Politika
65 feliratkozó
5 hónapja
Kis evés, kis ivás, utazgatás, valamiből ki kellett pengetni Ráhel féléveit a svájci egyetemen meg ilyenek, 5 gyerek felnevelése azon a szinten. Az olasz tengerparton tolni befele a lobstert sem két forint.De akkor hogy lehet csak 5,7 millió a bankszámláján? Mire ment el évi 200-300 millió?Hát hülye lenne megvenni ezeket, ha állami pénzen használhatja őket, mint közjogi méltóság.Olyan szépen megmutatja ez a vagyon nyilatkozatos téma is ki mennyire nézi hülyének a választóit. Jakab és Gál Kinga félék. De jó lenne valami szerv aki ránézne ilyenkor ránézne a dolgokra. 15 év politikai pálya alatt semmit nem tudtál megtakarítani? Hogy kezeled te a többiek pénzét ha a sajátodat sem tudod.Ez is gáz, de szerintem meg se közelíti Vityát, aki 14 (+4) év miniszterelnökség és összességében 34 év képviselőség után január végén bevallott egy fél budapesti lakást, amit egyébként már 2002-ben vett, meg egy felcsúti házat, amit 2013-ban, se más ingatlant, se autót vagy egyéb nagyértékű vagyontárgyat, csupán 5,7 milliót bankszámlán. Lusta vagyok visszakeresni pontosan, de a nettója csak 2010 óta valahol 200 és 300 millió között lehetett összesen ( telex.hu/belfold/2022/06/14/orban-viktor-fizetes-fizetesemeles-atlagfizetes), nem számolva egyéb költségtérítésekkel.
www.reddit.com/r/hungary/comments/1m13ew3/politikus_aki_nem_gazdagodott_meg_jakab_p%C3%A9ter_16/
Nomac
StormST
De amúgy meg miért vagytok meglepődve?
M.Ricsi (nyugodjon békében) mikor bíróság elé állt az Armani melegítő setben, akkor havi nettó 200k jövedelmet vallott be. Akárhányszor valaki ott áll a tárgyalóban - tisztelet a kivételnek - "alkalmi munka", "építkezésen", havi nettó 300-400. Aztán beül a SK rendszámú "céges" Range Roverbe és hazamegy. Egyszer egy nyomozási bíró ki is fakadt nekünk a tárgyalóban, hogy "Ebben az országban csak nekem, az ügyésznek és a védőnek van bejelentett jövedelme?" Aznap a 4. "falfestő" ev. ügyét tárgyalta.
Ebben az országban ténylegesen MINDENKI ezt csinálja. Már nem is tudom összeszedni hány olyan nyertes per utáni végrehajtást láttam, ami azért szünetel, mert az adósnak nincs végrehajtás alá vonható vagyontárgya.
Érted? Beperled, megnyered, kifizeted az ügyvédedet és nem tudod a másik féllel kifizettetni sem a költségeidet, sem a neked megítélt lóvét, mert papíron nincsen semmije. Azaz mégis vesztettél a nap végén.
Szóval én értem, hogy ezt oda lehet lökni az Orbánnak (én is kritikusa vagyok a palinak), de na, ezt azért nem ő honosította meg itthon és nem ő az egyetlen ilyen. De még csak nem is a Jakab.
Ez egy velejéig korrupt, okosba megoldó nép. Csak magamat tudom ismételni, vagy drákói módon kiírtja valaki ezt a magyar társadalomból - ami népszerűtlen és szar lesz - vagy ehhez optimalizáljuk az adórendszerünket és jogrendszerünket. Minden más csak a jelenlegi szar helyzetet konzerválja.
Amadeus az áttelelt poloska
Valahonnan nem stimmel 😊
bcsarli, Udvari Főkóstoló
Évi 100 métert simán el lehet verni faszságokra.
