NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

3 hónapja
fake.id 1 307 — tush push aficionado
Tudom, hogy történelmi helyes, de attól még vicces, hogy sikerült a tűzijáték alatt kétszer elmondani, hogy "elkergették az áruló Pétert"... 😀
StormST
Biztosan teljesen véletlen. (Én csak a dörgést hallom + a Kodály körönd felé szálló füstöt látom.)
nagylaza, főpohárnok
Biztos vagyok benne, hogy a magyarok 80 százalékànak fogalma nincs, ki az az Orseolo Péter, de A PÉTER azt tudjákki 😀
petey
pedig a legrosszabb magyar királyt illik ismerni.
deyell
szerintem a magyarok többsége leragadt a Szent István, Mátyás, Könyves Kálmán vonalon
petey
igen, kevesen ismerik a legjobb magyar királyt, aki III. Béla volt.
deyell
azért luxemburgi zsigmond mellett is lehet érvelni
3 hónapja
deyell Las Vegas Raiders 12 224
Tudom, hogy történelmi helyes, de attól még vicces, hogy sikerült a tűzijáték alatt kétszer elmondani, hogy "elkergették az áruló Pétert"... 😀
StormST
Biztosan teljesen véletlen. (Én csak a dörgést hallom + a Kodály körönd felé szálló füstöt látom.)
nagylaza, főpohárnok
Biztos vagyok benne, hogy a magyarok 80 százalékànak fogalma nincs, ki az az Orseolo Péter, de A PÉTER azt tudjákki 😀
petey
deyell
szerintem a magyarok többsége leragadt a Szent István, Mátyás, Könyves Kálmán vonalon
petey
igen, kevesen ismerik a legjobb magyar királyt, aki III. Béla volt.

buhloone mindstate

3 hónapja
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 20 641 — Csodabogár
StormST
nagylaza, főpohárnok
petey
deyell

3 hónapja
deyell Las Vegas Raiders 12 224
StormST
nagylaza, főpohárnok
petey

buhloone mindstate

3 hónapja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 16 638 — beers & Packers
Napi MÁV: Felsővezeték szakadt le személyvonat felett, bizonytalan ideig állunk Ozora magasságában, szegény kaller sem tud semmit. Pécs-Budapest, IC, elvileg szervezik a buszokat. Csodálatos, hogy ezek után sincs erre azonnali vészhelyzeti protokoll 🙂
Gyurma Pappa
Mi van veletek?
3 hónapja
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 20 641 — Csodabogár
StormST
nagylaza, főpohárnok

3 hónapja
kittli Pittsburgh Steelers 2 776 — Steelers fan
Napi MÁV: Felsővezeték szakadt le személyvonat felett, bizonytalan ideig állunk Ozora magasságában, szegény kaller sem tud semmit. Pécs-Budapest, IC, elvileg szervezik a buszokat. Csodálatos, hogy ezek után sincs erre azonnali vészhelyzeti protokoll 🙂
Gyurma Pappa
Csak Sobri fórumtárs ne olvassa, mert akkor le leszel baszva, hogy miért utazol vonattal.
nagylaza, főpohárnok
Mert a fasznak van kedve négy gyerekkel augusztus 20-án vezetni Budapesten. Ennyi kockázatot megért, valahogy haza fogunk jutni. 😅
Gyurma Pappa
tekintve hogy nincs vihar, így a megint valszeg a karbantartás hiánya miatt volt a szakadás 😕
én pénteken megyek a szeged-budapest vonalon vidékre, jó lesz
Negritis, a vajda
Én kb. két hét múlva Győrbe a feleségemmel. Már most imádkozunk.
nagylaza, főpohárnok
Akkor csak működik keresztény kormányunk törekvése, hogy visszavezesse a magyar népet a hit megéléséhez, gyakorlásához.

