Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 952
 444.hu/2022/02/14/zarnak-be-a-benzinkutak-tolna-megyeben-13-ezer-ember-maradhat-uzemanyag-ellatas-nelkul

csak, hogy beszéljünk valós problémákról is.
Amadeus
Két kérdés: 1, olvastam olyan véleményr régebben, hogy a komcsik akkora traumát okoztak Tolnában, hogy ott soha nem fognak nyerni. Na kíváncsi vagyok, ez megváltoztatja-e a helyzetet.
2, kiváncsi vagyok, vajon a MOL bírja-e tovább, vagy a külföldi hálózatok, mert sokáig nem hiszem, hogy fent lehetne tartani ezt. Arra is kívancsi lennék, mi az az árszint, ami felett már a MOL-nak sincs nyeresége az üzemanyagon, még ha magának nem is számol fel akkora árrést a termelési szektortól a kereskedelmi felé. Mert ugye hiába venné át a kutakat a MOL, a benya beszerzését saját magától tudná logikusan megoldani.
Vagy csak arra bazírozik Viktor, hogy a nagy hármas (MOL-ÖMV-Shell) maradjon, a többieket meg kikergessék a piacról, és amint ez megvan, vége is az árstopnak?

Kétélű fegyver lehet ez nagyon, mert a drága benzinnél csak egy rosszabbat ismernek a közlekedők: ha nincs benzin.
slowmotion
Öntökönlövés, mer a végeken szopattya a népet - a kis településen oboázik a kisboltos a kisbenzinkutas, mindenki, majdkivi leszek, de nemsokára leesik egyszerinek is. Mer persze nincsen messze Sexhard node a itt lecsörtettem dikk gatyába, 2 sört toltunk - mostmeg a puszta csendje. Mit acc el a faluknak a semmit, ez vót a nagy eszme sebót sekocsma sesemmi, előremegy...
Ez majd üt mint az ólajtó
sutianap
Erre gondoltam, hogy még nem tudom, hogy 6 hét múlva ez számítani fog-e. Szerintem még nem. De ez olyan kártya, amit ha egyszer meghúzol, onnan nehéz a visszaút. Így vesztette el a baloldal is a falut korábban. Nem tudta (nem is akarta) visszaadni. A NER-be sincs bekalkulálva gazdaságilag, hogy a falunak pénzt kell adni. És a helyi NER vállalkozó elvtárs sem fog csak úgy adakozóba átmenni, ahogy a piroska elődje se tette.
peterk2005
A magyar falu programra idáig elment 100 milliárd, idénre be van tervezve 300 milliárd és a következő négy évre 2000 milliárd (illetve amennyi kell, felül nyitott). De, nagyon is gondolnak arra, hogy az a bázis. Ráadásul elég egyszerű a hozzájutás.

Amúgy pedig a MOL szépen átveszi ezeket a töltő állomásokat, amennyiben tényleg bezárnak.
MC12
Ha a mol veszi át, azon viszont bukjuk az extra adóbevételeket, mert a mol veszteségét az állam, mint részvényes, ki kell fizesse.
Vagyis nekünk az lenne jó, ha nem a mol venné át, hanem a többi kúthálózat fizetné a veszteséget.
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 755 — The Mathematician
MZP partizános interjújára nincs reagálás? Vagy lemaradtam?
samu09
én még nem néztem meg

de ez most jött velem szembe

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 418
 444.hu/2022/02/14/zarnak-be-a-benzinkutak-tolna-megyeben-13-ezer-ember-maradhat-uzemanyag-ellatas-nelkul

Amadeus
Két kérdés: 1, olvastam olyan véleményr régebben, hogy a komcsik akkora traumát okoztak Tolnában, hogy ott soha nem fognak nyerni. Na kíváncsi vagyok, ez megváltoztatja-e a helyzetet.
2, kiváncsi vagyok, vajon a MOL bírja-e tovább, vagy a külföldi hálózatok, mert sokáig nem hiszem, hogy fent lehetne tartani ezt. Arra is kívancsi lennék, mi az az árszint, ami felett már a MOL-nak sincs nyeresége az üzemanyagon, még ha magának nem is számol fel akkora árrést a termelési szektortól a kereskedelmi felé. Mert ugye hiába venné át a kutakat a MOL, a benya beszerzését saját magától tudná logikusan megoldani.
Vagy csak arra bazírozik Viktor, hogy a nagy hármas (MOL-ÖMV-Shell) maradjon, a többieket meg kikergessék a piacról, és amint ez megvan, vége is az árstopnak?