5 hónapja
én azt mondanám a helyében, hogy elkurvázta.De akkor hogy lehet csak 5,7 millió a bankszámláján? Mire ment el évi 200-300 millió?Hát hülye lenne megvenni ezeket, ha állami pénzen használhatja őket, mint közjogi méltóság.Olyan szépen megmutatja ez a vagyon nyilatkozatos téma is ki mennyire nézi hülyének a választóit. Jakab és Gál Kinga félék. De jó lenne valami szerv aki ránézne ilyenkor ránézne a dolgokra. 15 év politikai pálya alatt semmit nem tudtál megtakarítani? Hogy kezeled te a többiek pénzét ha a sajátodat sem tudod.Ez is gáz, de szerintem meg se közelíti Vityát, aki 14 (+4) év miniszterelnökség és összességében 34 év képviselőség után január végén bevallott egy fél budapesti lakást, amit egyébként már 2002-ben vett, meg egy felcsúti házat, amit 2013-ban, se más ingatlant, se autót vagy egyéb nagyértékű vagyontárgyat, csupán 5,7 milliót bankszámlán. Lusta vagyok visszakeresni pontosan, de a nettója csak 2010 óta valahol 200 és 300 millió között lehetett összesen ( telex.hu/belfold/2022/06/14/orban-viktor-fizetes-fizetesemeles-atlagfizetes), nem számolva egyéb költségtérítésekkel.
www.reddit.com/r/hungary/comments/1m13ew3/politikus_aki_nem_gazdagodott_meg_jakab_p%C3%A9ter_16/
Nomac
StormST
M.Ricsi (nyugodjon békében) mikor bíróság elé állt az Armani melegítő setben, akkor havi nettó 200k jövedelmet vallott be. Akárhányszor valaki ott áll a tárgyalóban - tisztelet a kivételnek - "alkalmi munka", "építkezésen", havi nettó 300-400. Aztán beül a SK rendszámú "céges" Range Roverbe és hazamegy. Egyszer egy nyomozási bíró ki is fakadt nekünk a tárgyalóban, hogy "Ebben az országban csak nekem, az ügyésznek és a védőnek van bejelentett jövedelme?" Aznap a 4. "falfestő" ev. ügyét tárgyalta.
Ebben az országban ténylegesen MINDENKI ezt csinálja. Már nem is tudom összeszedni hány olyan nyertes per utáni végrehajtást láttam, ami azért szünetel, mert az adósnak nincs végrehajtás alá vonható vagyontárgya.
Érted? Beperled, megnyered, kifizeted az ügyvédedet és nem tudod a másik féllel kifizettetni sem a költségeidet, sem a neked megítélt lóvét, mert papíron nincsen semmije. Azaz mégis vesztettél a nap végén.
Szóval én értem, hogy ezt oda lehet lökni az Orbánnak (én is kritikusa vagyok a palinak), de na, ezt azért nem ő honosította meg itthon és nem ő az egyetlen ilyen. De még csak nem is a Jakab.
Ez egy velejéig korrupt, okosba megoldó nép. Csak magamat tudom ismételni, vagy drákói módon kiírtja valaki ezt a magyar társadalomból - ami népszerűtlen és szar lesz - vagy ehhez optimalizáljuk az adórendszerünket és jogrendszerünket. Minden más csak a jelenlegi szar helyzetet konzerválja.
Valahonnan nem stimmel 😊
bcsarli, Udvari Főkóstoló
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
5 hónapja
De akkor hogy lehet csak 5,7 millió a bankszámláján? Mire ment el évi 200-300 millió?Hát hülye lenne megvenni ezeket, ha állami pénzen használhatja őket, mint közjogi méltóság.Olyan szépen megmutatja ez a vagyon nyilatkozatos téma is ki mennyire nézi hülyének a választóit. Jakab és Gál Kinga félék. De jó lenne valami szerv aki ránézne ilyenkor ránézne a dolgokra. 15 év politikai pálya alatt semmit nem tudtál megtakarítani? Hogy kezeled te a többiek pénzét ha a sajátodat sem tudod.Ez is gáz, de szerintem meg se közelíti Vityát, aki 14 (+4) év miniszterelnökség és összességében 34 év képviselőség után január végén bevallott egy fél budapesti lakást, amit egyébként már 2002-ben vett, meg egy felcsúti házat, amit 2013-ban, se más ingatlant, se autót vagy egyéb nagyértékű vagyontárgyat, csupán 5,7 milliót bankszámlán. Lusta vagyok visszakeresni pontosan, de a nettója csak 2010 óta valahol 200 és 300 millió között lehetett összesen ( telex.hu/belfold/2022/06/14/orban-viktor-fizetes-fizetesemeles-atlagfizetes), nem számolva egyéb költségtérítésekkel.