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
3 hónapja
StormST Denver Broncos 12 403 — SB 50 Champion @ Grund
Az a kereszt a végén, az nagyon kellett megint...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
3 hónapja
StormST
3 hónapja
StormST Denver Broncos 12 403 — SB 50 Champion @ Grund

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
3 hónapja
somoskovig Jacksonville Jaguars 11 499 — Chiefs GM
Gyurma Pappa
Csak Sobri fórumtárs ne olvassa, mert akkor le leszel baszva, hogy miért utazol vonattal.
nagylaza, főpohárnok
Csak Németh Balázs meg ne hallja, mert akkor le leszel baszva, hogy rémhíreket terjesztesz 😊

3 hónapja
warr_b Washington Commanders 27 844 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Gyurma Pappa
nagylaza, főpohárnok
Mert a fasznak van kedve négy gyerekkel augusztus 20-án vezetni Budapesten. Ennyi kockázatot megért, valahogy haza fogunk jutni. 😅
Gyurma Pappa
Az biztos: nagyon jól tetted, hogy nem autóval jöttél. Őrület volt a városban.
nagylaza, főpohárnok
Ugyan, Zugló, 16, 17 vonalon semmi nem volt 😁

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
3 hónapja
Gyurma Pappa
nagylaza, főpohárnok
Gyurma Pappa
tekintve hogy nincs vihar, így a megint valszeg a karbantartás hiánya miatt volt a szakadás 😕
Negritis, a vajda
Én kb. két hét múlva Győrbe a feleségemmel. Már most imádkozunk.
3 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 53 875 — The Mathematician
Gyurma Pappa
nagylaza, főpohárnok
Gyurma Pappa

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
3 hónapja
Gyurma Pappa
nagylaza, főpohárnok
Gyurma Pappa
Az biztos: nagyon jól tetted, hogy nem autóval jöttél. Őrület volt a városban.
3 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 314 — zászló zászló szív
Gyurma Pappa
nagylaza, főpohárnok

3 hónapja
jo ez a tisza tiz pont, az elso 3-4 ponton mondjuk hangosan felnevettem.
Kenny
Oké, de nézd kommunikációs oldalról. Ha erre azt mondja, majd Takács államtitkár, hogy ez lehetetlen, akkor vissza lehet kérdezi, hogy akkor most mi van?

Nem a realitás a lényeg, hanem a pozitív üzenet, amit nagyon nehéz úgy ne kellene azonnal magyarázkodni.

Magyar ATV-s interjúja is bitang volt, gyönyörűen forgatta vissza Takács támadását, hogy ő csak egész nyáron aurát farmolt, és az is szép volt, ahogy kvázi megvédte a volt feleségét. A "bedobták a törölközőt" fordulat pedig egy olyan kommunikációs helyzetet teremt, ahol ha válaszolni akar, akkor a Fidesznek kell magyarázkodni. Lásd, én is itt ülök az IC-n egy leszakadt vezeték miatt. Nehéz ez.

Azért egy hiba is belefért: a béketárgyalásokat idehozni egyértelműen Orbán sikere lenne, értem, hogy azt akarták, hogy Magyar is támogassa ezt (elővágtak), de eddig ezt a témát sikeresen kerülte MP, és ezt így is kéne tartani.

3 hónapja
Gyurma Pappa
3 hónapja

3 hónapja
Kenny Atlanta Falcons 11 356 — Omar's Coming Yo!
jo ez a tisza tiz pont, az elso 3-4 ponton mondjuk hangosan felnevettem.

3 hónapja
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 143 — Bears & Illinois fan
 telex.hu/gazdasag/2025/08/20/lazar-janos-epitesi-es-kozlekedesi-miniszterium-beruhazasok-listaja-harom-uj-autopalya-ot-uj-hid-a-dunan
NB2
Gondolom megvannak a hatástanulmányok amik alapján döntöttek ezekről (pl egy Szekszárd - Szeged útnak mennyi jogosultsága van?)
csebi
nem sok
 kozlekedesiklub.blog.hu/2021/03/18/m9_egyre_hosszabb_egyre_rosszabb

ahogy ott is írják már eleve baromság volt az és Pécs-Szegednek kéne hogy a fókusz legyen

de eleve faszom ebbe a sok tervezett autópályába, ahellyett hogy normálisan fejlesztenék a vasutakat
Negritis, a vajda
Mondjuk, amit linkeltél, az pont nem azt írja, hogy jó lenne, ha Pécs felé menne.....