Kétélű fegyver lehet ez nagyon, mert a drága benzinnél csak egy rosszabbat ismernek a közlekedők: ha nincs benzin.
slowmotion
Öntökönlövés, mer a végeken szopattya a népet - a kis településen oboázik a kisboltos a kisbenzinkutas, mindenki, majdkivi leszek, de nemsokára leesik egyszerinek is. Mer persze nincsen messze Sexhard node a itt lecsörtettem dikk gatyába, 2 sört toltunk - mostmeg a puszta csendje. Mit acc el a faluknak a semmit, ez vót a nagy eszme sebót sekocsma sesemmi, előremegy...
sutianap
Erre gondoltam, hogy még nem tudom, hogy 6 hét múlva ez számítani fog-e. Szerintem még nem. De ez olyan kártya, amit ha egyszer meghúzol, onnan nehéz a visszaút. Így vesztette el a baloldal is a falut korábban. Nem tudta (nem is akarta) visszaadni. A NER-be sincs bekalkulálva gazdaságilag, hogy a falunak pénzt kell adni. És a helyi NER vállalkozó elvtárs sem fog csak úgy adakozóba átmenni, ahogy a piroska elődje se tette.
peterk2005
A magyar falu programra idáig elment 100 milliárd, idénre be van tervezve 300 milliárd és a következő négy évre 2000 milliárd (illetve amennyi kell, felül nyitott). De, nagyon is gondolnak arra, hogy az a bázis. Ráadásul elég egyszerű a hozzájutás.

Amúgy pedig a MOL szépen átveszi ezeket a töltő állomásokat, amennyiben tényleg bezárnak.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 575 — The only discipline that lasts, is self discipline

Amadeus

slowmotion
sutianap

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 558 — I like the Texans, I like who we are
MZP partizános interjújára nincs reagálás? Vagy lemaradtam?
több mint 4 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 389 — Steelers fan
Amúgy ezen az áramáron fura, hogy nem pörög a java: mi úgy néz ki bezárunk egy több, mint 30 éves vállalkozást, mert az áram ára megháromszorozódott, ami kb az éves nyereséget viszi el. Persze nem csak ez az oka, a ner fokozatosan letarolta az iparágat, lehetne ügyeskedni, okoskodni, de ez amolyan utolsó szög a koporsóban. Bő 30 emberke huss..
több mint 4 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 739 — capitaine du château de Vienne 1487

Amadeus

slowmotion

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 696 — "Montoya por favor!"

Amadeus
Hát ott kocsival se előre, se hátra nem mennek majd

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 4 éve
JC6 (Mr. Miele) Denver Broncos 8 959
Fuh, nem lennék most Gér Misi helyében, szétszedi az ország..
#JC6
és szerinted nem jogosan?
briareos
Dehogynem. Azért is mondom, hogy el kellett volna húznia 6 évvel ezelőtt még az országból is, nem hogy képviselő legyen...
több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 367 — Cowboys fan

Amadeus

több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 575 — The only discipline that lasts, is self discipline
#JC6
briareos
John Gruden. Vagy ne mondjon ellene felhasználható dolgokat egy zárt csoportban sem, vagy ne vállaljon NFL főedzőséget. Next man up.

Ez érdekesebb sztori szerintem:  444.hu/2022/02/14/rtl-mar-van-olyan-toltoallomas-ahol-maximum-10-litert-tankolhatnak-az-autosok

A környékről is hallom ezeket a visszajelzéseket, határon innen és határon túl is. (Győr, pár km.-re a szlovák határtól.) Van, aki duplán bekapra a brét, mert a határ mindkét oldalán van benzinkútja, és _mindkét_ vállalkozása csődközelbe juthat. Beindult a tankolás turizmus ismét, a határ menti szlovákok / felvidéki magyarok özönlenek ide tankolni. Emiatt _ott_ senki nem tankol a kútján, _itt_ meg minden tankolt literen bukik.

