Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
Ezt mondd el annak a 26 eves, 8 ev munkatapasztalattal dolgozonak aki jelentosen kevesebbet keres mint a 20 eves palyakezdo kollegajaOk, elhiszem. Választási költekezés, nem először fordul elő a világtörténelemben. Ráadasul én speciel mindegyikkel egyetértettem, a 25 év alattiak adómentessége pl sztem nagyon jó húzás.Ez annyira rossz.És ez annyira rossz? Ehhez végképp nem értek de ugy tudom ez más orszagokban is előfordul, és nem ez jelzi igazából a valós problémát.- hitelből eladósodást sztem hagyjuk, az volt nem egyszer a múltban... amúgy milyen hitel? Az uniós támogatás amit még nem küldtek holott jár?Pl. ez
davemayer
www.portfolio.hu/gazdasag/20210916/orult-eladosodas-vagy-logikus-lepes-amit-minden-idok-legnagyobb-devizahitel-felvetelerol-tudni-kell-500874
Btw az államháztartási hiányunk két hónap alatt elérte az éves tervezett hiánymennyiség felét, vmivel többet, mint amennyi ez az 1600 milliárd forint, amit deviza kötvénykibocsátással szervált a magyar állam.
empty taxi
davemayer
peterk2005
davemayer
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 4 éve
HeheTisztelt Hölgyem/Uram!
Az orosz-ukrán háború és a gazdasági szankciók hatásait már egész Európában érezni lehet. Az Európai Unióban éles vita bontakozott ki az Oroszországot sújtó jövőbeni büntetőintézkedésekkel kapcsolatban. A már életbe léptetett szankcióknak is súlyos gazdasági következményei vannak az EU határain belül, így Magyarországon is.
Vannak, akik az energiaszektort is bevonnák a szankciók körébe. Ez hazánknak aránytalanul nagy károkat okozna. A magyar kőolajimport 64 százaléka Oroszországból érkezik. A magyar gázfelhasználás 85 százaléka orosz import. Ennek jelentőségét jól érzékelteti, hogy a magyar háztartások 85 százaléka használ gázt.
Vannak, akik a paksi atomerőműre, illetve annak bővítésére is kiterjesztenék a szankciókat. Nekik is tudniuk kell, hogy amennyiben a paksi atomerőmű által megtermelt áramot máshonnan kellene beszereznünk, akkor a családok rezsiköltsége évi 264 ezer forinttal növekedne. Ez a jelenlegi szint négyszerese. Mindezeken túl a szankciók lebegtetése pénzügyi spekulációk célpontjává teszi a forintot.
A magyar kormány a nemzetközi fórumokon a lehető leghatározottabban ellenezni fogja a szankciók kiterjesztését az energiaszektorra. Ez a magyar gazdaság és a magyar emberek érdeke.
Elítéljük Oroszország katonai beavatkozását. Támogatjuk a béke megteremtését célzó uniós és NATO-erőfeszítéseket. Azt azonban nem fogjuk hagyni, hogy a háború árát a magyar családokkal fizettessék meg.
Tisztelettel:
Kormányzati Tájékoztatási Központ

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Igen, ez most nagyon rossz, devizában szállt el az államadósság, mellette elszállt az EUR árfolyam, emellett költekezni naggyon nagy dőreség sajnos, hiába van választási év.És ez annyira rossz? Ehhez végképp nem értek de ugy tudom ez más orszagokban is előfordul, és nem ez jelzi igazából a valós problémát.- hitelből eladósodást sztem hagyjuk, az volt nem egyszer a múltban... amúgy milyen hitel? Az uniós támogatás amit még nem küldtek holott jár?Pl. ez
davemayer
www.portfolio.hu/gazdasag/20210916/orult-eladosodas-vagy-logikus-lepes-amit-minden-idok-legnagyobb-devizahitel-felvetelerol-tudni-kell-500874
Btw az államháztartási hiányunk két hónap alatt elérte az éves tervezett hiánymennyiség felét, vmivel többet, mint amennyi ez az 1600 milliárd forint, amit deviza kötvénykibocsátással szervált a magyar állam.
empty taxi
davemayer