Nomac
StormST
Valahonnan nem stimmel 😊
Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló
5 hónapja
Sikítottam itt az irodában a röhögéstől reggel. Ez az év cikke a Mandinertől.Imádom, pokolba a közvélemény-kutatókkal, statisztikusokkal, elemzőkkel, nekünk ilyen látnokok kellenek!"Az azóta megtartott két időközi parlamenti választásból (Bonyhád és Újpest) – amelyeken a Tisza nem indult – kiszámolta, hogy a Fidesz támogatottsága 15 százalékkal nőtt, míg az időközi önkormányzati választások alapján ezzel ellentétes következtetésre jutott, ezek ugyanis 7,5 százalékos csökkenést mutatnak a kormánypártok számára. A kettőt összevonva a Mandiner 2024-hez képest 7,5 százalékos Fidesz-erősödéssel számolt."
hvg.hu/itthon/20250716_mandiner-mandatumbecsles-idokozi-valasztas-tisza-part-fidesz?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1752641372
Kár, hogy Marcello Grande is hasonló módon vezeti gazdaságunkat (a szakadékba).
somoskovig
Bassza meg az ilyen egyszerű? Én meg három félévben hallgattam Kutatáselméletet, poll-statisztikát meg miegyebet amiben elég sok matek volt, holott ezek szerint ez csak összeadás kivonás 😀 Nagy elme a Kovács ez már sokszor kiderült, de hogy ezt a területet is alapjaiban reformálja meg, ezt nem láttam jönni.
MC12

5 hónapja
A valódi zsenialitásnak nem szabhat határt se a matematika, se a valóság.Imádom, pokolba a közvélemény-kutatókkal, statisztikusokkal, elemzőkkel, nekünk ilyen látnokok kellenek!"Az azóta megtartott két időközi parlamenti választásból (Bonyhád és Újpest) – amelyeken a Tisza nem indult – kiszámolta, hogy a Fidesz támogatottsága 15 százalékkal nőtt, míg az időközi önkormányzati választások alapján ezzel ellentétes következtetésre jutott, ezek ugyanis 7,5 százalékos csökkenést mutatnak a kormánypártok számára. A kettőt összevonva a Mandiner 2024-hez képest 7,5 százalékos Fidesz-erősödéssel számolt."
hvg.hu/itthon/20250716_mandiner-mandatumbecsles-idokozi-valasztas-tisza-part-fidesz?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1752641372
somoskovig
Bassza meg az ilyen egyszerű? Én meg három félévben hallgattam Kutatáselméletet, poll-statisztikát meg miegyebet amiben elég sok matek volt, holott ezek szerint ez csak összeadás kivonás 😀 Nagy elme a Kovács ez már sokszor kiderült, de hogy ezt a területet is alapjaiban reformálja meg, ezt nem láttam jönni.
MC12
5 hónapja
Imádom, pokolba a közvélemény-kutatókkal, statisztikusokkal, elemzőkkel, nekünk ilyen látnokok kellenek!"Az azóta megtartott két időközi parlamenti választásból (Bonyhád és Újpest) – amelyeken a Tisza nem indult – kiszámolta, hogy a Fidesz támogatottsága 15 százalékkal nőtt, míg az időközi önkormányzati választások alapján ezzel ellentétes következtetésre jutott, ezek ugyanis 7,5 százalékos csökkenést mutatnak a kormánypártok számára. A kettőt összevonva a Mandiner 2024-hez képest 7,5 százalékos Fidesz-erősödéssel számolt."
somoskovig
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
5 hónapja
Imádom, pokolba a közvélemény-kutatókkal, statisztikusokkal, elemzőkkel, nekünk ilyen látnokok kellenek!hvg.hu/itthon/20250716_mandiner-mandatumbecsles-idokozi-valasztas-tisza-part-fidesz?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1752641372
5 hónapja
Facebook-posztjában kihangsúlyozta, neki nem ajánlott ezért pénzt senki, mert „rólam tudják, nem vagyok megvehető”.magától ilyen hülye a petya444.hu/2025/07/16/jakab-peter-elindul-a-2026-os-valasztasonjól fizet a Tóni.