Ezekre utaltam egyébként úgy, mint utolsó töltények. Ezek a lépések a csirkefarháttal vagy a pénteki, pedagógusok elleni rendelettel már durvák, és közvetlenek. És hosszú távon nagy a rizikójuk is. Nem egy svájci indexálásról áttérés inflációs alapra, vagy sztrájktörvény kemény megszigorítása. Utóbbiak áttételesek, a többséget nem érdekli és nem is érti. Megszívja ezeket is (sőt ezeket igazán), de nincs közvetlen szopás élmény. Az, hogy Ferinél a sarki közértben csak reggel hattól hat harmincig van csirkefarhát, és akkor is csak kettőt lehet venni maximum, meg az, hogy három benzinkútba kell befordulni, hogy megtankold az autót, az közvetlen élmény. A masszív fideszest / ellenzékit persze ezek sem érdeklik, ezeket is megmagyarázzák. De ők nem döntenek semmiről, nem ők döntik el a választásokat. Az ingadozók döntenek. Nekik közvetlen élmény az ilyesmi, és ebben van a veszélyük is. Ezek közvetlen élmények, amik 1-2 hónapig esetleg nem csapódnak még le, de hosszú távon hatnak. Ilyen töltényeket, amiknek ilyen hatása lehet, csak akkor lövöldöz el valaki, ha már nincs jobb.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 603 — zászló zászló szív
Ha ennyi lenne a történet, akkor miért akarná bárki is az üzleti szférában, hogy ne a főkakas maradjon?
Sobri Jóska
Ez ennél sokkal bonyolultabb azért.

De szerinted miért vezetett az első útja MZP-ban az Elnök Úrhoz? A-hitel akart kérni a gyerekek Junior számlájához? 😊

A tisztánlátás kedvéért: az üzleti körök (már hogy a kis magyar cosa nostra-n kívüli üzleti körök) a Fidesz kampányához sem adnak hozzá. Szépen, csendben kivárják, hogy ki nyer.

Senki nem akar kockázatni egy újabb Bige ügyet, ha véletlenül a fifty-fifty másik oldala jön be.

több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 367 — Cowboys fan
#JC6
briareos
Hát két eset lehetséges. Az egyik szerint tényleg ekkora fasz, a másik szerint meg a lelki megrázkódtatást próbálja palástolni a kivagyi, műlaza hozzászólásokkal.
Egyik lehetőség sem jobb a másiknál, csak kevésbé rosszabb.
több mint 4 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
#JC6

több mint 4 éve
Az szerintetek nem furcsa, hogy egy egy ennyire fifty-fifty választásra ennyire irreálisan keveset költ az az üzleti kör, aki az ellenzék győzelme esetén kaszálhatna nagyot, szerezhetne befolyást, üzleteket, stb.? (Magyarországi, nemmagyarországi, egyremegy.)

Ha ez egy random amerikai politikai akciófilm lenne, akkor lenne egy dubaji sejk, egy szaudi herceg, öt orosz oligarcha meg egy rakás kínai üzletember, akik valami gonoszarcú amcsi választásiguru (mondjuk Christian Bale) révén százmillió dollárokat tolnának abba, hogy a nekik kedvező kissé bugyuta, elszánt, de befolyásolható elnökjelöltet (Kyle Chandler) juttassák a Fehér Házba, és ha nincs a kiöregedett, megkeseredett, kicsit alkoholista, de nagyon hazafi titkosügynökújságírókatonarendőr (Michael B. Jordan) és a fiatal gyakornoklány (Anna Kendrick) akkor sikerrel is járna a gonosz.