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
csak más országoknál nem gazdagodott meg annyi haver a beszerzésnél, a hülyékTe, ebbe én nem kötnék bele most tekintve hogy otthon ez így már tuti nem fogy el. Más orszagoknál is elég sok fennmaradt adagtól kell majd így megszabadulni bizonyára.Persze, sztem is azzal kellene kezdeni, ilyen korrupcioval semmi előrelépés nem lesz.m.hvg.hu/itthon/20220310_koronavirus_jarvany_vakcina_vedooltas_adomany_kambodzsa
davemayer
r.baggio
davemayer
több mint 4 éve
Rendszeresen feldobja az FB Orbán néhány videóját, és postját, néha ha olyan kedvem van, bele is olvasok a kommentekbe. Folyamatosan ment Orbán dicsőítése, de most valami megváltozott, ez a nincs benzin nagyon ki fogja verni a biztosítékot, vicces lenne ha pont ezen buknák el a választásokat.
több mint 4 éve
Ok, elhiszem. Választási költekezés, nem először fordul elő a világtörténelemben. Ráadasul én speciel mindegyikkel egyetértettem, a 25 év alattiak adómentessége pl sztem nagyon jó húzás.Ez annyira rossz.És ez annyira rossz? Ehhez végképp nem értek de ugy tudom ez más orszagokban is előfordul, és nem ez jelzi igazából a valós problémát.- hitelből eladósodást sztem hagyjuk, az volt nem egyszer a múltban... amúgy milyen hitel? Az uniós támogatás amit még nem küldtek holott jár?Pl. ez
davemayer
empty taxi
davemayer
peterk2005
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Ez annyira rossz.És ez annyira rossz? Ehhez végképp nem értek de ugy tudom ez más orszagokban is előfordul, és nem ez jelzi igazából a valós problémát.- hitelből eladósodást sztem hagyjuk, az volt nem egyszer a múltban... amúgy milyen hitel? Az uniós támogatás amit még nem küldtek holott jár?Pl. ez
davemayer
empty taxi
davemayer

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Mekkora trollkodás lenne a románoktól, ha ők is hatósági árasítanák az olaj nagyker árát. 😀Üzemanyagárstop vége után aszem ez lesz itthon is: hvg.hu/kkv/20220309_romania_benzin_uzemanyagMár van....hiába a 95 hatósági áras, az E5s benzin simán 700 a molnál.....
empty taxi
dande

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
És ez annyira rossz? Ehhez végképp nem értek de ugy tudom ez más orszagokban is előfordul, és nem ez jelzi igazából a valós problémát.- hitelből eladósodást sztem hagyjuk, az volt nem egyszer a múltban... amúgy milyen hitel? Az uniós támogatás amit még nem küldtek holott jár?Pl. ez
davemayer
empty taxi
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Ez így oké. Ismered a Lenin elvtársas mondást. Azt is megtehették volna, hogy leselejtezik, valamelyik NER lovag ingyért megkapja, és eladja Kambodzsának. Így legalább adomány, ami hasznosul ott, ahová adják.Persze, sztem is azzal kellene kezdeni, ilyen korrupcioval semmi előrelépés nem lesz.m.hvg.hu/itthon/20220310_koronavirus_jarvany_vakcina_vedooltas_adomany_kambodzsa
davemayer
r.baggio