Mint egy falat kenyér
deyell
Negritis, a vajda
😀 Szerinted?

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
5 hónapja
magától ilyen hülye a petya444.hu/2025/07/16/jakab-peter-elindul-a-2026-os-valasztasonjól fizet a Tóni.
Mint egy falat kenyér
deyell
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
5 hónapja
444.hu/2025/07/16/jakab-peter-elindul-a-2026-os-valasztasonjól fizet a Tóni.
Mint egy falat kenyér
buhloone mindstate
5 hónapja
Hát hülye lenne megvenni ezeket, ha állami pénzen használhatja őket, mint közjogi méltóság.Olyan szépen megmutatja ez a vagyon nyilatkozatos téma is ki mennyire nézi hülyének a választóit. Jakab és Gál Kinga félék. De jó lenne valami szerv aki ránézne ilyenkor ránézne a dolgokra. 15 év politikai pálya alatt semmit nem tudtál megtakarítani? Hogy kezeled te a többiek pénzét ha a sajátodat sem tudod.Ez is gáz, de szerintem meg se közelíti Vityát, aki 14 (+4) év miniszterelnökség és összességében 34 év képviselőség után január végén bevallott egy fél budapesti lakást, amit egyébként már 2002-ben vett, meg egy felcsúti házat, amit 2013-ban, se más ingatlant, se autót vagy egyéb nagyértékű vagyontárgyat, csupán 5,7 milliót bankszámlán. Lusta vagyok visszakeresni pontosan, de a nettója csak 2010 óta valahol 200 és 300 millió között lehetett összesen ( telex.hu/belfold/2022/06/14/orban-viktor-fizetes-fizetesemeles-atlagfizetes), nem számolva egyéb költségtérítésekkel.
Nomac
StormST
Szerkesztette: resistance is futile
5 hónapja
Aki ilyen fizetésből nem tud megtakarítani, legyen az Jakab, vagy Orbán, azt szerintem gyámság alá kell helyezni. Demens emberek gazdálkodnak így. 😀Olyan szépen megmutatja ez a vagyon nyilatkozatos téma is ki mennyire nézi hülyének a választóit. Jakab és Gál Kinga félék. De jó lenne valami szerv aki ránézne ilyenkor ránézne a dolgokra. 15 év politikai pálya alatt semmit nem tudtál megtakarítani? Hogy kezeled te a többiek pénzét ha a sajátodat sem tudod.Ez is gáz, de szerintem meg se közelíti Vityát, aki 14 (+4) év miniszterelnökség és összességében 34 év képviselőség után január végén bevallott egy fél budapesti lakást, amit egyébként már 2002-ben vett, meg egy felcsúti házat, amit 2013-ban, se más ingatlant, se autót vagy egyéb nagyértékű vagyontárgyat, csupán 5,7 milliót bankszámlán. Lusta vagyok visszakeresni pontosan, de a nettója csak 2010 óta valahol 200 és 300 millió között lehetett összesen ( telex.hu/belfold/2022/06/14/orban-viktor-fizetes-fizetesemeles-atlagfizetes), nem számolva egyéb költségtérítésekkel.
Nomac
Nyilván undorító az is, amit Jakab csinál, csak őrá nem bízzák az emberek az egész ország vezetését 15 éve folyamatosan...
StormST
5 hónapja
Rá kell menni a szélsőjobbra is ezerrel, mert a saját agyhalottak nem lesznek elegen láthatóan.Somogyi Polgári Piknik - Bede Zsolt
Kellenek a turultáltos barmok is, így aktivizáló országjárásra indul a Hörömpő cirkusz is.
-pénz van/lesz rájuk dögivel
Most szombaton Somogyi Polgári Piknik ❗️
Szeretettel várunk Benneteket Balatonföldváron!