Ezt furcsállom, hogy itt sok pénzzel rengeteget lehetne keresni, komoly befolyásokat szerezni, ha a szabógáborok, molnárzsoltok ügyesen intéznék a kampánytámogatásokat, összekötődnének mindenféle nemzetközi, orosz, kínai, akármilyen "üzletemberekkel" és brutálisan látvanyosabb, nagyobb ellenzéki kampány keletkezhetne, ami sokkal eredményesebb is lenne.
Nem fura, hogy milliárdok helyett (ami itthon nagy pénz, de elenyésző ahhoz képest, hogy a következő kormányfő mennyi fölött diszponálhat) 50 meg 100 milliós ellenzéki pénzekről, költésekről van szó?
Sobri Jóska
Hol láttál te üzleti szférából indulva ilyent? Sehol. A sejkeknél se így megy. Ne keverd ezt azzal a helyzettel, amikor több kakas van és közöttük kell navigálni / lobbyzni egy hatalmas szemétdombon). Ez egy kis szemétdomb, ahol egy kakas van csak. És azzal a kakassal remek üzleteket lehet kötni, csak meg kell futtatni az üzletet egy offshore cégen keresztül. Még többlet költsége sincs, mert be lehet építeni a költségeket az árba.

A kis kakassal majd akkor foglalkozol, ha kiderült, hogy leverték a főkakast.
peterk2005
Ha ennyi lenne a történet, akkor miért akarná bárki is az üzleti szférában, hogy ne a főkakas maradjon?
Sobri Jóska
Nem is akarja senki, hogy ne a főkakas maradjon. Legalábbis senki számottevő. Nekik mindegy. Udvariasan mindenkivel kezet fognak, aztán majd foglalkoznak a nyertessel. (Egyébként a Fideszt sem pénzeli közülük egy sem, pedig abban jelenleg kisebb a rizikó. De azt sem vállalják fel, mert minek.)

Egyébként meg a felvetésed azért is költői, mert a kampányfinanszírozásunk is már "NER kompatibilis". Ami azt jelenti, hogy kampánycélra csak magyar állampolgárságú természetes személytől fogadható el támogatás. Se külfölditől, se magyar jogi személytől (cégtől, más civil szervezettől) nem fogadhatnak el pártok támogatást. Ha ezt megsértik, akkor még bírósági ítélet se kell, elég, ha a Számvevőszék így dönt. És máris megy az éves állami támogatásuk mértékéhez mérhető büntetés. Már úgy értem, ha valamelyik _ellenzéki_ párt megsérti.

több mint 4 éve
JC6 (Mr. Miele) Denver Broncos 8 959
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 258 — #NoStress
Az szerintetek nem furcsa, hogy egy egy ennyire fifty-fifty választásra ennyire irreálisan keveset költ az az üzleti kör, aki az ellenzék győzelme esetén kaszálhatna nagyot, szerezhetne befolyást, üzleteket, stb.? (Magyarországi, nemmagyarországi, egyremegy.)

Ha ez egy random amerikai politikai akciófilm lenne, akkor lenne egy dubaji sejk, egy szaudi herceg, öt orosz oligarcha meg egy rakás kínai üzletember, akik valami gonoszarcú amcsi választásiguru (mondjuk Christian Bale) révén százmillió dollárokat tolnának abba, hogy a nekik kedvező kissé bugyuta, elszánt, de befolyásolható elnökjelöltet (Kyle Chandler) juttassák a Fehér Házba, és ha nincs a kiöregedett, megkeseredett, kicsit alkoholista, de nagyon hazafi titkosügynökújságírókatonarendőr (Michael B. Jordan) és a fiatal gyakornoklány (Anna Kendrick) akkor sikerrel is járna a gonosz.

Ezt furcsállom, hogy itt sok pénzzel rengeteget lehetne keresni, komoly befolyásokat szerezni, ha a szabógáborok, molnárzsoltok ügyesen intéznék a kampánytámogatásokat, összekötődnének mindenféle nemzetközi, orosz, kínai, akármilyen "üzletemberekkel" és brutálisan látvanyosabb, nagyobb ellenzéki kampány keletkezhetne, ami sokkal eredményesebb is lenne.
Nem fura, hogy milliárdok helyett (ami itthon nagy pénz, de elenyésző ahhoz képest, hogy a következő kormányfő mennyi fölött diszponálhat) 50 meg 100 milliós ellenzéki pénzekről, költésekről van szó?
Sobri Jóska
Hol láttál te üzleti szférából indulva ilyent? Sehol. A sejkeknél se így megy. Ne keverd ezt azzal a helyzettel, amikor több kakas van és közöttük kell navigálni / lobbyzni egy hatalmas szemétdombon). Ez egy kis szemétdomb, ahol egy kakas van csak. És azzal a kakassal remek üzleteket lehet kötni, csak meg kell futtatni az üzletet egy offshore cégen keresztül. Még többlet költsége sincs, mert be lehet építeni a költségeket az árba.