Szerkesztette: csi77

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
3 hónapja
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 143 — Bears & Illinois fan
 telex.hu/gazdasag/2025/08/20/lazar-janos-epitesi-es-kozlekedesi-miniszterium-beruhazasok-listaja-harom-uj-autopalya-ot-uj-hid-a-dunan
NB2
Gondolom megvannak a hatástanulmányok amik alapján döntöttek ezekről (pl egy Szekszárd - Szeged útnak mennyi jogosultsága van?)
csebi
Semmi, nyilván. Itt csak Budapestre mehet minden autópálya....

Amúgy, csak pár évtizedes tervek, amit időként elővesznek, két szakasz meg is van már beelőle, sőt 2009-10-ben el is kezdték az újabb szakaszt, amit aztán lefújtak......

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
3 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 490 — Saturday Night Lights
 www.reddit.com/r/hungary/comments/1kpj4yr/az_orosz_t%C3%ADpus%C3%BA_provok%C3%A1torok_szerepe_a_magyar/?rdt=60914

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
3 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 344 — The only discipline that lasts, is self discipline
 mandiner.hu/belfold/2025/08/fiatalok-helyzet-problemak-jolet

Pofám leszakad baszd meg.
Amadeus az áttelelt poloska
Kedvencem:

“Ráadásul az Otthon Start Program szeptemberi indulásával a korábbi támogatásokkal kiegészülve bizony csak az nem tud egyről a kettőre jutni, akinek sem céljai nincsenek, sem jövőképe nincs”

Párhuzamos valóságok egyértelműen léteznek
csebi
Legnagyobb nyilatkozat ever.
50 millió hitel, 237 ezer törlesztő
Babavaro, 50 ezer/ho amíg nem születik.
CSOK, 3 gyerek 10 milla, ha nem jön össze akkor súlyos bunti
Meg még kell piaci hitel nem kevés mert 100 millió alatt nincs lakás Budapesten.
Szóval kb 4-500 ezer torlesztovel lehet számolni. Sok sikert.
JC6 (Mr. Miele)
Ugye ehhez már olyan bejelentett 1.5- 2 Milla nettó kellene? Kb a legfelső percentilis?
Amúgy verik az otthon startra nagyon de nem esik le senkinek h ebben nulla ingyen pénz, juttatás van? Kedvezményes hitel de mindent vissza kell fizetned miközben megdobja a lakásokat vidéken durván (BPn is de ott már azért nagyrészt megvan a 1.5 M négyzetméter ár). Csok Babajaroban volt ajándék lé de ebben nincs. Nem értem ezt az oromodat amit lenyomnak de tényleg …
csebi
Az örömódát nem azok a fiatalok nyomják, akik lakást akarnak venni, és átszámolják, hogy mit is segíthet rajtuk ez a 3%-os ajánlat, hanem a nagymamák, akik már nem akarnak lakást venni és fogalmuk sincs a piaci árakról. És ha elolvassák ezt a hírt, akkor turnak örömmel tapsikolni, hogy a fiataloknak megint adott valamit a szeretett Viktor.

Ez az új ajánlat egyébként - ugyanúgy, mint kevés kivételtől eltekintve a korábbiak is - a spekulánsoknak lesz a legjobb. A legelső (még az első Fidesz kormány alatt született) lakástámogatási program is úgy zárult, hogy a ráfordított összeg 75%-a kimaxolt hitel volt, vagyis olyanok vették fel, akik saját erőből is kényelmesen hozzá tudtak jutni ahhoz az ingatlanhoz amiben éltek, a hitelt pedig üzleti lehetőségként használták ki. A politikai elitben is számtalan ilyen akadt. Akkoriban ugye még a milliós nagyságrendnél jártunk a közpénz halászatban. 😊

Ennek is hasonló sorsot jósolok. Az egyik ismerősöm aki itt az utcában lakik, egy kis motelt működtet, részben a melléképületeket részben a szomszéd házat vette meg hozzá. Motel néven működik, de valójában privát munkásszálló, mert alföldi ill. erdélyi vendégmunkások laknak benne. Lényeg a lényeg, hogy az ismerős már azon gondolkodiik, hogy melyik lányát (három van) esetleg unokát tudná bevonni, akinek a nevére megvegye ... a másik oldali szomszéd házat, ahonnan éppen kihaltak az idős lakók. A "motel" bővítésére persze. A biznisz bővítésére ez a 3%-os konstrukció kifejezetten jó lehetőséget ad. Ha nagyon erőltetem, akkor fel lehet fogni úgy is, hogy a kormány támogatja a KKV-kat, de nem akarok tippeket adni. 😀

