NFL eredménykövetés
- 1 aktív topik
Pittsburgh Steelers - Miami Dolphins
18
9
2:15, ARENA4
Politika
65 feliratkozó
3 hónapja
azért luxemburgi zsigmond mellett is lehet érvelniigen, kevesen ismerik a legjobb magyar királyt, aki III. Béla volt.szerintem a magyarok többsége leragadt a Szent István, Mátyás, Könyves Kálmán vonalonpedig a legrosszabb magyar királyt illik ismerni.Biztos vagyok benne, hogy a magyarok 80 százalékànak fogalma nincs, ki az az Orseolo Péter, de A PÉTER azt tudjákki 😀Tudom, hogy történelmi helyes, de attól még vicces, hogy sikerült a tűzijáték alatt kétszer elmondani, hogy "elkergették az áruló Pétert"... 😀Biztosan teljesen véletlen. (Én csak a dörgést hallom + a Kodály körönd felé szálló füstöt látom.)
StormST
nagylaza, főpohárnok
petey
deyell
petey
deyell
3 hónapja
igen, kevesen ismerik a legjobb magyar királyt, aki III. Béla volt.szerintem a magyarok többsége leragadt a Szent István, Mátyás, Könyves Kálmán vonalonpedig a legrosszabb magyar királyt illik ismerni.Biztos vagyok benne, hogy a magyarok 80 százalékànak fogalma nincs, ki az az Orseolo Péter, de A PÉTER azt tudjákki 😀Tudom, hogy történelmi helyes, de attól még vicces, hogy sikerült a tűzijáték alatt kétszer elmondani, hogy "elkergették az áruló Pétert"... 😀Biztosan teljesen véletlen. (Én csak a dörgést hallom + a Kodály körönd felé szálló füstöt látom.)
StormST
nagylaza, főpohárnok
petey
deyell
petey
buhloone mindstate
3 hónapja
szerintem a magyarok többsége leragadt a Szent István, Mátyás, Könyves Kálmán vonalonpedig a legrosszabb magyar királyt illik ismerni.Biztos vagyok benne, hogy a magyarok 80 százalékànak fogalma nincs, ki az az Orseolo Péter, de A PÉTER azt tudjákki 😀Tudom, hogy történelmi helyes, de attól még vicces, hogy sikerült a tűzijáték alatt kétszer elmondani, hogy "elkergették az áruló Pétert"... 😀Biztosan teljesen véletlen. (Én csak a dörgést hallom + a Kodály körönd felé szálló füstöt látom.)
StormST
nagylaza, főpohárnok
petey
deyell
3 hónapja
pedig a legrosszabb magyar királyt illik ismerni.Biztos vagyok benne, hogy a magyarok 80 százalékànak fogalma nincs, ki az az Orseolo Péter, de A PÉTER azt tudjákki 😀Tudom, hogy történelmi helyes, de attól még vicces, hogy sikerült a tűzijáték alatt kétszer elmondani, hogy "elkergették az áruló Pétert"... 😀Biztosan teljesen véletlen. (Én csak a dörgést hallom + a Kodály körönd felé szálló füstöt látom.)
StormST
nagylaza, főpohárnok
petey
buhloone mindstate
3 hónapja
Napi MÁV: Felsővezeték szakadt le személyvonat felett, bizonytalan ideig állunk Ozora magasságában, szegény kaller sem tud semmit. Pécs-Budapest, IC, elvileg szervezik a buszokat. Csodálatos, hogy ezek után sincs erre azonnali vészhelyzeti protokoll 🙂Mi van veletek?
Gyurma Pappa
3 hónapja
Biztos vagyok benne, hogy a magyarok 80 százalékànak fogalma nincs, ki az az Orseolo Péter, de A PÉTER azt tudjákki 😀Tudom, hogy történelmi helyes, de attól még vicces, hogy sikerült a tűzijáték alatt kétszer elmondani, hogy "elkergették az áruló Pétert"... 😀Biztosan teljesen véletlen. (Én csak a dörgést hallom + a Kodály körönd felé szálló füstöt látom.)