peterk2005

több mint 4 éve

Sobri Jóska

több mint 4 éve
Ésik velem ért egyet 😀
Gyurma Pappa
Schifferes része tupontos
csebi
Ugyanarról beszél(ünk) mindannyian. Csak az a különbség, hogy ki hogyan értékeli, hogy átléptük-e már a határt, ahol már csak az ellenézek múlik vagy sem. Amíg egy Schiffer szava számít, addig szerintem nem. Egy Fideszes szavazónak mennyire számít, hogy mit mond mondjuk Ángyán? Vagy, hogy egy csendesebbet mondjak: Pokorni? Vagy Bod Péter Ákos. Ha meg mernek szólalni, ők is komcsik és kész. Ha majd az ellenzéki szavazónál sem lesz az ilyesmi kérdés, na akkor lesz az, hogy már csak elveszíteni tudják. Szerintem,

több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 258 — #NoStress
Ez nem fog megtörténni. A COVID/oltás/maszk sztori el fog múlni márciusra, ezzel együtt a MH érdekessége is.

A KKP-ra meg most mindenki mondja-mondja, de amikor ott lesz, hogy attól lesz hangos az ellenzéki kampány, hogy van esély nyerni, sokan oda fogják húzni.

Azt gondolom, amit eddig is: ezt az Ellenzék tudja elveszíteni, a Fidesz nem tudja megnyerni. Ezért is volt annyira visszafogott az évértékelő, ezért is visszafogott (Fidesz szinten) a kommunikáció: sikerpropaganda a fősodortól, a Megafon és a mellékszálak (bennfenntes.hu, Origó stb.) viszik a "botrányokat". Nincs nagy téma, nincs nagy tematika, reménykedés van, hogy márciusban nem dől be a világgazdaság/robban ki egy háború/jön ki Varga Judit videója, és kitart a SZJA visszatérítés a családi kasszákban az infláció ellenére.
Gyurma Pappa
Megközelítés kérdése. Igaz is, mert vesztett már annyi hitelt a kormánypárt, hogy van az az ellenzéki kampány, amit nem tudna sem kampánnyal, sem pénzzel legyőzni. De én ezt arra a helyzetre szoktam használni, amikor az egyik félnek már aktívan tennie kell azért, hogy veszítsen, mert ha csak ül a seggén semmit se csinálva, akkor is nyer. 2010 például ilyen volt. Ez a helyzet még nem jött el. Egy valóságshow-t kell megnyerni a választással, és a leszedált demokratikus és felborult média viszonyok még garantálnak annyi előnyt, ami nagyobb lehet a társadalmi elégedetlenségnél. Lehet, hogy ha 2023-ban lennének a választások, akkor már nem, de most ezt gondolom.

(Az más kérdés, hogy szerintem a NER most lövi el az utolsó lapjait. Azért ilyen gyengék a lapok. Osztogatás és gyurcsány, nincs más. De most még elég lehet.)
peterk2005

több mint 4 éve
Nomac New England Patriots 4 278 — balazs.t85@gmail.com
 www.portfolio.hu/gazdasag/20220214/brutalis-ujevi-rezsiar-emeles-volt-europaban-itthon-egyre-kirivobban-olcso-az-aram-es-gazar-526625?fbclid=IwAR0l_TDSo-OAlr8sL-4McUmEON_aPBVnIjJ2y_mJG7057TprLlnYbmY9Xgo