Két tanult kolegámmal - Bogárral és Borossal - 18:30-kor kerülünk majd színpadra.
Részletes programot a kommentben találjátok.⬇️
Program:12:00 Kapunyitás
12:10 - 13:00 Sacra Hungaria - Szántai Lajos: Koppánytól Szent Lászlóig
13:10 - 14:25 Magyarán: Budaházy Edda, Bede Zsolt, Budaházy György
14:30 - 14:40 Magyar Örökség Díjas Kodály Zoltán Gyermekkar, Erdély
14:45-15:45 Kassai Lajossal és Mónus Józseffel Budaházy Edda beszélget ( íjjász-, és egyéb harci bemutató)
15:50 - 16:30 Böjte Csabával Kovács-Hárs Klári és Szamosi Tímea beszélget
16:45 - 17:30 Somogy Vármegye múltja, jelene és jövője. Vendégeink: Bíró Norbert, Gelencsér Attila, Witzmann Mihály. A beszélgetést Kőrösi Koppány BP Műhely alapítója, kutatási és elemzési igazgatója moderálja
17:45 - 19:45 Kihelyezett Háttérkép: Bayer Zsolt, Bogár László és Boros Imre
20:00 Fekete Jenő és a Banda. Fekete Jenő ének és gitár, Egri Jancsi bőgő, ifj Egri Jancsi billentyű jazz-blues akusztikus koncert a vacsora mellé
22.00 Tervezett zárás
ozibozi
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
5 hónapja
Bezzeg olimpián meg nem indulAz hagyján, életemben nem hallottam Mónus Józsefről, rágugliztam, és egy igazi fun fact gyűjtemény az ember.14:45-15:45 Kassai Lajossal és Mónus Józseffel Budaházy Edda beszélget ( íjjász-, és egyéb harci bemutató)Azbazmeg. Kolega meg íjjász.
ozibozi
slowmotion
Az a skillje, hogy messzire tud lőni. És ennyi. Igaz, kurva messzire. Azt se tudtam ilyen tevékenyseg létezik.
Érdemes elolvasni a wiki szócikkét.
hu.m.wikipedia.org/wiki/M%C3%B3nus_J%C3%B3zsef
Kis ízelítő:
Budapesten 2010 márciusában rendeztek Nyílegyenes Távlövő Bajnokságot, amelyen Mónus József megdöntötte az akkor 784 éve felállított rekordot. A Mónus József által kilőtt nyílvessző 508,74 méterre szállt, hat méterrel haladva meg a középkorból ismert mongol Esunkhei nevű íjász rekordját, amely 502,5 méter volt.
2012. augusztus 24-én a belső-mongóliai Ergun városában rendezett íjászversenyen saját készítésű íjával és nyílvesszőjével 653 méteres távolságra lőtt el, amivel felállította a távlövés új világrekordját.
2014 -ben WTAF Tradicionális Íjász Világszövetség versenyén Dél-Koreában megnyerte a verseny lehetséges 3 kategóriájának mindegyikét, hiszen 2008-ban a rövidtávú céllövészet világbajnoka lett ,illetve most megnyerte a 165 m harci céllövő világbajnoki valamint az 50 # korlátozott íjerősségű íjak távlövő versenyének világbajnoki számát is!Nincs ember a földön aki mindhárom kategóriájának világbajnoka lenne egy személyben! 470,81 métert lőtt az Unlimited American Longbow kategóriában. A régi világrekordot 439 méterrel tartották!
És így tovább. Mindig tanul az ember...