StormST
nagylaza, főpohárnok
3 hónapja
Akkor csak működik keresztény kormányunk törekvése, hogy visszavezesse a magyar népet a hit megéléséhez, gyakorlásához.Én kb. két hét múlva Győrbe a feleségemmel. Már most imádkozunk.tekintve hogy nincs vihar, így a megint valszeg a karbantartás hiánya miatt volt a szakadás 😕Mert a fasznak van kedve négy gyerekkel augusztus 20-án vezetni Budapesten. Ennyi kockázatot megért, valahogy haza fogunk jutni. 😅Napi MÁV: Felsővezeték szakadt le személyvonat felett, bizonytalan ideig állunk Ozora magasságában, szegény kaller sem tud semmit. Pécs-Budapest, IC, elvileg szervezik a buszokat. Csodálatos, hogy ezek után sincs erre azonnali vészhelyzeti protokoll 🙂Csak Sobri fórumtárs ne olvassa, mert akkor le leszel baszva, hogy miért utazol vonattal.
Gyurma Pappa
nagylaza, főpohárnok
Gyurma Pappa
én pénteken megyek a szeged-budapest vonalon vidékre, jó lesz
Negritis, a vajda
nagylaza, főpohárnok
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
3 hónapja
Az a kereszt a végén, az nagyon kellett megint...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
3 hónapja
Tudom, hogy történelmi helyes, de attól még vicces, hogy sikerült a tűzijáték alatt kétszer elmondani, hogy "elkergették az áruló Pétert"... 😀Biztosan teljesen véletlen. (Én csak a dörgést hallom + a Kodály körönd felé szálló füstöt látom.)
StormST
3 hónapja
Tudom, hogy történelmi helyes, de attól még vicces, hogy sikerült a tűzijáték alatt kétszer elmondani, hogy "elkergették az áruló Pétert"... 😀

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
3 hónapja
Csak Németh Balázs meg ne hallja, mert akkor le leszel baszva, hogy rémhíreket terjesztesz 😊Napi MÁV: Felsővezeték szakadt le személyvonat felett, bizonytalan ideig állunk Ozora magasságában, szegény kaller sem tud semmit. Pécs-Budapest, IC, elvileg szervezik a buszokat. Csodálatos, hogy ezek után sincs erre azonnali vészhelyzeti protokoll 🙂Csak Sobri fórumtárs ne olvassa, mert akkor le leszel baszva, hogy miért utazol vonattal.
Gyurma Pappa
nagylaza, főpohárnok
3 hónapja
Ugyan, Zugló, 16, 17 vonalon semmi nem volt 😁Az biztos: nagyon jól tetted, hogy nem autóval jöttél. Őrület volt a városban.Mert a fasznak van kedve négy gyerekkel augusztus 20-án vezetni Budapesten. Ennyi kockázatot megért, valahogy haza fogunk jutni. 😅Napi MÁV: Felsővezeték szakadt le személyvonat felett, bizonytalan ideig állunk Ozora magasságában, szegény kaller sem tud semmit. Pécs-Budapest, IC, elvileg szervezik a buszokat. Csodálatos, hogy ezek után sincs erre azonnali vészhelyzeti protokoll 🙂Csak Sobri fórumtárs ne olvassa, mert akkor le leszel baszva, hogy miért utazol vonattal.
Gyurma Pappa
nagylaza, főpohárnok
Gyurma Pappa
nagylaza, főpohárnok

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
3 hónapja
Én kb. két hét múlva Győrbe a feleségemmel. Már most imádkozunk.tekintve hogy nincs vihar, így a megint valszeg a karbantartás hiánya miatt volt a szakadás 😕Mert a fasznak van kedve négy gyerekkel augusztus 20-án vezetni Budapesten. Ennyi kockázatot megért, valahogy haza fogunk jutni. 😅Napi MÁV: Felsővezeték szakadt le személyvonat felett, bizonytalan ideig állunk Ozora magasságában, szegény kaller sem tud semmit. Pécs-Budapest, IC, elvileg szervezik a buszokat. Csodálatos, hogy ezek után sincs erre azonnali vészhelyzeti protokoll 🙂Csak Sobri fórumtárs ne olvassa, mert akkor le leszel baszva, hogy miért utazol vonattal.
Gyurma Pappa
nagylaza, főpohárnok
Gyurma Pappa
Negritis, a vajda
3 hónapja
tekintve hogy nincs vihar, így a megint valszeg a karbantartás hiánya miatt volt a szakadás 😕Mert a fasznak van kedve négy gyerekkel augusztus 20-án vezetni Budapesten. Ennyi kockázatot megért, valahogy haza fogunk jutni. 😅Napi MÁV: Felsővezeték szakadt le személyvonat felett, bizonytalan ideig állunk Ozora magasságában, szegény kaller sem tud semmit. Pécs-Budapest, IC, elvileg szervezik a buszokat. Csodálatos, hogy ezek után sincs erre azonnali vészhelyzeti protokoll 🙂Csak Sobri fórumtárs ne olvassa, mert akkor le leszel baszva, hogy miért utazol vonattal.