Nézzük meg mi van a hanyatló nyugaton! Persze nekünk itt van a rezsicsökkentés. Q1 végén mennyi lesz a tőkeemelés az MVM-nél? 500 milliárd?Nomac
És ennek az 500 milliárdnak is a "78%-a" hova megy? Oda, ahol jakuzzi / elektromos autó / 2./3. fürdőszoba, kerti világítás, stb van, hiszen ott fogyasztanak sokat.
Képzeld el mennyire olcsó lehetne az ár, ha ugyanennyi pénzből mondjuk csak a havi 6-8 ezer alatti fogyasztást támogatnák meg, a fölötte levőre meg piaci árat kellene fizetni. Havi 6-8 ezer alatt negatí ára lehetne, az MVM fizetne az embereknek. 😀
peterk2005
Hát persze, fizessenek a gazdagok 😀 Ezt olyan gyorsan ellenük lehetne fordítani, inkább kifizetik azt az 450 milliárdot, és akkor nincs gond.
Eléggé kis fogyasztó vagyok a havi 100 kwh-mal, ami kb 4000 forint. Berlinben ezért 20 000 forintot fizetnék,
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 810 — Lucas Scott
 www.portfolio.hu/gazdasag/20220214/brutalis-ujevi-rezsiar-emeles-volt-europaban-itthon-egyre-kirivobban-olcso-az-aram-es-gazar-526625?fbclid=IwAR0l_TDSo-OAlr8sL-4McUmEON_aPBVnIjJ2y_mJG7057TprLlnYbmY9Xgo

Nézzük meg mi van a hanyatló nyugaton! Persze nekünk itt van a rezsicsökkentés. Q1 végén mennyi lesz a tőkeemelés az MVM-nél? 500 milliárd?Nomac
És ennek az 500 milliárdnak is a "78%-a" hova megy? Oda, ahol jakuzzi / elektromos autó / 2./3. fürdőszoba, kerti világítás, stb van, hiszen ott fogyasztanak sokat.
Képzeld el mennyire olcsó lehetne az ár, ha ugyanennyi pénzből mondjuk csak a havi 6-8 ezer alatti fogyasztást támogatnák meg, a fölötte levőre meg piaci árat kellene fizetni. Havi 6-8 ezer alatt negatí ára lehetne, az MVM fizetne az embereknek. 😀
peterk2005
És ezt fel sem kellene találni. Máltán bizonyos fogyasztás alatt le is vonnak a szamlabol.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve

több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 810 — Lucas Scott
Ésik velem ért egyet 😀

Gyurma Pappa
Schifferes része tupontos

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Ez nem fog megtörténni. A COVID/oltás/maszk sztori el fog múlni márciusra, ezzel együtt a MH érdekessége is.

A KKP-ra meg most mindenki mondja-mondja, de amikor ott lesz, hogy attól lesz hangos az ellenzéki kampány, hogy van esély nyerni, sokan oda fogják húzni.

Azt gondolom, amit eddig is: ezt az Ellenzék tudja elveszíteni, a Fidesz nem tudja megnyerni. Ezért is volt annyira visszafogott az évértékelő, ezért is visszafogott (Fidesz szinten) a kommunikáció: sikerpropaganda a fősodortól, a Megafon és a mellékszálak (bennfenntes.hu, Origó stb.) viszik a "botrányokat". Nincs nagy téma, nincs nagy tematika, reménykedés van, hogy márciusban nem dől be a világgazdaság/robban ki egy háború/jön ki Varga Judit videója, és kitart a SZJA visszatérítés a családi kasszákban az infláció ellenére.
Gyurma Pappa
Megközelítés kérdése. Igaz is, mert vesztett már annyi hitelt a kormánypárt, hogy van az az ellenzéki kampány, amit nem tudna sem kampánnyal, sem pénzzel legyőzni. De én ezt arra a helyzetre szoktam használni, amikor az egyik félnek már aktívan tennie kell azért, hogy veszítsen, mert ha csak ül a seggén semmit se csinálva, akkor is nyer. 2010 például ilyen volt. Ez a helyzet még nem jött el. Egy valóságshow-t kell megnyerni a választással, és a leszedált demokratikus és felborult média viszonyok még garantálnak annyi előnyt, ami nagyobb lehet a társadalmi elégedetlenségnél. Lehet, hogy ha 2023-ban lennének a választások, akkor már nem, de most ezt gondolom.

(Az más kérdés, hogy szerintem a NER most lövi el az utolsó lapjait. Azért ilyen gyengék a lapok. Osztogatás bármi áron és gyurcsány, nincs más. De most még elég lehet.)