Őszentsége Sobri Jóska
5 hónapja
Olyan szépen megmutatja ez a vagyon nyilatkozatos téma is ki mennyire nézi hülyének a választóit. Jakab és Gál Kinga félék. De jó lenne valami szerv aki ránézne ilyenkor ránézne a dolgokra. 15 év politikai pálya alatt semmit nem tudtál megtakarítani? Hogy kezeled te a többiek pénzét ha a sajátodat sem tudod.Ez is gáz, de szerintem meg se közelíti Vityát, aki 14 (+4) év miniszterelnökség és összességében 34 év képviselőség után január végén bevallott egy fél budapesti lakást, amit egyébként már 2002-ben vett, meg egy felcsúti házat, amit 2013-ban, se más ingatlant, se autót vagy egyéb nagyértékű vagyontárgyat, csupán 5,7 milliót bankszámlán. Lusta vagyok visszakeresni pontosan, de a nettója csak 2010 óta valahol 200 és 300 millió között lehetett összesen ( telex.hu/belfold/2022/06/14/orban-viktor-fizetes-fizetesemeles-atlagfizetes), nem számolva egyéb költségtérítésekkel.
Nomac
Nyilván undorító az is, amit Jakab csinál, csak őrá nem bízzák az emberek az egész ország vezetését 15 éve folyamatosan...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
5 hónapja
Ez azért kurva vicces, mert pl. Budapest X. kerületében, a Jegenye utcába és társaiban konkrétan MINDEN - értsd ezt szó szerint, hogy minden - kínai nyelven van kiírva és nem magyarul. Ott akkor jár fehér ember, amikor elmegy hotpotozni, egyébként az ügyvéd, háziorvos, rendőr, mindenki és minden kínai.akiknek szól, azoknak a török kebabos, a vietnami/kínai boltos, tamil tigris kajafutár, indiai/ébenfeka irodista nem bevándorló, hanem egy olyan biodíszlet, ami a rendeltetési helyét tölti csak ki. ennyiben sajnos igaza van szarbánnak ezzel a gagyi dumával a saját nézőpontjából. ezeket az embereket azzal lehetne kiakasztani, ha bp vagy bármelyik másik magyar település utcaképe úgy nézne ki, mint zürich belvárosa (full benettonreklám) és a legtöbb frissen betelepülő nem oroszul vagy ukránul karattyolna , tehát nem europid lennecsak annyi van, hogy tolja a szokásos paneleket, az h itt nincsenek migránsok az is egy szokásos.csak épp ez egyre kevésbé ül, mert már mindenki látja hogy mégis vannak itt
Lúdas Solymi
nem is kevesen
Negritis, a vajda
fake.id
Én utoljára ilyet Berlin-Kreuzbergben láttam, csak törökökkel, durván 13 évvel ezelőtt.
Mondjon bárki bármit, igenis itt vannak.
5 hónapja
Olyan szépen megmutatja ez a vagyon nyilatkozatos téma is ki mennyire nézi hülyének a választóit. Jakab és Gál Kinga félék. De jó lenne valami szerv aki ránézne ilyenkor ránézne a dolgokra. 15 év politikai pálya alatt semmit nem tudtál megtakarítani? Hogy kezeled te a többiek pénzét ha a sajátodat sem tudod. www.reddit.com/r/hungary/comments/1m13ew3/politikus_aki_nem_gazdagodott_meg_jakab_p%C3%A9ter_16/
5 hónapja
Baszódjál Meg, KDNP! by Apa Zenél www.shazam.com/track/329273742?referrer=share
Szerkesztette: ozibozi
5 hónapja
Ha nem rúgnánk be szombat estére akkor simán csinálnék hangfelvételt, de mivel vlsz már a péntek odaveszik, így reménytelen hogy másnap ne küldenénk el a qrva annyukba a nylon nácikat másnaposanlebuknánk. Így meg bezárult a kör és nincs kiút😉Rá kell menni a szélsőjobbra is ezerrel, mert a saját agyhalottak nem lesznek elegen láthatóan.Azbazmeg. Kolega meg íjjász.
Kellenek a turultáltos barmok is, így aktivizáló országjárásra indul a Hörömpő cirkusz is.
Két tanult kolegámmal - Bogárral és Borossal - 18:30-kor kerülünk majd színpadra.