Gyurma Pappa
nagylaza, főpohárnok
Gyurma Pappa
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
3 hónapja
Az biztos: nagyon jól tetted, hogy nem autóval jöttél. Őrület volt a városban.Mert a fasznak van kedve négy gyerekkel augusztus 20-án vezetni Budapesten. Ennyi kockázatot megért, valahogy haza fogunk jutni. 😅Napi MÁV: Felsővezeték szakadt le személyvonat felett, bizonytalan ideig állunk Ozora magasságában, szegény kaller sem tud semmit. Pécs-Budapest, IC, elvileg szervezik a buszokat. Csodálatos, hogy ezek után sincs erre azonnali vészhelyzeti protokoll 🙂Csak Sobri fórumtárs ne olvassa, mert akkor le leszel baszva, hogy miért utazol vonattal.
Gyurma Pappa
nagylaza, főpohárnok
Gyurma Pappa
3 hónapja
Mert a fasznak van kedve négy gyerekkel augusztus 20-án vezetni Budapesten. Ennyi kockázatot megért, valahogy haza fogunk jutni. 😅Napi MÁV: Felsővezeték szakadt le személyvonat felett, bizonytalan ideig állunk Ozora magasságában, szegény kaller sem tud semmit. Pécs-Budapest, IC, elvileg szervezik a buszokat. Csodálatos, hogy ezek után sincs erre azonnali vészhelyzeti protokoll 🙂Csak Sobri fórumtárs ne olvassa, mert akkor le leszel baszva, hogy miért utazol vonattal.
Gyurma Pappa
nagylaza, főpohárnok

3 hónapja
jo ez a tisza tiz pont, az elso 3-4 ponton mondjuk hangosan felnevettem.Oké, de nézd kommunikációs oldalról. Ha erre azt mondja, majd Takács államtitkár, hogy ez lehetetlen, akkor vissza lehet kérdezi, hogy akkor most mi van?
Kenny
Nem a realitás a lényeg, hanem a pozitív üzenet, amit nagyon nehéz úgy ne kellene azonnal magyarázkodni.
Magyar ATV-s interjúja is bitang volt, gyönyörűen forgatta vissza Takács támadását, hogy ő csak egész nyáron aurát farmolt, és az is szép volt, ahogy kvázi megvédte a volt feleségét. A "bedobták a törölközőt" fordulat pedig egy olyan kommunikációs helyzetet teremt, ahol ha válaszolni akar, akkor a Fidesznek kell magyarázkodni. Lásd, én is itt ülök az IC-n egy leszakadt vezeték miatt. Nehéz ez.
Azért egy hiba is belefért: a béketárgyalásokat idehozni egyértelműen Orbán sikere lenne, értem, hogy azt akarták, hogy Magyar is támogassa ezt (elővágtak), de eddig ezt a témát sikeresen kerülte MP, és ezt így is kéne tartani.

3 hónapja
Napi MÁV: Felsővezeték szakadt le személyvonat felett, bizonytalan ideig állunk Ozora magasságában, szegény kaller sem tud semmit. Pécs-Budapest, IC, elvileg szervezik a buszokat. Csodálatos, hogy ezek után sincs erre azonnali vészhelyzeti protokoll 🙂Csak Sobri fórumtárs ne olvassa, mert akkor le leszel baszva, hogy miért utazol vonattal.
Gyurma Pappa
3 hónapja
Napi MÁV: Felsővezeték szakadt le személyvonat felett, bizonytalan ideig állunk Ozora magasságában, szegény kaller sem tud semmit. Pécs-Budapest, IC, elvileg szervezik a buszokat. Csodálatos, hogy ezek után sincs erre azonnali vészhelyzeti protokoll 🙂

3 hónapja
jo ez a tisza tiz pont, az elso 3-4 ponton mondjuk hangosan felnevettem.
3 hónapja
Mondjuk, amit linkeltél, az pont nem azt írja, hogy jó lenne, ha Pécs felé menne.....nem soktelex.hu/gazdasag/2025/08/20/lazar-janos-epitesi-es-kozlekedesi-miniszterium-beruhazasok-listaja-harom-uj-autopalya-ot-uj-hid-a-dunanGondolom megvannak a hatástanulmányok amik alapján döntöttek ezekről (pl egy Szekszárd - Szeged útnak mennyi jogosultsága van?)