több mint 4 éve
No látod, körülbelül egy hónapja erre utaltam. Az árkorlátozással eleve az volt a gond, hogy ha nem megy el az olaj ára, akkor minek? Minden idők legnagyobb hazai választási osztogatása mellett ez fillérekért lenyúlás, hiszen elenyésző lehet a pozitív hozadék. Ha minden oké, akkor a limitet lényegében nem éreznék az emberek, akkor meg annyit ér, mint a másik több tucat narratíva, amit a fidesz bázis elégedetten bólogatva tudomásul vesz, az ellenzéki bázis O1G-zik egyet, a maradék meg nagy ívben lesz*rja. Cserébe olyan rizikókat hordozott, hogy ha valami nem jól megy, akkor a fillérek forintként vágódhatnak az arcba.Oszt’ mennyi is a nettója a 700 forintos benzinnek? Meg a jövedéki adó tartalma? Ja, hogy azt nem lehetett csökkenteni, vagy 5%-ra tenni az ÁFA-t az ár korlátozással együtt? Ez van, amikor a hülyék azt hiszik, hogy okosabbak, mint az okosok, de főleg erősebbek, aztán úgy voltak vele, hogy majd izomból szabályozzák a piacot. A piac meg megoldja, mert ott tenyleg nem hülyék vannak.Az árkorlátozással nem lett volna különösebb probléma, ahogy november óta nem zártak be tömegével a kutak, és nem voltak sorok egy átlag kúton, úgy normális körülmények között kihúzta volna mindenki sziszegve a választásokig és ennyi, januárban elején tán meg csökkent is az ár a kutakon ha jól emlékszem. Az a hatás nem lett számolva, hogy háború lesz, elhúzódó, és ez megbassza a kőolaj árát. Durván. De ezzel meg egy kampányban nem lehet tervezni, ott a mát kell megnyerni.
somoskovig
Ez nem izom politika volt, szimpla szavazatvásárlàs, és eléggé be is jött - amíg volt üzemanyag 😆
Ezt az ÁFA-csökkentéses marhaságot engedjük már el. Magyarországon nem volt még ÁFA csökkentés amit az emberek megéreztek volna 1 hétnél tovább. Valahogy olyankor jött mindig a duma, hogy most “pótolni kell a veszteségeket” “most leszünk nullán” meg ilyen bullshitek. Egyszerűen benyelik a vállalkozók és ennyi. Másrészt a kormány gazdaságpolitikájának alapja a magas ÁFA és jövedéki adó, ezt egyszerűen nem engedheti el mert hát akkor a bevételei finoman szólva elapadnak, amit értem, hogy neked mint ellenzékinek tetszene de a kormánynak nem annyira 😊
MC12
Nagyon kíváncsi lennék, hogy miért gondolta úgy a NER agytröszt, hogy le kell nyúlni ezekért a fillérekért is. Elhülyültek / eltűnt a valóság érzékelésük? Vagy annyira nem jók a belső mérések? Vagy csak egyszerűen az autoriter rendszerekre jellemzően túlparázzák?

több mint 4 éve
- hitelből eladósodást sztem hagyjuk, az volt nem egyszer a múltban... amúgy milyen hitel? Az uniós támogatás amit még nem küldtek holott jár?Pl. ez
davemayer

