én működők egyszerűen, de ennyi év értelmetlen öldöklés után azon lennék, hogy a társadalom peremére szorítsam diplomáciai, politikai és kb minden értelemben, nem hívnám meg a házamba egyezkedni. Még szankciókat is fel kellett oldani hogy oda repülhessen. Egész hátralevő életében meg kellene szüntetni vele minden kapcsolatot.Egy kb. 15 szomszéddal rendelkező, nyersanyagok garmadáján csücsülő interkontinentális atomhatalmat nem lehet elszigetelni.
Nemes samu09
Kampman
peterk2005 udvari bolond
Kampman
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
4 hónapja
Mármint hogy vele???? 🤔Nem működhet mindig minden tökéletesen.szerencsénkre Lézer Joe csak akkor mond le, ha halálos baleset történik
telex.hu/belfold/2025/08/16/mav-jegyvasarlas-applikacio-weboldal-elerhetetlen
Update: állítólag már megy.
nagylaza, főpohárnok
Löfli
4 hónapja
Nem működhet mindig minden tökéletesen.szerencsénkre Lézer Joe csak akkor mond le, ha halálos baleset történik
telex.hu/belfold/2025/08/16/mav-jegyvasarlas-applikacio-weboldal-elerhetetlen
nagylaza, főpohárnok

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
4 hónapja
Nem működhet mindig minden tökéletesen.telex.hu/belfold/2025/08/16/mav-jegyvasarlas-applikacio-weboldal-elerhetetlen
Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
4 hónapja
Az se igazán sikerült volna Gorbacsov nélkül, volt egy darab ruszki aki más húrokon játszott, mi lett a vége.... ettől még nyilván csődbe mentek volna ígyis-úgyis (mint ahogy az USA is, csak az nemzetállamoknál manapság már nem jelent semmit), de ha Kína vagy a Közel-Kelet fizeti a cehhet, nagy baj nincsen.A hidegháborúban egész jól sikerült.Biztos én működők egyszerűen, de ennyi év értelmetlen öldöklés után azon lennék, hogy a társadalom peremére szorítsam diplomáciai, politikai és kb minden értelemben, nem hívnám meg a házamba egyezkedni. Még szankciókat is fel kellett oldani hogy oda repülhessen. Egész hátralevő életében meg kellene szüntetni vele minden kapcsolatot.Egy kb. 15 szomszéddal rendelkező, nyersanyagok garmadáján csücsülő interkontinentális atomhatalmat nem lehet elszigetelni.
Nemes samu09
Kampman
peterk2005 udvari bolond
Inkább az itt a gond, hogy ekkora segg USA elnök se volt minimum 170(?) éve / egyáltalán valaha? Szóval ha valamikor keménykedhetnek az oroszok, az kb most van, amikor van hülye, aki beveszi...
Szerkesztette: Igor
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
4 hónapja
A COCOM-lista persze tudott problémákat okozni, de a keleti tábor a saját inkompetens, ostoba gazdaságpolitikája miatt is múlt ki.A hidegháborúban egész jól sikerült.Biztos én működők egyszerűen, de ennyi év értelmetlen öldöklés után azon lennék, hogy a társadalom peremére szorítsam diplomáciai, politikai és kb minden értelemben, nem hívnám meg a házamba egyezkedni. Még szankciókat is fel kellett oldani hogy oda repülhessen. Egész hátralevő életében meg kellene szüntetni vele minden kapcsolatot.Egy kb. 15 szomszéddal rendelkező, nyersanyagok garmadáján csücsülő interkontinentális atomhatalmat nem lehet elszigetelni.
Nemes samu09
Kampman
peterk2005 udvari bolond
4 hónapja
Szőke András is csatlakozott egy Digitális Polgári Körhöz
4 hónapja
A hidegháborúban egész jól sikerült.Biztos én működők egyszerűen, de ennyi év értelmetlen öldöklés után azon lennék, hogy a társadalom peremére szorítsam diplomáciai, politikai és kb minden értelemben, nem hívnám meg a házamba egyezkedni. Még szankciókat is fel kellett oldani hogy oda repülhessen. Egész hátralevő életében meg kellene szüntetni vele minden kapcsolatot.Egy kb. 15 szomszéddal rendelkező, nyersanyagok garmadáján csücsülő interkontinentális atomhatalmat nem lehet elszigetelni.
Nemes samu09
Kampman

4 hónapja
Ohh, mindig lesz arra vevo.Cseszheted a nyersanyagodat, ha néhány éven belül a vevőid nagy része mástól fogja venni.Biztos én működők egyszerűen, de ennyi év értelmetlen öldöklés után azon lennék, hogy a társadalom peremére szorítsam diplomáciai, politikai és kb minden értelemben, nem hívnám meg a házamba egyezkedni. Még szankciókat is fel kellett oldani hogy oda repülhessen. Egész hátralevő életében meg kellene szüntetni vele minden kapcsolatot.Egy kb. 15 szomszéddal rendelkező, nyersanyagok garmadáján csücsülő interkontinentális atomhatalmat nem lehet elszigetelni.
Nemes samu09
Kampman
Nemes samu09
Sot, meg a Nyugat is venni fogja, csak kerulo uton, ahogy most is teszik.
4 hónapja
Cseszheted a nyersanyagodat, ha néhány éven belül a vevőid nagy része mástól fogja venni.Biztos én működők egyszerűen, de ennyi év értelmetlen öldöklés után azon lennék, hogy a társadalom peremére szorítsam diplomáciai, politikai és kb minden értelemben, nem hívnám meg a házamba egyezkedni. Még szankciókat is fel kellett oldani hogy oda repülhessen. Egész hátralevő életében meg kellene szüntetni vele minden kapcsolatot.Egy kb. 15 szomszéddal rendelkező, nyersanyagok garmadáján csücsülő interkontinentális atomhatalmat nem lehet elszigetelni.
Nemes samu09
Kampman
4 hónapja
Különben elmondom nektek,én a kilencvenes évek közepén voltam katona,és az utolsó három és fél hónapot Kecskeméten húztam le.Rejtő Jenő likes this.
A hírhez kapcsolódó része a dolognak az,hogy akkoriban vonták ki a MIG-21-eseket,és egyet alkatrészenként kísérték haza a laktanyából.Ha jól tudom,eladták feketén valami gyűjtőnek.Akkoriban ez tűnt olyan hihetetlennek.
De igazából már a Kecskeméti,első lépcsős laktanyában is illegális kantint csináltunk az írnokkal - én másodírnok illetve parancsnoki beosztású honvéd voltam a kiképzők között,pecsétnyomóm volt szinte az összes raktárhoz.
Szóval gondolhatjátok hogy egy első lépcsős laktanyába nem olyan egyszerű ezt-azt hozni-vinni,de mi is megoldottuk a csoki-üdítő-kávé szállítmányt egy őrmesterrel akinek volt engedélye a laktanyába kocsival behajtani....
Sőt....a harmadik héten már az ügyeletes tisztek is hozzánk jöttek reggelente kávézni,nem a legális boltba... 😀
Foresz
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)