NB2
csebi
kozlekedesiklub.blog.hu/2021/03/18/m9_egyre_hosszabb_egyre_rosszabb
ahogy ott is írják már eleve baromság volt az és Pécs-Szegednek kéne hogy a fókusz legyen
de eleve faszom ebbe a sok tervezett autópályába, ahellyett hogy normálisan fejlesztenék a vasutakat
Negritis, a vajda
Szerkesztette: csi77
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
3 hónapja
Semmi, nyilván. Itt csak Budapestre mehet minden autópálya....telex.hu/gazdasag/2025/08/20/lazar-janos-epitesi-es-kozlekedesi-miniszterium-beruhazasok-listaja-harom-uj-autopalya-ot-uj-hid-a-dunanGondolom megvannak a hatástanulmányok amik alapján döntöttek ezekről (pl egy Szekszárd - Szeged útnak mennyi jogosultsága van?)
NB2
csebi
Amúgy, csak pár évtizedes tervek, amit időként elővesznek, két szakasz meg is van már beelőle, sőt 2009-10-ben el is kezdték az újabb szakaszt, amit aztán lefújtak......
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
3 hónapja
www.reddit.com/r/hungary/comments/1kpj4yr/az_orosz_t%C3%ADpus%C3%BA_provok%C3%A1torok_szerepe_a_magyar/?rdt=60914
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
3 hónapja
Az örömódát nem azok a fiatalok nyomják, akik lakást akarnak venni, és átszámolják, hogy mit is segíthet rajtuk ez a 3%-os ajánlat, hanem a nagymamák, akik már nem akarnak lakást venni és fogalmuk sincs a piaci árakról. És ha elolvassák ezt a hírt, akkor turnak örömmel tapsikolni, hogy a fiataloknak megint adott valamit a szeretett Viktor.Ugye ehhez már olyan bejelentett 1.5- 2 Milla nettó kellene? Kb a legfelső percentilis?Legnagyobb nyilatkozat ever.mandiner.hu/belfold/2025/08/fiatalok-helyzet-problemak-joletKedvencem:
Pofám leszakad baszd meg.
Amadeus az áttelelt poloska
“Ráadásul az Otthon Start Program szeptemberi indulásával a korábbi támogatásokkal kiegészülve bizony csak az nem tud egyről a kettőre jutni, akinek sem céljai nincsenek, sem jövőképe nincs”
Párhuzamos valóságok egyértelműen léteznek
csebi
50 millió hitel, 237 ezer törlesztő
Babavaro, 50 ezer/ho amíg nem születik.
CSOK, 3 gyerek 10 milla, ha nem jön össze akkor súlyos bunti
Meg még kell piaci hitel nem kevés mert 100 millió alatt nincs lakás Budapesten.
Szóval kb 4-500 ezer torlesztovel lehet számolni. Sok sikert.
JC6 (Mr. Miele)
Amúgy verik az otthon startra nagyon de nem esik le senkinek h ebben nulla ingyen pénz, juttatás van? Kedvezményes hitel de mindent vissza kell fizetned miközben megdobja a lakásokat vidéken durván (BPn is de ott már azért nagyrészt megvan a 1.5 M négyzetméter ár). Csok Babajaroban volt ajándék lé de ebben nincs. Nem értem ezt az oromodat amit lenyomnak de tényleg …
csebi
Ez az új ajánlat egyébként - ugyanúgy, mint kevés kivételtől eltekintve a korábbiak is - a spekulánsoknak lesz a legjobb. A legelső (még az első Fidesz kormány alatt született) lakástámogatási program is úgy zárult, hogy a ráfordított összeg 75%-a kimaxolt hitel volt, vagyis olyanok vették fel, akik saját erőből is kényelmesen hozzá tudtak jutni ahhoz az ingatlanhoz amiben éltek, a hitelt pedig üzleti lehetőségként használták ki. A politikai elitben is számtalan ilyen akadt. Akkoriban ugye még a milliós nagyságrendnél jártunk a közpénz halászatban. 😊