Madden hates me.
több mint 4 éve
Te, ebbe én nem kötnék bele most tekintve hogy otthon ez így már tuti nem fogy el. Más orszagoknál is elég sok fennmaradt adagtól kell majd így megszabadulni bizonyára.Persze, sztem is azzal kellene kezdeni, ilyen korrupcioval semmi előrelépés nem lesz.m.hvg.hu/itthon/20220310_koronavirus_jarvany_vakcina_vedooltas_adomany_kambodzsa
davemayer
r.baggio
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Üzemanyagárstop vége után aszem ez lesz itthon is: hvg.hu/kkv/20220309_romania_benzin_uzemanyagEzt mondta pont a román kollégám.
empty taxi
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Tegyetek magatok elé hányós vödröt 😉A többire nem reagálsz?Ebben egyetértünk. Amúgy én az ellenzékről egy szót sem ejtettem most.Szlovákiában mennyi egy euró?Te, nem tudom de Szovénia mint gazdaság nem egyenértékű Mo gazdasagi erejével, sokkal fejlettebb. Nem?Szlovéniában hány forint egy euró és mekkora az infláció?Ez történik az egész világon, azon meg szvsz nincs mit csodálkozni ha egy ilyen kis piac mint Mo jobban megsínyli a világban történteket mint egy nagyobb ország piaca. Bár én nem vagyok közgazdász sem, mielőtt baggio rákérdezne.Egyébként ezt is érdemes tanulmányozni, benzinár-stoppal, csirkefarhát-kommandóval és rezsi árváltozás nélkül sikerült ezt produkálni ugyebár:Erről mind Brüsszel, de legfőképpen a baloldal, Gyurcsány és MZP tehet.
telex.hu/gazdasag/2022/03/09/februari-inflacio-rekord-dragulas
somoskovig
warr_b
"A mostani, brutális költekezés mögött egy sor, a választások elé hangolt jóléti intézkedés áll. Ilyen a családok személyijövedelemadó-visszaigénylése, a 13. havi nyugdíj kifizetése, a rendvédelmi dolgozók hathavi fegyverpénze, illetve a még korábban bevezetett, 25 éven aluliakra vonatkozó szja-mentesség. Ilyen gyors ütemben levezényelt pénzosztás viszont elkerülhetetlenül az árak robbanásához fog vezetni."
Ezt valaki aki ért is hozzá magyarázza már el nekem hogy mégis hogy idézhette elő az árak ilyen mértékű emelkedését az év eleji pénzosztás? Számomra egyáltalán nem logikus ezeket az intézkedéseket hibáztatni a mostani helyzetért, pláne hogy azok a folyamatok amik az altalános emelkedést okozták (a háború előtt) kb tavaly kezdődtek, azok hatásai. Vagy nem?
davemayer
Amadeus
davemayer
12 éve vannak 2/3-dal kormányon, úgy, hogy sikerült egy olyan időszakba csöppenniük, amikor ha egy majom nyomkodja a gombokat akkor is jelentős gazdasagi emelkedest produkaltunk volna.
Na most ezt a gazdasagi fellendulest sikerult arra felhasznalni, hogy a haverok zsebet kitomtek, epitettek annyi sportletesitmenyt ami ami a vilagon nincs, viszont a remek kulpolitikankkal sikerult teljesen koron kivul kerulni az EU-ban, a nagy szovetsegesunkbol meg vallalhatatlan haborus bunos lett.
A valasztasok elott ezek utan hitelbol sikerult eladositani az orszagot, mert ugye esz nelkul osztogatni kell, de soha semmiert nem hibásak, ellenben az ellenzekkel, aminek ugy sikerul megakadalyozni az orszag sikereit, hogy nincs 1/3nyi szavazati joga a parlamentben.
Az ellenzeknek igazabol az rohato fel, hogy annyira dilettansak, hogy hozzasegitettek ezt a tolvaj kepmutato bandat 3 2/3hoz.
gabokocka
Szlovákiát felhozni példaként meg nekem most már sántít így hogy 2 szlovák munkatársam elmagyarázta hogy mennyire megszívták ők ezzel az euróval. De biztos hazudtak (és megölték Kennyt is), a szemetek! 😁
davemayer
Őszintén érdekelbe a véleményed.
gabokocka
"12 éve vannak 2/3-dal kormányon, úgy, hogy sikerült egy olyan időszakba csöppenniük, amikor ha egy majom nyomkodja a gombokat akkor is jelentős gazdasagi emelkedest produkaltunk volna." - a jelentős relatív, a számok alapján 2010től kezdve kedvezően alakult a gazdasági fejlődés (papíron), természetesen a mutyi nélkül előrébb tartanánk de aki pl élt huzamosabb ideig pesten 2010 előtt az megérezte milyen változáson ment keresztül a város (főleg a turizmus miatt).
"Na most ezt a gazdasagi fellendulest sikerult arra felhasznalni, hogy a haverok zsebet kitomtek, epitettek annyi sportletesitmenyt ami ami a vilagon nincs, viszont a remek kulpolitikankkal sikerult teljesen koron kivul kerulni az EU-ban, a nagy szovetsegesunkbol meg vallalhatatlan haborus bunos lett." - igen a mutyi rossz
- a világon nincs erdekes jelző annak tekintetében hogy semmivel nincs több vagy jobban felszerelt létesítmény Mo-n mint pl Ausztriában, max a Puskás jobb minőség a Hanappinál (ha így hívják). Azt húzták fel ami egy európai országban alapvető, más kérdés a logisztika.
Veled ellentétben nálam a külpolitikánk és az érdekérvényesítésünk nem áll olyan kiábrándító helyen, tudom, facepalm. Egyértelmű hogy nem azokon az utakon akarnak járni mint amin az úniós irányelv,nekem ezzel semmi bajom, döntő többségével egyetertek.
Orosz kérdés: ezzel az országgal nekünk igencsak kifizetődő jóban lenni, akár ilyen ügyek által is mint paks 2 (nekik is meg kell hogy érje valahogy...). Lehet emiatt pincsikutyázni, de a stabilan olcsó gáznak az árát mashol kell megfizetni. Emiatt is jött nagyon rosszul ez a háború Orbánnak, mert amit ti pálfordulásnak hivtok azt neki ebben az esetben muszáj meglépnie. Látszik hogy a pár napos szankciós lendület után a többi úniós elnök is rájött hogy nem szabad teljesen elrúgni a pöttyöst az oroszokkal szemben sem, ami igazán fájna nekik az nekünk jobban (hallgasd meg Rutte mit mondott Macronnal).
Emellett a jelenlegi szituációban elemi érdeke ma Mo-nak hogy ne határolodjon el teljesen Oroszországgal szemben, hogy a háború után a normális gazdasági viszony megmaradhasson. Az a fajta retorika ami előtte volt máer nem lesz, de partneri viszony kell.
"A valasztasok elott ezek utan hitelbol sikerult eladositani az orszagot, mert ugye esz nelkul osztogatni kell, de soha semmiert nem hibásak, ellenben az ellenzekkel, aminek ugy sikerul megakadalyozni az orszag sikereit, hogy nincs 1/3nyi szavazati joga a parlamentben."
- hitelből eladósodást sztem hagyjuk, az volt nem egyszer a múltban... amúgy milyen hitel? Az uniós támogatás amit még nem küldtek holott jár?
- a kormány nagyon sok mindenben hibás
- az ellenzék ahol tud keresztbe tesz, szerencsére erre valós lehetősége csak az unión keresztül van (meg is teszik amit lehet)
Ezt gondolom arról amit írtál, köszi hogy érdekelt.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Amúgy lényegében már nem ez van otthon a sorokkalÜzemanyagárstop vége után aszem ez lesz itthon is: hvg.hu/kkv/20220309_romania_benzin_uzemanyagMár van....hiába a 95 hatósági áras, az E5s benzin simán 700 a molnál.....
empty taxi
dande
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Persze, sztem is azzal kellene kezdeni, ilyen korrupcioval semmi előrelépés nem lesz.m.hvg.hu/itthon/20220310_koronavirus_jarvany_vakcina_vedooltas_adomany_kambodzsa
davemayer