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
3 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 344 — The only discipline that lasts, is self discipline
A korszerű baloldalt pedig az egész régióban elásták évtizedekre.
Dzsokijuing
Azért, mert a kapitalizmus nyert.
A munkás inkabb fogyasztó, a tőkés meg aki jópénzért kielégíti ezt a tömegigényt.
Amikor ez a rendszer így beállt, akkor meg is szűnt a hagyományos osztálylogikát lekövető, azt leíró bal/jobb leosztás.
Egyszerűen ebben a struktúrában se igény, se szükség, se lehetőség nincs a kontextus szerinti baloldalra, csak mindig egy kicsit másabbra, mint ami korábban volt, Trump után Bidenre, Biden után Trumpra, és így tovább.
És nem csak ebben a régióban, hanem a teljes globalizálódott világon.
Az, hogy baloldalinak mondott pártok legyőznek jobboldalinak mondott pártokat (és fordítva) semmit se jelent, mert a teljes politikai elit az ugyanannak a kapitalista biznisznek, ugyanannak a kapitalista elitnek a bábszínháza, amibe csak random elmebetegek, diktátorok, pszichopaták tudnak néha, és kissé belezavarni.
Őszentsége Sobri Jóska
Ráadásul kiderült, hogy a kapitalizmus+autokrácia hatékonyabb kombó.
A demokrácia megmarad úri huncutságnak, ahol elég magas hozzá a polgári jólét (Svájc, Skandinávia), a többi helyen, főleg a fokozódó és kezeletlen migrációval szomorú idők jönnek.
Dzsokijuing
A kapitalizmus+autokrácia nem hatékonyabb kombó. Akárhányszor megpróbálták, eddig mindig bukás lett a vége, mégpedig úgy, hogy rosszabb helyzetet hagyott maga mögött, mint amilyen helyzetet átvett.
peterk2005 udvari bolond
Én nem értek hozzá, de erre ilyeneket szoktak mondani: Szingapúr, Emirátusok, asszem még Dél-Koreát is szokták.
Assurbanapli
Az állítás az volt, hogy az autoriter kapitalizmus hatékonyabb, mint a nem authoriter. Ezt az állítást Szingapúr vagy az Emirátusok nem bizonyítja, mert nem láttuk, hogy mit tudna egy demokratikusabb Szingapúr a jelenlegihez képest. Ha tudsz mondani olyan országot, amelyik megélte mindkettőt és a kettő közül az autoriter volt hatékonyabb, akkor az alátámasztaná az eredeti állítást. Én ilyenről nem tudok, a fordítottjára viszont - hogy egy ország megélte mindkét verziót és az authoriter volt a rosszabb - jópár példát tudok mondani. Ezért gondolom azt, hogy az állítás nem igaz.
peterk2005 udvari bolond
Az állításom melletti legfőbb érvem Kína.
A szememben a XX. század legjelentősebb államférfija Teng Hsziao Ping, aki ezt felismerte és átkormányozta a monstrumot egy élhetőbb formájába.
(Mínusz Tienamnen tér.)
Természetesen nem az autokrácia mellett érvelek, hanem a gazdasági és politikai rendszerek lehetséges kombóiról elmélkedem. A fejlett demokráciák szükségszerű továbblépése a marxi értelemben vett szocializmus lenne, de ez számos buktatóval jár, élén az ember természetes önzésével és anyagi meghatározottságával.
Dzsokijuing
Ping nem egy kapitalista országot tett autokratábbá - és így összehasonlíthatóvá a kétféle kapitalizmust -, hanem egy kommunista pártállamból csinált államkapitalistát. Erről én is azt gondolom, hogy (gazdaságilag) utóbbi tényleg hatékonyabb. 😊 Az állításod viszont nem ez volt, ezért is vitáztam vele. De nem akarom rágini a gittet, lapozzunk.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)