Ennek is hasonló sorsot jósolok. Az egyik ismerősöm aki itt az utcában lakik, egy kis motelt működtet, részben a melléképületeket részben a szomszéd házat vette meg hozzá. Motel néven működik, de valójában privát munkásszálló, mert alföldi ill. erdélyi vendégmunkások laknak benne. Lényeg a lényeg, hogy az ismerős már azon gondolkodiik, hogy melyik lányát (három van) esetleg unokát tudná bevonni, akinek a nevére megvegye ... a másik oldali szomszéd házat, ahonnan éppen kihaltak az idős lakók. A "motel" bővítésére persze. A biznisz bővítésére ez a 3%-os konstrukció kifejezetten jó lehetőséget ad. Ha nagyon erőltetem, akkor fel lehet fogni úgy is, hogy a kormány támogatja a KKV-kat, de nem akarok tippeket adni. 😀
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
3 hónapja
Ping nem egy kapitalista országot tett autokratábbá - és így összehasonlíthatóvá a kétféle kapitalizmust -, hanem egy kommunista pártállamból csinált államkapitalistát. Erről én is azt gondolom, hogy (gazdaságilag) utóbbi tényleg hatékonyabb. 😊 Az állításod viszont nem ez volt, ezért is vitáztam vele. De nem akarom rágini a gittet, lapozzunk.Az állításom melletti legfőbb érvem Kína.Az állítás az volt, hogy az autoriter kapitalizmus hatékonyabb, mint a nem authoriter. Ezt az állítást Szingapúr vagy az Emirátusok nem bizonyítja, mert nem láttuk, hogy mit tudna egy demokratikusabb Szingapúr a jelenlegihez képest. Ha tudsz mondani olyan országot, amelyik megélte mindkettőt és a kettő közül az autoriter volt hatékonyabb, akkor az alátámasztaná az eredeti állítást. Én ilyenről nem tudok, a fordítottjára viszont - hogy egy ország megélte mindkét verziót és az authoriter volt a rosszabb - jópár példát tudok mondani. Ezért gondolom azt, hogy az állítás nem igaz.Én nem értek hozzá, de erre ilyeneket szoktak mondani: Szingapúr, Emirátusok, asszem még Dél-Koreát is szokták.A kapitalizmus+autokrácia nem hatékonyabb kombó. Akárhányszor megpróbálták, eddig mindig bukás lett a vége, mégpedig úgy, hogy rosszabb helyzetet hagyott maga mögött, mint amilyen helyzetet átvett.Ráadásul kiderült, hogy a kapitalizmus+autokrácia hatékonyabb kombó.A korszerű baloldalt pedig az egész régióban elásták évtizedekre.Azért, mert a kapitalizmus nyert.
Dzsokijuing
A munkás inkabb fogyasztó, a tőkés meg aki jópénzért kielégíti ezt a tömegigényt.
Amikor ez a rendszer így beállt, akkor meg is szűnt a hagyományos osztálylogikát lekövető, azt leíró bal/jobb leosztás.
Egyszerűen ebben a struktúrában se igény, se szükség, se lehetőség nincs a kontextus szerinti baloldalra, csak mindig egy kicsit másabbra, mint ami korábban volt, Trump után Bidenre, Biden után Trumpra, és így tovább.
És nem csak ebben a régióban, hanem a teljes globalizálódott világon.
Az, hogy baloldalinak mondott pártok legyőznek jobboldalinak mondott pártokat (és fordítva) semmit se jelent, mert a teljes politikai elit az ugyanannak a kapitalista biznisznek, ugyanannak a kapitalista elitnek a bábszínháza, amibe csak random elmebetegek, diktátorok, pszichopaták tudnak néha, és kissé belezavarni.
Őszentsége Sobri Jóska
A demokrácia megmarad úri huncutságnak, ahol elég magas hozzá a polgári jólét (Svájc, Skandinávia), a többi helyen, főleg a fokozódó és kezeletlen migrációval szomorú idők jönnek.
Dzsokijuing
peterk2005 udvari bolond
Assurbanapli
peterk2005 udvari bolond
A szememben a XX. század legjelentősebb államférfija Teng Hsziao Ping, aki ezt felismerte és átkormányozta a monstrumot egy élhetőbb formájába.
(Mínusz Tienamnen tér.)
Természetesen nem az autokrácia mellett érvelek, hanem a gazdasági és politikai rendszerek lehetséges kombóiról elmélkedem. A fejlett demokráciák szükségszerű továbblépése a marxi értelemben vett szocializmus lenne, de ez számos buktatóval jár, élén az ember természetes önzésével és anyagi meghatározottságával.
Dzsokijuing

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)