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Üzemanyagárstop vége után aszem ez lesz itthon is: hvg.hu/kkv/20220309_romania_benzin_uzemanyagMár van....hiába a 95 hatósági áras, az E5s benzin simán 700 a molnál.....
empty taxi
több mint 4 éve
Üzemanyagárstop vége után aszem ez lesz itthon is: hvg.hu/kkv/20220309_romania_benzin_uzemanyag

Madden hates me.
több mint 4 éve
Uniós szinten értettem. A magyarhoz képes nyilván fényévek.Eü középszar Szlovéniában? Szeretnék már olyan középszart látni (gondolkodásban pláne) Mo végre...Te, nem tudom de Szovénia mint gazdaság nem egyenértékű Mo gazdasagi erejével, sokkal fejlettebb. Nem?Némileg magasabb az egyfőre jutó GDP, de hasonló strukturális problémákkal küzdenek, mint mi. EÜ, oktatás középszar, turizmus és erős osztrákra utalt export hajtja. 2000-es években nagyjából ugyanakkora gazdaság volt, csak ők az EU-s pénzeket export orientált KKV-ra költötték, meg sokat fektettek IT alapú fejlesztésekbe. Az egyik legjelentősebb KK-EU deep tech akcelerátor (ABC Fund) szlovén székhelyű, főleg amcsi meg osztrák pénzeket költenek
davemayer
Gyurma Pappa
davemayer

több mint 4 éve
Igen de ez ennyi idő alatt realizálódik egy ilyen folyamat? Nem inkáb már a tavaly elkezdődött inflációs emelkedések + komolyabb áremelkedések (pl fa) következményei ezek?Ez változó. A mostani pénzek pont azokhoz érkeztek (családosok, nyugdíjasok), akik hagyományosan nagy fogyasztók és ki megtakarítók. Nyilván az energiaárak meglátszódnak az EUR zóna inflációjában is, de a magyar lakosság ugye ebből semmit nem észlel, hiszen rezsi csökkentés van. Az ottani infláció (5,1) lényegesen alacsonyabb, mint a magyar (8.5), és a magyarban nem is érvényesül az energia!
davemayer
Az infláció jelentősen anticipációs hatások miatt is kialakul: számítok egy pénzre, elköltöm előre. Ez volt az év végén / év elején. Szóval válaszolva egyenesen a kérdésedre, mindenképp hatással van a romló magyar inflációs hatásra a kormányzati költekezés.