14:45-15:45 Kassai Lajossal és Mónus Józseffel Budaházy Edda beszélget ( íjjász-, és egyéb harci bemutató)
16:45 - 17:30 Somogy Vármegye múltja, jelene és jövője. Vendégeink: Bíró Norbert, Gelencsér Attila, Witzmann Mihály. A beszélgetést Kőrösi Koppány BP Műhely alapítója, kutatási és elemzési igazgatója moderálja
20:00 Fekete Jenő és a Banda. Fekete Jenő ének és gitár, Egri Jancsi bőgő, ifj Egri Jancsi billentyű jazz-blues akusztikus koncert a vacsora mellé
22.00 Tervezett zárás
ozibozi
slowmotion
Szerkesztette: ozibozi
5 hónapja
Ez megint elég jó lett5 hónapja
Az hagyján, életemben nem hallottam Mónus Józsefről, rágugliztam, és egy igazi fun fact gyűjtemény az ember.14:45-15:45 Kassai Lajossal és Mónus Józseffel Budaházy Edda beszélget ( íjjász-, és egyéb harci bemutató)Azbazmeg. Kolega meg íjjász.
ozibozi
slowmotion
Az a skillje, hogy messzire tud lőni. És ennyi. Igaz, kurva messzire. Azt se tudtam ilyen tevékenyseg létezik.
Érdemes elolvasni a wiki szócikkét.
hu.m.wikipedia.org/wiki/M%C3%B3nus_J%C3%B3zsef
Kis ízelítő:
Budapesten 2010 márciusában rendeztek Nyílegyenes Távlövő Bajnokságot, amelyen Mónus József megdöntötte az akkor 784 éve felállított rekordot. A Mónus József által kilőtt nyílvessző 508,74 méterre szállt, hat méterrel haladva meg a középkorból ismert mongol Esunkhei nevű íjász rekordját, amely 502,5 méter volt.
2012. augusztus 24-én a belső-mongóliai Ergun városában rendezett íjászversenyen saját készítésű íjával és nyílvesszőjével 653 méteres távolságra lőtt el, amivel felállította a távlövés új világrekordját.
2014 -ben WTAF Tradicionális Íjász Világszövetség versenyén Dél-Koreában megnyerte a verseny lehetséges 3 kategóriájának mindegyikét, hiszen 2008-ban a rövidtávú céllövészet világbajnoka lett ,illetve most megnyerte a 165 m harci céllövő világbajnoki valamint az 50 # korlátozott íjerősségű íjak távlövő versenyének világbajnoki számát is!Nincs ember a földön aki mindhárom kategóriájának világbajnoka lenne egy személyben! 470,81 métert lőtt az Unlimited American Longbow kategóriában. A régi világrekordot 439 méterrel tartották!
És így tovább. Mindig tanul az ember...
5 hónapja
Rá kell menni a szélsőjobbra is ezerrel, mert a saját agyhalottak nem lesznek elegen láthatóan.Azbazmeg. Kolega meg íjjász.
22.00 Tervezett zárás
ozibozi
5 hónapja
akiknek szól, azoknak a török kebabos, a vietnami/kínai boltos, tamil tigris kajafutár, indiai/ébenfeka irodista nem bevándorló, hanem egy olyan biodíszlet, ami a rendeltetési helyét tölti csak ki. ennyiben sajnos igaza van szarbánnak ezzel a gagyi dumával a saját nézőpontjából. ezeket az embereket azzal lehetne kiakasztani, ha bp vagy bármelyik másik magyar település utcaképe úgy nézne ki, mint zürich belvárosa (full benettonreklám) és a legtöbb frissen betelepülő nem oroszul vagy ukránul karattyolna , tehát nem europid lennecsak annyi van, hogy tolja a szokásos paneleket, az h itt nincsenek migránsok az is egy szokásos.csak épp ez egyre kevésbé ül, mert már mindenki látja hogy mégis vannak itt
Lúdas Solymi
nem is kevesen
Negritis, a vajda
Szerkesztette: fake.id
5 hónapja
Nem gondolom, hogy 5D sakk van mögötte, csak annyi van, hogy tolja a szokásos paneleket, az h itt nincsenek migránsok az is egy szokásos.Ha azt mondanád, hogy hibázott, az más lenne, de ha nem látod, hogy a migránshoz képest a bevándorló vagy szintlépés vagy elmentek otthonról, akkor nálad célba is ért a dolog…
Lúdas Solymi

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!