több mint 4 éve
Szavazzunk másra, ha abban jobban megbízunk.Akkor szavazzunk ujra a fideszre, biztos nem fog tovabb lopniPersze, sztem is azzal kellene kezdeni, ilyen korrupcioval semmi előrelépés nem lesz.2012-ben Szlovénia mélyponton volt gazdaságilag, mi pedig szárnyaltunkTe, nem tudom de Szovénia mint gazdaság nem egyenértékű Mo gazdasagi erejével, sokkal fejlettebb. Nem?kétmilliós piac, pöcsnyi ország és tudtommal mi vagyunk Európa motorja és a Kárpát-medence vezérbikája.
davemayer
Amadeus
érdemes utánaolvasni, hogy mi is történt azóta
Hint: ott például a hazai korrupció tizede se marad megtorlás nélkül
r.baggio
davemayer
gabokocka
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
A többire nem reagálsz?Ebben egyetértünk. Amúgy én az ellenzékről egy szót sem ejtettem most.Szlovákiában mennyi egy euró?Te, nem tudom de Szovénia mint gazdaság nem egyenértékű Mo gazdasagi erejével, sokkal fejlettebb. Nem?Szlovéniában hány forint egy euró és mekkora az infláció?Ez történik az egész világon, azon meg szvsz nincs mit csodálkozni ha egy ilyen kis piac mint Mo jobban megsínyli a világban történteket mint egy nagyobb ország piaca. Bár én nem vagyok közgazdász sem, mielőtt baggio rákérdezne.Egyébként ezt is érdemes tanulmányozni, benzinár-stoppal, csirkefarhát-kommandóval és rezsi árváltozás nélkül sikerült ezt produkálni ugyebár:Erről mind Brüsszel, de legfőképpen a baloldal, Gyurcsány és MZP tehet.
telex.hu/gazdasag/2022/03/09/februari-inflacio-rekord-dragulas
somoskovig
warr_b
"A mostani, brutális költekezés mögött egy sor, a választások elé hangolt jóléti intézkedés áll. Ilyen a családok személyijövedelemadó-visszaigénylése, a 13. havi nyugdíj kifizetése, a rendvédelmi dolgozók hathavi fegyverpénze, illetve a még korábban bevezetett, 25 éven aluliakra vonatkozó szja-mentesség. Ilyen gyors ütemben levezényelt pénzosztás viszont elkerülhetetlenül az árak robbanásához fog vezetni."
Ezt valaki aki ért is hozzá magyarázza már el nekem hogy mégis hogy idézhette elő az árak ilyen mértékű emelkedését az év eleji pénzosztás? Számomra egyáltalán nem logikus ezeket az intézkedéseket hibáztatni a mostani helyzetért, pláne hogy azok a folyamatok amik az altalános emelkedést okozták (a háború előtt) kb tavaly kezdődtek, azok hatásai. Vagy nem?
davemayer
Amadeus
davemayer
12 éve vannak 2/3-dal kormányon, úgy, hogy sikerült egy olyan időszakba csöppenniük, amikor ha egy majom nyomkodja a gombokat akkor is jelentős gazdasagi emelkedest produkaltunk volna.
Na most ezt a gazdasagi fellendulest sikerult arra felhasznalni, hogy a haverok zsebet kitomtek, epitettek annyi sportletesitmenyt ami ami a vilagon nincs, viszont a remek kulpolitikankkal sikerult teljesen koron kivul kerulni az EU-ban, a nagy szovetsegesunkbol meg vallalhatatlan haborus bunos lett.
A valasztasok elott ezek utan hitelbol sikerult eladositani az orszagot, mert ugye esz nelkul osztogatni kell, de soha semmiert nem hibásak, ellenben az ellenzekkel, aminek ugy sikerul megakadalyozni az orszag sikereit, hogy nincs 1/3nyi szavazati joga a parlamentben.
Az ellenzeknek igazabol az rohato fel, hogy annyira dilettansak, hogy hozzasegitettek ezt a tolvaj kepmutato bandat 3 2/3hoz.
gabokocka
Szlovákiát felhozni példaként meg nekem most már sántít így hogy 2 szlovák munkatársam elmagyarázta hogy mennyire megszívták ők ezzel az euróval. De biztos hazudtak (és megölték Kennyt is), a szemetek! 😁
davemayer
Őszintén érdekelbe a véleményed.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 4 éve
Eü középszar Szlovéniában? Szeretnék már olyan középszart látni (gondolkodásban pláne) Mo végre...Te, nem tudom de Szovénia mint gazdaság nem egyenértékű Mo gazdasagi erejével, sokkal fejlettebb. Nem?Némileg magasabb az egyfőre jutó GDP, de hasonló strukturális problémákkal küzdenek, mint mi. EÜ, oktatás középszar, turizmus és erős osztrákra utalt export hajtja. 2000-es években nagyjából ugyanakkora gazdaság volt, csak ők az EU-s pénzeket export orientált KKV-ra költötték, meg sokat fektettek IT alapú fejlesztésekbe. Az egyik legjelentősebb KK-EU deep tech akcelerátor (ABC Fund) szlovén székhelyű, főleg amcsi meg osztrák pénzeket költenek
davemayer
Gyurma Pappa
BEARS BABY!
Sir Alex immortal